Új hozzászólás Aktív témák
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Sas madár #11472 üzenetére
Amikor néztem kábé két hónapja , akkor 80 fölött láttam mindenhol , igaz a logikot akkor még nem ismertem. Aztán megláttam rá pár hétre , hogy a logikon is és a pixmánián is 50 körül van. Nemkicsit lepődtem meg. Aki megvette 51ért , jól járt , most meg már nagyon drága , alig érdemes. Viszont a pixmánián még mindíg 49e.
Dehát nem a legjobb onnan rendelni , ahogy hallom...
-
Ti4x
aktív tag
válasz
old_artist #11468 üzenetére
Olvastam már Szeva hsz-ét , azt láttam meg előbb , a linkre egyből rá is kattintottam. Átfutottam a tesztet , jónak tűnik ez a HP. A 2408as Dellről tudtam , hogy borzasztó input laggos , de ahogy elnézem , a Samu 245T sem egyszerű e téren , alig marad le a a Delltől.
Most néztem , a ViewSonic VX2255wmb árát meg 51ről 75re emelték a logikon. Megláthatták , hogy máshol általában 80 körül van...Fradi : Ha a 2232BW mellett döntenél , érdemes iponból rendelni , onnan samsung panellel jön mostanában ez a modell.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Barney42 #11438 üzenetére
Ennek a Philips 220CW8Fnek is jók körülbelül a színei kalibrálás nélkül és erre is van pixelgarancia. Jó kis TFT ennyi pénzért.
Old_Artist : Én a HPt egyébként egy megbízható , minőségi és stabil márkának tartom , nem aggódom ezekkel az új modellekkel kapcsolatban.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
mindfreak #11433 üzenetére
Nem jártam annyira utána , de ha találok , linkelem.
A 2465öst nagyon jóra értékelték , csak nem lesz rosszabb előző szériánál. Old_Artist mondta , hogy az 22es Eizo S2231 panelját kapta , de az elektronikája kicsit gyengébb lett , mert az Eizo 1500 kontrasztot hozott ki belőle , a HP meg csak 1000ret megy , az Eizo azért más kategória.
Jó TFT-i vannak a HPnak , ahogy nézegetem , én meg merném venni , de azért tényleg jobb , ha előbb kiderül minden.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
szente #11428 üzenetére
Erről a ViewSonicról egy kis tesztszösszenetet találtam régebben , ott átlagosnak írták , de ha jól emlékszem , nincs rajta DVI. A Novitákat nem ismerem , csak ennyit olvastam róluk
: [link]
Szeva-Old_Artist : Ha kábé két hónapja lett volna a HP 2275W 70e a logiknál , elgondolkodtam volna rajta. Ugyanennyiért vettem a Dellt akkor...
-
Ti4x
aktív tag
A baj csak az szokott lenni , hogy a Samsungoknál lényegesebb a különbség a különböző panellel rendelkezők között. Például a Dellt is adják többféle panellel , mégsem hallani egy rossz szót sem az eltérésekről. Elhiszem , hogy az ICC profil javíthat dolgokon , én azt vettem észre , hogy egy manuális állítgatás mesterségesebbé teszi a színeket , például egy természetképen a fák levelei színét. Azt nem mondom , hogy nem lehet különbség a monitorok manuális állítgatása között. Nem csak Wwhy meg én , hanem még egy jópáran , köztük Cathfaern is írta , hogy ő is letett a Samuról a panelek közötti különbségek miatt. Miért kockáztassunk , ha van kockázat mentes út is? Én még mindíg ezt vallom. Lehet , hogy egy CMOs Samu nem annyira nagyon rosszabb , de nem jó érzés , amikor az ember megtudja , hogy lehetett volna jobb is. És nem feltétlen a hallgatás a megoldás... A múltkor meg leszóltál , hogy hagyjam a dolgot a tapasztaltabbakra... Tessék , itt van felettem egy tapasztaltabb válasza
:
Köszönöm Wwhy...
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Sas madár #11375 üzenetére
Valaki vett T240HD-t nemrég itt , ha jól emlékszem , ez is segíthet. Ezeken a HDseken van hangszóró amúgy? , nem is néztem... Ha hangot nem tudod elengedni , akkor a neked és Azteenak felsorolt TFTk közül csak a ViewSonic VX2255wmb jöhetne esetleg szóba , az az egy multimédiásabb csak , de tuner abban sincs.
Furky : Tudom , hogy 20as volt , olvastam , de én láttam/linkeltem olyan fórumot is , ahol beszélik , hogy több emberhez is került már AUO-s T220 , és ha a 20asnál elkövetik , akkor a 22esnél miért ne , én simán kinézem a Samsungból ezekután. (sajnos
) A ViewSonicnál meg értem , hogy nem szereted a plusszokat rajta , de ennél a példánynál ráadásul nem is látszik a hangfal , de ahogy gondolod...
22es TNesben egyébként nem biztos , hogy érdemes a Philipsnél , a samu panelos 2232BWnél (kis lutri még iponnál is) és a 2255ös ViewSonicnál többet költeni , ezek 50 körül (49-51) vannak és már bőven jók. (Szerintem
, de persze a dizájn mindíg kivétel...)
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Sas madár #11359 üzenetére
Én egy Dell E228WFP előtt ülök , eszméletlen jó képe van , a színei is csodásak.
Ezeket olvastam a képe jellemzéséről : [link] [link] Wwhy-jal közben beszéltük , hogy Rev A02 akart írni , nekem kalibrálatlan és A01es , de ígyis jobb képe van szerintem a "kommersz" TFTknél. Szinte mindennel meg vagyok elégedve , egy kicsit érdekes a húzása. Ez nem utánhúzás, főleg akkor jelentkezik szövegnél , ha ablakot húzok és sötétebb színű a betűk háttere , de ahogy elnéztem ez jelentkezik hasonlóképpen a többi monitornál is. Reakciója szerintem átlagos az 5 ms-es TFTk között és nagyon masszív álványzata van. Dizájnja meglehetősen viszafogott és egyszerű egy T220hoz képest , az mutatósabb talán , de ez szubjektív , kinek mi tetszik. Egy hátránya biztos van : 60 körül láttam legolcsóbban , így kábé 10e-rel drágább egy Philips 220CWnél , amit nem tudom , hogy megér-e vele szemben , nem láttam még őket egymás mellett.
Skylaner és Furky is beszámolnak szerintem a Samuikról , ha szóltok nekik , ők is általában itt vannak.Szeva : Én sem vagyok kibékülve a Dell 2408WFPvel például a nagy input lag miatt.
Amúgy egy eszméletlen jó TFT lenne...
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Asztee #11355 üzenetére
Szia!
Én játszotam itthon nem natív felbontásban és én semmi kölünbséget nem fedeztem fel , kivéve magából a felbontásbóladódó különbséget. Játszottam a 22es TFTmen 1280*800ban , 1440*900ban , és próbáltam a 900*600at is. Teljesen jó szerintem , gyengébb a vidkarim , ezekre szorulok...
Phihlipset nagyon dicsérik mostanág , páran vettek itt , és azt mondják nagyon jó. Járt hozzá 3 napos pixel garancia is , ha jól hallottam. LG asszem Eagle-nek van , a reakciója talán ennek a legjobb , de mondta , hogy kicsit hidegek a színei. A 2255ös ViewSonic is egy jó választás , a legjobb színei kalibrálatlanul talán ennek vannak , egyik ismerősöm ezt vett és alig tud betelni vele.A Samsungok pedig a saját paneljükkel szintén ajánlottak. A 2232BWt érdemes Iponból rendelni , onnan mostanában csak jófajta panellel jönnek , máshonnan rizikósabb a dolog. A T220at pedig eddíg azt hittük (én eddíg is bizonytalan voltam
), hogy csak samu panellel adják , de épp most derült ki , hogy AUOval is szerelgetik , viszont akik mostanában vettek , azok mind samu panellel kapták , hála az égnek... 2253BWt szerintem nem érdemes venni , fixre nem samu a panel , de ahogy gondolod. Ha már T220ban is gondolkodsz , árban ugyanitt van a Dell E228WFP is , ami szintén egy nagyon jó választás lehet.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Kal-El #11335 üzenetére
Én vagy két hónapja nézegettem ezeket , mind 70 körül volt pár ezer eltéréssel : HP W2207 , Philips 220CW , Dell E228WFP és ViewSonic VX2240W. Most , amikor utoljára néztem őket sorrendben 64 , 49 , 62 , 57.
A ViewSonic VX2255wmb meg 80 fölött láttam csak két hónapja , most 51 , a 22es Dell Ultrasharp 2208WFP 95ről 76ra esett , a Samu T220 meg 75-80ról 60 körülre. Páran szentségölnek , én még annyira nem is , mert a Dell csak 8 ezerrel lett olcsóbb , de pl Skylaner 13at "vesztett" ezzel a majd másfél hónappal a T220án.Nike Ez is egy jó gondolat ám.
Főleg a ViewSonicot , hisz az az amerikai , a Dell kanadai.
-
Ti4x
aktív tag
-
Ti4x
aktív tag
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Elydan #11232 üzenetére
Néztem én is ezt a TFT-t , de láttam , nincs rajta DVI , ami sokaknak fontos , csak analóggal lehet csatlakoztatni. Ugyanezen széria 22es modelljéről (220CW8F) pedig csak jókat hallani , úgyhogy nem lehet rossz , csak a DVI hiánya baj...
Atka76 : Szia Atka! Sikerült választani külső HDD tárolót?
-
Ti4x
aktív tag
Játszottam/játszok itthon 22es monitoron natívnál kisebb felbontással (1440*900, 1280*800) és szinte semmi különbséget nem tapasztalok. Ugyanazt az élményt adja szerintem (kivételt képez persze magából a felbontásból adódó különbség) , próbáltam például Crysist , Gears Of Wart , Obliviont.
Asysoft : Van egy úgynevezett 8 napos elállás , amivel a vevő élhet webshopból való rendelés során. Ez a törvény a pixelhiba garancia fölött áll és ahogy olvasgatom itt, az oldal alján. Simán vissza lehet küldeni indok nélkül is akármit pénzvisszafizetésre , pédául , ha meglátja az ember , hogy pixelhibás , hisz indoklás nélkül él ez elvileg. Személyes átvételnl 3 napra csökken a határidő. Jó lenne egy olyasvalakivel beszélni , aki már élt ezzel a lehetőséggel vagy netán webshopban van érdekeltsége
és tudja , hogy működik. Nem csak TFT miatt , hanem úgy egyáltalán , de a pixelhiba miatt ennek jelentősége kiemelten érekelt a moniotroknál.
-
Ti4x
aktív tag
Ugyanígy járt egy másik srác is , akit pár napja említett valaki. 3db 931BW-t vitt vissza pixelhibásan.
Asysoft : A Samsung T szériája egész jóra sikeredett , a 953BW-t meg nem tudom , milyen panelekkel adják. Esetleg nézd még meg ezt a Dellt , ha gondolod , ez is egy jó kis TFT , minden van rajta , amit egy ilyen árú TN panelestől elvárhat az ember. Van rajta DVI is , csak elírták , de az ismertető szövegben említik.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Runner_fxr #11207 üzenetére
Richternek igaza van. FullHDben gémelni már nagyon VGA igényes , viszont a felbontást ugyanúgy vissza lehet venni , mint bármely más TFTn.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Runner_fxr #11207 üzenetére
Szerintem 24-ben is teljesen jó a TN+film és némelyik nem is sokkal drágább , mint a 22esek. Pl egy BenQ G2400W már van 70. Egy user tesztben olvastam , hogy jól értékelték , 10ből 9.5öt kapott , élőben viszont nem láttam...
-
Ti4x
aktív tag
válasz
dizsit #11196 üzenetére
Nemrég épp Cyno írta , hogy az egyik ismerőse CPT panellel kapott egyet , ami nem a legjobb általában. Nem tudom , milyen lehet , de én nem kockáztatnék , ebben az árban inkább például egy Philips 220CW8F-et vennék 49ért a logik.hu-ról. Rossznak nem rossz a 2253LW , kértem is róla fényképeket , milyen képe van , de addíg , amíg nem látom , milyen , és nem tudm összehasonlítani mással , addíg nem merem ajánlani...
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Bluegene #11101 üzenetére
Igaza van Nike-nak... Mindíg a gyártó honlapja a mérvadó : [link] Csodálkoztam is , mert a boltban a bemutató szövegben írják is.
Mod. : LOL...
A Dell honlapján is lehet , hogy elírták. Fennt írják , hogy DVI+HDCP van rajta , csatlakozóhoz meg hogy analóg. Lehet , hogy azért , mert gondolom nem adnak hozzá DVI csatit , hallottam már ilyen TFTről , hogy DVIs , de nem adnak hozzá csatlakozót , külön kell venni hozzá.
-
Ti4x
aktív tag
Ezt nagyon megszerettem. 19es Dell TFT , ami 37be kerül és még HDCP is van rajta. Azt mondtam magamban , amikor megláttam , 19ben TN esetén ennél jobb nem is nagyon kell. Reakciója nem tudom , milyen , de nem hinném , hogy annyira eltérne ugyanezen típusú 22es és 24es testvéreitől.
Iponban is volt , de elvitték az összeset...
-
Ti4x
aktív tag
Egy srác megkeresett , milyen 24es TFTt tudnék neki mondani , küldtem neki pár linket a Dell E248WFPről. 85 körül van , a srác épp találkozott is eggyel az apja munkahelyén utána és azt mondta , hogy lélegzetelállító képe van. Ez is egy alternatíva lehet , ha gondolod , és nem is annyira nagyon drága. Meg is veszi szerintem , úgy tűnt , és ha érdekel , szólhatok neki , hogy küldjön pár képet , digit fényképezőset , ha meglesz.
-
Ti4x
aktív tag
Például az a 24es BenQ , amit néztünk user reviewban 70ért , az sem lehet rossz , ha 10ből 9.5re lett lepontozva. Ha belegondolok , hogy ugyanennyiért vettem a 22es Dellemet , ha vásárlás előtt láttam volna meg ezt , jobban utánajártam volna , és lehet , hogy most egy ilyen lenne az asztalomon.
-
Ti4x
aktív tag
A Dell E228WFP szegélye például teljesen matt , ahogy az állványzata és a hátulja is. Ha ez a fajta porosodás zavarna , egy ilyennel nem lenne eféle gondod és elég jó TFT. Csak egy gond van vele... Drágább legalább egy tizessel pl egy 2232BWnél. 62ért láttam mostanában legolcsóbban.
Zorius : Láttam kiírva webshopban , hogy csak a nyitvatartás időre érvényes a 3 nap pixelhiba garancia például. Itt ennél a boltnál így mérik például , legalul olvastam : [link]. Az már más kérdés , hogy mi számít egy webshopnál nyitvatartási időnek...
-
Ti4x
aktív tag
Keksz én úgy gondolom , hogy mindenkinek megvan az otthoni , és általában érzelmileg ragaszkodik hozzá. Főleg , ha mással még nem is hasonlította össze. Akkor lehetne jól dönteni , ha egymás mellett lennének kirakva , és látná az ember a különbséget. Sok esetben meglepődnének páran , milyen különbségek is lehetnek. Akármelyiket is válassza az ember , megszokni meg tudja , rossznak egyik sem rossz. Szeretek a megbízhatóbb (és ha lehet nem távolkeleti) márkák közül választani , ezért is döntöttem a Dell (kanada) mellett például még a ViewSonic (amerika) ellenében is. Wwhy is ezt mondta : [link] , igaz később beszéltük , hogy véletlenül elírta és A02 , nem A01. Nem mondom , hogy nincs nála jobb , de pár összehasonlítási alapom van és számomra ennek már jó képe van , igaz én is tesztek alapján is , látatlanban vettem... A felsoroltak közül rosszul egyikkel sem járnál.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Cathfaern #11013 üzenetére
Na most már látom a különbséget. Oké , ez a példa ugrott. Teljesen igazad van. Ezt eddíg nem néztem és alatta ami volt linkelve az meg túl kicsi volt, hogy látható legyen. Nem akartam makacs lenni , de máig ezt nem senki nem vette észre , a kis képen meg nem látszott szinte semmi. Ettől függetlenül láttam a nagy képekhez hasonló különbségeket élőben és például a Dellhez képest az a FuSi , amivel összehasonlítottam egy eszméletlenül fakó valami... Szívesebben helyettesítettem volna az emberi végtermék egyik sz betűvel kezdődő 4 betűs szavával a valamit , de látom , hogy itt vagy , ezért nem mertem , nem ismerlek , nem tudom , hogy mennyire engeded az ilyet.
Viszont a CMOs dologban itt : [link] minden teljes mértékig tény volt , és a hsz-eimben nem voltam sem artóan gúnyos , sem agraeszzív-ellenszenves. A poén pedig az , hogy még több pénzt sem kell kiadni azért , hogy normálisat kapjon az ember : a 226BW 58e , 2253BW 54e , 2232BW-2253LW 50e körül vannak példáula Philips 220CW és a ViewSonic VX2255wmb 50e forintos áraival szemben. Ezért nem értem , hogy miért kockáztat az ember , ha még jóval drágább lenne , akkor azt mondom , oké , de így... (Dizájn nemtetszése mindez alól kivételt képez) Az érzelmi alapoknak tudom beállítani , amit itt írtam : [link] Nekem mindegy , melyiket veszik , én biztosabban szeretnék jót másoknak , de ha nem hallgatnak , akkor nem , szabad az akarat...
-
Ti4x
aktív tag
A "C appear less universal" , a "very deceiving" , "from worse to worse" , az "enough is enough"-on , aztán a kalibrálási problémákon , amit beidéztem , nem tudom , mit nem lehet érteni és mi a felületes. Aztán itt a kép az A és az S közötti különbségről , ami látható a rossz fényviszonyok ellenében is [link], és idézek : How sadly true this statement was! Yes, S panels are preferable to As, which are in turn preferable to Cs. Tehát a C még ennél is gyengébb. Szintén kizártnak tartom , hogy ez utá n a két irományí után és méghogy a képen is látni egymás mellett a kettőt , kamu szöveg lenne , amit írtak. Élőben is láttam a különbségeket , régen kicsit elfogult samus voltam , megváltozott a véleményem , és Furky , neked is ha jól emlékszem CMOs 226BWd van , így nem is csodálkozom , hogy próbálod mentegetni. Mindezek ellenére nem foglak követni , hogy visszamenjek a fórumban , megykeressem és kijátszam ellened minden hibádat , esett a tekintélyed a szememben , eddíg jó vitapartner voltál. Tudom , hogy nem akarja senki sem elengedni ezeket a Samsung modelleket , ezt teljes mértékben meg tudom érteni. Amiket Old_Artist után írtam , azok pedig tények és semmi bajom nincs vele kapcsolatban. Én is próbálgattam állítgatni , de láttam , hogy tényleg olyan , mint só a kajára , ami igaz kicsit finomabbá teheti az ételt , de a minőség nem változik. Nem azt mondom továbbra sem , hogy márpedig ennyire színhúű TN , meg annyira színhű TN , hanem , hogy ugyanannyi pénzért lehet jobbat is és miért a rosszabbat? Ez nem csak az én véleményem , idézek mástól : "Tehát az alapfelállás szerintem, h gyárilag jó értékekkel jöjjön ki egy monitor/panel, ne utólag kelljen tökölni azzal, h a kékes/lilás/pirosas beütést vhogy megszüntessük. aki pénzt ad ki [akár pl. monitorra], miért ne törekedne [TN-film esetében is] a legjobbra a legjobb pedig - sajnos - nem CMO vagy CPT."
-
Ti4x
aktív tag
válasz
rumkola #10999 üzenetére
Én erre nem vennék mérget , látom , hogy a Samu káváján jobb fennt is majdnem ugyanúgy verődik vissza a fény, mint a Hpjén. Nekem mindegy , ki mit hisz. Láttam élőben én is különbségeket , igaz nem ekkorát , de kábé a kettő között féluntont. Nem , tudom elhinni , amíg nem látom , hogy egy másfajta fényképezési móddal a Samu képe is ilyen lehet. Ezt így kizártnak tartom.
Van egy bölcs mondás , amit követni fogok : Szegénységben élni lehet , de félelemben , háborúban nem. Továbbrasem fogom azt mondani , hogy a CMOs samuk nem jók , meg kuka , csak lehet jobbat is annyi pénzért...Furky : Látom a megfelelő emberi tulajdonságok előjönnek , amikor már az ember minden kis hibáját felhozzák ellene.
Láttam a különbségeket én is élőben , milyenek lehetnek és ez nem fog változni...
-
Ti4x
aktív tag
Egyébként ezen már én is gondolkoztam régebben , hogy nincs értelme megmondani az embereknek , hogy van jobb is annál , amit választottak , hisz már akár dizájnügyileg is kötődhetnek érzelmileg egy darabhoz , akár az egyik márka vált be nekik valami más termékben és ezértis nem akarnak vagy csak nehezen engednek egy adott márkából , stb. Sok más dolog is közrejátszik és az ember sokszor megrögzötten ragaszkodik egy adott termékhez , márkához , mert épp az jött neki Isten tudja honnan... A másik ismerősével van olyan kapcsolatban , hogy szinte minden szavára ad , és ő ezt mondta , vagy netán ő a példaképe , esetleg ő a menő
és feltétlenül követni kell az irányvonalát , éppenséggel valaki részben meggyőzte már , mert kissé alá felérendelt az egymáshoz való viszonyuk.
Másrészt kizártnak tartom , hogy a egy digitalversuson , behardware-en például hazudoznának a kalibrálást illetően és azt sem tudom , hogy lehet egy olyan véleményt leírni anélkül például , hogy nem játszottam volna el vele. Ez az egyik , a másik , hogy hacsak fele ekkora a különbség két TFT között képben [link] , akkor már egy sima user is ki tudja választani magának , hogy melyk a jobb , ha látja a különbséget. Azért linkelem sokszor ezt a két képet , mert lusta voltam másik ilyen összehasonlítást keresni , de emellett tudom , hisz én is tapasztaltam , hogy vannak efféle különbségek más modellek között is. Nem tudom egyébként mi is lenne a "jó" és mindenki számára építő jellegű döntés ezügyben , kéne valamit kitaléálni. Feszültséget meg a rosseb akar kelteni , viszont a hallgatás sem feltétlen megoldás... -
Ti4x
aktív tag
válasz
old_artist #10991 üzenetére
Abban egyetértünk , hogy egy CMO panelos Samu kalibrálás után már tényleg nagyságrendekkel jobb , de látom , hogy írják , fent idéztem is hogy még normálisan kalibrálni sem lehet esetenként és látom , hogy azután is csak olyan , mint egy másik a gyári értékekkel... Nem tudom , de nekem ha 2.4re sikerül csak kalibrálni valamit , az az más panelek 1 alatti értékhez képest nem 10:9.9hez arány , és a tesztoldalasoknak sem. A kalibrálás továbbrais pénztöbbletet jelent még mindíg. Atzán ráadásul azt írtad , hogy a kalibrálástól a színek csak úgy előjönnek , igaz? Abban viszont remélem egyetértünk , hogy ha választhatok , hogy akkor úgy mondom , hogy körülbelül 5-6-7-es értékkel rendelkező modelt válasszak , aminek a "színei még nem jöttek elő" vagy egy olyat , amelyiknek az értéke körülbelül 2 és a színei ezáltal már jobban elő vannak jőve
, akkor miért azt válasszam , aminek nincs annyira körülbelül és még kalibráltatni is kell , esetenként nem is lehet pontosan mint itten a példa is mutatja , hogy 2.4re lehetett csak , minthogy olyat , amelyiknek alapban 2 körül van , még kalibrálásra sem kell pénzt költeni , mert már egész megfelelők a színei egy otthoni user számára. A CMOs meg ráadásul csak pénzráfordítás utána éri el ezt az értéket. Wwhy is mondta , hogy 1 pont eltérés már látható , tesztoldalakon írják , hogy 2 és 3 között a színek már általában jók , 3 fölött pedig eltérőek.
Ettől függetlenül a Samunak is vannak olyan modelljei , amelyeknek alapba nem túl jók a színei , pl a 225BW , nincs kétségem efelől , de továbbra is... Miért válasszak olyat , amit nem is lehet az esetek egy részében meg felelően kalibráltatni , ráadásul plusz pénzért , ami esetenként nem is kevés , és még kalibrálás után is csak olyan lesz , mint egy másik a gyári értékekkel...
Ez szerintem ilyen Mátrix effekt.Vagy beveszi az ember a kék kapszulát , hazaviszi a CMOs samut , és nem látja a különbséget vagy megmutatják neki , milyen mély a nyúl ürege a pirossal és akkor egy kábé 30%-kal (most csak mondtam egy számot) jobb színű , képű TFTt visz haza. Egyébként nyugodt szívvel nem tudok ajánlani ilyen CMO panellel rendelkező modelleket , mert tudom , hogyha nem is akkora nagyon iszonyatos a különbség , de azért ha egy egyszerű user elé rakom , még ő is ki tudja választani a jobbat. Kétségem továbbra sincs , a CMOnak is vannak minőségi(bb) paneljei , de nem ezekbe a TNes (főleg Samsung) modellekbe pakolják.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
szeva000 #10981 üzenetére
Á , katasztrófa... Most néztük az Eizot is , kint az S2201 85körül van , itthon 110. Kinnt az S2401 120 , itthon meg 205ért láttam először , de aztán már találtam olcsóbban. Ennek így nincs is értelme... A reális árak mondjuk szerintem itthon így lennének , de kezdünk efelé igazodni egyébként , de még csak webshop szinten : TNesekben 19es TN 35-40 körül , 22es 50-60 fele , 24es 70-90. A nem TN panelesek és az Eizo TNben pedig 19esben 55-65 , 22es 80-90 , 24es 100-110-120. Az Eizo nem TN meg legyen 19-80 , 22-100 , 24-140-150. Kábé erre beállhatna. A lenovo , meg ha már kakukk , akkor legyen 70-75 ezer.
-
Ti4x
aktív tag
Igen , énis pont utána láttam meg. A rosseb sem gondolta volna , hogy egy itthon 205ezer forintért árult Eizo TFT TN paneles... Arukereson néztem , aztán találtam már olcsóbbat argépen , de addíg csak a 205ös verzió volt. Na ez a nem mindegy és ennek nincs értelme így Magyarországon szerintem.
-
-
Ti4x
aktív tag
Hogyha kinnt ausztriában ennyivel olcsóbbak a TFTk , akkor egy S2201es Eizo mennyi lehet vajon? Itthon 110ért láttam , de még az is lehet , hogy van olcsóbban is , és ha kinnt mondjuk 95 körül lenne , az már nem sokkal több , mint a Lenovo itthon 85 ért ha jól emlékszem...
-
Ti4x
aktív tag
Igazából azon gondolkoztam még , hogy ilyenkor , ha van rizikó , hogy visszaküldöm és ugyanazt kapom vissza , akkor lehet , hogy talán érdemes valami mást választani. Jobb talán egy másik modell hibátlanul , mint egy pixelhibásan , a kockázatot mindenki maga dönti el. Talán még így hivatkozni arra is lehet , hogy mégsem tetszett a dizájn , vagy hasonló. Én a véletlenre nem szoktam adni.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
old_artist #10956 üzenetére
Pár tesztoldal nem így pontozza , ahogy te , hogy Samu vs CMO panel - 10:9.9 mondjuk egy 226BW esetében , hanem Samu-5 csillag , CMO-there is some hope... Idézem :
The calibration test made this even worse in confirming that the 226BW C cannot be calibrated. Or rather it can, but the result is still imperfect after the procedure. This is exceptional and very deceiving. Color differences are always sensitive after installing the profile, maybe even more so than with manual adjustments, because we end up with a dominance in grays that was light rose. Overall, however, colors are better and we go from an average dE of 5.8 to 2.4. It is though significantly less pleasant than the S series.
Aztán a vége : Epilogue : from worse to worse... Enough is enough.És több embertől olvastam/hallottam , hogy inkább samsungban inkább ne CMOs , nemhogy még 10:9.9... Azt viszont elhiszem , hogy van jobbfajta panelje is , csak nem például ezekbe az olcsó samsung TNesekbe kerül.
Ha vehetek gyárilag jobbat , akkor miért kockáztassak továbbrais? Elhiszem egyébként , hogy kicsit elmásznak a színek egy idő után , ezért érdemes venni mondjuk egy 2 deltaE körülit , mert azon az elmászás sem annyira vészes gondolom , mondjuk mint egy 6osnál. És a kalibráció csak nálad 6ezer , azt tedd hozzá , máshol 15-20 , asszem Wwhy mondta talán.Doom : Ezért lenne érdemes egy hozzáértővel beszélni ez ügyben , mert a törvény alól nem bújhatnak ki , ha a törvény úgy rendelkezik , hogy a bontottat is vissza kell , hogy vegyék , akkor muszály. Bár nem tudom ugye a jogi fortélyokat meg az apróbetüs értelmezéseket , kijátszásokat.
-
Ti4x
aktív tag
Amit linkeltem webshopot , ott például a felbontottat is visszaveszik. Meg kell érdeklődni és egy hozzá értő véleménye sem lenne rossz. Mert egyébként ki tudja , lehet , hogy simán visszaveszik , sőt iponban vissza is vették volna az egyik srác TFTjét , amikor felhívta őket , mert látta , hogy rosszul lett a honlapon egy adat feltűntetve. Amúgy a bontottat meg gondolom újradobozolják és kész , de nem tudom a kulisszatitkokat.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
old_artist #10948 üzenetére
Azért azt elismered te is gondolom , hogy ezek a TN-CMO-s Samsungok azért meglehetősen gyengébbek a saját samu peneles társaiknál. Azt pedig teljes mértékben elhiszem , hogy van kiváló CMO panel , de ezeket nem a Samsungokba rakják jelenleg. Afelől pedig szintén nincs kétségem , hogy egy CMO panel is lehet jó kalibrálás után , de itt megint az anyagi többlethez érkezünk.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10941 üzenetére
Jó ötlet lenne egy T220-2232BW-2253LW-Philips 220CW-Dell E228WFP-ViewSonic2255wmb-meg valami LG összehasonlító teszt. Samuból azért választottam többfajtát is , mert ezek nagyon kelendőek (és persze ahol van , CMOs verzióval
). Ennek nagyon örülnék , nem kell grafikonozni , pixperanozni , összehasonlító kép hegyeket ezekről , aztán jóidő. A többi adatot tudjuk mindről máshonnan.
Keksz : Minden webshopra vonatkozik , ott a jogszabály száma a linkelt írás alján , azt nézd meg inkább sztem. Ez például az e-bolt linkje : [link]
-
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10937 üzenetére
A DVI-t kihagytam (esetleg HDCPvel) , azt hittem említed , de most kiegészítem énis. Érdekesnek találom , hogy a behardware-en is és a digitalversuson is ugyanaz a grafikon jött ki ha jól látom az összes TFT például. Az iggazségot nem tudom , de ez ellentmond... Szerintem a maradék 5%ban a színek még átlag usernek is általában játszani fognak még TN esetén is , még ha csak fele akkora különbséget is lát a kiszemelt TFTk között , mint itt a HP-Samsung képversusban : [link] És az átlag user nagyrészt ez alapján dönt , mint ahogy a haverom is tette. Mindenki döntse el saját magának és ezt nagyrészt is azok a színgrafikonok jelzik , ha jól gondolom. A legjobb lenne , ha az itt általában szereplő TFTk össze lennének egy ilyen képen hasonlítva , akkor derülne ki a teljes igazság.
Szeva : A BenQ-ddal mi lett/lesz amúgy?
-
Ti4x
aktív tag
Pontosan ezértis mondom , hogy már ne kelljen plusz pénzért kalibráltatni otthoni egyszerű usernek +15-20 ezerért és ne legyen az , hogyha épp máshol egy vevő meglát egy másik TFT , az érje az embert , hogy ennek melegebb színei vannak, jobb képe van , az enyémhez képest. Annyira nagyon eszméletlenül nem nagy a különbség , de ha egymás mellett van a kettő , tudni fogja az ember , melyiket válassza. Például 2253LW ~50e+15-20 , vagy ha jó estben Old_Artisthoz közel lakik , PHs és ő a segítségére lesz olcsóbban , akkor kevesebb.
Szeva : Ezt a HP-t nagyon jóra értékelik a prad-on , biztos egy élmény lehet , főleg ha bekalibrálod...
Az áresések már itthon is vannak , amikor két hónapja néztem TFTt magamnak , akkor a Philips 220CW , a HP W2207 , a Dell E228WFP és a ViewSonic VX2240W mind 70körül volt. Amikor legutóbb néztem nemrég : 49 , 64 , 62 , 57re estek , és a T220is asszem az induló 75ről alig pár hónap alatt 62re ment le. A VS 2255 pedig két hónapja 80 , most 50.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10929 üzenetére
Figy , Sky. Hagyjuk már ezt az egész kínlódást , teljesen felesleges. Én láttam , hogy TN paneles cuccok között is van látható külöbség , akármennyire állítgatja az ember. Egy srác nemrég írt be , hogy 16ms-es TFTjén játszik FPS gémekkel már rég óta és meghökkent azon , hogy utánhúzásról beszélünk a 5-2mses TFT között... Otthoni egyszerű felhasználásra TN panelesek között szerintem a lényeg
hogy szép színei , jó képe legyen , hisz az esetek nagy részében nincs lehetőség kalibráltatni olcsón
egyén számára tetszetős dizájn
ha lehet jó betekintési szögek
a reakciókülönbség meg szinte alig észlelhető a mostani modelleknél átlag user számára
érdemes valami megbízhatóbb márka az időtállóság miatt
ha lehet ne a véletlen számítson , hogy kicsit jobb/gyengébb panel lesz benne és a gyári értékek minél megfelelőbbek legyenek
és persze jó , ha minél olcsóbb.Ezért is szerettem meg ezt a két 50e körüli példányt. Ennyit a TNről , aki meg profit akar , akkor az meg úgyis általában kalibráltat.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10929 üzenetére
Ez egy nagy számtechbolt. Úgy nézett ki akkor , hogy hosszú asztal és sorban ház-TFT , ház-TFT az asztalon , aztán mellette asztal , rajta TFT , alatta ház , a gépek búgnak , mint állat... Nem néztem , hogy melyik melyikre volt kötve , passzlok , nem ez volt a lényeg. Volt , ahol két TFTn is ugyanaz ment , volt a, hol ugyanaz időeltéréssel , volt , ahol kép , ha jól emlékszem , már vagy 3/4 éve volt.
A másik , hogy a Tescoban , a TFTk nem tudom , honnan kapták az adást , tény , de ott a philips katasztrófa volt a rószaszínével , talán egy kis állítgatás után is megmaradt volna a pink dominancia , a teknika olyan áltag képet adott kicsit borsós képpel és a Samunak volt aránylag a legjobbk képe a 3 közül. Gondolom azértis , mert a saját panelje lehetett benne...
Aztán az Euronicsban is 2-n ment asszem valami Colin Mcrae , a Samun egy tájfilm , stb. (gondolom szintén saját panel , de ha tényleg 940es volt , talán NW , és jól emlékszem , akkor azt még talán csak samuval szerelték) -
Ti4x
aktív tag
A rollert Sky mondta, nem én , félreértés ne essék... Én csak beazonosítottam azt , amit mondott , olvasd csak el feljebb.
Idézem , a ViewSonicra értette a példámban , ami LG és Hanns.G között volt : "De nem mind1 h mi mellett van kiállítva.Egy lada is jól mutat egy talicska és egy roller között, de nem biztos h ugyanolyan jól mutatna egy merci és egy ferrari között is" Már nem emlékszem . mely típusok voltak , és pont a minél olcsóbb , de jó adottságokkal rendelkező TFTket keresgélem...
-
Ti4x
aktív tag
válasz
T.Peter #10920 üzenetére
Hát az acerekről foggalmam sincs... Viszont itt a PHn ha jól emlékszem tesztelték mindkettő Samut. Nem tudom , nézted-e őket.
Keksz : Minden webshopból rendelt TFTre vonatkozik egyfajta "8 napos pixelhiba garancia" : Ez mindegyik shopra érvényes , nemcsak erre : [link] Így már nem érdemes csak azért Samsungot , LG-t , választani , mert 3 napos pixgarja van.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10908 üzenetére
Mondtam magamban , hogy jóreggelt , de aztán megláttam , hogy micsoda hosszú dolog várt itt , gondoltam jobbat...
Tehát az LG a talicska , a Hanns.G a roller?Vagy 6-7 TFT is volt akkor kirakva , gondolom egy gépről max 2 TFTment 3dmarkokkal és az összes egyhangú volt , ez a VS meg nyár volt a telek között. A másik : Nézelődtem az Euronicsban és ott is vagy 10 TFT volt kirakva , több LG között ott volt az LG 1953TR is , de a többi márkát most meg nem mondom , mert akkor még a Samsung-LG agymosásban voltam énis. Volt köztük egy 19es Samung is talán valamilyen 940es volt , már nem emlékszem annyira , de látványosan jobb volt a képe , meg is akadt rajta a szemem. Láttam több különbséget is (FuSi-Dell) , csak ezt a kettőt hozom fel , és igenis van , amelyiknek melegebbek a színei , jobb a képe , de mindegyiket meg lehet szokni. A HP-Samsung összehasonlítást is hányszor linkeltem már... Az LCD TVk között is akkora különbségeket láttam ,hogy ihajj. Az egyik philips például látványosan rózsaszínes volt.
Az otthoni kalibráció meg a szebb tányérral való tálalás meg a só a kajára. Félreértés ne essék , én nem a ViewSonicot akarom dicsőíteni , csak azt mondom , hogy a ha valaki tudja a Samu panel lutriját és rendel egyet , aztán megkapja CMOsan , először kicsit elkeseredik , aztán beletörődik. Nem mondom , hogy nem jó , megszokni mindent lehet , de lehet szebb képűt is kapni.
A másik meg az , hogy ott van a például Philips 220CW 49ért , ez a 2255ös viewsonnic 51ért. Van több is jó ebben az árban. Én most már úgy gondolom , hogy minek vegyen az ember 10-15 ezer forinttal többért egy Samsung T220at , Dell E228WFPt , HP W2207et egyszerű otthoni felhasználásra , ha ezeknek 50 körül már igen jó adottságaik vannak , a maradék lé meg mehetne mondjuk gépfejlesztésre. Dizájn továbbrais kivétel , akinek nem tetszik , a külső , meg tudom érteni , hogy nem akarja évekig nézni , teljesen oké. Egyébként keresgélem az olcsóbbnál olcsóbb már jóképűTFTket.
T.Peter : Itt egy user teszt a BenQról , és a srác nagyon meg volt vele elégedve : [link] Ha tényleg ilyen jó , 70 körül jó választás lehet.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10900 üzenetére
Látom vagy később is és a modba nem fért bele. Meg kellene nézni egyébként , egymás mellett hogy festenek , és nem vagyok elfogult Delles , nehogy azt hidd , a 2407-esnek például akkora input laggja van , hogy ihajj... Ha valakinek pedig nincs lehetősége , hogy olcsón kalibráltasson , akkor érdemesebb olyat választani , amelynek alapban nem hidegek a színei és jobb a színhűsége. Ezt a 2408as Dellt látva először körbenéznék 24esek között így első körben. Mondom , hogy láttam a különbséget , és számomra nagyon eltérőek a TFTk színvilágai , de a haverom is úgy választotta a VS-ját , a többi (LG , Hanns.G) közül , hogy öjjha b*szki...
A sok tél között ott volt egy nyár , pedig ő aztán semmit sem értett a TFTkhez , csak rájuknézett.
Voltam például Tescoban , amikor monitort néztem , csak 3 LCD TV volt kirakva , de három eszméletlen különböző színvilággal , képpel (kábé gyenge , közepes , fasza). Nem mindegy , mit választ az ember , melyiket szeretné tovább nézni , megszokni viszont bármelyiket lehet. -
Ti4x
aktív tag
Régebben írtam , hogy CMO és CMO között is van különbség , és nem mondtam , hogy mindegyik VS a legjobb mindenben , linkeltem is egy CMOs ViewSonicot , nem tudom , itt voltatok-e akkor. Ettől függetlenül ha egy CMOnak mondjuk a színhűsége 2 körül van , az mégis jobban hangzik , mintha 6 körül lenne , mint egy 2232BW esetében szerintem.
A webkameránál a színátmenet tényleg rosszabb , azt nem figyeltem , csak a képet meg a szövegmegjelenítést , de akkkoris jó és ha meg nem kell egyik plusz cucc sem valakinek , akkor nem használja.
Az otthoni kalibrálásról meg annyit , hogy hiába állítgatja az ember , csak finomhangolás , csak annyival lesz jobb , hogy a kaját szebb tányérban fogják adni meg lesz mellé plusz só , de az étel nagyjából ugyanolyan marad...
A lényeg továbbrais , hogy ez a ViewSonic 2255-ös modell a VX2240Wvel együtt nagyon jó vétel az áráért és szerintem jobb , mint akármelyik nem samu paneles Samsung. Nem mondom tovbbrasem , hogy azok rossz választások lennének , de ugyanannyiért van jobb is. És amíg panelmizéria van , addíg a véleményem marad a samuról.Sky : Linkeltem , hogy AU paneleseket találtak , nem? A lot of people nem egy ember. Ha érdekel bővebben , járj utána. Lehet , hogy Mo.-on egyenlőre csak samu van , de például olvastam , hogy franciába a 226BWből csak samusakat és CMOsakat vittek , CPT-t , AU-t nem , így országonként változik. Ki tudja , mi lesz még , örülnék neki , ha kimaradnánk belőle.
-
Ti4x
aktív tag
A modba már nem fért bele , de most komolyan utánanézek , hátha találok erről a 2255ösről ilyesmi reakció-írást , hogy egy hasonszőrű 2232BW modellel össze tudjam hasonlítani , mekkora is az az akkora különbség , ha egyáltalán számotevő. Ha lehet CMOssal is , mert ugye a pakliban az is benne van.
Kíváncsi vagyok , megyek search...
-
Ti4x
aktív tag
Én úgy látom , hogy részetekről (+Sky) van egy kis szándékos tagadás e téren , már minden apróságot megpróbáltok felhasználni , hogy ne tűnjön jónak ez a ViewSonic...
Azért mondok még pár dolgot...
1. A webkamera egy pötty , ha valakinek nem kell , az a fél centis pont nem fogja zavarni és ahogy elnézem , még talán még egy picit jobb képe is van , mint egy Logitech Quickcam Pro 5000nek , ami egy 10 rongyos webcam... Itt nézem oldalt össze van hasonlítva : [link] Szerintem egy kicsit mosottabb képe van , bár nem sok a különbség , tény , de 10 rongy az 10 rongy és még élesebbenk is látom picit.
2. Látod a hangszórókat a VS képén?Mert én nem , sőt , azt mondta span , hogy nagyon jól el vannak rejtve , nem is látni őket. Nézd csak meg a linken
Akinek nem kell egyik sem , nem használja és kész , de ennyiért még mindíg igencsak jó választás továbbra is.
Ugyanakkor nem monddom , hogy bennem nincs egy kis alap-ellenszenbv a Samu iránt , mert van a panel sztorija után , én is Samus voltam , amikor idekerültem , de nekem a tények változtattak a véleményemen. És számomra (és még pár hozzáértő számára is) az a "kis" szín különbség igenis számít (4 pont deltaE-samu CMO). És láttam , mekkora különbségek vannak , nekem nagyobbak az igényeim színekben , képben és ha van jobb ugyanannyiért , miért a gyengébbet?Lausch : Aztán amikor meg kellene a blu-ray filmekhez , meg esetleg mégis valami netántán rávenne egy kis HDTVre , akkor baj van. Input lag mégis egy kicsit jobb azért... A reakcióra írtad , hogy a mért lehet , hogy nem annyi , ezze a modellel nem láttam mérést benne és a látható különbség az emberi szemnek meg elenyésző , és szerintem ez számít.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Lacusch69 #10875 üzenetére
Én így gondolkodom :
1. Az állványzata jobb , mint a hasonló árkategóriájú modellekénél.
2. van beépített webkamera és hangfal , amire szintén írják , hogy jó , a többi hasonló árúban általában nincs.
3. Színhűsége esetenként kategóriákkal jobb szintén a társainál , szürkéje is a legjobbak között van.
4. 5ms reakcióidő , 3ms gtg , muszály a 2 egyáltalán annyira? Van akkora számottevő különbség? Aki látja , vegyen másikat...
5. Input lagra is jobb , mint a jópár TFT , behardware-es tesztben láttam , közepeset kapott , pl a 2232bw egy kategóriával rosszabbat. [link]
6. A PixPerAn-os autócska is sztem egy közepes minősítést érdemel. [link]
7. Betekintési szögei is kicsit jobbak : 170/170es az átlag 160/160 helyett. [link]
8. DVI+HDCP van.Szerintem most is jó vétel , hisz nincs színhűbb TNes 22esben , nem nagyon láttam 170/170nél nagyon látószögüt sem a mostaniak között , az 5ms/3gtg-nél jelenleg csak a 2-esek a jobbak , különbség általában nem látható és ebben ráadásul webcam+hangfal van. Szerintem bármely CMOs Samunál jobb.
Ha azt veszem , hogy ebben az árban (51ezer) milyen TN paneleseket lehet venni , akkor én ezt egy igencsak ajánlott vételnek minősíteném.
Szerinted miben jobbak sokkal a mostaniak? -
Ti4x
aktív tag
válasz
Lacusch69 #10866 üzenetére
ViewSonic VX2255wmb 5ms 22"WS Innolux TN Film (MT220WW01 V0)
Én ezt olvastam a TFTcentral-on.Amit te írtál az VP2250wb , amit mi írtunk meg VX2255wmb. Úgyhogy nem olyan rossz a reakciója , és nem véletlenül értékelik a Digitalversuson 5 csillagra , a Behardware-en recommended for all users-re , a Prad-on meg good-ra.
Ha valaki meg webshopból rendel , akkor van "8 napos pixelhiba garanciája".
-
Ti4x
aktív tag
válasz
JamesHolden #10858 üzenetére
Itt ebben a tesztben ezt a ViewSonicot teljeskörű felhasználásra ajánlják. Multimédiás célokra ez egy nagyon jó választás és van rajta minden , ami később is kellhet (DVI+HDCP+webkamera+hangszórók) és játékra sem utolsó , annak is teljesen oké , sőt , jobb az input lagja , mint a 2232BWnek , a reakciója viszont kicsit gyengébb.
-
Ti4x
aktív tag
Elhiszem én , úgy általában-ra mondom. Nekünk is volt egy Panasonic 4 fejesünk , amit még a 90es évek elejefele vettünk. Épp most kérdeztem meg , vagy 6 évig ment hozzányúlás nélkül , fater műszerész félig , ő pofozgatott rajta , ha valami kisebb gondja volt. 2000 utánig is ment , most is jó még , de már alig játszik és azt nem szabad elfelejteni , hogy a videók erősen forgóalkatrészesek , amik hamar romlanak/kopnak. A videók élettartama amúgy sem sok emiatt. Egy szóval nem mondom , hogy nincs nekik sem hibás cuccuk , csak az %-os arány jóval kisebb.
-
Ti4x
aktív tag
A srácot én a DVD játékosra értettem , nálunk ez szokás volt , hogy tárgyakat lesrácozunk.. Tök jó poén. pl tönkrement a DVD lejátszóm , mondja az egyik , a másik rá , hány évig bírta a srác?
Sky : És ráadásul Rumkóla azt ondja, hogy nem is olyan rossz játékos.
Tényleg nem semmi , amit belinkeltél bekezdést , én már nagyon rég olvastam és akkor sem végig , ezt talán nem is láttam.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
rumkola #10842 üzenetére
Hát ezt én nem tudom , még csak polcon láttam , de ez , amit olvastam , nem semmi...
Majnem leestem a székről , amikor megláttam eset. Már beceneve is van? : Yami...
Komoly egyébként , nem is olyan rossz cucc? Asztali játékos...
Ez a kifejezés sem semmi , te jó ég, mik nem születnek néha... Ez is nagyon tetszik.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10840 üzenetére
Hú , ez a legkirályabb , amit hallottam távolkeleti gyártóról...
Fogták a használati útmutatót és berakták egy fordítóprogiba. Ami kijött a végén , az ment nyomtatásba és mi lett a neve? : Yamada DVD játékos... (Yamada DVD player)
A folytatásról már nem is beszélek , ez mindenkinek megér egy misét , de ha már csak a tartalomjegyzéket olvassa valaki , akkor is... Hangsúlyozom , ez egy valós termék!!! : [link]
A befőttesüveges cucc meg inkább arra vonatkozott , hogy a távolkeleti tömeggyártás előnyben a minőség rovására. Például mobilban is LG-Samsung helyett Nokia-t vennék , LCD TVben ezek helyett pl Sony , Panasonic , memóriában Samsung helyett Corsair , Geil , stb. Nem mindegy, hogy egy Toshiba TV , amit fater több mint 20 éve vett , szerelőnél nem volt és még megy , egy LG meg több , mint valószínű , hogy 6-8 év után 2-szer is megfordul szerelőnél. Erre szerettem volna kijukadni.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10837 üzenetére
Itt a vélemény : [link] A legzsírosabb részeket próbáltam kiemelni.
Azért mondjuk nem mindegy , hogy pl egy Daewoo mondjuk az autótól kezdve a dvd lejátszón át a nemtudoménmikig csinál mindent. A távolkeleti gyártókkal amúgy sincs senkisem kibékülve , persze leszámítva a jófajta japánokat (vagy az már közel kelet?), mint pl Sony , Panasonic , stb. LG optikával például borzasztó tapasztalataim vannak , haver mondta , hogy az LG mobiltelefonban egy nagy rakás sz-r , pedig ő ért hozzá , hadd ne soroljam. Vagy például , amikor megvesz az ember egy ventilátort , aztán az egyes fokozat kapásból nem működik rajta. A Samsung is gyárt a memóriától a hűtőszekrényig mindent és megkérdezhetsz sok embert , hogy mondjuk mit válsztana egy Sony TVt vagy épp egy LGt és nem véletlen van árkülönbség sem. Nem mondom , hogy az LG vagy egy Samsung rossz márka , de mondjuk hűtőben sem Samsungot vennék pölö , hanem mondjuk egy német Bosch-t , Siemenset , AEGet vagy épp egy Hoovert (ez nem német). És a sokterméket gyártó cégeknek nem mindegyik darabja sikerül ám jól , kivételt képez például egy Sony , Panasonic , Dell , ami szerintem mindenben minőség. A milyen gépet vegyek rovatban például a Samsung vinyók miatt vicsorognak rám páran , mert az új F1es széria tényleg kitűnőre sikerült , vannak , amik jóra sikerülnek és igencsak strapabíró befőttesüvegek , tény.A noname gyártókat pedig nem szeretem , főleg a távolkeletieket , sosem felejtem el a kedvencem , a Yamada DVD játékost... Nem tudom ismered-e.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10832 üzenetére
Már vettek
Nem is tudom , hányszor írtam. És azóta is csak áradozik róla a srác...
Bár tény , hogy nem nagyon mernek az emberek venni VS-t , ugye aki csak a kijelzésre specializálódott és amerikai cég , ellenben egy távolkeleti LGvel például , aki a "befőttesüvegtől a lámpabúráig" mindent gyárt sz@rásig és általában még a színei sem a legjobbak.Nekem tökmindegy , én ajánlgatom , mert már láttam a különbséget. De ha valakinek az LG kell , vegye azt...
-
Ti4x
aktív tag
Ha már itt tartatok , ezt a ViewSonic-ot sem szabad ám elfelejteni , főleg , hogy a logik.hu-n 51e forint , webkamerás , aminek a képét láthatjátok a linken , tényleg jó + beépített hangfalak is vannak rajta. A TN penelesek között neki vannak a legjobb színei (deltaE 1.8) és a játékoknál kisebb az input lagja , mint a 2232BWnek. Egyedül a reakciója kicsit gyengébb mondjuk egy LG 226WTQnál , de még ígyis egy erős közepest kaphat...
Szerintem jelenleg ez az egyik legjobb ár/érték arányú TN paneles 22-es TFT , így , hogy a logiknál 51ezer (és ha jól látom még a szállítás is ingyenes
).
-
Ti4x
aktív tag
válasz
old_artist #10807 üzenetére
Akkor csak ahol néztem a ott tüntették fel rosszul a reakciót , mindegy , egyre megy , majdnem kétszer annyiba kerül , és nekem ennyit biztos nem érne meg... Ha a Leovo L220X 85 körül van , és ahhoz képest az S2201WE 110ért , ha jól láttam, akkor még azt mondom oké , még szódával az S2231WE-BK 135 körül , de a többinél ezek a 100 ezrek már para...
Nekem legalábbis.
Milyen egyébként az az S2201? 110 körül nem rossz az ára , ha tényleg annyira jóminőségű 22es. -
Ti4x
aktív tag
válasz
old_artist #10805 üzenetére
Csak azért gondolkodom ezen , mert ott van például , amit Szeva mondott BenQ FP24W talán , 130e forint , nem TN panel (passzolok , milyen) , és azt mondja , hogy eszméletlen színei/képe van és ez is már profi TFT. Ehhez képest egy Eizo HD2441W-BK 16ms válaszidővel 250e , a TS meg 350e , most néztem itt : [link] Ez nagyon dúrva árkülönbség már.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
old_artist #10801 üzenetére
Mert kíváncsi lennék , hogy megérik-e azt a felárat , akár kalibrálással együtt. Alapban is vagy 20-30al drágábbak a többinél (nagyobb képernyőjüeknél meg még talán keveset is mondtam) , meg 20 a kalibrálás is , élőben megnézném pár másik mellett szívesen.
-
Ti4x
aktív tag
Nem , én nem ezt mondtam , hanem azt , hogy Rhen berakott egy jogszabályt , ami azt írta , hogy bármely webshopból rendelt termékre a vevőt úgy nevezett elállás illet meg 8 napig , ami azt jelenti , hogy visszaküldheted a terméket és visszakapod a pénzt , ha jól értettük. Nyilván , ha meglátom , hogy pixelhibás , úgy visszaküldöm , hogy csak úgy zuhog...
Ez független a pixelhiba garanciától és így értelmezve afölött áll. Magyarul minden márkájú TFTre van 8 napos "pixelhiba garancia".
Ez vonatkozik így a Lenovora is , ha webshopból rendel az ember , de a sima műszaki boltoknál is van valami ilyesmi , hogy x ezer forint feletti műszaki terméket kötelesek kicserélni pár napon belül blokkal. Én is jártam már így , Tescoba vittem vissza cuccot két nap múlva , ott olyat is választhattam , hogy visszaadják a pénzt.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
old_artist #10797 üzenetére
Most már tényleg kíváncsi lennék egy Eizo-ra élőben...
Mennyire másak a színei/a képe , bekalibrálás után , mint mondjuk egy más márkájú TFTnek?
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Lacusch69 #10792 üzenetére
Nem tudom , de nekem úgy tűnik nem nagy a különbség , sőt , egy asztalon említik a 2232BWt az LGvel itt : [link] De hagyjuk már
, nincs is értelme , nincs akkora különbség , hogy számottevő legyen , akármelyiket is veszi az ember ezek közül.
Sonja : Nem tudom ,. nekem nem para , ha 1280*800ban megy a például Gears Of War itthon a 22es Dellen , csodálatosan szép így is , de te tudod...
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Lacusch69 #10787 üzenetére
Én így hirtelen a digitalversusos PixPerAn képeket hasonlítgattam , nem "akkora" nagy a különbség. Szerinted ez nagy eltérés? : [link] Mondjuk ehez képest : [link] Egyébként csak hardcore fpsnél kellhet , ha egyáltalán szükség van rá , hogy ilyen jó legyen a reakció , és most nem egy lassú CSre gondolok...
-
Ti4x
aktív tag
válasz
z0lcs1 #10778 üzenetére
Ha ezek közül kellene választani , 2232BWt rendelnék Iponból , mert onnan valószínűbb , hogy samsung panllel jön. Jó a Samu T220 is 60 körül is , ha a dizájnja vagy 50ért a logik.hu-ról a ViewSonic VX2255wmb , ami webkamerával és hangfallal van.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #10747 üzenetére
Mert az...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest