- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Windows 10 Mobile (Windows Phone) szakmai topik
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
Ez milyen cache? Böngészési vagy egyéb? A WP7 is érintett vajon? Nem követtem, de ez így elég gázul hangzik. Ha a 8 jellemzője csak, akkor szerintem várj még kicsit, nyilván másnál is probléma és javítani fogják.
AZ IE cache-t próbáltad törölni? Hátha...
zsírsámán: ehhez elég a soft reset is (menüből), nem? Na de viccet félretéve tényleg gáz, csak létezik erre valami egyéb workaround... Ja és akkor ez milyen cache is valójában? A törölt elemek maradnak valójában a telefonon, vagy weblapok vagy micsoda?
[ Szerkesztve ]
-
drzsoo1
aktív tag
Ez sajnos hálózati hiba, nálam is előfordult sok tipussal alkalmanként. Érdemes egy kártya frissítést kérni, frissítik a számhoz tartozó adatbázis adatsorokat. Ügyfélszolgálat megcsinálja.
Csak Motorola, jubileumi 30 éve: Int. 2000(1995 február )-MicroTac 7200-Flare-d460-cd930-Timeport T250-T720i-MPX200-Q9h-Milestone-Milestone2-Atrix-Moto G 4G-MotoZ Play-MotoZ2Force&Motorola Thinkphone
-
-
rgeorge
addikt
Nekem három GMail fiók és egy hotmail frissül azonnal, egy pop3 pedig 15 percenként. Szerintem nincs korlát az azonnal frissülő fiókok számára, csak a fiók típusától függ, hogy tud-e "push"-t. Ja: Optimus 7, WP 7.5.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
gbela
senior tag
Fura volt nekem, hogy csak két mailfiókot tudna push-sal frissíteni, ezért megnéztem direkt, nekem megy 3-al is.
De egy negyediknél nekem sincs ott az "elemek érkezésekor", akkor sem, ha semelyik másik nincs pushra állítva. Szóval nem a fiókok számától, hanem szerintem a fiók milyenségétől függ.
Ami nálam megy push-sal az gmail, hotmail és exchange fiók, és fura mód egy yahoos az aminél nem tudom ezt kiválasztani.
Másnak ilyen tapasztalat? -
btudos
nagyúr
Nekem működik a chat mobil partnerekkel is, olyankor "xy is on mobile" az aktuális státuszüzenet. De alapvetően ez egy chat kliens, nem offline üzenetkezelésre tervezték (arról a Facebook app kéne hogy jelezzen, de ez - minő meglepetés - nem történik meg )
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Rage47
veterán
Milyen már, hogy nem tudom megnézni, mennyit beszéltem valakivel és pontosan mikor hívott? Milyen már, hogy nem rezeg és nem csörög egyszerre a telefon? Milyen már, hogy kikapcsol a wifi a képernyőlezáráskor, de valamikor mégsem (pl. most nekem simán megjöttek az emailek lezárt képernyővel , máskor meg nem), vagy az, hogy a MS saját szoftvere, a Skype nem fut a háttérben, vagy hogy nem lehet egyesével fényképeket törölni, vagy hogy magától felemésztődik a telefon háttértára a cache miatt, stb.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.[ Szerkesztve ]
-
Rage47
veterán
Engem is idegesít a FB hülye működése, főleg, mert integrálva van a rendszerben. Androidon nagyon jól működött... Én úgy oldottam meg egyébként, hogy a messages oldalt kiraktam tile-ként és csak rábökök, hogy meg tudja nézni az üzeneteket, melyeket offline-ban kaptam. Így nincs notification, de legalább könnyebben látom, ha kapok vmit.
-
btudos
nagyúr
Mert a WP8 SDK baromi későn jelent meg ahhoz képest hogy mikor kellett volna megjelennie. A nagy titkolózásban elfeledkeztek arról hogy nem pár nap egy komplexebb normálisan működő programot megírni, így ha a platform startjakor adják ki az SDK-t, akkor egy darabig a lehetőségekből még nem profitálhatunk Szóval akkor is elfelejtettek a Microsoft-nál gondolkodni mikor eldöntötték ezt a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
Lall
veterán
Fogalmam sincs. Elhiszem, hogy bosszantanak ezek a dolgok. Engem csak azért nem, mert nagyon ritkán használom ezeket, amúgy én is felbasznám magam.
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
btudos
nagyúr
Ez szvsz nem a rendszer hibája. Nálam tök jól működik a Facebook chat, és az értesítések is rendben jöttek ma (kivételesen tudtam rá figyelni), tök lutri hogy kinél van gond. Ez nem a rendszer hibája, a Facebook nem tudja ezt normálisan kezelni, ezt már sokszor láttuk. Nekem böngészőben is el van baszódva a Facebook levelezésem, nagy összegben fogadnék rá, hogy nem a WP-vel van a baj.
-
Blyan
félisten
de azt hittem, a wp8 megoldja az alapvető gondokat, de nem ugy tunik.
Hát igen... ez a baj, és nem értem faszé' nem tudják ezeket megoldani. Nem csak bosszantó, de roppant mód ciki és nevetséges!
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
félisten
-
btudos
nagyúr
UC Browser elvileg tömörít, én sose használtam. Elvileg elég lassú IE-hez képest.
Skydrive-hoz: Nekem is elég furcsán működik ez, nem tudom mikor hogyan szinkronizál, csak azt hogy wifin lógva egy idő után feltölti a képeket.
-
saiyajin
senior tag
A fenyero nalad automatan van? Egy picit en is erosnek talalom a leggyengebb fenyerosseget, viszont amint atrakom automatara lathatoan csokkenti meg. (L710 lcd) Jobban tetszene nekem is, ha tobb fokozatban lehetne allitani, de amugyis automatan hasznalnam szoval jo ez igy szamomra.
"I don't even close my fuckin' eyes when I sneeze"
-
Oppenheimer
nagyúr
Nem lehet rosszabb a 820 a Galaxy S után, sőt sokkal jobbnak kell lennie. Galaxy S kijelzője Pentile mátrixos, tehát effektíve csak 2/3-ad annyi pixel van rajta, mint a 820-on.
Ilyen fényerő állító app meg nagy valószínűséggel nem lesz. Szerintem ehhez az API-hoz nincs hozzáférés.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Murphistic
aktív tag
Huhh, igazán nem figyeltem a tárhely próblémát, bár nálam elég huzatos a telefon memóriája, mert eddig kb. 25GB haladt át rajta, aminek nagy része persze videó és kép. A nap végén általában rádugom a telefont a számítógépre, áthúzok minden képet, videót és utána tisztára gyalulom a telefon memóriáját.
Az alkalmazások betöltésén nem vettem észre lassulást, még akkor sem ha csurrig volt a memória. Ez alól kivétel a videófelvevő app, amely egyébként is néha szeret gondolkodni videó mentésénél. Ahogy észrevettem egy kicsit azután, hogy nagytakarítás után lett elindítva (pl. töröltem pár száz megányi videót és újra fel szeretnék venni) és nagyon sokat molyol akkor, amikor a kevés tárhely hibaüzenet után megpróbálja elmenteni, amit még tud ( egyszer nem is sikerült neki és az az utolsó videó el is veszett)
Egyszer úgy találtam, hogy nagyon sok helyet foglalnak az egyéb cuccok, így 2 százalékra levettem a reserved space nagyságát ( nem akartam nullára, biztos, ami biztos ). Persze közben telepítgettem ezt-azt és már megint kevésnek tűnt a tárhely, úgyhogy egyszer nagytakarítást végeztem, így nyertem talán 200 megányi helyet is ( jellemzően a kevés funkció, sok csicsa programok voltak a bűnösek )
Egyébként most is van különbség a telefon és a Zune által jelzett szabad memória közt: Zune szerint 457 MB, telefon szerint 1,03GB.
De azt hiszem jobb lenne még kicsit letesztelnem a jelenséget, mert eddig ez nem volt valami tudományos.
Még rémlik valami, hogy egyszer kevés szabad hely mellett youtubeoztam és arra emlékszem, hogy gondoltam az esetleges kevés szabad hely miatti cachelési problémákra, de végülis simán ment minden, bár ez így megint nem ér semmit, mert nem emlékszem a pontos adatokra.
Szóval mostantól jobban figyelem a jelenséget és írok majd a fejelményekről.
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
Oppenheimer
nagyúr
Próbáld ki, hogy factory reseteled a telefont, felrakod a fontos appokat, aztán telerakod zenével meg videóval, úgy hogy teljesen megteljen. Aztán próbálj új appokkat feltenni, használd pár napig így és kiderül, hogy belassul-e. Sokat tennél ezzel a közösségért.
-
tybsen
addikt
Na nem hagyott nyugodni ez a tarhely-dolog..
Elkezdtem videozni-fenykepezni-terkepeket letolteni, tehat teljesen felhasznalni a belso memoriat. Kb 350 MB-nal nem engedett tobbet videozni, fenykepezni. Internet meg minden egyeb mukodott termeszetesen.
Viszont az egesz rendszer belassult es durvan akadozni kezdett, egy olyan app megnyitasa es betoltese ami maskor 1-2 masodperc, most 18 masodpercig tartott --> es pontosan az van amire gondoltam, gondolom ez is okozhatta a lassulast - mert a hatterben magatol elkezdte torolni az "egyeb" mappa tartalmat. A korabbi hsz-ban irt 3,4 GB meretu "egyeb" mappa merete hirtelen lecsokkent 3,14 GB-ra, tehat felszabaditott maganak egy kis helyet, hogy jusson hely a kepeknek, videoknak, stb. Ezutan ujra engedett videot felvenni.
Ezt kovetoen vartam kicsit, ujrainditottam a telefont es a fentebb irt alkalmazast ujra ugyanolyan gyorsan 1-2 mp alatt tolti be, minden akadasmentesen mukodik megint.
Osszessegeben tehat az van szerintem, hogy x tarhelyet (amit en tapasztaltam, kb 350 MB-ot) mindig szabadon tart, es ha nincsenek kepek/zenek/egyebek, akkor akar a teljes tobbi tarhelyet felhasznalja a cache-nek. Ha pedig szukseges, akkor prioritast elveznek az ujonnan elkeszulo fenykepek/videok/alkalmazasok es ilyenkor csokkenti a cache meretet.
Most azt lenne jo megtudni még, hogy vajon ha annyi kep/alkalmazas/video van a telefonon, hogy a cache merete minimalis lehet csak, mert nem tud "szabadon novekedni" akkor mi tortenik, belassul-e a keszulek, lassabban toltenek be az alkalmazasok, stb? En abbol indulok ki, hogy ugy sem lassulhat be, mert pont a kevesebb memoriaval rendelkezo keszulekeken is ugyanolyan gyorsan fut a rendszer.
Murphistic: Nalad mi a helyzet, a viszonylag keves tarhely, tehat feltetelezett keves cache es a rendszer sebessege illetve alkalmazasok megnyitasa hogy nez ki?
En mindenesetre most letorlom a feleslegesen felvett kepeket es videokat
-
Murphistic
aktív tag
Jobb későn mint soha. Láttam, hogy megoldódott a problémád és eléggé belelendültél a fórumozásba is. Csak így tovább! Én meg irigykedhetek, hogy megint egy generációval hátrébb vagyok mint a fő beszédtéma. Na, majd a WP7.8-nál .
(#5390) mbale: Milyen hálózathoz szeretnél kapcsolódni? Hotspothoz, vagy gépek közti ad-hoc hálózathoz? A második eset nálam nem működött, igaz, nem WP8-on próbáltam. (Na, jó befejezem a siránkozást )
-
blackmajesty
aktív tag
Én is ezt vettem észre múltkor, hogy aki a pc-n a böngészőben bekapcsolta a chatet, azzal működik a teló beépített chat-je, akkor is, ha androidról ír, aki pedig kikapcsolta, attól nem jön meg semmi, csak a facebook appba.
Oppenheimer: Offline embereknek sztem ő is tud küldeni, nem ez a gond, hanem, hogy aki gépen nem használja a chatet, és kikapcsolta, attól android alól sem jön meg az üzi a beépített chatbe.
-
zsamiatt
őstag
Hello,
Úgy értem, hogy jön egy üzenet akor jelezze. Valóban a lock screen jelzi. Igen ám, de mivel sötét a képernyő amig meg nem nyomod a power gombot ha épp nem voltál ott mikor megjött az üzenet vagy keresnek nem tudod, hogy volt e esemény csak ha megnyomod a gombot. A régebbi mobilokon volt led vagy valami. Itt is legalább vissza löné a képernyőt és villogna, hogy nézz meg mert kerestek de semmi.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
tybsen
addikt
Lejart a szerk. ido. Photobeamer "elindithato de nem mukodik", legalabbis a qr kod beolvasasat kovetoen eltunik a laptop bongeszojebol a qr kod es elkezdi betolteni a telefonon levo kepet, de extrem lassu .Gyakorlailag a kepernyon egy kb 2 cm-es savban jelenitette meg a kep felso reszet, aztan miutan kb 1 percig nem toltotte tovabb, ujra megjelent a qr kod a bongeszoben. Masodik-harmadik probalkozasra a kepbol kb 3 cm-es savot jelenitett meg aztan kb 20 mp mulva visszaugrott a qr kod. Lapozgatni a kepek kozott a telefonon lehet ugyan, de ebbol semmi nem jelenik meg a weboldalon/bongeszoben. Tehat jelen formaban hasznalhatatlan Lumia 820-on (ezt azert nem ertem, mert az alkalmazast 5 csillagra ertekeltek es mindenki nagyon elegedett, lehet, hogy az internettel van valami, mert 50/5 helyett csak 25/1.5 a le- es feltoltes sebessege, de azert igy is mennie kellene gondolom, van akinel csak 8-as adsl van)
-
félisten
Te, most ez valoszinuleg csak placebo/veletlen/stb., de kb. egy oraja lepodtem meg, hogy a lockolt telefont felelesztve latom, hogy ott log a wifin. Kb. fel oraja meg egyszer lecsekkoltam, es meg mindig. Na, ezt majd megfigyeljuk. Csinaltam rola egy videot, majd felrakom.
while (!sleep) sheep++;
-
-
-
tybsen
addikt
HIHETETLEN DE MEGJAVULT!!!! legalabbis most HR utan minden siman mukodik, megy a zoom, barhogy probalom! Oppenheimer, koszi a tippet. Mi lehetett ez? Azert tovabbra is figyelem es tesztelem, remelem nem jon tobbet elo. De akkor is eleg fura, hogy egy vadonat uj telefonnal ilyesmi megtortenik? A forum-hozzaszolasokkal kapcsolatos tegnapi furcsasagot pedig majd meg letesztelem.
-
Murphistic
aktív tag
Szia!
Látom gondjaid vannak az új telefonnal . Kipróbáltam, hogy az én telefonomnál is előjön-e a hiba, de nálam is minden rendben működik. Egyébként csináltam egy kis böngészőtesztet is, amit videóra vettem. Még mindig fenntartom a véleményem, hogy a ZTE Tania is használható e téren.
Remélem nincs harag amiatt, hogy ajánlottam a WP-t és remélem megoldódik majd a Te problémád is.
Szerk.: látom meglett a megoldás (csere), én is szurkolok, hogy jó darabot kapjál és minél hamarabb elfelejtsd ezt a kis affért ( nem fogod )Ha valakit érdekel itt a kis böngészőtesztem:tecső videó
Egyébként nálam most olyan probléma jelentkezett, hogy repülő üzemmód kikapcsolása után lefagy a telefon, ha roamingolásba kéne felébrednie. Csak az akkukivétel segít...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Oppenheimer
nagyúr
Még a végén nekem is S3 lesz a 8X helyett, ha még sok ilyen szarság kiderül. Mostmár nem akarok kompromisszumokat 2012 végén, 120k forintért.
Vagy remélem, hogy tényleg csak a Nokia ilyen szar!
[ Szerkesztve ]
-
legiaap
félisten
-
félisten
-
btudos
nagyúr
Időm amúgy is lenne, ma csak 11-ig van dolgom, inkább választottam volna a - 3 órát a tüdőgyuszi és a doki helyett
A Huawei szerintem borzalmasan ronda. Oké, az előlap rendben van, de az oldal, meg az a hátlap...
natran és crey kérdéseit máris nézem és megválaszolom őket (a régiófüggő dolgokat háromféleképpen: magyar régió+magyar keresési nyelv, magyar régió+angol keresési nyelv, angol régi+angol keresési nyelv) mindezt egy US Live ID-val, de ez rohadtul semmit nem számít WP8-nál (meg is lepődtem) Csak a készülék régiós beállítása az ami fontos (most épp magyar, hiába US a Live ID-m, forintban vannak az árak és a valós címemet tudtam megadni a kártyaregisztráláskor ), úgy tűnik azt nézi a Store is.
Amúgy meg rohadt jó fej vagyok, elrontom az egy hetes vásárlás óta élő uptime-omat (meg akartam nézni mit bír a belakással a rendszer, de annyira stabil hogy végülis mindegy, nem kellett még egyszer sem újraindítanom a 8X-et, nem hiszem hogy ez változni fog ), csak hogy régiókat állítgassak nektek, egy virtuális sörre meghívhatnátok
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
a hivasrol pl megerkezik az ertesites a kijelzo felso savjaba, arra raboksz es akkor elindul az alkalmazas, aztan ha meg mindig hivnak, akkor fel tudod venni. na, wp8-on ilyen bohockodas mar nem kell, mivel a hivasjelzes ugyan ugy mukodik, mintha egy masik telefonrol hivnanak. es meg egyelore csak a skype preview verziojaban mukodik igy.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
skype mar van, de mivel meg csak preview, ezert ugy gondoltak, hogy felesleges kiprobalni... a tobbi voip programnak pedig meg nincs wp8-as verzioja.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
MODERÁTOR
Meg ne vedd a 900-at, ha lesz pénz a 820-ra is! Minden szempontból jobb készülék a 820, és ennek megkötései sem lesznek, ellentétben a 8s-el!
Egyetlen nyomora a 800x480-as kijelző, de ennél jobb felbontást a 900-as sem ad...
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
catroot
veterán
"Viszont vannak szamomra bosszanto dolgok, amik nagyon megnehezitik a hasznalatot: peldaul egy swype-szeru billentyuzet hianya, a korabban emlitett wifi kikapcs lezart kepernyonel, a whatsapp-fb-kakaotalk-skype-stb hatterben futasanak furcsasaga ill. hianya vagy egyaltalan mukodnek-e megbizhatoan? Engem ezek tartanak vissza, illetve a draga wp8 arak."
Azért a wifire elvileg jön javítás, skype is alakul majd, persze ezek mind-mind wp8-ra várhatóak (viber ugye Nokia only).
"I live in the weak and the wounded, Doc."
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Szólánc.
- Horgász topik
- Drón topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...