Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjb007
nagyúr
170 ezer forint körül állna meg mindennel együtt.
(#11178) erahurka
Hacsak nem eleve hibás, gyenge minőségű alkatrész (ez alatt leginkább a flash memóriát kell érteni) került beléjük, akkor a működéssel nem lesz gond. Ellenben minőségi gond több lehet velük, pl. elenged a ragasztás és hasonlók, de ez inkább csak a nagyon olcsókra jellemző, egy 200-400 dollárba kerülőnél azért jobban figyelnek az ilyenekre.
-
tjb007
nagyúr
válasz
cidalain
üzenetére
Persze, hogy nem, azon van haszon is. Lesz Windowsos tablet ezután is, csak a legolcsóbb, legkisebb Core M is 280 dollár (a legdrágább Atom meg 37), így meg aztán nehéz lesz a kis leleményes kínaiaknak 90-200 dollárért bármit is kihozni. Az a 100 meg inkább 150-200 ezer Ft lesz, és mint tudjuk a kínai tablet piacot nem ezek vitték előre.
Lesz még olcsóbb Celeron és Pentium is, de ezek nem nagyon fognak szerintem tabletben visszaköszönni.(#10998) erahurka
Az AMD-t eddig sem érdekelte pont ugyanazért, amiért az Intel is kiszállt. Az Intel tudott támogatást adni, le tudta nyelni a veszteséget, mert volt miből, az AMD viszont ezt nem teheti meg, annyira nem állnak jól.
Amúgy az egész piac döglődik, az eladások folyamatosan csak esnek vissza, ez már csak ilyen kegyelemdöfés neki.
-
tjb007
nagyúr
Viszlát olcsó Windowsos tabletek! (legalábbis egy időre)
A Cherry Trail még gyártásban marad, a rendeléseket teljesítik, de hogy utána mi lesz a kínaikkal meg úgy a komplett tablet piaccal egy nagyon jó kérdés. -
tjb007
nagyúr
A Surface RT semmiképp, eleve más az op.rendszer. Windows RT ≠ desktop Windows, plusz ugye a Microsoft már ki is nyírta.
-
tjb007
nagyúr
válasz
sbwolf
üzenetére
A Windows XP óta ugyanúgy, ugyanazzal a paranccsal lehet elindítani a rendszerfájl-ellenőrzőt, szóval lehetne akár 2001-es is az a hozzászólás az abban leírtak ugyanúgy helytállóak most is mint 15 évvel ezelőtt. [link]
Amit meg belinkeltél azzal aztán mindent fogsz kapni a toolbaroktól kezdve a reklámokig, csak épp a problémádat nem fogja megoldani (de ha már ránézel az oldalra akkor is lehet látni, hogy kamu). -
tjb007
nagyúr
válasz
antibes2000
üzenetére
A Surface nem SSD-s, és igen, dual.
Core M vs. Atom: [link] -
tjb007
nagyúr
Egy 1080p-s YouTube videó mióta számít kemény nyúzásnak? Már ennyi elég neki, hogy egy szép nagyot ugorjon a processzor hőmérséklete. Mondjuk megfelelő, vagy inkább csak normálisan megoldott hűtés hiányában a Bay Trail-es modelleknél sincs ez másképp, legalábbis a Teclast más modelljei esetében (hogy ne legyen belőle vita). Itt van előttem az X80HD, elindítottam a Chrome-ban egy 1080p-s YouTube videót és 32-ről 65 °C-ra ugrott a hőmérséklet, és ez csak 5 perc volt. Ha tényleg "komolyan" van nyúzva, akkor 82-is felmegy, szépen ki is kezdte már a kijelző ragasztását.
-
tjb007
nagyúr
-
-
tjb007
nagyúr
válasz
Hintalow
üzenetére
Chuwi Hi8 vagy Vi8 Ultimate, GearBest EU raktár, 30 ezer forint alatt megvan szállítással együtt.
„illetve mik a különbségek win8 és win10 megoldások között?”
Azon kívül, hogy az egyiken 8.1 van (ami amúgy frissíthető 10-re) gyárilag, a másikon meg 10 semmi. 8.1 vs. 10
-
tjb007
nagyúr
válasz
hszilard666
üzenetére
A Lenovo hülyeséget mond, mert nem HD 4000 van benne, hanem annak egy erősen butított, gyengébb változata (4 vs. 16 EU, ~60 vs. ~340 GFLOPS), aminek hivatalosan szimplán csak HD Graphics a neve.
A másik kérdésedre meg igen a válasz (teljes értékű)
. -
tjb007
nagyúr
Megkapta az RT a Start menüt: [link]

-
tjb007
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Bármilyenre nem, egy eredetileg Androidosra például nem fogsz tudni Windowst rakni (bár vannak kivételek, több kínai modellnél is elérhetővé tette a gyártó a Windowst utólag).
(#8206) tlac
Egyelőre passz, de biztosan nem Teclast. Ha több időm lesz utánanézek, mert én is kíváncsi vagyok rá.
(#8208) Sheld
Pont a 30 duplájáról indul a legolcsóbb.
-
tjb007
nagyúr
Az első (most így hirtelenjében nem ugrik be, hogy lett volna más) Magyarországon hivatalosan forgalomba kerülő dual OS-es modell: [link]
70 ezer forint körül mozog az ára. -
tjb007
nagyúr
válasz
ToniSoprano
üzenetére
És ezen hol van a Windows?

Amúgy meg nem a Lenovo gyártja. -
tjb007
nagyúr
Annyit írtál csak, hogy ARM-es Windows. ARM-es Windows az RT 8.1 is, meg a 10 Mobile is. Legközelebb fogalmazz pontosabban, és akkor egyértelmű minden.

Eddig sem játszottak az x86-os tabletek ligájában, egy külön kategória volt, csak épp nagyob nem jött be nekik az, amit elképzeltek. -
tjb007
nagyúr
válasz
üzenetére
Nem csak simán elképzelhető, hanem biztosan arra is fognak épülni. A Qualcomm chipjei mellett még az Intel SoFIA-ja lesz támogatott, szóval x86/64 mellett/alatt is lesz Windows 10 Mobile.
Az viszont nem valószínű, hogy belerakják a Snapdragon 820-at egy 7 hüvelykes kijelző, de ha mégis akkor sem tabletként fogják kezelni, hanem telefonként. Szép új világ...(#7916) arnd
A telefonokon is ARM-es Windows fut (ugyanaz a 10 Mobile mint ami majd a 7,99 hüvelynél nem nagyobb tableteken is futni fog), szóval ez nem épp a legszerencsésebb megfogalmazás.

Amúgy már most is van 7 hüvelykes ARM-es Windows tablet, csak épp a gyártó nem akként, hanem telefonként tartja számon. -
tjb007
nagyúr
Kapcsold ki a hibernálást, utána a Media Creation Tool segítségével próbáld meg frissíteni. Utána ajánlott egy visszaállítást csinálni. Én is ezen mód frissítettem, nem vártam meg míg felajánlotta, nálam minden rendben az elforgatást leszámítva.
-
tjb007
nagyúr
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Dual OS, HDMI, ennyi a különbség.
-
tjb007
nagyúr
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Chuwi Vi8 Super
-
tjb007
nagyúr
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Kérdés, hogy mit takar nálad az olcsó jelző. 100 dollár alattiak biztosan nem lesznek, talán 150 dollár körül már lesznek, de inkább afelett.
(#7687) csapee
Teljesen vállaltható, ez az egyik -ha nem a- legnépszerűbb modell. Ha csak nem fogsz ki belőle egy hibásat sok gondod nem lesz vele.
-
tjb007
nagyúr
Hamarosan érkezik a Windows 10 with Bing a Teclast európai piacra is szánt modelljeivel egyetemben. [link]
-
tjb007
nagyúr
válasz
Victoryus
üzenetére
Ha már szóba jött az Office 365.
Eddig ugye úgy volt, hogy 1 éves előfizetés járt ajándékba a tabletek mellé. Ezentúl viszont nem lesz ilyen, nem lesz ajándék 365, csak az ingyenes univerzális Office alkalmazások (az Áruházból lehet beszerezni őket, aki esetleg még nem tudná). -
tjb007
nagyúr
Az első, nem dual OS-es Vi8-ban Hynix van/volt. Nem tudom a Vi8 Superben lévő milyen számokat hoz, de van egy olyan érzésem, hogy rosszabbakat (és igen, most hogy lemérted már látom is). A Teclast X98 Air 3G-nél ugyanez a helyzet, Toshibával indult (ez volt a gyorsabb), utána jött a BIWIN, most meg szerintem már megint más van benne.
-
tjb007
nagyúr
-
tjb007
nagyúr
Már előrendelhető a Teclast X98 Pro a GeekBuyingon: [link]
Az ára elég baráti, remélhetőleg többi gyártó sem fog elszállni az árakkal. -
tjb007
nagyúr
Hiába van beállítva ugyanúgy kéri. Sőt, mint az asztali gépemnél a tableten is beállítottam az automatikus bejelentkezést. Változás? Semmi, ugyanúgy kéri a jelszót. Tisztára olyan, mintha a Vezérlőpult csak dísznek lenne, mert akármit is állítok be azon keresztül semmi sem marad úgy.
-
tjb007
nagyúr
Második nekifutásra sikert nekem is frissítenem, viszont automatikus elforgatás nálam sincs.

Olvasva, hogy többeknek semmi gondja nincs felmerült, hogy csak azok érintettek, akiknek a készülékében Kionix szenzor van. -
tjb007
nagyúr
válasz
joergie
üzenetére
Ha te azt lehurrogásként élted meg, akkor vehetem én meg ezt személyeskedésnek?

Ez a nem egységes szállítási költség másoknál is jelen van, az Aliexpressen például vannak olyan eladók, akik plusz X dollárt kérnek az oroszoktól a feltüntetett szállítási költségen felül.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Sarkadi
üzenetére
Lemezkarbantartó → Rendszerfájlok törlése → Korábbi Windows-telepítések pipa → OK → Fájlok törlése
vagy Parancssor (rendszergazdaként) → RD /S /Q %SystemDrive%\windows.old
Magától nem fog törlődni, neked kell törölnöd, ha már nincs rá szükséged, ha nem szeretnél visszaváltani.
-
tjb007
nagyúr
válasz
üzenetére
Csak a Mobile verziónál lesz rá lehetőség, a többinél egyelőre még nem, majd csak valamikor később lesz elérhető.
-
tjb007
nagyúr
Úgy látszik ez az első gyárilag Windows 10-zel érkező: [link]
-
tjb007
nagyúr
válasz
AxBattler
üzenetére
Ha a spanyolnál ezt írják, akkor a többinél is így kell lennie.
Amúgy meg oda kell figyelni, mert hiába listáz ki sok terméket nem mindegyiknél van lehetőség EU-n belüli rendelésre. Például a 32GB-os Samsung mSD kártya is ott van a spanyolországi kínálatban mégis Kínából jönne. -
tjb007
nagyúr
válasz
r3dsnake
üzenetére
Ezért írtam, hogy hivatalosan.
Mondjuk gondolom te nem személyesen battyogtál be vele abba az üzletbe, ahol vásároltad, hanem kitöltötted a webes formanyomtatványt, ami eleve a szériaszám megadásával indul.(#6921) Baxy88
Igen, normálisnak mondható, és ez nem csak az olcsóság oka.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Lemaitre
üzenetére
Jobb ennyiért biztosan nincs. Ennyiért ez egy egész jó ajánlatnak tűnik, bár 3G modem nincs benne (legalábbis nem írják sehol, hogy járna hozzá a modem is, a Huawei UltraStick megoldásáról van amúgy szó).
Egy tízessel többért mondjuk lehet már kapni refurbished 64GB-os ASUS Transformer Book T100TA-t is. -
tjb007
nagyúr
Áfástul, mindenestül 130 ezer forint körül állna meg a Cube i7 Stylus, a Surface 3 meg 215. Az a kicsivel több közel 100 ezer forintot takar, ami csak az ár/érték arányt figyelembe véve rohadt sok. Hogy jobb ajánlatnak mondható-e? Igen, ha csak a számokat nézzü sokkal jobb, de ott van a garancia kérdés, ami sokaknál egy döntő kérdés, plusz ugye egy dolog a papír, és megint egy másik dolog az, hogy hova húz a szíved.
-
tjb007
nagyúr
válasz
csizi90
üzenetére
Hol a csapda? Sehol, legalábbis én nem látom, hogy lenne, de ha van is ugyanott, ahol a többi Kínából rendelt tablenél. A garanciát úgy tudod érvényesíteni, hogy először jelzed az eladónak, hogy gond van, ő -ha nem adja elő a biztos te csinálod rosszul performanszt, akkor- megmondja milyen névre és címre kell visszaküldened. Javításra vagy cserére kiküldendő áruk feladásának menete: [link]
Visszaküldted (minden erről szóló dokumentumot őrizz meg), innentől kezdődik a várakozás.Az összeszerelési minőséggel a visszajelzések alapján nincs, az felhasznált anyagok minőségével sincs gond.
(#6812) ToniSoprano
Gyakorlatilag is fog, nincs már ez a majd átcsusszan dolog, főleg az ilyen nagyméretű, nagy értékű csomagoknál. A DHL-nél meg főleg nincs ez, ők mindent vámoltatnak akármekkora és akármilyen tömegű is a csomag a ráírt összegtől függetlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- iPad Mini 7 (2024) 128GB Garanciális
- ELADÓ - iPad Air 13" (M2, 256GB) + Apple Pencil Pro + tok
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest