- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magyarított Android alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
Nem kell feltétlenül airprint kompatibilisnek lennie, az már plusz lépés, elég a cupsot telepíteni openwrt alá.
-
suste
veterán
swap szerintem felesleges, kivéve, ha brutál módon tolod a torrentet (sok le és feltöltés egyidőben)
hd-idle a normál torrent felhasználásnál szerintem felesleges (folyamatos seed)
ráadásul ott a vnstat backup is
de simán felrakható a rendszer/szoftver fülön az openwrt repo-ból -
suste
veterán
Erről nem tudok mit mondani, csak azt, hogy nálam ilyen nincsen az tuti
Nálam a Samba és a Transmission is root joggal fut, így bentről nem lehet írási probléma a HDD/pen -en.
(Itthon a belső hálón csak a saját család van, az egyéb felhasználók vendéghálón vannak.)
Kinti elérésnél meg az FTP-nél lehet felvenni olyan felhasználót, akinek saját mappája van (ahonnan nem léphet ki), és még az írási jogot is el lehet venni tőle.
Mivel nem vagyok nagy linuxos, ezért ezt a csoport/felhasználó kérdést mellőztem
Vargalex természetesen tök jól megcsinálta a sajátjában, de annak aki nem ért hozzá, annak elég hamar problémái lehetnek....én már ott is átállítottam -
Akkor az lehet a magyarázat, hogy a routert újraindítottad, vagy spontán újraindult, és amíg nem volt üzemkész, addig bridge-ként funkcionálva az x-box tudott egy külső ip címet kérni, aztán meg is tartott! Szerintem ha most áramtalanítod az x-box-ot, akkor már rendes címet fog kapni!
-
Szia!
Az véletlenül nem a HGW-d? Akármi is az, azt a címet (89.135.x.x) nem a routertől kapta, hanem a UPC-től... A másik (169.254.x.x) pedig egy APIPA cím, amit az operációs rendszer állított be magának, mert nem talált DHCP szervert! Mellesleg egyikhez sem tartozik MAC cím...
-
-
Én nem régen próbáltam WDR3600-on Gargoyle-t, Samba, FTP benne volt...
opkg update
opkg install transmission-daemon
opkg install transmission-cli
opkg install transmission-web
opkg install transmission-remote
/etc/init.d/transmission enable
/etc/init.d/transmission start -
-
OK, akkor majd futtasd le a test file-t is!
-
-
Vsz ezzel a konfiggal kellene mennie!
# lighttpd configuration file
server.modules = (
"mod_fastcgi",
"mod_cgi",
)
server.port = 81
server.network-backend = "write"
server.document-root = "/mnt/Media/Kepek/iPhone/Upload/"
server.errorlog = "/var/log/lighttpd/error.log"
server.pid-file = "/var/run/lighttpd.pid"
server.upload-dirs = ( "/tmp" )
server.event-handler = "poll"
static-file.exclude-extensions = ( ".php", ".pl", ".fcgi" )
index-file.names = ( "index.html", "default.html", "index.htm", "default.htm","index.php" )
cgi.assign = ( ".php" => "/usr/bin/php" )
mimetype.use-xattr = "disable"
$HTTP["url"] =~ "\.pdf$" {
server.range-requests = "disable"
}
mimetype.assign = (
".pdf" => "application/pdf",
".class" => "application/octet-stream",
".pac" => "application/x-ns-proxy-autoconfig",
".swf" => "application/x-shockwave-flash",
".wav" => "audio/x-wav",
".gif" => "image/gif",
".jpg" => "image/jpeg",
".jpeg" => "image/jpeg",
".png" => "image/png",
".svg" => "image/svg+xml",
".css" => "text/css",
".html" => "text/html",
".htm" => "text/html",
".js" => "text/javascript",
".txt" => "text/plain",
".dtd" => "text/xml",
".xml" => "text/xml"
)
fastcgi.server = (
".php" =>
( "localhost" =>
( "socket" => "/tmp/php-fcgi.sock",
"bin-path" => "/usr/bin/php-fcgi",
"max-procs" => 1,
"bin-environment" =>
( "PHP_FCGI_CHILDREN" => "2",
"PHP_FCGI_MAX_REQUESTS" => "1000"
)
)
)
) -
Nálam így néz ki a fastcgi konfig rész!
### lighttpd fastcgi configuration file
server.modules += ( "mod_fastcgi" )
fastcgi.server = (
".php" =>
( "localhost" =>
( "socket" => "/tmp/php-fcgi.sock",
"bin-path" => "/opt/bin/php-fcgi",
"max-procs" => 1,
"bin-environment" =>
( "PHP_FCGI_CHILDREN" => "2",
"PHP_FCGI_MAX_REQUESTS" => "1000"
)
)
)
)Értelemszerűen az elérési út más, mivel én nem OpenWrt-n, hanem Tomato-n használom!
-
-
-
-
-
Hát igen, jó lenne ide a fórumra is egy spoiler tag!
Ezt a részt kellene engedélyezni, és beállítani!
#### fastcgi module
## read fastcgi.txt for more info
fastcgi.server = (
".php" => (
"localhost" => (
"socket" => "/tmp/php-fastcgi.socket",
"bin-path" => "/usr/local/bin/php"
)
)
) -
-
-
-
-
11. Lighttpd + PHP5
-
-
-
Szia!
REQUIREMENTS
For this gallery to function you will need the following:
- A web server capable of running PHP 5 scripts
- The PHP GD library (php_gd) installed. See here for information: http://php.net/gd
- PHP write access to server
- PHP memory limit large enough to contain both full size image and preview/thumb (converted to BMP) See the FAQ section in readme.txt for further information on this.Mi az ami első ránézésre hiányzik?
-
krisi047
senior tag
Szia! Köszi, ki is próbáltam. Gyári firmware van a routeren, és a TP Link USB Printer Controllerrel megy a kis gagyi Samsung lézernyomtató szépen. Viszont próbáltam az okostelefonokkal is, de nem látják. Próbáltam megadtam manuálisan az IP-t és a 9100 portnak, de sajnos így sem megy. Valakinek valami ötlet?
-
-
-
közben tovább troubleshootoltam a hibát itthon, forumokat olvasgattam, stb, egyelőre a konkluzio:
xbox 360S - N-es wifire, WPA2-PSK enkriptálás, AES/CCMP cipher mellett nem lehet kapcsolódni
bármit változtatok a képleten, megy frankón
bármi más eszköz képes a wifire csatlakozni fentiekkel: 3 telefon, 1 tablet, 3 notebook, ps3 - csak az ms szokásos ipari hulladéka nemugyan ez a hiba megvan ddwrtn is, ill ahol fentiek beállíthatók
mondjuk az openwrt is bugos:
hiába van force TKIP beállítva, ő akkor is AES-t is akar - amit a box ki is választana, de nem bírja -> fail.
mondjuk nem gáz, mert a TKIP ahogy ma olvastam "könnyen" törhető, s az eddigi routereimet hibásan mindet mixed modban használtam
nos, ennek vége. aki teheti, állítsa át AES/CCMP módba a WPA2-t!
-
-
suste
veterán
Router modell TP-LINK TL-WDR3600
Tűzfal verzió OpenWrt vargalex v1.1.5 r33777 / LuCI Trunk (trunk+svn9402)
Kernel verzió 3.3.8
Helyi idő Thu Apr 25 18:47:07 2013
Működési idő 95d 23h 30m 2sNálam sosem ment az UPNP, még a 1043 alatt sem.
Sőt még a többi dolgot is letiltottam, amiket nem használok (ushare, ftp, ssh, hd-idle, wol, p910nd), és így atomstabil.NAGY KÖSZÖNET VARGALEXNEK!!!!
-
tzol
tag
Keresd meg a minidlna.conf-ot és abban állítsd be a könyvtárakat! Első tippem, hogy /etc/minidlna.conf alatt fogod megtalálni. Nagyon egyszerű szerkeszteni, ha egy kicsit is értesz angolul, mert tele van magyarázattal. Ha ki akarod törölni a megosztást, csak keresd meg azt a sort, ahol megtalálod a könyvtárt és kommenteld ki egy #-val a sor elején. A változás csak akkor fog látszódni, amikor a minidlna frissíti az adatbázisát. Ha ezt nem akarod kivárni, akkor minidlna -R segít. (egyes rendszereketn a service minidlna --force-reload is működni szokott, de nem tudom, hogy ez OpenWRT-n működni fog-e)
-
suste
veterán
ez nekem is meg volt, de 1.02.1 alatt miután felraktam a legújabb miniDLNA-t, úgyhogy a luci minidlna felülete a hibás
sajna nem találtam teljes megoldást, csak annyi sikerült, hogy mindíg a legelső beírást lehetett törölni, és így 2 egyforma sor mindíg maradt, de legalább nem 6-7 egyforma
a 2 egyforma sor, hibát nem okozott szerencsére, azóta is így van az a 1043-as..... -
Csirke
tag
ext4
1.1.5 fw alatt nem voltak ilyen problémák. Ezért gondoltam, hogy vag yaz új fw-ben van valami gubanc (plusz dolog fut, vagy plusz beállítás jött, ami bekavar), vagy csak a beállítások átvétele volt hibás lépés. Bár most a transmissionben is van egy halom torrent, de a top parancs nem hozza a transmissiont magas load-dal. -
jimmy1801
tag
-
ajani
aktív tag
Most 6 napig bírta a wifim, úgy, hogy ki volt kapcsolva az 5GHz-es rész, tehát nem ez a gond. Elkeserítő, hogy 4-6 napnál nem megy tovább a router hiba nélkül. A 1043-as routerem hónapokig ment bazi stabilan vargalex fw-rel. Vajon a 1.1.7 hozhat javulást a wifi fagyás problémára?
Más: megköszönném, ha adnátok néhány e-bay/dx.com/vatera linket tuti dvb-t vevőhöz. Nem vagyok árérzékeny, azt szeretném, hogy sallangmentesen működjön. Köszi előre is!
-
vargalex
félisten
Nincs XBox-om, de többek között nálam is és több ismerősnél is g+n módban megy a router (nálam D-Link DIR-825, illetve TP-Link TL-WDR4300, ismerősöknél TP-Link TL-WR1043ND/TL-WDR3600/Netgear WNDR3700 vegyesen, mindegyik OpenWrt-vel). Minden gond nélkül kapcsolódnak a notebookok n-en, míg a telefonok g-n.
-
ajani
aktív tag
Miután átállítottam a wifi módot 802.11g+n-re, és a HT módot "40MHz második csatorna felette" módra, 5 méter és 2 téglafal távolságból is wan 150Mbps-es jel, amivel teljes egészében ki tudom használni a sávszélességemet (upc 50/5)
Már csak arra kellene rájönnöm, hogy miért nem tud így az xbox360 slim csatlakozni a routerre
Ha automatikusra van állítva a wifi mód, akkor mi alapján választ a router módot?
-
krealon
veterán
"Irreális elvárás egy 300/150-es kombótól 50Mbit-et elvárni?
"
Igen.
Tekintve, hogy a savszelesseget a legszukebb keresztmetszet hatarozza meg es peldadban ez a 150Mbites linkre kepes adapter. Jobb esetben 40-45Mbit hasznos adat megy at egy 150M-s WiFi linken.
A megadott 74Mbit Sebesség (jellemző) (Mbit/s) N-es kapcsolaton 300Mbites linkre vonatkozik. -
urbanjozsi
senior tag
Nekem is onnan jött ma reggel
Beállítottam, gyári firmware-val. Működik.
Viszont.........
Amiért elsősorban lecseréltem a WR642G-t, az az volt, hogy ezen az elmondások, leírások szerint, erős a vifi.
Na ez Nálam nem igaz! Ugyanazon a helyen használva a tabletet, telefont, ugyanolyan vifi jelerősséget tapasztalok mint a régi routeremnél. Ez csalódás eddig.
A beállításoknál, ha a MAC címet klónoztam(UPC net 25/1,5) akkor nem volt internet! Ha nem nyomtam rá a MAC clone gombra, akkor elfogadott mindent, és van net. Ez így normális?Csatlakoztattam egy HDD-t(60GB samsung), amit a router elvileg felismert:
Ezt hogy tudom elérni? Vagy gyáriba megoldhatatlan?
Olvasom a vargalex féle firmware-t..................... na ez nem kicsit magas Nekem
Tehát: fokozható a vifi erősség vmi beállítással?(egymás melletti szoba, egy kb 5cm tégla válaszfal)
HDD-re ötlet? -
TIT
veterán
Nem tudom,általában ahol vetted oda kell visszavinni és ők küldik a beszállítóhoz vagy a tp-linkhez taiwanba ami 5 hét szerintem.Kérdés ha megrendeled tényleg ennyi-e,mert nem hiszem.Auchan-tuskó nem szokott ilyen kategóriás routert árulni mert rájuk rohadna éa biztos 20 körül árulnák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Milyen processzort vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Futás, futópályák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen autót vegyek?
- Linux kezdőknek
- Asustor NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged