- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
-
-
Headless
őstag
válasz
MrSealRD #11909 üzenetére
Keresőben sok jót lehet találni, az egyik topikgazda tanácsa
De biztos van még ha rákeresel az openvpn /vpn párosra valamelyik tp-link vagy az openwrt topicban. -
Headless
őstag
válasz
MrSealRD #11624 üzenetére
ettől függetlenül nálam a DMA hiba okozott router elégtelenségeket, újraindulásokat. Így érdemes megnézni melyik kliens okozza, és megpróbálni csökkenteni a számát, ahogy írtam antenna választás beállítással.
A transmissiont, meg ha nem használod a Webes a felületen a Rendszer-> Indítás menűpontban nyugodtan tiltsd le, feleslegesen megy és terheli a routert.
Memória eltűnésen mire gondolsz? Elfogy a szabad memória vagy mi?
-
Headless
őstag
válasz
MrSealRD #11618 üzenetére
1. Olvass vissza kereső szó TX DMA
nekem amivel nem megszüntetni, hanem csökkenteni tudtam a számát az ez
/etc/config/wireless Wifi device részéhez kell irogatnod ezeket
option txantenna '0x3'
option rxantenna '0x7'
A 3-ast és 7-est cserélgesd ki 1-7-ig minden kombinációra és válaszd ki a legmegfelelőbbet(csere után minimum wifi interfész újraindítás kell, de teljes router újraindítás megjobb). Amúgy ez kifejezetten egy eszköz nem kapcsolódik rendesen és az okozza, megkéne tudni melyik eszköz.2. Ez a luci (webes felület http szervere, nemtudsz mit kezdeni vele, hacsaknem megvagy webes felület nélkül.
3. Transmission nyilván a rendszer/indításnál engedélyezve van a transmission tiltsd le és utána állítsd is le, letiltással nem fog elindulni a router indításakor.
("kemény 5%" azért ez minden csak nem kemény
transmission nálam 52% minidlna 24%)
-
SztiviVander
addikt
válasz
MrSealRD #10686 üzenetére
1. mondjuk abból hogy nem tudsz majd belépni a routerba
2. IP tartományokat szoktak végigszkennelni és azt az IP-t ami adott porton (jelen esetben a 22-n) válaszol azt bepróbálják. főleg ha olyan ssh verziót mutat a portszkenner ami közismerten törhető.
nem írtad mi van a routeren, de ha valami régebbi openwrt akkor nem ártana frissíteni az sshd-t ha már kirakod és kell az is hogy a világon mindenhonnan elérhető legyen. nem tudom van-e pl denyhosts openwrt-re, ha van akkor fel kell tenni (már ha nincs fent alapból) és beállítani mondjuk 3 invalid logon attempt-re. az eléggé meg tudja keseríteni a próbálkozók életét. -
válasz
MrSealRD #10427 üzenetére
Valóban kézenfekvő, de lehet egy sima újraindítás is megoldja!
Én csak azért nem ajánlottam a reset-et, mert miután egyáltalán feltettél ilyen kérdést, azt gondoltam, hogy a reset-et valami okból el akarjátok kerülni, ha lehet! Tényleg annyira kézenfekvő dolog, hogy fel sem merült bennem, hogy ha lehet, nem próbáltátok még meg!
Tévedtem!
-
-
suste
veterán
válasz
MrSealRD #9092 üzenetére
ha működik minden ami neked kell, akkor szerintem sosincs értelme a friissítésnek, legtöbbször csak a probléma szokott lenni belőle
persze vannak biztonsági frissítések, meg egyéb változások, de trabantból nem lesz ferrari.....ez persze a saját véleményemés persze én magam is csinálok a végleges BB-ből saját buildet, amit fel is teszek majd,
de nálam ott kezdődött a dolog, hogy volt sok csomag amit nem használtam a vargalex-ben, és volt ami viszont hiányzott.... -
MrSealRD
veterán
válasz
MrSealRD #8266 üzenetére
Hát hivatalosan is rossz volt a tippem... Sajnos az a helyzet, hogy továbbra sem jó...
Tehát amint a másik gép már 1 napja kábele van....én meg melóból hazajöttem és felcsatlakoztam wifi-re. Pár óra múlva megpróbáltam elérni a megosztott mappát és közli velem, hogy az útvonal nem található..
TotalCommander, és Win 7-ben(Intéző) is megpróbáltam de ugyanaz. A másik érdekes, hogy ha újra fel szeretném csatolni a mappát, akkor a gépet látom ugyan....de ha rámegyek akkor már megint azt mondja, bocs nem létezik...Szóval az a kérdés, hogy milyen beállításokat nézzek át aminek rendben kell lenni ha a Wifi -> Wifi simán megy a Kábel -> Wifi meg nem?
-
krealon
veterán
válasz
MrSealRD #8264 üzenetére
"Van két gép. Az egyik látja a másik megosztott mappáját. Sőt fel is van csatolva hálózati meghajtóként.
Eddig mindkét gép Wifi-n volt. Amelyiken a megosztott mappa van azt kábelre raktam. Így viszont a másik gépről elérhetetlenné vált ez a mappa."A WiFi --> kabel valtasnal megvaltozott a gep IP cime, mivel a halozati csatolo kap IP cimet nem a gep. Ez eleg nagy kavarodast okoz, foleg, hogy a Microsoft Computer Browser Service (masneven Microsoft Network) egy elosztott rendszer es stabil allapot elereseig akar 15 perc is eltelhet.
Ezt kikuszobolni csak egy WINS szerver (DHCP option 44) segitsegevel lehet. Microsoft-nal csak szerver gepre telepitheto. Linux-on sokkal egyszerubb. -
-
-
Kicsirics77
veterán
válasz
MrSealRD #8056 üzenetére
átakartam a ddns szolgáltatást állítani az ipdns.hu-ra de semmi nem történik
marad a changeip.org
pedig restart is megvolt de továbbra is a changeip.org-al érem el.
wtf?
nem mintha bajom lenne a changeip-vel
a ddns-script és a luci-app-ddns meg fentvan amit az oldalon írnak hozzá -
válasz
MrSealRD #7650 üzenetére
Lehetséges... Ismerőstől is kérték a címet, aztán azóta se hallott róluk! Pedig a "címkérő" mailben még írták is, hogy ha tudok valaki mást is, akkor szóljak neki, mert még várnak jelentkezőket! Ehhez képest nem kapkodják magukat, de persze még simán jöhet Neked is! Nyilván ugye 10000 emailt kiküldeni lehet egy kattintással, de 10000 routert csomagolni, és el postázni időbe telik!
-
-
-
-
suste
veterán
válasz
MrSealRD #7160 üzenetére
szerintem a legjobb megoldás, ha átrakod switch-be a 3600-ast, a 1043-as topikban található vargalex leírás alapján
az egyikbe jönne az UPC routerből a kábel (tehát LAN-LAN összeköttetés lenne)
így lesz 5db LAN portod a 3600-on
3600 LAN interfészen átálítod az IP-t (pl: UPC:192.168.1.1 -> Tplink: 192.168.1.2) és beállítod a DNS-nek és átjárónak az UPC-t,
vagy teheted DHCP-re is a LAN-t, és aakkor kér magának egy IP-t
az UPC-ben megnyitod a megfelelő portot a 3600-on futó alkalmazásoknak (9091-tm, 21234-tm, 22-ssh, 21-ftp, 80-luci)
az UPC cucc lesz a DHCP kiszolgáló minden eszköznek, így minden eszköz látja a másikat, mehet mindegyiken a wifi (külön csatornára érdemes tenni őket, és akkor kevésbé zavarják egymást)
3600-on futó DLNA és SAMBA is minden gépen elérhető lesz, bárhova is csazlakozik (UPC kábel/wifi, Tplink kábel/wifi)én ezt megcsináltam haveromnál több mint egy éve T-home-os Cisco-val, azóta is hibátlan
dyndns maradhat a Tplinken is, csak webes ellenőrzésre kapcsold
-
tusi74
őstag
válasz
MrSealRD #7124 üzenetére
Nekem már működik is, eszméletlen jó. Igen, tudom, hogy nem ez az optimális megoldás, de kinek van pénze erre: Dlink Dir-921?
És akkor még 50-6000-ért a jó kis gigabites routeremet nem gigabitesre cserélném. Visszafejlődés.
-
suste
veterán
válasz
MrSealRD #5829 üzenetére
De azt mindenkinek figyelembe kell vennie, hogy ez csak a gyenge wifire és az ez miatti kliens eldobásra jó!!!
A DMA hibára, amikor összeveszik a klienssel a router, arra nem jó. És ugye ez sem (csak) a router hibája, és nem is fogják cserélni gariba ez miatt.Ami viszont nagyon érdekesen alakul, hogy nem mindegyik zöld ledesnél segít.
(#5823) sutszi:
mindenképen utána kéne járnod, hogy melyik HW verzió, mert kékkel elvileg nem lehetne ez a hiba(#5826) esox2:
nálad a gyenge wifi miatt dobja el? -
Zirowe
nagyúr
válasz
MrSealRD #5750 üzenetére
Lejjebb vettem, végre módosult, majd vissza 20-ra és ott maradt.
A problémám inkább az volt, hogy ssh-n azt mutatta, hogy az 5ghz is aktív, bekapcsolni meg egyáltalán nem engedte lucin keresztül (engedélyezés/letiltás között váltogatott a felirat, de nem kapcsolt be, érzékelni nem lehetett, de ssh-n aktívnak mutatta).
Router reboot, 2.4 maradt 20-on, 5ghz pedig végre inaktív ssh-n keresztül is. -
-
suste
veterán
válasz
MrSealRD #5656 üzenetére
ha jól értem, akkor eleve azért váltottál nála routert,mert az előző is gyengén teljesített
ha ez így van, akkor simán lehet a közelben egy olyan zavaró tényező, ami az egész 2,4Ghz-et agyonüti
és akkor megint csak nem a router a hibás
az lenne az igazi teszt, ha a tiedet vinnéd el hozzá, vagy fordítva -
válasz
MrSealRD #5653 üzenetére
magyar régión (is) és azonos csatornán kellene kipróbálni, mert a csatorna eltérés eleve okot ad a jel erősségének az eltérésére, illetve sebesség...stb szempontjából sem mindegy.
Intruder2k5; ááá, én direkt zöld ledes 1.4 verziót hajkurásztam, és tegnap sikerült végre venni!
-
-
csixy
addikt
-
válasz
MrSealRD #5503 üzenetére
Router-ben hdd, ftp és lan megosztás. Lan-on normális a sebesség (8-10 mbyte/sec), 2.4 ghz-es wifi-n (135 mbit-esnek írja a telefon) 2.5 mbyte/sec a max olvasási sebesség mindkét protokolon, router-től 1 méterre, egyedül használva az adott csatornát és router-t. Telefonon speedtest a net 50 mbit/sec-es sebességét írja, tehát a wifi-net gyors, de a wifi-hdd között valamiért lassú. Erre valakinek ötlete, hogy mit kellene be- vagy kikapcsolni?
-
-
-
-
-
KMT
addikt
válasz
MrSealRD #4065 üzenetére
A legújabb gyárival.
Nem speedtest, mert azok nagyon ingadoznak, főleg a gyengébb netbookokon a grafikai megjelenítés miatt is. Ezt használtam: http://ftp.fsn.hu/testfiles/
-
KMT
addikt
válasz
MrSealRD #4048 üzenetére
Ismét nekiveselkedtem, de csak még jobban elment a kedvem tőle. Eredmények:
Subnetbook1:
Modemből 90 Mbit, routerből (és wifin közelről) 40 Mbit körülSubnetbook2:
routerből (és wifin közelről) 40 Mbit körülRégi notebook:
routerből 100 Mbit csúcs, de 60-as átlag bőven!
(a wifije 802.11g-s, így nem mérvadó)Tehát:
1. Laptopfüggő, hogy melyiken mennyit megy a router!2. Amit az adott gép tud routerből vezetéken, azt tudja wifin. De akkor miért tud többet modemből?
Erre van magyarázat?
Válogat a router?
-
KMT
addikt
válasz
MrSealRD #3983 üzenetére
g+n: Sajnos lehet, hogy akkor sem ok:
[link]
"An 802.11g network has a best-case useable bandwidth of around 25Mbps. 802.11n can move this up to anywhere between 50 and 100 Mbps. But if any 11g clients are also actively using the same radio on an 802.11n router, throughput for both will be reduced by more than half."Ha sem a Viber, sem a FreeVoip nem ment hibátlanul pont a routercsere után, ott én nem a programokra gyanakodnék.
Nekem 3G-n teljesen jók ezek. Szóval eltérő tapasztaltaink vannak, úgy látom.Kismillió sebesség és jelszint tesztet csináltam mindkét frekin, de nem nagyon mentegettem el őket. De legalább megismertem a lakást ilyen szempontból.
Úgyhogy ami kérdéses nekem, az az adapterek kérdése, illetve az open-wrt szükségessége.
Mennyire egyszerű visszatenni a gyári fw-t utána?A modemsebességre a UPC-s topikban már érdeklődtem, de sokra nem jutottam. Lehet, hogy ennyit tud a net, végül is a garantált megvan. Vagy lehet, hogy a kábel, esetleg a laptop a hunyó?!
(Inkább az aggaszt, hogy wifin csak megközelíteni lehet ezt, max közelről. Majd még megnézem, hogy kábelen mi jön ki a router-ből.) -
KMT
addikt
válasz
MrSealRD #3981 üzenetére
Igaz, ott a nagyobb %-os a jobb? Csak mert azon meg több AP-t ír, mint a kevesebb %-osokon. Vagy figyelembe veszi a jelerősséget is? Mert akkor stimm a dolog.
A képen a nagy narancssárgát ne vedd figyelembe, az pár percenként ugrik fel, amúgy kis jelszintű. Csak nem értem ezt a dolgot. Egy nyomtató is be szokott ugrálni.
Bár közben korábban linkelt cikkben olvasom, hogy ha g-s eszköz is megy, az felezi az n-es sebességet. Vegyünk adaptert a régi laptopokba is, ahol nincs szükség gyors netre, hogy a többi gyors lehessen?
Voip: Az adatkeret fogyna el.
Ha meg arra gondoltok, hogy a net elég neki, akkor nem. Tegnap kb használhatatlan volt a wifi voip-re. Sajnos -90 dB körüli a jel a szobámban, de itt a legnagyobb a szórás, van, hogy jó. -
KMT
addikt
válasz
MrSealRD #3975 üzenetére
Igen, azt használtam. Arra még nem jöttem rá, hogy hogyan ajánl, de a fenti logikám alapján megvan egy normális csatorna. Csatolok képet. Nem tudom, hogy a progi bugos-e, de van néhány hálózat, ami időnként felvillan -90-ről -25 dB köré (lásd kép, a windows nem mutatja ezeket sose)...
Arra is rájöttem, hogy jobb nekem a 20-as szélesség, kevesebbet lóg bele más hálózatokba. Az adóteljesítmény is maximumon van.
Mindegyiken próbálkoztam (g, 2.4n, 5n). A g-s eszközökkel a legrosszabb, ezekkel rosszabb mint volt, többnyire. Ez törvényszerű?
A 2.4 és 5 GHz pedig valóban helyfüggő, hogy hol a jobb. Nálam lassabb az 5-ös, jelben is kb -10 dB a másikhoz képes.
Igen, n-es telefonnal is, ezzel a leggyengébb a jel.
-
chab7
addikt
válasz
MrSealRD #3896 üzenetére
Ahhoz képest, hogy az elején én is kínlódtam vele, és az még gyári volt, most nálam is 27d 0h 12m 1s uptime. És csak azért ennyi mert hűtőszekrény csere volt és annak a tetején van a modem+router és addig szét kellett szedni
Jó kis masina ez, bár az egyetlen hátrányának azért a gyengébb lefedettséget én is meg tudom említeni. Viszont a régi edimax routerrel kitoldva már lefedem a lakást teljesen (vályog).Ez van rajta
OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 / LuCI Trunk (trunk+svn9655) -
válasz
MrSealRD #3791 üzenetére
Szia!
Gyakorlatban nem sok érezhető változást szoktak hozni ezek az antennák, esetleg csak minimálisan növekszik a jelszint, ezen kívül a nagyobb nyereségű antenna több zajt is összeszed, így az eredmény nem feltétlenül lesz kielégítő! Persze van akinél beválik, de nem szabad csodákra várni, mert akkor bizony pofára esés lesz!
A 9dBi, meg 16dBi a legtöbb esetben már kicsit elnagyolt érték, utóbbi mindenképpen, egy mérés eredménye szerintem inkább állna közel az 5-höz, mint a 10-hez!
A szöges ábrázolások nem véletlenül vannak, az adó kimenő teljesítménye fix, ezért is nem lehet csodát tenni, csupán annyi történik, hogy ezek a nagyobb nyereségű antennák kisebb térre összpontosítják a teljesítményt, vagyis vízszintesen kisebb a nyílásszög, ahol erősebb lesz a jelszint! Még érthetőbben, ha mondjuk a földszinten elhelyezett router jelét a tetőtérben is fogni szeretnéd, akkor a lehető legrosszabb amit tehetsz, hogy ilyen nagyobb nyereségű antennákat teszel rá!
Ez így eléggé le volt egyszerűsítve, de talán segített valamit!
Egy fórumtárssal beszéltem, aki cserélte a WDR4300-on ebay-ről vett 16dBi-sre az antennákat, azt mondta, rosszabb lett mint az eredetivel volt! Ez persze nyilván nem jelenti azt, hogy nem lehet jó antennát venni, de azt mindenképpen sejteti, hogy rengeteg a gyagyi darab, amit csak nagyra csinálnak, hogy minél hosszabb legyen, így a lajikusok megeszik, javulást nem hoz!
-
válasz
MrSealRD #3758 üzenetére
Ha nincs rajta HDD, akkor semmi gond! Ha van, akkor ajánlatos leállítani az azt használó alkalmazásokat, és szabályosan umountolni a HDD-t! Bár ugye én nem használok vargalex buildet, de mintha lenne is benne egy ilyen script, ha jól rémlik be is lehet konfigolni a hátsó gombra ezt a leválasztás funkciót!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Autós topik
- 3DMark (2013) eredmények
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Filmgyűjtés
- Everest / AIDA64 topik
- Stellar Blade
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- Kamerarendszerek telepítése //// Gyengeáramú hálózatok kiépítése //// Informatikai segítségnyújtás
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest