- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Magisk
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aku-Aku
tag
válasz
FoxiestFox #515 üzenetére
Nem értem a problémát. Mi ez az óra átvitel?
-
Aku-Aku
tag
válasz
FoxiestFox #510 üzenetére
Aztán sikerült a dolog. Gyakorlásképpen végigvittem az XCOM1 vanillát először sima aztán impossible fokozaton. Könnyű volt. Aztán a Long Wart. ott nem lehet szórakozni a nehézségi fokozattal azért csak normál módban mentem. Élvezni akartam a játékot, nem szenvedni vele. Úgy jó volt.
Utána ugyanezt az XCOM2-vel. Először vanília utána Long War. Az is jó volt.
Volt pár furcsaság az egyes és a kettes esetében, de egy jól irányzott save + load a legtöbbet megoldotta.
Szóval linuxon is működik. most már sok ezer órám van mindkettőben. Lassan szakértő leszek -
Aku-Aku
tag
válasz
FoxiestFox #510 üzenetére
Persze, hogy megvan Steamen. Már vagy 8 éve.
Nem sikerült még úgy belőnöm a Linuxot, hogy minden klappoljon. -
Aku-Aku
tag
válasz
FoxiestFox #508 üzenetére
Igazából ami érdekes az, hogy működésre bírjam. Már kétszer működött, de nem alakult ki tökéletesen a módszere.
-
Aku-Aku
tag
válasz
FoxiestFox #505 üzenetére
Nem biztos. Viszont fellendíti a témában születő hozzászólások számának növekedését.
-
Aku-Aku
tag
válasz
FoxiestFox #502 üzenetére
Gondolom mostanra már túl vagy a "halászfalun".
Van egy nem túl nagy titka annak a küldetésnek. Mostanra már biztos te is rájöttél. -
woryz
senior tag
válasz
FoxiestFox #497 üzenetére
Én a snipereket nem fejlesztettem tovább, hagytam őket a francba a barakkba... Az hogy milyen classba fog tartozni a delikvens, az teljesen random, vagy van rá ráhatásom? Kicsit bosszantott, hogy minden katonám heavy vagy assault classba tartozott, öt kivételével (3 sniper + 2 support) a kb. 25-ből. Viszont arra (is) gondoltam, hogy ezeket az assaultokat nem fogom shotgunnal használni hanem a sima rifle-val.
További noob kérdés: honnan látom, hogy egyik másik legény / leány mennyit tud mozogni? Vagy nagyon vak vagyok, vagy nem tom...
Milyen second wave opciókat használtál? Illetve valószínűleg nekem nem jó a szövegértésem, de a save scum opciót nem tudom értelmezni... Be van kapcsolva, de nem randomizálja újra a lényeket a pályán betöltés után...
Mivel kicsit mazochista vagyok, arra gondoltam, hogy nem normálon fogok nekifutni újra, hanem classicon. - Végül is, tök logikus, hogyha a normálon nem tudom végigtolni, akkor majd classicon kezdem újra...
-
Aku-Aku
tag
válasz
FoxiestFox #488 üzenetére
Bármilyen furcsa is, a manus végig vitte ateljes játékot ezzel a stílussal (és itt most nem a vattafakkokra gondoltam).
Csak egy a sok érdekes dolgok közül: amikor a katonája szembe találja magát egy ellenséggel és van közöttük egy fedezék, akkor nem a fedezék mögé helyezi a katonát hanem a fedezék elé.
Az utolsó videóban látszik az eredmény statisztikában, hogy 26 katonája halt meg. 99 százalékban ilyen dolgok miatt.
Szerintem rendkívül tanulságos. Minden kezdőnek mutogatni kellene, milyen taktikai hibákat nem szabad elkövetni címmel. -
törölt tag
válasz
FoxiestFox #483 üzenetére
Hajrá,hajrá
Remélem impossible lesz az áldozat.Aztán beszámolni a sikerekről!
-
joysefke
veterán
válasz
FoxiestFox #479 üzenetére
XCOM 2-t próbáltad már, mennyire jött be? Nekem fent van a listán, de még nem szereztem be...
-
joysefke
veterán
válasz
FoxiestFox #479 üzenetére
Igyekszem variálni a a taktikákat, hogy érdekes maradjon a játék
A rusholók maxos páncél+kitin, jellemzően heavy vagy assault. Náluk szokott lenni kábító is, ha kéne valami fegyver az ellenféltől, amire sajnálom az anyagokat legyártani.
Itt érdemes lehet kipróbálni assaulton vagy heavy-n a combat stimet. Nem feltétlenül impossible-n, de funky játékstílust eredményez
Felezi a sebzést és nem kapsz kritikust (mondjuk ez utóbbi high level assaultnak eleve megvan). Támadásnál is jól tud jönni, de védekezéskor nagyon jó lehet: az assault berohan a sectopodok közé /három azért nyilván sok/ majd benyomja magának a combat stimet, a többiek pedig pucolnak hátra, esetleg dobsz még neki egy füstgránátot. Ha assault volt aki berohant a sűrűjébe akkor még ugye reflexlövésed is lehet, ha mozognak ez ellenfél katonáiAz ellenfél a saját körében szinte kiüríti a tárat az assaultra vagy heavy-re, anélkül hogy érdemi esélye lenne megölni, a többi katonád meg hátul újrarendezi a sorokat.
Sectopod ellen én egyébként MEC-et használok, az le tudja bénítani egy körre, a következő körben meg jön a kinetikus ütés (vagy mi a neve). /nyilván ez a hatékony stratégia/
-
joysefke
veterán
válasz
FoxiestFox #477 üzenetére
SPOILER
Persze, de az hogy egyáltalán 2db sectopod egyszerre támadjon (aktivizálódjon) nekem Classic-on jó ha kétszer, talán háromszor előfordult (bázisvédést nem számítva) és akkor is minimális támogatás volt mellettük. Nyilván igyekszem nem az összes ellenfelet egy kör alatt aktiválni, hanem minél kisebb adagokban.
A pozicionálás kritikus, de azt jó eséllyel azelőtt teszed meg, hogy az ellenséges derékhadat aktivizálnád:
mondjuk így:
-Sniper hátra fedezék mögé vagy föl a magasba
-Két lövéses/rakétás heavy erős fedezékben, rakétatávolságban
-Többiek csatárláncban, hogy mindenki tudjon majd lőni akár mozgás előtt is etc etcAztán annak függvényében hogy mi jelenik meg (ugye nem mindegy hogy mondjuk három "thin man" ugrik elő vagy esetleg 4 heavy muton (gránátdobás lehetőségével) plusz 2 heavy floater (szintén gránátdobás lehetőségével) meg egy cyberdisk) lehet dönteni az azonnali lövésről, vagy a jobb pozícióba kerülésről.
Na és akkor ott tartunk, hogy az a szituáció amit te vázoltál gyakorlatilag Classic-on sem igazán fordul elő, ha valaki nem eszetlenül rohan előre (amit amúgy Classicon nem lehet megtenni). Tehát én azt tapasztaltam, hogy Normálon mindenképpen, de Classicon is (Classicon az első 1-2hónaptól eltekintve, amikor még gagyik a fegyverek és amúgy sincs magas aim) a szituációk döntő többségében a magas aim nyújtotta előnyők akkorák, hogy a szituáció megoldható csak magas aim biztosította nagy találati valószínűséggel és nem kellenek alternatív taktikák (robbanóanyagok, láthatatlanság, akna). Normál fokozaton meg megkockáztatom, hogy csak magas aim-re támaszkodva mindenféle ügyeskedés nélkül simán le lehet tolni a játékot.
Az eredeti "second wave" ajánlásomat a kezdő, valószínűleg Normalon játszó játékosnak adtam, ott ha a játékos az első hónap után ráérez a játékra, összeszed egy A-csapatot úgy hogy be van neki kapcsolva a "not created equally" gyakorlatilag biztos, hogy pár héttel az első hónap után 100+ aim-es szuperkatonákat hoz létre és a játék 90%-ban csak abból fog állni, hogy felfegyverezi az embereit az éppen elérhető legjobb puskával, +10 aim-et biztosító irányzék+ 4hp-t adó kitinpáncél és araszol az ellenséges űrhajóhoz / az ellenséges bázisban overwatch-csal, aztán ha megjelenik pár alien, akkor a távolból 80-85-90-95%-os találati valószínűség mellett lepuffogtatja őket, miközben az alieneknek van vagy 40% találati valószínűsége (ha egyáltalán eljutnának addig hogy visszalőjenek). 120 aim-mel (+10aim az irányzékkal) pedig ha van egy double tap+squad sight snipere a játékosnak, gyakorlatilag a pálya másik feléről (levegőből) kiszedi egy lövéssel a teljes fedezék mögött bújszizó elite mutont. Így is lehet játszani, csak normalon (és egy idő után classicon sem) nem túl szórakoztató és hamar unalomba fullad, mert nincs igazi izgalom és monoton ez a magas aim-alapú taktika.
Az Impossible nehézségi szintre ez nem feltétlenül vonatkozik, ott nyilván érdemes minden előnyt kihasználni, de ettől függetlenül sem hiszem, hogy az impossible szint teljesítéséhez szükség lenne a not created equally meg hasonló trükkökre. az impossible-t egyébként még nem próbáltam és valószínűleg nem is fogom, túl nagy stressz és túl aprólékos munka lenne az első 1-2 hónap.
Szóval ha valaki rám hallgat, akkor ebben a sorrendben emeli a tétet:
-(1)Self imposed iron man
-(2)Játszadozni a gadget-ekkel és páncélokkal: irányzék és kitin páncél helyett robbanó-gránátok, láthatatlanná tevő gránát, harci stimuláns, etc..
Titan és archangel armor helyett Ghost armor.
-(3)Játszadozni a képességekkel, és nem mindig ugyanazokat a jól beváltakat választani. Értelemszerűen egy sniper (a játék legelejétől eltekintve) _sokkal_ gyengébb lesz, ha nem a squad sight-ot választod, hanem a snap shotot, de változatosabb taktikák miatt élvezetesebb és valamivel nehezebb is lesz a játék etc...
-(4)Kerülni a szuperkatonákat, például bekapcsolni a mind hates matter (vagy mi a neve) second wave opciót, hogy ne lehessen egy katona egyszerre pszionikus és génmanipulált. Szintén változatosabb taktikákra ad lehetőséget és enyhén emeli a játék nehézségét.
-(5)Ha mindez nem elég, akkor lehet menni Classic-ra, de ahhoz hogy valaki az első pár hónapot Classic-on self imposed ironmanként teljesítse, úgyis kell legalább egy Normál végigjátszás, akkor meg tudja mire számíthat.
-(6) Én Classic mellett már ajánlom (nekem bejött) a fedezékfüggő kritikus/aim second wave funkciók bekapcsolását is. Mivel ez mindkét irányba hat, ezért sokkal feszesebb lesz a játék. Egyrészt jóval könnyebb lemészárolni az ellenséges katonákat a lényegesen magasabb kritikus-sebzés valószínűségek miatt, másrészt egyetlen hiba is végzetes lehet bármely embered számára.Ennyi és saját tapasztalatból mondom, hogy ez nagyon élvezetes játékmenetet tud biztosítani.
Én pld. az utolsó Classic+self imposed iron man végigjátszásomban amennyire lehetett kerültem a standard Titan armor+aim (irányzék)+kitin péncél kombót, ehelyett vittem bőven ghost armor-t, láthatatlanná tevő gránátot, a játék középső harmadában egy csomó alien gránátot is, illetve az assault vitt még harci stimulánsot is. A MEC-kem pedig erősen támaszkodott a közelharcra.
Na most képzelheted, hogy gyengébb páncéllal, illetve kitin pajzs nélkül milyen kevés HP-ja volt az embereimnek és mennyire fontos volt jól használni a láthatatlanságot (ami ugye limitált mennyiségben elérhető). Izgi volt a játék na
-
joysefke
veterán
válasz
FoxiestFox #475 üzenetére
Egy ilyen szituban tényleg őket dobnák az idegenekre. Olyanokat, akik legjobbak mindenben.
Naná, csak a "probléma" az, hogyha van egy embered 120+ aim-mel akkor azzal mindenképpen lőni fogsz, ha szabad rálátása van a célpontra, mert szinte biztos, hogy talál is. Ezért nem lesz értelme más taktikát választani, mint lassan menni előre+overwatch. Az idegeneket pedig már kb a látómeződ szélén lepuffantod, mielőtt nekik reális esélyük lenne egyáltalán eltalálni a te embereidet.
Ezzel szemben standard katonákat használsz akiknek normal az aim-je (100 fölött csak sniper van, és az sem sokkal) akkor bizony egy csomó lövésed közel sem teljes biztonsággal fog találni, ezért jobban meggondolod, hogy mit lépj. (lőjek-gránát-overwatch-fedezék-taktikai visszavonulás-vagy tegyem az egész csapatot láthatatlanná).
-
joysefke
veterán
válasz
FoxiestFox #473 üzenetére
Én igen, nagyon jó mindkettő. Még a realitásuk is rendben van, ahogy erősödnek az embereid, úgy céloznak jobban...
Sőt azt mondtanám, impossible-t el sem érdemes kezdeni nélkülük. Még iron man nélkül sem.Hát ebben nem értünk egyet, de ugye ki hogyan szeret játszani, kinek a pap kinek a paplan...
a problémám a not created equaly-val az, hogy egy nagyon primitív játékmechanikát erőltet: készíts minél több újoncot és válaszd ki közülük azt az 1-2-t amelynek a legmagasabb az aim-je. Ezt pedig nem szeretem (de jól ismerem, mert már tizenéve a Medieval: Total War-ban így készítettem tömegével a sokcsillagos hadvezéreket).Én nem kedvelem ezt a típusú játékmechanikát, de természetesen erős tud lenni, amikor 120+ az embered aim-je, double tap-pal. Számomra egyértelműen szabályok kijátszása szaga van a dolognak, hiszen így lehetőség nyílik szuperkatonák létrehozására.
Tehát nem azt mondom, hogy nem erős, hanem azt, hogy aki érzékeny erre, annak tönkreteheti a szórakozását. Ezért ajánlom én pld. annak az opciónak a bekapcsolását, hogy psi és gén mod ne lehessen egyszerre emberen. Sokszínűbb lesz a játék.
Sőt azt mondtanám, impossible-t el sem érdemes kezdeni nélkülük
Én kezdő játékosoknak akartam tanácsot adni, hogy minél több élményt szedjenek ki a játékból, nem azoknak ahol már felmerül az, hogy megpróbálják az impossible-t, mert ők már kb mindent tudnak amit én feljebb leírtam. Egy kezdő, de jó taktikai érzékkel megáldott játékosnak én mindenképpen normal+self imposed ironman-t ajánlanám, game changer second wave opciók nélkül (vagy egyáltalán second wave nélkül). Alacsony nehézségi fokon a not created equaly szerintem nevetségesen könnyűvé tenné a játékot.
BTW:
MASSZÍV SPOILER JÖN
Nekem ez volt az első EW végigjátszásom, előtte már 2x lenyomtam az alapjátékot. Az első sokk akkor ért, amikor a norvég (?) halászfalut kellett átvizsgálni. Na ott volt egy squad-wipe, nagyon nehéz volt utána talpraállniAz EXALT sem volt az elején egyszerű, vesztettem ellenük pár jó embert. És a hab a tortán az volt, amikor:
betámadták a bázisomat az idegenek és nekem egy-két kivételtől eltekintve az embereim jó részén akiket erősítésnek beküldött alappáncél és alappuska volt, mivel általában misszió után leszedem a katonákról a fejlesztett cuccot. Nah, az nem volt semmi -
törölt tag
válasz
FoxiestFox #464 üzenetére
Hm...tapasztalataim szerint az overwatch azért problémás mert nem jönnek a hatókörébe csak épp a látótávolságig ahonnan persze már tüzelnek is és már lövik is ki a full fedezék mögül az emberem.Nem bad luck faktor,mindig ez ismétlődik.Így nehéz double tapos,opportunista sznájpert összehozni.
Konkrétan jártam úgy is,hogy az ajtót berúgva betört az alien és csak az ajtó melletti kockára lépett a 2 overwatch meg nem aktiválódótt-rip -
törölt tag
válasz
FoxiestFox #460 üzenetére
Impossible és óvatosság?
Az egyetlen működőképes taktikának a podok triggelelésével egyidejű likvidálást gondolnám ami egy nagyon aggresszív,dinamikus játékstílus.
De mondjuk te kitoltad én meg befuccsolok folyton,szal nagy gratula és hajrá az újrajátszáshozArmy of four nekem nagyon nem szimpi,az alapjátékkal pont az egyik nagyobb bajom a túl kicsi osztagméret,ebből a szempontból a long war abszolút ígéretes.
-
micafighter
nagyúr
válasz
FoxiestFox #460 üzenetére
,,Az army of four volt nagyon kemény még sima classicon is, elképesztően átalakítja az ember játékstílusát, hogy csak 4 katonát vihet egy csapatban."
4 sniper, problem solved
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #458 üzenetére
Csakis ironman on módban játszom mert annyi bullshit van a gémben,hogy folyamat visszatölthetném
Ide lehet nyugodtan venni az olyan bugokat is mint jármű minden előjel nélküli felrobbanása pl.(nincs kigyulladva)S mi a taktikád mert én még nem találtam működőképeset?Vagy csak ironizálsz?
-
válasz
FoxiestFox #451 üzenetére
Csak arra fel írtam hogy xcom szerű mert pont láttam ahogy elküld egy katonát fedezékbe és ugyan úgy nézett ki a kis pajzs ikon mint az xcom-ba.
De am nekem is úgy tűnt hogy ez valami olyasmi csak tps. Ezért is írtam hogy a nagyobb közönségnek.
Lehet sokaknak bejön az ilyesmi csak nem olyan kezeléssel nézettel mint az xcom.
Csak gondoltam hátha valami hasonló jó darab amit érdemes játszani. -
válasz
FoxiestFox #436 üzenetére
Úgy dobtam hogy annak a gèpnek a lábához. Gondoltam akármerre megy bumm lesz mert hatószgárba van de simán kisètált. Gondoltam gèpeken nem müködik. Aztàn dobtam a mectoidnak s bár abba is sok a gép de azt hittem ott lesz valami de az is átsétált rajta.
Wed
Csak ara fel mondtam hogy amúgy figyelek rátok, megfogadom a tanácsaitokat akkor is ha vannak saját módszereim amik működnek.A meld mikor kezdi számolni a köröket? Mikor meglátom onnantól?
Mert volt hogy vilt mèg 7 kör mikor megláttam az elsőt de volt hogy még nem is làttam és elvedzítettem mindkettőt. Ebből nekem az jön le hogy mégcsak a körök srm fix-ek hanem mikor mennyit ad rá.
Most volt 200meld-em amire azt hittem hogy az jó sok, de felfejlesztettem két mec-et és el is fogyott mind. -
válasz
FoxiestFox #432 üzenetére
Utam igen uram!
logikus de a nevét nem figyeltem és azt hittem az a sima kicsi kerek hajó lesz.
De hősök voltak mert olyen 1-2 életekkel egymást támogatva de megcsinálták túlélték. A nővérek meg most túlórázhatnak rajtuk. -
válasz
FoxiestFox #430 üzenetére
Az igazat megvalva az is közrejátszott abban hogy nem használtam exalt fegyvert hogy nem tudtam higy megmarad.
Tudom kiírja hatc közbe de én mindig a lövést figyelem meg azt hogy hogyan esnek össze.Nemrég csináltam magamnak egy jó hosszú nehéz pàlyát. Vittem a gyengébb katonákat hogy had fejlődjenek de az ufó amit támadtam valami supply hajó volt szóval nagyobb fajta. Ufó nem is volt rajta csak a robotzsarus gèp párossával meg mectoidok mindenhol.
Ja meg egy olyan lebegő korong.
Mindenki sebesült lett de léptek is szintet! Míg megcsináltam a pàlyát tesómék megnéztek egy filmet.. -
válasz
FoxiestFox #412 üzenetére
Fogok majd csak most nem érdekelt ez a része.
Más. Imádom ezt a játékot! Nem csak a játék miatt. Én imádom dolgokat testreszabni ha van rá opció.
Meglett a titan armor és nemtom hogy az ew változtatott e rajta de rohadt jól néz ki! Meg ehhez már passolnak azok a komoly sisakok is!
Ja meg volt még egy nap reportig satelit után (legközelebb ere is figyelek) és egy régió felugrott négyes pánikra ( tutu az exalt volt!) de így is meglett az A rank reportba. -
válasz
FoxiestFox #410 üzenetére
Ezt értem csak én még nem fogtam élő sectoid-ot.
A játék elején még inkább gránátoztam meg medkit, mostmeg már ritkán kapok sectoid-ot. Kivéve ha van mectoid mert ahhoz jár egy hogy buffolja, de azt meg kilövöm hogy nebuffolja. Így nehéz elkapnim.
Még csak egy olyan nagy dököt fogtam (muton vag mi) meg azt az energialényt amiből instant megtudtam hol a bázis. Nem tudtam hogy az adja ezt be.
Vagyis tuti mondta a nő de én olyankor nézem az ow cam-it hogy lövik szét az embereim.Ja és fellőttem 6 satelitet egy nappal a repirt előtt s így két régióba lenyomtam ötösről a pánicot a többibe meg négyes volt de oda is lőttem.
Szerintem valahol keleten lesz az exalt főhadiszálás az eddig kizárt régiók és az alapján hogy mindig ott tombol leginkább a pánik. -
wednesday
őstag
válasz
FoxiestFox #407 üzenetére
Ez jó.
Az az idegesitő, ha a fellőtt műhold miatt leesett a pánik, de a beüzemelés alatt jön oda egy elrablásos küldetés.
-
wednesday
őstag
válasz
FoxiestFox #402 üzenetére
Legalább több lesz a kutatható és eladható dolog.
Na ezt mondjuk nem tudom, hogy a nehézség csavarásával változnak -e az árak és nyersanyag igények. Mert akkor nem nyerünk a több hullával.
-
wednesday
őstag
válasz
FoxiestFox #400 üzenetére
Tehát nem akarja lelövetni magát.
Na hát ez a másik, hogy Classictól jönnek a plusz +10% kritikus esélyek. Amellett, hogy minden alien jobban is céloz már.
-
wednesday
őstag
válasz
FoxiestFox #398 üzenetére
Hát igen. Én is hamar rájöttem, hogy a fedezékből való lövöldözgetés már nem megoldás.
Eleve nagy veszélyben van, akire rálátnak. -
wednesday
őstag
válasz
FoxiestFox #392 üzenetére
Az kemény. Mintha lenne olyan acsi, hogy egy UFO-t egy emberrel tisztíts meg. Az megvan?
Nekem eddig 81 órám van benne. Mondjuk vétkeztem is, mert a legelső végigjátszásom virágboltival volt, ami jönne rá még pluszba.
-
wednesday
őstag
válasz
FoxiestFox #385 üzenetére
Ravasz. 😀
Erre nem is gondoltam. Azt hittem jön az értesítés, hogy lekapták.
Legnehezebb fokozaton van esély az összes országot megmenteni vagy szerencsfaktor kérdése?
-
válasz
FoxiestFox #378 üzenetére
Azt vágom. Ezeket a kitérés meg célzás meg stb. Azok a fejlesztések megvoltak előzőbe meg az alien vadászgép is megvolt emp cannon-al. Szal ezeket pont vágom csak volt olyan ufo amit néhe ledzedtem könnyen néha meg esélyem se volt.
Na akkor sínágyum már van, gondolom az is jó azért valamire. -
válasz
FoxiestFox #375 üzenetére
Tudom higy lehet fejleszteni. Csak még nem tartok ott. Nameg eddig elég jól bírja. Az meg külön jó mikor pl az exalt tagok elbujnak evy épületbe én meg csinálok rá kamionbejárót.
Részecskeágyú az a rail gun?
Mert az megvan már fejlesztésben csak még nem vettem meg.Wed:
Igen összefutottam és kapott is pajzsot a kicsitől de erre volt a vàlaszom a sniper-es ami után a mectoid be is menekült az űrhajóba.Ja igen. Ez a légierős harc hogy van?
Random vagy van egy bizonyos szintü ufo-t már nincs esélyem lelőni az alap repülővel?
Mert volt egy nagy téglalap alakú ufo akivel nem bírtam alap repcsivel meg alap fegyverzettel. -
válasz
FoxiestFox #372 üzenetére
Oké rosz példa volt a ds. De azért nem csőshooter. Nekem a csőshooter a sirius sam de még a cod is.
Tesóm olvasta a könyveket angolul és azért többrál van itt szó mint hogy átváltoznak az emberek mi meg feldaraboljuk őket.
Ismerős volt az avatarod (én azt jegyzem meg és nem a nick-nevet alatta.) Veled toltam úgy hogy csak én beszéltem mikrofonon?
Bocs hogy félbe hagytam. Nemtom már mi volt az oka de valszeg akkoriban volt nagyon kevés szabadidőm.(#373) wednesday
Te is ismerős vagy. vagyis ez a csiga avatar. Tudom hogy ez fórumos nem pedig egyedi de nem sokk csigával beszéltem a fórumon.
Az a cél hogy eljussak oda.
Nem tartom magam hardcore gamernek de easy-n már nem kezdek játékot. Van hogy csak normál de ha ismerem a stilust akkor kapásból hard vagy amit enged. Pl az új splinter. Realistic-en kezdtem ami kb a 4. és legmagasabb fokozat és úgy volt pont jó az élmény.
Ezt csak azért írtam le hogy szemléltessem mennyire ismeretlen vizekre tévedtem ezzel a játékkal. A normal-os bukta után nemhogy easy de legkönyebben kezdtem el játszani mert annyira nem vágtam mi van hogy ott is elég kihívás akadt.Amúgy gondolhattam volna de valahol reménykedtem benne hogy a tudást amit az idegenekből kinyerünk ők nem használják..
vagyis hogy nem fogok találkozni mec-aliennel.
De találkoztam, és míg az én mec-em ugyan veszéjesnek néz ki de látszik rajta hogy inkább funkció mint esztétika, addig az ellenfélé amellett hogy mec volt valami baromi jól nézett ki. Nem volt olyan szögletes vagy hogy mondjam. -
válasz
FoxiestFox #364 üzenetére
Ez még mondig tanuló játék nekem. Sok mindent értek már de a kieggel mégtöbb újitás lett szóval meging nem ott vagyok ahol lenni akartam.
Az exalt beindult. Egy kűldetés slatt 4 régióba lőtték négyesee s pánikot. Vagxis gyanus hogy ők voltak mert a következő exalt küldetés volt.
-
wednesday
őstag
válasz
FoxiestFox #350 üzenetére
Ha végignézzük a képességeket igazából a nagyon fejlett Alienek vannak itt hátrányban.
-
wednesday
őstag
válasz
FoxiestFox #345 üzenetére
Szerintem a játék itt is az emberre bízza, hogy mi a kedvenc felállása. Van, akik az Assaultra esküsznek és a Heavy a full felesleges nekik. Végül is ha bármelyik Classt kihagysz egy küldetésből, akkor is meg tudod oldani a pályát, csak másképpen kell hozzáállni.
Assault szűkös tereken folyosókon lévő harcnál nagy előny azért. Mindenkit pofán lő cselekvés nélkül aki 4 méternél közelebb jön stb.
-
válasz
FoxiestFox #332 üzenetére
Én gyógyulást meg látást adtam mert az volt kikutatva.
De egyenlőre nem eröltetem ezt még mert nagyon kell a pénz satelitre meg uplinkre. 5 ország van 4es pánikon úgy hogy mindig ara mentem ahol a legmagasabb és esődlegesen a satelitekkel foglalkoztam.
Most pont a council előtt egy nappal fogom tudni fellőni a meglévő kés sateliteket. -
válasz
FoxiestFox #330 üzenetére
Aha köszi!
Közbe megtaláltam az opciót ahol lehet kezeltetni őket.
El is küldök egyet higy kipróbáljam ezt az újitást is.
Ja meg vilt olyan ellenfél hogy láthatatlan mátrixpolip. Kicsit op a játék elején higy láthatatlan aztán az arcomba jelenik meg avagy az overwatch fontosabb mint valaha! -
válasz
FoxiestFox #328 üzenetére
De most ez nekem semmibe nem kerül?
Megvan a bio lab és ott van a katonán a képesség. Nézegettem mi mit tud de sehol nem kellett érte fizetni.
Ja meg kaptam kitúntetést! Oda is adtam legjobb katonának. Ez nagyon tetszik hogy még ilyenekkel is lehet apránként buffolni a katonákat. -
válasz
FoxiestFox #326 üzenetére
Jaja így sokkal átláthatóbb.
Na most épithetek cyber vagy gen lab-ot.
Azért írom hogy "vagy" mert itt az elején úgysem lesz pénzem mindkettőt fejleszteni.
Biztos jó a mecha de nekem a felbuffolt ember jobban tetszik. -
válasz
FoxiestFox #324 üzenetére
Ja értem.
De nem kezddm előröl (egy pàlya van kész).Nagyon jó ez a ruhaszinezés! Nem ment időre a játék de rengetegszer gyorsan el akartam rendezni a körömet de véletlen rosz embert küldtem.
Na majd most jó lesz mert adott tipusu katona adott színű lesz.Jobb lett a játék. Kényelmesebb lett a cél kijelölés meg a grafika is mintha letisztultabb lenne vagy hogy mondjam.
Amúgy szerintem konzolon a kieg tartalmazza az alapjátékot. Be se csekkolta hogy megvsn e az alap meg nem is látja.
-
válasz
FoxiestFox #322 üzenetére
Én előnynek vagyis könnyítésnek láttam őket etért nem kapcsoltam be.
Mag mi ez a meld? -
válasz
FoxiestFox #313 üzenetére
Én csinálok valamit rosszul vagy ez az oldal angol. A kulcsszó a magyar leírás lenne. De am köszi!
Wednesday
Ez kurvajó skill!Asszem a végére értem. Az egyik psi-s karakterem bement egy csarnokba ahol volt egy gömb amit szereztem. Volt kis videó és már csak egy küldetést lehet választani.
Gondolom meglesz de úgy akartam odamenni jogy a fullps csapattal, de kettő gyengélkedőn van az előző harc miatt.
Tekerni kellett volna az időt mielőt rányomtam ere a jósgömbrr és nem rögtön utána menteni. -
wednesday
őstag
válasz
FoxiestFox #311 üzenetére
Mikor legelőször játszottam a játékkal nem is lett blasterem. Persze akkor még nem volt kieg. Alap játéknál felbukkant még az elején (talán 2 hónap vagy 3 nem tom) egy csatahajó. Mondja is, hogy elég nagy küldjük fel a legjobb gépünket legjobb felszereléssel. Na de ilyenkor alap gép van rakétákkal 2 db sem elég hozzá. Gondolom abba is lett volna cucc. A kieg mondjuk ezen sokat könnyített.
-
válasz
FoxiestFox #310 üzenetére
Na, kértem, kaptam.
Szóval, ugye a Slingshot Pack nevű DLC-vel .eltéríthető és leszedhető Kína fölött egy idegen csatahajó, és az tartalmaz két darab olyan fúziós motyót, ami kell a blaster launcherhez
Az egyik classic játékmenetemben így lett még a lézerekkel egy időben blasterem. -
válasz
FoxiestFox #303 üzenetére
Két osztagom azaz 12 katonám van fullos gear-be. Legjobb páncélokkal és frgyverekkel. Hacsak nem ad be újat. A fegyverek a harmadik féléből vannak. Először volt az alap, aztán ilyen piros lézer valami mostmeg már zöld, asszem plazma alapu.
Páncél meg van titán, ghost meg archangrl ami jó.
Igen még az alappal játszom. Ha vége felrakom a kieget és úgy kezdek új játékot hamarosan. -
wednesday
őstag
válasz
FoxiestFox #305 üzenetére
SPOILER
A kiegészítő hozta be. -
válasz
FoxiestFox #300 üzenetére
Amiket leírtatok mostmár látom és a szerint fogok eljárni.
Most néztem àt a bázist és túl sok powerem meg satelit uplinkem van. Elkezdtem bontani hogy rendberakjam őket.
Vicces higy a játék elején alig vilt áramom most meg egy thermo mev egy elerium ellátja az egész kócetájt.Ja és igen! Nagy respecta játèknak!
kicsit bugos meg stb, de akkor is hatalmas játék! -
válasz
FoxiestFox #294 üzenetére
Igyekeztem elsőre magamtól rájönni a játék működésére de nem sikerült még mindenre plusz valamit nem is vettem észre. Pl a játék felénél jöttem rá mi az a panic dolog. (Elnyomkodtam mikor elmagyarázta a játék
)
S mire rájöttem már 3 ország kilépett.
A küldetésekből is azt vállasztottam ami szimpi volt vagy könnyebb.
Most még akkor várok pár küldetést és próbálok befogni mást is, hátha ad még kutatást.
Amúgy mi dent be lehet fogni? Azt a benga nagy robotot is aminek csak két lába van és utoljára a régi tobotzsaru filbe szerepelt?
Köszi az infót, segítséget srácok!
Holnam megveszem a wihin-t és úgy fogok új játékot kezdeni. -
SSJmeszes
senior tag
válasz
FoxiestFox #286 üzenetére
wááááhhh... Hogy a szemem ki nem szúrta..
Köszi a segítséget. -
bivalyolo
őstag
válasz
FoxiestFox #282 üzenetére
jöhet a longwar?
-
aleister
veterán
válasz
FoxiestFox #279 üzenetére
No ez az. A Psi labs-ot már felhúztam. Össze is jött egy osztagnyi psi használó. De hogy tudom a Gollop chamber-t felhúzni? Nincs ilyen építhető facility jelenleg.
-
válasz
FoxiestFox #276 üzenetére
A megoldás:
You can force a Battleship to appear by ignoring a UFO that is on a "scout target" mission - after a few days a Battleship will appear over the same country on a "destroy satellite" mission. This way you can farm Fusion Cores for Blaster Launchers.
Kiválóan működött. -
Hegyirabló
veterán
válasz
FoxiestFox #271 üzenetére
-
Hegyirabló
veterán
válasz
FoxiestFox #262 üzenetére
Pedig én easy-n tolom, de még is nehéz. Már hatan vagyok, van fejlesztett páncélom, lézer és plazma puskám, de sokszor a tértképek egy harmadát sem tudom bejárni, már kifinganak az embereim. Mert jön a sok muton, jön egy bruton (Brutal Muton), amik zabálják a lőszert, bekúrnak közém egy gránátot, és meg is fekszik a fél bagázs. Aztán még mindig vannak majrésok. Arról nem is szólva, hogy csal a gép. Én csak egyet tudok lépni, ő kettőt. Miért van az, hogy néhány emberemmel két cselekvést tudok elvégezni egy körön belül, néhánnyal meg csak egyet?
-
gyiku
nagyúr
válasz
FoxiestFox #259 üzenetére
en most pont igy vagyok a hyper wave decoderrel, mert utana elkezdenek ozonleni az etherealok
amig nincs plasmam, addig ne jojjenek
-
gyiku
nagyúr
válasz
FoxiestFox #257 üzenetére
sot, inkabb az eleje, elso harmada csak.
-
Zoo123
senior tag
válasz
FoxiestFox #252 üzenetére
"El is kezdtem néhány hónapja, de ráhagytam annál a pontnál, mikor az első fontosembermegmentős küldetést 1 emberem élte túl, és akármilyen közelről lőttem az idegenekre, miss-miss-miss-t dobott a játék... "
Ismerős érzés, amikor 5 legjobb emberem körbeállja a Sectopodot, mindegyik 70% fölötti találati valószínűséggel és miss-miss-miss van akkor hangosan szoktam káromkodni én is...
De tudok jobbat:
A rakéta találati pontossága is csak 90%, és miért ne akkor lőne mellé amikor nagyon nem kéne. De nem 1-2 kockával lőtt mellé hanem 5-el!A miss-miss partykat én is nagyon untam, de mióta minden ember maximális szintű + scope + plazmafegyver azóta ritkábban lőnek mellé.
Extra tipp: light plasma rifle alapból +10 aim ami scoppal együtt már +20! úgyhogy a közlegények mindig azt kapják amíg fölfejlődik az aim 80% föléEgyik assaultomnak adtam Honor of the concil medált (+10Will +10 Aim) neki 99aim + 10 a scope, ő már nemigen szokott melélőni!
Sőt az egyik mesterlővész is kapott honor of concil medált neki 108 will és 115 aim + 10 scope úgyhogy az ő találati valószínűsége 125%, high cover mőgül is kiszedi az ellent 125-40=85% valószínűséggel.
Még a gépemberem is mesterlövészből lett (aim 105) ő is csak ritkán lő mellé.
Így már könnyebb.Plusz a játék elején amíg gyakran mellélőnek embereink addig a rakéta és a gránát aranyat ér!
A modokat én is néztem, következő végigjátszásra kiprobálom.
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox #245 üzenetére
Mentéseket remélem nem fogja megkavarni. Egyáltalán hova ment?
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox #242 üzenetére
Igen, maszek.
Akkor nézek új vga drivert, a játéknak futnia kell, a gép lazán bírja.
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox #237 üzenetére
Éteri eszköz használatára melyik embert érdemes felhasználni? Pszi képességekkel megáldottat vagy egy sima anélküli is megkapja ettől a pszi képességeket?
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox #235 üzenetére
Végeztél is? Gyorsan lenyomtad.
Nekem még van hátra valamennyi, utána nekifutok eggyel nehezebben, semmi visszatöltéssel.
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox #229 üzenetére
Arra azért kíváncsi leszek, hogy végleg vége van-e az Exaltnak vagy csak időlegesen szunnyadnak. Remélem a within a meld, mint erőforrás elsődlegessége mellett nem egy ilyen kis futottak még csoportot állít a Föld megmentői ellen.
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox #227 üzenetére
Ment a felkérés.
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox #225 üzenetére
Akkor nem figyeltem, szintén normal.
Hm, akkor a MEKem lehet emiatt gyengélkedik, szerencsére csak 1 lett feltápolva 3as védelmezőig, igaz az is kb 100 meld, de akkor megnézem, hogy egy combos emberből is gyenge lesz-e.
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox #222 üzenetére
Amúgy MEKET simán közlegényekből is lehet építeni, ugye? (én abból építettem) Mivel elveszíti a "fajtáját" és MEKé válik, szóval nem érdemes ezredest átalakítani? Öntödében még van 1-2 dolog ami nincs meg a SHIVes robotika 1-2 dolga, a kutatólaborban kihúztam mindent, csak vallatni kell, műhold is van mindenhol. Milyen szinten játszol amúgy?
szerk: van. Viszont ha mellette van a 2 drón az javítja ha van rá esélye. Sniperem meg csak 1 duble tapos, a másik a futás/lövés büntetés feloldását kapta, az általában repked ide-oda.
-
válasz
FoxiestFox #220 üzenetére
Ja, gollop chamberem is megvan egy ideje, pár psi katonám is, aki használni tudná, foundryban kifejlesztve minden, de még akarok pár rangosabb katonát a meglévők mellé, és még egy harmadik mech is jól jönne, csak mindig elpazarolom a meldet génsebészetre
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox #220 üzenetére
Igen a Sectopodokra gondoltam, az embereket tényleg nem abajgatja viszont a MEK nem képes fedezékbe menni, azt viszont 2/2 találja, ami szegény kis szerzetnek majdnem halál, legalábbis így elsőre. Az előző pályán is volt egy, ott csak emberrel szénné lőttem, viszont MEK ellen halálosan jó. Előző pályán 5 idegent sikerült élve befognom, sosem voltam még ennyire hatékony. Szellempáncél+egy kis genetika+pszi képességek és a rohamosztagosom végez bármi szervessel, a szervetlenekkel van gond.
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox #218 üzenetére
Exalt pipa, sima küldetés.
Na megvan a fejlett vadászgép, le is lőtte az UFO-t erre hozzák ők is a gépesített szörnyeiket, amik körönként két akciót tesznek. A fentebb linkelt kis "játékokat" porrá törik rövid távon, de még a MEKem is eldobta a kanalat, pedig ez volt az első bevetése - mondjuk lehet nem ilyenek ellen kéne gyakorolnia - így kemény visszatöltés fog következni!
Ő volt az áldozat, pedig azért élete is van, meg tűzereje is.
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox #215 üzenetére
Most jutottam el az Exalt bázis felszámolásáig, valamint beruháztam 3 MEKre is. Utóbbiak ide még nem jönnek, az embereket gépek nélkül is ütnöm kell, eddig lazák voltak. Valamint a teljes felderítés után 4 pszi van a csapatban, ezredesként! A pszi védelmi mező meg hatalmas és hasznos, igaz közel kerülve az ellenhez már problémás
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox #213 üzenetére
MEKem, nem volt, sot most sincs - amit kisse banok is - viszont a robotizalassal elkestem a weld hianya miatt. A bazisvedelem nalam azert volt piszok nehez mert 1 kezdo emberem sulyos serulesbol labadozott mig masik 3 a genetikai laborban volt tuningon
Azota viszont kisse megborult a jatek, a nehezseg kiegyenlitessel van gond (normalon jatszom). A pszi kepessegek miatt - ami szerencsere ket kezdomnek is lett - konnyebb lett, de ami fontosabb a lezer sniper es heavy fegyverek kihuzasa. Egyszeruen az exalt mar lenyegi sebzest nem okoz. A ket sniper 1 loves/1halal eljarasa miatt. De az idegenek is izzadnak. A sectoid-thin-muton harmas csak golyofogonak jo. Egyedul a mek, de inkabb a kiborg ami nehezebb. (a pszi kepesseges foellenek meg nem jottek)
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox #209 üzenetére
Nálam is többségében hölgyek harcolnak, mindkét "kezdő" nehézfegyveresem nő.
-
válasz
FoxiestFox #208 üzenetére
Furcsa egy játék ez, eddig csak női katonákat adott be.
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox #206 üzenetére
Külön a within 2400 ami talán kicsit még sok, bár eredeti árhoz képest jó, még úgy is, hogy túlárazott eredetiben. Viszont akinek nincs meg egyáltalán - vagy csak virágboltiban - annak 4500ért az összes (alap+within+slingshot+elite+klasszikusok+Bureau) az nagyon korrekt. Kicsit bánom is, hogy egy hónapja vettem és nem most.
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox #202 üzenetére
Igen.
Remélem nem lőttem le semmilyen nagyobb spoilert, de ez exalt missziónak számít és az ugye kiegészítő. A legnagyobb probléma ugyebár, hogy random kapod az embereidet nem te választod ki, hogy kit küldjenek erősítésnek. Az ezredesedet mikor másfél méterről körbefogja két mech az priceless, olyankor szookott kényszeredett vigyor megjelenni az arcomon.
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox #196 üzenetére
A hajós pályán, szupercsapatom volt (semmi rookie, hanem tapasztalt veteránok, százados-őrnagy), 6 fó (1 heavy, 1 support, 2-2 assault-sniper). A hajó belsejéig szép volt minden, talán az egyik assautlom vesztett 2 életerő pontot. Elkövettem viszont két hatalmas hibát (1 stratégiai a felszerelésekkel és 1 magában a harcban).
Szóval csak a nehézfegyveresem volt felszerelve gránátvetővel a többiek kábító, medikit meg páncélokkal jöttek, valamint a csatában elhasználtam a rakétát már jóval a kivonás előtt - ugye addig ilyen pálya nem is volt szóval nem tudtam, hogy erre tartalékoljak. Viszont maga a kivonás nem tudom, hogy valósítható meg profibban? A jeladó kikapcsolója ugye nagyobb távot kell megtegyen mint a csapat többi tagja, egyszerűen kb "fél" környi lépéssel kevesebbet tudott haladni, mint a többiek, a többieknek pedig futni kellett. Nem fért bele az overwatch semmiképp mert akkor mindegyik ott marad. Így is 1 köröm maradt a kivonás előtt.
Most majd újrajátszom és megpróbálom úgy hogy viszek +1 gránátot és a rakétát a kivonáskor lövöm a csoportosuló alienekre. Kábító nem kell, mert nem volt mit befogni, ezeket a starship trooperses bogarakat nem lehet.
Egyébként legnagyobb sajnálatomra nem túl aktív a topik, pedig jól jönne 1-2 tanács, hogy a folytonos energiaszükséglet és műholdhiány, hogy orvosolható országvesztés nélkül? Egyszerűen hó végére 5-10 egységnyi pénzem marad, aztán kéregetik a műholdakat meg a fedett akciókat. Miből?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás a topikban elérhető.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- B550M Steel Legend, Ryzen 5 5600X, 32Gb DDR4 3200MHz CL16, Radeon RX 6750 XT 12Gb, 1TB M.2 PCIe 4.0
- Eladó: 4 darab Dulens Apo Mini Prime objektív (EF bajonett)
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged