Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• wednesday

őstag

válasz Ren Hoek #136 üzenetére

Abból az FPS-ből úgy tudom már nem lesz semmi. Egy akció TPS UFO-s játékról hallottam, valami olyasmi fog készülni.

A lehető legegyszerűbb játékmenetet preferálják a kiadók és a kitaposott ösvényen szeretnek haladni. Ha belegondolok, hogy először a Bioshockot meg a COD MW-t nem engedték a saját kiadóik, mert túl "radikálisnak" tartották őket. Már ez ellen is agyvérzésük volt, csak kiharcolták a fejlesztők. Pedig szerintem semmi forradalmi nem volt bennük, csak pont tartalmaztak egy egészséges változást, hogy embernek volt egy olyan érzése, hogy végre valami rendhagyó. Ma már nem is arról szól a játék kiadás, hogy visszahozza az árát+jó kis nyereség. Hanem el kell tartani a giga mamutvállalatokat (amik nyelik a pénzt a rengeteg közvetett költséggel) és plusz jó sok nyereség. Ezért van az, hogy néha olvasni veszteséges negyedévről még acti-blizzardnál is, ahol a COD és WOW dollár milliárdokat hoz menetrendszerűen a konyhára.

Egyszerűen a kiadók fejlesztők is ránéznek a statisztikára és pontosan látják, hogy a mélyebb tartalmat a játékosok 10-15%-át érdekli. Például ha nézem az acsikat, ami sok játéknál megvan. Egy példa van pár Total War játékom Steam-en, és gyönyörűen látszik, hogy a játékban lévő lehetőségek kihasználásával (hard fokozat, sikeres kémkedések, szabotálások, teljes földrészek elfoglalása, világuralom, gazdasági uralom) nagyon kevesen éltek. Kb 18-12% Aztán Mass Effectnél már nem emlékszem az arányra, de első végigjátszásnál is átlapozták a párbeszédeket talán a játékosok 1/3. Magyarán szimpla TPS-ként játszottak vele. Olvastam is fórumon pár olyan kommentet, jó játék, csak sok a pofázás és lehetne több az akció. :F

Azt, hogy miért nem tették hasonlóvá a régihez nem tudom. Talán az is belejátszott, hogy nem szimpla másolatot akartak, hanem a saját fejlesztést. Az összetettebb játékmenetet meg mindig kerülik, szerintem így is rétegjáték lesz ez a rész is. De remélem sikeres rétegjáték, aztán elképzelhető, hogy a folytatásnál már bővítik a lehetőségeket, bár ez a lépésrendszer szerintem marad. Aztán ki tudja még milyen DLC-k fognak ehhez a részhez is jönni. Ígértek sok tartalmat még hozzá.

Új hozzászólás Aktív témák