Új hozzászólás Aktív témák
-
Sajnos kompromisszumok nélküli monitor nincs, mert az maga lenne a tökéletes, az meg tudjuk, hogy semmiből nincs
Végül is a TN panelen kívül minden más jobb, csak elég drágák: ISP-S meg S-PVA panel van, ami minőségi.
Neked kell eldönteni, hogy mennyire akarsz profi monitort, mire használnád, megéri-e neked, meg mennyi pénzed van, ha csak 60E, akkor ezért az összegért az a legjobb választás szerintem amit írtam, meg te is néztél.
2493HM-ról nem hallottam, csak most láttam, hogy létezik
Hát végülis biztos jó... -
Az 1080p, amit írsz, az a FULL HD-hoz tartozik, aminek a felbontása: 1920x1080, viszont ekkora felbontásra csak 24"-os monitor képes, mert neki van 1920x1200-as.
A 22"-esek "csak" 1680x1050-el rendelkeznek, így rajtuk nem jeleníthető meg 100%-ban a FULL HD méret, ami neked kéne.
720p-vel nincs gond 22"-on. Az 1280x720-as. (Ez a HD Ready.)Természetesen nincs gond ezzel, hisz énis FULL HD-ban nézem most az olimpiát a 22"-osomon, nincs gond, és így is el vagyok ájulva.
Viszont, ha mindenkép 22"-osat szeretnél, 16:10-eset, 55-60 körül, akkor nem hagytál sok opciót, a legjobb vétel egy Samsung 2232BW vagy egy Samsung 2253BWlenne.
Viszont ha komolyabban foglalkoznál videószerkesztéssel, akkor el kéne szakadnod ettől az ár intervallumtól, mert ennyiért csak TN típusú panellal szerelt moncsit kapcs, ami hát, nem épp a legalkalmasabb professzionális munkákra, hogy finoman fejezzem ki magam... Sok kompromisszumot kell kötnöd és együtt élni a hibáival, ami 22"-on már nagyon előjönnek.
Persze ha nem zavarnak a hibái, akkor rendben van. -
válasz
GumisPeter #10147 üzenetére
Akkor most neked lényegében DVI hosszabbító kell? Mert amit linkeltél DVI kábel, az arra jó szerintem. A linkelt képen a kábel egyik fele fiú, másik lány, ezt csak hosszabbításra lehet használni.
Aztán írtad, hogy apa-apa legyen a két vége. Hát az meg egyszerű. Ezen az oldalon szerintem akkor ez kell neked, nem? DVI-DVI összekötő kábel a neve.
Vagy esetleg ez is jó talán.Meg még itt is szétnéznetsz.
Hopp, most látom, félreértettem, neked 90fokos DVI csatlakozó kell... Nem volt először egyértelmű. Sorry...
-
válasz
Tomazzo #10143 üzenetére
Ez több okból is lehetséges:
- lehet alapból úgy van felvéve a videó, hogy tartalmazza a fekete csíkokat, ezt úgynevezik, hogy Letter-box
- rosszúl van a nagyítás, vagy az arány beállítva, nem fit a maximális elérhető helyenPróbálkozz más playerekkel is, javaslom a BSplayert.
-
válasz
Tomazzo #10136 üzenetére
A monitorod 16:10-es arányú, a film amit meg nézel 16:9-es, ezért ne csodálkozz, hogy nem tölti ki a teljes képernyőt. Élj együtt vele, felül-alul lesz egy kicsi fekete csík.
LCD monitort meg csak natív felbontásban használj, mert csak arra az 1 felbontásra tervezték, úgy a legjobb a minősége, a többin szar, szinte használhatatlan és élvezhetetlen.
Majd jönnek nemsokára 16:9-es monitorok is, akkor válthatsz.
A filmeknél is meg tudod oldani, hogy teljes képernyős legyen, ha mindenáron azt szeretnéd, viszont akkor pedig el kell nézned a fölött, hogy szélei le lesznek vágva, tehát kevesebbet fogsz látni a filmből.
Példa:
16:9-es arányú, eredeti méret. Rendesen látszik minden, ahogy azt a rendező megálmodta, de két fekete csík a monitor alján és tetején.
16:10-re kihúzva, hogy fullscreen legyen, láthatóan le kellett ehhez vágni a két szélét, így lényegében kevesebbet látsz a filmből, valamint nem azt látod, ahogy azt a rendező elképzelte, veszíthet a film az élvezhetőségén, valamint a minősége is romlik a belenagyítás miatt.Moziban is 16:9-nek megfelelő képarányban látod a filmet.
Kinagyítani a full screen-re úgynevezett PAN-scen-nel tudod, támogatja sok videólejátszó program. Meg nézd meg az aspect-ratio-kat.
egyszerűen "belezoom"-olsz a filmbe, hogy kitedd fullscreenbe.Desktop monitornak azért lett 16:10-es arány választva, mert nem elsősorban filmnézésre lettek tervezve, és így azért szükség van magasságra is, nem csak szélességre.
Megszoksz, vagy megszöksz.
-
válasz
bluevoodoo #9666 üzenetére
Osztom én is, jól döntöttél!
Szintén ilyenem van, feketébe. Maximálisan elégedett vagyok.Egész szépen lement az ára, én március végén vettem bruttó 166E-ért. Már 1351 használati óra van benne
Ez ~56nap folyamatos bekapcsolásnak felel meg. Hasznos funkció ez is, tudod mennyit volt bekapcsolva a géped
Én is szívesen költök többet arra, amiről tudom, hogy jó és minőségi darab lesz, meg a megbízhatóságra.
-
válasz
skylaner #9662 üzenetére
22"-esem van nekem is, és nem érzem azt, hogy az eddigi filmjeim/sorozataim rondábbak, vagy pixelesebbek lennének a monitorváltás után (19"-es után váltottam). Ugyan úgy élvezhetőek.
Sok múlik a kódoláson.Természetesen szemgyönyörködtetésnek néztem már énis 720p meg 1080p filmeket, meg demo anyagokat, és azokon tényleg el lehet ájulni a minőségen. Csak a méretük ne lenne olyan hatalmas
A DVD-k zajossága meg nem a monitor nagyságától függ. Rengetegszer alapból zajosak a filmek. Most hirtelen a Különvélemény jut eszembe, ahol sokan hátránynak mondják ezt a zajosságot, holott pedig direkt van, jobban tükröződik a rendező vizualitása.
Itt is van róla szó: Különvélemény - DVDextra-teszt[ Módosította: Thrawn ]
-
válasz
old_artist #9646 üzenetére
Jah, spórolás... Biztos ez a 21,6" méret körültekintően kiszámolt, hogy minden 10.000. darab után nyerjenek vele még 1-et. Tiszta haszon!
Komolyan kiváncsi lennék a magyarázatra, az őszintére, az igazra.Hopp, lehet Furky kolléga meg is mondta, de persze, hogy miért kisebb, és miért annyival, az jó kérdés. Meg hogy vajon mi van az ajánlás mögött...
-
válasz
old_artist #9644 üzenetére
Hmm, ez érdekes.
Már majdnem el kezdtem írni azt, hogy valamit elnéztél, mert a magyar Samsung oldalon is 21,6" van a látható képméretnél a BW-nél, de aztán megnéztem a nemzetközit. És valóban itt már rendesen 22" van, az L-nél meg 21,6". Jobban hiszek ennek az oldalnak inkább.
Szóval érdekes. 2253BW (22") vs. 2253LW (21,6") Mit jelenthet akkor az "L"? Light?
Biztos véletlenül elszabták sorozatban azt a panelt, de hogy ne vesszen kárba, ezért kreáltak köré egy típus?
Ez jó, ez tetszikViszont ami érdekes, hogy méretre teljesen megegyeznek a spec. szerint, ráadásul az "L" még nehezebb is valamivel
A magyaron a technikai adatokba meg 100%-ban megegyeznek. -
- Samsung 2253BW
- Samsung 2232BWMind a kettőnek 2ms a válaszideje grey-to-grey-ben. 5ms pedig a tipikus válaszidejük.
Van több milláért is 16ms monitor, nem elsősorban a sebesség határozza meg a monitor árát, hanem a benne lévő panel típusa és tulajdonságai. Abban az árkategóriában amit te belőttél, csak az úgynevezett TN+Film-es panelek (legolcsóbb, hátrányokkal küszködő, de átlag felhasználónak tökéletes) jöhetnek szóba.
A 2253BW javára:
- Pivot mód
- VESA, falra szerelhetőség
- kevesebbet fogyaszt (5W-tal igaz...)
- jobb kontrasztarány (8000:1)
- nehezebb, tehát több anyag van benne
- szerintem jobban néz ki
Hirtelen ennyiTehát a 2253BW határozottan jobb vétel a 2232BW-nél. Azt a néhány ezer forintot meg pláne megéri, ami kettejük között van. Én ezt venném.
Az LCD-knek a frissítése teljesen máshogy működik, mint a CRT-ké. Ott akkor is frissül a kép folyamatosan, ha nincs változás a képernyőn, LCD-n meg csak akkor, ha változás történik, és csak azon a helyen, ahol kell.
Ha új neked még ez az egész LCD/TFT technológia, akkor olvasd el a PH! ide vonatkozó cikkét.
Idézem az első mondatot:
"Használd a keresőt!" – hangzik el sokszor az örök érvényű igazság a fórumokon, így a PROHARDVER! fórumain belül is. -
válasz
skylaner #9617 üzenetére
Hm, nagyjából mindent megválaszolták már előttem, csak egyet nem, amire én is kiváncsi lennék:
"Szerk: Játékokban beszoktátok kapcsolni a V-Sync-t ? Én CRT-n használtam de ha itt bekapcsolom egész más lesz a kép, a mozgás világ, nem tudom teljesen jól leírni de érdekes"Tényleg, mi az a V-Sync és mit csinál? Vertikálisan szinkronizál. Najó, de ez mit jelent?
Úgy sejtem a képernyő frissítéssel lehet kapcsolatban, nekem pl. most a következők:
fH: 64.6kHz
fV: 59.9HZ
1680*1050-enÉs akkor ezt a kettőt 1 értékre hozza? Vagy hogyan kell elképzelni?
-
Nem írtad mekkora méretre gondoltál. 19"? 20"? 22"? Wide? (Ja igen, ez egy widescreen topik
)
Ajánlom a házon belüli teszteket:
- [Kedvező árú 19 hüvelykes kijelzők]
- [19 hüvelykes monitorok tesztje - 1. rész]
- [19 hüvelykes monitorok tesztje - 2. rész]
- [22 colos kijelzők tesztje]Az áraknak újonnan nézz utánuk, mert a cikkek már nem up-to-date-ek ilyen szempontból.
Én azt mondom, hogy ennyi pénzből már érdemes 20"-22"-ost venni.
Mondjuk egy Samsung SyncMaster 225BW-re egy picikét még rá kell fizetni, de a Samsung SyncMaster 223BW pont belefér ebbe az árba.
Azért Samsung, mert ők járnak az lcd panel-gyártás élén. Szinte mindenki tőlük veszi, miért vennéd meg másodkézből ugyan azt a panelt? -
válasz
wizardSWF #9597 üzenetére
Ajánlom a következő topikokat:
- [Grafikai munkára milyen monitort?]
- [Milyen 23''-24''-es TFT-t?]
Ezeken biztos találsz hasznos hozzászólásokat.Nem a márkától függ, hogy egy LCD mennyire közelít a színhelyességhez, hanem egyrészt a paneltól aztán a kalibrálásról. Lehet egy überfasza panel is szarul bekalibrálva gyárilag (sajnos ez jellemző is szokott lenni).
Abban az árkategóriában, amit írtál már illik hardveresen bekalibrálni a monitort, hogy úgyérezzük a maximumot kihozzuk a panelból és a pénzünkből
[Panelekről revelás hozzászólásom]old_artist kolléga ajánlása.
Az árkategóriában meg elvárásban amit írtál egyedül a következő monitort találtam alkalmasnak:
- Dell 2408WFP --> ~145.000 FtEzzel úgy hiszem elégedett lennél.
S-PVA minőségi paneles. Van is külön topikja a moncsinak.
Sokan istenítik ezt a példányt a Delltől.22"-osból énis az Eizo FlexScan S2231W-t ajánlanám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Nintendo Switch
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged