- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli83
tag
válasz
Lacusch69 #14450 üzenetére
Köszi! Hajamra is kenhetem?
Cod4-nél vannak olyan ugrások, amiket csak 250 fps-el lehet kivitelezni, folyamatosabb a mozgás, a 125 fps-hez képest is, valamint 250 fps-el jobban lehet irányítani a karaktert levegőben.
Én is néztem már youtube-on tesztet, 120 hz-es crt-t és egy 120 hz-es lcd-t tettek egymás mellé és úgy játszott a srác. Na most ugye youtube-on nem igazán látni különbséget a kettő között a folyamatosságot nézve. Esetleg valaki látott már így "élőben" egymás mellett két ilyen monitort esetleg volt egymás után két ilyenje? Tudom, hogy más technológia, de a 120hz-es lcd olyan, mint a 120 hz-es crt, a képfrissítést, laggot tekintve? Valaki homályosítson már fel lécci!
-
Cyrusv10
tag
válasz
Lacusch69 #11306 üzenetére
Van PCI-E az alaplapon a 6600GT is azon ül. tervezem egy erősebb belső beszerzését a távolabbi jövőben, de nehogy már a monitorhoz is erősebb gép kell?? Na jó, ez eddig is így volt, de nem ennyire szembeszökően, ki van ez találva.... Akkor valszeg az lesz, most meg lesz a monitor, 1-2 hónapon belül meg az új kártya, valahonnan meg megpróbálok beujjitani egy 939-s erősebb processzort.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Lacusch69 #10875 üzenetére
Én így gondolkodom :
1. Az állványzata jobb , mint a hasonló árkategóriájú modellekénél.
2. van beépített webkamera és hangfal , amire szintén írják , hogy jó , a többi hasonló árúban általában nincs.
3. Színhűsége esetenként kategóriákkal jobb szintén a társainál , szürkéje is a legjobbak között van.
4. 5ms reakcióidő , 3ms gtg , muszály a 2 egyáltalán annyira? Van akkora számottevő különbség? Aki látja , vegyen másikat...
5. Input lagra is jobb , mint a jópár TFT , behardware-es tesztben láttam , közepeset kapott , pl a 2232bw egy kategóriával rosszabbat. [link]
6. A PixPerAn-os autócska is sztem egy közepes minősítést érdemel. [link]
7. Betekintési szögei is kicsit jobbak : 170/170es az átlag 160/160 helyett. [link]
8. DVI+HDCP van.Szerintem most is jó vétel , hisz nincs színhűbb TNes 22esben , nem nagyon láttam 170/170nél nagyon látószögüt sem a mostaniak között , az 5ms/3gtg-nél jelenleg csak a 2-esek a jobbak , különbség általában nem látható és ebben ráadásul webcam+hangfal van. Szerintem bármely CMOs Samunál jobb.
Ha azt veszem , hogy ebben az árban (51ezer) milyen TN paneleseket lehet venni , akkor én ezt egy igencsak ajánlott vételnek minősíteném.
Szerinted miben jobbak sokkal a mostaniak? -
Ti4x
aktív tag
válasz
Lacusch69 #10866 üzenetére
ViewSonic VX2255wmb 5ms 22"WS Innolux TN Film (MT220WW01 V0)
Én ezt olvastam a TFTcentral-on.Amit te írtál az VP2250wb , amit mi írtunk meg VX2255wmb. Úgyhogy nem olyan rossz a reakciója , és nem véletlenül értékelik a Digitalversuson 5 csillagra , a Behardware-en recommended for all users-re , a Prad-on meg good-ra.
Ha valaki meg webshopból rendel , akkor van "8 napos pixelhiba garanciája".
-
old_artist
addikt
válasz
Lacusch69 #10866 üzenetére
Üdv!
A tftcentrál szerint a ViewSonic VX2235WM 5ms, 22"WS Chi Mei Optoelectronics (CMO) TN Film (M220Z1-L01), a ViewSonic VP2250wb 2ms g2g 22"WS Chunghwa Picture Tubes (CPT) TN Film panelt tartalmaz!
A 15 ms-os válaszidő a typical On/Off Response Time-ra vonatkozik, a Midtone Response Time az 2ms g2g, ez az, amit figyelembe kell venni! (gyári adat)
- mindfreak-nek akartam írni, bocs! -
Ti4x
aktív tag
válasz
Lacusch69 #10792 üzenetére
Nem tudom , de nekem úgy tűnik nem nagy a különbség , sőt , egy asztalon említik a 2232BWt az LGvel itt : [link] De hagyjuk már
, nincs is értelme , nincs akkora különbség , hogy számottevő legyen , akármelyiket is veszi az ember ezek közül.
Sonja : Nem tudom ,. nekem nem para , ha 1280*800ban megy a például Gears Of War itthon a 22es Dellen , csodálatosan szép így is , de te tudod...
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Lacusch69 #10787 üzenetére
Én így hirtelen a digitalversusos PixPerAn képeket hasonlítgattam , nem "akkora" nagy a különbség. Szerinted ez nagy eltérés? : [link] Mondjuk ehez képest : [link] Egyébként csak hardcore fpsnél kellhet , ha egyáltalán szükség van rá , hogy ilyen jó legyen a reakció , és most nem egy lassú CSre gondolok...
-
-
einstein
senior tag
válasz
Lacusch69 #10037 üzenetére
Hello. Én elég "komolyan" játszom a Lenovo- n (COD4). Semmi probléma nincs vele, a korábbi "gémer" monitoromhoz képest se vettem észre semmi hátrányt.
De persze mindjárt jön valaki, aki megmondja, hogy ő még becsukott szemmel is látja, hogy melyik a 6ms és melyik a 2ms- os monitor. -
old_artist
addikt
válasz
Lacusch69 #10032 üzenetére
Üdv!
Nem vettem sértésnek semmit sem, különösen egy "Saab-ostól"!
Lehet, hogy "komolyabb" játékra nem nagyon ajánlott, és nem is játszik ilyenekkel, nem tudom, mivel nem az "asztalom", és nem tudom eldönteni, hogy mi a komolyabb ..., de a Crysyssel (nem tudom, hogy jól írtam-e le), már ismerkedett általa.
Abban viszont egyetértek, hogy ami neki jó, az másnak, más körülmények között nem!
Tulajdonképpen (a "becsületkasszára") nem is kell készíteni róla "kis autós tesztet" a PixPerAn-nal, mivel a Yani, a cikkében benne van - ez talán meggyőző lehet.
Ha mégis ragaszkodsz, hogy készítsek az övével is, akkor arra várnod kell egy kicsit, mivel nincs itthon (számtech táborban van, gépestől és monitorostól). -
-
skylaner
senior tag
válasz
Lacusch69 #9884 üzenetére
Én csak azt fényképeztem le h hol találja,azt h melyiket használja azt nem, ez a saját beállításom.
Csak belinkeltem a samsung topicban is megtalálható képemet. -
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Lacusch69 #9782 üzenetére
Tényleg , most jut erre eszembe , hogy a Viewsonic VX2240W is igen jónak tűnt nekem , mikor vásárlás előtt álltam és nem is drága (70e), majdnem azt vettem. Digitalversuson 5 csillag , és ígéretesnek mondják. Ha nem kell semmi extra (Webcam , Speaker , USB , stb.) , teljesen ideálisnak tűnik az is , és jók a színei , az írják deltaE : 2.5-2.8. Egy TN paneleshez képest ez jó (2 alatt nem nagyon láttam még TN panelest default colorral).
-
-
törölt tag
válasz
Lacusch69 #8845 üzenetére
Ha már nevet váltanak és úgy frissítenek valamin akkor logikával élve biztos nagyjából kijavították a hibákat.A bw a legjobb mivel a legolcsóbb
amúgy nincs is nagy különbség közöttük szerintem.A 2253 azért éri meg jobban mert még attól is olcsóbb, meg van benne pár extra funkció, meg nincs sok tapasztalat róla aztán kitudja
Nem hiszem csalódás lesz..
Ha meg igen akkor ez van de ugyse úgy lesz.Ha rosszakat írnának róla akkor is a frissebb és olcsóbb szériát venném.De lehet csak én gondolkodok így.)
-
törölt tag
-
Ezsolt82
csendes tag
-
Romvr
őstag
válasz
Lacusch69 #8359 üzenetére
Köszönöm, sokat segített ez a kép!!!
Úgy nézem hogy egy 20" -os moncsival lehet jobban járnék. Bár nem azon a pár centin fog múlni. Így a kép 2,5 centivel szélesebb és ~4,5 centivel alacsonyabb. úgy 5,5 centivel szélesebb és ~3 centivel alacsonyabb. Csakhogy 19w-t 36-ért adják 20w-t meg 43. Az 7ezer forint összesen ~5 centi különbségért. Nekem nem éri meg. Veszek egy 19" Wide-ot (eleve CRT-nél még beleszámít legalább -1 centi ami a nem látható részét jelenti a képnek), maximum 3 nap múlva visszaviszem, ha nem jön be
.
Már csak az a kérdés hogy milyet vegyek... -
J.R.Ewing
tag
válasz
Lacusch69 #8138 üzenetére
Most akkor tulajdonképpen mit akarsz?
ha tudnám, akkor nem írtam volna
nem tudom, és ez itt a baj. annyit tudok,hogy kell 1 monitor, mert /pill egy 20 éves,25kilós 14colos IBM 8514-2 (a legendás PS/2 monitora) előtt ülök. 640x480 60 hz, és 10 centis utánhúzások a képen
nem röhög!
öcsémnek LG L1750s 12ms-os TFT-je van, ott még egy UT is "foltos", egyszerűen nem tudok játszani vele. de ugye a TFT a jövő.
a crt-nél nem érdekelne, hogy nem tudom eladni majd. azt csak azért venném, mert az olcsó, és cserébe profi. jó, 50x50x50centi,33kg,120w-t zabál, és rontja a szemem még pár évig.
tft mellett az szólna, hogy wide, kis hely, kis súly, kis fogyasztás, nem rontja a szemem annyira, és vmikor úgyis váltani kell.
abban nem tudok dönteni, hogy átmenetileg bekkeljek ki 1-2 hónapot a crt-vel, és szedjek össze elég zs-t vmi komolyabb 100e ft körüli tft-re, vagy most ilyen adjuramistendeazonnal módon vegyek egy TFT-t, ha már elromlott a régi.
ha meg TFT, akkor megint a kérdés: elég-e az 1440x900 19" samsung 940bw 30ért, vagy 50 a komolyabb és nagyobb LG-ért.
a dvi nélküli FSC kiesett a véleményeitek és a végleges megfontolás után.
lehet a 19es samsung lesz mégis, mert a gépem végülis elég régi, egy 128megás radeon9600xt-vel, és az 1680x1050-et nem bírná kihajtani még egy UT alatt sem szerintem.1440x900még csakcsak, és komplett gépet most nem akarok cserélni, majd...de akkor meg jó lenne a jövőre gondolva mégiscsak a 22"os LG...
szal végképp nem tudom mi legyen...
tudom, nem vagyok könnyű eset, de a TFT választás sem az
-
-
AstraCDX
senior tag
válasz
Lacusch69 #8045 üzenetére
Hahó !
Ezeket a márkákat nem ismerem .
SAMSUNG márkában esetleg valami tipp ?
Ez a GF 6800 GT PCI-E mekkora felbontású monitort tud meghajtani PöLö egy COD4 játék esetén ?
Vagy gyenge ez a kártya ?
Sorry nem vagyok játékos lény, a moncsi sem nekem kell, csak a választási, beszerzési problémát hordom a hátamon .
A konfig egyébként : ASUS A8N-E, AMD Athlon 64 X2 4400+, Inno3D GeForce 6800GT 1GB RAM, 500GB HDD .
Nem nagyon szeretnék 22"-nál kisebbet, és semmiképp 24"-nál nagyobbat .
Szakvélemény ?
Üdv.
Astra
-
Vistaboy
veterán
válasz
Lacusch69 #8027 üzenetére
Nézd, én nem azt akartam ezzel mondani hogy nem hiszek neki.
Elhiszem, hogy aki nálam sasszeműbb, vagy csak nagyobbak az elvárásai, azt zavarja. Csak azért írtam le hogy engem nem zavar, hogy megnyugtassam azokat, akiknek esetleg nincsenek nagy elvárásaik. Egyébként erről már régebben volt egy vitám itt, még tavaly, akkor a TN+Film panelt fikázták sokan, én pedig akkortájt vettem a monitort, és mondtam hogy nekem nagyon szép a képe. Mások szerint szar.Ízlések és pofonok különbözőek, akinek kell, az vegye meg a 2ms-es monitort, akinek meg élethű színek, az vegyen S-IPS, S-PVA és ilyesmi panellel szerelt csúcsmodellt.
-
Greg Vinous
tag
válasz
Lacusch69 #7974 üzenetére
Nem hülye kérdés. Ez is lehetne probléma.
De az én esetemben nem ez lesz a megoldás. Természetesen 1680-ban tolom. DVI kábelen tű éles volt minden, ezen a monitorhoz adott analog kábelen pedig, zavaróan mosodnak a betűk.
Elképzelhető valami megoldás? Mert ha nem, akkor eladom a moncsit... így felesleges...
-
-
Apophis
őstag
válasz
Lacusch69 #7432 üzenetére
A latency nem rontja a minőséget. Az más kérdés, hogy 100-as pinggel már nem ott lesz a cél, ahová lőttél, de ez simán korrigálható elé célzással (amit egyébként maga a hitbox is megkövetel sok helyen). Megint már, hogy rárántok a célra, amit egy CRT azonnal lekövet, míg a mostani TfT-n szépen nézhetem, ahogy a crosshair odavánszorog. Valójában persze már rég a célon vagyok, de a monitor késik, így nem tudok javítani az esetleg rossz célzáson sem.
Egy próbát mindneképp megér a 226BW, Ilyamát még B2-t sem nagyon kapni, hát még az original verziót.
Viszont be kell vallanom, másfél nap 22" után elég siralmas a 19" CRT képe, alig férek el rajta
.
-
Apophis
őstag
válasz
Lacusch69 #7370 üzenetére
Amennyire meg lehet róla győződni a service menü alapján, Samsungos. Szimulátorokal nem játszok, de már egy sima RTS scrollozásnál is zavar, FPS-ek alatt meg vicc. Közepes rántásokat sem bír, irgalmatlan motion blurr, gyors célzásnál egyszerűen nem látok semmit. Állítólag meg lehet szokni, hát nekem nem sikerült. A másik probléma a 60Hz, elvileg tudna 75-öt is, de a CRT 120-a után mindegy, mert bőven kevés, komoly késéseket produkál. Esetleg valami letölthető, bevált profilt tud valaki mutatni? Hátha mégis én állítottam el valamit.
-
Blip
csendes tag
válasz
Lacusch69 #6997 üzenetére
Azt az IL-2-t nem ismerem, de fórumokban úgy láttam, hogy az a mintajáték, amikor utánhúzással kell megalázni egy TFT-t
A többi monitorról mi a benyomásod? A Samsungról ír mindenki, pedig a ViewSonic meg az Iiyama is nagyon jó paraméterekkel bír (legalábbis a teszteken).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraGear 27GS75Q-B (IPS/2K/180hz)
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- SAMSUNG (LS32B800PXUXEN) 32" 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG UltraGear 27GP850 (NANO IPS/2K/180hz)
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest