- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
old_artist
addikt
válasz
attiati #13989 üzenetére
Üdv!
- felraktad hozzá a driverét (hogy ne plug&play alatt lássa a monitort) - "inf"
Próbáld meg még:
- kihúzni minden kábeleket (táp és DVI)
- esetleg még a VGA-t is ellenőrízheted, hogy megfelelően van-e a szgép slot-ba (ki-be szerelni újból)
- először a monitor táp és DVI-jét dugd össze, majd a szgépbe
- és először a monitort kapcsold be, 1-2mp késleltetéssel a szgépet (majd' mindig!!!)
... néha ezzel megoldódik a gond, de majd lehet, hogy másnak is lesz ötlete! -
Kal-El
senior tag
válasz
attiati #13665 üzenetére
Tudod mi rontja a szemet?
Az ha túl sokáig mereven nézed a monitort és keveset pislogsz, mert kiszárad a szemed és ezáltal romlik a szemed előbb-utóbb.
+ ha közelről nézed a monitort, mert ott meg nem erőlködik a szemed hogy meglásd a amit kéne.
Este is amikor sötétben próbálsz olvasni, nem az okozza a látásod romlását, hogy nem látod rendesen, hanem közelről próbálod meg nézni, hogy könnyebben lásd, de ezzel a szemed lustálkodni fog nem fókuszálni és ezért romlik.
Csak olvastam innen-onnan, nem vagyok szemész. -
Eskimoka
tag
válasz
attiati #13642 üzenetére
Nem indiszkrét, egy kis vidéki elektro outlet, de csak ez a két típusú monitoruk van most, 1-1 db. Amúgy az árgépet én is néztem, nem is értettem, hoy miér olyan drága, ráadásul, hogy miért csak ilyen kevés van belőle...
Akkor szerinted inkább ez a típus mint mondjuk egy W-s 22"-os?Apropó, pixelhiba keresésre milyen progit érdemes használni?
-
Schanyee
senior tag
válasz
attiati #13625 üzenetére
Alapbeállítást nem érdemes hagyni, általában egyik sem nyúj alapon túl jó képminőséget. Ha kell a HDMI akkor azt válaszd szerintem, mert úgysem rövid távra veszed. Ha nem tetszik a csillog-villog (bár nekem ez a képről nem igazán jött le, hogy zavaróan olyan lenne), akkor nem tudok mit mondani, sötétben talán abszolút nem látszik, meg amúgyis inkább a monitor belsejére koncentrálsz, nem a keretre.
-
vizcsap
tag
válasz
attiati #13573 üzenetére
Az adatokat végignézve arra tippelek, h 17" 1024-en kb 0.28mm körül lehet a pixelmérete, így, ha jó a következtetésem, akkor a 22" 1680-nal lehet ugyan olyan a pixelméret, ergó ugyan akkorák a betűk. Jól gondolom? (persze vásárlás előtt mindenképpen elmennék lecsekkolni h mégis mekkora az akkora, csak jó tisztában lenni ezzel mert ez eddig egy sötét folt volt az informatikai könyvtáramban
)
-
old_artist
addikt
válasz
attiati #13486 üzenetére
Üdv!
Igen, ez így is van, már vagy 1-2 PH-s is tapasztalhatta a HP 72 órás ingyenes gariztatását 3 éven belül, az egész ország területén bárhova kiszálnak, és ha nem tudják helyben orvosolni a problémádat, akkor a náluk lévő cserekészüléket állítják be Neked a HP mérnökei (esetleg), de ha visszaolvasol a 22"-os topikban, akkor erre választ is kaphatsz, pl. egy belőle!!
-
Beowulf_78
addikt
válasz
attiati #13458 üzenetére
Lefelé...már év vége előtt lehetett tudni hogy sok áruház készlete vaan beragadva. Közzé is tették, hogy január-februárban lesz érdemes LCD-t venni. Igaz ez az LCD tévékre vonatkozott, de gondolom a kissebb LCD sem kivétel ez alól.
sid.
c211v: Jó az a T220! Nem fogod megbánni szvsz.
-
8nemesis8
veterán
válasz
attiati #13432 üzenetére
Ha félsz a pixelhibátl akkor kérd meg őket, hogy nézzék meg ha neked ez megfele.
Én karácsonykor rendeltem és megkérdeztem mivan akkor,ha van pixelhiba ,hogy mikor cseréltethetem ki erre mondta egy srác, hogy megnézzük neked és csak jót küldenek el.Egy 24"os LGről van szó. Lám tényleg hibamentes volt.
Talán lehet egy megoldás neked. -
old_artist
addikt
válasz
attiati #12219 üzenetére
Üdv!
Félre ne érts, a HP2275W is nagyon jó alternatív megoldás, különösképp, hogy 100e alatt kapsz egy S-PVA-s monitort! Csak érzékeltetni akartam, hogy ha már egyazon panelt építenek bene két gyártó monitorjába, akkor mekkorák is lehetnek a különbségek!
Az biztos viszont, hogy ha csak netre, játékra használnád (semmi grafikai munka), akkor lehet, hogy túlzottan is jók lesznek számodra a paraméterei, de viszont cserébe kapsz egy nagyon jó monitort, jó technikai/technológiai háttérrel!Az "ég és föld"-et a két HP monitor viszonylatára értettem!
-
spammer
veterán
válasz
attiati #12218 üzenetére
Csak azért mondtam, mert 4:3-as 5:4-es képet lehet h így elnyújtaná, míg ha saját belső tuneres a monitor, elvileg nyújtás nélkül két fekete csíkkal az oldalán jeleníti meg. Gondolom én, mivel nincs tunerem, nem is volt, azért akarok ilyen tuneres monitort, mert ez kettő az egyben
De ezért írtam ide, hátha van valakinek konkrét tapasztalata.
-
old_artist
addikt
válasz
attiati #12206 üzenetére
Üdv!
Igen, a 100e-hez képest 6-10%-al is olcsóbb lesz a 22"-os!
Igen, a panel vezérlőelektronika, amit a leírásokban is megnézel, akkor az EIZO kihozott a samu 800:1 kontrasztjából 1500:1-et, a HP 1000:1-éhez képest, sőt míg a HP csak 8bites színvezérlést tud nyújtani, addig az EIZO egy 10bites LUT-tal rendelkezik, ezzel a szín-információk pontosabb árnyalati fokozását teszi lehetővé, mint a különben szokásos 8bites LUT-okkal rendelkezők. A jellemző reakcióidőben is (typical) az EIZO 8/8 fekete-fehér váltást (rise/fall) ad meg, míg a HP csak 12/16-ot.
Igen, még nincs hozzáférhető teszt vagy bővebb leírás az LP2275W-ről, mint már az LP2475W-ről, de mivel most jelentek meg, elkézpelhető, hogy nagyon kevesen rendelkeznek vele, s jobban megéri egy 24"-ost megvenni - nem tudom, de ég és föld a kettő közötti különbség!A Sickboy-nak ajánlott Samu 2253BW-t és társait csak azért említettem mert kb. 45e van rá, de mint olvashattad a T220 jobb/újabb a társainál, de anyagilag is kb.20e árkülönbséggel drágább!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
attiati #12183 üzenetére
attiati Egy telefonhívást megér, lehet, hogy kiszolgálnak, de ha nem, biztos tudnak kiskert ajánlani.
szeva000 Nem akarsz egy tesztet mutatni?
Én leginkább arra lennék kiváncsi, hogy olvasható-e a szöveg kisebb felbontásban, illetve ekkora felületen, mennyire lehet FPS-t játszani.Köszi! -
old_artist
addikt
válasz
attiati #12165 üzenetére
Üdv!
Még nem tudom, hogy hol lesz a beszerzés (osztrákoknál vagy itthon), de már egy PH-s kereskedővel sikerült beszélnem, s lehet, hogy felvállalja az árusítását, ha jövő héten megszerzi a HP viszonteladói jogát, és nagyker áron (~kb. 120-130e körül) fogja feltenni az aprókba!!!
-
DrGonzo22
őstag
válasz
attiati #12158 üzenetére
Én kifejezetten utálom, mert még egyetlen olyan darabbal sem találkoztam, aminél megoldott lett volna a vízszintesbe való visszaállítás. (Elég sokat kell szöszögni, amíg újra pont vízszintes nem lesz, és néhány modellnél, pl. a 244t-nél elég nagy erő kell a forgatáshoz, így nehéz kis, finom mozdulatokat tenni. Elvileg van egy valamilyen kallantyú, ami miatt nem lehet tovább forgatni, de én még nem találkoztam olyan monitorral, ahol ez egybeesett volna a valódi vízszintessel, mindig engedi tovább fordulni... ezért én már egy ideje nem is használom ezt a funkciót.)
-
Terminator_
tag
-
Furky
őstag
válasz
attiati #12130 üzenetére
Azt, hogy nem mérvadóak az ipon tesztek, azt honnan vetted?
Mert ha rám hivatkozva, akkor az csak egyedi vélemény, mivel nem tudom elképzelni, hogy egy kereskedés, egy üzlet mindenféle haszonszerzési célok nélkül kijelentené, hogy ez, meg ez rosszabb, nem érdemes megvenni, a másikat meg igen. És ha a raktáron lévő árú épp nem megy, hát hozzuk ki győztesnek, és akkor talán megy... -
old_artist
addikt
válasz
attiati #12130 üzenetére
Igen, az irodai használatot szvsz a HP oldalról vették, mivel nem a professzionális kategóriába tartozik, és a HP oldalán nincs tágabb értelmezés, választás, ezért "bebukták" az ipon-osok a szöveget!
Hah, ezeknek a leírásoknak néha semmi értelme, mert nem szakmailag fogalmazzák meg, hanem innen-onnan vett zagyvaságokat írnak, sőt "félre" írnak! "Duma francik" az ismertetőjük!
Ezért (esetleg) csak a tesztek nyújthatnak kielégítőbb válaszokat a kérdésre, nem holmi szedett-vetett ismertető, amiben azt sem tudják néha, hogy mit is árulnak, s milyen monitor is van az árukészletükben, jó, kiváló, vagy éppen egy általános felhasználásra szánt monitor, sőt néha azzal sincsenek tisztába, hogy milyen technológiával szerelték!
Ezek a kereskedők, mi meg itt a topikban megpróbálunk utána járni a dolgoknak!
Mint tudjuk, soha sem szabad hinni a kereskedőben/kereskedőknek!!!! -
old_artist
addikt
válasz
attiati #12113 üzenetére
Üdv!
A panel típusát illetően nézz be ide!
Igen, de nem csak a samunál van ez a panel mizéria, hanem sok más típussal is (bár nem jellemzően, mint a samunál), hogy csak a bekapcsoláskor és a szervíz menüéből derül ki, hogy milyen panellel szerelt!
Erre bizonyíték, hogy a linkelt oldalon valamikor csak azt írják ki, hogy pl. 22" WS TN Film panel, nem tudják pontosan ők sem, mert a gyártó (különösen a Samsung) is "trükközik" a panellal, és nem ad egyértelmű gyártót/típust! -
wwhy
veterán
válasz
attiati #12108 üzenetére
Az előny rém 1xű (nekem): nagyon sokat szerkesztek, szöv.szerk (fordítás) esetében elfér a 2 oldal egymás mellett (120-130%-os nagyítás!), web. szerk. stb. meg az összes eszköztárat ki tudod pakolni
Ahogy Cathfaern is mondja: a pixel az pixel, 2 dimenziós, nem igazán lehet mit nagyítgatni rajta. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
attiati #12089 üzenetére
Szerintem ha 1280*1024-es 17"-os monitoron nagyítasz, akkor vagy 19"-os 5:4-est vegyél, vagy legalább 24"-os wide-ot, más esetekben ugyanúgy nagyítgatnod kell majd. Ami tökéletes sose lesz.
Pivot megoldás lehet a wide-ra, de a kis pixelméreten ez se fog segíteni.Én nagyon szeretem a wide-ot, semmi pénzért nem váltanék nem wide-ra. Én úgy használom, hogy a böngésző ablakban van, kb. 1024-es oldalszélességre belőve, s jobb oldalra húzva. Így a képernyő bal oldalán csomó hasznos felület van, lehet oda zenelejátszót, im ablakot pakolni, esetleg valami jegyzetelőprogramot megnyitni oda, s így nem kell ablakok közt váltogatni, lát az ember mindent egyszerre.
-
wwhy
veterán
válasz
attiati #12089 üzenetére
szerintem
1. a neten 99%-ban a jobb oldali sáv kihasználatlan a wide esetében, ritkábban középre kerül az oldal, így mind2 oldalon lesz üres hely; orvosolni nem igazán lehet, FF-re van vmi plugin, de nem tökéletes.
2. a képpont fix, azzal nem lehet mit kezdeni, ha nagyítasz, akkor pixelesedik, hiszen pixelekből épül fel az oldal; esetleg állítsd a vezérlőpultban nagyobb dpi-re a betűméretet; -
Furky
őstag
válasz
attiati #12074 üzenetére
Fogalmam sincs milyen teszt volt ez, de ha iponos, akkor inkább hagyjuk is
A tendencia pedig az, hogy CMO van a 2253BW-kben, legalábbis itt, és a Samsung topicban aki megemlítette, annak ilyen volt.mod: nem hiszem, hogy egy üzlet mindenféle anyagi érdek, és haszonszerzési célok nélkül pártatlan tesztet képes lenne kitenni. Lehet annak látszik, de mögötte ott vannak az anyagiak...
-
Furky
őstag
válasz
attiati #11905 üzenetére
Mivel van DVI a videókártyádon, arra kötöd majd a monitort. Ekkor lesz olyan beállítási lehetőséged majd az nvidia control panel-ben, hogy a képet ne nyújtsa szét, ha nem natív felbontásban játszol, hanem kisebben. Tehát ha mondjuk 1024x768-at állítasz be a játékban, akkor körbe fekete csíkok lesznek, és csak a monitor adott pixelei fognak működni. Ez is egy lehetőség. Nekem 7600GS-em van, és pl a CoD4-et 1024x768ban nyomtam, de nem éltem a fent említett lehetőséggel. A játékban pl volt olyan opció, ahol be lehetett állítani, hogy widescreen, ha jól emlékszem. Na és szóval ekkor azt tapasztaltam, hogy egyáltalán nem volt semmi sem nyújtott. A részletességen kívül (élsimítás, magasabb beállítások, stb...) kb nem sok különbséget lehetett látni az én gépemen, és egyik haverom gépén, amiben 8800GTS-en volt full high-ra téve 1680x1050-en. Szóval vannak ilyen normális játékok, amik nem tudom hogy, de jól oldják meg. Az NFS Pro Street is ilyen, ha jól emlékszem, de ebben nem vagyok biztos.
-
skylaner
senior tag
válasz
attiati #10042 üzenetére
Igazán nem értelek.
Ez volt a kérdésed:
"ja és csatlakozóknál mi a különbség a DVI-D és DVI-I között? "A google találat szerint:
"DVI-D kábelekkel hozzák létre a digitális videoforrások és a digitális bemenetű LCD-monitorok közötti kapcsolatot. Ez gyorsabb átvitelt és jobb minőségű képet eredményez, mint az analóg VGA szabvány. Minden grafikus kártya ugyanis először digitális videojelet hoz létre, amelyet a VGA-portnál analóggá alakít át. Ezután az analóg jel eljut a modern monitorhoz, ahol visszaalakul digitális jellé. A DVI-D kiiktatja az analógra való át-, illetve az onnan való visszaalakítási eljárást, ezzel javítja a kapcsolat minőségét a forrás és a kijelző között......a jobb oldali részen csak egy egyenes érintkező van, azaz hiányzik onnan az analóg adatátvitelkor használt négy pöcök"
"A DVI-I kábelek összetettebbek, mint DVI-A vagy DVI-D társaik, hiszen az analóg és a digitális összeköttetést egyaránt lehetővé teszik, azaz képesek a digitális jelet a digitális fogadóhoz, az analóg jelet pedig az analóghoz továbbítani.Ez a típus digitális és analóg jelet is képes átvinni, de ellenőrizzük, mihez kötjük: a DVI-D csatlakozós monitorokba a plusz analóg tűk miatt sajnos nem lehet bedugni ezt a kábelt! "
Szerintem ez bőven leírja a különbséget.És a kérdésedben ezt kérdezted, nem ?
De azt ne várd senkitől h kitalálja h te mire is gondolsz ,mert a kérdésedből nem az jön le h te a "tapasztalatra" vagy kíváncsi. Vagy tedd fel értelmesen a kérdést. -
skylaner
senior tag
válasz
attiati #10040 üzenetére
Igaza van....
1.szar..ezt nem kell ragozni....vagy ha ennél többet akarsz tudni róla akkor google--> FSC monitorokról keresel teszteket...(lejjebb ismertetem a google használatát)
2. google--> "DVI szabványok" (keresendő szöveg) --> és hoppá,hatalmas meglepetésre a legelső találat leír mindent!!! ---> huuu ez ilyen egyszerű???? IGEN!!! -
Ti4x
aktív tag
válasz
attiati #9947 üzenetére
Hát ezt nem tudom , de elvileg amelyiken van DVI kimenet , az igen. Asszem a 7300on van. Nekem még nem volt rá szükségem , hogy állítgassam , valahol az elmúlt 100Hszben valaki leírta. Ha a bejelentkezési és a töltési képernyőre gondolsz , akkor azokat nem találtam még meg hogy kell , lehet , hogy nem lehet. Azt megnyújtja , de van szerkesztő , amiben korrigálni lehet az arányait a képnek , és akkor jó lesz. Én így játszottamm vele.
-
Furky
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- PlayStation 5
- Bestbuy játékok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Futás, futópályák
- Autós kamerák
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest