- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeeTm
tag
Sajna nem lett jó így se. :-(
Köszönöm a segítségeteket,szerintem így hagyom,nem fontos annyira,hogy mindenhonnan elérjék a HDD-t,az jobban érdekel hogy ha wifin közvetlenül csatlakozok a főrouterhez,akkor megvan az 50Mbit sávszél,viszont ha a wdr3600-ra csatlakozok wifire,akkor csak 18Mbit van. :-/Etherneten megvan az 50Mbit
Sajna a szolgáltatói router menüje eléggé le van butítva egy openwrt-hez képest. :-(
-
BeeTm
tag
sajna nem oldódott meg a dolog,még mindig elérhetetlen a megosztás,sőt a tp-link router elérhetetlen a fix címén,ha átcsatlakozok a főrouterre
a suste 9092-es pedig 0.8.3-as verzió
/etc/config/network tartalma:
config interface 'loopback'
option ifname 'lo'
option proto 'static'
option ipaddr '127.0.0.1'
option netmask '255.0.0.0'config globals 'globals'
option ula_prefix 'fd27:3f26:a900::/48'config interface 'lan'
option force_link '1'
option type 'bridge'
option proto 'static'
option netmask '255.255.255.0'
option ip6assign '60'
option ifname 'eth0.1 eth0.2'
option ipaddr '192.168.20.1'config switch
option name 'switch0'
option reset '1'
option enable_vlan '1'config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '1'
option ports '0t 2 3 4 5'config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '2'
option ports '0t 1'config interface 'wwan'
option proto 'static'
option ipaddr '192.168.0.13'
option netmask '255.255.255.0'
option gateway '192.168.0.1'
option dns '84.2.44.1 84.2.46.1'config interface 'stabridge'
option proto 'relay'
option ipaddr '192.168.0.13'
list network 'lan'
list network 'wwan' -
BeeTm
tag
-
BeeTm
tag
Elvesztettem a fonalat,reseteltem,újrakonfigoltam a hálózatot repeater-relayd (múltkor elcsesztem mert alrouter ip-címére dhcp-t adtam meg) viszont most a főrouter (t-home szolgáltatós) DHCP kiosztásban vagyok 192.168.0. hálózatban vagyok.de amit választottam alrouter ip-címet (0.20) azt sajna nem érem el,csak ha alháló alá megyek (20.x)
-
BeeTm
tag
annyit elértem hogy subnet alól van net, a következő beállítással:
config zone
option name 'lan'
option input 'ACCEPT'
option output 'ACCEPT'
option masq '1'
option forward 'ACCEPT'
option network 'lan wwan'
list masq_dest '!192.168.0.0/24'[link] ez a leírás alapján ,viszont a főhálózat alól még mindig nincs se megosztás,se 3600-as router-elérés,és transmission-web sincs (forwarddal sem)
-
BeeTm
tag
-
BeeTm
tag
főhálózatból (192.168.0. DHCP) nem érem el a 3600-ast,viszont ha subnetre (192.168.20. kézi cim) váltok akkor mindkét routert elérem még 192.168.0. címzéssel is,tehát a 3600-as NAT-ol subnetről felfele csak felülről nem?
wwan IPv4:192.168.0.13/24
MAC-címe viszont csupa nullaegyébként a 3600-ast MAC-cím alapján 192.168.0.25-ös címnek látja a fő router
Hjaigen, és subnet alól nincs internet sem.
-
BeeTm
tag
Sziasztok!
3600-as (suste 0.8.2 fw) routeremmel repeater-relayd kapcsolatot hoztam létre a fő T-home (D-link) routerrel,m
űködik is szépen a hálózat,viszont egy problémám van:A 3600-as routerra dugott HDD megosztásait nem látom a "fő" hálózat (192.168.0.1)alatt,csak akkor ha belépek a 192.168.20.1 subnetbe.
A fő hálózatból csak a fő router megosztásait látom.
Mit kell állítanom a 3600-ason,hogy lássam a fő hálózatból a megosztását,vagy ebben a relayd-hálózatban ez nem lehetséges?
Köszönöm! -
BeeTm
tag
válasz
Intruder2k5 #12412 üzenetére
Köszi,közben megoldottam a problémát,nyomtam egy gyári alapérték visszaállítást,a régi fw konfigja kavarhatott be....
-
BeeTm
tag
Sziasztok!
Felraktam az új 0.7 suste firmware-t a routerre,viszont az extroot-ot nem látja a rádugott pendrive-on,eddig a régebbi firmware-rel simán gond nélkül működött.
Formáztam a meglévő partíciót,de sajna úgy se csatolja az /overlay-hez, ("/dev/mtdblock3 already mounted /overlay" üzenet) pedig telepítenem kéne egyst-mást,csak sajna még mindig a 64KB-ot látja....
Valakinek ötlet?
Köszönet!
-
BeeTm
tag
Sziasztok!
Külső hdd-re tettem a weboldalamat próbára és beüzemeltem a suste-openwrt FW-n egy másodpéldány uhttpd-vel.
Viszont kellene egy mailküldő alkalmazás is,hogy megkapjam a megkereséseket a gmail-os címemre,ahhoz elég a sendmail és az msmtp csomag?
Hogy kell ezeket bekonfigurálni?Köszönet!
-
BeeTm
tag
Sziasztok!
Újabb kérdés:
openwrt-s minidlna-csomag még mindig nem kezeli jól az mkv formátumot?
Egyes mkv filmeknél kiirja,hogy nem felismerhető formátum.
Ha jól látom az AC3 hanggal van problémája,ilyenkor át kell konvertálni AAC hangra hogy lejátssza a formátumot.
Minidlna-s fórumon azt írják,hogy át kell konvertálni mp4-es formátumba a HD videókat. -
BeeTm
tag
Sziasztok!
A hozzáértők segítségét szeretném kérni.
3g modemet szeretnék csatlakoztatni a routerhez,mindent úgy csináltam,ahogy az openwrt-s wiki leírja(luci-proto-3g,kmod-usb-serial,kmod-usb-serial-option,usb-modeswitch csomagok telepítve,usbmode engedélyezve a rendszerindítás menüben)naplóban látszik a sikeres csatlakozás,mégsincs net :-(
SIM kártyát látja,PIN-kódot elfogadja.itt a naplókimenet(apn neve digi):
abort on (BUSY)
abort on (ERROR)
report (CONNECT)
timeout set to 12 seconds
send (AT&F^M)
expect (OK)
AT&F^M^M
OK
-- got it
send (ATE1^M)
expect (OK)
^M
ATE1^M^M
OK
-- got it
send (AT+CGDCONT=1,"IP","your.apn"^M)
abort on (NO CARRIER)
timeout set to 15 seconds
expect (OK)
^M
AT+CGDCONT=1,"IP","your.apn"^M^M
OK
-- got it
send (ATD*99***1#^M)
expect (CONNECT)
^M
ATD*99***1#^M^M
CONNECT
-- got it
send ( ^M)
Serial connection established.
Using interface 3g-wan
Connect: 3g-wan <--> /dev/ttyUSB1 -
BeeTm
tag
noigen,csak akkor megszűnik az átjárás windows gépekhez.
Márpedig én szoktam vinni a vinyót. :-( -
BeeTm
tag
Sziasztok!
suste openwrt build alatt,usb-re dugott ntfs-re formázott külső vinyóra miért csak 750kbyte/s-mal ír LAN-on?
-
BeeTm
tag
8081 alól és SSH parancssorból is megy,köszönöm! :-)
Annyi volt a titok,hogy létre kellett hoznom egy sda1 mappát a /mnt belül,ugyanis én oda akartam csatolni,az alapértelmezett meg nem ez.
Ugyanis sem az ntfs-3g,sem a 8081,sem a Luci felület nem hoz létre mappát pluszban,csak az alapértelmezettet hajtja végre,ami a jelen esetünkben /mntKÖSZÖNET A FIRMWARE-ÉRT VARGALEX_NEK ÉS SUSTE_NAK!
-
BeeTm
tag
Sziasztok!
A routeren mostanában az alábbi lassulásra lettem figyelmes,vargalex build van fennt:
2926 root mount.ntfs-3g /dev/sda1 /mnt/sda1 -o users,auto,blksize=4096 100% 2%
sda1 egy 60GB-os ntfs formázású FUjitsu-Siemens laptop HDD usb konverterrel.
Megfigyeltem,hogy 40 és 100% között ugrál,de már 40-nél is érezhetően megnő a hdd elérési idejeegyetlen egy torrent fut az alábbi kihasználtsággal ami a hdd-t használhatja:
2467 root /usr/bin/transmission-daemon -g /tmp/transmission 0% 15%
Van valakinek ötlete,milyen módon lehet gyorsítani a hdd elérést,mert az első csatlakoztatásnál nem volt ilyen lomha,ráadásul a hálózati megosztásnál hibásan látja az op.rendszer (ubuntu linux)a szabad tárhelyet,mindig csak 208kb-ot ír ki,mikor egyébként van 2-3GB szabad hely,a router menüjében a csatolási pontoknál helyesen mutatja,és akkor is,ha dirrektbe rádugom a desktop gépre usb-vel.
Köszönet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Energiaital topic
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest