- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
feco93
tag
-
mzsombor
tag
válasz
Centaurus #10572 üzenetére
Suste fórumtárs FW-jével nagyon egyszerűen. http://suste.besaba.com/Openwrt_Barrier_Breaker/
-
suste
veterán
válasz
Centaurus #8414 üzenetére
repeaterből annyit teszel be amennyit akarsz
hiszen a fő router ezeket sima kliensnek látja
nálam is 2 repeater van....WDS-ből viszont még nem próbáltam egyszerre többet, így azt nem tudom, hogy megy-e, de mintha láttam volna talán DDWRT menüben több BSSID/MAC cím hellyet
-
suste
veterán
válasz
Centaurus #8388 üzenetére
A dlna adatbázisról jutott eszembe, hogy eddig nekem nem sikerült openwrt-vel elérni azt, hogy a fő routeren működő DLNA látható legyen a továbbszórással lefedett területen.
WDS és repeater üzemmódban is valamiért megfogja valami a dlna-t, vagyis azok az eszközök, amik a 740-re fognak csatlakozni, azok nem fogják látni a 3600-on futó minidlna-t.
Erre csak a 710-es (vagy másik usb-s) router lehet a megoldás, mert ezzel felcsatolható hálózati meghajtónak a 3600-on futó SAMBA, és saját miniDLNA-val továbbosztható a tartalom egy pendrive-on található adatbázissal.
Remélem érthető amit írni akartam.
Ha valakinek van más tapasztalata WDS/repeater + DLNA-val, akkor azt ossza meg légyszi!!! (Gyárifw-vel pl még nem próbáltam.)
-
Zoolesz
csendes tag
válasz
Centaurus #7161 üzenetére
Én az alábbi képen állítotam be a DLNA-t:
opkg update
opkg -dest kulso install minidlna luci-app-minidlna
opkg-link mount /mnt/loopdisk
nano /etc/config/minidlna
config minidlna config
option 'enabled' '1'
option port '8200'
option interface 'br-lan'
option friendly_name 'MiciDLNA Server'
option db_dir '/mnt/hdd/minidlna'
option log_dir '/mnt/hdd/minidlna'
option inotify '1'
option enable_tivo '0'
option strict_dlna '0'
option presentation_url ''
option notify_interval '600'
option serial '15774422'
option model_number '1'
option root_container '.'
list media_dir '/mnt/hdd/video'
option album_art_names 'Cover.jpg/cover.jpg/AlbumArtSmall.jpg/albumartsmGép és TV is tökéletesen látja.
-
válasz
Centaurus #2476 üzenetére
Ha a 740-esen gyári fw van, akkor annak LAN interfészét nem tudod DHCP-re kapcsolni szerintem, hanem mindenképpen fix IP címe lesz! Amit suste mond DHCP kikapcsolást, az arra vonatkozik, hogy a rá csatlakozó klienseknek nem fog IP címet adni, hanem ez a feladat is a 3600-ra hárul... És mivel az eszköz fix IP-s, így nem fogod látni a DHCP kliens listában! Lehet 192.168.0.1 a LAN címe, ebben az esetben viszont nem fog beengedni a 192.168.1.x tartományból! Kösd rá külön csak a PC-re, és akkor át tudod állítani az IP címét! Ha a 3600-as címe 192.168.1.1, akkor azt állítsd mondjuk 192.168.1.254-re!
-
-
suste
veterán
válasz
Centaurus #2485 üzenetére
pedig ez alapján a http://192.168.1.149 -en be kell jöjjön a 740-es webes felülete
az utolsónál pedig érdemes lenne megnézni hogy wifin csatlakozik-e vagy kábelen (network/wifi fülön is látszik az a MAC cím?)
-
suste
veterán
válasz
Centaurus #2479 üzenetére
bemész a 740-es webes felületére, és ott a DHCP menüben disabled-et nyomsz, aztán save
ezután újraindítod a 740-est
rádugod a gépet és bemész bemész a 3600-asba, megnézed, hogy a 740-es milyen IP-t kapott (pl: 192.168.1.10)
és ezen az ip-n fogod elérni a 740-es webes felületét (igaz erre már nem nagyon lesz szükséged)
rádugod a géped a 740-esre, és a 3600-astól fog kapni IP-t (pl:192.168.1.11)
ha végig ráv olt dugva a géped, akkor lehet jobb újraindítani a gépet -
suste
veterán
válasz
Centaurus #2449 üzenetére
-milyen FW van az 1. routeren (3600-as)?
-a 2. router-t melyik portján kötötted az 1-höz?
ha WAN porton, akkor az 1. routerre kötött gépről nem fogod látni a 2. routerre kötött dolgokat
ha LAN porton, akkor ki kell kapcsolni a 2. routeren a DHCP-t, hogy minden gép az 1-től kapja a címet (minden gép pl a 192.168.1.XXX címet kap) ,így mindenhonnan látszik minden
-az 1. router (3600-as) vinyóját melyik routerre csatlakozva nem éred el? -
-
válasz
Centaurus #2293 üzenetére
Döglődik az nCore trackere... Ne foglalkozz vele, egy idő után normalizálódik a helyzet!
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_30771-30771.html
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest