- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
MADcat #10675 üzenetére
Kell egy OTG kábel, egy usb elosztó, egy klavi, egy egér, és egy win10 telepítő pendrive, amire felpakolod a drivereket.
Feltöltöd teljesen a tabot, majd összedugod egybe a teljes miskulanciát.
Bekapcsolás közben nyomod a klavin a DEL gonbot, amíg be nem jön a bios. Ott kiválasztos az USB-ről bootolást, és már mehet is a tiszta win10 telepítés. -
Drachoo
senior tag
Nekem Asus Vivotab Note 8 van és semmiféle problémám nem volt firssétés óta. Ahogy olvastam inkább az "olcsóbb" készülékeket érinti ez, bár lehet hogy tévedek.
(#7352) JamesFinn: Előtte mentsd le a helyreállító partíciód egy pendrive-re. Jó az ha megvan, nem kell szervizelned ha valami balul üt ki.
-
gyurkikrisz
őstag
mentsd le a drivereket frissítés előtt (pl double driver), és ha valami nem megy, akkor rakd vissza azt. Nekem így minden jól megy. De ha neked úgyis "normális" táblád van, akkor szerintem nem kell aggódnod a driverek miatt, csak egy szenzornál, és csak abból is a Kionixnál jött elő, már akinek előjött probléma.
-
Pferi
senior tag
Én frissítettem rá (Hp Stream 7) de aztán vissza is állítottam gyorsan a 8.1-et (tökéletesen visszaállította a belakott rendszert, nem kellett semmit sem csinálnom).
Szerintem az Edge még nagyon félkész állapotban van, úgyhogy hanyagolom még 11 hónapig. Addig meg nagyon jól elvagyok a 8.1-el. -
blackmajesty
aktív tag
Bocsi, nem valasz akart lenni...
Sziasztok!
Van egy Acer W4-es tabletem. Alapvetően elégedett vagyok vele, de van pár dolog, ami nagyon felbosszant.
Az első, hogy ha elmegy alvó módba, akkor csak pár percen belül hajlandó felkelni. Ha már 10-15 perce alszik, akkor csak úgy tudom életre kelteni, hogy hosszan nyomom a bekapcs gombot, és ez is csak a 3-4 alkalommal indítja el a tabletet, és persze ilyenkor nem folytat semmit onnan, ahol elment aludni... Erre nincs vmi megoldás? Nagyon zavar, h ha félre rakom 10 percre, akkor ki kell kapcsolnom, majd vissza, de akkor meg kezdhetek mindent előről. Pedig csak annyit szeretnék ilyenkor, hogy a kijelzőt lekapcsolom mint ipad vagy telefonok esetén.
A másik, kétszer előfordult , hogy bekapcsolás után nem találta a wifi drivereket, és vissza kellett állítani, hogy használni tudjam. Ezzel a legnagyobb gondom, h így a gyárilag feltelepített progikat visszatette, amit már töröltem, valamint az asztali progikat nem állítja vissza, többek között az office-t is vissza kell tenni újra... Ez nagyon zavar, mert amikor épp használnám egy csomó időm elmegy.
A harmadik az meg most jött elő. Miután tegnap visszaállítittam, ma fel akartam tenni a frissítéseket, de közben el kellett mennem. Mondom nem gond, töltőn van, ilyenkor ki van kapcsolva, h elmenjen alvó módba. Mire hazaértem, ki volt kapcsolva a gép, és megint nem akart simán bekapcsolni, csak ha sokszor hosszan nyomtam a gombot. Ez után csinálta a frissítéseket, majd most átváltott egy olyanra, h a frissítéseken végzett művelet nem sikerült. Módosítások visszavonása. Ne kapcsolja ki a számítógépet.
Ezt játsza mar vagy 20 perce... Nem merem kikapcsolni, nehogy gáz legyen. De ez így mar kezd sok lenni, ennel egy ipad 2 is jobb volt.Ha van bármi ötlete vkinek bármelyik problémámra akkor annak örülnék, ha megosztaná.
Köszi előre is.
-
Clemi
veterán
Már csak az a kérdés, hogy mennyire fürödnék be ezzel a családdal ami azon az oldalon, vagy akár az Aliexpress oldalán kapható. Melyik lenne az a típus, amit nyugodtan megvehetnék. Mondom ezt úgy, hogy most szabadultam meg egy wayteq xTAB79-től amitől sokszor a hajam téptem olyan fagyásokat művelt és olyan szar volt a WiFi-je.
A lényeg igen a W8.1 lenne, 2GB RAM 32GB ROM (legalább) Miracast vagy HDMI kimenet és 8-9"-os méret. Itthon egyszerűen amit találok, az vagy ronda, vagy drága, vagy csak 1GB RAM van benne. Akkora lyuk tátong ezen a téren a piacon, hogy nem hiszem el, hogy senki nem startol rá.
Az is kérdés persze, hogy a szállítási díjon felül mennyit tolnak rá itthon VÁM és ÁFA fejében, vagy átcsusszanhat mint az ebay-es cuccok? -
Clemi
veterán
Amúgy meg a paraméterek alapján már találtam pár gépet ami megérné sőt olyan is van tök jó áron, ami EU raktárban (Spain Warehause) van, de ez a Dual OS pettyet elriaszt attól, hogy rendeljek egyet.
-
zoltan6
addikt
-
NGA
addikt
Ha miracastos tv-d van, akkor bevált, kiforrott, napi szintű dolog.
-
zoltan6
addikt
á nagyon körülményes,beállítod a kütyün a wifi kapcsolatodat,majd a telon tableten a kütyü wifijére csatlakozol,elindítod a telon/tableten a kliensprogramot csatlakozik rá,aztán pld. wines tableten megosztod a képernyőt.és csatlakozik.soha többet nem használnék ilyen cuccot.
igazából arra lett volna használva hogy a párom ha lemaradt valamelyik tv műsoráról,rtlmost-ot elindítva nagyképernyön nézze a barátok közt-et,de a hangja is iszonyúan csúszott.inkább vettem egy windows-os mini pc-t erre a célra. -
zoltan6
addikt
nekem ilyen volt,most adtam el pár napja:
Measy a2w 6000ft volt akcióban amikor vettem,most 7000ft az extreme digital-nál
én nagyon nem szerettem,körülményesnek találtam,windows tablethez vettem amin nem volt hdmi csatlakozó,nekem nagyon bonyolultnak tünt a használara,de sokan dicsérik.
itt van egy logout-os cikk az ilyen kütyükről.meg van a youtube-on rengeteg videó róla. -
-
Akron99
aktív tag
A prediktív szókiegészítés nekem is nagyon hiányzik.
Fura, hogy nem lehet a szótárat szerkeszteni.
De az angol szókiegészítés megoldása sem nagyon tetszik.Egyszer kérdeztem már a Touchpalról (#2071) ami kivitelezésben jobban eltalált, mint a gyári, csak sajnos nem kiforrott és sajnos nincs magyar kiosztás sem hozzá.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Bocsánat, csak a pontosság kedvéért: nagyon sok hibás volt a T-nél fillérekért árusított 3G-s változat példányai között (szerk: valószínűleg refurb volt az összes). A "bolti" sokkal szerencsésebb sorozat volt, viszont drágább. A mai napig döccenés és bárminemű szerviz nélkül használom az edigitalos, 7 hónapos Miix2-met, bár én 80k-t fizettem érte 3G nélkül, miközben a T-nél a 3G-s volt 51k.
-
tixem
addikt
Hát ez azért elég tré szerintem
Na mindegy, akkor amíg meg nem jön az új router addig nuku kapcsolat
Az otthoni csoporttal már egyszer meggyűlt a bajom, nincsenek jó emlékeink egymásról...
A képernyőforgatós történet pedig továbbra sem működik, pedig már a regeditbe is beleturkáltam, hiába. Igaz ez disable-ről szól, de ugyanígy kell az engedélyezést csak pepitában mégsem működik egyik sem. A felbontás állításánál hiányzik a kipipálható négyzet, képernyő módok között csak fekvőt és állót illetve ezek tükrözött változatai. Regeditben is az érték 1 volt mégsem fordult sehova.
Charmon a fényerő állításnál sincs ott az a kis képernyő ikon. Nem értem.Hmmm, átírva a regeditben nullára, majd újra 1-re és újraindítva újra forog. Kutya legyek ha értem. Lényeg, hogy működik
-
Bogyó bá'
nagyúr
Egy kb. 4 éves, A4Tech BT-630-at, még a Lenovo e125 notihoz vettem hajdanán. Egy elem nálam 2-3 hónapig is elég benne.
Billentyűs toknak meg ezt az ALCOR-t, de csak ha mennem kell valahová, itthon mindig tok nélkül van. Éppen-éppen bele megy a Miix2 8-as.
Én egy laptopot váltottam le a tablettel, és sokkal praktikusabb, jobb. Még motoros túrára is magammal tudom vinni a tanktáskában, esténként erre mentem át a fotóimat.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nekem meg ahol az asztali alkalmazásokra van szükségem, azokon a helyeken van asztal...
Magyariul ha Office-ozni, CAD-ezni kell, akkor elő ugrik táskából a picike BT-s egér. Ennyi...Egyébként meg - bár a végeredmény messziről ugyanúgy néz ki a felületes szemlélő számára - az androidos tablet egy nagyra nőtt, kicsutkázott mobiltelefon kizárólag tartalomfogyasztásra, a windowsos meg egy "picire összement" asztali PC. Ennek megfelelően kezelendőek, illetve ennek megfelelően kell választani közülük. nem alternatívája egyik a másiknak, illetve csak "egy irányban": a windowsossal mindent meg lehet csinálni - persze normális, 2/32 vagy 2/64 GB kiépítettség mellett -, a másikkal meg nem.
-
zoltan6
addikt
én lenovo miix 2-re peterk fórumtársunk ezen leírása alapján csináltam meg:
"Aki akar összeszedett, részletes adatokat látni az akksival kapcsolatban, és nem akar külső programokat telepíteni, az csinálja a következőt:
1. Hozzon létre egy új szöveges fájlt, nevezze el mondjuk PowerInfo.cmd-nek, és másolja bele az alábbiakat:
powercfg /batteryreport /output %tmp%\battery-report.html
ping localhost -n 2 >nul
explorer %tmp%\battery-report.html
2. Mentse el, és rákattintva, elindítva a böngészőben kap egy formás kis összefoglalót a teleppel történtekről. Haználati, töltési előzmények, várható működési idő, stb.
3. Ha start screenről akarod indítani, akkor készítsd a fájlról egy parancsikont az asztalra, nevezd el ahogy akarod (mondjuk "Akksi infó"). Jobb klikk tulajdonságok, ikoncsere, keress egy jó kis akksi ikont neki, majd mozgasd be a parancsikont a C:\Users\Felhasználóneved\Start Menu\Programs mappába. Utána már megtalálod a metros programok között, és kitűzheted akár a start screenre is." -
pengwin
addikt
Én egy USB3.0-ás HUB-ot használok, amin 3db USB2.0 és egy RJ45 van... egyáltalán nem rossz a sebessége.
"Akinek tabletre van pénze, annak már routerre is" - egy régi routert használok a koliban (amit nem sajnálok, ha valami baja lesz vagy eltűnik), de ha az íróasztalomnál ülök, akkor egy másodperc bedugni a kábelt, a WiFi meg marad akkor, ha ágyban/tanulószobában/konyhában akarom használni a lapletet.
Kényelmesebb a WiFi, de ha fillérekért veszed a routert (vagy csak simán régi), akkor a sebessége jóval egy USB3.0-RJ45 szintje alatt lesz! -
hito
nagyúr
Nekem most van egy magyar kiosztású tracking pointos (optikai egér) Thinkpad bluetooth billentyűzetem. Kis sín is van benne, amibe bele lehet tenni a tabletet és kitámasztója is van. Igaz, nem az 5eFt-os kategória, ebayen még mindig 20eFt körül mennek és az nem magyar kiosztású. Valahova a kettő közé lőném be az árat.
-
pengwin
addikt
Gondolom teli van mindenféle szeméttel... Meg valószínűleg van rajta egy kb 8GB-os recovery partíció. Utóbbit ki lehet írni pendrive-ra, és hozzá lehet adni a C:\-hez. Én a helyedben csináltam volna rá egy friss telepítést, főleg, ha használtan szerezted be. Utóbbiba szigorúan csak akkor szabad belefogni, ha megvan előre minden drivered.
(#4567) hito
A szolgáltatóknak tényleg sokkal jobban megéri az LTE hálózatot fejleszteni, mert ezzel ki tudják majd váltani a többi, egymástól külön működő hálózatot, és egybe lehet őket olvasztani, így könnyebb a kapacitásukat is beosztani. USA-ban mostanság kezdett elterjedni a VoLTE, nálunk is az lesz a jövő... majd egyszer... de csak langsam spazieren... Már most is kezd jobb lenni a 4G lefedettség, mint a 3G, de ennek meg is kérik az árát, idehaza alig van (vagy nem kapható) 4G-s wintab, vagy ha mégis, akkor hatalmas a felára a sima 3G-sekhez képest. -
pengwin
addikt
Szerintem megéri, már ha jó állapotban van.
Sok olyan extra van benne, amit az újabb generációs gépek többségéből kihagytak (GPS, Wacom digitizer, LTE), vagy csak a méregdrága kategóriában találod meg őket. A benne lévő Z27xx-es Atom meg a PC-s játékokon kívül állítólag mindent szépen visz. -
pengwin
addikt
Van HERE Maps, de (viszonylag) ritka az olyan Win8-as tablet, amiben van rendes GPS.
(#4421) han_lev
+1 a Classic Shellre. Nálam is fent volt, de már 13,3"-on is problémás volt néha FHD felbontásnál.
a proci Z3736F benne, nem? Dual boot-osat vettél?
Érdekes a Win aktiválási problémád... eddig csak Teclast tableteknél olvastam ilyenről. Elvileg megoldották a dolgot, de eleinte 8.0-ás kulccsal nem lehetett 8.1-es rendszert aktiválni, lehet ez a baja. -
30z.Samu
félisten
Értem, nekem néha maga az alkalmazás jelzi az üzenetet, néha semmit. Arra nem jöttem rá, hogy ez mitől függ. Viszont sikerült "kék halált" előidézni.
Ha elkezdek frissítést telepíteni és közben Facebook poszton keresztül akarok fényképezni (Status-->Add photo-->Take photo), azt nem szereti. Gondolom ezek együtt eszik a ramot vagy a procit, nem tudom. De ha Update közben felhagyok ezzel, akkor minden oké.
-
katonab1983
tag
Telenoros még nem voltam, T-s voltam mindig. Nekem sehol nem volt eddig bajom vele, pedig sokat túrázunk, erdőkben is mindig tökéletesen működött, persze sokszor 3G-n, de nekem olymindegy.
Mindenesetre az első komoly döntés szerintem az legyen, hogy SIM-es, vagy normál tablet legyen. SIM-eseket sajnos nem ismerem, de este szerintem biztos adnak pár tippet a hozzáértők.
Üdv: Balázs
-
katonab1983
tag
Tehát ha jól értem:
- A 1520-on Telenort használsz (Ahol szar a lefedettség)
- Ahol szar a lefedettség ott a T-t használnád.Hát erre a megoldás tényleg egy Stick lesz OTG kábellel. T-nél amúgy lehet kapni Tablethez is Stick-et (MicroUSB), de aranyárban. (Legalábbis nekem, 20k felett)
Úgyhogy szerintem a megoldás akkor a Stick+OTG lehet, amennyiben nem SIM-es tabot választanál.
-
katonab1983
tag
Akkor ez sztornó, csak közben megírtam
Azokhoz annyira nem értek, de biztos jön valaki aki igen.
Amúgy én is hasznlom menet közben. Van egy LTE-s 735-ös Nokiám, amin beállítom az internetmegosztást, és rákapcsolódok egyszerűen wifin. Én azóta nem keresek SIM-es tabletet.
-
katonab1983
tag
Szerintem a Toshiba WT8-A-102 igen jó. Nem azért mert nekem is van egy, de nekem eddig minden igényemet kielégítette, játékokban is. Nem mindenkinek fontos, de van HDMI kimenete is.
Teszt: [link]
Valamint egy teljes office 2013 jár hozzá korlát nélkül, és ha körülnézel sok helyen adnak hozzá gyári tokot, vagy bluetooth billentyűzetet ajándékba. (Én ezzel vettem, egy Rapoo 6100-at kaptam hozzá, tökéletesen működik is)
-
tjb007
nagyúr
Majdnem azt írtam, hogy a leírás nem stimmel, de utánanézve a dolgoknak kiderült, hogy három VX8 is létezik: egy csak Androidos MediaTek processzorral (ez nem 3G-s), egy csak Windows 8.1-es (értelem szerűen Intel processzorral), és egy Windows 8.1-Android dual-bootos.
Ez egy halmozottan rossz helyzet, láttam olyan oldalt, ahol össze voltak mosva az adatok és a képek sem stimmel, szóval aki esetleg ilyet szeretne rendelni kintről, az nagyon körültekintően járjon el, nehogy meglepetés érje.Amúgy ennyit szerintem is megér, bár a garancia kérdéses.
-
TedThomas
aktív tag
Nekem ennyiért tetszik.
Természetesen ha nem sérült.
Amúgy rendben van, olcsóbban nem jutsz hozzá ilyen dollár árfolyambanAnnyi hogy nem tudja a Vodafone 900 MHz-t. Néhány helyen úgy szórja a 3G-t a Voda.
szerk: esetleg egy 10-est rádobsz és vannak még jó versenyzők aprón. Bár látom már írtál oda
-
TedThomas
aktív tag
Itt mindenre kapsz választ: Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
Esetleg hardveraprón vannak emberek akik azzal foglalkoznak, hogy egy kevéske pénzért rendelnek helyetted. -
Nergalos
aktív tag
Nem is állt szándékomban meggyőzni senkit de maradjunk meg az igazaknál.
Egyébként egyértelmű, hogy erre a rendszerre (win 8.1rt) van a legkevesebb progi, mindamellett mégis egy nagyon jól használható, fagyás mentes, rendkívül gyors és vírusmentes os.
Legalább is lumia 2520-on...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest