Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• FehérHolló

veterán

Na, sikerült kijátszanom a harmadik nehézségi szinten.
    Összességében a véleményem:

- Elég szórakoztató játék, nagyon le tudott kötni. Mindazok ellenére, amit alant negatívumként leírok.

- Psi rendszert kiemelten jól sikerült megcsinálniuk szerény véleményem szerint. Mind a random kiválasztás esélyét (játék indításkor eldőlt és megfelelően kicsi az esély az élmény kedvéért), mind a képességeket.

- Más körökre osztott lövöldöző stratégiai játékokhoz képest szerintem visszalépés a körönként két fázis lépsz/tüzelsz megoldás. Nem játszottam a régebbi részekkel, de a hozzászólások alapján régen nem volt itt sem így. Mindenesetre az új bodriknak sokkal szokhatóbb.

- Bár nem impossible-t választottam a tutorial szüksége miatt, meglehetősen könnyűnek éreztem a játékot. Kicsit későn jöttem rá, hogy menet közben is lehet változtatni a nehézségen. Ismét: impossible alatt eggyel vittem végig, mielőtt még valaki értetlenkedik.

- A user interface elég gány, Sokkal jobbra meg lehetett volna csinálni.
    Valószínűleg a konzol-támogatás miatt van ez így, ahhoz képest viszont elég jó. Esc+space kombó csak egy pici odafigyelést igényelt, mégis zseniális. Az meg külön jó, hogy a hotkey-nél nem kér megerősítést. Mondjuk azt nem tudom, hogy egy colonel support egységnél hányadik gyorsbillentyűre rakja a psi képességeket, de mindegy. Magyarázat: kimaxolt support katonánál már amúgy is 9-ig van számozva.

- Utolsó harc lehetett volna kicsit véresebb. Menet közben (a vége felé) pár abduction jobban megizzasztott, mint az utolsó harc, ahol 2 egymást követő sniper critical hit (100% chance) volt a főellenség...

- Fejlesztések hatását kicsit jobban részletezhették volna gyártás előtt. Az rendben, hogy kifejlesztéskor nem tudod a pontos értékeket, de kicsit túlzás, hogy csak az első legyártott példány után lehet róla infot kérni (gyártásnál bal alul kérdőjelre kattintva, legyártott példánynál "jegyzet ikon").

Új hozzászólás Aktív témák