Hirdetés
- Öt számjegyű akkukapacitást ígér a Realme
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egy hét múlva érkezik a Realme Neo8
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Lesz is reklám a Nothing telefonjainak zárképernyőjén, meg nem is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szerintem az utóbbi évek legjobb játéka amúgy... vannak hibái, bug is maradt benne 1-2, de így is pazar munka... annyiféleképpen lehet játszani, olyan jól paraméterezhető az elején is, plusz elfut bármin, és még ott a Long War mod is...
Nem minden játékot tisztelek meg azzal, hogy az összes achiért meggürizzek, de ezt kétségkívül
-
wednesday
őstag
válasz
Kvelstadt
üzenetére
A kontinens ad maga bónuszt., nem az ország. Illetve ad az ország is, de most nem arról beszélünk (plusz pénz meg plusz mérnök, kutató) Észak-Amerika, Dél-Amerika, Európa, Afrika, Ázsia. Magyarán Európán kívül nem lehet már kontinens bónuszod.
Akkor van bónuszod, ha a kontinens országait lefedted műholdakkal és az összes ország megvan még, nem lépett ki. Pl: Észak-Amerika: megvan Kanada, USA, Mexikó. Akkor megvan a repülőgépek és felszerelésükre a bónusz, hogy fele annyiba kerülnek a cuccok stb. Dél-Amerika meg minden boncolás és vallatás azonnal megtörténik nincs ideje stb. Ezekkel a bónuszokkal is lehet sakkozni a játékban, hogy mire mész rá.
A kezdő kontinens bónuszával már rendelkezel, ahol kezdted a játékot. Ott ha veszítsz országot az nem vonja el a bónuszt.
szerk: Amit dying_star is mond az a legfontosabb. Hó elején betárazni műholdakból (20 nap építési idő, ez elég sok) és hó végén még jelentés előtt fellőni oda ahova szükséges, ahol elszabadult a pánik. Mert az országok mindig hó végén lépnek ki értékeléskor (bár a legnehezebb fokozatnál ebben nem vagyok biztos).
-
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Elsőre ne nyomkodj el semmit. Elsőre én is normalon csináltam, és figyeltem a tutorialt.
A küldetések közül ne arra menj, ami könnyű, hanem arra, ami a játékmenetedhez hasznos dolgot ad és lehetőleg csökkenti a pánikot.
Illetve a könnyűek legtöbbször olyan helyeken vannak, ahol alacsony a pánik, márpedig a célunk elsősorban a pánikcsökkentés a krízisben lévő országokban... tehát oda menj, ahol már vörös, és tudod, hogyha nem oda mégy, akkor az bepánikol, és ha nem lősz hó vége előtt (council meeting) műholdat (kettőt csökkent a pánikon az is), akkor elveszíted.
Legyen elég műholdkezelő létesítmény, egymás mellett, hogy adja a bónuszt, legyen elég generátor szintén egymás mellett, és legyen elég mérnököd, nekik is építsd meg a létesítményeket, szintén egymás mellé.
Ha egy kontinens minden országa fölött van műhold, akkor kapod meg a kontinensbónuszt, azt nem kölön országok adják.
Robot ellenfeleket nem lehet elfogni, csak organikusakat.Ja, meg alapszabály, hogy a council fordulópont előtt közvetlen lődd a holdakat, amit adott hónapban legyártottál.... ugyanis elég sok dolog tud változni egy hónap alatt, nem mindig lehet pontosan tudni előre, hogy melyik ország hogy fog állni. Elég, ha a beszámoló előtt fellövöd a pánikban lévő országok fölé amid van, rögtön offolják a parát, te pedig kapod tőlük a cuccokat továbbra is.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Igyekeztem elsőre magamtól rájönni a játék működésére de nem sikerült még mindenre plusz valamit nem is vettem észre. Pl a játék felénél jöttem rá mi az a panic dolog. (Elnyomkodtam mikor elmagyarázta a játék
)
S mire rájöttem már 3 ország kilépett.
A küldetésekből is azt vállasztottam ami szimpi volt vagy könnyebb.
Most még akkor várok pár küldetést és próbálok befogni mást is, hátha ad még kutatást.
Amúgy mi dent be lehet fogni? Azt a benga nagy robotot is aminek csak két lába van és utoljára a régi tobotzsaru filbe szerepelt?
Köszi az infót, segítséget srácok!
Holnam megveszem a wihin-t és úgy fogok új játékot kezdeni. -
wednesday
őstag
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Berakja. A kieg hozzáad extra tartalmakat, küldetéseket az alapjátékhoz. Szerintem elég jó dolgokat, kibővíti a lehetőségeket. Ugyan ezen az úton fogsz haladni a kieggel is, csak lesz 1 plusz frakció (ez nem akkora szám), új kutatási és építési lehetőségek, új alienek stb. Lesz genetikai módisítás, mech építés stb.
Még egy nagy előnye az élve elfogásnak, hogy megmarad a dög fegyvere. Ha még az elején tart az ember ez nagy segítség is lehet. Meg nehezebb fokozaton is amikor fogunkhoz kell verni a garast. A plazmafegyvereket persze akkor lehet csak használni, ha már kikutattuk. De ilyen muton meg floater nem tom melyik pontosan, élve elfogása felezi a fegyverek kutatási idejét.
El lehet szórakozni ezzel a játékkal nagyon is. Milyen irányban fejlesszünk, tudósokra startoljunk vagy mérnökökre. Melyik kontinenst fedjük le műholdakkal. Mert ugye jár a kontinens bónusz ilyenkor. Milyen országokat veszítettél el?
-
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Situation room-ban figyeld a vörös sávot.
Akkor van game over, ha az végigmegy. Akkor megy végig, ha túl sok országban van pánik, és túl sokan lépnek ki a tanácsból.
Műholdakat kell lőnöd, hogy visszatartsd őket a kilépkedéstől.
Ha több küldetést ajánl a cucc, mindig oda menj, ahol legmagasabb a pánik (sikeres küldetés kettővel csökkenti a pánikot adott országban, és kettővel növeli ott, ahová nem mentél).
Easy-n és normalon hagy nyerni a gép, tehát segíteni fog, hogy azt is ajánlja, amire tényleg szükséged van (pl mérnököket a műholdépítésekhez).
Sok tutorial van amúgy... lényegében nehezebb fokozaton classic és feljebb satellite rush az egész eleje... a küldetéseken a túlélésre kell menni, a megszerezhető mérnökökre, és a taktikázásra, hogy ne engedj el túl sok országot.
Classicon gyakorlatilag nem nehéz végigvinni úgy, hogy egy ország sem lép ki, és a közepétől megvan minden kontinensbónusz.
Impossible már trükkösebb kicsit, de megoldható az is.
Ha ki van elemezve a fénylény (outsider), nem kell lerohanni az alien bázist rögtön... előtte legyen minimum jó páncél, és lézerfegyverzet, de igazából akármeddig húzhatod, míg nem érzed magad felkészültnek.
Mondjuk a bázis nem nagy szám classicon sem.
Majd ami utána jön...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerk:
A kiegészítő (Enemy Within) tartalmaz egy csomó új dolgot, pl gene lab, psionics, MELD, Exalt, és ha megvan minden DLC, kapsz plusz küldetéseket és szereplőket, és játék kezdeténél több paramétert változtathatsz. Ajánlott azt játszani, ha megvan. -
válasz
wednesday
üzenetére
Na kapott dr. Valen egy muton-t meg egy berserker-t.

Ara kellett figyelni higy ne rakjam overwatch-ba az embereim meg ne lőjek ha nagy a találati százalék mert akkor tuti valemelyik darabokra lövi az ellent.
Na ez jó infó! Köszi! Legközelebb nem lövöm cafatokra őket ha nem muszáj.
De ha megvan a kieg éx azt indítom akkor csak azt játszom végig vagy belerakja az alapjátékot is?
Ja meg közbe lett új kutatás meg találtunk valami földalatti ufó bázist.
-
wednesday
őstag
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Ha elkaptad az energialényt, akkor már túl vagy az Alien bázis lerohanásán?
Érdemes egyébként minden típusból elkapni egyet és "kivallatni". Minden vallatás boncolás ad kutatható dolgokat, építhető tárgyakat vagy lerövidíthetnek fejlesztési időt. Ez inkább a köv nehezebb végigjátszáshoz info. Mert ott tervezhetsz is úgy, ha sikerül elfognod idegeneket, azok csökkenthetnek bizonyos fejlesztési időket.
Végül is külön van. Ha megvan a kieg (ami rátelepül az alapra) akkor indításnál 2 ablak ugrik fel. Unknown és Within. Kiválaszthatod alapot akarsz vagy a kieggel feljavított változatot.
-
-
wednesday
őstag
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Óó hát akkor még el kell fogni pár dögöt! Mit fogtál el eddig? Alap játék vagy kieggel együtt játszol?
Akkor elképzelhető, hogy még eléggé az elején tartasz történetbe. De ez innentől nem hosszú, ha már sok minden ki van fejlesztve meg műholdal betelepítve meg épületek felhúzva.
Ismerkedni kell a játékkal, ahhoz kell a könnyű fokozat. Én először normalon toltam, de töltögettem is visszafele rendesen, be kell vallanom.

Aztán próbálkoztam 2x Classiccal és feladtam. Majd enemy within kieggel megint normálon. Aztán legutóbb elkezdtem Classic, Ironman-t és sokkal jobban ráéreztem a dologra. Nem tudom mi nem ment régebben benne. Ezt a szint is hozható és izgalmas, hogy nincs visszatöltés.
-
válasz
wednesday
üzenetére
A kutatás épités rész az sztem kész. Az utolsó a nexus satelit uplink meg valami másik alien tech-es cucc volt.
Már most több műholdat tudnék lefedni mint amit fel tudtam lőni és power is több van.
Akkor megnézem majd azt a térkèpes részt mert idegent csak egyet fogtam eddig.
Csak mert be akarom már fejezni hogy elkezdjem nehezebb fokon.
Igen easy-n játszottam eddig. Alapból normalon kezdtem de totál nem vágtam mire kell figyelni és egyszercsak kiirta hogy buktam a földet.
-
wednesday
őstag
(#565) toturi: Mindig a zöld színű research volt a fő szál fejlesztése. Ha ez ugye nincs, akkor ki van kutatva valami, amit meg kell építeni, aminek segítségével tudunk előrehaladni a történetbe. Ha mindenből van már akkor a vége felé tarthatsz már eléggé. Milyen eseményeken vagy túl?
A világtérképen ahol a műholdat is fellövöd. Ott írja is mi a feladatod zölden. Lehet el kell fognod még valamilyen idegent, amit tanulmányozni kell.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
wááááhhh... Hogy a szemem ki nem szúrta..

Köszi a segítséget. -
-
SSJmeszes
senior tag
Sziasztok!
Srácok. Amikor támadásba lentülök, és amikor sorba állnak a katonák, sokszor olyan katonát rak be amit nem kellene. Lehet ezt valahogy módosítani?!
-
válasz
bivalyolo
üzenetére
Még nem, még van hátra néhány achi ebből. (Legyen végigjátszva minden kontinensről, legyen végigjátszva szakaszlétszám-bővítés nélkül, illetve kihagytam pár DLC-s küldetést eddig, azokat megcsinálom).
Utána Long War. Volt már fent egyébként, zsír cucc. Végig nem vittem még. -
bivalyolo
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
jöhet a longwar?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
aleister
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
No ez az. A Psi labs-ot már felhúztam. Össze is jött egy osztagnyi psi használó. De hogy tudom a Gollop chamber-t felhúzni? Nincs ilyen építhető facility jelenleg.

-
-
aleister
veterán
Urak!
Kicsit beakadt a gém. Tudnátok segíteni?
Ott tartok, hogy lerohantam a föld alatti bázist. Azóta kifejlesztettem minden lehetséges dolgot, de nem tudok továbblépni. Néha jön valami hajó, vagy terrorizálnak az ufók 1-1 várost, de nem igazán ellenfelek a fullos páncélban, plazmával rohangáló, pszit használó embereimnek.
Apropó páncél, valamiért a pszi vért sincs már kifejlesztve.Régen már végigvittem párszor, de már nem emlékszem, hogy mi volt pontosan a következő lépés. Tán valami épületet kéne felépítenem, ami beméri a Föld körül keringő anyahajójukat, de nincs semmi új facility.

-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
A megoldás:
You can force a Battleship to appear by ignoring a UFO that is on a "scout target" mission - after a few days a Battleship will appear over the same country on a "destroy satellite" mission. This way you can farm Fusion Cores for Blaster Launchers.
Kiválóan működött.
-
Nem tudja valaki, hogy battleship class ufót mi alapján ad be a játék mint contact, lelövésre?
Lelőttem egyet korábban, de voltam olyan idióta, hogy eladjam a fusion core-okat, és anélkül nem tudok gyártani a két heavy-nek szuperfegyvert.
Márpedig nem lenne rossz, így impossible/ironmanben.
Már vagy két hónapja nem láttam battleshipet, van értelme pörgetnem tovább, hátha bead egyet? -
wednesday
őstag
Most végzem ki másodszorra az Enemy Within kieggel a játékot, normál fokozaton. Már egyszer próbálkoztam a classic fokozattal, de hamar elment tőle a kedvem.

Az tény, hogy teljesen más felfogással kell levezényelni a csatákat nehezebb fokozaton, mint nomálon. Könnyú fedezék nem sokat ér, mert az ellen sokkal jobb célzással indul, az a -20 neki nem tényező. Az overwarch-ot is kerülni kell az elején, csak mellé lőnek. Sőt az a legjobb, ha nem is lát az ellenség, sokat kéne visszamozogni.
Próbáltam taktikázni, de ennek ellenére bosszantott fel a játék. Classicon úgy érzem egyszerűen nem azok a valószínűségek történnek meg támadásnál, mint amiket kiír a játék....vagy nem tudom.

-
Nagyon jó ár.
6€-ért még nem volt ez a pakk szerintem. -
Több mint egy évet játszottam, de nem akar véget érni a játék. Mikor lesz vége? Meg az a kérdésem van még, hogy minden ocsmányságból kell vinni élőt? A sok karú éter genyóból is?
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére

-
-
gyiku
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
annak semmi koze ehhez.
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Amúgy, ez a topik elég hosszú, olvasgass benne bátran.

-
Megnéztem a Föld inváziója csata Los Angeles című filmet, hát ha tanulok belőle valamit, de nem lettem sokkal okosabb.

-
Rohadt UFO-k.
-
Na jó, köszi, így fogom akkor.
-
bivalyolo
őstag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
vannak olyan fejlesztesék előléptetésnél, hogy pl elfogy mind2 lépéslehetősége még tud lőni. lehet pont azt választottad és ezért van az amit írsz.
egyébként érdemes 2 snipert vinni, egy medicet, heavyből is lehet 2, meg egy shotis assault mondjuk.
de ha easyn is kiszednek, akkor szerintem türelmesebben állj hozzá, szépen apránként haladj.
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Enyje, ilyeneket azért már illene tudni

Javaslom az embereid skilljeinek átnézését... illetve XCOM wiki tanulmányozást, ha nem megy, tutorialokat nézni is tudsz... ez nem az a game, ami elé naponta leülsz fél órát, és adja a sikerélményt, mint a cod 4354213.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csomó dolog miatt tudhat egy katona két cselekvést... attól függ, kinek mit fejlesztettél ki.
Amúgy meg nem rusholós játék... óvatosan, lépésről lépésre célszerű haladni benne, én pl, ha tehetem, mindenkit overwatch-be teszek, mikor átadom a kört... jó fedezékhasználat (full cover lehetőleg), mindegyik katona seggét védje egy másik, stb
Mindig van nálam minimum 2 sniper, minimum 2 medic... sniperek minimum egyikén double tap.
Taktikázz.
Amúgy ha ez nehéz, gondolom, a DOS-os időkben nem játszottál XCOM-ot

-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Pedig én easy-n tolom, de még is nehéz. Már hatan vagyok, van fejlesztett páncélom, lézer és plazma puskám, de sokszor a tértképek egy harmadát sem tudom bejárni, már kifinganak az embereim. Mert jön a sok muton, jön egy bruton (Brutal Muton), amik zabálják a lőszert, bekúrnak közém egy gránátot, és meg is fekszik a fél bagázs. Aztán még mindig vannak majrésok. Arról nem is szólva, hogy csal a gép. Én csak egyet tudok lépni, ő kettőt. Miért van az, hogy néhány emberemmel két cselekvést tudok elvégezni egy körön belül, néhánnyal meg csak egyet?
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Attól függ, milyen nehézségen tolod, és milyen achikra játszol.
Easy és normal nagyon könnyűek, Classic már tartogat 1-2 kihívást, az Impossible pedig rajtam is kifogott, bizonytalan időre felfügesztettem úgy egy éve.
-
Nagyon nehéz ez a játék. Elmegy az ember kedve így tőle.
-
gyiku
nagyúr
válasz
FoxiestFox
üzenetére
en most pont igy vagyok a hyper wave decoderrel, mert utana elkezdenek ozonleni az etherealok
amig nincs plasmam, addig ne jojjenek 
-
-
gyiku
nagyúr
válasz
FoxiestFox
üzenetére
sot, inkabb az eleje, elso harmada csak.
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Amihez megcsináltad a Skeleton Key-t? Az még közel sem a vége.
-
Sziasztok!
Tetszik a játék. Felmerült egy kérdés. Ha behatolok az idegen bázisra, az már a játék végét fogja jelenteni, vagy utána is folyhat tovább minden?
Köszi!
-
Kipróbálnám a multit, akinek van kedve, egyeztessük Steameinket.
-
-
Zoo123
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
"El is kezdtem néhány hónapja, de ráhagytam annál a pontnál, mikor az első fontosembermegmentős küldetést 1 emberem élte túl, és akármilyen közelről lőttem az idegenekre, miss-miss-miss-t dobott a játék... "
Ismerős érzés, amikor 5 legjobb emberem körbeállja a Sectopodot, mindegyik 70% fölötti találati valószínűséggel és miss-miss-miss van akkor hangosan szoktam káromkodni én is...

De tudok jobbat:
A rakéta találati pontossága is csak 90%, és miért ne akkor lőne mellé amikor nagyon nem kéne. De nem 1-2 kockával lőtt mellé hanem 5-el!A miss-miss partykat én is nagyon untam, de mióta minden ember maximális szintű + scope + plazmafegyver azóta ritkábban lőnek mellé.
Extra tipp: light plasma rifle alapból +10 aim ami scoppal együtt már +20! úgyhogy a közlegények mindig azt kapják amíg fölfejlődik az aim 80% fölé
Egyik assaultomnak adtam Honor of the concil medált (+10Will +10 Aim) neki 99aim + 10 a scope, ő már nemigen szokott melélőni!
Sőt az egyik mesterlővész is kapott honor of concil medált neki 108 will és 115 aim + 10 scope úgyhogy az ő találati valószínűsége 125%, high cover mőgül is kiszedi az ellent 125-40=85% valószínűséggel.
Még a gépemberem is mesterlövészből lett (aim 105) ő is csak ritkán lő mellé.
Így már könnyebb.Plusz a játék elején amíg gyakran mellélőnek embereink addig a rakéta és a gránát aranyat ér!
A modokat én is néztem, következő végigjátszásra kiprobálom.
-
Én is most tervezem nehezebb fokozaton végigvinni, mert nem hagy nyugodni.. El is kezdtem néhány hónapja, de ráhagytam annál a pontnál, mikor az első fontosembermegmentős küldetést 1 emberem élte túl, és akármilyen közelről lőttem az idegenekre, miss-miss-miss-t dobott a játék...

Van hozzá egy mod, ami állítólag gatyába rázza a cuccot, hogy ne csaljon ilyen szemét módon. Long War a címe. Ha végigkínlódtam gyári formájában, felteszem, kíváncsi vagyok. Azt mondják, sokkal hosszabb, illetve hasonlóbb a régi XCOM-hoz, és még úgy is nagyobb kihívás, hogy nem csalja magát szarrá az AI. -
Zoo123
senior tag
Az XCOM- Enemy unknown nagyon tetszett és most találtam rá az Enemy Within-re (továbbiakban EW) és meg kell mondjam zseniális! Kicsit még csiszoltak az alapjátékon néhány új egység/képesség, rengeteg új pálya, végre nem kapok idegbajt a supply shipen az idióta kamerakezeléstől, eddig nagyon tetszik!
Az alapjátékot már többször kijátszottam, legutóbb classic nehézségen, úgyhogy az EW-t rögtön impossible nehézségi szinten kezdtem.

Az első néhány hónap kegyetlen nehéz volt, buktam 7 országot szóval rezgett a léc.
Volt 1-2 pálya amin vért izzadtam hogy ne haljon meg 1 emberem sem, volt egy terror küldetés amit 52x töltöttem vissza, nem túlzok, számoltam, lézerfegyverekkel kellett lenyomni 9 Heavy Floater, 2 Muton +1 Berserkert amik mindig egyszerre aktivizálódtak, de megoldottam.
Most egy kicsit jobb a helyzet hogy minden emberem maxra tápolva plazmafegyverekkel írtja a bagázst, de a Sectopodra leadott lövéseket lefelezték, így sokkal veszélyesebb a drága, különösen amikor 4-et!
kapok a nyakamba mert erre is volt példa.Mindenkinek csak ajánlani tudom, legalább Classic nehézségen, de impossible az igazi!
-
Musicking
aktív tag
XCOM: Enemy Unknown - The Complete Edition 2000 huf , még 16 órán keresztül.
XCOM: Enemy Unknown, XCOM: Enemy Within, XCOM: Enemy Unknown - Elite Soldier Pack, XCOM: Enemy Unknown - Slingshot Pack -
Nos, belevágtam a classic módba ironman-nel spékelve, de gyorsan rá is hagytam.
A szokásos, eddig bevált, óvatosan, fedezékről fedezékre haladva, overwatch-olva játszás eredménye az, hogy minden küldetésen bedarál 1-2 embert a játék... a maradék pedig bepánikol..
Overwatch-ból gyakorlatilag MINDIG miss-miss-miss, és a többi lövésem nagy része sem talál.
Volt olyan, hogy bepánikolt emberek a saját kimenekítendő civilünket lőtte le... ironmanben persze... zseniális.
Úgyhogy egyelőre ezt ráhagyom, mielőtt a sarokba vágom a laptopot, és koncentrálok azokra az achikra, amikhez nem kellenek ezek a módok. -
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Mentéseket remélem nem fogja megkavarni. Egyáltalán hova ment?
-
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Igen, maszek.

Akkor nézek új vga drivert, a játéknak futnia kell, a gép lazán bírja.
-
-
Hokunda
senior tag
Ez a gondja:
Problémaesemény neve: APPCRASH
Alkalmazásnév: XComEW.exe
Alkalmazásverzió: 1.0.0.9040
Alkalmazás időbélyegzője: 531774e6
Hiba – modul neve: nvd3dum.dll
Hiba – modul verziója: 9.18.13.3523
Hiba – modul időbélyegzője: 5315b426
Kivételkód: c0000005
Kivétel – eltolás: 00677e45
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk 1: 0a9e
További információk 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
További információk 3: 0a9e
További információk 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789Ötletek?
-
Hokunda
senior tag
Van egy olyan érzésem, hogy agyfaszt kapok rövid úton!
Támadom az ellenség anyahajóját, végigmegy a pálya, jön a 3 főetheral. Kinyírom a a vezért - nagyon egyszerű 1 muton elmekontrolljával - majd jön az átvezető videó és kifagy a játék majd dobja a hibaüzenetet. Már kétszer megcsinálta. Merem remélni, hogy végzek és megkapom a vége főcímet meg az acsit, mert különben száműzöm az xcomot még a steam libraryből is!
-
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Éteri eszköz használatára melyik embert érdemes felhasználni? Pszi képességekkel megáldottat vagy egy sima anélküli is megkapja ettől a pszi képességeket?
-
Nem volt az olyan gyors.. azt hiszem, 80 küldetést írt a stat a végén.
Direkt vártam is sokat, mielőtt nekimentem az EXALT-nak, azt hittem, nehezebb lesz.
A temple ship-re is rá lehetett volna menni egy ideje, de még inkább játszottam kicsit.. Este elkezdem a classic-ironman módot, gyanítom, lesz szívatás bőven
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Végeztél is? Gyorsan lenyomtad.
Nekem még van hátra valamennyi, utána nekifutok eggyel nehezebben, semmi visszatöltéssel. -
! SPOILER !
Amúgy a temple ship-en meglepően könnyen boldogultam ezúttal.
2 hover shiv, 2 sniper, 1 support, és Anette Durand (ő lett a volunteer-em).
Mikor van a két Sectopod a nagyteremben, meg sem tudtak szólalni gyakorlatilag... a két shiv-ről ment a supression fire mindkettőnek, egy mind controlled mutonnal az egyiket lesebeztem valamennyire, a két sniper vitte a maradékot
Az egész pályán nem sérült meg egy emberem sem, csak az egyik shiv.
A végén pedig a középső Etherealt egy jól irányzott mindfray és plasma sniper küldte jobblétre, a védelmükre beteleportált két muton elitenek azonnal ment a mind control, úgyhogy a másik két Ethereal azokat támadta...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként nem kell mindhárom Etherealt bántalmazni, elég kilőni a középsőt, és már jön is a vége animáció.A győztes csapatom:
-
válasz
Xalderon
üzenetére
Az alapok ugyanazok, nem mondanám nehezebbnek, csak több egység van, bejött az EXALT mint ellenség, és több mindent tudsz szöszölni a mikromenedzsmenttel.
Szerintem annyi az egész, hogy ne állítsd túl nehézre... ha rosszul taktikázol, hullani fognak az embereid már normalon is. -
Xalderon
tag
Sziasztok!
Nemreg egy akcio alkalmaval sikerult szert tennem a teljes pack-ra.
Ugy hallottam, hogy a kieggel jelentosen nehezebb lett a jatek az alaphoz kepest.
Meg teljesen ismeretlen az egesz jatek szamomra annak minden mechanikajaval egyutt.Velemenyetek szerint abszolut total kezdokent erdemes egybol a kieggel kezdenem ?
-
-
Hokunda
senior tag
Természetesen sügér voltam, a MEK katonánál is számít, hogy kiből lesz. Ezredesből egyből maximum fejlettségű lett a MEK is, így kicsit már más a leányzó fekvése. Kiirtottam vele mindenkit
Viszont a legjobb dolog az elmekontroll, genetikai labor után+1-2 kitüntetés+elmekontroll és nagyjából megvan a kör. Az elit mutonokat vagy mechtoidokat szoktam átállítani, berongyolok velük a sűrűbe bekapnak néhány lövést és utána rájuk összpontosul a figyelem.Megvan az első élő etheral is, semmi extra. Mondjuk néhány fegyvermaradvány jól jönne, mert már csak 1 fejlesztés nincs meg. Bejött a légtérbe az anyahajójuk is gondolom, mert kaptam scriptelt bejátszást. Főnökék berezeltek, de a csapatra kell nézni, mostanság semmi nem állítja meg őket!
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Arra azért kíváncsi leszek, hogy végleg vége van-e az Exaltnak vagy csak időlegesen szunnyadnak. Remélem a within a meld, mint erőforrás elsődlegessége mellett nem egy ilyen kis futottak még csoportot állít a Föld megmentői ellen.
-
Tényleg semmi volt az EXALT bázis. Nem is értem, miért..
3 sniper a tetőn, két mech, egy support, és csak az egyik sniper sérült.
A vörös hologlobe elég király volt, és a bútorzat is
Kár, hogy a saját bázisunkat nem lehet ilyesmire megcsinálni.
Amúgy szerintem az EXALT fegyverei is sokkal jobban néznek ki, mint a mieink.. azokat is használtam, de kénytelen voltam végül visszatérni, mert plazma technológiájuk nincs.
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ment a felkérés.
-
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Akkor nem figyeltem, szintén normal.
Hm, akkor a MEKem lehet emiatt gyengélkedik, szerencsére csak 1 lett feltápolva 3as védelmezőig, igaz az is kb 100 meld, de akkor megnézem, hogy egy combos emberből is gyenge lesz-e. -
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Amúgy MEKET simán közlegényekből is lehet építeni, ugye? (én abból építettem) Mivel elveszíti a "fajtáját" és MEKé válik, szóval nem érdemes ezredest átalakítani? Öntödében még van 1-2 dolog ami nincs meg a SHIVes robotika 1-2 dolga, a kutatólaborban kihúztam mindent, csak vallatni kell, műhold is van mindenhol. Milyen szinten játszol amúgy?
szerk: van. Viszont ha mellette van a 2 drón az javítja ha van rá esélye. Sniperem meg csak 1 duble tapos, a másik a futás/lövés büntetés feloldását kapta, az általában repked ide-oda.
-
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ja, gollop chamberem is megvan egy ideje, pár psi katonám is, aki használni tudná, foundryban kifejlesztve minden, de még akarok pár rangosabb katonát a meglévők mellé, és még egy harmadik mech is jól jönne, csak mindig elpazarolom a meldet génsebészetre

-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Igen a Sectopodokra gondoltam, az embereket tényleg nem abajgatja viszont a MEK nem képes fedezékbe menni, azt viszont 2/2 találja, ami szegény kis szerzetnek majdnem halál, legalábbis így elsőre. Az előző pályán is volt egy, ott csak emberrel szénné lőttem, viszont MEK ellen halálosan jó. Előző pályán 5 idegent sikerült élve befognom, sosem voltam még ennyire hatékony. Szellempáncél+egy kis genetika+pszi képességek és a rohamosztagosom végez bármi szervessel, a szervetlenekkel van gond.

-
Sectopodra gondolsz? Az lő kétszer.. de emberre lőve nagyon gyakran hibázik.. vagy csak jól keresek fedezéket.. meg a reaction fire egy külön fegyverből jön neki, amit amúgy eldugva tárol

Nekem már elég régen megvannak a saját kis ufóim fusion lance és plasma felszereltséggel. Minden kontinensen kettő, ufót még nem szalasztottam el
Megejtem a vacsorám, aztán rámegyek végre az Exalt bázisra én is.Amúgy a hover shiv leginkább a városterrorizálós pályákra jó szerintem (meg más küldetéseken beküldeni előre, és azzal hajkurászni a meld cannistereket), mikor embereket kell menteni.
Olyan pályákra nem viszek embert, mert rohadtul dara némelyik, nagyon sok chryssaliddal.
Ezek viszont gyorsan mozognak, és amint a közelükbe megy az ellen, azonnal nyomják a reaction fire-t overwatch nélkül is. 10 esetből 8-ban találnak is, 8-9-es sebzéssel, a chryssalidok csak úgy repkednek hátra a plazmájuktól![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Már volt olyan pályám, amin csak 3 civilt tudtak leszedni egy csomó heavy floaterrel, halom chryssaliddal, és egy sectopoddal...
Én amúgy normálon játszom, ha ezzel végeztem, jön a classic+ironman, na ott lesz a vérizzadás.. te min nyomod?
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Exalt pipa, sima küldetés.
Na megvan a fejlett vadászgép, le is lőtte az UFO-t erre hozzák ők is a gépesített szörnyeiket, amik körönként két akciót tesznek. A fentebb linkelt kis "játékokat" porrá törik rövid távon, de még a MEKem is eldobta a kanalat, pedig ez volt az első bevetése - mondjuk lehet nem ilyenek ellen kéne gyakorolnia - így kemény visszatöltés fog következni!
Ő volt az áldozat, pedig azért élete is van, meg tűzereje is.

-
Kíváncsi voltam, lehet-e kizárólag robikkal dolgozni.
Lehet:Nem gondoltam volna, mert pl robotkart nem láttam rajtuk, de ugyanúgy tudják kezelni a kapcsolható dolgokat, mint az emberek. A túszkivégzős pályát csináltam velük, gond nélkül lekapcsolták a gépet.
Illetve tudnak egy csomó jó dolgot, nagyon jól céloznak, gyorsak, alig pár kör volt az pálya
-
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Most jutottam el az Exalt bázis felszámolásáig, valamint beruháztam 3 MEKre is. Utóbbiak ide még nem jönnek, az embereket gépek nélkül is ütnöm kell, eddig lazák voltak. Valamint a teljes felderítés után 4 pszi van a csapatban, ezredesként! A pszi védelmi mező meg hatalmas és hasznos, igaz közel kerülve az ellenhez már problémás

-
Én lassan, megfontoltan játszom, az idegen bázis megtámadásával is elég sokat vártam, amíg nem lett két maxra tápolt mechem, néhány gene moddolt katonám, illetve plasma sniper és heavy plasma fegyverzetem.
Az exalt base rush is még teendőlistán van.
Most tartok ott, hogy pár küldetéssel ezelőtt megtaláltam a puncit a kamionban. -
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
MEKem, nem volt, sot most sincs - amit kisse banok is - viszont a robotizalassal elkestem a weld hianya miatt. A bazisvedelem nalam azert volt piszok nehez mert 1 kezdo emberem sulyos serulesbol labadozott mig masik 3 a genetikai laborban volt tuningon
Azota viszont kisse megborult a jatek, a nehezseg kiegyenlitessel van gond (normalon jatszom). A pszi kepessegek miatt - ami szerencsere ket kezdomnek is lett - konnyebb lett, de ami fontosabb a lezer sniper es heavy fegyverek kihuzasa. Egyszeruen az exalt mar lenyegi sebzest nem okoz. A ket sniper 1 loves/1halal eljarasa miatt. De az idegenek is izzadnak. A sectoid-thin-muton harmas csak golyofogonak jo. Egyedul a mek, de inkabb a kiborg ami nehezebb. (a pszi kepesseges foellenek meg nem jottek) -
Na, én most védtem meg a bázisom.
2 rookie veszett oda, de ha visszatöltögetek gyorsmentést, szerintem őket is meg tudtam volna kímélni (mindkettő a töketlenkedésem miatt murdelt meg, rosszul helyeztem el őket).
A leírásod alapján húzósabbra számítottam, de azért voltak wtf pillanatai a pályának, mikor egymás után adta be a durvábbnál durvább ellenfeleket... szerencsére beadta az egyik mech-em is, snipert viszont nem adott (vagyis igen, de a puskája nélkül, csak plazmapisztoly volt nála).
Érdekes, mert a végén a punci azt mondta, hogy "not a single casualty", úgyhogy szerintem a két rookie nem számított. Vagy dunno. -
Hokunda
senior tag
Sikerült a bázisvédelem, kb 70 perces pálya volt. 3 ember veszteség - ebből mindhárom rookie - 34 ellenséges halál! Most az EXALT egyik célpontját menekítettem ki, ez jóval lazább pálya volt.
-
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nálam is többségében hölgyek harcolnak, mindkét "kezdő" nehézfegyveresem nő.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Furcsa egy játék ez, eddig csak női katonákat adott be.

-
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Külön a within 2400 ami talán kicsit még sok, bár eredeti árhoz képest jó, még úgy is, hogy túlárazott eredetiben. Viszont akinek nincs meg egyáltalán - vagy csak virágboltiban - annak 4500ért az összes (alap+within+slingshot+elite+klasszikusok+Bureau) az nagyon korrekt. Kicsit bánom is, hogy egy hónapja vettem és nem most.
-
-
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Igen.
Remélem nem lőttem le semmilyen nagyobb spoilert, de ez exalt missziónak számít és az ugye kiegészítő. A legnagyobb probléma ugyebár, hogy random kapod az embereidet nem te választod ki, hogy kit küldjenek erősítésnek. Az ezredesedet mikor másfél méterről körbefogja két mech az priceless, olyankor szookott kényszeredett vigyor megjelenni az arcomon. 
-
-
Hokunda
senior tag
Na most raktam félre egy időre!
Mikor támadják a saját bázisomat és kitakarítom a műholdképes szobát, ledob a hangárba 3-4 mech robotot, agresszív mutont, egy rakat sectoidot meg ami van. Az embereim fele ugye rookiként nem tud érdemben hozzátenni, a mesterlövészek a zárt és szűk tér miatt állandóan mozgásban kell legyenek - egyikük statikus ezen felül szóval minden második körben tud hozzászagolni a helyzethez - a gép meg csal a reakciólövéseik találnak, nálam meg 70%-nál homályt lő a szerencsétlen! Rakéta nyista!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás a topikban elérhető.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4296,100% Akksi
- Samsung S24D330 FullHD monitor, számlával!
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

kapok a nyakamba mert erre is volt példa.