- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
Bogyó bá' #5116 üzenetére
Azok sem tökéletesek, ráadásul az ipadek erősen túlárazottak szerintem, akkor inkább a windows.
De ne legyetek olyanok, mint az apple.fanok, hogy a rossz, az nem hiba, hanem feature.
Én jeleztem a ms. technet fórumban is, a mérnök azt válaszolta, hogy osszam meg a tablet netjét a mobilokra ethernet kábellel.Hostednetwork, virtual router nem megy, connectify-t megvettem, az működik, de mihelyt kikapcsol a kijelző, a wlan jel is eltűnik.
Az gondolom, nem nagy elvárás, hogy a tabletben lévő, 12+100 GB-os, 42 mbites netemet meg tudjam osztani a 2 másik eszközömre, illetve ha egy szövegmezőbe kattintok, akkor feljöjjön a virtuális billentyűzet.
Az sem, hogy a képet smart tv-re ki tudjam tenni, vagy a control panelt, illetve registryt fel lehessen nagyítani.
Ezeket leszámítva meg vagyok a cuccal elégedve. 3G-n netezésre a Beszkárt járműveim, ebook olvasásra tökéletes.
Szóval az említett hibákra megoldás érdekelne, nem az, hogy a windows jó, szuper, tökéletes, ne akarjak netet megosztani, ne akarjam tv-re kitenni, és szöveget beírni vele. -
joergie
őstag
válasz
Bogyó bá' #5060 üzenetére
Totálisan és abszolút egyetértek, én is így gondoltam, gondolom, és még jópáran akik itt voltak a topik elején. Nem is nézem a topikot kb 3 hónapja, néha benyögök valamit, ha találtam mikecane x-blogon, oszt viszonlátás.
A topik arra lenne jó, hogy globálisan szemlélve ezt az újnak tekinthető, megélénkült szegmenst kövessük a fejlődését, ne szétaprózuk, csip-csup problémákkal, arra kéne külön ennek egy "szakmai" topik, vagy azonnali wintabletes kérdések topikja, ahol igazából sosem alakul ki konkrét subközösség, ami itt végülis mégiscsak megvan.
Jelenleg inkább egy csetfalra hasonlít, elszórva pár érdemi hozzászólással, de ki fogja azt kibogarászni?! -
NGA
addikt
válasz
Bogyó bá' #5060 üzenetére
Nekem volt droidos tabletem, ipad-om is, de végül azért lett win-es, mert:
- a droidos rendesen be tudott laggolni, és nem látta rendesen az otthoni hálózatot
- az ipad igen gyorsan betelt, és az sem látta rendesen a hálózatot.
Így vettem egy Lenovo Miix 2-t. Teljesen meg voltam vele elégedve, míg be nem tojt. Ezt a Lark-ot azért vettem, hogy addig legyen valamim. Olcsó volt, mégis win-es, gondoltam majd eladom, ha visszajön a másik. Aztán megszoktam a vele való életet."A "normális" windowsos tablet " - hidd el, a többi 37XX-es tablet sem gyorsabb, és normálisabb. Pont ugyanolyan gyors, mint ezek, csak tudsz 20 tabot egyszerre benttartani az ie-n. Az egyedüli előny a Lenovoban az FHD kijelző volt.
Az a windows-os tablet, amire te hivatkozol már rég nincs sehol. Ezek fognak jönni, egyre több jelenik meg. Maga a proci ezekben ugyan az, mint sok másik 2/64-ben. A kijelző is kb azonos, 1280x800-as, ami elég elfogadható felbontás. Egyedül a ram és a háttértár kevés. De ha jól tudom a Win 10 megoldja az sd kártyára telepítést, amit megoldottak a win 8.1-ben is (Addig pont ugyanúgy kellett szenvedi azokkal is, mivel 8 giga hamar betelt a telefonon). Az 1 giga ram meg nekem még nem okozott gondot.
Azt nem értem, hogy olyanok, akik nem használják, miért fikázzák. Rengeteg 512/4-es droidos tabletet is megvesznek még ma is 1024x600-as felbontással, és használják.
De látom sokaknak nehéz megérteni azt, hogy nem mindenki power user. És sok ilyen van.
-
NGA
addikt
válasz
Bogyó bá' #5055 üzenetére
Miért baj, ha valaki tényleg csak erre akar használni egy tabot?
Leírom a helyzetem:
Nekem pl van egy kijelző nélküli i5 laptopom, ami rá van kötve az 50-os tv-re. Egy Logitech K400-al tökéletesen tudom kezelni. Ezen töltök le filmet, és ez szolgálja ki a tv-t Serviio-n.
Van mellé egy Lark tabletem.
Ezen szoktam reggelente a wc-n híreket olvasni, napközben velem van, ha hirtelen kell valamire, majd este ezen skype-olok anyukámmal, vagy megnézek 1-2 pdf magazint. Esetleg megválaszolom az emileket, vagy képeket nézegetek az engem érdeklő témakörökben, vagy böngészek szintén ezekben a témákban. Youtube videót is itt keresek, majd itt rakom be a listámba, és ez meg is jelenik a tv-n. Másra nem használom.
Erre fel van telepítve
böngészés - ie11
voip - skype
pdf - olvasó
kép - képnézegető
email - levelező
youtube - hyperNekem semmiféle más igényem nincs a tablettel kapcsolatban, mivel nem használom másra. Így van kb 2,5 giga szabad helyem, ami a folyamatos működéshez teljesen elegendő. Ha valakinek ennél nagyobb az igénye, az ne vegyen ilyet. De engedtessék meg nekem, hogy leírjam a véleményemet, még akkor is ha ez neked, meg másnak nem tetszik.
(#5057) r3dsnake:
A nejem használja az RT-s Surface-t. Nemrég akartam venni egy laptopot neki, de közölte, hogy neki ez tökéletes, arra a pár játékra, facebookra teljesen hibátlan. Azt sem tudja, mi az az x86 app, és az áruházból sem telepít semmit.
-
Süvi
őstag
válasz
Bogyó bá' #4529 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ.
Főleg előadások lennének róla különböző termekben.
Az irodában pedig hozzá lenne téve egy monitorhoz + egér, billentyűzet.Az asus t100 és az Acer Aspire Switch 10 közül 100 E Ft-ig az Asus jobb?
64 GB-os változat kellene mindenképp.Köszönöm
-
han_lev
senior tag
válasz
Bogyó bá' #3858 üzenetére
A 32 gb-s tableteken elfut a rendszer?
Már csak azért kérdezem, mert eddig csak win 7-es tapasztalataim vannak. Általában 20 gigán elfut a win 7 egy laptopon, a többit amúgy is a másik meghajtóra telepíti az ember. Már ha hagyja.
Ár - érték
Ha pl egy 32 gb-s 2 gb ramos tablet az Atom procival adja azt amit a Lenovo mixi -(majdnem) viszont fele annyiba kerül (illetve nem, de mondjuk legalább 100 dodóval olcsóbb) akkor megéri inkább azt venni.jól gondolom?
-
-
-
Necc
addikt
válasz
Bogyó bá' #3665 üzenetére
Acer Switch 12-m is ugyanezt a hibauzenetet adta, en meg eszkozkezelo segitsegevel szepen uninstallaltam a gyarit, majd kezzel lenyomtam a torkan az intelest, es azota nem rikacsol ha frissiteni akarom a drivert
OEM frissitesek tudtommal nem jonnek windows update-en keresztul.
-
cidalain
veterán
válasz
Bogyó bá' #3649 üzenetére
és ez támogatja az OTG funkciót? mint az androidnál, ehhez is létezik olyan átalakító, hogy normál usb aljzatra alakít?
egy tabon lévő win8 egyenértékű a PC win-nel?
ha az exe-t átmásolom a tabra, akkor működni fog?
a windowsos driverek, mennek a tab win-jével is?bocs hogy ennyi hülyeséget kérdezek, de leragadtam a windows pc/laptop vonalon, sosem volt win-es mobil kütyüm.
A más által említett Lenovo miix 2 az jófajta cucc? (bár a zárójelben pont a problémás eseteket említi)
Valami hasonló kaliberű 10-es ajánlott? Bill nem kell hozzá. -
gyurkikrisz
őstag
válasz
Bogyó bá' #3318 üzenetére
Hát az MS-t minden érdekli szerintem, csak a profit nem. Van abból elég máshonnan.
""korlátozottan használható"" - kérdés hogy mire korlátozottan használható. Tudni kell a határokat, tudni kell a helyén kezelni ezeket a kütyüket. Amit egy 20 ezres Androidos tab tud, azt ezek is simán hozzák. Filmezni lehet, böngészni lehet, kicsit játszani lehet. Ennél több kell ennyi pénzért?
Számomra az alsó kategória felé való nyitással kicsit többek lettek. Mert eddig mit láttál? 70-80 alatt Windowsos tabról ne is álmodj. Most meg 40-ért már minőségi darabokat lehet kapni 1/16 fronton, Kínából már 50 körül kijön egy 2/32-es. Akinek Android fóbiája van, vagy szereti a Windows tökéletes lehet, és nem is kell mélyen a zsebébe nyúlnia.
-
tlac
nagyúr
válasz
A Microsoftot nemigen értem, hogy miért törekszik minden áron a részesedés növelésére (hiszen ebből semmi haszna nincs, az oprendszert ingyen adja, a 20-30 ezer forintos "kínai" tabletek jellemző vásárlói köre pedig egyetlen fillért sem fog az Áruházban hagyni).
az szerintem nem baj, hogy nem fizetnek app-okért (én sem szoktam, szinte mindig van ingyenes alternatíva)
viszont az emberek megismerik a rendszert, beszélnek róla, esetleg később vesznek mellé egy winphone-t is -
peterk
senior tag
válasz
Bogyó bá' #3316 üzenetére
Na igen, de a windowsos tablet nem csak azzal "több", hogy desktop módban is lehet használni, hanem pl. a teljes értékű böngésző, dtb. miatt is. Az meg a 16-os tabletekre is igaz. A "több" amúgy se igazán jó jelző, mert inkább más. Van akinek a win jobban passzol, van akinek az android platform passzol jobban.
Ha egyébként visszaolvastál, akkor a sok kérdező mellett - ami nem több, mint érdeklődés, az androidok rootolását is megkérdezi 10-ből 9, aztán 2 csinálja meg. És ha tényleg visszaolvastál, akkor egy, azaz egy embert találtál aki földhöz vágta a kütyüt mert nem működött neki, de saját bevallása szerint se foglalkozott vele igazán. A többiek viszont akiknek van és hozzászóltak, ezen az egy emberen kívül döntően elégedettek a készülékükkel. Én is. Pedig nekem van egy MiiX10 2GB/64GB-os gépem is, és tudom mit tud az egyik és mit a másik.
-
makoss
veterán
válasz
Bogyó bá' #3310 üzenetére
Köszi.
Én amúgy kb 10 colost néztem, csak még hezitálok, hogy androidos vagy wines legyen, de nemigazán szeretnék 50e Ft fölé menni, hacsak nem indokolt(#3311) r3dsnake: úú tényleg? és melyik? a fehér vagy a fekete?
(#3313) bigrock:: Ez jól néz ki, sokkal drágább ez 10 colosban?
Tud valaki sziklaszilárd indokot mondani miért wines tabletet vegyek ne androidost?
-
ksanc
őstag
válasz
Pontosan így van, mert én mostanában pedzegetem a tabletvásárlás gondolatát és bizony igazából csak vindózoson gondolkodom
Pedig van némi gőzöm az Androidról és nagyon szeretem is. Van itt egy Apple Air 2 Gold is (húgom vágta hozzám), szép, meg jó, meg minden, de amire nekem kellene, arra az sem jó.
Általában azért szidják a Microsoftot, mert hülyének nézi a felhasználót (az Apple is, de ők nem tűrnek semmilyen kompromisszumot)
Most meg az a baj, hogy felnőttként kezelik őketBiztosan mindenki elég érett ahhoz, hogy el tudja dönteni, mi kell neki. Ha mégsem, ez nem a Microsoft, Apple meg a Google hibája
-
ksanc
őstag
válasz
Bogyó bá' #3316 üzenetére
Egyelőre a tabletpiacon a Microsoft pont ezért rugdossa a luftokat (alacsony részesedés) egyrészt, mert a felhasználók azt hiszik, hogy ha már vindóz fut rajtuk, akkor már teljes értékű, asztali pc tudású kütyük mind. 50ezer'é. Pláne alatta
Aztán jön a meglepi, hogy csodák mégsincsenek. Jó esetben. Rosszabb esetben a csalódás meg a hulladékozás.
Szóval nem hulladék, "csak" mezei tablet.
A másik dolog a zártság, ami gyenge szoftverbolt és döcögős megbízhatóság mellett még nem az igazi.
Aki megbízható zárt rendszert szeretne, az Apple-t vesz, aki meg buherálni, az Androidot. -
Mike88
senior tag
válasz
Bogyó bá' #3310 üzenetére
Én nem kértem tanácsot ebben az ügyben, mert én arra használom, amire szánta a gyártó. Arról nem tehetek, hogy egyesek elvannak tévedve, s arról a gyártó sem tehet. Attól még nem hulladék valami, hogy más többet lát bele, mint amennyi reális. Ezzel az erővel hanyagolhatjuk tabletek terén az összes 8GB-os tabletet is, mert az is mind ipari hulladék, arra sem fér föl az asphalt-on meg egy-két applikáción kívül semmi, s ugyanúgy mehet a mókolás, hogy SD kártyára kerülhessenek az applikációk. Szóval nem kellene hulladéknak hívni az 1/16-os win tableteket, hanem arra kellene használni, amire valók. A pluszokat leírtam, hogy miért több a windows "pusztán tabletként", mint az android, így aztán jó veled beszélgetni...
-
Mike88
senior tag
válasz
Bogyó bá' #3307 üzenetére
Kicsit...
Inkább: A windowsos tablet amennyiben 1/16 akkor leginkább netezésre, közösségi oldalakra, filmnézésre, akár online filmekre való, értsd tablet eredeti funkcióját látja el.
Az androidnak már a netezés tekintetében is vannak korlátai! Online filmeket kínszenvedés lejátszani, ill. kínszenvedés eljutni addig, hogy végre a play gomb a tiéd, s utána még jön egy tortúra, hogy teljes képernyős legyen a videó, közben pár applikációt akaratlanul is letöltesz, ha ezek ellen nem teszel semmit. Flash hiánya, amit tökéletesen nem lehet pótolni, silverlight hiánya, olcsó kategóriában az optimalizáltság hiánya is felmerül, míg ilyen windows-nál nincs, legyen az akármennyire is "hulladék". -
gyurkikrisz
őstag
válasz
Bogyó bá' #2957 üzenetére
Rossz? Már miért lenne rossz? Modern UI-s appokra tökéletes a többiek szerint, meg böngészésre, plusz egy-egy asztali programot is el tudsz futtatni rajta. Lehet hogy nem lehet rajta CAD-ezni (!!!!!44!!), de jegyzetelni, hurcolászni simán jó. Vagy ezek nem valós igények? 30 ezerért Android fronton is csak szerencsével találsz ilyen tabot, kb az op3n dott van ilyen ár/érték arányban, annak meg hallottunk ugye a szoftveres támogatásáról
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
Bogyó bá' #2849 üzenetére
20 ezerért utánad dobnak egy teljes értékű Win-es gépet, elfogadható hardverrel és elégséges tárhellyel. Na persze egy SD kártya (szinte) kötelező, de ennyiért milyen rendszeren nem az? A rettenetes DPS Dream 7 is kb 13 ezer, + 7 ezer, és jobb hardvert kapsz, illetve "asztali" gépet. Android fronton ennyiért is csak valami Eboda xart kapsz, és azt is csak black fridaykor láttam 20-ért. Persze, rossz a betekintési szög, meg nem lehet rajta CAD-ezni (!44!4!4!4!4), de böngészésre tökéletes. Bármit is mondassz róla, azért az ár kárpótól. Ennyiért már műszaki cikket se kapsz manapság.
-
válasz
Bogyó bá' #2665 üzenetére
Épp ez az, hogy amit te írsz, az a ritkább felhasználás, és a Microsoft is reméli, hogy nem csak a te igényeddel rendelkezők fognak ilyen táblákat venni, mert akkor nem lesz belőle számukra nagy üzlet.
Az emberek egy jelentős része nem azért vesz táblát, hogy bármit futtasson rajta. Megdöbbentően sokan cserélték le Angliában a laptopjukat iPad-re, mert rájöttek, hogy amire nekik kell, elég az is. Ezt a hatalmas mennyiségű felhasználót - vagy legalábbis egy részét - szeretnék visszacsábítani magukhoz. Mindemellett szükségük van arra is, hogy eléggé elterjedt legyen a rendszer, amihez nagy segítség a hétköznapi apróságokhoz megfelelően használható olcsó tabletek. Ehhez kiváló alapot tudnak nyújtani az "Encore mini és társai" eszközök, amik a mindennapi apróságokhoz elegendők és közben a Windows felületét teszik megszokottá a felhasználók körében.
Ha mindezt két éve teszik, most nem ott tartanának, ahol vannak...
MOD
Bár van nálam erős és gyenge Win tab is, egy nagyon jó Motorola bill és moto egér, de nekem nem tudja kiváltani a notebook-ot (sem a mostaniak, sem egy asus tab 100-as). Még szükség esetére sem, mivel inkább viszem magammal a 2560p-t is, kocsi elbírja, minthogy a tablettel küszködjek egy adott helyzetben (a laptop 8mp alatt feláll használatra készen, onnantól gyorsabb rajta minden) -
-
válasz
Bogyó bá' #2318 üzenetére
Alapvetően az is jó lett volna, ha csak szinten tudja tartani egy alap usb-s töltő mondjuk lightos használat közben.
Ma volt a kezemben egy Miix 2, hát igen, kézbe véve, körülforgatva azonnal érződik, hogy nem Thinkpad. Képek alapján nem lehet összehasonlítani. Könnyű, az igaz, de nagyon játék fílingje van. Munkára meg nem venném.
-
hito
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #2283 üzenetére
Ami mindenre elég mint tudjuk. Egyébként annyira mégsem, hiszen van belőle 4GB ram/128GB háttértáras verzió. Sőt, az opcionális extrák sorában ott van az LTE modem, és az NFC chip is. Miix 2 10-nél nagy mozgástér nincs
joergie: ok! Használtál Thinkpad tabletet? Ja hogy nem. Én igen, és Miix 2 10-et is
És nem túloztam el, hidd el, sőőőt!
-
tlac
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #1999 üzenetére
majd jobban ránézek, hogy a hufiltert be lehetne-e hegeszteni, mert azzal már jó lenne
bár ettől függetlenül továbbra sem lenne még az igazi
az érintőkijelzővel csak a metrós változat működik jól, de az meg pluginokat nem támogat...egyébként a chrome-ot javaslom, kicsivel gyorsabb, mint a firefox, abp arra is van és rendesen beállítható
plusz touch barátabb -
válasz
Bogyó bá' #1655 üzenetére
Tényleg, köszi, pedig hallottam is róla.
joergie:
Pedig nem érdemes ignorálni.
Útban van hozzám egy Encore mini, ha megjött ,összevetem a Chuwi VX8-cal (alapvetően ugyanaz a VX8, mint a legtöbb 2/32-es gép, ugyanolyan hardverrel, szép külsővel)
Eddig csak jókat hallottam az 1/16-os gépekről, ha csupán tartalomfogyasztásra kell. -
Pferi
senior tag
válasz
Bogyó bá' #1652 üzenetére
Mindenben igazad van, de Office-t havonta egyszer használok egy jelentés megirásához, offline navim van droidra is, tárhelyre meg egy 32 gigás kártyát használok évek ota, már kb. az 5. gépben ugyanazt. A legnagyobb probléma viszont a tabletcserében az asszony
Neki hiába magyarázom a Miix 2 10" erényeit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- BONTATLAN IPAD AIR 13" M3 WIFI 256GB KÉK
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Quadro FX 570 eladó
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest