- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
Latitude 10?
Megbízható eladó, én is vettem tőle több cuccot. -
premete
veterán
válasz
powerwade #5497 üzenetére
Igen pofonegyszerű, ~ 1 percig nyomva tartani a bekapcsológombot, majd választani és kínai jellel nyugtázni. Aki tud kínaiul annak gondolom egyszerűbb, alig tart háromszorannyi ideig, mint a laptopomon, android, vagy windows betöltéssel együtt.
Azt legalább angolul írja ki, hogy ezzel a boot sorrendet megváltoztattad, ezután az lesz az alapértelmezetten induló op. rendszer, amit legutóbb választottál. -
premete
veterán
Az bizonyára elkerülte a figyelmedet, hogy a dual boot választó is valaki kínai abrakadabra.
Meg az a kitakarítás sem egyszerű, eleve rootolás után, a data/app és a /system/app mappában én is töröltem minden kínai xarságot, mégis maradt pár, ami lassan mindent visszahozott. Teclast x80h-ról beszélek, olyanom volt, egyébként nagyon xar volt a váltása android/windows 8 között, arról nem is beszélve, hogy nem rendes 8.1 volt rajta, hanem valami bing faxság, nem mintha a kiherélt, ezzel-azzal megspékelt android 4.4 jobb lett volna. Nem volt meg sokáig, de el tudom képzelni, hogy voltak benne érdekességek. -
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
rover45 #5465 üzenetére
Thinkpad 10-esek szoktak lenni a hardveraprón ilyesmi árban, 3G-sek (most éppen nincs, átnéztem)
Ha nem sürgős, figyeljed, a 3G nem gyakori, gondolom külsőt, usb portba nem szeretnétek.
Vagy vannak kínai cuccok, azoknál a garancia érvényesítése bonyolultabb (bár a Lenovoé sem egy matyóhímzés ) -
premete
veterán
válasz
ferensz #5387 üzenetére
Köszi, akkor már tudom, mennyit tetetek félre a következő vágásból.
@ Ha modem van, akkor még a megfelelő sim, szoftver (olyant nem láttam még windows 8.1-en) és a hálózat szolgáltatónak lehetővé kell tennie: Nekem vodás adat simem van, plusz vodás telefonálásra való simem, és nem engedik, hogy egy kártyán használjam, kénytelen vagyok dual simes telefont igénybe venni:
Persze, kimenő hívásra meg a német simemet használom, negyedannyiért hívok bármilyen unios mobilt, mint a magyar vodásról, Budapest közepéből. -
premete
veterán
válasz
Franky2Ster #5383 üzenetére
Persze, ott a Skype például.
-
premete
veterán
Németországban 89 EUR a "fapados" változatú Dell Venue 8 Pro.
A fullos ott is jóval drágább. -
premete
veterán
-
premete
veterán
-
premete
veterán
Legalább annyira használhatatlan a 1024x600-as kijelző is.
-
premete
veterán
válasz
Peterhappy #5341 üzenetére
G-mailhoz ott a beépített kliens, csak az email címet és jelszót kell megadni, ebook olvasáshoz ott a Freya, zenelejátszó szintén benne van. Itt az 1 GB ram a szűk keresztmetszet, ennyi kell az "alapjárathoz" kb, legalábbis nálam ha semmi nem fut, akkor 0.9 GB szabad a 2 GB-ból.
-
premete
veterán
válasz
pengwin #5326 üzenetére
Jól látod a kérdést, és azért borzasztó, hogy egy olcsóbb, többet tudó Teclast garanciája, kínai ki és visszaküldéssel is gyorsabb, mint a Telemaxos. Ráadásul a kínai nem mondja azt, hogy azért romlott el, meg párát, vagy túláramot kapott, hanem cseréli/fizeti a javíttatást.
Szerintem (Majakovszkijjal szólva), bűn a középszerűség; vagy a kínai ~30 ezerért, vagy egy rendes garanciás, minőségi cucc, optimálisan Dell NBD-s. Ezt más eszközökre is értem. -
premete
veterán
válasz
Sarkadi #5305 üzenetére
Igaz, hogy DV8P drágább, de a Dell garanciája jobb (igaza van az előttem szólónak, bármelyik elromolhat), a 3G a Dellnél dupla sebességű, active digitizert tud, erősebb a hangereje, kicsit erősebb az akkuja, jobb az anyaghasználata. Kérdés, hogy a magasabb árat ezek megérik-e Neked.
-
premete
veterán
Mi a zavaró abban, ha belekattintasz egy szövegdobozba, mert bele akarsz írni, és felugrik a billentyűzet, nem kell bemenni a beállításokba, kiválasztani a billentyűzetet, és elindítani?
Nekem nem zavaró, ha mondjuk be akarom írni a windows kulcsot, és van mivel.
Ma kipróbáltam a windows 10 041-et, beleraktam előre a gyári drivereimet, hátha lesz mobilnet-nem lett, ráadásul amint visszatettem a 8.1-et, megint felrakta az összes windows szemetet, amit már kb. ötször kitöröltem, mint Nasdaq index, usa foci, zsidó ünnepek, stb.amcsi xarok... -
premete
veterán
válasz
pengwin #5235 üzenetére
Persze, hogy kintről szerzi be, minek adjon érte 200 ezret itthon, ha kintről a feléből megvan, tokostól, ceruzástól, billentyűzetestől, ráadásul 3 év garival, mint az enyém.
Egyébként mértékadó tesztek alapján csak a Surface 3-at hozzák ki a Dell Venue-nél jobbnak.
A hvg.hu-nak sem kellene mobileszközökkel foglalkozni, azok sem láttak olyant még közelebbről
A biilentyűzet nem előjövése xar dolog, ebben (is) jobbak a nem windowsos tabletek. -
premete
veterán
Nekem egy 2 GB-os, 64 GB tárhellyel, windows 8.1-es van, az elég gyors a napi használatban. Ilyen 1/16-ost nem mernék megvenni azért.
Volt windows-os telefonom, nekem nem jött be, nem tűnt gyorsabbnak, mint az android, csak tele kötöttségekkel.@pengwin: Ne felejtsd ki a Dellt se, azokban is van 3G/mobilnet, ráadásul nem is gagyi 21 mbites, mint pl. a lenovo Miixben, hanem 42 mbites, ugyanaz a modem, mint a Dell üzleti laptopjaiban.
-
premete
veterán
válasz
zoltan6 #5221 üzenetére
Ezek közül a legtöbbet amúgy sem venném meg, de a telemax eleve kizáró ok.
Egyébként az LG-nek van saját szervize, én oda szoktam vinni a cuccaikat, ennek alapján feltételezem, hogy a lista kamu.
Ez épp olyan, mint a Microsoft nem támogatja az xp-t hivatalosan, de nagyobb cégeknek támogatja sutyiban. -
premete
veterán
-
premete
veterán
Erre, nekem is felismeri a tv-t, csak kép nem lesz, sejtem, hogy az atheros wlan nem tudja, a tiédben intel van?
A laptopomban az intel 6300, vagy 7240-es is tudja.
@ arra gondoltam, hogy ios/android esetén a mélyebb menük is kezelhetőek active stylus/wacom toll nélkül. Ahogy a windows phone esetében is. Kipróbáltam a windows 10-zel is, az még gyatrább (a jelenlegi állapotában), mint a 8.1 enterprise, ami az enyémen van. -
premete
veterán
Ilyenem van, csak a feléből és nem lehet dpi-t állítani. Amire gondolsz, az nem active stylus, gondolom nem 10-20 ezret adtál érte, mert azok ennyibe kerülnek.
@bogyo112: +1, annyi kiegészítéssel, hogy a töltésre szolgáló microusb mellé kéne még egy legalább. -
premete
veterán
válasz
r3dsnake #5120 üzenetére
Használtam, a cégnél azok vannak rendszeresítve, annyit nyomogatom, amennyit akarom, de telepíteni csak a céges store-ból lehet azokra. Saját célra pedig 300 ezret nem akarod adni érte wifis, 16 GB-os pedig nem érdekel. Van a windows-oshoz active stylusom, anélkül kínszenvedés, ha a metro appokon kívül mást is akar használni az ember.
@bogyo112: nem akarok a telefonba még havi ötezerért netet venni, 2 év hűséggel, főleg, hogy készülök külföldre. -
premete
veterán
válasz
Bogyó bá' #5116 üzenetére
Azok sem tökéletesek, ráadásul az ipadek erősen túlárazottak szerintem, akkor inkább a windows.
De ne legyetek olyanok, mint az apple.fanok, hogy a rossz, az nem hiba, hanem feature.
Én jeleztem a ms. technet fórumban is, a mérnök azt válaszolta, hogy osszam meg a tablet netjét a mobilokra ethernet kábellel.Hostednetwork, virtual router nem megy, connectify-t megvettem, az működik, de mihelyt kikapcsol a kijelző, a wlan jel is eltűnik.
Az gondolom, nem nagy elvárás, hogy a tabletben lévő, 12+100 GB-os, 42 mbites netemet meg tudjam osztani a 2 másik eszközömre, illetve ha egy szövegmezőbe kattintok, akkor feljöjjön a virtuális billentyűzet.
Az sem, hogy a képet smart tv-re ki tudjam tenni, vagy a control panelt, illetve registryt fel lehessen nagyítani.
Ezeket leszámítva meg vagyok a cuccal elégedve. 3G-n netezésre a Beszkárt járműveim, ebook olvasásra tökéletes.
Szóval az említett hibákra megoldás érdekelne, nem az, hogy a windows jó, szuper, tökéletes, ne akarjak netet megosztani, ne akarjam tv-re kitenni, és szöveget beírni vele. -
premete
veterán
Kipróbáltad a tabletemet, és szövegmezőnél feljött neked a billentyűzet legalább háromból egy esetben?
Letöltötted a touch office-t, és nálad működik? kérem a letöltési linket.
Hallottál a windows 8.1 internet megosztás funkciójáról, és tudod, hogy az miért van kiszürkülve tabletnél?
Próbáltad a tabletemet rákötni smart tv-re, ami a laptopról megy egy gombnyomással,a tabletről pedig egyáltalán nem?
Tudod azt, hogy a windows 8"-os tableten mekkorák a beállítási menüpontok a control panelben, és mekkorák egy ugyanekkora ipad minin, vagy androidos eszközön? -
premete
veterán
Én mondjuk ugyanúgy tudok utalni androidos telefonról vagy tabletről. Beszkárt járatok kivételével a laptopot viszem mindenhova: táppal-táskával nincs 2 kiló, mondjuk a tablet kb. fele, de ahhoz is kell táska, ha egér plusz billentyű is akkor több. A laptop 14", fullhd, 16 GB rammal, 256 GB-os, rendes ssd-vel, bootidő 22 sec (amikor már minden (használható).
Azt én is látom, hogy melyik menüpontot kellene megnyomni device managerben, a 8"-os tableten, de csak a stylussal tudom kiválasztani, ujjal csak véletlenül található el.@az nekem irreleváns, hogy a nyalóvilág és társai mennek-rajta.
-
premete
veterán
Én rögtön kidobnám a notebookom a kukába, ha a windows-os tabletem jobb benchmarkokat hozna.
mondjuk az enyém 2 GB rammal van, 64 GB háttértárral, de úgy xar, ahogy van, (szerintem mindegy, mennyi a ram és tárhely, alapból a rendszer a hibás konstrukció), kvázi használhatatlan az androidos tabletemhez képest, a következőkben:beviteli mezőnél megnyílik a billentyűzet: androidnál mindig, windowsnál random (de inkább nem)
internet sharing működik kikapcsolt kijelzővel? android igen, windows nem
beállítások kezelhetőek ujjal? android igen, windows nem
touch office letölthető rá? androidos igen, windows-os nem
ms office nagyítható? android igen, windows nem.
használható egér és billentyűzet nélkül? androidos igen, windowsos nem.
kiadja a képet a smart tv-mre? androidos igen, windows-os nem.Amiben egyformák: kiváltja a laptopomat valamelyik, vagy a kettő együtt? nem.
-
premete
veterán
válasz
kecsetif #5047 üzenetére
Pendrive-ról nehezebb visszarakni, a particiók törlésének/összevonásának legegyszerűbb módja a lemezkezelő, persze vannak olyan bootolható cuccok, amik többet tudnak, de azok általában linux alapúak.
Ha pendrive-ról akarod a recoveryt, ugye annak is bootolhatónak kell lennie -
premete
veterán
Az enyémben sajnos van, jobb lenne, ha nem lenne, mivel windows témában dolgozok, sok rendszerbeállításra van szükségem, és erre a windows 8"-on alkalmatlan egér/ceruza nélkül. Ettől még a metró felületen jó, egyedül a billentyűzet random felhozása idegesítő. De a windows 10 a jelenlegi állapotában még xarabb sajnos. Szerintem a 10" alattiakra a windows phone felület kellene.
-
premete
veterán
Nem kell excel hozzá. 8"-oson ujjal a fényérzékelőt se lehet állítani, és a control panel is felejtős. Persze a f@szbukon lájkot nyomni jó.
A másik, hogy amíg ipaden, vagy rendes androidos tableten feljön mindig a billentyűzet, ha kell, a windowsnál random vagy igen, vagy nem.
Szóval én szívesen elcserélném mondjuk egy ipad minire. -
premete
veterán
Azt szerintem nem lehet megszokni, hogy egyszerre 3 excel sort, vagy 3 menüpontot nyomsz meg ujjal, hacsak valakinek az ujja nem 1 mm széles.
Egérrel, vagy ceruzával (már amelyikkel használható) persze megy minden rendesen. A 10+ "-osok meg meg igazán vehetők elő útközben. -
premete
veterán
Én azt mondanám, hogy nemcsak 16/1-eset, hanem 10"-osnál kisebbet sem szabadna megvenni: 10"-nál kisebben a windows kb. használhatatlan, pedig nem lehetetlen dolog, az android és az IOS is tökéletesen kezelhető a kisebb eszközökön.
@nexus6: a dvp8 az a DV8P csak lebutítva?
-
-
premete
veterán
válasz
pengwin #4933 üzenetére
Én nem árkategóriára veszek meg valamit, hanem használhatóságra, nekem mindegy, hogy milyen az op rendszere, ha tudja, amire kell; ebben a windows 8.1-es tableten elég gyenge, a windows 10-es, ha olyan lesz, mint az aktuális preview, akkor még gyengébb (igen, kipróbáltam több tableten is)
Egyébként az XPS 11-en lehet normálisan gépelni, én használtam élőben, nem kétes tesztekben olvastam, ahol esetleg a tesztelő is csak képen látta (pl. iponos tesztek, ahol az usb csatlakozók számát sem tudják eltalálni).
Arra is fogadhatunk, hogy egyik windows 8.1-es rendszer sem áll fel "pár másodperc" alatt, kikapcsolt állapotból. -
premete
veterán
válasz
pengwin #4929 üzenetére
Volt Dell xps 11-esem is már, az pedig kissé komolyabb a Venue 11-esnél
Rendes laptopokon (i5, 4+ GB ram, 2.5"-os sata-3 ssd, windows 7 alatt kb. 13 mp. volt a rendszer betöltése, ez windows 8.1 alatt 22 mp.lett.
Mivel kb. bármilyen windowst letölthetek, VL, vagy Enterprise változatot is az MSDN accountommal, és windowsos gépekkel/op. rendszerekkel foglalkozok főmunkaidőben, engedd meg, hogy meg tudjam különböztetni a windows 8.1-et a dos 6.22-től.
Én arra gyanakszok, hogy nem nagyon tudod, mi a kikapcsolás, az alvás, a hibernálás és hasonlók jelentése; megnézném, hogy a kétes telefon cpuval, ssd helyett valami lassú chippel, 16 GB helyett ~1-2 gB rammal rendelkező laptopok mitől állnak fel negyedannyi idő alatt w 8.1-gyel, kikapcsolt állapotból, mint az E7440-esem.
Képzeld, már nekem is feltűnt.hogy a tf103 cg-m androidos. -
premete
veterán
válasz
darthsmoke #4921 üzenetére
Szia, én is gondolkodok egy ilyenen, mennyi idő alatt áll fel a windows 8.1?
A laptopomon nem akar 22 mp. alá menni az Istennek se, pedig i5 4310 cpu, 256 GB samsung 840-es, rendes ssd van benne, 16 GB ddr3L 1600 Mhz rammal.
A másik, mennyire gyakori a bill felismerési anomália?
Tablet módban akkor olyan 2-2.5 óra üzemidőre lehet számítani, 4G/wlan netezésnél, 3/4 fényerőn?
Van most 3 eszközöm, egy jobb lenne:
1, Dell Latitude E7440
2, Dell Venue 8 pro
3, Asus TF103 CG
Ezek közül a harmadik a legszimpatikusabb, a másik kettő lehet megy a levesbe. -
premete
veterán
Épp ezt akartam javasolni, az aprón van 120-130 ezerért, dobozos, bontatlan. Állítólag nagyon melegszik, de nekem még nem volt, így nem tudom, milyen esetekben melegszik. Mert a 75 fok alapjáraton elég durva (ha igaz).
A 11.6-os már használható méret office alkalmazásokra, illetve a vezérlőpultot is lehet használni, ami 9"-osoknál ujjal lehetetlen.
Én pedig a windows 8.1-esemet akarom androidosra, vagy ipad minire cserélni (fullos Dell Venue 8 Pro, 3 év garival)
Asus T100TA nekem is megvágta az ujjamat, olyan sorjás a billentyűzet-tablet összeillesztésnél.Próbáltam a legfrisebb windows 10-et rajta, borzasztó, a w 8.1 sokkal használhatóbb, bár lehet, a végleges jobb lesz (amiben nem nagyon bízok, a MS mindent el tud b@...ni).
-
premete
veterán
Attól függ, mire és hogyan használnád. Nekem állványos tokom van hozzá, 8 "-os, és befér a kabát/farmer hátsó zsebébe, van rapoo bt bill. hozzá, azt nem nagyon viszem magammal, sem az bt. egeret, csak tápot (nem mindig) és tollat.
Előtte 11.6-osom volt, az kb. ugyanaz, mintha a laptopomat vinném magammal, így a 8"-os jobban bejön, az office 16 elfut rajta szépen, napi használatban nem nagyon érzem lassabbnak, mint a laptopomat. -
premete
veterán
válasz
fityere #4804 üzenetére
Dell Venue 8 pro-t mondanám, 3g van, de usb csak micro van benne; előnye viszont, hogy ezekhez létezik active stylus, így legalább használható, mert a windows 8/10 nem igazán kezelhető ujjal, ha nem a csempés ikonokat nyomkodod. Ja, és windows 10 alatt nem is megy a mobilinternet egyelőre.
Persze, lehet hogy csak én vagyok ilyen háklis, hogy mondjuk a network eszközöket, vagy a host fájlt és egyebeket meg akarom nyomni, nem a hárommal mellette lévőt.
Én inkább androidost, vagy ipad minit vennék, de ízlések és pofonok.......
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- OLED TV topic
- Íme az új Android Auto!
- Házimozi belépő szinten
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Óra topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- szinte új iPad 2022 (10. generációs) Wi Fi 64GB silver ezüst Apple garancia
- Apple Air Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
- Samsung Galaxy Tab A8 / 3GB RAM 32GB / Wi-fi / 12 Hó Garancia
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest