Hirdetés
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Íme, a One UI 8
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
kusztax
tag
-
Darko
senior tag
válasz
krealon #16418 üzenetére
Erre nem gondoltam, és most nincs is csere tápom, legalábbis ami fiatalabb lenne a jelenleginél. Most kipróbálom egy hdd-vel a letöltést, hátha.
2 kép a memória felhasználásról:
Az első amikor nem töltök le, a második amikor letöltök. Másnál is ilyen amikor letölt, ennyire kevés a szabad memóriája?
verzió:
suste/headless@OpenWrt@0.8.1 Barrier Breaker 14.07 / LuCI 0.12 Branch (0.12+git-15.037.36195-f1e2a26)Érdemes újabbat felrakni?
-
amstro555
tag
válasz
krealon #15914 üzenetére
"Ha sebesseget szeretnel vezetek nelkul, akkor mindenkepp."
Csak stabil netet. Nálunk a max. csak 10 Mbps"A felsorolt 4 csatorna valojaban 16, igy a minimalis 20 MHz-es savszelesseget hasznalva 4 db Wifi halozat tud egymas mellett mukodni"
2.4-en 13 csatornából ugyanúgy 4 tud egymás mellett zavartalanul működni 20 MHz-n: 1, 5, 9, 13"Ezen felul a korabban jelzett magas csillapitas miatt, meg a maximalis 80 MHz-es (AC uzemmod) csatornaszelesseg mellet is keves a valoszinusege, hogy a szomszed erdemben bezavar"
Ha 2.4-en lecsökkentené mindenki a router teljesítményét, ugyanúgy megoldódna egymás zavarása. Csupán önmérséklet kérdése, hogy ne üvöltsék túl egymást a szomszédok. Ráadásul mindenkinek stabilabb és gyorsabb lenne. Mellesleg 5,4 GHz-n is megoldható a nagyobb teljesítmény, ha felrakok egy nagyobb nyereségű antennát a routerre. Amúgy csillapítás ide vagy oda, valahogyan így is látok három szomszédot.Mindent összevetve nem győztél meg. Azért köszönöm, hogy reagáltál!
-
Mankó
veterán
válasz
krealon #14909 üzenetére
Én is gondoltam a dhcp bérlet meghosszabbítására, de mivel semmilyen beállítást nem eszközöltem ennek beállítására, el is vetettem, hogy amiatt lenne. Mivel hogy más eszközön nem is csinálja, sőt a log fájlban sem látszik.
Szerintem kihelyezem DMZ-re a box ip-jét és úgy próbálom tovább. Esetleg még virtual serverként is lehetne próbálni, bár az már a másik véglet szerintem. -
kormi0312
senior tag
válasz
krealon #14173 üzenetére
igen,
meg is találtam: http://192.168.1.1:9092/cgi-bin/wifireadme.cgi
nekem ez a rész kellene: Repeater-relayd
de olyan szinten vagyok tudatlan ehhez, hogy a 2. ponttól kezdve tanácstalan vagyok. Azt se tudom, hogy ezt hol kell keresni:
"Az "Enable Client-relayd" gombbal indítva átállítja a LAN IP címet (default=192.168.20.1), és létrehozza a WWAN interfészt, amihez csatlakozik a kliens wifi, amin keresztül csatlakozunk a másik router hozzáférési pontjához."
A fő-router, a szolgáltatótól van és minden gyári rajta és annak is kell maradnia, a mellék-router a WDR3600 és neki kellene tovább osztania a netet kábelen.
Le tudod írni a folyamatot, úgy mintha egy dedósnak magyaráznád?
Köszi előre is! -
suste
veterán
válasz
krealon #12779 üzenetére
-olyan 1,5 évig volt meg a 3600, most pedig az archerc5 van így beüzemelve, csak most még egy passzív hub is van, mert több flash tároló is szokott rajta lenni (általában 1hdd+2pen)
-torrent folyamatosan ment a 3600-on is és most is, de ugye ez nem egy szerver, szóval normál mozizós, fájltárolós használat (max 8-10Mbit le, és 0,5-1Mbit fel, a TV-k közvetlenül innen szedik az adatot, tehát egyszerre nagy adatmozgatás nincsen!)
csak mellékesen jegyzem meg, hogy így is gyülnek a még meg nem nézett filmek....
-semmilyen hűtés nincsen, ráadásul a 3600-nál még a router tetején volt a HDD, most már mellé került, de az egész cucc körbe van kerítve egy műanyag lappal (modem, router, hdd, pen-ek), és kb 2-2,5M magasan van
-SMART ezt mondja a HDD-ről: 38 (Min/Max 18/45)a router ezeken kívül ftp-re backapolja az fw-nk frissítéseit 2 szerverrre, 4db wifihálózatot kezel (1 normál +3 vendég különböző sebességkorlátokkal), hálózati statisztikát ment folyamatosan, meg mittudomén még mit csinál
...
a net az csak 20/2-es, de minek is lenne nagyobb, ha 10Mbit-tel torrentezekaz egésznek az a titka, hogy be kell tudni lőni az igényeket, és vagy elfogadod a routeres torrentezés/fájlmegosztás határait, vagy be kell ruházni szerverre
de ezt már sokszor leírtuk jópár routeres topicba.... -
Sinisi
senior tag
válasz
krealon #12576 üzenetére
Ha le van korlátozva a rendszergazada által akkor esélyes, hogy nem fogja megnyitni a kérésemre... mert mobilnetről ment az elérés, és akkor gondolm nem is lehet kikerülni a korlátozást... Az kezd ok lenni, hogy a melóhelyről miért nem is tudtam egyáltalán kapcsolódni de az nem tiszta, hogy itthoni hálóról is és külsőről(mobil net) is egy idő eltelte után nem látom a tartalmat, ftp, smb kapcsolódik de nincs semmi, üres.
-
hmzs
tag
válasz
krealon #10165 üzenetére
Szia!
Igen köszönöm, olvasgattam ezt is. Talán rosszul fogalmaztam, amire kíváncsi vagyok, hogy milyen buktatókra kell felkészülni. Vagy precízen követve a leírásokat, sok gond nem adódhat?
Lehet hogy túlaggódom, de mint elektronikai műszerész, pár dolog sikeres tönkretételén már túl vagyokHMZs
-
adamka16
őstag
válasz
krealon #9793 üzenetére
nyilván nem véletlen, de ez ránézésre is gagyi
valszeg ezért olcsóbb a tp link mint a többi gyártó... mondjuk amekkora a router doboza, rakhattak volna belülre 5ghz-es antennákat, bot antennának meg 2,4-re hangoltat. mert ez olyan feles megoldás és végül pont ratyi is a végeredmény.
-
Zirowe
nagyúr
-
válasz
krealon #8649 üzenetére
Köszönöm! Így már feltette az ntfs támogatást. Mivel az a leírás amit linkeltem, első telepítést említ, ezért hagyták ki belőle az opkg update-et gondolom. Linuxhoz nem értek még.
Egyelőre próbálkozok ntfs-sel, mert most nincs szabad vinyóm, egy 8GB-os pendrive viszont bőven elég annak a pár ekönyvnek amit seedelni kéne.
Egyéb: egyszer csak leállt a wan-ppoe, majd ledobta a wifiről a mobilt is, és csak a router újraindítása segített rajta. Pedig még csak 1-2 órát ment, csak simán híreket olvastam.- Most mi a következő lépés, ha megy az ntfs? System/mount points? Ott pedig sda vagy sda1? mindkettőn ugyanazt mutatja. Van rajta egy torrent mappa, azt adtam meg neki.
A transmission-nél pedig megadom a letöltés helyének, hogy /dev/sda1/torrent?
No ez az elgondolás nem működik, a transmission azt írja nincs ilyen könyvtárHa nagyon nem menne a dolog, a gyári firmware-t vagy a vargalex félét hogy tudom feltenni? A luciban sima update?
-
válasz
krealon #8551 üzenetére
"Viszont internet kapcsolat nelkul mar az
opkg update
parancs is hibat fog visszaadni. Tehat az elso teeendo, hogy mukodjon az SSH parancssorban a
ping www.openwrt.org
parancs, azaz legyen internetkapcsolat a routeren."Ez mit jelent pontosan? Ha felrakok egy BB-t és a kábelmodemből a router WAN portjára megy UTP-vel a net, akkor az már rendben van, vagy valamit bűvészkedni kell külön SSH-n?
-
MrSealRD
veterán
-
suste
veterán
válasz
krealon #7942 üzenetére
azért ésszel mindent lehet
az én HDD-m (igen, HDD) sem bírja a sok párhuzamos műveletet, de azért kis kisérlezetgetés után be lehett állítani rajta az optimális sebességeket
pendrive-ot is lehet használni, csak:
1: meg kell találni a korlátait, és
2: el kell fogadni
(van aki az 1. pontig sem jut el, de van aki a 2. felét nem tudja alkalmazni)
a mostani net sebességek mellett már sokan őrülten cikinek tartják az 500K-s letöltést, pedig az éjszaka hosszú.... -
sanzi89
addikt
-
-
woodworm
veterán
válasz
krealon #7350 üzenetére
A cdc modul nem erre való?
Tehát nem az eszközhöz kell a routerre támogatás, hanem a protokollhoz igazodik mindkét eszköz és a probléma megoldva. Másként nehéz magyarázni, hogy működik a dolog.
pl. nálam a 10.04 ubuntu frissítés nélkül is működött az egy éves készülékemmel. -
-
oleandro
tag
-
.mf
veterán
válasz
krealon #4346 üzenetére
Saját külső tápos 3.5"-es.
/bár most, hogy utaltál táp-problémákra, dmm-el rámértem, és nem igazán tetszik, amit látok: idle (de nem spindown) mellett 12V-os adapterből 14.6V, a HDD tápcsatin 5V helyett 6.06, 12V helyett 14.1Asszem ezt most le is húzom és szerzek másikat...
Inkább az aggaszt, hogy laptopra dugva látok rajta mindent, routeren keresztül viszont semmit. Valami szolgáltatás leállására tippeltem az előző postban, pl. smb, de úgy tűnik ha smbd az smb-daemon, akkor az fut.
Intruder: SMART paraméterek rendben.
-
ka64
tag
válasz
krealon #4030 üzenetére
Először is köszönöm a választ. Időközben végigolvastam a forum nyomtató beállítással foglalkozó hozzászólásait és azok alapján feltelepítettem a utilityt, de nyomtatni mégsem sikerült. A win8 nem találja meg a nyomtatót. Kézi beállítással felviszem, kikapcsolom a kétirányú kommunikációt, de a nyomtatás nem működik. Elküldöm nyomtatóra a fájlt, a queuban meg is jelenik, de néhány perc elteltével jön az üzenet, hogy nem sikerült kinyomtatni.
Ka64 -
juhiimi
aktív tag
-
TIT
veterán
-
mikrofon
veterán
-
DzSimi
csendes tag
válasz
krealon #2582 üzenetére
Kyocera 1030d
Nézegettem a driverében, hogy hol lehetne beállítani az ip-címet, de nem találtam ilyesmit.A lan a szokásos 192.168.1.1 a maszk 255.255.255.0, a dhcp pedig 100-tól 249-ig oszt.
Az ip cím, amit a nyomtató felhoz 192.168.0.93, az ipv6 pedig fe80::2c0:eeff:fe75:3b30 Ez utóbbi címet nem lelem sehol a routeren, pedig a http://wiki.openwrt.org/doc/howto/ipv6.essentials cím alapján felraktam mindent. Az radvd nem fut, ha indítom sem. dhcpv6-ot akarok még felrakni, de még azzal sem vagyok előrébb.
-
hangyaqtya
csendes tag
válasz
krealon #2368 üzenetére
Teljesen igazad van. Köszönöm a tanácsot. A miniDLNA-nak csak egy könyvtárat állítottam be aminben a filmek vannak, de az sem kis terjedelmű. Szereztem egy kisebb vinyót winfos alól megformáztam ext4 re. Működött de hálózaton nem tudtam rá másolni sem könyvtárakat létrehozni. Megformáztam a router saját formázó progijával és ez a hiba is meg szűnt. Arról nem is beszélve, hogy az előző ext4-es formázással közel 3 óra alatt jött le egy fílm a mostani ext4-el meg másfél óra. Jelentős a gyorsulás. Viszont a transmission meg ilyen hibaüzeneteket ír azóta: Error: Unable to save resume file: No such file or directory. Na most mi lehet a baja? Csökkentenem kéne a letöltés sebességét? Vagy mi lehet a baja?
-
ubid
senior tag
válasz
krealon #2045 üzenetére
Értem, ezt nem tudtam. És mi a teendőm ezzel? Töröljek ki a virtual serverek közül? Ez segíthet?
Egyet ki tudtam törölni...
Most így néz ki :
250es port - NASnak
9001es port - NAS nak (TM)5060-5057 es port -voip miatt szolgáltató nyitotta
16384-16482 es port - voip miatt szolgáltató nyitotta -
-
golfnyeres
tag
Köszi a felvilágosítást. Akkor ez szivacs, mert nem tudom összekötni a routert a repeaterrel.
Két ötletem van, de lehet, hogy tök hülyeség:
1.: abban a szobában, ahol alig van jel, csak telefonaljzat van. Megoldás-e, ha arra is teszek egy modemet majd arra a repeatert acces point-ként. Egyáltalán működne-e a net egy vonalon két modemmel ? Ha igen, az nem járna-e a sávszélesség csökkenésével ?
2.: veszek a routerre nagyobb antennát, amivel hátha nagyobb jelet érnék el a szobában. Ezen még segítene-e, ha 2 antennás usb-és adaptert tennék az asztali gépbe ? Ha ez a verzió nyerő, milyen antenna kellene a routerre ?
Köszönöm a segítséget előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos cigaretta 🔞
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Házimozi belépő szinten
- Gumi és felni topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest