- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
old_artist
addikt
Na ezt lesd meg, meg majd utána a Dell-eseket (input-lag!!!)!
-
old_artist
addikt
Az biztos, hogy a panel szempontjából a HP LP2245W nagyon jó választás (6ms g2g, 22"WS Samsung S-PVA (LTM220M3) mint az EIZO S2231W panelje) , de a vezérlőpaneljéről inkább ne is beszéljünk, majd csak akkor, ha már lesz róla valami teszt, vagy valaki megvásárolta!
Viszont amit a szeva000 linkelt kalibrálási eredményeket, azok nagyon meggyőzőek voltak, sőt kiválóak!
Szivem szerint vennék egy ilyet, s összehasonlítanám az EIZO S2231W-mmel, de az anyagiak most közbeszólnak!Az HP LP2475w: 6ms g2g 24"WS LG.display H-IPS (LM240WU4) paneljét kapta, az mége szebb színtereket is meg tud jeleníteni, de várjuk meg az első "gólyákat"!
-
Furky
őstag
Na jó, de én nem értem miért probléma, hogy a Samsung is más gyártók paneljait szereli a monitoraiba? Oly sok másik gyártó csinálja ugyanezt... És abban nem hiszek, hogy a Samsungnak direkt szarabb minőségű paneleket gyártanának, hiszen ez egyik félnek sem tenne túl jót. Mint látod, nálam a linkelt ICC profillal (+RGB, és adott kontrasztértékekkel) már akkorát dobott a színhűségen( vagy inkább mondom úgy, hogy színvilágban, mert konkrét értékeket csak kalibrálással tudnék mondani), hogy csak bámulok, fentebb linkeltem egy képet is a monitorról, meg a régi 17es CRT-ről mellette, tesztjelleggel... Az is példa lehet, hogy a fényképezési technika is olykor elég csaló tud lenni, az első képen fakó, a másikon meg erőteljes színek vannak, az, hogy a második képen baloldalt feketeség látható, az tuti a fényképező hibája, a két monitor egymáshoz érintkező kávájára fókuszáltam, ezért van baloldalt a 226BW-n "kör"ívben feketeség... Szóval jójó... Persze, én is inkább a Samsung paneleseket ajánlom Samsung monitorok közül, de szerintem túlságosan erőteljesen ellenkampányoltok az AUO, és CMO paneles Samsungok ellen
Nem bántam meg, hogy ezt választottam, elleszek vele egy jó darabig, ha meg grafikai munkára adnám a fejem (ez könnyen meglehet), akkor az első ilyen jellegű állásom fizetéséből, vagy inkább 2 haviból vennék egy S-PVA, vagy S-IPS-es monitort...
Látod, nem zárkózom én el a Philipstől sem, és a ViewSonictól sem, de nem érzem jogosnak azt, hogy ennyire lehúzzátok wwhy-jal a fent említett panellel szerelt típusokat. Nem azért, mert nekem is ilyen van, hanem azért, mert én látom, hogy egy vacak RGB+kontrasztarányhoz adott ICC profil mennyit dobott az alapból kékes CMO-n... És ez még messze nem kalibrálás, azzal csak mégjobbat lehetne kihozni -
Furky
őstag
Itt vagyok, itt vagyok...
Annyit tudok hozzátenni, hogy Samsungból most 2232BW-t, és T220at érdemes venni, az AUO-s T modell pedig 20"-os volt, tehát T200as, szóval lehetséges, hogy 22esben egyelőre még nincs másfajta panellal szerelt... Fene tudja...
A felsorolt Philips, és ViewSonic bizos jó monitorok, én elhiszem, a Philips szimpatikus is, de a ViewSonicból kiszehetnék az általam már korábban nehezményezett plussz dolgokat, és már tetszene is. Ilyen "olcsó" pénzért most e 4 közül választanék én is... A választás pedig nem lenne egyszerű, mert a két Samsung kávája nem bejövős nekem, valószínű a Philipset választanám -
szeva000
addikt
Hááát,lehet megkockáztatok egy dellt,hátha valami csodapéldányt fogok ki
...csak az a baj...ha nem,akkor szétverem.Nekem is leginkább az input lag okozott gondot,node még ráérek agyalni a jövő héten....és még mégegy benq lesz a végén
.Legalább annál ilyen gondok nincsenek.Ha a fekete picit mélyebb lenne rajta,az életben nem keresgetnék ennyi szar között
-
szeva000
addikt
Nah gondold el
..Ma reggel eladtam a spyder3pro calibrálót 37k-ért és a németeknél találtam 183euróért idehozva egy spyder elit-et,ammi itt kb 70k
Ha minden jól megy,a jövő hét után meglesz az LP2475 is( azt is a németektől rendelem,mert kiszállítva 512euro),ha addig meg nem gondolom magam és mérgemben veszek egy Dell-t -
Kal-El
senior tag
1 hónapja volt 159, 2-3 napja volt 164 körül a vételár, pont ma eltévedtem 1-2 helyre ahol 172-ért láttam.
Igen ezt én is észrevettem, hogy a 22"-ok ára 1 hét alatt átlagosan 2-3e Ft-ot esett.
Remélem nem romlik ez a tendencia és hónap végéig folytatódik, mert ha ilyen iramban folyatatódik egy 10est meg lehet spórolni, ha várunk. -
asysoft
aktív tag
-
-
Cathfaern
nagyúr
"Nem , tudom elhinni , amíg nem látom , hogy egy másfajta fényképezési móddal a Samu képe is ilyen lehet. Ezt így kizártnak tartom."
Hányan írjuk még le, hogy alatta ott a példa?
De tessék, ide is belinkelem őket: [Jól fényképezve] [Rosszul fényképezve]Ne értsd félre, én alapvetően egyetértek abban, hogy inkább adjon ki többet az ember, de akkor menjen biztosra, ne a szerencsén múljon a dolog (nekem is csak addig volt opció a samsung, amíg meg nem tudtam ezt, hogy a szerencsén is múlik hogy mennyire jó panelt kap az ember), de ez a szándékos makacsság, vagy nem szándékos figyelmetlenség zavar
-
Furky
őstag
Így van, nem vagyok hibátlan, ez van, mint ahogy a monitorom sem hibátlan
CMO-s 226BW. Az alapbeállításon "szörnyű" volt (nekem szörnyű, másnak lehet ez tetszik, vagy nem is foglalkoznak vele...), de az általam is linkelt icc profillal, és a hozzá tartozó RGB, valamint kontrasztértékekkel sikerült széppé varázsolni. Ebből nekem az jön le, hogy a gyári beállításokra nem kell adni, és lehet belőle minimális erőfeszítéssel számomra normálisat alkotni.
Persze ez a megoldás nem számít kalibrálásnak, de több, mint a semmi, hogy most milyen a deltaE, vagy előtte milyen volt, fogalmam sincs. Ha a szememnek jó, márpedig TN paneles monitoroknál kb ez a maximum elvárható, akkor minden rendben van.
Akinek nagyon fontos a színhűség, az nem TN-t fog venni, ennyi, mert nem arra van igénye. Ez olyan, mintha egy 1000-es Swiftet tuningolgatnánk addig, amíg eléri a Corvette teljesítményét...
A 6+2 bit ditherelés sohasem lesz 8 bit... És ezzel zárom a vitát részemről, köszönöm a lehetőséget -
Furky
őstag
"Nem tudom egyébként mi is lenne a "jó" és mindenki számára építő jellegű döntés ezügyben , kéne valamit kitaléálni."
Már ki is találtam! Maradj csendben, és értelmezd újra az emberek, pl. old_artist írásait, ha megvan, akkor szólalj meg legközelebb...
Amúgy meg neked ezen a linken is szebb a beépített webkamera képe, mint a Logitech-é, utólag mikor mondtam, hogy mi van, már jöttél te is, hogy valóban, nem figyeltem ennyire, stb... Kéremszépen, hol van itt az alaposság? Mindent ilyen felületesen kezelsz? Mert ahogy látom, igen, ezt a képet sem nézted meg rendesen, és az emberek írását is csak átfutod, mert hogy nem érted meg mire gondolnak, az tuti, vagy csak direkt nem akarod megérteni, mert van benned egy gátló tényező, ami arra ösztökél, hogy ne fogadd el a tényt, amit más emberek tapasztaltak idehaza, ebben az országban, nem amerikában, vagy németországban... stb...
Inkább hiszek egy olyan embernek, aki reálisan látja a dolgokat, mert tapasztalta, mint aki látta a neten a tesztekben, hogy biza nem úgy van az... Hát persze... -
Cathfaern
nagyúr
Pedig kár ezt linkelni, mivel a kép alatt bizonyítják, hogy a különbség a fényképezésből adódik. De ez magán az alapképen is látszik, az első képen, a HP monitort nappal fényképezték, amikor semmi se süt rá közvetlenül a monitorra, míg a Samsungos monitort láthatóan szemből éri a fény, akár vaku, akár lámpa az.
-
Furky
őstag
Neked értelmezési problémáid vannak old_artist szövegével kapcsolatban, vagy csak szimplán nem akarod látni a fától az erdőt? Mellesleg a fórumban lehet kelteni a rémhíreket, meg a feszültséget, de egy idő után mindenki be fogja látni, hogy ki csinálja a fesztivált, és ki ért hozzá valójában, mert már látott, kalibrált mindenféle monitort, nem csak olvasgatta a neten a review-kat... Többet adsz a mindenféle bolt, meg tesztoldal véleményére, mint egy olyan emberére, aki akár nap, mint nap találkozik ezekkel az esetekkel, ráadásul még ért is hozzá?
Nem látod mit akar mondani? Egy gyártósoron, 2 monitor között is lehet nagy különbség minden téren, nem kell általánosítani, hogy "X Y" nem jó, és ezért az összes többi olyan sem... OMG... Mi a fenét tudhatsz Te egy CMO-s Samsungról, láttad már élőben nem gyári beállítások után? old_artist látta, és ha azt mondja, hogy 9.9 a 10es Samsung paneleshez képest, akkor annyi, mert Ő tapasztalta !!! Nem csak olvasta a neten mindenféle tesztoldalban, hogy mennyire rossz dolog a Samsungtól, hogy ejnye-bejnye nem csak a saját paneljaival szerelte, hanem olyan panelt is berakott ő is, amit a ViewSonic is, és valószínűleg szinte az összes monitort kiadó nevesebb cég használ...
Peace -
old_artist
addikt
Mint már írtam a #10911 hsz.-ben, hogy soha ne higgyünk egy adott/közölt grafikonnak, mivel ahány kijelző, annyi féle gyárilag beállított (beállításon hagyott) érték egyazon típusok és panelek között is!
Sőt, még a nyár elején kalibráltam egy-egy 225bw (samu panelosakat), és a két kijelző között hatalmas eltéréseket mutatott a koloriméter a deltaE értékei eredményeit látva az első report alkalmával. Az egyik 6,9, a másik 4,2 deltaE értékeket mutatott, amin meg is lepődtem, sőt nemrég egy CMO-s is a kezeim közé került, aminek 4,8 deltaE értéke volt! - erre varjál gombot!
Az, hogy valami 2 deltaE körüli kalibrálás előtt, még koránt sem azt jelenti, hogy jobb bármiben is, csak azt, hogy a gyárból esetleg - véletlenül - jobb RGB %-os értéken hagyva került a kereskedelembe!- sohase bízz ebben!!!
A 10:9,9 értékelést a kalibrálás utáni eredményre értettem, lehet, hogy határozottabban kellett volna közölnöm!
-
szeva000
addikt
na hallod..itt úgylátom felfelé ívelnek a monitor árak
Iponban megkérdeztem du-án a dell 2408WFP-t..aszongya...valami 151000
...na én meg gondoltam magamba...any*ddddd.
De már a benq is drágább jóval
Egyértelműen jóval olcsóbb kintről rendelni mindenféleképpen,ez az egy ami bizta.Pl ez a HP LP2475 kimondottan olcsó 550-éert...néztem itthon a hp oldalán az ajánlott ár valami 170k körül vanekkora szemét bandát....
-
-
old_artist
addikt
Üdv!
Most mondjam azt, hogy egy TN-es monitornál teljesen mindegy, hogy milyen panelje van?
De nem, nem azt mondom, hanem azt, hogy ha pontoznék, akkor a samsung vs. CMO 10:9,9. Itt döntően a samsung ilyen-olyan vezérlőpaneljén múlik nagyban a dolog (sőt azon is, hogy hol szerelik össze pl.: romániában, esetleg szedett-vetett helyen gyártott panel vezérlőtől gyárttatóktól, tudnék Neked sorolni egy párat), hogy milyet és melyiket kapja egy adott monitor!
Tulajdonképpen, ha rendesen be van kalibrálva egy TN-es, akkor szinte észrevehetetlen a különbség közöttük (valamikor minimális, de előfordult, hogy szemre érezhető volt, de ott más gondok is voltak), de az a helyzet, hogy egy TN-est ha "agyon is kalibrálunk", akkor sem fogunk vele messzemenő színhelyességet létrehozni (most hagy ne soroljam el, csak gondold végíg egy S-PVA paneleshez képest), - többek között ezért is olcsó az áruk!
... és még, hogy a kalibrálásnál maradjunk, egyik ismerősömnél járva-kelve bekalibráltam neki a samu 2232bw-jét (samu panelos, majd egy éve lehetett, akkoriban ~90e körül volt az ára), áradozott, hogy milyen fantasztikus, és egyszer véletlenül egy kalibrálás után hozzá tévedtem a készülékemmel 2-3 hónap elteltével, és néztem, hogy valami homály az egész kijelzője (naponta 3-4 órát használta), és megnéztem a kalibrált eredményeket (nem-e elállította), de mindent rendben találtam, azért elővettem a kolorimétert, és megdöbbenéssel vettem észe, hogy valami úton-módon "elmásztak" a szinek, úgy 8-10%-al, s "utána" kellett kalibrálnom. Azóta a TN-eseket figyelve, több helyen is megfigyeltem ezt a jelenséget, tehát ez TN-betegség szvsz! Egy *VA-s panelú monitoron fél- egy év elteltével (kérdés, mennyit volt használva, stb.) max. 1-3% eltérési újra kalibrálási eredmény mutatható ki!
De, ezeken felül, még igy is mindig jobb egy TN-es kalibrálás (6e-ért - anyagi többletre reagálva!), mint gyári beállításon hagyni, vagy szemre belőni - különösen az RGB %-okat, a fényerőt és a kontrasztot mindenki a maga saját "vizuális" környezetére (szemére hangolva) állítgathatja!
-
szeva000
addikt
az megvan..a másik gépre is akarok venni egy 24"-ost de már nem benq-t
.Vagy a benq lesz azon,mert oda mindenféleképpen kell a hdmi és a következő monitor lesz az én gépemen....Dell-t nem igazán akarok,nekem nem jött be,ezért is keresgélek egy olyat ami árban és minőségben is hozza azt a szintet,mint a benq.Mert 130k-ért az nagyon jó vétel,ez már bizta
Node ez a HP is 550euroért úgynézki nagyon jó vétel.Csak már nem volt nálam annyi lé...elittam,de legalább lett egy kalibrálóm amit ma már ki sem pakolok,mert mindjárt húzok ismét el
-
skylaner
senior tag
Írni kéne a PH-soknak h nem csak 120-200 Ft-os SPVA paneles monitorokat kellene tesztelni(meg 400ezer FT-os XL24-et).
A mostani és a korábbi monitor teszt forumában említettük ezt a lehetőséget,de csak jöttek az okosok h minek tesztelni őket,úgysem fejlődtek semmit.
old_artistnak is volt egy jó ötlete: [link] -
szeva000
addikt
15-20k egy kalibrálás????
Még jó,hogy megvettem ez az izét,igaz még ki sem pakoltam
.sajna holnaptól megint szaladgálok,de 7végén kipróbálom a benq-n,ha lesz idő asszem
Mostmár kikell bírnom a jövő hónap közepéig,mert akkor megyek vissza,addig nem lesz hp monitorNode sebaj,hátha addig lesz itthoni is occsón....amit kétlek nagyon
-
skylaner
senior tag
Ezeket 95%-ban én is így gondolom,csak egy-két helyen pontosítás szükségét érzetem,ezért írtam le ezeket a dolgokat. Azt szerintem te is elismerheted h egy adott monitor adott panelnál más-más lehet a gyári beállítás,színhűség.Ami gyárilag pl. 2,5deltaE volt az otthon más fényviszonyokkal,VGA-val,VGA driver beállítással 3,5-4 deltaE is lehet.
Ahogy old_artist is mondta minden panel más,kalibrálás során más-más értékek születnek egyazon monitor/panel esetén. Ő rendszeresen kalibrál monitorokat ,így elégé ott van e témában.
Itt éreztem h szükség van pontosításra,ez a maradék 5%-om.Különben is én azt mondom h akinek annyira fontos a színhűség az úgysem TN paneles monitort fog venni.
Átlagos használatra,egy átlagos usernek nem fog sok különbséget jelenteni + - 2deltaE.
A szemnek szép,élénk,kontrasztos beállítással a színhűség már nem játszik akkora szerepet.A lényeg h mindenki megtalálja a számára megfelelő beállításokat.
Én sem foglalkozok azzal h a mostani monitor beállítássommal akár deltaE 6-8-os értékek is lehetnek, a lényeg nekem h szép a képe.
CMO paneles monitort is lehet jól beállítani,Furky 226BW-je is CMO-s, a megfelelő icc profilt használva,teljesen meg van vele elégedve.
A válasz idő dolgot is ,ahogy te,feleslegesnek érzem. Én 5ms-es modon használom,van 2ms-es mod is csak feleslegesnek érzem.Tehát mondom,én is úgy gondolom ezt az egészet ahogy te leírtad,csak egy kis pontosítás szükségét éreztem,ezért írtam ennyi hülyeséget
-
nike_
addikt
Persze, nekem tök mindegy milyen panel, ha nagyon szar lenne valamelyik az a Samsungnak sem érné meg... Tehát azért olyan szart nem csinálnak. Ha meg véletlenül a leggyengébbet kapod, akkor is bekalibráltatod párezerért, vagy beállítod magadnak fényviszony/szem alapján és kész, máris picit jobb lesz.
-
skylaner
senior tag
"gondolom egy gépről max 2 TFTment"
Nem úgy megy az ilyen helyeken h max 2 TFT-t,LCD TV-t kötnek rá. Ha van egy komolyabb hely ahol ki van állítva 50 TFT akkor szerinted erre üzemeltetnek 25 gépet csak azért h legyen képe a TFT-nek. De nem ám.
Itt van 2 is. Vannak ennél komolyabbak is csak ezt dobta ki elsőre a Google:
16 D-Sub Port
8 DVI Port -
skylaner
senior tag
(#10905) Ti4x
Ahogy múltkor is mondtam nekem ez így nem sokat ér,szerviz menü fénykép nélkül.
Az a baj ,h az embereknek sajnos meg van az régi beidegződése h amit olvas az úgyis van,tényként kezelhető.Ezzel nincs is semmi baj,csak az internet és a bulvár sajtó elterjedésével ez mai világban már nem igaz.
Régebben, akár visszamehetünk még a nyomtatás elterjedése körüli korszakra is,csak az igen művelt emberek adhattak ki műveket,értekezéseket,tudományos iratokat is. Főleg h csak ők tudtak írni,akkoriban a szegényebb rétegek között ez ismeretlen volt.De nem kell sokat visszamenni az időben,100 éve miket lehetett olvasni? költök,írok műveit,tudományos folyóiratokat,egy-két újságot de ezeknek meg is volt a színvonala.
De ma már mi van? Ahogy elterjedt az internet, bulvár sajtó boldog-boldogtalan azt ír amit akar,mindenféle valóság alap nélkül.
Az internet túl sok helyen,túl sokaknak elérhető, és túl sok hülye is használja.És sajnos őket nem lehet szűrni.
Pl. ott a wikipédia,újfent boldog-boldogtalan azt ír amit akar.Csak h egy példával is éljek:
Tavaly egyetemen az egyik tanár az első órán mondta,h ha nem is járunk be majd az órára akkor ZH-ra/vizsgára nehogy még egy korábban hallgatók által kidolgozott jegyzetből tanuljunk mert az a wikiből lett összeollózva.Nagyon nagy hülyeségekkel.
PL. MOS kapu CCD-tömbökben: A foton hatására létrejön egy elektron – pozitron pár
Ezt a példát ki is hangsúlyozta,de persze nem egy ember volt aki ezt ZH-ban simán leírta.Én legalábbis így gondolom,nem hiszek el mindent automatikusan amit olvasok.
Persze a kép sem 100%,PS ma már csodákra képes. Bárki csinálhat egy képet ahol épp a Fehér Házban az elnöki székben ül mint az USA elnöke, és ezt elküldi pl. a Blikknek vagy más hasonló színvonalú újságnak,és ott egy magasan kvalifikált újságíró szemrebbenés nélkül megírja a cikket,miszerint egy magyar állampolgár az USA új elnöke.(#10906) Ti4x
Nem csak a Dellre vonatkozik, csak épp azt linkeltem be.
itt az LG,Samsung,Lenovo.
Gyárilag egyik sem túl fényes,még egy TN-is lehet ezeknél jobb gyári beállítással (a színtér lefedettségét most ne nézzük).
Csak annyit mondok h a gyári beállítást nem kell túl értékelni. Mert ha haza viszi az ember,úgyis átfogja állítani hacsak nem akarja a kifolyt szemét a billentyűzetről összekaparni negyedóra használat után,mert a felcsavart kontraszt,fényerő ezt teszi."de a haverom is úgy választotta a VS-ját , a többi (LG , Hanns.G) közül , hogy öjjha b*szki.."
De nem mind1 h mi mellett van kiállítva.Egy lada is jól mutat egy talicska és egy roller között, de nem biztos h ugyanolyan jól mutatna egy merci és egy ferrari között is.
Különben is az ilyen tucat számra kiállított monitorok között akkor lehetne igazán dönteni ha mindegyik külön forrásból kapná a jelet. Nem azt mondom h nem lehet megnézni,de nem 100%-ba arra kell hagyatkozni. -
Furky
őstag
Nem ezt a monitort húzom le, sohasem mondtam, nem írtam sehol, hogy ez a Viewsonic rossz lenne, én csak azt írtam, hogy az ilyen kompakt cuccok nekem ellenszenvesek. Ezért soha az életben nem vennék ilyen sem, ha jól olvasod, ezt is a magam nevében mondtam. Egyetlen egy lehetőségét látom csak a beépített hangszóró meglétének, ha társul mellé tv tuner is, akkor okés, tévénézéshez kell. De sima monitorba nem.
A Samsung monitorok panelizéja zavar téged? És mit szólsz akkor ahhoz, amit old_artist írt fentebb? Egyik viewsonicban CMO, másikban CPT panel van...
Az meg más kérdés, hogy alapbeállításon milyen értékeket ad vissza egy monitor, úgysem úgy használom, mindenki a saját szemére igazítja be, vagy pedig kalibrálják. Képzeld el a következő helyzetet: ember megveszi a CMO paneles monitor, hazamegy, nem tetszik a szín, elkezdi nyomogatni, egy idő után jó lesz. Ugyanebben az időben hazaviszi valaki a viewsonicot, neki sem tetszik (mert az ember ilyen), elkezdi nyomogatni, jól elrontja az alacsony deltaE-t, és neki meg úgy lesz szép.
Visszatérve a gondolatodra: tuti nem venném meg, nem kellenek a beépített cuccok. Laptop esetében más a helyzet, ott kell a beépített hangszóró, meg esetleg a webkamera is, de asztali PC-hez soha! Ahhoz vannak jobb kiegészítők, drágábban persze, de nem "3 in 1"... A linken meg összehasonlítva a logitech webcamera-val...Háááááát nézd meg a fehér-fekete átmenetet... a viewsonicé hamar feketébevált, nem látni annyi szürkeárnyalatot sem (sőt, ninics is szürkéje a viewsonicnak), mint logitechnél, vagy nézd meg jobbalsó sarokban a vonalakat... Az írás mindkettő esetében elmosott -
Ti4x
aktív tag
A modba már nem fért bele , de most komolyan utánanézek , hátha találok erről a 2255ösről ilyesmi reakció-írást , hogy egy hasonszőrű 2232BW modellel össze tudjam hasonlítani , mekkora is az az akkora különbség , ha egyáltalán számotevő. Ha lehet CMOssal is , mert ugye a pakliban az is benne van.
Kíváncsi vagyok , megyek search...
-
Lacusch69
tag
1. Igazából mindegy, nem dobálom, nem rugdosom az asztalt, ez nem flipper...
2.Ez a része marhára nem érdekes, webkamerám is van és hangszóróm is van (egyébként headsetet használok)
3. Ezen nincs mit okoskodni, tényleg így van.
4. Könyörgöm, köze nincs ezekhez a gyári marketingadatokhoz... linkeltem a mért 15ms-os átlagot
5. Jó input lagja a Philipseknek, meg az Iiyama E2201W (B1)-nek van...
6. Igaz
7. Igaz
8. Engem csak a DVI érdekel, tv-t nézni van tv-m.Ennyiért tényleg jó vétel, de közel sem kiemelkedő semmiben sem (kivéve színhűség)
-
Furky
őstag
Ez így mind rendben is van, de engem egyenesen taszít a webkamera, meg a hangszóró... Nálam ez nem pozitívum, hanem negatívum.
Olyant tuti sohasem vennék, megvan az 5.1em, azt használom, nem kell gagyi beépített. Webkamera meg... Azom nincs még, ha veszek, akkor is valami nagyobb felbontású Logitech-et.
Ezt mindig felhozod pluszként ennél a monitornál, pedig szerintem nem sokmindenki ujjong ezekért -
Lacusch69
tag
Mivel a VP széria "rangban" a VX felett van, így (elvileg) abban van a jobb panel.
A VX2255 teszje mikori is? Pontosan 1 évvel ezelőtti. Biztos vagy benne, hogy most is 5 csillagot kapna? (A színhűség igen, de a többi?)Old_Artist: nem hiszem, hogy az összehasonlító táblázatban különböző response time-okat hasonlítanak össze.
Ha pl. a BenQ X2200W gtg-je 2ms, nem fogják a VX2252wmb typical on/off RT-mal összehasonlítani.
Nemrég linkeltem egy oldalt, a mérési eredményeket nézegetve (a sajátomnál maradva): 223bw gyári adat 5ms gtg, mért adat átlagosan 12.7ms, max. 22ms.[link] ismét.
-
Furky
őstag
Azért van a kiemelt márkáknak is hibái
Felhozok egy saját példát:
Még vagy 20 éve vásárolt Panasonic 4 fejes videó (akkori csúcsmodell, 50ezerért lett véve, apám akkori havi diplomás bére 16ezer volt) kb 5-6x volt szerelőnél, de még mindig ment az utóbb 1-2 évig, akkor lecseréltük egy újabb példányra, ami közel nem tudott annyit, mint az a 4 fejes, viszont az újabb már 6 fejes volt. Most ott tartunk, hogy az a 6 fejes semmire sem jó, mert amit felvesz, azt nem tudja lejátszani sem rendesen, az is volt már 1-2-3x szerelőnél. De... hát inkább nem mondok rá semmit... Régen minőséget gyártottak, ma már a nagy mákák is erősen mennyiségre mennek, tisztelet a kivételnek, ami nem a Sony, meg a hasonlók, hanem mint pl. monitoroknál az EIZO. Szerintem -
skylaner
senior tag
"DVD-játékos Játszik"
"Elöli Fatábla Kezelése"
"Setup(elhelyezés)"
"Zoom(felránt)"
"MP3 mint új zenei forma játszahat az interneten"
"..WMA kevesebb teret foglal el mint MP3"
"..de csak az ABLAK MÉDIA JÁTÉKOSSAL "Ez nagyon nagy
Vennem kell egy ilyent!!!
ja és h valami újat is tanuljunk:
DVD meghatározása, ezt kellene tanítani
"Ez a magas sürüségü lemez,a digitális jelek által magas minőségű képet és hangot felvételték a lemezbe.DVD az új összenyomás(MPEG II) és a magas sürüségü felvételés technikáját felhanálva felvételheti a hosszú időig tartó videót(például a teljes filmet).DVD a két 0.6mm vékony lemezből áll. A lemez minél vékonyabb,az informácia felvételési sürüsége annál magasabb. ezért DVD-lemez térfogata nagyobb mint a 1.2mm vastag lemez. Mivel a kéz vékony lemez ragasztja egymást ,ezért a jövőben ha megvalósul a kettő-arcos játszás,akkor a játszás ideje hosszabb lesz"Ez ám az ISO szabvány bazzeee
-
skylaner
senior tag
Igen? Én itt a fórumon nem láttam VS értékelést. De ha van akkor linkelheted
Kösz.
Amúgy nem értem ezt a "befőttesüvegtől a lámpabúráig" szemléletet.
Attól h egy nagy multi cég több féle terméketek készít attól még nem lesz rosszabb egy monitor.
Nem a "befőttesüveg-et" megalkotó mérnök csapat dolgozik a monitorokon, és nem is a "befőttesüveg" gyárban szerelik össze a monitorokat.
Akkor pl nem veszel LG,Samsung,Sony...stb TV-t hanem inkább egy "noname" TV-t mert "noname" gyártó egyedül TV-ket készít? -
old_artist
addikt
A BenQ FP241W 6ms g2g 24"WS AU Optronics P-MVA (M240UW01 V0) panelos, elég jó lehet, s mivel P-MVA panelos azért annyi az ára is!
A HD2441W nem 16ms válaszidővel rendelkezik (mivel ez csak a typical), hanem 6 ms g2g (a linkelt oldalon is az van), 24"WS Samsung S-PVA (LTM240CS02) panellal. Az EIZO overdrive technológiájának köszönhetően (világszabadalma) a szürkéből szürkét kell alapul veni! Egyébként már br.230 körül is lehet kapni (JuventusTeam), különösen csökkenni fog még az ára, mivel megjelent a HD2442W (közel 300e lesz, külhonban ~1000€).
A TS meg 350e - nem tudom mit fed!Igen, mint már említettem, a minőséget meg kell fizetni, ezért vannak a "durva" árkülönbségek! A BenQ-nak közel sincs olyan panel vezérlő technikája (sőt, mondhatni nagyon szerény), mint az EIZO-nak, ezért is tud olyan szintereket lefedni, amit a BenQ még ha megfeszül, akkor sem tudja majd!
-
old_artist
addikt
Akinek munkához kell a monitor, annak mindenképen megéri azt a "felárat" érte adni, de a játékokra és a DVD+filmekre is nagyon kiváló, különösen a HD2441W és a HD2442W!
A minőséget mindíg is meg kell fizetni, és ezek az EIZO-k minőségileg/tudásukban nem nagyon hagynak kivetnivalót! Az EIZO-knál tulajdonképpen a vezérlőpanel kíváló (utánozhatatlan) technikai/technológiai képességét kell megfizetni, amivel a panel képességeit "feljavítják" - hardveresen!
Itt megnézheted élőben is az EIZO-kat, és összehasonlítási alapot/alternatívát is mutatnak Neked, ha felkeresed őket!
A kalibrálással kapcsolatosan meg engem, és a 20 töredékéért! -
old_artist
addikt
Üdv!
Akinek írtam vásárlás előtt, hogy nem csalódhat benne, azok csak jót és kiváló minősítéssel értékelték megvásárlás után, és mikor bekalibráltam előttük, s látva a színeket "... hogy előjöttek", csak percekig ültek és ámuldoztak felette!
Most is az egyik PH-s "AMATŐR" kolléga várárolt egy (bár) S2431W EIZO-t, ő nem csalódott egy nagyobbik EIZO testvérében, sőt (egy hason szőrű S2431W) másik monitor kalibrálási eredményeket kültem el neki, amivel elég szép eredménnyel "muzsikált".Hogy mennyire mások a színei/képe (esetleg kalibrálás előtt és után) egy más márkájú LCD/TFT-vel szemben ...hát igen, ezt tényleg csak élőben lehet igazán élvezni ezeket az EIZO-kat, verbálisan és leírva nem lehet a vizualitást visszaadni!
-
szeva000
addikt
Így van.Sajna minden gyártónak vannak kimondottan sz*rul sikerült termékei és néha meg tényleg nagyon jó és olcsón aránylag.Node ennyi közül meg kell keresnie mindenkinek a megfelelőt,mert azért ebben az országban még a pénztárcánk dönt sokszor,hiába is akarnánk egy nagyon jót
Az bizta,ha nekem elég lenne a 22" tuti vétel az L220X -
zorius
tag
Az a baj, holgy a dell design-ja nem jönne be a páromnak; én választok, de abba, hogy hogyan nézzen ki, őt is engedem beleszólni, elvégre ő is ugyanúgy nézni fogja, hadd örüljön, hogy számít a véleménye (még szép!)
A viewsonic jól néz ki, 3 msec válaszidő? És 170 fokos szögek? Jó kis tn paneles cucc ez tényleg akkor. -
skylaner
senior tag
A 61-es ár miatt "szetségöltem"
Nekem akkor is kell egy szerviz menü kép, láthatatlanba nem hiszek, ha meglesz meghajolokDehát ez a hardverpiac.Ahogy még márciusban a 9800GTX 70körül volt ,most meg utánad dobják....Amúgy pl a 2232BW ára is elégé lement, 49ezer FT.
mindfreak :
A Lenovo L220X-ra. (igazad van, most nézem h nem a válasz gombra nyomtam )
-
skylaner
senior tag
Miért, van egy rosszabb darab és akkor már az összes sz@r?
Ha veszel pl 1 kiló krumplit és az egyik belül már rohadt akkor soha többé nem veszel krumplit, vagy veszel egy karton tojást és ha az egyik záp akkor soha többé nem veszel tojást
?
Ugyanmár ennyire nem kellene eltúlozni. Mindig van egy-kettő rosszabbul sikerült példány.
nike_:
Ebbe az S-PVA dologba annyira ne bízzál
Remélem ezt te sem gondoltad komolyan...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest