Új hozzászólás Aktív témák

• Murphistic

aktív tag

válasz tybsen #5472 üzenetére

Huhh, igazán nem figyeltem a tárhely próblémát, bár nálam elég huzatos a telefon memóriája, mert eddig kb. 25GB haladt át rajta, aminek nagy része persze videó és kép. A nap végén általában rádugom a telefont a számítógépre, áthúzok minden képet, videót és utána tisztára gyalulom a telefon memóriáját.

Az alkalmazások betöltésén nem vettem észre lassulást, még akkor sem ha csurrig volt a memória. Ez alól kivétel a videófelvevő app, amely egyébként is néha szeret gondolkodni videó mentésénél. Ahogy észrevettem egy kicsit azután, hogy nagytakarítás után lett elindítva (pl. töröltem pár száz megányi videót és újra fel szeretnék venni) és nagyon sokat molyol akkor, amikor a kevés tárhely hibaüzenet után megpróbálja elmenteni, amit még tud ( egyszer nem is sikerült neki és az az utolsó videó el is veszett)

Egyszer úgy találtam, hogy nagyon sok helyet foglalnak az egyéb cuccok, így 2 százalékra levettem a reserved space nagyságát ( nem akartam nullára, biztos, ami biztos ). Persze közben telepítgettem ezt-azt és már megint kevésnek tűnt a tárhely, úgyhogy egyszer nagytakarítást végeztem, így nyertem talán 200 megányi helyet is ( jellemzően a kevés funkció, sok csicsa programok voltak a bűnösek :) )

Egyébként most is van különbség a telefon és a Zune által jelzett szabad memória közt: Zune szerint 457 MB, telefon szerint 1,03GB.

De azt hiszem jobb lenne még kicsit letesztelnem a jelenséget, mert eddig ez nem volt valami tudományos.

Még rémlik valami, hogy egyszer kevés szabad hely mellett youtubeoztam és arra emlékszem, hogy gondoltam az esetleges kevés szabad hely miatti cachelési problémákra, de végülis simán ment minden, bár ez így megint nem ér semmit, mert nem emlékszem a pontos adatokra.

Szóval mostantól jobban figyelem a jelenséget és írok majd a fejelményekről.

"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

Új hozzászólás Aktív témák