- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keksz
senior tag
Samsung 2253BW monitorom analog bemenetre kotve kb 2 napja igy vibral, villog,
Mitol lehet? Nyaron vettem, eddig ilyet nem vettem eszre. -
Keksz
senior tag
válasz
Anubis_9 #11802 üzenetére
Ha talalsz pixelhibat felhivod oket (3 napon belul!), elmennek erte, vagy beviszed, 2 nap az atfutas, a harmadikon mehetsz az uj monitorert, vagy viszi a futar. Aztan ezt annyiszor ahanyszor pixelhibas. 5. utan meg valaszthatsz masik termeket.
Nekem a masodik pixelhiba mentes volt, csak en 2253BW-t vettem. Korrekt, nincs baja, ennyi penzert jo kategoria.
-
Keksz
senior tag
válasz
Sas madár #11342 üzenetére
Samsung disztributór intézi nekik, szóval azt leszámítva h ki kell nyomtatniuk 2 lapot (plusz ha megjön letesztelik ha kéred) semmi dolguk nincs vele, mert jelentik h jött egy rossz, futár elviszi, 2-3 nap múlva kapnak egy újat, felhívnak. Teljesen rugalmasan ment. Semmi szájhúzás. Egyedül Logitech-nél volt ilyen garanciális ügyem. Máshol kisker mindig próbált elhajtani, volt h össze is jött nekik.
-
Keksz
senior tag
Visszavittem hétfőn a monitort, Samsung 2253BW, mivel subpixelhibás volt, és amit most kaptam (péntek) az eddig hibátlannak tűnik.
Vhogy nem megy D-Sub -on, de az lehet h a rendszerem hibája, mert alaplap is új és azon az integrálttal használnám, de vhogy csak a DVI-t szereti, az meg nekem kell az LCD tévéhez.
-
Keksz
senior tag
Megvan:
[I]Set contrast and brightness to zero and then press the Sourcebutton for 5 seconds. Look at the Panel info line. There should be an incomprehensible phrase such as M-ME22W0BAA-1002. It’s the letters in bold face, especially those in the middle, which are determinant (based on current understanding) :
# xAx-xxxx : Samsung panel.
# xLx-xxxx : AU Optronics panel.
# xDx-xxxx : CMO panel.
# xIx-xxxx : CPT panel.[/I] -
Keksz
senior tag
válasz
bszotak #11181 üzenetére
Egy subpixel hibas az en samsungomon, penteken vettem, szoval visszavihetnem, de mi van ha az is hibas? Meghulyulnek ha sorba kellene visszavinnem oket.
Annyira nem zavaro, csak akkor latom ha elotte jol megneztem h hol is van, hatradolok es azt figyelem, akkor talan meg eszre is veszem.
Kb 90% csak feketen latszik, nagyon kis potty. -
Keksz
senior tag
válasz
JamesHolden #11147 üzenetére
Ezzel egyből kiszúrtam:
[link] -
Keksz
senior tag
Pont ez az.
Csak akkor látom ha direkt figyelem.Nem akarom 2 hétig cserélgetni
Sok vevő gondolom így csinálja.Megveszi, régi rendszert szétkapja, crt monitort beállítja a sarokba, és meglátja h hibás. Két dolgot tehet. Aztán lehet szarabbul jár.
És sajnos nem kosz. Szépen megtisztítottam mielütt elkezdtem nézni.
Viszont ez a killdeadpixels.com meg társai nem jöttek be.Sztem jó lesz így a "kicsike"-
-
Keksz
senior tag
Az eizo-test.exe -nel van a második tök fekete kép, na ott látok egy nagyon kis pötty fehér részt, de a következő képnél írja infóként hogyha ott látok fekete pöttyöt, akkor az pixelhiba?
Csak akkor látom ha vmi feketét húzok rá. Subpixel hiba.
Plusz akkor ha 1 orrnyi távolságról nézem.Mennyi az esélye h visszaviszem, mert 3 napon belül gondolom ez miatt is cserélik és a következő nem lesz ilyen?
-
Keksz
senior tag
Megvettem a Samsung 2253BW -t. De mire én ezt szépen beállítom lemegy a nap. Nem olyan szép a kép. Mit javasoltok? mivel kezdjek neki? Vagy segít ha találok a neten vmi jó ICC profilt?
Olyan fakó az egész
Viszont jó nagy, és az eizo progival átnézve án nem láttam pixelhibát. -
Keksz
senior tag
Áh, feladom a monitortvásárlást.
Egyik szarabb mind a másik, azaz ilyenek hogy olyan csillogos meg úgy felveszi a port h hánynom kell tőle, a másik meg 0.4 -el kisebb de még jobban csillogos.pl:
Meghalnék ha ilyen lenne a monitorom amit nem keveset nézek.
Az ilyen oldschool szürke kávás meg 5ms válaszidős.
Egyszerűen kész vagyok.Egyik teszt azt írja 10/7es a monitor másik az elődjére 10/9-et ad, az oldal természetesen ua. Persze az elődjét május óta nem lehet kapni (azaz én normális helyen nem találom, pl 226BW).
Miért nincs 1 oldal ami minden monitort letesztel?
De mindenből ugyanarra.Egyik része a tesztnek kitért az ujjlenyomatokra, a következő monitornál semmit nem ír róla.
Feladom
-
Keksz
senior tag
Ezt olvastam vhol:
A Samsung 2253BW és LW között egy különbség biztosan van, amiről tudok:
A BW 22" , ellenben az LW 21.6"!A kerdesem hogy ez szerintetek mennyire befolyasolja a 1680x1050 felbontast?
szerk: beszurtam ket kepet de a forum pont ugy vagja le h pont az nem latszik
-
Keksz
senior tag
Minnél többet olvasom ezt a fórumot annál jobban nem tudom mit vegyek
SAMSUNG 2253BW - ilyen kinek van?
Mennyire látszik/tapad hozzá a por? ujjlenyomat? Minden percben takaríthatom, vagy van olyan mint egy szürke keretű hogy semmi nem látszik rajta?!
Most már aztán tényleg nem tudom h ezekből melyiket válasszam:
LG W2242T
SAMSUNG 2253LWLG W2252TQ-PF
SAMSUNG 2253BWPhilips 220CW
-
Keksz
senior tag
Ha találtatok vmi jó osztrák boltot ami olcsóbb mint logik vagy ipon akkor ne kíméljetek.
Bécsig akár autóval is elmegyek, csak mindenképpen szombaton.
2200 ft az autópálya díj, annyit megér. Utazásból másra nem kell költeni. -
Keksz
senior tag
válasz
JamesHolden #10969 üzenetére
Írtam msg-t, de közben láttam fórumba is beírtad rá a választ.
-
Keksz
senior tag
Ez a baj ezzel a jogszabállyal:
5. §.
A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot
b) olyan áru értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac gazdálkodó szervezet által nem irányítható ingadozásától függ;És ezek a dolgok függnek a dollár/euró - forint árfolyamtól.
Plusz ahogy látom vannak kikötések is ha szó van róla a webshopok honlapján. Pl csak bontatlan terméknél élhetsz vele.Megértem a kereskedőt, mert mit kezd egy kibontot és totál nem hibás termékkel?
-
Keksz
senior tag
Philips 220CW - ennél gyárilag nézik meg a pixelhibákat vagy miért nincs rá semmi 3 napos pixelgarancia?
-
Keksz
senior tag
Csak azért kérdezem mert 780G alaplapot szeretnék venni, integrált videókártyával, amin van HDMI és D-Sub (ezeket lehet egyszerre használni vagy a DVI és D-Sub-ot), és ezért a TFT monitor menne a DSUB-ra (DSUB-DVI átalakítóval), míg az LCD tévé pedig a HDMI-re (HDMI-HDMI káballel). Vagy h minden tökéletes legyen vennem kellene még egy DUAL-DVI extra videókártyát is, kb 15.000-ért?
-
Keksz
senior tag
Ha egy újabb videókártyán van dvi és dsub, akkor a dsub-> dvi átalakítóval megtudok hajtani úgy egy tft monitort mintha direktbe a dvi-re kötném?
- minőségre, sebességre?
-
Keksz
senior tag
válasz
bossvico #10810 üzenetére
Felvettem ezt a monitort is a kiszemeltek közé.
LG W2242T vagy SAMSUNG 2253LW
LG W2252TQ-PF vagy SAMSUNG 2253BW
vagy Philips 220CWHa vkinek még van 5lete ilyen 50-60ezer körülig akkor jöhet.
(UI: bár legszívesebben egy IBM L220x lenne az idális, de az 85ezer és sok a pixelhibás közte!)
-
Keksz
senior tag
Ennek az LG-nek kb mi a megfeleloje Samsung oldalon:
LG L226WTQ
2ms
3000:1
TN panel
RGB Analog, Digital, 15 Pin D-SUB, DVI-D
forgatható
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Linux kezdőknek
- Jogász topic
- Revolut
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged