- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisn
addikt
-
macilaci78
nagyúr
igy se nagyon birjak el a delutani csucsot - Ez ilyen bicikli. Gyakorlatilag az összes sugárút és körút is megérzi, a Kossuth lajos másik oldalán a 30-as övezet, a két híd, a Ligetet körülölelő utak, a Bérkert, Főfasor, stb. Tök mindegy, merre indulsz. De ha a belvárosban dolgozol, akkor nem veszed elő a kocsit, 2×15 perc séta kell egy nap.
Mellesleg az otthonomtól két utcányira sokkal szívesebben araszolok, mint bevásárlás előtt/után, vagy munkából indulva. Egyrészt mert tuti lesz hely, már ha vettem, másrészt már látom a házat, hazaértem, becsuktam az ajtót és szarok rá.
-
macilaci78
nagyúr
Budán lakom az Allee mellett, minden hónapban van -20% egy-egy vasárnap, illetve a biatorbágyi outletben. Kb 10-15 darabot vettem az elmúlt két éveben több részletben, mindig ugyanazt a fecskét. Hát, mérethiányos vagyok... Most megjött az új szállítmány (néha felhívtam a boltot), webshopon meg is rendeltem, jó is lett, kedvezménykódot is kaptam, illetve eddigi vásárlásaim révén már 10% kedvezményem is van, megy bemondásra is.
Szóval én egy bizonyos alsót veszek, többszöri vásárlással is ugyanazt hozza viseletben és minőségben is, így mehetett a netes rendelés is. A zokni is ugyancsak J.Press, egy bizonyos fazon, valami antibakteriális, fekete, hosszú szárú. Ha az újak is bekoptak, mehet vegyesen a mosás, addig külön mosózsákba gyűjtöm. Jó, mert ha kilyukad, kikopik, nem kell kidobni az egész párt és párba rendezni is könnyebb.
Illetve van még titokzokni pár darab, a tavaszi, nyári cipőkhöz.
Simán próbáld fel ott, ahol tudod, érezd a méretet, fazont, aztán cikkszám szerint rendeld meg webshopból.
Helyén kell kezelni a dolgokat, mert a kedvezmények a bolti árakból vonódnak le, nem a webshopos árakból! -
Rick4
félisten
A reklám, és annak a célba juttatása egy nagyon érdekes dolog, sokféleképp meg lehet csinálni, csak ugye akkor, amikor nem vagyunk tisztában a célnál lévő ember érdeklődési körével, előre nem fogjuk tudni eldönteni, hogy a reklám érdeklődést, vagy ellenérzést vált ki. Ezért is kár nem szakmai oldalon pl t-s it-s hirdetést bedobni, mert ugyan ők úgy vannak vele, hogy ha nem kattint, akkor nem, csak itt azt is mérni kellene, hogy egy ilyen dolog ebben az arányban már ellenérzést vált ki sokaknál...
A szponzorált cikk meg kb ugyanez, alaposan kisejlik a sorok mögül a hátszél, és senki se szereti az ilyet. Egy ilyennel többet árt magának a tesztelőcsapat, mint amennyi bevételt ezzel produkálni tudnak.
-
quailstorm
félisten
-
PowerBuldog
veterán
Hibakódot szeretnék kiolvasni. A renault márkaszerviz kicserélte az automata váltóm olaját, azóta hibákat dob. Egyszer már kiolvastattam velük. Raktak bele egy kicsit több olajat. De nem hajlandóak ennél komolyabban foglalkozni vele (szétszedni, szerelni bármit), mert nem foglalkoznak automata váltókkal... Szerintem meg neki se kellett volna akkor látni az olajcserélnek, ha a felmerülő problémákat nem tudják kezelni.
-
macilaci78
nagyúr
Az elülső lábakat lecseréled, pattintasz rá valami bútorlapot és örülsz. Még vághatsz alá vízzáró profilt, hogy ne ázzon fel. Eggernek vannak egyszínű bútorlapjai, választasz valamit, ami vagy a konyhához, vagy a falhoz, vagy a kőhöz passzol, élzárni sem kell.
Az 53-55 centire meg veszel egy 60 centis polcos elemet, a szélességet adó lapokat (polcok, alja, teteje, ajtó) meg méretre vágatod. A lapra szerelt elemek jó eséllyel tiplis-összehúzós megoldással vannak. A tiplit nem nagy kaland átfúrni, és mivel bútor mellé teszed, az összehúzóval ne vacakolj, húzd össze látszó csavarral. A Lugas utca Csillag téri megállója környékén a Tisza felőli oldalon a garázssoron volt régen egy bútoros. A környékbeliek az ilyen csip-csup dolgaikkal odamentek.
-
macilaci78
nagyúr
Én is a konyhabútor megvásárlása után csináltattam plusz elemet a szabadon álló gáztűzhely helyére rakott indukciós főzőlap és beépített sütő számára.
Egy ötszögletű konyhám van, meg lehet oldani az alsó és felső szekrényt is.Ha van hozzá érzéked, megcsinálhatod magad is, de kell pár speciális szerszám és anyag is. Megrajzolod akár papíron, kiírod az anyagokat, táblaméreteket, beszélgetsz egy fél órát a lapszabásszal, mit hogy jelölj az anyagmegrendelőn (melyik méret a vízszintes, melyik a függőleges, szálirányt hogy jelölöd, élzárás, stb.), majd leadod a megrendelést. A speciális szerszám: lamellózó, vagy amivel a tipli helyét jelölöd, fazékfúró a pántoknak, hasznos egy fúrósablon is a fiókcsúszókhoz, úgy a csecse, ha a hátlapnak falcot marsz. Tudd azt, hogy mennyi luftot kell hagyni a szekrényajtóknak, mennyi hely kell a vasalatoknak, hogy a pult 60 cm mély, de úgy praktikus, ha a pult kb 1 centit előre áll a fronthoz képest és kb fél centit hátralóg a hátlaphoz képest, állítható lábra tedd, mely lapok melyeket zárják közre, stb. Ez a szakma, 5 lapból egy fiókot bárki össze tud szögelni.
Sketchup egy jó és ingyenes program rajzolni, tervezni.
Felső részre legegyszerűbb, ha egy sínt fúrsz fel és erre akasztod a hozzá való szerelvénnyel. Schachermayer webshop nem a legolcsóbb, de nagy a készlet, pár napon belül megvan minden. Blum, Schachermayer vasalatokat javaslom, a Forest inkább csak erős középkategória, viszont fogantyúkban nagyon széles a választékuk. Persze, szegedi forgalmazók is vannak, cikkszám alapján leadod a rendelésed és majd beszerzik.
-
Luighi
senior tag
Áruházi megvan 100k-ból, a csinálós minimum 3x (ráadásul építőipar és kapcsolódó szakágak igen le vannak terhelve, ami ugye kapacitás hiányt és munkadíj emelkedést jelent).
Nem kevésbé macerás a mesteres történet, az is többkörös játék. Mi is lefutottuk ezeket a köröket, volt hogy 6-8 hetes várakozási időt mondtak az anyagra
-
Rick4
félisten
Ez nem kurva jól menő biznisz kérdése, tökmindegy, mennyit keresel, oszd le fél órára. Több jön ki, mint 200Ft? Ha igen, már bukós a spórolgatással vergődni, főleg a gyereket pénzkeresés, felelős gondolkodás helyett ilyesmire tanítani még nagyobb marhaság, ha mellé nem szembesíted azzal, hogy az erre fecsérelt ideje negyedéből többször ennyit is kereshetne. Na jó, tanítsuk meg a gyereket beosztani azt, amije van, de ez egy nevelésben a sokadrangú, kb leghátul kullogó dolgok egyike lehet max. Addig, amíg nem tud viselkedni, addig amíg nem sikerült a szülőnek felfedezni, hogy a gyerek miben leli örömét, és azt művelve hogy lehet jobb, mint a többi, vagyis kinevelni belőle egy senki helyett egy valakit, addig a spórolásra nevelni hiba, rossz logika mentén hibás gondolkodásmóddal meg is alapozza a gyerek jövőjét, hogy egy droid maradjon élete végéig.., Az, hogy ezzel megfogsz VALÓBAN bármit is, csak egy rossz beidegződés, és akkor most ne a heti 1500Ft-okról beszéljünk, hanem a heti 15 ezrekről, mert ott már lesz értelme tervezni a megmaradóval, viszont ezt nem a kajából fogod meg, mivel magadtól veszed el az időt. Lehetnél a családdal, sportolhatnál, ugyanúgy nem baxxa szét a derekadat az sem.
Az én problémám ugyan más gyökerektől indul, először is utálom az aksióra gyülekező tömeget, magát az akciós dolgokat se szeretem, és nem megyek pl torkos csütörtökön étterembe, meg ilyen szarságokra. Tény mondjuk, hogy nem iszom, nem dohányzom, nincsenek felesleges kiadásaim, mivel ugye a sok üléstől, meg némi kis örökölt tulajdonságból összejött januárban egy kis 2-es típusú cukkerbetegség is, azóta még olyan chips- csoki- süti dolog se nagyon van, mint eddig, tehát a kiadások kis része lett az eddig se túl magas, és abból minek spóroljak, mit kapok? Elmehetek a legközelebbi boltba, megvehetem ami kell mondjuk 500Ft-tal drágábban, vagy elmehetek az auchanba, tescoban, cba novába, mint ahogy ezt meg is szoktam tenni, csak épp az elmenetel az egyébként 20 perces mókához képest 1.5 óra, míg odajutok, meg vissza, az autóból is fogy az üzemanyag, az is benne van, hogy rányitják a másik ajtót, hogy menet közben nekem jönnek, tehát valójában pozitív hozadéka nincs a legolcsóbb hely keresésének, miközben negatív események bejátszhatnak..
És hogy miért is állok ehhez így? Anno mikor még fiatal gyerek voltam, 8 évesen svájci karórát vettem 1500Ft-ért a megspórolt pénzemből (havi 800Ft-okat kerestek az emberek) már 12-13 évesen nyári munkákat vállaltam, 14 évesen (89-ben) ketten 3 HA kukoricát címereztünk, abból erősítőt, cd lejátszót vettem, hogy majd később eladjam még több pénzért, 15-16-17 évesen végigdolgoztam minden nyarat, többet kerestem, mint a sima melósok (91-92 körül 9 ezret kaptam kézhez, a melósok meg 6-ot) Ehhez képest a szüleim becsülettel dolgoztak egész életükben, de mivel nem tudták beosztani as pénzt, mert a pénzügyi intelligenciájuk nulla volt, igazából mégsem volt soha semmijük. Anyámnak 18 évesen én adtam kölcsön, hogy egy jó kis tanfolyamot el tudjon végezni, amivel válthat, aztán még sok sok sok éven keresztül mindig benne volt, hogy ha kell, adjak kölcsön. Ebből a mentalitásukból kigyógyulni nem igazán tudtak, talán csak nyugdíjas korukra, de ennek is van némi előzménye, anno 8 éve lehetett, hogy a helyzetre való tekintettel megpróbáltak a kaján spórolni. Olyan rossz minőségű, alja cuccokat vettek, amit én a kutyámnak se adok (a héten is főtt csirkecombot kaptak, mert a novában nem volt farhát, és az a 4 kiló farhát lett volna 600frt, a 4 kiló comb meg volt 1200ft, a 600ft-ért nyilván nem megyek majd boltról boltra, hátha) szóval anyám ennek az életmódnak köszönhetően sikeresen összeszedett egy e vitamin felszívódási hiánybetegséget, ez szimplán azzal jár, hogy a végtagjaiban az ingerület és az érzékelés kb 70%-ban nem működik, a kezével alig tud fogni, a lábával alig tud járni. Előtte nordic walkingoztak, 20 km-.eket gyalogoltak, most a lakásban közlekedik, és ide oda el kell menni orvoshoz, hozom, viszem, de ennyi, nincs séta, mert nem tud járni 100m-nél többet, és erre nincs gyógymód, már ilyen marad. És ami olcsó, annak a90%-a szemét, feldolgozott nyesedék hús, rossz minőségű szénhidrát, adalékolt, moslékba se való kenyér, stb stb. Én eddig is igyekeztem normális minőségű cuccokat venni, de ezt látva még inkább megválogatom, mi az amit megveszek, mi az, amit megeszek. Ha 8 ezer a pisztácia kilója, és egy hát alatt megeszem, az se érdekel, mert mellette nincs napi 1 doboz ciki, nincs pia. Nem eszem felvágottat, hanem külön gyártott kolbászt, nem eszek teszkós 100Ft-os kenyeret, nem eszek májkrémet, nem készül semmi étolajjal, nincs itthon margarin, csak kókuszolaj és extraszűz olivaolaj, csak ellenőrzött forrásból származó, vagy pedig bioboltos cuccokat, tehát mondhatni normális kajákat. Eszek mindent, és igyekszem válogatni, meg igyekszem mindenre figyelni, de pont az ára nem érdekel.
Persze ez csak egy pár sort volt, hogy aki érteni szándékozik, mégis érthesse, mindenki más azt csinál, amit akar.csoszogi: pl akciós újságok itt egy az egyben mennek a kukába, nem az számít, hol olcsóbb, hanem hogy mennyi idő, míg összeszedem azt, amire szükség van. Tény, ketten több pénzt költünk, mint egy négygyerekes család, de ha sikerül valami rosszba belenyúlni, még akkor is azt mondom, én legalább megpróbáltam ezt a részét is jól csinálni. 30 év múlva kiderül, igazam volt-e.
-
Rick4
félisten
Erre már írtam egy éve is budán vannak korrekt fogászatok, amire Szegeden az Asszonynak mondtak baráti alapon komplett implantra Szegeden 200-220-at, na azt megcsinálták neki odafent az egyiket 96 ezerből, (nem mellékesen itthon csináltattam vele 20K-ért egy panoráma röntgent, ott meg odament, a konzultáció közepén beültették a gépbe, és megcsinálták ugyanazt a felvételt ingyen, hogy már legyen is konkrétan miről beszélni) a másik ugyanilyen implant meg lesz 165K. Ja, és ha bármi van, fáj, stb, menjen, volt is ilyen szitu, soron kívül fogadták, mivel a pótlást csak úgy lehetett a gyógyulás alatt ragasztani, hogy annyira tartós nem lehet, mint az igazi, a 4 hónap alatt 3-4x ragasztották vissza szintén soron kívül, és szintén külön fizetés nélkül, emellé a dokinő másnap hívta telefonon, hogy hogy érzi magát, minden oké-e stb stb stb...
Na ezért nem megyek én itt sehova, se ilyesmivel, se mással. Szóval nem a budai hegyoldalban drága a fogászat, hanem Szegeden. A korona más sztori, de az tuti, hogy arányaiban kb ugyanekkora lesz a különbség.
-
Rawulf
őstag
Pont ma voltam a shenzheni kórházban a fogaimat megnézetni.
19.7 jüan volt az ellenőrzés és 1.5 jüan volt az orvosi kartonom, mivel új páciens vagyok számukra.
Különösebben várakoznom sem kellett. Kb. 1 óra alatt megjártam.
Plusz két rezidens rögtön körül is állt az ellenőrzésnél, mert újdonság voltam.Mennyi most egyébként a teljes fogkő-eltávolítás Szegeden?
Kíváncsiságból összehasonlítanám a kínai árral a jövő héten. -
macilaci78
nagyúr
Powerline adapter helyett egy repeater, vagy esetleg valami wifis okosító?
NAS-ok ma már rendelkeznek USB porttal, hálózatra felcsatolod a plusz vinyókat.Én a kamrába raktam ki mindent: modem, router, nas, de a lépcsőházi villanyóra-szekrényből is ide jön be a koax és UTP. Elfér, szellőzik és különösebben nem érdekel, mennyire csendes.
-
martonx
veterán
Én már inkább meg se merek szólalni
Közben jutottak eszembe anyukámék, akiknél szintén default defender + tűzfal fut, és anyukám aztán tényleg mindenre kattint, amit csak a Facebook elé tol, mégse lett az elmúlt 6 évben vírusos a gépük. Ennyire nagy tömeg pusztán csak szerencsés lenne?
De inkább nem flamelek tovább, mert még páran meglincselnek.
-
martonx
veterán
Végülis nem engem, a NAV-ot kell meggyőzni arról, hogy ha valaki egyéni vállalkozó, és a bejövő pénze 100%-át egyetlen egy fővállalkozótól kapja, ezzel mindketten kibújnak a normál adók összes köre alól, ezzel szemben a jóember fizet havi 50K kata-t, akkor az máris nem színlelt szerződés
Tudom, hogy sokan így csinálják, nekem is van ismerősöm, nincs is ezzel baj, amíg valaki tudatában van, hogy mit nyer, és mit kockáztat ezzel. Ez akkor gáz, amikor valakinek fingja sincs, hogy ezzel 100%-ban kimerítette a színlelt szerződés fogalmát, és nem csak, hogy milliókra ba**hatják meg, de mivel nem milliárdokat csalt, politikus közelben, még akár börtönbe is vonulhat 1-2 évre. -
SirRasor
addikt
Áhh nem sz*rozok, van valami fél éves acronisos mentésem; holnap rátolom és kész. Így is több időt ellőttem ezzel, mint amennyit ért
De azért ez ilyesztő, hogy egyik pillanatról a másikra így meg tud kergülni.
Illetve még betolom a rendszergazda topicba, hátha valaki látott ilyet. -
Rick4
félisten
-
macilaci78
nagyúr
Pesti cégnél dolgozom, ami nálunk asztalos munka, az szinte mindig egyedi gyártású.
Egy szegedi maszek bútorasztalos csinált a családban több bútort is egyedi igények szerint: konyhák, hálószobák főleg. Ő viszont laminált forgácslappal dolgozik, jó szívvel tudom őt is ajánlani.(Lehet, fújt MDF-fel is dolgozik, nem tudom.)
-
r0by
addikt
Én is ott tankolok mióta megnyílt, nekem is bevált
Akció is szokott lenni (azt hiszem most is van), hogyha 5k felett vásárolsz és tankolsz, akkor kapsz két dobozos sört.
Bár, ha jól emlékszem, egyszer tankoltam shell-nél is a Szabadkai úton. És persze semmit sem vettem észre. -
azbest
félisten
az ilyen fórumokban / csoportokban általában felülreprezentáltak azok, akik a felső 1%-ban vannak, meg időnként kiborulnak az alsó 70%-ból, akik a medián alatt lehetnek.
Alkalmazottként leginkább valami multinál lehetnek jobb pozíciók, de ott sem mindenkinek, terület függő. Földrajzilag és szakterületileg is. Vidéken pedig alkalmazottként pedig kb álom kategótia. Vállalkozóként már előfordulhat a magasabb rész is.
De itt is csak azt tudom ismételni, hogy elsősorban nem attól függ a fizetés mértéke, hogy mit, hanem hogy kinek dolgozik az ember. Csóró ügyfelekre gyúró cégek két fillérért nyúzzák a dolgozókat, máshol meg laza tempóval, több emberrel is normálisan fizetnek, csak oda meg kihalásos alapon lehet bejutni.
-
Agyasima
őstag
Nincs mit tagadni. A jó munkaerő nagy kincs. Ugyanakkor egyesek szerint a a munkaerő áramlás meglehetősen egyirányú. Vagy inkább teljesen? Volt, aki azt állította, hogy az egyik helyen lényegesen jobb ajánlat várja a munkavállalókat, mint a másik helyen.
Ha átmegy a rostán, persze.
-
Vesztor87
senior tag
-
Rawulf
őstag
Azon kívül, hogy modortalan ez a megjegyzés, de legalább ripost-olhatok rá egy jó ízűt:
Mosd ki a csipát a szemedből, mert amiről te beszélsz, az a sima Redmi 4X és nem a Redmi Note 4X.
Szóval ne keverd a grapefruit-ot a polemo-val.Ettől függetlenül azért megjegyezném, hogy a 3GB ram, 32GB tárhelyes verzió, mielőtt valakinek belelógna a bilibe a keze.
-
macilaci78
nagyúr
Ami magánszemélynek bruttó 42k, közösségi adószámmal pedig bruttó 44k, mert ugye nem triviális az Áfa visszaigénylés és erre még jön egy ezre szállítási költség.
Kérdés, hogy a topiktárs milyen garanciával tudja adni, illetve hogy az Eustock-on elfogyott fekete színről van-e szó, vagy a sukár aranyról. -
Rawulf
őstag
Azokat megtartom magamnak, mert önző vagyok. Főleg a huszonéves, szemüvegeseket nem adom!
Habár a harmincasok szerintem sokkal tapasztaltabbak és ügyesebbek... ráadásul nem jó pár kínai csaj néz ki huszonévesnek negyvenesen... (hírekben volt ötvenes csajszi is, aki huszasnak néz ki)
-
-
Orionk
senior tag
Szia!
Nem kell két különböző helyen parkolnom.
Akár ugyanott is jó lenne nekem az utcán mindegyik nap, csak úgysem lesz hely ugyanott, mert akkor lesz a BorTér.Szept. 13. szerdától vasárnap reggelig levő napokra kerestem most megoldást. Ezek a napok közül is csak a hétköznapok a problémásak, aztán már hétvégén ingyenes.
A Magyar Nemzeti Hőlgéballon bajnokság lesz ezeken a napokon Szegeden és több csapat is a belvárosban foglalt szállást. A szállások többségéhez meg nem jár ingyenes parkolási lehetőség.
Ezért kerestem megoldásokat. Én bár szegedi vagyok, de nincs autóm még és ezért nem tudtam eddig hogyan működik ez a parkolási zónás rendszer. -
martonx
veterán
Hát ez az, hogy a focipálya bérlést meg eleve a cég intézi nekünk, szóval az nem számít bele a sport számlákba
Köszönöm mindenkinek a sok jó tanácsot, kraftxld fórumtárs van olyan rendes, hogy vesz magának valami bérletet a cégemre számlázva, és ezért nem leszek hálátlan.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest