- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sas madár
őstag
Hát igen van aki korekten áll hozzá és tényleg van gari de van ahol adig van a sok év garancia amíg nem kell véletlenül igénybe venni.
Én azt tapasztalom nem is az üzlettől hanem magától a forgalmazótól függ ez a dolog ugyanis nemrég beszélgettem a szomszédban lévő szám.tehc. bolt tulajával és ő mondta ugyan annál a nagykernél van ami simán megy gariba van amin ránéznek pl. egy alaplapra és azt mond ja ez határ eset mert rá lett ragasztava a bolt gari matricája...........
(de ugye ezt minden egyes darabara teszik csak van amikor nem gond ) van amikor igen...
Ebből azt gondolom van amire adnak garit alapból a gyártók van amit meg lehet olyan áron ad oda ,hogy nincs rá semmi na akkor kezdődik a kínlódás. -
mindfreak
őstag
Fogalmam sincs, hogy ez pontosan melyik FS monitor, az igazat megvallva lusta vagyok most kikeresni googleon...
Lehetséges, hogy csak egyedi eset, de itt sorra purcannak ki ezek a darabok.
Mellesleg életem egyik nagy csalódása szintén egy céges, FS Lifebook laptop. Ezek minősége kb. a nullával vetekszik, mellesleg ezek sem valami strapabíró darabok. De ez már egy másik topic...
johnny82: Hol vetted?
-
Ti4x
aktív tag
Ugyanígy járt egy másik srác is , akit pár napja említett valaki. 3db 931BW-t vitt vissza pixelhibásan.
Asysoft : A Samsung T szériája egész jóra sikeredett , a 953BW-t meg nem tudom , milyen panelekkel adják. Esetleg nézd még meg ezt a Dellt , ha gondolod , ez is egy jó kis TFT , minden van rajta , amit egy ilyen árú TN panelestől elvárhat az ember. Van rajta DVI is , csak elírták , de az ismertető szövegben említik.
-
Keksz
senior tag
Megvan:
[I]Set contrast and brightness to zero and then press the Sourcebutton for 5 seconds. Look at the Panel info line. There should be an incomprehensible phrase such as M-ME22W0BAA-1002. It’s the letters in bold face, especially those in the middle, which are determinant (based on current understanding) :
# xAx-xxxx : Samsung panel.
# xLx-xxxx : AU Optronics panel.
# xDx-xxxx : CMO panel.
# xIx-xxxx : CPT panel.[/I] -
bszotak
tag
Én visszavinném, de persze már eleget szenvedtem vele, hogy ne legyek kompromisszum kész
Amúgy ha ezt visszaviszed, utána már csak a jót kapod meg, mert letesztelik a szervizben, mielőtt értesítenek. (legalábbis az iPon) Ez egyrészről jó, mert nem kell többet feleslegesen mászkálni vele oda-vissza, viszont időigényes lehet (lásd az én esetem)
-
skylaner
senior tag
És mi van akkor h ha az már jó lesz?
Én úgy vagyok vele h ha már kiadok pénzt valamiért akkor az működjön 100%-san, de ha még se lenne 100%-os és van lehetőség a javításra/cserére akkor élek vele.Nem az h hagyom a fenébe mert nincs kedvem cserélni, inkább megszokom a hibát,és örülök neki h nem vesződtem a cserével mert hátha az is rossz lett volna.
Nem hiszem h te is azért fizettél a monitorért h ne legyen 100%-os.
Ha egyszer ez a 3napos pixel-garancia akkor miért ne használná ki az ember,pont ez miatt van, h ha rossz akkor ki lehessen cserélni.
Ha nekem pixelhibás lett volna akkor tuti visszaviszem,és ha a következő is az akkor azt is, mert én egy 100%-os termékért adtam ki pénzt. Miért költene az ember tízezreket egy rossz termékre.....De ez csak az én véleményem.
-
bszotak
tag
Pénteken vettem, hétfőn vittem vissza. 1-2 napos ügyintézést ígértek, mivel 20-ai hét volt, és pénteken költöztek az új helyre, így csak a következő héten érdeklődtem. Előtte e-mailt írtam, majd személyesen mentem be, természetesen az e-mailre fél órával odaérkezésem előtt válaszoltak, így azt nem olvashattam. Először azt mondták, hogy várják az újabb monitort (mivel az első cserekészülék is hibás volt), de egyelőre most nincs a disztribútornak. Ezután kértem őket ismét mailben, hogy ha a héten nem érkezik meg a jó készülék, akkor választanák egy másik típust, ezt ők el is fogadták. Eddig nem jött hír róla, így ma meg is írtam a kis levelem, T200 lett a nyertes.
Kb. ennyi
(a történethez még hozzátartozik, hogy a logik.hu-tól már rendeltem egy ugyan ilyet, az is hibás volt, majd visszaküldtem, nem volt nekik sem csere, így visszakaptam a pénzt. Én hülye meg azt hittem, hogy az iPonnál akad még jó
)
Bocs, hogy kicsit hosszú lett
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ha egyedülálló (pl. a feketén) látható monokróm felületen észlelhető a hiba, akkor az csak sub-pixel hiba!
Ha a kereskedő a vásárlástól számított 3 napon belüli "teljes" pixel garanciát biztosít/vállal, tehát/azaz még egy sub-pixel (al-pixel) hiba esetén is köteles kicserélni a monitorodat!
Aki csak 3 napos pixel garanciát vállal/biztosít, tehát ez azt jelenti, hogy az összes monokróm felületen látható (RGB+fekete/fehér) összes sub-pixel hibás, csak abban az esetben cseréli a monitorokat!szvsz vedd fel a kapcsolatot a kereskedővel (mail + telefon), ahol vetted, és kérdezz rá először, hogy sub-pixel esetén mi az eljárás náluk, és csak akkor mond el a tapasztalt hibádat!
-
Ti4x
aktív tag
A Dell E228WFP szegélye például teljesen matt , ahogy az állványzata és a hátulja is. Ha ez a fajta porosodás zavarna , egy ilyennel nem lenne eféle gondod és elég jó TFT. Csak egy gond van vele... Drágább legalább egy tizessel pl egy 2232BWnél. 62ért láttam mostanában legolcsóbban.
Zorius : Láttam kiírva webshopban , hogy csak a nyitvatartás időre érvényes a 3 nap pixelhiba garancia például. Itt ennél a boltnál így mérik például , legalul olvastam : [link]. Az már más kérdés , hogy mi számít egy webshopnál nyitvatartási időnek...
-
skylaner
senior tag
A 226BW kb 2 éve jelent meg.Az újabb típusokhoz képest nem lehet olcsóbbért eladni,hisz tudásban ugyanazt tudja(max a dinamikus kontraszt alacsonyabb),azonos áron sem lehet mert ez egy régi termék,így a kereskedőknek sem éri meg,inkább nem árusítják.
A poros,ujjlenyomatos témához pedig:
Egy kis víz és monitor-törlőkendő csodákra képes. -
Ti4x
aktív tag
Keksz én úgy gondolom , hogy mindenkinek megvan az otthoni , és általában érzelmileg ragaszkodik hozzá. Főleg , ha mással még nem is hasonlította össze. Akkor lehetne jól dönteni , ha egymás mellett lennének kirakva , és látná az ember a különbséget. Sok esetben meglepődnének páran , milyen különbségek is lehetnek. Akármelyiket is válassza az ember , megszokni meg tudja , rossznak egyik sem rossz. Szeretek a megbízhatóbb (és ha lehet nem távolkeleti) márkák közül választani , ezért is döntöttem a Dell (kanada) mellett például még a ViewSonic (amerika) ellenében is. Wwhy is ezt mondta : [link] , igaz később beszéltük , hogy véletlenül elírta és A02 , nem A01. Nem mondom , hogy nincs nála jobb , de pár összehasonlítási alapom van és számomra ennek már jó képe van , igaz én is tesztek alapján is , látatlanban vettem... A felsoroltak közül rosszul egyikkel sem járnál.
-
Ti4x
aktív tag
Amit linkeltem webshopot , ott például a felbontottat is visszaveszik. Meg kell érdeklődni és egy hozzá értő véleménye sem lenne rossz. Mert egyébként ki tudja , lehet , hogy simán visszaveszik , sőt iponban vissza is vették volna az egyik srác TFTjét , amikor felhívta őket , mert látta , hogy rosszul lett a honlapon egy adat feltűntetve. Amúgy a bontottat meg gondolom újradobozolják és kész , de nem tudom a kulisszatitkokat.
-
Keksz
senior tag
Ez a baj ezzel a jogszabállyal:
5. §.
A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot
b) olyan áru értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac gazdálkodó szervezet által nem irányítható ingadozásától függ;És ezek a dolgok függnek a dollár/euró - forint árfolyamtól.
Plusz ahogy látom vannak kikötések is ha szó van róla a webshopok honlapján. Pl csak bontatlan terméknél élhetsz vele.Megértem a kereskedőt, mert mit kezd egy kibontot és totál nem hibás termékkel?
-
Keksz
senior tag
Csak azért kérdezem mert 780G alaplapot szeretnék venni, integrált videókártyával, amin van HDMI és D-Sub (ezeket lehet egyszerre használni vagy a DVI és D-Sub-ot), és ezért a TFT monitor menne a DSUB-ra (DSUB-DVI átalakítóval), míg az LCD tévé pedig a HDMI-re (HDMI-HDMI káballel). Vagy h minden tökéletes legyen vennem kellene még egy DUAL-DVI extra videókártyát is, kb 15.000-ért?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Le Mans Ultimate
- Milyen okostelefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ingyenes az Epic Store-ban a Sable
- Hobby elektronika
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- SAMSUNG (LS32D700EAUXEN ) 4K GAMER MOITOR ! AKCIÓ!
- LG Ultragear 27GN60R (Garanciás)
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest