- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rick4
félisten
válasz
csoszogi #79700 üzenetére
A körforgalom miatt a tükörben sokszor nem lehet rendesen látni,
Erre való az ember nyaka, a kresz nem írja, hogy csak a tükörből kell tájékozódni.Ha a saját sávjából szeretne másik sávba átmenni, meg kell győződjön, hogy van-e hely. Amennyiben az ember a másikkal azonos sebességgel közlekedik, akár még annak a holtterében is autózhat, és lehet ebből gond, én nem így szeretem, ha én vagyok elől, akkor nem történhet baj. Amúgy Pest jó ilyen szempontból, sok olyan hely van, ahol egyfelé 3-4 sáv megy, lehet nyomni, és sokan nyomják is. Pukk nagyon ritkán történik, mert valahogy pont azok tudnak az ilyesmire figyelni, akik amúgy a haladósabbak közé tartoznak. Akinek a forgalom ritmusát is nehezére esik felvenni, az jellemzően nem egy Fittipaldi spórolós módban, hanem mazsola.
Azzal sincs baj, csak rájuk egy picit többet kell figyelni.
Amúgy az ilyen vezetős napok szoktak nekem is úgy sikerülni, hogy az a nap másra már nem jó, ezért előtte a sok dolgot el kell intézni, rendszerint hajnal 2-kor fekszem le előtte, és reggel 6-kor már ébredek, feltéve, ha nem 5-kor ültem be az autóba.
-
Rick4
félisten
válasz
csoszogi #79695 üzenetére
Igazad van a betongolyó a nagybaninál van. Mióta nem járok az Auchanba, talán 5-6x jártam arra...
A csapatás az konkrétan mi? Ez lenne? [link]
Én is az óvatosság híve vagyok, talán az elmúlt 22 év igazol is ebből valamit, a többiek mozgásából sok kiderül, keresem a szemkontaktot, stb. De ez más dolog ahhoz képest, hogy sokan végig tudnak menni egy úton, és mások mentenek folyamatosan..
Utóbbi esetben is el lehet vezetni huszonévet balesetmentesen.
Amúgy van a dolgoknak egy másik fokmérője, hogy hány órát tudsz egyfolytában vezetni, volt már olyan, hogy reggel 6-kor indultam, 9-kor Budakeszin beültem egy autómentőbe, kimentem a svájci határ mellé, 6-kor ott voltam, felhúztam egy autót, másnap reggel 6-ra Szegeden voltam vele, aztán irány vissza Budakeszi, autó lead, majd jöttünk haza, délután 3-ra értünk haza, volt, hogy reggel 8-kor keltem London mellett, egész nap caplattunk, este 8-kor irány Dover, átkompoltunk, majd irány Párizs, és reggel 6-ig meg se álltunk. De a 24 órás vezetések szinte bármikor előfordulnak. az meg, hogy egy 900-1000 km-es körre kell mennem, és 16-18 órákat megyek, szinte minden hétre jut. Ha ez nem megy zsigerből, akkor 10-12 óra után már nem fogsz tudni koncentrálni, és hibázol. Még csak az se kell, hogy másik autó legyen a környéken, elég elnézni egy kanyartempót, lemenni az útról, kész a baj.
-
Rick4
félisten
válasz
csoszogi #79692 üzenetére
Az ott egy kétsávos körforgalom, előtte megszűnő sávval, utána pedig megszűnő másik sávval, ráadásul a sávok is extra szélesek, és betongolyók választják el egymástól a két sávot. A kevésbé gyakorlottak az egyik sávban mennek nagyobb ívben, az ügyesebbek meg a másikban, kisebb ívben. Nem előzgetés, hiszem párhozamos közlekedésre alkalmas úttesten közlekedünk, ott nincs lehetőség előzni a másikat, csak elhaladni mellette.
A megcsúszás az nem óriás- műlesiklás, és 60 m csikorgó gumikkal, itt 10-20 cm oldalirányú mozgásról van szó, ami a másikat semmiképp sem érinti. Amúgy meg az ott a városon kívüli szakasz, a behajtáskor 60km/h, a kihajtáskor már 90km/h a megengedett legnagyobb sebesség, ha a belső sávban megyek, akkor a megszűnő külső sávból besorolni is csak utánam lehet, mivel elsőbbségem van. Ja, és kevesen vannak, akik menet közben hasonló szinten tudják értelmezni a táblaerdő- közlekedési szituáció sok résztvevővel - felfestett jelzések összességét, szóval ha valaki defenzíven, és a közlekedési viszonyoknak megfelelően vezet, valamint a vezetni nem tudók, raccsingolók baromságait menteni szokta az jellemzően én vagyok...
Tegnap megyek a Mars tár előtt, ahogy kell, a belsőből szépen lámpától lámpáig sorolok ki a külső felé, hogy az árkád felső parkolójához eljussak. Az árkád szélénél jön mögöttem egy piros transit, ő a jobb oldali, jobbra kanyarodós sávban egyenesen szeretett volna jönni, azonban oda én soroltam. Sokakkal ellentétben nem csak előre, hanem hátra is 3 tükrön keresztül figyelek, tudom, mi zajlik az úton. A jóember azt gondoltam, majd ő (Holott a transit be se mehet oda, mivel a behajtó elején a magasságkorlátozó megfogná) és a szép, hogy ez így 0.3 sec alatt átvillant az agyamon, szóval mivel emberünknek nem nagyon volt helye, az autója eleje az enyém hátsó kerekével volt egyvonalban, viszont fékezni nem volt kedve, így a lehető legjobbat tette, padkát fogott a jobb első kerékkel, azt hittem, fel is borítja a kocsit. Mielőtt félreértenénk a szituációt, a törvények és szabályok tengerében tökéletesen eligazodva egy ilyen alkalommal simán hagynám, hogy nekem jöjjön, én nem fogom "mentésből" elrántani a kormányt, hogy ne neki, hanem másnak menjek, nem, megyek szépen a sávomban, ha akar, nekem jön, és majd megkapja érte azt, ami jár, ha én beijeked, és másnak húzom a kormányt, de emitt nincs fizikai érintkezés, tetszik, vagy sem, én vagyok a hunyó. Szóval mentünk még előre 30 métert, majd az árkád bejárat előtt megálltam, ő is, hátramentem, kissé hangosan megkérdeztem, mi a jó francot csinál, fogalma sem volt, melyik bolygón van, mondtam neki, hogy öreg hiba volt a kanyarodósávból egyenesen jönni, kérdi, melyik az? Vissza kell sétálni, megnézni a felfestést... És ilyen minden napra jut bőven..
-
veze
őstag
válasz
csoszogi #79594 üzenetére
Ez sztem csak azért van, mert emlékszem én is olyanokra, amikor a köruton belül , mondhatjuk a belvárosban, kiraktak a meghirdetett lomtalanításkor kb fél teherautonyi butor es egyéb mindeféle vegyes dolgokat amiket aztán szertteszét hordtak bizonyos népek, utánuk meg a szél.. stb . Szóval tenyleg nem volt épületes látvány.
belvároson kivül is ez van , de az már nem a belváros...ott már megfér szerintük -
SirRasor
addikt
-
válasz
csoszogi #79432 üzenetére
Egyrészt az állatoknak és a növényeknek is van immunrendszere, ami nagyrészt semlegesíti ezeket.
Másrészt igen, az étellel is viszünk be oda nem illő dolgokat, viszont a víz a nagyobb mennyiség, amit elfogyasztunk, és az közvetlenül tele van ilyenekkel, és ha ezt lehet orvosolni kicsi költséggel, minimális erőfeszítéssel, akkor miért ne tegyük meg?
Ott van például a klór. A klórt azért teszik bele az ivóvízbe, hogy elpusztítson minden élő dolgot, ami benne van. Van egy határérték, ami az embert még nem öli meg, de a baktériumokat már igen, ennyit tesznek bele. De az, hogy nem öl meg, még nem jelenti, hogy jót tesz. Szóval én inkább kihagyom... -
válasz
csoszogi #79384 üzenetére
Az a baj, hogy a konnektor az ágy mögött van. Mindig ki kell húzni az ágyat, kihúzni a kábelt, így ez felejtős, mert ugyanúgy macerás lenne.
(#79385) macilaci78: erre én is gondoltam, viszont akkor ugrik a táp garanciája is (mármint ha a kábelt elvágom). Illetve megint problémás a kapcsoló elhelyezése az ágy miatt. Ráadásul amit csoszogi is írt, azt a tanácsot a led szaküzletben is megkaptam. Viszont nem biztos, hogy hülyeség, nem tudom igazából már mi lenne ideális
-
-Tsaba-
tag
válasz
csoszogi #79277 üzenetére
Bár ez Ignác, de egy időben rászoktam a Tesco melletti olcsó kútra. Nem sokra rá be is jelzett a fojtószelep, utána tisztítás majd Shell, akkor egy ideig még ment, de aztán cserélni kellett (szerelő is rám szólt hogy felejtsem el hogy ott tankolok).
Nem lehet hogy nálad is a benzin (volt) a ludas (már EGR szelep tekintetében)?
Bár ha jól tudom Opeleknél ez amolyan típus jellegű hiba... -
r0by
addikt
válasz
csoszogi #79269 üzenetére
Én is sűrűn használom 1-5 km-re az autót. 1.8 benzin. 230k km van most benne, 14 éves. Novemberben elvittem motorgenerálra, mert egy kicsit elkezdte csipegetni az olajat. Lett benne gyűrű és mindenféle tömítéscsere, azóta frankó, nem eszi az olajat. A szerelők szerint egyszer hamis olajat adhattak el nekem, ezért a gyűrűk beragadtak és nem tudták jól ellátni a szerepüket, magyarán hogy az olajat visszahúzzák.
Viszont amit mondani akarok az az, hogy a generál során szétkapták a motort, hogy átnézzék. Semmit nem láttak benne, azt mondták teljesen jó állapotban van minden, ez még simán el fog menni 300k km-t. Kopp-kopp-kopp
Úgyhogy szerintem ez inkább motorfüggő lehet -
tixem
addikt
válasz
csoszogi #79269 üzenetére
A priusban direkt erre találták ki a saját kis Atkinson ciklusú benzinest, sok leállásra és indításra. Az idő eddig azt igazolja, hogy működik a dolog, egy hasonló karakterisztikájú Otto motor márt lehet megkotlana ilyen igénybevétel mellett. Sokat lehet vele motorfékezni, ezáltal kicsit kevesebbet igénybe venni a fékeket. Nem egy Priuson 200e felett még a gyári nyereg+betét van fent. Azt nem tudom ilyen futás mellett mennyit megy a motor, de szerintem ez nem is lényeges, mert folyamatosan rásegít az elektromotor a működésére és vice-versa.
EGR itt is szeret rakoncátlankodni, de igazából ez sem fordul elő tömegével.Ami a klasszikus autó mivoltát illeti, ha jól tudom az akkori Avensis alapjaira épült, ami megint csak egy megbízható darab.
(#79271) fero02 20 éves lesz lassan a G Astránk, semmi komoly baja nincs és nem kell rohangálni vele havonta szerelőhöz. Évi egy átvizsgálást megkapja, olajcsere miegymás. Fék, vezérlés, olaj stb pedig minden autónál cserélendő. Tavaly lett rajta mindegyik lengéscsillapító cserélve, hála a jó magyar utaknak. Nem érzem rajta a tervezett elavulást.
-
válasz
csoszogi #79218 üzenetére
2 felnőtt+1 egyetemista gyerek. Városban furikázni télen, esőben, nehéz csomaggal, nagymamákkal, de évi 10-nél kevesebb hosszú út. Ha megbízható talán nyáron külföld is.
Minden másra marad a canga mert 10 percre lakom a munkahelytől.(#79221) -Tsaba- és (#79225) Agyasima: Értem ezt az állapot dolgot, de ez most olyan mint Nagyanyám receptjében a liszt: amennyit felvesz. Hogy látsz be a motorba? Amelyikről meg látszik, hogy csotrogány azt úgysem veszem meg.
(#79226) Luighi: Saját, nincs cég az ügyben.
Mindenkinek köszi. Nem sietek. Nézegetem a Netet, meg elmegyek egy-két kereskedőhöz.
Még egy kérdés: Az autókereskedők is adnak el használt kocsikat, nem? Az mekkora felárat jelent? Gondolom ott legalább ellenőrzött a gép.
-
tisn
addikt
-
válasz
csoszogi #79135 üzenetére
Nem arra, hanem a Boldogasszony sugárúton lévő EHÖK Menzára. 2014 óta tanulok Szegeden, akkor az őszi félévben a lakótársam hozta minden nap onnan a kaját. Olcsó volt, de legalább nem jó
Ő is csak azért kajált ott, mert fillérekért lehetett kapni. Nem lep meg, hogy bezárt. Pedig igény az lenne rá, csak emelni kéne az étel színvonalán.
Passzázs sor? Nem is tudtam, hogy volt a Picknek büféje. Hétköznap a melóhelyen kajálok, az Eurest üzemelteti a Pick központi telephelyének udvarában. 500 a főétel, 150 a leves, egész jó adagok. Reggeli is van, a múltkor rántott húsért + sültkrumpliért 220 forintot fizettem
-
macilaci78
nagyúr
válasz
csoszogi #79018 üzenetére
Ahol van "hosszú szekrény", tehát pult nélkül teljes magasságig emelkedik egy elem, oda már lehet tenni a sütőt. Aztán persze ami abban a magasságban lenne, pl polc, az mehet lentre a sütő megszokott helyére akár polcra, akár mély fiókba.
De amelyik konyhában például a hűtőnek sincs helye, az szerintem nem teljes értékű konyha. Ezzel együtt persze szükség törvényt bont, mert hűtő kell. Amikor 24 m2-en laktam, akkor a folyosón volt a főzőfülke, a hűtő pedig a nappaliban a sarokban, 1,5 méterre az ajtótól. -
Krogoth
senior tag
válasz
csoszogi #78861 üzenetére
Én is gondoltam rá, de szerelő átnézte a kocsit és azt mondta, hogy a motorvezérlő adta meg magát.
Előélete: ment napi szinten, majd egyszer nem indult. 2-3 méteren húzták >>> elindult. Ment pár napig. Hétvégén is többször, több helyen voltam vele városba, hétfő reggel már nem indult. Behúzás sem segített.
-
azbest
félisten
válasz
csoszogi #78749 üzenetére
A zsíros kaja kapcsán... mostanában kezdtem rákapni, hogy süssek jó ízletes tarját meg szalonnát. Néha hentespultnál árulnak ilyeneket, de az otthoni még jobb.
Szóval, fogok 3-4 szelet tarját meg 4 vastag szelet húsos szalonnát (nyers császár vagy hasonló) és a húsokat csak kis fokhagymakrémmel, sóval és borssal kínálom meg. A szalonnát hagyom, az eleve sós szokott lenni. Leterítem őket egymás mellé a szalonnával együtt és annyi disznózsírt teszek rá, hogy majd ellepje teljesen. Kisebb tepsibe fél kiló simán belemegy. Aztán 150 fok körül, nagyon lassan sütve 2-3 óra (vagy amennyi szükséges) szépen megsütöm, estleg egyszer megfordítom.
A szalonnából és a húsból a nagy víztartalmú, zsíros csíkok teljesen kisülnek, a bőre megpuhul. Melegen csalóka, mert világosabbnak tűnik, mint kivéve. Szóval, amikor már jónak tűnik, kezd sötétebb bevonat lenni a szalonnákon (nem égett, hanem a felszínén feloldódnak a sötétebb kisült ízanyagok), akkor szépen ki lehet szedni. Nem árt hozzá valami savanyúság is, meg friss kenyér vagy zsemle. A husi szeleteket meg a szalonnát vegyesen.
Ha marad ki, akkor hidegen lehet megkenyémedik a szalonna, de gyors újramelegítés, akár mikróban is rögtön megpuhítja.
Bónusz, hogy a zsír is olyan aromás lesz és az alján leülepszik az a tömény ízletes cucc, ami a húst is bevonja. Talán a régi zsírban eltett kajákra emlékeztet.
-
veze
őstag
válasz
csoszogi #78744 üzenetére
Azt azért nem kell elfelejteni hogy minden más tényező ami szaporitja a költségmegosztó állását ( egységeit) de nem a fűtőközegből való hőmennyiség, az a végőső elszámolásnál az egy egységre eső hőmennyiség költséget csökkenti.. végső soron mindig a hőmennyiségmérő által mért össz költséget követeli a társdasháztól a szolgáltató. Az hogy házon belül hogyan osztjak meg, majdhogynem mindegy neki, csak az összmérő által mért költséget kifizessék. Hogy még se legyen teljesena lakókra bízva és ne legyen ölre menő hajtépés néhány lakó miatt, ezért próbálnak hivatalos formulát, keretet teremteni ezzel a költségmegosztósdnival.
rossz szomszédság török átok - mondja a közmondás és ez éppugy igaz a társasházas övezetre is mint a magánházasra. Bizonyos tolerancia szükségeltetik ( kellene) tanúsítani a másik iránt -
azbest
félisten
válasz
csoszogi #78744 üzenetére
Szerintem a lényeg, hogy legyünk teintettel egymásra, ha egy közösségben elünk.
Ki tudja mit hoz a jövő. Tavasszal az intézményeknek szükségállapot bevezetési tervet kell készíteniük [link], [link]. Aki nem tudná, katasztrófavédelmi terv jelenleg is van, fura, ha külön kell egy másik terv arra az esetre, ha katonai diktatúrát vezetnének be valamilyen esemény miatt.
-
veze
őstag
válasz
csoszogi #78742 üzenetére
Amit én leírtam, az nagyon durván leegyszerűsített változat, de ezt megértette minden lakó így .
Nem tudom mostanra mennyit hangoltak a rendszeren ( már jó pár éve elköltöztem ) nyilván lehet korrekciós tényezőkkel, de azoknak is az alapja a mért mennyiség. És ha az kevesebb , minden kevesebb.
A járulékos hő is benne van ebben, ( fürdés fözés hajszárító, az ember által kipárologtatott ho, napsütés, mittudom én) Ezekről feltételezik hogy minden kis egységben (egy társasháznyi mért ) azonos mértékben befolyásolja a mérést Egy lépcsőházban az összes lakonak egyformán éri ( vagy éppen nem éri) a napsütés a konyháját mert egymás felett vannak stb. Persze lehetnek eltérések, mert ha 1 ember lakik a lakásban , feltételezhetöen kevesebbet fürdik föz hajszárítozik stb , mint ahol 5 van ugyanakkora alapterületen. Lehetnek olyan fekvésü épületek is ahol mégsem egyforma a tájolása minden konyhának ( csak az egymás feletieknek) Azt hogy erre mostanság milyen korrekciókat használ a hőszolgáltató , nem tudom.Gyanítom semmilyet. De ha a társasház lakiói, mint legkisebb fogyasztási egység megállapodnak egymás között és ezt hivatalosan dokumentáva leadják a szolgáltatónak, nem tartom kizártnak hogy a ház egységes kérése szerint ilyesféle korrekciókat is beleszámolnak. Na ez a fajta házon belüli egységes megállapodás az ami szerintem már nem tud létrejönni mert érdekellentét van pl a 15 db északi fekvésű és 15 db déli fekvésü konyha , szoba stb között. Azt sem tartom kizárnak hogy tájolástól függüen korrekciót alkalmaznak a leolvasott költségmegosztó értékeire. Ezt nem tudom. Már nem lakom jó ideje ilyen helyen.
De alapjaiban igaz az, hogyha ez a lako birtokol pl egy nyaralót, és ott lezárja télre a fűtést, akkor bizony közel olyan hőmérséklet lesz bent is mint kint ( szigeteléstől nyilászáróüktól függően) de messze nem az élhető kategória lesz akkor sem ha ott megfürdik vagy főz. Ezek nem képesek a fütést pótolni. És ez neki természetes, hisz tudja hogy lezárta a fűtést a hétvégi házában ( vagy nincs is) Az is természetes hogy otthon lezárt bizonyos helyiségeket , ennek ellenére nem olyan hömérséklet van ott mint a lezárt nyaralójában. Pedig a meleg nem a napsütéstől lett meg a fözéstől. hanem attol hogy a ház összeségében fütve van és nála is füt attól hogy lezárt. És az, mióta megmérik a ház fogyasztását, nincs ingyen.
Le lehetne zárni a hőmennyiség mérő előtt az elzáró szerelvényt . akkor nulla lenne az átfolyás rajta meg a mért mennyiség, és tényleg nem kellene fizetni ( csak a rendelkezésre állási dijat ha van ilyen most ezt nem tudom) De meg is lehetne nézni akkor hány fok lenne egy hónap mulva a konyhában.. Amíg nem annyi van, addig fűtést használ, bármit is csinál és ezt nem lehet kivédeni -
macilaci78
nagyúr
válasz
csoszogi #78001 üzenetére
Az IKEA konyhában nagyon erős, viccen kívül a maga mezőnyében egy nagyon jó választás.
És mióta megnyílt az M5 bevezetőn, akár szegedieknek is jó alternatíva.
Egy személyautó bérlése 6-8k, utánfutóé a fele, egy kisbusz méretű dobozosé a duplája. Persze, pályamatrica, mert még WC-re is csak pályán lehet menni... Akinek sír a szája a bérléskor fizetendő kaucióért, annak nincs pénze konyhabútorra sem. -
válasz
csoszogi #77992 üzenetére
Hali!
Igen, az Ikea az én fejemben is megfordult. A beépíthető elektromos cuccaik milyenek? Nem ismertem őket. A bútorok között simán találnék olyat, ami bejön. Csak ahogy a honlapon nézem a konyhákat, elég húzós az ár. Bár egyik ismerősöm csináltatott valamilyen bútort az ikeás mintájára, aztán sem színben, sem minőségben nem hozta az ikeásét, így megbánta, hogy nem szánta rá a több pénzt. Viszont egy jó asztalossal százezreket lehet spórolni, erre is van példa ismerősök között.
Mod: jöhet privi nekem is.
Mod2: továbbra is köszi, aki írt még!
-
Rick4
félisten
válasz
csoszogi #77702 üzenetére
Itt lehet tájékozódni: [link], meg a technológia alapján utánajárni, mire is jó ez a szerkezet pontosan, de volt már szó a vízóra után beépíthető mechanikus szűrőről is, mert ugye mosni, fürdeni attól még ebben a vízben kell, [link]
Sírni lehet, de megoldás abból nem születik, a vezetékes víz eljuttatása a 100 éves csövekben értelemszerűen azzal jár, hogy rosszabb minőségű lesz, mint a forráshelyről felszívott állapotában.
-
DarkByte
addikt
válasz
csoszogi #77699 üzenetére
Kezd felidegesíteni hogy milyen szagú és ízű a víz mióta tart ez az új tisztítási mód. Annyira hogy inkább szénsavmentes ásványvízzel főzicskélek most. Azt hittem javulni fog a dolog, pár napig úgy tűnt eltűnik, de utána visszatért még erősebben. Ebből gondolom hogy ez még évekig eltarhat mire beáll valahová
Elég szomorú hogy egy Szeged méretű városban ezzel együtt kell élni. -
Rick4
félisten
válasz
csoszogi #77686 üzenetére
És ha kijön, az igen faxa dolog, szépen kimossa az emberből az ásványi anyagokat, terheli a keringési rendszert, a szívet, a vesét, tehát azt az ideális mennyiséget kellene megtalálni, ami az embernek, saját magának elég, és nem sok, nem kevés.
SirRasor: Megéltem már pár dolgot, mondhatni sokmindenről van véleményem.
-
martonx
veterán
válasz
csoszogi #77654 üzenetére
Testvérem középiskolában tanít, és a mai napig nincs működőképes e-naplójuk (mivel az eddig használt jól működőt már nem használhatják, az új meg nem készült el). Az eddig kiosztott jegyeket saját füzetben vezeti, és bőszen reménykedik benne, hogy félév végéig csak sikerül az államnak beüzemelnie az új rendszert
-
SirRasor
addikt
válasz
csoszogi #77010 üzenetére
Koffeinesre gondoltam. Tudom szentségtörés, de részben edzéshez kell, mert a reggeli keléssel nincs bajom, de délután 5 óra felé már olyan álmos/fáradt vagyok, hogy nemhogy babázni, de utána edzeni sincs energiám.
A lényeg az, hogy a lehető legkevesebb kávéból hozzam ki a kívánt eredményt, mert hosszú távon nem a főző a drága, hanem a kávé.
regvoltrossz hát ez nem jó hír. Mondjuk 10k még pont belefér akciósan; akkor várok..végül is, ha már magyar vagyok, vegyek magyart, mi?
De árukeresőn bőven találni olyan visszajelzést, hogy minőségben köze nincs már a régikhez, szóval lehet, hogy már a házmester szintjén van.
r0by na ez az, ami nem fér bele időben, mert van, amikor feleségem főzi és neki ez túl macerás. Neki már a kotyogós is macerás volt, tehát alkalmazkodunk
-
válasz
csoszogi #76541 üzenetére
Mi a kapszulát szeressük manapság.
Van alatta gumi. Egyszer már így is levándorolt róla.
Még régen hallottam olyan profil gumialátétről aminél meg volt a 4 láb helye és azok belepattantak a helyükre. Na arról azt mondták, hogy onnan sohase mozdul el.
Boltban azonban sohasem láttam. -
quailstorm
félisten
válasz
csoszogi #76293 üzenetére
Androidon a bezárás értelmetlen, nem létező fogalom.
Tudom, háttérprocesszként fut tovább, ha azt csinálod amitől egy normál app előszor hibernál, aztán kifogy a ramból és kilövi.
Viszont elvileg a visszagombos kilépés, biztos ki akar lépni a sygicból kérdés után normálisan leáll... Akkor nem kell erőszakoskodni.A legutóbbi alkalmazások menü (amit sokan tévesen taskváltónak néznek/hívnak, de ott nem az aktuálisan futók vannak) kihúzogatással meg kis x-szel átlag appoknál valóban eléri azt, hogy befejezi a működést (felület bezárása), de aminek van háttérprocessze (üzenetküldők, GPS, annál nem).
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
csoszogi #76111 üzenetére
En nagy állomás környékén lakom, es már hetek óta tapasztalom az akadozast, szakadozast, a Telekom 120as neten.
Érdekes a jelenség mert a letöltés nem szakad meg, csak az oldalak néha egy két percig nem akarnak bejonni...Heti szinten indítom ujra a modemet...
Újra indítástol függetlenül akadozik, elmegyek majd vissza jön. -
fero02
nagyúr
válasz
csoszogi #76104 üzenetére
Áramról tudok nyilatkozni: 1*32A eddig is alanyi jogon járt bárkinek (ezen teljesítmény felett zsebbenyúlós történet volt), amihez a fogyasztásmérőt, 30m légkábelt, vagy 15m földkábelt ingyen adott a szolgáltató. Viszont a regisztrált szerelő ügyintézéséért fizetni kell, a fogyasztásmérőhely kiépítéséért az iparosnak fizetni kellett. Ez az egész egy nagy humbug. Én csak arra lennék kíváncsi, hogy olyan helyen, ahol eddig nem volt kiépítve közmű (pl villany) és én megigénylem a szolgáltatást (amire pl eddig 250e ft-os kiépítési díjat mondtak) akkor azt valóban megcsinálják-e. Ha igen, akkor buli, ha nem, akkor semmi sem változott.
-
Frenky89
addikt
válasz
csoszogi #76039 üzenetére
Tavalyig 100e volt a PhD ösztöndíj 3 évre, onnantól:
"A doktorandusz ösztöndíj havi összege a képzési és kutatási szakaszban 140.000 Ft, a kutatási és disszertációs szakaszban 180.000 Ft. Sikeres védés esetén a doktorandusz egyszeri 400.000 Ft támogatásban részesül."
Tehát 140e és 180e két-két évig. Ami szerintem nem olyan rossz, főleg hogy csomóan hozzácsapnak ehhez közel még ugyan ennyit valami melóval. (Persze, az már más kérdés, hogy a PhD elvileg 8 órányi elfoglaltságot jelentene és diákként lehet mellette dolgozni max 4 órában.)
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
csoszogi #76035 üzenetére
Akit ismerek, az fizikus, programtervező matematikus és klasszika filológus. Szerinted melyik boldogul könnyebben?
Én azt nem értem, hogy ha valaki végigküzdi magát az egyetem és elmegy továbbtanul phd irányba, miért elég neki a minimálbért alig meghaladó jövedelem ösztöndíj formájában? Ha nem tud belőle megélni, legyen a hobbija.
-
Rick4
félisten
válasz
csoszogi #76027 üzenetére
A fodrasz draga, en 50Eurosokat lattam.
De ez női fodrász volt, itt vágás, festés, melír, mindenféle pakolás, hab, beszárítás van..
Én a sérót magam nyírom 16 éve, és még csak rosszabbnak se rosszabb, mint a fodrász munkája, mert ez egy ilyen séró, 3mm, semmiféle állatka nem marad meg benne, nem lóg a szemebe, nem fekszem el sosem.
Ennyi idő alatt az össz költségem volt 3X 5 ezres 3 db philips hajnyíróra, ezek azért érezhetően egyre rosszabb minőségűek voltak, úgyhogy most már egy sokkal komolyabb wahl-t vettem, (ugyanannyiért) talán ez ismét elmegy 5 évig, így tartható az eddigi költségszint.
-
azbest
félisten
válasz
csoszogi #75902 üzenetére
Nem lehetetlen. 10 éve a google is dollárcsekket küldött reklámbevétel után. Persze kész kanossza járás volt megszerezni a pénzt. Még azt sem lehet mondani, hogy konkrét bank konkrét fiókja lett volna a tuti. Teljesen lutri volt, attól függően, hogy melyik ügyintézővel beszéltél.
Három eset volt:
- fogalma sincs semmiről, szerinte nem foglalkoznak ilyesmivel. Előtte pár hónappal pedig pont náluk sikerült.
- csak beszedésre veszik át, vagyik nyiss egy devizaszámlát náluk és 30 nap múlva beszedik a pénzt, levonnak díjat a beszedését és persze a számláért. 100 dolláros csekknél a költségek súrolták az egész értékét.
- simán megveszik a csekket, mint a dollár bankót és gyakorlatilag pénzváltásként azonnal megoldják. Ez a nyerő.Talán 3-4 alkalommal volt ilyenem. De volt, amikor már az 5ödik bankba mentem és az 5ödik ügyintézővel beszéltem, mire olyat találtam, ahol hajlandóak voltak megvenni. Nem volt egyiknél sem számlám, lehet az könnyített volna néha. Elsőre az akkor még létező otp deviza fiókban egy nagyobb csekkel mentem, az ügyintéző sosem látott még olyat, a fiókvezetővel nézette meg. Az megállapította, hogy valid a cucc és akadékoskodás nélkül végrehajtotta a tranzakciót. De később asszem volt, hogy egy cib fiókban, k&h fiókban sikerült. De nem ugyanott, hogy az egyikben, hol a másikban. Az otp sima fiókok nem foglalkoztak ilyesmivel úgy elmlékszem.
Szerk, persze lehet folytatódott a tendencia és egyre nehezebb lett. De, hogy a sima otp fiók balfasz, az már 10 éve is így volt.
-
azbest
félisten
válasz
csoszogi #75653 üzenetére
biztos hogy külföldi képviseleten is lehet dokumentumokat frissíteni. Nővérem sem jár haza személyit / útlevelet csináltatni.
A lakcím körül volt kavarodás, amikor bevezették, hogy fizetni kell tébét mindenkinek, akinek van itthoni címe. Akkor kellett valamit intéznie, leveleznie, hogy ne akarjanak tőle pénzt. A lakcíme biztosan megmaradt, mert a politikai szórólapokat és leveleket neki is az itteni címére küldik.
-
Rick4
félisten
válasz
csoszogi #75623 üzenetére
8.: A mobilparkolás start-stop rendszerű lesz, amit rendszámmal indíthatunk és a stop szó elküldésével állíthatunk le. Ha elfelejtenénk, akkor is maximum négy óra ára terheli a számlánkat.
Tehát az eddigi napi parkolásért az egyszeri sms helyett most reggel 8-tól vennem kell délig, utána déltől délután 4-ig, majd még egyet este 6-ig. Kiváló, ügyfélbarát megoldás...
-
quailstorm
félisten
válasz
csoszogi #75602 üzenetére
SD-hez még annyit, hogy nem hazai szénnéadóztatott árak mellett a class4 és class6 létjogosultsága megszűnt, hacsak nem valami 10 éves MP3 lejátszóbak kell mindössze. Sima Class10 és UHS-1 közt se nagy a differencia. Ezért gondolom, hogy UHS-1 alatt nem érdemes nézelődni.
Az elmúlt 6-7 év eszközei a sima class10-et legalább ki tudják használni, én már használtam anno Linux SWAP-nak is nagyon korai droidos telón. Nem mondom hogy villám volt, de amit szerettem volna az sikerült és nem féltem, hogy kinyírom a belső memót. -
azbest
félisten
válasz
csoszogi #75593 üzenetére
Samsung evo-kból hullott már el úgy, hogy többé nem lehetett tartalmat cserélni rajta.
A class 10 annyit jelent, hogy 10Mbájt/sec írási sebességre elvileg képes.A sandiskekben több bizodalmam van. Egyébként meg a gopro (ha erre gondoltál) oldalán nézd meg miket ajánalak hozzá [link]
Az meg, hogy milyen gyors lesz, az eszközödtől is függ, hogy az hogyan képes kezelni.
A kedvező ár meg valahol itt kezdődik: courtesytrading, sincerity.
10 nap körül itt van a rendelés. 22 dolcsinál többet egyben nem érdemes, mert felette már lehet áfát szabnak ki vámkezeléskor.
Sandisk pro kártya is 5-6ezer közt van.
szerk, úgy látom itmedia oldalon van kifejezetetten videós sandis pro változat is [link]
Sandisknél gyártió gari intézés is lehet [link]
-
Rick4
félisten
válasz
csoszogi #75593 üzenetére
Itmediától vettem legutóbb is, Pesten személyesen át lehet venni, árban általában annyira jók, hogy nem éri meg sehonnan hozni, mert ha egy picivel olcsóbb is lenne, gyakorlatilag gari nélkül van, jól is jött ki, mert volt garis problémám, azt is intézték némi e-mailes noszogatással.
Aztán, hogy azon belül melyik? Mindig a leggyorsabb, márkásat kell venni a legkevesebb pénzért.
-
Orionk
senior tag
válasz
csoszogi #75437 üzenetére
Parkolás tekintetében a legjobb megoldásnak azt találtam, hogy parkolóházba viszem az autót és ott kifizetem a napi díjat, mert az is több száz forinttal olcsóbb, mint az utcán a parkolási zónákban megvenni a napi jegyet, ami 1.550 Ft most.
Parkoló udvar:
Ez a CENTRUM áruház mögött van. A Tábor utcában a Király-König zeneiskolának srégan által. Ott 1.400 Ft a napi díj és éjszakára is ott lehet hagyni, de nincs rá felügyelet. Mintha az utcán lenne. Bármikor elvihető, mert a parkoló kapuja nyitva van.Belvárosi Parkoló:
Itt van a GTK mellett: https://goo.gl/maps/Gu8HhU5TXMq
Napi jegy 1.000 Ft. Éjszakára nem lehet ott hagyni, olyan esetben a záráskor el kell menni és kihajtani az utcára reggel 08-ig a nyitásig.Honvéd téri Parkolóház:
Itt van: https://goo.gl/maps/bLZj1HjNUTy
Gázos autó is mehet. A többi fentebbi helyekre is természetesen, mert nyitottak.
Itt 1.250 Ft a napi jegy és záráskor itt is vissza kell menni, hogy kihozd az utcára, mert ha hamarabb kellene az autó, mint a nyitás, akkor nem tudsz bemenni érte.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest