- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
commanDOS
senior tag
Köszi, az első egész pofás.
Tudom persze, ki kell használni a keretet, és dvi is meg stb.
Csak az a baj, hogy ezek az árak itt vidéken nagyon nem így néznek ki
Netről meg nem veszek monitort, mert nem és kész.
Muszáj nagyobb üzletek akcióit megfogni, gondolom karácsony előtt lesz dögivel. -
boogie84
veterán
kipróbáltam az analóg kábellel és az új nv driverrel, azokkal is csinálja...
nem átalakítóval, és sztem nem is a kábelek a hibásak...
a gép is megáll, nem csak a monitor...
kipróbálnám másik vgaval de nincs kitől kérjek... lehet h megpróbálok vkitől szerezni... vagy átvinni a vga-t vagy a tft-t máshová... -
boogie84
veterán
cod2 és gridet próbáltam. először cod2t próbáltam több percig, akkor semmi gáz nem volt. feltettem 1680÷1050be akkor sem volt semmi gond.
próbáltam felbontást és dx9re váltást, akkor átváltott, utána szerettem volna játszani, akkor állt meg. a játék sem ment tovább. akkor hallottam volna a géppuskaropogást. ha csak a monitor állt volna meg akkor mindez folytatódik...
tud vki segíteni? -
wwhy
veterán
1. alkoholt SOSE, mert ha van rajta mondjuk tükröződésmentesítő réteg, akkor azt kinyírtad.
2. MM, EW stb. van spéci TFT/LCD törlőkendő (én ilyet használok)
3. mikroszálas törlőkendő (főként ha csak poros, de pl. a 3M mikroszálas törlőkendője szuper)
4. szemüvegtörlő kendő (ebből mondjuk sok kell egy 22-es monitorhoz) -
old_artist
addikt
Üdv!
Esetleg.... a Dell menüről találsz egy kis infót, hogy hogyan lehet megnézni a szervíz menüjét:
"A titok nyitja, hogy csak a gyári szervizmenü előhívásával jöhetünk rá, hogy a mi monitorunkban valójában milyen panel is található. A szervizmenü előhívásához kapcsoljuk ki a monitort, tartsuk lenyomva a menu és + gombokat, majd kapcsoljuk vissza a monitort, ekkor a - gombbal lehet előhívni a rejtett menüt.
Különböző forrásokból megtudtuk, hogy ha egy A03-as 2007WFP panelkódja RT803 (ahogy a mienké is), akkor LG-Philips LM201W01 S-IPS panel található benne. Ha viszont a panelkód PM330, akkor Samsung LTM201M1 S-PVA található 2007WFP-nkben. Vicces, hogy nem tudhatjuk előre, mit is veszünk. Ugyanez igaz a 2007FP-re is, esetében az UW473-as panelkód Samsung S-PVA, a HN210 pedig LG-Philips S-IPS panel jelenlétére utal."
-
wwhy
veterán
-
-
-
Furky
őstag
Azt megköszönném.
Akkor legyen benne egy rész a DVI-ről, a fontosságáról. Illetve kellene az a tftcentral-os link is arról, hogy melyik monitorban milyen panelek lehetnek.
Kontrasztarány, ilyesmik annyira alapdolgok, hogy november óta most találkoztam vele először, ha jól emlékszem... Tehát annyira nem fontos... Esetleg a dinamikust lehet megemlíteni, hogy az nem fontos tényező.
Ha valakinek van még valami ötlete írja le mire gondolt, és nike_ összedobja, aztán mielőtt szólnánk egy adminnak, akkor beírja ide is, hogy megfelel-e mindenkinek, ahogy van.
Köszi -
old_artist
addikt
HP "szokásos jótállási nyilatkozat
Hároméves korlátozott jótállás az alkatrészekre és helyszíni javítás (beleértve a háttérvilágítást is). Ezen szolgáltatás csak egyes országokban vehető igénybe. Bizonyos korlátozások és kizárások érvényesek. Részletes információért lépjen kapcsolatba a HP vevőszolgálatával vagy szervizével." - megkérdeztem, hazánkban tényleg 2 év lesz a garancia, s ebben 1 év a jótállás/szavatosság! -
Sas madár
őstag
Szia
Én is néztem a iPon-on
Kérdezni szertném hogyan van ez a futár téma náluk mintha azt olvastam volna ,2500 körül hozzák ki ha rendeled és van valami ha garis gondod lenne akor ugyanígy viszik hozzák.
Meg van " Garancia futár"
De ezt egyszer fizeted ,vagy minden futárkodást külön?? -
Ti4x
aktív tag
Ezt nagyon megszerettem. 19es Dell TFT , ami 37be kerül és még HDCP is van rajta. Azt mondtam magamban , amikor megláttam , 19ben TN esetén ennél jobb nem is nagyon kell. Reakciója nem tudom , milyen , de nem hinném , hogy annyira eltérne ugyanezen típusú 22es és 24es testvéreitől.
Iponban is volt , de elvitték az összeset...
-
dudika10
veterán
A kontrasztja mindkettőnek elég magas, az nem érdekel ebben a magasságban.
Nincs szükségem 19"-nál nagyobbra, mert:
1. közelről nézem
2. minél kisebb annál késöbb kell majd vga-t cserélnem
3. a nagyobb általában drágább is
Persze ha jó árban, jó paraméterekkel tudsz ajánlani 20-22"-ost nem zárkózom el tőle.Ami engem igazából érdekelne a két monitornál az a színhelyesség, panel, inputlag, utánhúzás.
(Ha kinézet alapján döntök nekem a 953BW tetszik jobban, de ez szubjektív.)
-
Ti4x
aktív tag
Pontosan ezértis mondom , hogy már ne kelljen plusz pénzért kalibráltatni otthoni egyszerű usernek +15-20 ezerért és ne legyen az , hogyha épp máshol egy vevő meglát egy másik TFT , az érje az embert , hogy ennek melegebb színei vannak, jobb képe van , az enyémhez képest. Annyira nagyon eszméletlenül nem nagy a különbség , de ha egymás mellett van a kettő , tudni fogja az ember , melyiket válassza. Például 2253LW ~50e+15-20 , vagy ha jó estben Old_Artisthoz közel lakik , PHs és ő a segítségére lesz olcsóbban , akkor kevesebb.
Szeva : Ezt a HP-t nagyon jóra értékelik a prad-on , biztos egy élmény lehet , főleg ha bekalibrálod...
Az áresések már itthon is vannak , amikor két hónapja néztem TFTt magamnak , akkor a Philips 220CW , a HP W2207 , a Dell E228WFP és a ViewSonic VX2240W mind 70körül volt. Amikor legutóbb néztem nemrég : 49 , 64 , 62 , 57re estek , és a T220is asszem az induló 75ről alig pár hónap alatt 62re ment le. A VS 2255 pedig két hónapja 80 , most 50.
-
Ti4x
aktív tag
A rollert Sky mondta, nem én , félreértés ne essék... Én csak beazonosítottam azt , amit mondott , olvasd csak el feljebb.
Idézem , a ViewSonicra értette a példámban , ami LG és Hanns.G között volt : "De nem mind1 h mi mellett van kiállítva.Egy lada is jól mutat egy talicska és egy roller között, de nem biztos h ugyanolyan jól mutatna egy merci és egy ferrari között is" Már nem emlékszem . mely típusok voltak , és pont a minél olcsóbb , de jó adottságokkal rendelkező TFTket keresgélem...
-
Furky
őstag
Jól hitted, hogy nem számottevő, le is írtam, hogy elméleti síkon ez van, de a gyakorlatban meg szinte észrevehetetlen.
A másik kérdésedről meg mostanában igencsak elbizonytalanítottak... Az tény, hogy a CRT nem egészséges 85Hz alatt, legalábbis az a minimum ajánlott. Különben könnyen észre lehet venni a villódzást, ami zavarja a szemet. TFT esetében ez nem így van, más a technológia, nem villódzik a monitor... elvileg... Elvileg minden TFT 60Hz-en megy, de vannak példányok, amiket 75Hz-re lehet állítani. Velem pl már előfordult, hogy gépet raktam rendben egyik ismerősnél, és analógon volt rákötve gépre, és 75Hz-en ment. A betűk körül hülye zöldes maszatolások voltak, visszatettem 60Hz-re, és rendbejött.
Kb. 3 hónapja valaki mondta, hogy elkezdték a 100Hz-es tft-ket gyártani, vagy micsoda, mert hogy az ebben is sokkal jobb... ez elbizonytalaított ebben a témában, szal pontos információt várjunk old_artist-tól pl. -
Furky
őstag
Igen az lesz. a DVI-nek számos előnye van a D-Sub-bal szemben, amit ezerszer leírtunk már.
A lényegesebbek:
- a videókártya előállítja a digitális jelet, és a digitális kábelen megy ez a jel szépen a monitorba, ahol megjelenítődik. Ezzel szemben ha analógon kötöd rá, akkor a videókártya digitális jelét át kell alakítani analóggá(veszteséggel jár), majd az analóg jelet kapja meg a monitor, amit a monitornak vissza kell alakítania digitálissá(ez is veszteséggel jár). Nem kapod vissza soha az életben az eredeti jelet, csak ha DVI-n kötöd rá. Ez persze elméleti síkon igaz, de a gyakorlatban nem kell eltúlozni eme problémát, az A/D, és D/A átalakítók annyira jók már, hogy szinte észre sem lehet venni a különbséget.
- nem kell a képernyőt igazítgatni, pozicionálni a monitoron, hogy minden oda kerüljön, ahova kell, valamint apró beállításokat is automatikusan beállít, pl. Coarse... Ezért is kényelmesebb DVI-n rákötni, nem kell sz@rakodni mindennel. -
Ti4x
aktív tag
A srácot én a DVD játékosra értettem , nálunk ez szokás volt , hogy tárgyakat lesrácozunk.. Tök jó poén. pl tönkrement a DVD lejátszóm , mondja az egyik , a másik rá , hány évig bírta a srác?
Sky : És ráadásul Rumkóla azt ondja, hogy nem is olyan rossz játékos.
Tényleg nem semmi , amit belinkeltél bekezdést , én már nagyon rég olvastam és akkor sem végig , ezt talán nem is láttam.
-
Ti4x
aktív tag
Nem , én nem ezt mondtam , hanem azt , hogy Rhen berakott egy jogszabályt , ami azt írta , hogy bármely webshopból rendelt termékre a vevőt úgy nevezett elállás illet meg 8 napig , ami azt jelenti , hogy visszaküldheted a terméket és visszakapod a pénzt , ha jól értettük. Nyilván , ha meglátom , hogy pixelhibás , úgy visszaküldöm , hogy csak úgy zuhog...
Ez független a pixelhiba garanciától és így értelmezve afölött áll. Magyarul minden márkájú TFTre van 8 napos "pixelhiba garancia".
Ez vonatkozik így a Lenovora is , ha webshopból rendel az ember , de a sima műszaki boltoknál is van valami ilyesmi , hogy x ezer forint feletti műszaki terméket kötelesek kicserélni pár napon belül blokkal. Én is jártam már így , Tescoba vittem vissza cuccot két nap múlva , ott olyat is választhattam , hogy visszaadják a pénzt.
-
skylaner
senior tag
-
Ti4x
aktív tag
És ez a ViewSonic most 49e forint itthon webkamerásan , hangfalasan. Nem értem , miért kellene 22es TN panelesben drágábbat venni... Ha valakinek nem tetszik a dizájnja , az kivétel , elfogadva és ha a pixmánia sem tetszik (bár most rendelt onnan egy ismerős egy ilyet és no problem) , akkor A4Teamben 57e.
Egyedül talán a reakciója nem a legjobb de legalább egy közepeset simán kaphat.
-
Ti4x
aktív tag
Tudom , hogy a Dellben is TN van.
De TN és TN között is lehet ám különbség... Igen , minél kisebbek az oszlopok , annál jobban közelít a valós színekhez. Nézd csak meg a ViewSonic VX2255wmbt , a legjobb színekkel rendelkező TNes , amit eddíg láttam. Hasonlítsd csak össze mondjuk egy C-s 226BWvel vagy 2232BWvel.
-
Ti4x
aktív tag
S-PVA?? A T220ban TN panel van. És a Dell még mindíg színhűbb nála : [link], a 2255ös ViewSonicról nem is beszélve...
Cyno : 8 napon belüli elállásod van... 70ért egy 24es TFT simán megéri , ha tényleg olyan jó , mint ahogy ott leírták , kéne még több helyen utánanézni. Kindertojás...
-
-
Ti4x
aktív tag
Én nem kockáztatnék , nekem bőven megérne +1100 Ftot , hogy nagyobb eséllyel kapjam a samu panelt , mint ahogy a példa mutatja. A logik bizonytalan , rendelt már onnan valaki 2232BWt? Lehet érdemes lenne utánakeresni fórumokban , hátha valaki mondd valami okosat... Ha tetszett a Philips 220CW , nem gondolkodtál el rajta amúgy , hogy azt vedd?
Mindenki : Tud valaki valamit erről a BenQ G2400Wről? Amit tesztet linkeltem feljebb 10ből 9.5 pontot kapott , a Dellnél is jobban tetszett a teszternek és ha van 70ért egy tényleg ennyire jó 24es TFT , akkor az nem mindegy...
-
mindfreak
őstag
A BW szériát valóban elrontották azzal, hogy több paneltípussal kerültek forgalomba, de a T220 (elvileg) csak Samsung panelekkel kerül a boltok polcaira! Rossz véleményt még nem nagyon hallottam róla.
Ha valaki nem ért egyet, most szóljon, mert ilyen monitort készülök venni!
-
skylaner
senior tag
Én Iponból rendelnék, mert már rendeltem onnan egy-két cuccot és mindig korrektek voltak, a rendeléstől számítva 2 napon belül itt is volt a cucc.
A logik-ot nem ismerem.
Még az annyi lehet az Ipon mellett , h mostanában aki onnan rendelt 2232-t, azok samsung panelesek voltak. -
Furky
őstag
Azt nem tudom már melyik hozzászólásában volt, de ide kattintva láthatsz rá példát, hogy EIZO-ban is van Samu paneles... Ha old_artist errefelé jár, és olvassa, biztos linkeli majd újra azt az oldalt, ahonnan ezeket az információkat gyűjti, én már nem emlékszem rá honnan van.
-
Ti4x
aktív tag
Csak tudatni szeretném az emberekkel , hogy ha egymás mellé tesznek két TFTt , lehetnek nagy különbségek. Ettől függetlenül amikor bemegyek egy számtech szaküzletbe , a sok "kommersz" között én sem nagyon látok egyáltalán különbséget , de van pár darab , ami kitűnik a tömegből azért mert jobb. Amíg nem rakja egymás mellé az ember őket, addíg mindegyik jól néz ki külön...
Egyébként továbbra is az egyik legjobb gaming monitor a samu paneles 226BW. Simán megvenném énis. (A négyest elhagyhatod , inkább írd a-val... elvesztettem azt az accom , azért lett az új 4-gyel)
-
ez_meg_emaz
őstag
Ezért lenne jo képe a d-subnak? Vagy ezt mire irtad?
Amugy bnömnél is d-subon megy pedig van dvi csak kábel nincs. Filmet nézni egy 19"-es tft-n dsub-al is jol lehet ez igaz. De nekem nem kéne az a tft mondjuk. De filmet lehet rajta nézni simán. Játék se vészes, de egy fps-nél biztos kijönne a különbség(mármint az utánhuzás - nem dvi vs dsub különbségre értem). Bnöm meg nem tol fpst.
bigor: Jobbik fajta? Énis azon a véleményen vagyok hogy aki jobbat akar az ne TN-es tft-t vegyen azt akkor jobb lesz.
Ha arra értetted hogy samsung panelos akkor nagy valoszinüséggel a T szériás az.Ugy megnéznék bekalibrálva egy CMO-s samut meg egy samus samut egymás mellet. Szerintem sokan meglepödnének hogy a kül max bevilágitásba meg egy-két olyan dologba merülne ki amit csak akkor vesz észre ha a 2-t egymás mellé teszi és erösen keresi a hibákat/különbségeket. De ez csak az én meggyőződésem. Szivesen igazolnám de ahhoz kéne vki (samu paneles) 2253-al győrben. Kétlem hogy lenne ien.
-
Ti4x
aktív tag
Így van , nem baj , ha nem samu paneles, akkor nem lesz annyira színhű meg a reakciója is gyengébb lesz , és nálam ezért esik. Ha kapok jobbat ugyanennyiért rizikó nélkül , inkább azt választom. Én nem vennék semmiképp Samut így, inkább választanék mást. De aki ahogy gondolja....
Például 50ért az a Philips szerintem sokkal jobb választás egy CMOs/CPTs 226 vagy 2232BWnél... A 2253-asokat meg még nem láttam teszben C-s panellel , de ahogy a régebbieket nézem , nem biztos , hogy sok lenne a változás...
-
-
skylaner
senior tag
Valamint ha DVI-al kötöd össze a VGA-t és a monitort akkor nem kell foglalkoznod a kép pozicionálásával, magától középre rakja a képet.
Belehet állítani h nem natív felbontás esetén ne húzza szét a képet,hanem középre rakja és körülötte fekete csíkok lesznek. Analóg kábel esetén mindig szétnyújtja a nem natív felbontást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple MacBook
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- PlayStation 4
- Tőzsde és gazdaság
- Asztalos klub
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Futás, futópályák
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged