-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
SztiviVander
addikt
válasz
Magnat #14120 üzenetére
szerintem kicsit kevered az N-es 5Ghz-et meg az AC-s 5Ghz-et. utóbbit használva tud az említett két eszköz 100Mb felett.az N-nek 5Ghz-en akkor van értelme ha nincs AC-s eszköz (tehát nem kell a drágbb AC-s archer) viszont a 2.4-es csatornákon van még 40 másik AP (ez amugy BP-n kezd egyre általánosabbá válni), 5Ghz-en meg nulla. vagy max 1-2.
-
SztiviVander
addikt
válasz
SteveBeard #14063 üzenetére
gyári fw-el sehogy. ha openwrt van rajta akkor ssh-n:
cd /célkönyvtár
wget http://www.google-drive-címe.com/fájl_neve_amit_le_akarsz tölteni.zip -
SztiviVander
addikt
válasz
Headless #14030 üzenetére
azt azért tegyük hozzá hogy ugyanarra a régióra kell állítani mindkét wifi rádiót mert nem kezeli külön-külön. lehet hogy Magnat-nál csak annyi van hogy az 5G-t átállította US-ről mondjuk HU-ra de a 2.4-est nem és így továbbra is US régió szerint működik. de ezt a reg get-el úgyis látja.
az viszont érdekes hogy EU országokban 20/20dBm (100/100mW) a hivatalosan engedélyezett 5 és 2.4Ghz-en, luciban is 20/20 látszik de valójában iwinfo szerint csak 20/17. azt a vw-től nyúlt csalószoftveres mindenségit...
most már kíváncsiságból végignéztem párat, akit érdekel itt egy gyors teszt az 5Ghz (ch36) / 2.4Ghz (ch1) valós max teljesítményekről (konfigban 30-ra állítva a tx power):
HU,DE,FR,GB,UAE: 20 / 17 dBm
US,CA,TW,NZ: 17 / 23 dBm
AU,ID,SG,BO,BR,PH: 17 / 20 dBm
JP,KR: 20 / 20 dBm
IL: 23 / 17 dBm
CN: 23 / 20 dBm -
SztiviVander
addikt
válasz
Magnat #14024 üzenetére
igen, a suste féle az még BB. ha van időd kedved akkor mentsd le a konfigod (hátha vissza akarod majd rakni ezt a fw-t) aztán upgradeld meg egy CC-vel, DE a beállítások megtartása nélkül. aztán mielőtt bármit állítanál a wifin, elsőnek luciban a régiót állítsd át mindkét wifi adapternél HU-ra, reboot, és utána konfiguráld be amit kell. a hátrány max annyi lesz hogy minden szükséges cuccot (ddns, samba, ftp, stb) neked kell majd feltelepítened mert "gyárilag" semmi extra csomag nincs benne.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Magnat #14021 üzenetére
baromira nincs lecsökkentve. nálam HU régió, 20dBm/100mW -on van a 2.4 és az 5g rádió is. sima mezei CC. nálad olyan mintha valamiért be lenne nyomordva az US régió, már ha jó helyen írtad át a konfigban (mert ugye két wifi device is van).
az meg teljesen téves elmélet hogy US régión engedi a legmagasabb teljesítményt. mint látod pont hogy 5Ghz-en (ami amúgy is érzékenyebb a teljesítményre) 31mW a max az EU-ban is használható csatornákon (36-48). US 5Ghz-en csak olyan csatornákon enged nagyobb teljesítményt amit az EU szabványos eszközök (pl telefonok) nem is látnak. -
SztiviVander
addikt
válasz
Magnat #14007 üzenetére
luciban beállítod az országkód pl hungary -ra és 20dBm/100mW kell legyen a választható max. viszont a régió beállítás után előbb indítsd újra a routert, mert csak utána jelenik meg a listában a 100mW is. vagy szerkesztheted magát a konfigot is ssh-n:
option country 'HU'
option txpower '20'
majd ha elmentetted akkor ezzel újraindítod a wifit:
uci commit wireless; wifi -
SztiviVander
addikt
-
SztiviVander
addikt
válasz
FunkyBoy #11371 üzenetére
szerintem az ALL forward típusban benne van az ip protokoll is, a gre-t pedig biztos hogy tudja. bár tény hogy kb 7 éve csináltam utoljára pptp-s vpn szervert és akkor még biztos hogy nem wdr3600 mögött volt a linux
amugy ha dmz-be rakod a vpn gépet akkor lehet hozzá kapcsolódni?
-
SztiviVander
addikt
válasz
Headless #11264 üzenetére
az ftp esetén a név/jelszó plain text formában közlekedik a hálózaton. persze ettől még nem olyan egyszerű lehallgatni, de ha valaki beáll közéd és a szervered közé és azt mutatja neked hogy ő a te szervered akkor kb 5mp alatt megvan a neved/jelszavad és még visszafejtegetnie sem kell. a samba jelszava ugyan már nem plain, viszont rengeteg vírus van ami a cifs/ms-ds porton keresztül bejut(hat) a rendszeredbe. szóval egyik sem biztonságos, csak épp másképp támadható. de pl egy samba vagy sima ftp is tud biztonságos(abb) lenni ha csak adott IP-ről (pl a munkahelyed fix IP-je), vagy viszonylag megbízhatóbb IP tartományból (jellemzően a támadók nem a telekom hálózatából jönnek hanem inkább kínából meg az oroszoktól) engeded be rá a forgalmat.
-
SztiviVander
addikt
válasz
galaxys80 #11132 üzenetére
igen azt kell telepíteni. ha a nyomtatót a routerbe dugod akkor ugyanúgy tudsz rá a pc-ről nyomtatni mint a laptopról. a tether app az nem a nyomtatáshoz van, androidra a play-en keress a nyomtatódhoz való appot vagy próbálj ki univerzális appokat (pl printhand, printershare).
-
SztiviVander
addikt
válasz
Graf Spee #11063 üzenetére
ha bepipáltad a torrent kliensben az upnp-t, a routeren pedig engedélyezve van az upnp szolgáltatás (alapból úgy szokott) akkor nem kell semmilyen forwardot beállítani, a torrent kliens kér magának egy port nyitást a routertől (ami lehet mindig random, vagy akár fixen beállított is).
-
SztiviVander
addikt
válasz
Zoli133 #10987 üzenetére
- "auto" beállításokat elfelejteni
- wifi régió beállítás: hungary
- 5Ghz wifi csatorna beállítás: 36 és 48 között valemelyikkész openwrt
de ezt a fórum keresőjével is megtalálod -
SztiviVander
addikt
-
SztiviVander
addikt
válasz
Magnat #10906 üzenetére
az 5Ghz -en a 40Mhz az alap, olyan mint 2.4-en a 20Mhz. amelyik eszköz nem mimo képes az csak az alap csatorna szélességet tudja. ilyen az LG G2 és a nexus is. egy antennájuk van, mimo nincs, tehát 2.4-en 20Mhz (72Mbit), 5Ghz N 40Mhz (150Mbit), 5Ghz AC 80Mhz (433Mbit) csatornaszélességet tudnak használni. a tv-d nem ismerem, de gyanítom ugyanaz a helyzet vele mint a mobil eszközökkel. a notinak viszont mennie kellene, ott vagy driverben vagy az eszközkezelőben a wifi kártya speciális beállításainál kellene keresni a hibát. lehet hogy le van tiltva a 40Mhz használata.
-
SztiviVander
addikt
ha gyári fw-t akkor ugye nem routerről torrentezel. csak kibarkóbázzuk majd hogy mit is szeretnél és mivel
ha a routeren engedélyezve van az upnp akkor a torrent kliensedben is kellene beállítani hogy használja is az upnp-t. mert ezek szerint valamiért nem nyit portot magának a bejövő kapcsolatokhoz (ha nyitna azt látnod kellene a ruteren a forwarding/upnp menüben a Current UPnP Settings List alatt).
vagy ha manuálisan akarod beállítani akkor a routerben forwarding/virtual servers, ott add new, beírsz valamit service portnak pl 11111 aztán annak a gépnek az IP címét amin a torrent kliens fut, protocols ALL, enabled, elmented. aztán a torrent kliensben meg beállítod ezt a portot mint a bejövő kapcsolatok portja. na meg ha a gépen amin a torrent kliens fut szintén van bekapcsolt tűzfal akkor abban is engedélyezni kell ezt a portot. az upnp (ha működik) azért egyszerűbb... -
SztiviVander
addikt
a 2222-nek kb annyira semmi értelme nincs hogy csak na. hamis biztonságérzet semmi több. ha te ismered akkor majd pont az nem ismeri az alternatív portokat aki fel akarja törni?
át kell állítani 33-ra vagy 34765-ra vagy bármi tök egyedire, na ott kb 95% hogy nem fogják keresni. teljes 1-65535 -ig tartományt nem nagyon szkennelnek végig, de 22/2222 , 21/2121 , 80/88/8000/8080 portokat minden hülye és minden hülyéknek készült szkenner ismeri. a brute force védelem pedig igen, csak jól leterheli a routert. a denyhost meg egyszerűen a próbálkozó IP-t nem is engedi kapcsolódni a portra és onnantól nincs terhelés, nem kínlódik az sshd. 443-on a luci csak annyira van biztonságban amennyire az SSL miatt tud. azt mondjuk ti tudjátok hogy SSL vagy TLS -e titkosítás módja luciban, ha ssl akkor törhető. mondjuk nem is értem kinek kell annyira hogy a világon bárhonnan elérje a lucit/ssh-t. világutazóknak talán. de egyszeri embernek kellhet az hogy munkahelyről (ott általában fix ip van), mobilnetről, szülőktől-vidékről elérje. ezeket a tartományokat pedig vígan be lehet rakni a tűzfalba és onnantól pápá kicsi kínaiak. magyaroknak kevésbé ez a szórakozása. legalábbis az én hosts.deny fájlomba nem találtam még magyar ip-t, de még európait se nagyon.
-
SztiviVander
addikt
válasz
MrSealRD #10686 üzenetére
1. mondjuk abból hogy nem tudsz majd belépni a routerba
2. IP tartományokat szoktak végigszkennelni és azt az IP-t ami adott porton (jelen esetben a 22-n) válaszol azt bepróbálják. főleg ha olyan ssh verziót mutat a portszkenner ami közismerten törhető.
nem írtad mi van a routeren, de ha valami régebbi openwrt akkor nem ártana frissíteni az sshd-t ha már kirakod és kell az is hogy a világon mindenhonnan elérhető legyen. nem tudom van-e pl denyhosts openwrt-re, ha van akkor fel kell tenni (már ha nincs fent alapból) és beállítani mondjuk 3 invalid logon attempt-re. az eléggé meg tudja keseríteni a próbálkozók életét. -
SztiviVander
addikt
akkor a másik dolog hogy a médialejátszó az mint fájlt éri el a filmet vagy a router DLNA-ját használja? mert ez utóbbinál esetben valószínűleg ez a router tényleg kevés lesz hozzá. a média lejátszó az gondolom megbirkózik a nagyobb bitrátájú filmmel is, biztos kipróbáltad az adott filmet rárakni egy hdd-re (azért nem pendrive-ot mondok mert egy lassabb pendrive-ról is akadhatna) és megnézni hogy onnan hogy muzsikál.
-
SztiviVander
addikt
ha most nem úgy van akkor próbáld meg a 801-et wds repeater módra állítani (a root AP a 3600), fix ip-t beállítani neki (ha eddig esetleg a 3600-tól jkapta volna dhcp-n a lan ip-t), és az AP dhcp-je legyen letiltva. mivel AP-kra nem nagyon csinálnak openwrt-t így a gyári fw-el kell próbálkozni, vagy jobb lesz a roaming a gyári fw-es wds-el vagy nem.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Francis1980 #10550 üzenetére
openwrt-ben nem vagyok nagy szagértő (inkább Vargalex-et kérdezd), de feltételeztem hogy tudja a pptp-editor funkciót (egyedire módosítja a kliensek Call ID-ját), de e szerint úgy tűnik alapből mégsem:
http://wiki.openwrt.org/doc/howto/vpn.nat.pptp
viszont ha ezt felrakod akkor mennie kell(ene). ettől függetlenül ilyen esetekben (pptp kliens képességű eszköz mögül több vnp kapcsolat ugyanarra a szerverre ugyanazzal a juzerrel) a site-to-site vpn-t (azaz a router a pptp kliens és a mögötte lévő klienseket ő route-olja be a vpn csatornába) még mindig jobb megoldásnak gondolom. -
SztiviVander
addikt
válasz
Francis1980 #10546 üzenetére
Az opernwrt nem akadályoz meg abban hogy több kliensről kapcsolódhass vpn szerverre. Viszont ha MS féle pptp a szerver akkor azzal sajnos vannak bajon ilyen téren. De lehet akár olyan gond is hogy pl egy IP-ről vagy egy username-el csak egy kapcsolódás engedélyezett (a mi amúgy teljesen jogos biztonsági beállítás). De openwrt-vel meg tudod csinálni azt is hogy maga a router legyen a pptp kliens és akkor a mögötte lévő kliensek mindegyike látja a céges hálózatot anélkül hogy egyesével be kellene jelentkezniük.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5 #10480 üzenetére
ez így van. ha linux iso-kat vagy BR filmeket akar rajta tárolni akkor nem marad sok választás.
-
SztiviVander
addikt
"ne mondjuk már valamire azt, hogy lehetetlen, ha ki sem próbáltuk"
nem is szoktam olyasmit állítani amit nem próbáltam. hinni meg a templomba se szoktam.
archer c5 - wr841 - lg g2
archer a master, 841 csatlakozik hozzá wds-el (gargoyle). azonos a csatorna (1), az ssid-k, a wpa2-aes kulcsok. a telefon amelyik bssid-hez kapcsolódik elsőre, azon is marad. wr841 -81dbm / archer -30 dbm és mégis a 841-en csücsül, esze ágába sincs átváltani. annak roppant örülök hogy 1-2 embernél működik, de annak mégjobban hogy nincs szükségem ilyesmire. akinek meg lenne annak meg szintén nem megy. lehet az a baj hogy nem hisz elég erősen benne -
SztiviVander
addikt
szerintem addig nem vitatkozok veled amíg olyanokat állítasz hogy a router vezérli a vándorlást.
és hiába ugyanaz az ssid, a bssid az wds esetén is különböző ugyhogy a "kliensek semmit nem vesznek észre" sem igaz.http://www.tp-link.com/lb/article/?faqid=592
"Roaming is purely a client decision."http://www.hometoys.com/emagazine/2012/04/demystifying-wi-fi-roaming-what-you-need-to-know-to-avoid-costly-mistakes/1909
"The important thing to understand is that the roam trigger is completely client dependent."én elhiszem hogy a te telefonoddal (bár eddig nem irtad milyen teló milyen os-el) ez működik. az én notebookjaim is szépen észrevétlenül váltanak (de mint írtam nem wds környezetben) a 4 emeleten azonos ssid-t szóró 12 cickó AP között. de ami telefonokat írtam azok addig nem váltanak amíg az adott AP-val tudnak kommunikálni. ja és a kérdezőnek sem megy, wds ide vagy oda. inkább neki segítsetek, ha ennyire biztosak vagytok az igazatokban akkor nála is működnie kell(ene), nem?
-
SztiviVander
addikt
persze hogy vándorolnak, ha kilépnek az egyik hatóköréből akkor csatlakoznak rá a másik elérhetőre, vagy akkor ha pl ki-be kapcsolódik a wifi (akár pl azért mert be van kapcsolva a telefonon a wifi energiatakarékos mód ami kikapcsolt kijelzőnél kikapcsolja a wifit is, kijelző feloldáskor pedig csatlakozik a legerősebb AP-hoz). de ez wds nélkül is tökéletesen működik. ami nem megy az az hogy ha az egyik AP-re csatlakozva azon leesik mondjuk -70dBm-re a jelszint, de a másik AP-t látja már mondjuk -40dBm-el akkor automatikusan átváltson az erősebbre. ennek semmi köze a wds-hez, a kliens dönti el hogy kihez csatlakozik és hogy roamingol-e vagy nem. a 4.x androidos telefonok között én még nem láttam olyat ami ezt megtenné.
-
SztiviVander
addikt
én meg elmondom még egyszer: azt mondtam nincs értelme, nem azt hogy nem működik
simán azonos SSID-vel sem akad össze semmi, de a telefonok (legalábbis a 4.x androidok) csak akkor váltanak ha megszakad a kapcsolat az AP-val. és ehez se a wds-nek se az openwrt-nek nincs semmi köze, ez az android baromsága.
-
SztiviVander
addikt
-
SztiviVander
addikt
válasz
spider23 #10256 üzenetére
Szerintem kicsit félrement ez az egész. A WDS arra való ha nem lehet kábellel összekötni a két routert. Ha kábellel össze van kötve akkor tök fölösleges. Simán működik az is ha mindkét AP-n ugyanaz az SSID + titkosítás/kulcs van beállítva, csak különböző csatornákon legyen a két (3-5-10-akárhány) router/AP. Amugy androidra van app (wifi connection manager) amiben be lehet állítani hogy x dBm alatt váltson egy erősebb jelű AP-ra. És igen, ez a kliens eszköz hiányossága hogy szar jelszintnél nem kapcsolódik magától át egy erősebb ismert wifire.
-
SztiviVander
addikt
válasz
spider23 #10234 üzenetére
én mondjuk fix csatornára tenném a wifit, de az auto ch sem okozhatna gondot. wifi titkosítása hogy van beállítva? wpa2 personal + aes? ha nem, akkor így kellene. én még használtam így a wdr3600 - wr841 párost (3600-on csak 5Ghz, 841-en meg 2.4Ghz AP), a 3600-on volt a dhcp + wan, az egyik sw portja össze volt kötve a 841 egyik sw portjával (sőt a 841-re volt kötve akkor kábellel a tv is), a 841-re kapcsolódott wifi kliensek is a 3600 dhcp-jétől kapták az IP-t. a 841-en csak a LAN ip volt beállítva (a routernek nem kell kilátnia a netre, tehát se gw, se dns nem kell neki, dhcp letiltva) hogy el lehessen érni.
mondjuk az nekem nem világos hogy most mindkét routeren megy a wifi vagy csak ezen amiről a képet lőtted. -
SztiviVander
addikt
válasz
sepsi0 #10027 üzenetére
általában 2 év, és bár van olyan hely ahol 3-at adnak rá (bluechip) de ott a 3. évet saját zsebre vállalják be. kb 2 éve még 5 év volt a gyűrtó által vállalt gari, de akkor még piacot kellett szerezni és meggyőzni a vásárlókat hogy ez olyan jó és megbízható hogy lám a gyártó 5 év garit mer vállalni rá. de most már ismerik az emberek a márkát, így már nem kell többet válllani mint más gyártó.
-
SztiviVander
addikt
felraktam ezt a mentést, regeltem egy nevet ipdns-en, átállítottam rá a routert és működik. aztán kíváncsiságból visszaállítottam a dynre és most az is frissül
mondjuk lehet hogy a curl után már ment az is csak mivel közben nem változott az IP így nem is volt mit frissíteni. most meg direkt átírtam hogy lássam frissül-e rendesen a valódi címre. mindenesetre köszi, így most úgy tűnik működni fog. legalábbis remélem
amikor előfizettem a dynre akkor egyrészt még nem volt ipdns, másrészt nem csak dinamikus ip(k)-re használom (amire valóban ez az ipdns is jó lenne) hanem másra is, harmadrészt olyan routereken is be vannak állítva a dyn hostjaim amikre nem rakhatok openwrt-t, a gyári fw-ekben pedig a dyn az ami bennevan -
SztiviVander
addikt
ha esetleg van dyndns reged kipróbálnád hogy neked frissíti-e az ip-t? mert felraktam a 0.3-as cuccod (köszi szépen a melót vele) de baromira nem működik a dyndns része. futni fut, jól is van beállítva, reboot is volt jópár de az ip sehogyse akar frissülni fent a dyndsn-en. még mindig a tegnapi IP van amit utoljára tegnap a gyári fw frissített a dynen.
-
SztiviVander
addikt
ez ígéretesnek tűnik, megnézem köszi! amikor anno kerestem ilyesmit akkor ez még vagy nem volt vagy csak nem találtam meg.
-
@suste: ha tényleg nem számít akkor miért tanácsoljátok mindenkinek hogy formázza ext4-re az ntfs-es hdd-jét?
-
@woodworm: tudtommal nem tudják a gyáriak, bár nem is próbáltam. de a leírásukban csak fat32/ntfs van mint támogatott rendszer. az ext3/4 természetesen openwrt-re vonatkozik, ez valóban kimaradt. -
SztiviVander
addikt
válasz
marfoglalthu #9744 üzenetére
azért a sehogy az barokkos túlzás, gyári fw-ben is van ftp. usb settings - ftp server - internet access: enable. hozzáadod a folder vagy a komplett hdd-t amit el akarsz érni, meg csinálsz a user accounts alatt egy usert akinek van read vagy read/write ftp joga. ennyi. a másolás kb 2x gyorsabb tud lenni ha nem ntfs-re formázod hanem fat32-re (bukod a 4gb-nál nagyobb fáljméretet, viszont minden win alól elérhető minden mókolás nélkül) vagy ext3/4 -re (4-es esetén bukod a win alatti írást, de ext3-at írni/olvasni is lehet ext2fsd telepítés után).
-
SztiviVander
addikt
szerintem ilyen célra felesleges a red. egyrészt az usb még a leglassabb hdd képességeit sem tudja kiaknázni. egy wd green ami alacsony fogyasztású, halk és hűvös szerintem jobb ilyen célra. persze egy 2.5-es hdd is bőven jó a célra, ha van belőle elég nagy akkor pláne. raspiról meg annyit hogy első 1000 előrendelőben voltam amikor megjelent, azóta (2 éve kb) megy hibamentesen egy 3.5" 1terás wd green-el, squid, proftp, minidlna, lighttp, samba fut folyamatosan. egyszer fagyott le, akkor is kiderült hogy a tápegység hülyült meg és 5 helyett 4 voltot adott, attól fagyott meg a raspi. de hozzáteszem hogy ha akkoriban lett volna wdr3600 akkor valószínűleg nem veszem meg a raspit mert mindezt tudja ez a router is. bár lehet hogy ennyi minden már rendesen megizzasztaná a cpu-ját
-
SztiviVander
addikt
-
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5 #9529 üzenetére
értem, semmi gond. ez 4 éve biztos így volt ahogy írod, de az rég volt és nem 3600-on (mert akkor még nemigen volt ilyen). legközelebb ha ráguglizol pl a "write wdr3600v1_webrevert.bin linux" -ra (az első találat is erről szól bár én nem abban a topikban találtam) akkor nem lesz félreértés
-
SztiviVander
addikt
szívesen, a lényeg hogy sikerült megoldani. ha csak simán reset gombbal reset-eled az openwrt-t akkor nem állnak vissza a szétkattingatott interfészek? na mondjuk ilyen gondom sose volt még úgyhogy ebben nincs tapasztalatom
de azért a szerelők előtt én beledugnék egy gépet (már ha van) abba a motorola modembe és megnézném hogy valóban az nem ad-e ip-t. az is lehet hogy még mindig valami nem teljesen oké azzal a routerrel, de legalábbis fura egybeesés lenne hogy pont a router buherálásakor romlik el a modem. persze megeshet ez is.
-
SztiviVander
addikt
válasz
SteveBeard #9524 üzenetére
ja nem sértődtem meg, csak ez a "merthogy biztosan nem is fogsz" kicsit erős volt
én ha állítok valamit azt nem azért teszem mert "úgy gondolom" hanem azért mert kipróbáltam. ezt speciel legutóbb 1 hónapja amikor épp volt egy kis időm és végigpróbálgattam a legutolsó 4 ddwrt buildet a 3600-on hátha akad egy használható amit lehetne hosszabb távon is kipróbálni (hozzáteszem egyik sem győzött meg). az egyik build-nél ugyanez történt, se a webrevert-et se másik ddwrt buildet nem lehetett rárakni (végigment a fw update aztán reboot után ugyanaz fogadott mint előtte, reset se segített semmit) a webfelületről. akkor találtam a ddwrt fórumon ezt a módszert amit jól le is jegyeztem miután pikkpakk sikerült vele visszarakni a gyári fw-t.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5 #9520 üzenetére
fejtsd már ki légyszíves mitől vagy ilyen magabiztos abban hogy nem működik amit írtam. próbáltad már? ja hogy nincs is ilyen routered. értem
-
SztiviVander
addikt
igen, a ddwrt az szokott néha olyat csinálni hogy nem hajlandó bevésni a webrevert-es fw-t (se). ha ez a helyzet nálad akkor ezekkel a lépésekkel tudod visszavarázsolni a gyári fw-t:
1. Letöltöd a http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=85237 linkről a rar fájlt és kcisomagolod belőle a "wdr3600v1_webrevert.bin" fájlt. ha ez a verzió van már meg akkor jó.
2. winSCP-vel töltsd fel ezt a fájlt a router /tmp könyvtárába
3. menj be a routerre SSH-val (putty)
4. lépj be a /tmp könyvtárba ( cd /tmp )
6. ezzel a paranccsal tudod feltölteni a routerre az fw-t: write wdr3600v1_webrevert.bin linux
7. indítsd újra a routert (ssh-ból: restart)
Így már a gyári fw-nek kell elindulni restart után. arra figyelj hogy a letöltött bin nehogy hibás legyen illetve amikor feltöltöd winscp-vel akkor is kerüljön fel a teljes fájl. ha sérült fájlt adagolsz be neki akkor tégla lesz. mondjuk ez a webfelületes frissítésre is igaz -
-
SztiviVander
addikt
igazad van, nem is láttam még routert se. szégyellem is magam hogy szólni mertem egy szakértőhöz. kérlek vegyél egy n65-öt (vagy egy n66-ot, én annak az árára gondoltam) és majd mutasd meg nekem ostoba pórnépnek hogy azzal mekkora sebességet érsz el usb-n. köszi előre is és kérlek bocsáss meg hogy szükségét éreztem megszólalni
-
SztiviVander
addikt
akkor vegyél N65U-t 3-4x ennyiért. mondjuk hogy mihez kezdesz vele az ideális esetben 10-12MB/sec-et tudó 100-as LANodon azt szerintem Te sem tudod... ja hogy ha majd egyszer lesznek gigabites eszközeid. hát a sebességet meg kell fizetni, ez van
amugy a gyári fw fat32-es hdd-t (perpillanat egy 64gigás c10-es microsd-t) 10-12MB-al ír, és 14-15-el olvas. nekem ez elég. -
SztiviVander
addikt
köszi a tippet, kipróbálni még nem tudtam de ha sikerül foglalkozni vele majd jelzem nekem megy-e. bár tartok tőle hogy nálam se fog. ez amugy teljesen normális, vagy simán bug hogy a final BB alapból nem működik a 11 feletti csatornákon? Vargalex féle openwrt-ben Alex hekkelte meg hogy működjön? Mert az teljesen jól működik ilyen téren.
Mellesleg Suste, szerintem nincs abban semmi erőltetés hogy európában az eu-ban használható csatornákon (1-13) akarja valaki használni. Nem az usa-ban élünk, és usa-only eszközöm sincs. Sőt, az egy nokia 5800-on kívül mindegyik ment még a 14-es csatornán is a gyári fw-t japán régióra állítva. Na mondjuk az már tényleg kicsit túlzás -
SztiviVander
addikt
mert a lakóparkok csodája amikor 38 wifit látsz 70dbm felett. és jellemzően mind auto-ra vannak állatva US régióra, azaz mindenki az 1-11 csatornákon tolong. ja és kell a 2.4ghz mert nem minden eszközöm 5g-s
amugy az az 1000mW csak az első régió átállítás/reboot -ig van. de ez úgy se megy hogy wifi konfigot megszerkesztem kézzel. f.sza...
-
SztiviVander
addikt
válasz
SztiviVander #9138 üzenetére
hmm, hát valami ezzel nem teljesen oké. hiába állítom át az országot HU-ra akkor is csak 1-11ch van (reboot után is), kézzel meg ha beíro, egyedinek a 12 vagy 13 akkor meg nem indul el az IF
-
SztiviVander
addikt
a router beépített dlna szerverét sose használtam, de a routerre kötött raspberry-n futó minidlna-t csak akkor látja az LG tv-m ha a hw nat ki van kapcsolva (maga a nat persze engedélyezve van különben nem lenne net a belső hálón). nem tudom miért van ez, de esetleg tehetsz egy próbát. vargalex-ben meg a többi nem gyári fw-be eleve nincs hw nat opció, ott alaphelyzetben is ment minden.
-
SztiviVander
addikt
válasz
wwenigma #9050 üzenetére
akkor az jó hosszú idő lehet
tegnap délelőtt léptem be, ma reggel mikor bejöttem még mindig be volt logolva (refresh se dobott ki a loginhez). sima opera, semmi addon. sőt, az új loginfelület óta nem is tudja menteni az opera a belépési adatokat szóval még az sincs mint a régebbinél hogy ha kilépett akkor refresh-re simán visszalogoltatott. na mindegy, nem zavar egyik se csak kicsit meglepett.
-
SztiviVander
addikt
vicces az új gyári fw azon tulajdonsága hogy egyszerre csak egy admin lehet bejelentkezve. melóhelyen ottmaradt belépve böngésző, most itthon nem tudok belépni
valahogy ezt az újítást nem reklámozták agyon. ilyen marhaság helyett inkább azt csinálták volna meg hogy 1 nap után is felpörgesse az alvó 2.5-es hdd-t és ne kelljen ki-be dugni
-
SztiviVander
addikt
nem tudom mit olvastál és hogy mit jelent neked a nem az igazi, de teljesen jól működik a zöld ledes v1.4-es 3600 Vargalexel (is). javítani nem nagyon szokott hw-esen a tp-link, sőt inkább a termék életciklusának előrehaladtával azzal próbálják maximalizálni a profitot hogy kihagynak 1-2-x db (általuk feleslegesnek ítélt) alkatrészt az újabb hw verziókban
-
SztiviVander
addikt
válasz
Kicsirics77 #8949 üzenetére
mert a szifon még a tűzfalon is átmegy mi?
-
SztiviVander
addikt
-
SztiviVander
addikt
válasz
patex1983 #8672 üzenetére
működni működik, hogy kinek mi a normális az más kérdés. nem kell újraformázni, ntfs-t kezeli a gyári fw (is). az más kérdés hogy lassabban mint egy vargalex fw az ext4-re formázott hdd-t. mellesleg az se nagy mókolás, felrakod ugyanúgy webfelületről mintha egy gyári frisebb fw-t tennél rá, aztán beállítod benne amit kell és kész. nem tudom hogy a 2TB-ra érzékeny-e a gyári fw mert sosem dugtam rá ekkorát, de szerintem nem. a BR-ed meg valszeg csak fat/fat32-t támogat ntfs-t nem.
-
SztiviVander
addikt
ddwrt-ről: multkor megnéztem az alap 21061-es buildet, aztán a fórumon erősen ajánlott 23838-ast (other downloads/2014) meg a legutolsó 24461-est is. mindegyik felrakása előtt volt reset. igazából tök jól működött (az hogy folyamatos pingelés mellett néha 2-3mp -ig nem jött válasz az fura, de ettől még a router ment), bár a webfelület irdatlan lassú tud lenni. a fő gond -ami miatt ment a levesbe- viszont mindegyik build-el az volt hogy az asus hd tab képtelen volt hozzá csatlakozni wpa2 psk-val (ugyanazzal az ssid-vel, jelszóval amivel a gyári fw illetve openwrt esetén semmi gondja nincs), két telefon és a noti mondjuk észre se vette hogy más a fw és simán csatlakozott. csak azért szólok hogy ne csodálkozz ha belefutsz ilyenbe ddwrt-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dji Mavic Pro fly more combo
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan akku 100% 3 hónap jótállás!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged