Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• wednesday

őstag

válasz Kazimír #121 üzenetére

Ez a pánik lövöldözés a régebbiben is benne volt. Sőt ott olyan is előfordulhatott, hogy a bepánikolt újonc eldobta a gránátot a szállítóhajó belsejében és a fél banda kifeküdt már rögtön kezdéskor. Erre kellemes nosztalgiaként emlékeznek, de ha most lenne egy ilyen.....

Más, ezt általánosan írom, nem neked címezve :)
    Olvastam más fórumokon a játékról és a negatív kritikák sokszor ellentmondóak.
    Egyrészt idegesítő, hogy elvesznek az országok, de a játékmenet ebben az egyben nem változott. A valamit valamiért elv, az, hogy melyik ujjunkba harapjunk éppen most. De aztán mégse nyúlt kellő kihívást és izgalmat a játék. Túl könnyűek az ellenfelek, halomra lőjük őket, de ha lekapják a mi embereinket akkor már csaló játékmenet. Nevetséges inváziós erők, akik egy emberi katonánál nem jobbak, de ha aim bónusza van akkor az már zavaró. kiszámítható sablonos, de ha véletlen jön a nehézség akkor jöhet egyből a mentés-visszatöltés, mert mi az már, hogy hátrányból folytassák (egyesek) a játékot. Nem hal meg elég katona, ez nem háború, nincs veszteség érzés, de ha mégis, akkor meg az a probléma.

Az tény, hogy nagyon nagy a szerencse (vagy nehezebb fokozaton a szerencsétlenség) faktora a játéknak.
    Vannak bugjai (főleg most a egérkezelés) és hiányosságai a játéknak, lehetne tényleg összetettebb a taktikai és fejlesztési része. Bár én ezt annak tudom be, hogy a XCOM-ot megvásárlók 90%-a valószínűleg újonc ebben a játékban és az elődről max hallott. Ha lesz következő rész, talán lehet abba reménykedni (bár ez csak remény), hogy bővítik minden téren a játékot, hiszen már megalapozták az új közönségét, akiknek szintén kell újdonság az elődhöz képest. Lehet nagyobb, összetettebb, változatosabb minden téren. :)

Új hozzászólás Aktív témák