- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
tilla311
tag
válasz
tjb007 #11037 üzenetére
Hát igen.
Egyébként, ahogy így a hozzászólásokat olvasom e témában, szerintem kár pánikolni, hogy majd kihal a teljes x86 tablet vonal. Ezeknek eddig sem volt konkurencia az ARM, mert aki ilyet vett, jól tudta, hogy mért ezt veszi, és mért akar desktop Windowst. Az Intel meg csak az ARM-mel nem akar konkurálni, ez meg elsősorban a mobiltelefonokat jelenti, és az x86-os Androidot futtató készülékeket. Az Intel korábban meg akarta mutatni, hogy egy Atom is van olyan jó és hatékony egy telefonban vagy egy androidos táblában, mint egy ARM, és ezt nem kellett volna, erre jöttek rá. Ezt én sem értettem, mért akarták, amikor a kettő két tök más világ, ahelyett, hogy az Intel is csinált volna egy saját Androidra alkalmas APU-t, vagy licencelte volna az ARM-et, mindenáron az x86-ot akarta oda benyomni, ami nem oda való. Most felébredtek.
Az x86 Windows egészen más tészta, nem fog megszűnni, fejlődni fog.
És amikor majd az AMD is hozza nem sokára a maga megoldásait, akkor az Intel majd szépen észbe kap és felzárkózik.
Egyébként csak zárójelben jegyzem meg, hogy nem volt olyan régen, amikor az AMD vezetett az Intellel szemben az ultraalacsony fogyasztású APU-k szegmensében. Úgy hívták, Brazos, és az Intel az akkori Atomokkal éveken át nem tudta behozni azt a teljesítményelőnyt, amit az AMD tudott. Ezek persze még 45 nm-en voltak, és közben az Intel jelentős fejlődést ért el a gyártástechnológiában, ami ebben a szegmensben kulcsfontosságú a fogyasztás miatt, és az iGPU is szépen felzárkózott az integrált Radeon HD-khez.
Egyébként meg most is van olyan szegmens, amiben az AMD jobban teljesít, méghozzá a 15 W-os kategóriában, ahol az új Kabini nagyon ráver teljesítményben az Intel konkurens megoldásaira, a technológiai hátrányuk ellenére.
Ahogy beérik majd az új Zen, és a bérgyártóknál alkalmazott 14-10-7 nm-es gyártástechnológia, fogunk majd látni ilyen táblában 1-2 W-os bombajó AMD APU-t, amihez sehol nem lesz az Atom. Na akkor majd az Intel megint jól megrázza magát, az Apollo Lake közben kifut, és jön valami jó ütőképes dolog helyette.
-
válasz
tjb007 #10999 üzenetére
Olyan forgatókönyv nincs a tarsolyban, hogy a Windows Mobile-t fejlesztenék föl annyira, hogy megfeleljen egy tábla követelményeinek? Végülis alap office van már abban is, és így gyak. kapnánk egy köv. generációs, olcsó RT-t.
Persze ehhez a Store-nak is bővülnie kellene...
-
-
kige91
csendes tag
válasz
tjb007 #10798 üzenetére
Aranyos, hogy itt a recovery-ből visszaállítást javasolja, már megtörtént. Továbbá ezeket a scanner progikat is kipróbáltam, miután regisztrálok és fizetek, akkor kijavítja a problémám. Kicsit orosz rulett, mert nem tudom, hogy akkor be tudja-e aktiválni magát a jogtiszta windowsom... Emailben boxolok az eladóval, remélem ők is úgy gondolják, hogy a szervízben töltött idő hozzáadódik a garanciához.
[ Módosította: mukibuci ]
-
Sotyks94
aktív tag
Uh, ez probléma :S
Normál használat mellett, vagy te húztad erősen, rendszeresen? Mennyi idő után oldott le, és mennyire nagy a probléma?Mert ez azt jelenti hogy egyből meg kéne bontanom, és cserélni az egész hűtést, valahogy így. Ami meg ugye picit necces. (pláne hogy alapanyagom sincs hozzá)
(#8832) gbela
az a 2x-es ár most nekem még drága. Lehet az lesz hogy akkor most szenvedek a mostani eszközökkel, és várok picit. Bár ha 400 euró körül rendelek akkor már lehet inkább MS surface-t.
-
gbela
senior tag
True, de ahogy írod is ez másokra is igaz. Miix 2-m még kisebb terhelés mellett is kézmelegítő üzemmódba megy át. Én a Z8500nál annyi különbséget érzek, hogy nagyobb teljesítmény miatt el tud jutni leszabályzásig elég könnyen.
Az viszont valóban lényeges kérdés lehet, hogy mennyire okozhat ez gondot pl ilyen ragasztás eleresztésben.
-
Ferling7
tag
Gyönyörű, mondhatni ide vele!
Azért egy észrevétel és egy kérdés felmerül.
A leírás szerint sajna a billentyűzet és a toll nem tartozék. Ezt sajnálom főleg a bill-t. De hát semmi nem lehet tökéletes.
Elnézést a hiányosságaimért, de én ezt nem tudom értelmezni:
Battery Type Li-ion battery, 32300mWh -
junior11
veterán
Vagy úgy, akkor okés. Az említett Acer mellett (3735F) tetszik még az Asus T100 Chi is (Z3775) - ennek állítólag egy kicsit még erősebb a procija, viszont jóval drágább... Találtam még újabb Asus T100HA (Intel X5-Z8500) & 4GB RAM, usb type C, viszont csak 1280x800-as felbontással. Az Asusok amúgy milyenek minőségben, megbízhatóságban? Bevallom, a 2GB RAM engem egy kicsit nyugtalanít, hogy elég lesz-e, pl. böngészőben több ablak megnyitva, zene esetleg youtube mellett stb...
-
CollectoR
aktív tag
-
keszo
őstag
Szia tjb007!
segítségedet kérném.
adott ez a problémám:
Mit kell tennem egy 32GB-os tablettel ami dual bootos, hogy a win8.1 frissüljön win10-re? (cube i6 air dual boot)
Az óra mellett ott a kis ikon, le is szedi, vagyis valahova elmenti a win10-et de ha rányomok hogy frissítse nem csinálja meg. Elvileg elindul majd leáll a frissítés.itt segítettél már egy fórumtársnak pont ezzel a gonddal kapcsolatban. ( nem tudom neki megoldodott-e )
A kérdésem az lenne,hogy ezt a Media Creation Tool dolgot a tabon kell intézni, és ott végig csinálni?
esetleg ha nem nagy fáradtság leírnád egy pár sorban a menetét ( nem szeretném a tabot tönkretenni )Köszönöm előre is.
Üdv
-
Kasya
nagyúr
Aliexpress Shenzen QSS
260 dollar + 10 dollar posta volt. Mas eladoknal 270 dollar es nem garantaltak az elobbitol elteroen a vammentesseget. -
arnd
senior tag
De ezek mobile verziók, vagyis nem ugyanaz mint az RT vonal, ami ugye valójában a megfelelő hardver hiány kényszere szülte csak.
Én erre céloztam, hogy qka.
Talán a vállalati integráció miatt van értelme egy ilyen nagyobb méretű mobile verziónak, de ezek akkor sem játszanak az x86-os tabok ligájában. -
zaskar
senior tag
Szia tjb007! Már vagy másfél hete megvan a Cube i6-om. A win 8.1-et is elég jól használhatónak tartottam, azonban tegnap feldobta a win 10-re való frissítés lehetőségét. Mivel nem vagyok igazán hozzáértő, elfogadtam ezt, de sajnos a telepítés nem kezdődött meg, az alábbi hibaüzenet jött: Nem sikerült frissiteni a rendszer számára fenntartott particiót. Nem tudom mi lehet a probléma, kb.7 giga van szabadon, az android is rajta van még, de egyelőre azt nem szeretném törölni. Ilyen kevés hely mellett egyáltalán van lehetőség a frissítésre? Ja és megnéztem amit a múltkor mondtál, Bosch szenzor van benne a forgatáshoz...Köszönöm előre is.
-
törölt tag
Mintha annak idején arról lett volna szó, hogy az univerzális Office appok nem lesznek PC-re és más sima Windows-os készülékre elérhetőek. Ezek szerint félreértettem, vagy szokásosan egyértelműen kommunikálta a Microsoft.
Ha már Office 365: az Auchanban három matrica után fél áron meg lehet venni az egy éves előfizetést.
-
Drachoo
senior tag
Nem a win10-ről beszéltem, csak az arm win rt kapcsolatról. Arm-ra tudtommal csak windows rt volt a normál desktop windows nem. Hogy ezután hogy fogják elnevezni (jelölik-e hogy win rt) ami arm-ra kijön az passz... Már mobilokra is win 10 (mobile) jön, de ahogy néztem a microsoft is gyakran elhagyja a mobile jelölést belőle. Lesz itt még kavarodás. Windows 10 a telefonon, windows 10 arm gépeken, windows 10 desktop asztali gépeken.
-
Upo
addikt
Nekem Vi8 van, nem Vi10, de nem lehet sok különbség belül. Az enyémben nem toshiba van hanem foresee. Csináltam képet a belsejéről, és ráírtam hogy mi micsoda.
Azóta a T1210B-t is megtaláltam, TUSB1210 néven, ULPI interface-n elérhető USB PHY a lelkem, de még nem javítottam a képen.Az enyémen kívül egy másik, korábbi Vi8-ba is bele tudtam nézni, a ramok voltak más gyártótól (Samsung), a többi ugyanez.
-
-
-
agent_k
őstag
Teclas x98 air 2. Ugyanez a probléma. Felírtam egy papírra az összes változtatási lehetőséget, hogy ne maradjon ki semmi és végig is próbáltam őket. A legjobb az volt amikor minden fordítva látszott és az egér is az ellenkező irányba ment, mint amerre húztam.
Feladtam.
Egyébként nem tetszik a Win10. Nem jönnek meg az emailok, pedig "elemek érkezésekor" van beállítva. Manuálisan oké, de ez mégsincs így rendben. Az Google play tele van ingyenes, jól használható alkalmazásokkal, itt meg egy normális aksikijelzés sincs. Gondolok itt arra, hogy hátralévő idő, százalék, töltéskor jelezze, hogy mikor lesz kész. Egy darabig működik az élő csempe, aztán halott. Facebook kliens megint egy hulladék. Skype nincs metrós verzióban, csak ilyen asztali hibrid vacak.
Sajnálom ezt, mert egyébként jó lenne, de még mindig nagyon messze vannak az androidtól ilyen téren.
-
Upo
addikt
Az enyémben Bosch BMA2xx érzékelő van, első indításkor nekem sem akart forogni. Rögtön eszközkezelő, próbálgatom a drivereket amit találtam, de nem jó, nem felkiáltójeles, minden ok. Aztán hanyagoltam a dolgot, más miatt megnyitottam a műveletközpontot, és ott láttam hogy Ballmerék előzékenyen a bekapcsolt elforgatásgátlót találták a legjobb alapértelmezett megoldásnak a telepítés után.
Kikapcsoltam és már pörgött is.
-
darthsmoke
Korrektor
Most raktam fel a 32 bitest egy Allview Wi8G-re.
Lemezkarbantartóval töröltem a korábbi Windows telepítést, meg a felesleges telepítési fájlokat. Csak az appokat frissítettem, meg a Windows Update-ről szedtem le a frissítéseket.
Így 6 GB van szabad a 13,8 GB-ból. Emlékeim szerint 8.1-en kevesebbről indultunk, úgyhogy biztosan kevesebbet foglal a Win10. -
Amikénél nem tudod kiválasztani az országot, azok mind Kínából jönnek.
Világos, csak azt nem tudtam, hogy ki lehet-e ezeket szűrni?
Ezek szerint nem.Arra azért kíváncsi lennék, hogy mennyit foglal a rendszer, mert az ígérték a 10 kevesebb helyet fog foglalni.
Én meg arra, hogy egy 16GB-os gépen hogyan tölti le a telepítőt az aktuális rendszer mellé, mivel amellett Office-ra is épphogy csak elég a hely? -
soldner
tag
Köszi. Bocsi a járatlanságomért, de eddig mindig ÁFA és vám határ alatti kis dolgokat rendeltem postával.
Akkor ha jól értem a megrendeléskor kifizetett DHL díjon kívűl, a kézbesítéskor kell kifizetnem az ÁFA-t a DHL-es futárnak. Plusz még vlami extra díjat az ügyintézésért.
Nagyságrendileg az ügyintézési összeg az mennyi? 1.000 Ft vagy 5.000 Ft?
Vámot biztosan nem kell fizetni?
-
soldner
tag
Köszi. Nekem tetszik.
Főleg, hogy Wacom toll kompatibilis.
DHL most akciósan 10.53 USD.Ha rendelnék egy ilyet, akkor milyen plusz költségek jönnek rá?
Gondolom 310 dollár esetében, már a 27% ÁFA-t meg kell majd fizetni.
Vám is lesz rá?Az ÁFA-t a DHL intézi, vagy nekem kell elmenni még ügyintézni?
Köszi.
-
Upo
addikt
Win alól nem próbálnám átméretezni a linux partíciókat, úgysem működik. Inkább linux alól. Rufus-al lehet uefi ubuntu pendrive-ot gyártani, a kernel parancssorból a quiet splash-t törölve, és beírva a nomodeset reboot=pci,force opciókat simán elindul (anélkül néha nem, és sötét marad a képernyő), pl. gparted-el lehet próbálni átméretezést.
A kiadott romok közül a ..150303.. az újabb, az én tabom ..150505.. gyári számú, még nem próbáltam ki hogy működik-e az enyémen a 150303-hoz való cucc, legközelebb aug 3-i héten leszek olyan gépközelben hogy ki tudjam próbálni. Néztem még régebben mielőtt megjött a tab, az android szoftver zipben van egy partition.tbl file, ott át lehet állítani a partíció méreteket az android telepítéshez, a -b és -s értékeket kell átszámolni (begin és size), aztán telepíteni, akkor több helyet hagy maga után a win telepítésnek. De majd a próba fogja megmondani hogy működik-e. -
ToniSoprano
addikt
köszi ha nagyon bonyolult akkor törlöm az androidot a francba, bár ahogy olvastam a windwos 10-nél pont az SSD-k miatt próbálják optimalizálni a méretet: [link]
Így akár a 14,6 GB partíció elég is lehet a rendszernek csak kell még egy 32-64 GB-os SSD. Majd meglátjuk mi lesz igaz ebből.
-
ToniSoprano
addikt
Szerinted a Windows lemezkezelőben nem lehet egyszerűen kötet zsugorításával csökkenteni az android partícióját, ha van ott szabad elég terület? Upo: esetleg kipróbálnád ezt? Bár lehet összeomlik az android partíció, bár nem valószínű mert akkor egyszerűen nem engedné a zsugorítást a windows. (No mindegy majd úgyis kipróbálom ha megjön a tablet.)
AllTheBest: köszi az infokat, ez a Chuwi tényleg nagyon jó tabletnek tűnik, köszönöm a segítséget mindenkinek, már csak meg kell jönni a 220volt rendelésnek valamikor.
-
cidalain
veterán
Köszi
Hát nem lettem okosabb, ezek nem fogtak meg... vagy többet kell rá szánnom ezekszerint, vagy át kell gondolnom az igényeket, vagy marad a laptop
Billentyűzet nélkül pl a Telcast x98 nagyon állat. Ha viszont elhagyom a fizikai billt, akkor akár már egy jó felbontású 8-as is elég lehet, Chuvi vi8 pl a verhetetlen árával...
Akárhogy nézem ezek használhatóbbak mint a billentyűseküdv
-
cidalain
veterán
hogy konkretizáljak 75 alatt kellene, ha van.
minél olcsóbb annál jobb.Az nyilvánvaló hogy a jelenlegi HP Mini fölött már eljárt az idő, lassúcska. Cseszi az oldalamat, hogy egy mai 4 magos Atom is olyan csiga lesz e 5 év múlva mint az ami a Miniben van. Mert szívesen szánok rá többet, de mint írtam 140-ért 1 éves elitebookot kapni core i5-ös procival. és az tuti elég lesz még pár évig.
Igazából értelmes gépet keresek a legalapabb dolgokra, a legolcsóbban, ami a legtovább bírja ugyanarra az igényre: konkrétan gyorsan menjen a net (3-5 ablak max), emellett office word és/vagy powerpoint szerkesztés, pdf olvasás, képnézegetés. Erre kell gép, ezt kell tudnia atombiztosan, többet nem. Viszont mivel nem vagyok maharadzsa, nincs zseton évente cserélni elavulás miatt, hosszabb távra kell 3-4 év (igények biztosan nem változnak)
Könnyű, hordozható Win gép kell, amin lehet dolgozni is, ami általában gépelést jelent (ülve/fekve/ágyon ezért kellene a dokkolószerű billentyűzet). Jelenleg laptop felé húzok, mert nem ismerem a piacot. Switch 10 tetszik, de nekem ennyit nekem nem ér (mert ár-érték arányban szerintem sokkal jobban kijön egy fenti laptop pl)
-
zaskar
senior tag
Igen, a múltkor már írtad ezt, de ennek tudatában vettem meg a nagyobb felbontású Hi8-at. Nem is ez a bajom a Win-el, hanem az, hogy egyelőre nem érzem szükségét, hogy tableten használjam. Arra van itthon laptop meg asztali gép is. Kipróbáltam, magyarosítottam, de még szoknom kellene a kezelését. Többnyire csak böngészek, levelezek, fotókat nézegetek a tableten, erre bőven jó az android is. 31500-ba került összesen, tény hogy a Vi8 most már alig drágább ettől itthoni forrásból, garanciával.
-
cidalain
veterán
Köszi!
Ó, vásárlásról még szó sincs.
Először küldök árat, aztán ha "én" nyerem a pályázatot akkor majd. Jó esetben szeptemberben szállíthatok. Rossz esetben addigra a termék már kifut, és nem tudok venni. Amíg nem nyerek, addig nyilván nem spájzolok be belőle, mert természetesen nem 1 db-ról lenne szó.
Buzi közbeszerzés...
Nekem semmi közöm a tabletekhez, nem árulok/forgalmazok/gyártok ilyet. De a pályázat másik fele meg nekem való. Ahhoz meg más nem tud hozzászagolni. Így ha indulni akarok, ezt is nekem kell teljesítenem. És ez a könnyebbik része...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haditechnika, harcászat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- E-roller topik
- Stellar Blade
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- További aktív témák...
- Samsung Tab A7 Lite (LTE/4G) SM-T225
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ELADÓ iPad mini 6 generáció 64GB WiFi / A2567 - Starlight
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged