- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Papooo
senior tag
válasz
cidalain #15331 üzenetére
A Z37xx széria + Win10 páros kerülendő, mert valamit mókoltak a Win10-ben és azóta rendszeresen elszáll a touch (és néha a hang) drivere. Ha meg felteszi az ember a régit, az első adandó alkalommal lefrissíti az új és hibás driverre.
Eddig négy különböző tablet (Lenovo, Dell, Toshiba, Trekstor) fordult meg a kezeim között ezzel a hibával -
válasz
cidalain #15283 üzenetére
A teszt időszakra elvileg sokat engedtek a követelményeken , nálam csak a tpm chip miatt mondott nemet a telepítési szándékra , de dll cserével sikerült ezt áthidalni . Jelen állapotában a w11 amúgy lazán fut ezeken a vasakon, bőven elég a cpu ereje , ahol kevés lehet , az majd a virtualizáció (andoid appok) sandbox és egyebek , vagy csak mondvacsinált indok , mert a BlueStacks egész élhető tempóval fut .
Meggyi001
Win10 alá alap az ssd , hdd-vel használni fizikai fájdalom kategória.
Igaz anno a th2 hdd-rõl futtatva is egész fürgén tette a dolgát . -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
cidalain #15280 üzenetére
Igazad van a népszerűséget illetően, de ez már adott, a fél éve megismert barátnőm kütyüje jópár évvel ezelőttről, tehát nincs közöm hozzá, hogy mit vett anno. De értem, amit írsz (és igaz).
Winnel előrébb volnék ? Hát, annyira nem. De Linuxot bármikor teszek rá, azok még mindig nagyon jó alternatívák, és még Gnome-al is gyönyörűen elszaladgál egy 7-10 éves Core2-es csoda (hogy példánál maradjak), XFCE-t csak a Pentium III-as Toshiba laptopomra kellett tenni, hogy beférjek az 512 RAM-ba
Oké, ez túlzás, 20 évre nem akarok tabletet venni, de azért egy 5 évet bírjon már ki..
A mostani amúgy 2G RAM-os, 32G storage, egy TechniSat márkájú TechniPad 10G kütyü.
4.2.2-vel, bloatware hegyek, most néztem hozzá letisztított, szépen kiherélt ROM-ot XDA-n, de az is csak 4.2.2, nem több.Play Store régi, nem is látja a gugli szervert (elszáll hibával), belépni még belép a gmail-es acc-ommal, meg látja, milyen droidos alkalmazásokat szedtem le korábban, de a létező összes Play Store-os mai alkalmazás mellé kiírja, hogy not supported by this Android version, a gyári app készlete meg szánalmas, szóval lényegében a kütyü egy iszonyatosan jól összerakott, nagyon egyben lévő, szép kijelzőjű, tök klassz minőségi cucc, és kb. kuka.
Persze az android is linux, biztosan rá lehetne valami tényleges Ubuntu/Lubuntu vagy egyéb linuxot mocskolni, de nem vagyok XDA developer, aki ezt ki-kínszenvedi keservesen magából.
Szóval most keresem azt, mire lehetne még EGYÁLTALÁN használni, de ha APK-ból találok rá valamiféle VNC vagy hasonló terminál-konzolos akármit, amivel távoli asztalra beléphetek, max erre lesz már jó csak, hogy ilyen vékony kliensként használjak vele ténylegesen egy másik gépet, de önmaga tényleg már kuka.
Anyámnak a cégese egy 2 éves Swift, valami félkatonai kivitel, hátrahajtható, nehéz, iszonyatosan össze van rakva (legalábbis így érzetre), tényleg egy tank kivitel, nagyon szereti. Nyugdíjba jött, megkapta, már privátban használja mai napig, ő szereti spec. Nekem kicsit vastag.
Mondjuk bnőm az iPad Mini-jére is panaszkodik, hogy tök jó kijelző és gyönyörűen kikímélt tablet az is, de már nem megy rá a legújabb frissítés. Bár legalább a Tidal még megmoccan rajta, a hifi tetején áll már pár hete, mint lejátszó
De az is hasonló eset..
Nem 10 évre kell semmit sem gyártani, ami elektronikai cucc, de azért 5-öt szaladjon már el egy eszköz. Nagyon ki lett hegyezve ez a fogyasztói társadalom, elképesztő ahogy toljuk mi, mint emberiség..
-
falabu88
aktív tag
válasz
cidalain #15221 üzenetére
Ha esetleg valaki ilyenre adja a fejét.. Sajna a mágnes fej nem szerette a 19V-ot, melegedett (arra tudok gondolni, hogy volt benne valami vezérlő chip ami 5V 2A-re volt kalibrálva), úgyhogy kapott egy sima micro-usb fejet a kábel, így most jó. Rendeltem most egy QC3.0 mágneses kábelt, hátha az bírni fogja. Borzalmas ez a micro-usb-s töltés megoldás egy majd félmilliós felső kategóriás termektől.
-
Egon
nagyúr
válasz
cidalain #15217 üzenetére
Viszonylag jó az akku, megnéztem próbaképp egy 60 perces filmet, és 100-ról 80%-ra esett le az akku. Win 8.1 van rajta, nem érezni hogy kevés lenne a ram (nyilván csak alap böngészésre, mkv lejárszásra, kis Word pötyögésre stb. van/volt használva).
tlac: sajnos nem nagyon van ilyen eladó, már 100 éve nem láttam. Ráadásul a pontos típus elég kevés ideig volt kinn, helyette 16:10-es képarányú, 1280*800-as felbontású modell jött (az enyém 1366*768-as; és az a poén, hogy a másik felbontású kijelző fele annyiba kerül az Alin...
).
-
Dareius
tag
-
Dareius
tag
válasz
cidalain #11695 üzenetére
Én csak a párhuzamosan futtatokra gondoltam allview wi7 esetén... Ment rajta megfelelő optimalizációval, nem volt vele baj de csak megnéztem milyen win tab és messze használhatóbb mint az android vagy meg a mac, számomra.
igen játszik a kínai is meg külföldről is.
Egy tabletre meg nem költenék többet mert nem sűrűn lenne használva, minden másra ot az asztali. Nem arról van szó, hogy nincs rá a lóvé hanem nekem többet nem ér meg egy ilyen kütyü.
Két hónapja majdnem vettem egy levono joga 500-ast gtx 920-al viszont az túl nehéz volt, így végül nem vettem meg. meg nem sok értelme lett volna ha tabon meg úgyse.Szóval a kitűzött összegér a lehető legjobbat venném meg, azért a végére megírta a lényeget.
ja USB legyen rajta, a töltő csatlakozón felül.
A segítő készséget pedig köszönöm.
-
leslie23
tag
válasz
cidalain #11603 üzenetére
There will also be no next-generation Atom chips for tablets. The Goldmont-based Apollo Lake will succeed the Atom tablet chip code-named Cherry Trail, which is now more than a year old.
nem biztos, hogy lőttek nekik, elméletileg jönnek utód chipek, még ha nem is Atom néven...
-
jolti05
őstag
válasz
cidalain #11457 üzenetére
Természetesen Type-C OTG kábellel próbálkoztam, és végül sikerült is, annyi a titok, hogy a készülék bekapcsolása előtt rá kell dugni a perifériát, különben nem lát semmit, illetve, ha menet közben kihúzom azt a bármit (egér, billentyűzet), akkor onnantól ki kell kapcsolni, majd vissza, hogy újra legyen egér/billentyűzet.
makoss: Nekem második próbálkozásra gond nélkül lement a reset, fel is rakta a Windowst, csak tovább lépni nem tudtam, de már ez is megoldódott.
-
gretzky77
veterán
válasz
cidalain #11457 üzenetére
Szia!
Ezt olvasva lenne egy kérdésem,lehet tudsz segíteni!
Van egy Xiaomi Mi Pad 2-m Win 10-el ami ugye type c csatis! Van egy mezei átalakítóm ami type c - normál usb erre dugok telefont pendrive-ot,bármit és másolgatok fájlokat! Vettem páromnak egy Zuk Z1 telót ami ugye szintén type c csatis! Tabba átalakító abba zuk adatkábel usb része,type c része pedig Zukba és nem történik semmi a Tab egyáltalán nem látja! Az átalakító valószínű nem otg képes mert ha a zukba dugom és arra pendrive-ot akkor az sem működik! Azt gondoltam valami gebasz van a telóval,de akkor lehet,hogy type c és type c között nem stimmel vmi,lehet muszály olyan átalakító ami otg képes? De akkor ez a type c miatt van,mert ugye egyéb telefont rádugva simán működik!? Köszönöm előre is! -
jolti05
őstag
-
npnp
tag
válasz
cidalain #11434 üzenetére
Igen, ez a problémám, menet közben jött meg az étvágy.
Közben találtan Ausztriában Surface 3-at kb 500 euróért. A Teclast már már eléri árban.
Az eredeti cél:
2 az 1 tablet + billentyűzet
11-12"
4GB RAM
64GB tárhelyErre van megoldás EU-ból?
Ilyen tudással a hazai boltokban elérhető Acer/Asus/HP jóval drágább..
P
-
Ba.G
aktív tag
válasz
cidalain #11352 üzenetére
Jó kis házi áldás.
Rajtam sajnos nem segít, mert nem akarok szolgáltatót váltani a családi flottáról, viszont adott helyen sajnos annak nagyon gyenge a 3G lefedettsége. (A másiknak jó.) Telefont se szeretnék cserélni, épp ezért vettem pár hete egy 3G-snek hirdetett Miix 8 2-est vidékről. Naná, hogy nincs benne (a fotókon nem látszott), pedig ebből létezik 3G-s - Európán kívül...
Itt látszik a helye. -
gbela
senior tag
válasz
cidalain #11403 üzenetére
De. Attól h egy oldalon/programban nincs leprogramozva h touch-csal lehessen görgetni, attól még ugyanazt notebookon nézve pl touchpad görgőjét használva (ami egyenértékű az egérgörgővel), tudja görgetni, szóval ha jól rémlik, és a touchon van görgő rész is akkor menni fog neki
Mostmár magam is kiváncsi vagyok -
gbela
senior tag
válasz
cidalain #11401 üzenetére
Gyak egy notebookos touchpadhoz hasonlót rak ki, többfélre elrendezése van, de lényeg h touchpad, szóval lesz kurzorod, + 2 gomb jelenik meg.
Melóban vagyok, hazaérek megmondom mi a neve. Én arra használom ha kell vhol jobbgombot használni. Mert amit nem touchra írnak, ott hosszan nyomás nem az. De simán böngészőben sem tudsz pl drag and droppolni enélkül, mert ha hosszan rajtatartod akkor ugye menüt nyit meg, ezzel meg tudok mert valós kurzor+gombok lesznek végülis. -
Upo
addikt
válasz
cidalain #11289 üzenetére
Vagy meggondolandó még egy mifi router is, van saját akkuja, sim kártya belemegy, és több készülékkel is rá lehet csatlakozni a wifijére. Kocsiba, túrázni tökéletes, és nem a tablet/noti akkuját szívja mint az usb-s. Ja, és eggyel kevesebb usb portot foglal.
És ha nagyon vész van, akkor OTG kábellel a tabról is lehet tölteni. -
zolinko
csendes tag
válasz
cidalain #11020 üzenetére
Még egy dolog eszembe jutott, de ez sem lesz sétagalopp:
Veszel egy 8"-es 3G-s windows8/8.1-es tabletet és felteszed rá a windows 10-et.Pl: Voyo A1 mini 3G-t talán dícsérték páran:
http://www.aliexpress.com/item/8-VOYO-Winpad-A1-MINI-version-3G-Intel-Z3735F-Quad-Core-win8-1-IPS-2GB-32GB/1971144811.htmlÉs van, akinek már fut rajta a windows10:
https://www.youtube.com/watch?v=yRcbc5YwDfM/természetesen mindent saját felelősségre/
Üdv -
válasz
cidalain #11038 üzenetére
Nincs is kulon kernel es egyebek , de bizonyos funkciok x86/x64 procit igenyelnek , az arm risc megoldasai pedig felepitesukbol,utasitas keszletukbol alkalmatlanok azokra a feladatra . cisc vs risc az rt appok mind a ket procin elfutnak , csak a gui mas , ellenben a .exe kiterjesztesuek mar ak x86/64-en mennek ...
-
törölt tag
válasz
cidalain #11038 üzenetére
A telefonos meg a 8" alatti tabletes OS Windows 10 Mobile néven fut, ez ARM rendszerekre lett elkészítve, csak a store-ból letöltött appok futtathatóak, és nincs asztal sem.
A Windows 10 PC-ken, laptopokon és 8" feletti tableteken fut.
Nem csoda amúgy hogy belekavarodtál, hisz a Microsoft azt kommunikálta le, amit te írsz.
-
-
tjb007
nagyúr
válasz
cidalain #10997 üzenetére
Persze, hogy nem, azon van haszon is. Lesz Windowsos tablet ezután is, csak a legolcsóbb, legkisebb Core M is 280 dollár (a legdrágább Atom meg 37), így meg aztán nehéz lesz a kis leleményes kínaiaknak 90-200 dollárért bármit is kihozni. Az a 100 meg inkább 150-200 ezer Ft lesz, és mint tudjuk a kínai tablet piacot nem ezek vitték előre.
Lesz még olcsóbb Celeron és Pentium is, de ezek nem nagyon fognak szerintem tabletben visszaköszönni.(#10998) erahurka
Az AMD-t eddig sem érdekelte pont ugyanazért, amiért az Intel is kiszállt. Az Intel tudott támogatást adni, le tudta nyelni a veszteséget, mert volt miből, az AMD viszont ezt nem teheti meg, annyira nem állnak jól.
Amúgy az egész piac döglődik, az eladások folyamatosan csak esnek vissza, ez már csak ilyen kegyelemdöfés neki.
-
davesopron
csendes tag
válasz
cidalain #10970 üzenetére
Köszi szépen a tanácsokat! Szóval a 32 giga a két oprendszernek édeskevés? Pedig ez nagy plusz pont lenne. 64-es változat persze nincs belőle...
A miixről közben kiderült számomra, hogy nincs rajta hdmi port, ez azért mínusz pont, de talán tudok nélküle élni... nézegettem a hasonló paraméterű társait (dell, acer), de nem hiszem hogy plusz ~10 ezer Ft-ot megérne
Akksi üzemidőről tudtok valamit mondani? mAh-kat látok, (a chuwi kisebb) illetve hogy a lenovo elvileg 5-7 órát bír.Egy gyakorlati kérdés, mivel még nem használtam win-es tabot: ti inkább asztali alkalmazásokat használtok, vagy az app áruházból letölthető dolgokat? Inkább a laptophoz áll közelebb a felhasználás/élmény?
-
pappzo
csendes tag
válasz
cidalain #10957 üzenetére
Igen én is így indultam el. MIUI nekem is szimaptikus lenne, mivel Xiaomi telefonom van (legnagyobb megelégedettségem mellett), de dual opos tabletje nincs 10"-ban neki sem sajnos.
Chuwi nekem elég ismeretlen márka, most kicsit okosodom ott is, hátha.
Egyszerűen nem találok sajnos ilyet. Vicc az hogy jó páran mondták, ha találok szóljak, mert őket is érdekelné egy ilyen megoldás.
Hackelt cuccoktól félek én is gari és egyéb problémák miatt is, de ha nincs más, akkor ez lesz az út.
Pl az Acer sok szempontból jó lenne, ha menne az Androidos út. Mindegy olvasgatok még kicsit hát ha megtalálom amit keresek. -
pappzo
csendes tag
válasz
cidalain #10955 üzenetére
Nem akarom feltalálni a spanyol viaszt természetesen.
Igen tudom, hogy pl Chuwi és hasonló kínai cuccokból van ilyen mint ahogy írtad is nem magyar billentyűvel.
Ezzel az is gond, hogy esztétikailag milyen lesz, illetve a szállítás is macerás.Ezért indultam el (talán nem minden alap nélkül ebbe az irányba.
Találtam erre forrást is. De érdekelt volna, hogy esetleg itthon valaki ezt végig csinálta-e és milyen a tapasztalata.
Az alábbi források erre a teljesség igénye nélkül.http://community.acer.com/t5/Windows-Tablets-and-Convertibles/Dual-boot-android-with-Acer-aspire-switch-10/td-p/322990/page/2
https://www.youtube.com/watch?v=moJy-Afzrro
http://lollipop-download.com/9409-acer-aspire-switch-10-e-64gb-z3735f-ddr3.html
Tehát ismét kérdem, hogy aki esetleg átesett ezen mit tud ez ügyben mondani?
-
pappzo
csendes tag
válasz
cidalain #10942 üzenetére
Szia!
Ezek ugye nem dual oprendszereresek, azaz ezek tisztán Windowsosak?
Olyan van ami dual lenne, tehát a Windows mellett lenne Android is?
Illetve létezik olyan megoldás, hogy átmatricázom magyarra? Lehet ilyet ezekhez kapni?Illetve amit találtam:
Lenovo MIIX 300 80NR001YHV tablet + dokkolóEz minden boltnál a fényképeken angol billentyűvel volt. Magyarral hol árulják? (Esetleg dual oprendszeres ez?)
-
onlineair
tag
válasz
cidalain #10896 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek a választ, maga a gép egy Kiano Intelect 3g 8"-as kijelzővel. Ez állítólag ugyanaz mint egy Chuwi hi8 vagy vi8 most nem tudom. Mivel maga a gép jó árban volt (25k) így valami kedvező árú billentyűzetes tok lenne jó, vagy billentyűzetes dokkoló. Utóbbi gondolom viszont elég boros árúak még külföldről is? Úgy max 5.000-ig gondoltam és nem bluetooth-os, az nagyon merítené az akksit.. vagy nem nagy különbség hogy vezetékkel van kapcsolva vagy bt?
Amit találtam legolcsóbb, az ez (angol bill) 2.404HUF+posta , nem tudom mennyire használható, vagy gagyi...
Ez pedig jó lenne, csak oldalt nincs semmi ami tartja a gépet, attól tartok könnyen kicsúszna... cserébe viszont magyar bill 3800HUF + posta
off: ez az USB-C (valaki írta itt) nem a micro usb lenne, vagy le vagyok maradva?
szerk: az olcsóbbnál ha jól látom pont lenne hely a hosszú í-nek
-
danih
veterán
válasz
cidalain #10872 üzenetére
Aláírom, paypal alap. Csak ez lett volna az első rendelésem onnan - és csak utána olvastam az oldal megbízhatóságáról. Többi "nagy" oldalról annyi rosszat nem olvastam mint a Gearbestről (faktorálva azt hogy mindig az elégedetlenkedőknek a legnagyobb a hangja).
Mindegy, tinydeal már a rendelés napján postára is adta Németországban, hétfőn szerintem már meg is érkezik.
-
-
bazsimano
őstag
válasz
cidalain #10830 üzenetére
koszi szepne!
jatszani nem igazan jatszunk a geppel... tenyleg max felesegemnek lenne filmnezes, meg mondjuk ha autoval utazunk valami hosszabb utra akkor gyerkocoknek...leginkabb a legolcsobban leggjobbat szeretnem venni ezrt nekem elge az android ha asz olcsobb
tul sokat nem igazan akarok ra kolteni szuik a csladi budget de azert meg tudom sporolni...max kevesebb sort iszom a nyaronszerk: ja igen,most csak azert ide irtam mert ugye a gearbestnel most akcioznak EUs raktarbol es ott csak wines tabokat akcioznak most
-
SharpSA
veterán
válasz
cidalain #10578 üzenetére
Igen, a leírás el van írva, a címe a helyes.
Egyébbként a leírásban levő duál miatt vettem meg és kissé bosszús is lettem amikor rájöttem, hogy nem az. Aztán hogy elkezdtem használni rájöttem, hogy nem is kell az android.
Nekem meg van egy két csatlakozós 4,8 A-es (tehát gondolom csatlakozónként 2,4 A) gyors töltős hama töltőm, azzal töltöm. -
Necc
addikt
válasz
cidalain #10546 üzenetére
Szerencsere az ilyeneket akik megvettek mind hazai kiskerbol hoztak, (...es vittek vissza
) igy szetszerelesukkel es javitasukkal nem foglalkoztam, eddig.
Legfeljebb annyit tudnek javasolni, hogy suritett levegovel nyulj be a billentyu ala, es probald meg kifujni.
Sok (regi) nyomogombos telefonkeszuleknel az evek alatt lerakodo kosz okoz kontakt problemat, illetve nem egy kinai tabot szedtem mar szet, es durvan harmada / fele hihetetlenul retkes volt belulrol, ha a billentyuzetet is hasolno korulmenyek kozott gyartjak, elkepzelhetonek tartom hogy csak koszos belulrol. -
Necc
addikt
válasz
cidalain #10544 üzenetére
Sajnos tapasztalatból tudom hogy a kinai kici occo billentyűzeteken sok esetben a gombok kb.90-95% -a működik csak, így van rá esély.
Viszont induljunk ki szerintem user-error -ból: régiókülönbségre ügyeltél? az angol régióban pl. az '0' = 'ö' (magyar kiosztáson), vagy fordítva. Lényeg a lényeg, ne a billentyűzetre gravírozott lokalizációból indulj ki, lehet hogy a gép beállításai szerinti lokalizációt várná tőled.
-
Vindex
tag
válasz
cidalain #10474 üzenetére
A másodikkal már találkoztam én is Toshiba Encore.
A harmadikat is produkálta az Asus T100 win 8.1-el és 10-el is. Az utobbit meguntam és a szervvizes azt mondta küldjem be. Alaplap csere lett a vége. Egyébbként tényleg volt valami csere, mert azóta gond nélkül kezeli az addig nem jól műküdő Adata 64GB-s micro sd-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged