- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
rol33
aktív tag
hát azt kell mondjam minél többet olvasom amit írsz/tok annál jobban elbizonytalanodok h lehet mégse kéne nekem cserélnem. az jön át nekem h hiába is vennék egy újabb TN monitort, ugyanaz lenne mintha a régit nézném. jól látom? pl. a t220 is csak kontraszt arányban tud többet azt annyi?
de mit mondok majd az embernek, kiment a piros -
rol33
aktív tag
igazad van én kérdeztem a tutit
az h mire kell már leírtam, én sem cserélném csak ismerősöm meglátta a jelenlegit és el akarja vinni mindenáron
akkor a lényeg h kb max 70-80k körül gondolkodtam. nem volna rossz egy olyan amit írtál de egy monitorért nem szívesen adnék ki ennyi pénzt, még ha az a tuti is.
nekem a mostanival sincs semmi bajom, igaz hogy TN, de amire kell arra teljesen megfelel. ami meg nem TN és jó is az meg már 100k fölött van. -
old_artist
addikt
Üdv!
A gyári beállítások sohasem jók, különösen Custom módban, ezt azért meghagyták a hardveres kalibrációnak!
Előzetesként, amit eddig kalibrálgattam, majd hasonló eredmények születtek, de ha a következő "kezdő" beállítást elvégzed, és a fényerő és kontrasztot a "szemedre/szemeddel" beállítod, akkor alternatívaként megfelel:
- Fényerő: 50%
- Kontraszt: 54%
- R 96%, G 94%, B 97%
ICC profilt majd küldök, mert lehet, hogy a jövő héten kalibrálok egyet 4870-re is, de azt privátban! -
old_artist
addikt
Üdv!
Grat a nagyon jó/kiváló monitorhoz!
Mivel ATI kártyád van, ezért nem nagyon tudok segíteni (NVidiára van nagyon jó/kiváló kalibrációm), de ha lesz ATI-s kalibrációm 4870-re, akkor küldöm majd, viszont tudnod kell, hogy ez csak egy alternatíva lesz a számodra, mivel ahány monitor és környezete, annyi féle kalibráláció! -
Furky
őstag
1. Jobb képminőség: ugyanazt a digitális jelet jeleníti meg, amit a VGA létrehozott. Ellenben a D-Sub-nál először átalakítják analóggá, majd vissza az analógot digitálissá. A végeredmény nem lesz sohasem ugyanaz, csak közel azonos, kb elhanyagolható, de azért mégsem.
2. Kényelmesebb használatbavétel: nem kell szórakozni a monitoron a képigazgatással, és egyéb beállításokkal, amik DVI esetében le is vannak titlva az OSD-ben, mert magától állítódnak be. ( képélesség, pozicionálás, ilyesmik)
3. Plusz funkció: DVI-nél tudod úgy is használni a monitort, hogy ha nem natív felbontáson használod, hanem egy kisebben, akkor nem nyújtja szét a képet, hanem csak az adott felbontású részt jeleníti meg, körbe fekete kerettel. Gyengébb videókártyáknál játékokban ez esetlegesen nagyonis jól jöhet.
Kb ennyi jutott eszembe így hirtelen... -
old_artist
addikt
-
attiati
veterán
irodai használatot? ez miből szűrted le?
"A monitorok dizájnja letisztult és egyszerű, így első ránézésre is látszik, hogy irodába szánták őket."külső alapján?
Állítólag ipon tesztek nem mérvadóak, meg ez csak egy előzetes. Tesztet kéne róla olvasni, én is ezzel a monitorral szemezek.
-
tupacamaru
veterán
Érdemes elolvasi ezt is mielőtt valaki vásárlásra adná a fejét, vagy akár csak infó szezés céljából is. 22" Lenovo L220X TFT - a kakukktojás
-
old_artist
addikt
A HP-k kiskereskedelmi forgalmazása (értesüléseim szerint) szeptember végéig megkezdődik hazánkban is!
Hááát, elég nagy csapás lesz ez a TN-eseknek (na meg az összes monitor gyártónak), ha a kiskerekben is 70e körül lesz az ára ennek az S-PVA-s monitornak, nem csak a web-shop-okban!!!
Most ugyanis a HP ezen monitorja "bevezető áron" kerül forgalomba, ilyen olcsón! -
old_artist
addikt
Igen, de mivel megjelent a HP, a külhonban hasonló árban vannak a lenovóval, és szvsz a hazai kereskedőknél is esni fognak majd a lenovo-k árai (már láttam 76e-ért lenovo-t, de a kereskedő beszüntette az árusítását a pixel hibák miatt).
"Tehát ez inkább kitölti a hézagot a TN+Film panel és a Lenovo L220x között ha jól értem." - igen, a HP a TN panelek elleni hadjáratot indítva küldte "hacba" ezen monitorjait, amivel szvsz hatalmas hasznot fog bezsebelni, és a monitorok árai brutális hanyatlásba kezdenek majd, hogy felvehessék a versenyt a HP tömegcikkeivel szemben!
Óriási harc kezdődik majd mostantól - ami a külhonban már elkezdődött a monitorok között, különösen a TN-esek ellen!
Nagyon várom a fejleményeket, érdemes majd követni - és majd a HP ezen monitorok hatalmas elterjedését (szept. végére), és a TN-esek kapkodását. Karácsonyra, szvsz még pixel garanciát is fog adni a HP, mivel már megengedheti majd magának (mint láttuk a samuknál)! -
old_artist
addikt
Üdv!
szvsz ha már valaki vásárol ilyen HP LP2275w-t, akkor lehetne valami összehasonlítást tenni, de szerintem a lenovo-nak nagyobb az esélye a FullHD és az S-PVA panele miatt, viszonta HP megkapta az EIZO S2231W panelét, de a HP vezérlő technikája nagyon gagyi, hogy nem tudja hozni az EIZO kiváló értékeit (pl. kontrasztban HP 1000:1 vs. EIZO 1500:1). Viszont a HP az árával (most brutálisan csökkentették az eladhatósága miatt) törhet utat magának a vásálók kedvébe/körébe!
-
mindfreak
őstag
2304000 db pixelből 1-2 hibás nem a világ vége...
Én sajna még mindig nem döntöttem el melyik monitort vegyem, de a Lenovo is közte van még mindig, bármennyire is súlyosabb az ára.
Esélyesek: Samsung T220, Lenovo L220x, Philips 220CW, ViewSonic VX2240w, Dell E228WFP... végül is elég hosszú még ez a lista.
-
skylaner
senior tag
Ha van pénzed Lenovora akkor mindenképpen az.
Klaszi sokkal jobb színhűség,jobb betekintési szögek,S-PVA panel. Egyszerűen ennyi pénzért jó vétel(kb 90ezer)
Egy 4870-nek nem lesz gond ez a felbontás.Nem tudom h kinél veszed, Brekk régebben vállalt rá pixel garanciát, nem tudom h ez él-e még, kérdezz rá ,mert elég gyakori ezen monitoron a pixel-hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Formula-1
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gitáros topic
- Autós topik
- PlayStation 1 / 2
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest