- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
rhen
senior tag
nem futtattam még ezt a pixperan programot soha, de ha ez a kocsi állandó sebességgel megy, értem ezalatt, h mondjuk nem megy gyorsabb videókártyával gyorsabban, vagyis nem az fps határozza meg a sebességét, akkor h egyforma záridővel készülnek a képek. akkor össze lehet hasonlítani a különböző monitorokról készült eredményt.
-
rhen
senior tag
"Záridő
De mi is az a záridő? Egyszerű: az exponáláó gomb megnyomása és a kép befejezése között eltelt idő, mikor is a gép a filmre (azaz jelen esetben az érzékelőre) engedi a fényt. Tehát a záridőről is elmondható, ami az ISO-ról valamint a blendéről: az érzékelőre jutó fény mennyiségét határozza meg. Minél hosszabb ideig exponálunk, annál több fényt kap képünk. A záridő általában nagyon rövid, sokszor egy másodperc alatti, de vannak olyan helyzetek (például éjszaka egy városban) ahol szükséges a hosszú, esetenként akár tizenöt másodperces(!) is. Ezt minden gép máshogy válogatja, de egy komolyabb gép 1/2500-tól egészen 33 másodpercig is képes exponálni.
Rövidebb záridővel dermedt (az éppen zuhanó vízcseppek megmerevednek, a gyorsan haladó sportautó megáll, az éppen repkedő lepke szintén), hosszabb záridővel pedig dinamikusabb, de akár bemozdult, homályos képeket érhetünk el. Hosszabb záridőnél éppen ezért javallott állványt használni, hiszen hosszú másodpercekig képtelenség miliméter pontossággal tartani egy több száz grammos készüléket. (Mókásnak hangzik, de egy kb. 350 grammos készülék, tizenöt másodpercen keresztül, úgy, hogy levegőt sem lehet venni – bizony nehéznek tűnik.)" [link]
a lényeg, h nagyobb záridő esetén a pixperan-os autó utánhúzása is nagyobb lesz elvileg
.
így ha nem egyforma záridőt használunk/tok akkor esetleg jobb utánhúzással rendelkező monitor is tűnhet roszabbnak, csak amiatt, h nagyobb záridőt használtunk. -
-
rhen
senior tag
-
rhen
senior tag
válasz
zsotee82 #10360 üzenetére
Na megvan a 220CW monitorom.
Pixelhiba nincs!
(kopp...kopp...kopp)
lehet nem leszek teljesen objektív, de egy 15" CRT majd egy 15,4"-es notebook monitorhoz képest borzalmasan jó.
világítást 100%-ra állítva fekete háttérrel sincs bevilágítás. (talán csak egy lehelletnyi, de mindenképpen jobb, mint a hasonló árú modellek)
a panel teljesen homogén, nem foltos, nem árnyalódik fentről lefelé....
a képe tűéles (dvi-vel próbáltam). színeket nem kalibráltam, meg semmit nem nagyon állítgattam, de nekem tetszik.sajnos dvi kábel nincs a dobozban, azt külön kell venni hozzá. USB kábelt viszont adnak hozzá, így az alapból használható.
a smart accessories nem tűnik olyan gagyinak így élőben, mint a tesztképeken, bár továbbra se tudom még, h mi hasznát vehetném...összességében jó választás volt szerintem. most már bátran ajánlom mindenkinek.
egyéb kérdés?
ja és mediamarktba rendes 3 éves garanciát adnak, nem úgy, mint pl logik.hu-n. én ott vettem, pont emiatt
-
rhen
senior tag
Nah... Délután megyek megvenni a Philips 220CW8 monitort.
Sajnos kipróbálni majd csak akkor tudom, ha megjönnek a gépem darabjai is iPon-ból, de mindenképpen lesz egy rövid beszámoló róla, ha kipróbáltam. ;)
-
rhen
senior tag
válasz
T-unit #10324 üzenetére
már írtam korábban, de akkor még egyszer.
philips cw8 teszt -
rhen
senior tag
válasz
ez_meg_emaz #10312 üzenetére
Nem játszani akarok elsősorban, de még régebben ezt említettem ebben a topicban
Nem tudom miért keletkezett a philipsnél a moire effektus, de élőben nemhiszem, h csíkos.
A textnél nem pixelesebb, hanem élesebb. nekem a samsung szövegének az élei nem elég kontúrosak. (lehet az élességből származik a moire is)
de mindez szubjektív. kinek mi jön be...
-
rhen
senior tag
nem tudom....
a cégnél normál tft-m van és azon erős fényben az egész kijelző halványul, de otthon a glossy notebook tft-n meg nyári napokon mindenhonnan csillog, egyszerűen világos a szoba...
nekem nem kell többet glossy... nem egy sötét szobában dolgozom, mint régen a fotósok. -
rhen
senior tag
válasz
zsotee82 #10305 üzenetére
nem akarlak nagyon befolyásolni, mert élőben én se láttam még, inkább akkor mondok majd vmit a philipsről, ha megvan.
túl sokat dícsértem az utóbbi napokban.csak hát tesztek alapján nekem ő a befutó. aztán lehet, h holnap bemegyek a mediamarktba és hirtelen felindulásból vmi mást veszek.
-
rhen
senior tag
válasz
zsotee82 #10297 üzenetére
Úgy látom, h a Philipsnek a színhűsége, szövegmegjelenítése, késleltetése jobb mint a Samsungnak.
A PixPerAn tesztben szinte egyforma a két monitor.
A Samsung kontrasztja valamivel jobb.
Bevilágítás, homogenitás tekintetében ahogy néztem a teszteket, szintén a philips valamivel jobb.De holnap/holnapután megveszem a Philips-t és akkor majd tudok róla többet mondani.
-
rhen
senior tag
válasz
Exhodus #10216 üzenetére
82 ezerért vehetsz Lenovo L220x-ast.
szerintem ezzel jársz a legjobban, ha 80 e Ft-ért akarsz monitort venni. Én ezt venném, ha 80 ezerért akarnék venni, de sajna nincs annyi, így marad a philips (az is nagyon tetszik nekem, de azért lenovo mégis csak s-pva ;)) -
rhen
senior tag
lejárt a limitem, szóval külön írom.
"7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza."
/151/2003. (IX. 22.) Korm rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról/
na akkor 3 napos pixelgarancia megvan, még azért gonodlkodom, nem-e kevés az az 1 év.
-
rhen
senior tag
"Jó, ha tudjuk hogy a weboldali tájékoztatásnak ki kell
térnie arra is, hogy az internetes megrendelés
és termékkiszállítás esetében a termék
átvételétol számított 8 munkanapon belül
a fogyasztót úgynevezett indokolás nélküli
elállási jog illeti meg. Meghatározott
esetek kivételével — amelyekrol szintén
információt kell adnia a webáruház
üzemeltetojének — tehát az elálláshoz
nem szükséges, hogy a termék hibás, vagy
bármely okból kifogásolható legyen."tehát akkor bármit veszek az internetről 8 napon belül visszacserélhetem?
-
rhen
senior tag
nekem a Philips 220CW egyértelműen a győztes, abból amiket most így hirtelen keresgettem és láttam róla.
csak kicsit félek tőle, mert nincs 3 napos pixelgarancia és a normál garancia is csak 1 év.
ha a philips is vállalná a 3 napos pixelgaranciát és mondjuk 2 év jótállást azonnal nem gondolkodnék tovább...
így kicsit félek tőle. -
rhen
senior tag
-
rhen
senior tag
válasz
skylaner #10158 üzenetére
tudom, h pva és mva panel lenne jó, de sajnos nem futja rá.
a kérdés az, h a tn panelesekből melyik ami talán a legjobban megfelel az említett követelményeknek. hajlandó vagyok kompromisszumot kötni.Ti4x: ismerem a digital versust, csak azt nem mutatja, h mennyire homogén a kép. pl iponos legutóbbi tesztben a samsung 2253lw elég foltos volt. vagy ha netán fentről lefelé világosodik ami szokott még lenni, az se látszik, h mennyire.
sajnos kevés ilyen tesztet találtam.lehet elmegyek valami nagy elektronikai áruházba és megnézem őket élőben. talán az a legegyszerűbb...
-
rhen
senior tag
elérkezett az idő, a jövő héten megveszem a monitort a gépemhez.
az alábbi monitorok maradtak a szórásban:
Samsung 2232BW
Samsung 2243BW
Samsung 2253LW
LG W2242Tlegtöbbet internetezésre használnám, aztán webgrafikára, majd filmnézés és játék.
elsősorban a színhűség és homogenitás számít. nem játszom annyit, h olyan nagyon figyeljek a sebességre. a ma kapható tn paneles monitorok mindegyikének jó válaszideje van már.
maximum 60 ezer forintig tudok elmenni.Ti melyiket ajánlanátok?
-
rhen
senior tag
mi a különbség a 2253BW és a 2253LW között?
papíron nem látok különbséget... a panel más?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Direct One (műholdas és online TV)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Kutya topik
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- Samsung Full HD LED Monitor
- SAMSUNG (LS32DM700UUXEN) 4K SMART GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- SAMSUNG (LS32B800PXUXEN) 32" 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged