- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
old_artist
addikt
válasz
zorius #12877 üzenetére
Üdv!
Nagyon jó áron ezt az S-PVA-s HP LP2275W-t megkaphatod - ha gondolod!
-
old_artist
addikt
válasz
zorius #12854 üzenetére
Üdv!
Igen, már vettek többen is (a Hexaa-nál is, ahol ha jól tudom, most 102e), de sajnos nem PH-sok, és nagyon meg vannak vele elégedve, de mint már minden HP-nél, ez is nagyon igényli a hardveres kalibrációt, amivel nagyon is ideálisra lehet hozni az S-PVA panel színterét, és egy kiváló vizuális élményben gyönyörködhetsz! - nagyon megéri megvenni, különösen még ilyen árért!
-
old_artist
addikt
válasz
zorius #12360 üzenetére
Üdv!
Én is kétséggel fogadtam ezt a HP LP2475W H-IPS panellal szeret monitort, mivel eddig ennél a panelnél csak az S-PVA-na panelest tekintettem jó/kiváló fekete megjelenítésére (pl. EIZO), de meglepődtem a látványát illetően. Tulajdonképpen még a régi IPS panel "lilás" elszineződését se látom olyan "lilásnak/magentásnak", hanem az is közelít a feketéhez! Ezen egy kicsit meglepődtem, de megnyugtatóbb volt a számomra, mikor megláttam a "majdnem" tökéletes feketét! Valami nagyot alkodhatott vele az LG, hogy ilyen remek panellal rukkolt elő! Grat a jó panelnek!
- ezt megnézheted, garantálom, hogy nem fogsz csalódni benne, sőt különösen elcsodálkoztam, hogy egy ilyen jó ár/érték/tudás színtűt "csak" br.123e-ért árulják!
A 2253 és társait még meg sem említeném ezzel kapcsolatban! Nem is egy kategória!
-
bossvico
senior tag
válasz
zorius #11113 üzenetére
Én azt mondom rá, hogy ha beleesel a 72 órába és azt minőségi reklamáció miatt viszed vissza akkor a fogyvéd törvény szerint is ki kell cserélni.
Node ne így add elő először, mert már nem komcsi rendszer van ahol lennének törvények, ez csak a végső amire hivatkozhatsz.
Először az eladó cég jóindulatát elnyerve szépen elmondod, hogy ez bizony nem tökéletes termék, te pedig azt szeretnél a pénzedér. Ezt belátja minden normális ember és ki is cseréli.
Mindenképp próbáld meg visszavinni.
Én ezt tenném.
-
old_artist
addikt
válasz
zorius #10690 üzenetére
- ezért vagyunk itt!
Igen, valahol láttam és "copyrightoltam" magamnak is, meg Nektek is!
-
Ti4x
aktív tag
válasz
zorius #10712 üzenetére
5ms , elírták a digitalversuson , nem szeretném , hogy félreindformálódj , én is csodálkoztam , leellenőriztemi. És tényleg a TN panelesek között ennél színhűbb TFTt még nem láttam , 1.8 deltaE...
+webkamera , ami tényleg jó is és hangfalak is vannak az oldalán , 51ért nagyon megéri szerintem. Ha érdekel , itteni PH-s srác , aki vette , megkérhetem , hogy mondja el tapasztalatait , ha gondolod.
Ejjha , most megnéztem mégegyszer , a boltban , ahol leelenőriztem , ott írták el , a viewsonic honlapján is 3 van írva , tényleg annyi...
[link]
-
Ti4x
aktív tag
válasz
zorius #10683 üzenetére
Na erre passzolok... Rev A01eset kaptam , próbálkoztam a szervíz menüvel , nyomogattam a gombokat úgy , ahogy kell , de nem nagyon akart csinálni semmit... Mondtam magamban , megpróbálom több ideig nyomva tartani a gombokat úgy , ahogy kell a menühöz , aztán egy olyan hibás képet produkált a TFT , hogy egyből húztam ki a konnektorból. Többet nem mertem szervízmenüsködni , elég ocsmány volt , amit láttam , nem akartam , hogy a zsír új monitorom tönkremenjen.
-
Furky
őstag
válasz
zorius #10579 üzenetére
Nem értem pontosan mire gondolsz itt
Ezért leírom mi van, hátha zavar van valamelyikünknél.
A monitorok kb 98-99%-a 16:10es, most megjelent már pár 16:9es monitor is. A filmek meg vagy 16:9esek(tehát van alul-felül fekete csík), vagy annál is alacsonyabbak, és mégnagyobb a fekete csík. Ha monitoron nézel bármilyen filmet, tuti lesz fekete csík. A tv-k 16:9-esek, a fullHD-s tv felbontása 1920x1080. A "fullHD"-s monitorok felbontása meg 1920x1200.mod: nekem CMO-s 226BW-m van, és mivel kalibrálásra nem nagyon érdemes költeni TN panelek esetén, ezért ez alapján állítottam be. A végeredmény csodálatos, alapbeállításon is elment, de volt 1-2 színnel baj, például a prohardware-es barnával, illetve a szürke kicsit kékes volt. Most meg vagyok vele elégedve, sokkalta szebb lett a színvilág a szememnek. Hogy ez műszakilag mennyit javított, azt nem tudom, de szemre jobb.
-
skylaner
senior tag
válasz
zorius #10575 üzenetére
Szerintem maradjon a régi TV, full LCD-t szerintem még ráér venni amíg csak pár adó van HD-ben,mire eljutunk addig h az adók nagy része HD-ban fog menni addig a 40" fölötti LCD tévék is megfizethető árban lesznek.
Abban igazad van h minél nagyobb a panel mérete annál nagyobb lehet a bevilágítás is."ha meg olyan a film, hogy csík van felül, alul akkor ráb@sztál."
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
zorius #10561 üzenetére
De digitalversus-on a nagy tft-s tesztben ott az összehasonlitás samu és cmo-s panelos samusung-al. Nem 2253bw-nél hanem egy másik tft-nél(talán 2232bw). De tudod most ezis olyan hogy nem kötelezö elhinni amit irnak. Bár az meg a másik hogy minek basznának ki az emberekkel direkt? Én fenntartással kezelem a legtöbb külf tesztet(támpontnak jok, de hogy megbizhatok-e azt nemtom). Ha itt ph-n lenne egy ilyen az számomra hihetöbb lenne.
Amugy már irtam énis hogy nemhiszem hogy bekalibrálva(!) olyan nagy kül lenne a kettö között(samu és cmo). Szivesen kiprobálnám azért ha lenne lehetöségem.
Saturn meg nálunk is olyan. Ott képminöséget nem tudod összehasonlitani rendesen.
-
skylaner
senior tag
válasz
zorius #10555 üzenetére
A gyári számot csak a szerviz menüből lehet kiolvasni. Régebben még a panel mizéria elterjedése előtt a monitorok hátulján a matricán fel volt tüntetve h milyen panellel van szerelve az adott monitor de ezt a samsung hamar megszüntette.
Biztosra sehol sem lehet menni, kb olyan mintha fel dobsz egy érmét és akkor fej vagy írás lesz.
Panelek között színhűség és válaszidőben lehet eltérés, de szerintem ezek is túl vannak problémázva.
Szerintem átlagos felhasználásra film,net,játék mind1 h most az egyik panelen alapból 2deltaE-vel jobb a színhűség.
A válaszidőről meg annyit h én be sem kapcsolom a 2ms-es modot, 5ms is ugyan úgy néz ki, nincs utánhúzás. -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
zorius #10519 üzenetére
Énis ipontol vettem de gondolom olvastad. Ha kapsz samu panelost akkor kileszek.
Én nem vok pesti és nem várom el hogy tesztelgessék nekem hogy mien panel stb. De ha van samu paneles 2253bw-jük akkor nagyon örülni fogok.
Bár ahogy elnéztem edigitalnal és ipon-nál is csak cmo-s van mostanában. Legalábbis ezekröl hallottam.
Ja és jo az ízlésed(nem a márka miatt irom).Sok szerencsét.
-
old_artist
addikt
válasz
zorius #10512 üzenetére
Üdv!
Igen, kérheted megrendeléskor, hogy nézzék meg, samu panelos-e!
Te is ellenőrízheted a boltban:
Belépsz a menübe, leveszed a kontrasztot és a fényerőt 0-ra.
Majd 5mp-ig folyamatosan nyomod a source gombot, ekkor előjön egy szerviz menü, ott a legutolsó sort kell nézni:
* X-xxxxxxxAx-xxxx: Samsung panel.
* X-xxxxxxxLx-xxxx: AU Optronics panel.
* X-xxxxxxxDx-xxxx: CMO panel.
* X-xxxxxxxIx-xxxx: CPT panel.
Igen, 3 napig, ha teheted "full"-on nyomod/terheled, ez alatt kijöhet minden hiba!A teszt progi meg nagyon jó szvsz, használd egészséggel, s köszönd ezt is az EIZO-nak!
Remélem tudtam segíteni!
-
old_artist
addikt
válasz
zorius #10506 üzenetére
Üdv!
Nem akarlak lebeszélni, ha már "kiválasztottad"!
Sőt drukkolok (ha már eldöntődött), hogy megfelelő legyen az igényeidnek!
Viszont amit írtál, azokat mindenképpen vásárláskor és utána is a 3 nap alatt érdemes tesztelgetni - keményen!
Még egy fontos dolog, hogy már két ismerősöm is bajlódott (egyik 2232bw, másik 2253bw) a kezelőszervével, hogy a nyomógomboknál volt valami érintkezési hiba (az egyiknél még be is ragadt), tehát, mielőtt elhozod, mindenképpen kipróbálásakor "nyomogasd" a nyomógombokat!
Az ipon jó (3 napos pixel hiba garancia ott is érvényesíthető), a panel gyártóját már gondolom tudod, hogy kell előhozni/megnézni (még ott az üzletben - sorozatszám alapján esetleg).
Igen, érdemes nézni/vizslatni még az alatt a 2-3 nap alatt is a pixeleket, "gyűrni/tornásztatni" a monitort, amennyi időd van rá!
Viszont küldök egy szintén nagyon jó teszprogramot!Jó vásárlást, és próbálj samu panelosat "rendelni"!!!
A kalibrálásról meg esetleg beszélhetünk majd, ha akarod!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- PlayStation 3
- Linux kezdőknek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- ASUS ROG Ally
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged