- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
válasz
ShadowX #89028 üzenetére
Én is jártam anno hasonlo cipöben. 10x10mm-es szögvasból hajlitottam egyet, kifurtam menetet vágtam bele és ezüst, vagy fehér? ( már nem tom') lefestettem , Szóval egész sokat dolgoztam rajta, cserébe kb olyan lett, hogy egy száz kilós csávó felköthetné magát rá, tuti nem nyílna ki. És most kerestem, de nem találom sehol..
pedig ezer százalék , hogy nem dobtam ki. Azóta már más lámpa van, ami nagyon bevált, tehát nekem már nem kell, ha meglesz mégis, szólok
-
azbest
félisten
válasz
ShadowX #89028 üzenetére
csak linkeld már be, ha már így felizgattál minket
-
lorcsi
veterán
válasz
ShadowX #88963 üzenetére
mostani 10-20 gigas jatekok...egykaptafara...nem valami nagy eresztesek. eggyikkel sem jatszottam, de a yt teszteket kivancsisagbol atpoegetem...szerintem bazi sok AAA-t lehuznak
Lenyegeben CS:GO...2020 evjaratra keszitve...
Mondjuk en a hw igenyeken is rendesen meglepodok, h meg mindig 50k-tol kezdodik egy prociJobbak voltak akkor, szogletesebb, de volt benne valami zamat...kihivas, ujdonsag..ami elotte meg sosem. Nehezseg, atmenni a haverokhoz,ki hogy csinalta meg a palyat
Open world...hetekig maszkalsz valami istenverte terben...es akkor ??
-
veze
őstag
válasz
ShadowX #88958 üzenetére
2000 körül korlátlan (!) betárcsázós net 12500/hó, DialCom 56k-s külső modemmel csak ugy hasitott
ugyanitt [ DialCom 56k-s külső modem] szép állapotban eladó !
nap: ezt kapta a város ov-tól ajándékba ! -
válasz
ShadowX #88910 üzenetére
Nem a jogosítványon múlik ez szerintem. Pontosan ismerte ez a teherautó sofőr a szabályokat, csak mivel már 128-szor ment arra, és mind a 128-szor így ment, eszébe sem jutott, hogy most 129-edszer nem így kellene, mert valami változott. Figyelmetlen volt. Amikor újravizsgázna, akkor figyelne nagyon, simán átmenne a vizsgán, aztán másnap kivasalna a Fecske u. kereszteződésénél, ha nem állsz meg...
-
-
-Tsaba-
tag
válasz
ShadowX #88682 üzenetére
Azt hiszem már volt téma, én a miszterkárpit-sal csináltattam anno.
De jelenleg inkább bérelnék gépet (nem kell tőle megijedni, csak a tető, meg az ajtó kárpitokra kell vigyázni mert azt könnyen leszedi), persze csak ha szereted az ilyen apró, pepecselős, sokáig tartó munkákat (esetleg nem csak a kocsit, hanem szőnyeget, és az ülő garnitúrát, ágyat is). Szerintem hamarosan innen fogok bérelni... -
martonx
veterán
válasz
ShadowX #88646 üzenetére
Szerintem Szegeden ugyan van tömegközlekedés, de használhatatlan szar, mert minden annyira ritkán jár, hogy leginkább csak kirakatnak jó, tényleges napi használatra alkalmatlan. P + R parkolók meg már csak vágyálmok, pedig hiszem hogy parkoló létesítés nem kerül vagyonokba, hacsak nem Lölő csinálja (pl. mennyire adná magát, hogy Sándorfalva felől bejössz, a 2-es villamos végállomásánál lerakod a kocsit, és kényelmesen bevillamosozol a belvárosba).
Ugyanez igaz a bicikliutakra is. Majd ha lesznek jó minőségű (és ez nagyon fontos) bicikliutak, ahol netán tényleg a biciklisnek lesz elsőbbsége, akkor biztos többen fognak biciklizni is, mint most amikor az út szélén a totál széttöredezett aszfaltot nem megjavítják, hanem egy sárga csíkkal kinevezik bicikli útnak, két legyet ütve egy csapással. Vagy amikor az új bicikliút alapból olyan hullámosra készül, minden sarkon több centis padkával, hogy inkább megyek az utón.
Jól látod, a parkoló házak is hiányoznak, vagy ami van is vagy működik vagy nem. Azaz ha érezni fogom, hogy a parkolásért kifizetett pénzemért legalább annyi szolgáltatást kapok, hogy nem félcsöves parkoló őrök csempészik a csekket suttyomban a kocsira, mert elfelejtettem időben visszaérni a horror áron előre megváltott időn belül, hanem kulturált módon beállok egy parkoló házba, majd amikor kijövök fizetek, ne adj isten, még kuka, sőt wc is lenne ezekben, akkor máris más szájízzel fizetnék, akár még a jelenleginél többet is. A parkolóházak tövében pedig bérbiciklik, rollerek akármik lennének, ha valaki mégse sétálni akar.
Cserébe a Belvárosból kitiltanék minden autót, felújítanám a Széchenyi teret (van még egy város az országban, ahol ennyire gáz a főtér?), ahol a kitiltott autók helyén is zöld terület lehetne. De nem én vagyok a polgármester, soha nem is leszek az, csak álmodozok egy élhetőbb Szegedről.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
ShadowX #88619 üzenetére
Én is vittem hozzájuk TV-t. A háttér világítást tápláló rész volt kimúlva. Ha nem kapott áramot egy napig, utána működött pár óráig. Ha be volt dugva készenlétben, akkor egyből jött a hiba. Vibrál, majd kikapcsol. Szerintem állt náluk, bekapcsolták, jóez, vissza a parasztnak, írjad a számlát. Nyilván előtte elmondtam hogy ez a helyzet, járassák. Szóval a semmiért fizettem. Aztán a Kecskeméti utcában megcsináltattam. Azóta is működik anyóséknál.
Ez olyan másfél- két éve volt. -
r0by
addikt
válasz
ShadowX #88609 üzenetére
Jó, hogy olvasom a hozzászólásod, mert nálam sem megy most a fizetés samsungon. Így megnéztem a playstore hozzászólásait. Elvileg van megoldás rá.
Sajnos egy korábbi verzióban volt egy hiba, amit javítottunk, de aki letöltötte - rövid ideig volt elérhető - annál jelentkezhet a token hiba. Ilyenkor alapesetben egy ki-bejelentkezés (emailcímmel és jelszóval) és újradigitalizálás segít, ill. a kártya törlése és újra elmentése ha a relogin után mégsem javult meg. Elnézést a kellemetlenségért.
Szerk: belépve az app-ba, még üzenet is van róla -
macilaci78
nagyúr
válasz
ShadowX #88552 üzenetére
Ezeket a hibákat autósként is látom a többieken. Nagyon látszik a közlekedésen például, ha front van.
Ezzel együtt egy motoros nagyobb sebességgel képes közeledni, kis keresztmetszet, kisebb lámpa, tükörben olyan távolról, ahonnan szabályosan közlekedve még csak nem is fontolgatja az előzést, csak egy zseblámpás kukának tűnik... Persze ha országúton megyek 100-zal, ő meg 160-nal, akkor már borulhat minden.
SirRasor: igazad van, tavasszal én is tudatosan figyelek arra is, hogy a lámpánál a sávban úgy álljak meg, hogy a motoros könnyen elférjen, de haladáskor is figyelem tükröket, igyekszem nem kerülgetni a kátyúkat, stb, el ne sodorjak egy hirtelen odakerült motorost, robogóst.
tisn: igen, csak közegellenállás is van a világon, a Yaris és egy motor e tekintetben kevésbé különbözik, mint a 10 LE vas 68 LE. A motorral való biztonságos közlekedés alapvető feltétele, hogy fel tudd venni vele a forgalom ritmusát. Na, egy 50 ccm 4T géppel az 50 km/h óra sem triviális, Budapesten pedig ivat a megengedett 60-70 km/h sebesség is városon belül, ahol a gyakorlat közelebb áll a 90-hez. És ez még nem a gyorsforgalmi út, hanem bármelyik többsávos híd.
Persze mondhatja a kresz, hogy a sorok közt előre lehet menni a lámpánál, de sokra nem mégy vele, ha egy üres kisteherautó legyorsul, csak feltartod a forgalmat és hát nem kis élmény, amikor egy platós Transit próbál meg sávon belül előzni. Nem is szoktam, csak a második-harmadik autóig előre gurulni, nekik már nem viszket annyira a talpuk a pirosnál. -
veze
őstag
válasz
ShadowX #88528 üzenetére
néhány kevésbé köztudott tények a motoros balesetekről [link]
pl. ( hogy ne kelljen végigolvasni az egészet)
"A több járműves balesetek 2/3 részében a másik jármű nem adja meg az elsőbbséget a vétlen motorkerékpárosnak."
"A kereszteződések a legvalószínűbb helyei a motorbaleseteknek, amikor a többi jármű megsérti a motorkerékpáros elsőbbséghez való jogát, és gyakran ok az autós szabálytalan sávváltása is."
Aki nem vesz részt ( főleg nagyobb teljesítményű ) motorokkal közúti forgalomban el se hinné, mennyi idióta autós van, akik helyett is nekem kell gondolkodnom , felkészülnöm arra , mikor fog elém vágni , rám huzni vagy szemből balra elém fordulni, vagy csak egyszerűen sz@rni arra, hogy én is ott vagyok. Ő könnyen van, mert meghuzodik az ajtó kicsit, jajj.. egy százasé ujrafényezik ( vagy ócsóbbéé) a motoros meg borul,törik,zuzodik.(jobb esetben)
Nem panaszkodom, mert nincs az az autó ami ezt az érzést pótolni vagy akár megközelíteni tudná (aki műveli ezt, tudja miről beszélek, aki nem élte meg, az meg úgysem érti) de ez van.. -
tisn
addikt
válasz
ShadowX #88540 üzenetére
koszi, amiket irtal, hogy ramaty, azon mindegyiken mentem mar. 28-as, alu fitness, nagy elmeny
igen, kubeken ott leultem en is, amikor iden eccer vegiszenvedtem azt az utatsanyifalvara viszonylag gyakran megyek
deszk-klara, egyetertunk, utalom azt a reszt (kifele altalaban a toltesen megyek klaraig, vagy ferencig, es utana kanyarodok vissza)
opusztaszeren meg nem voltam mostanaban, lehet ki kellene menni
a toltes-tiszasziget-hatar-szoreg kort mar reg mentem, ha vegre nem esik azt is megcsinalom, az is ilyen 40km koruli
-
tisn
addikt
válasz
ShadowX #88538 üzenetére
na ezeket en igy soha nem mentem, de egy probat megernek
mondjuk a szoreg-kubeki ut nagyon szar, a kubek-klara az milyen? (bar nekem a szeged-ferencszallas-szeged volt a multkor 4x km, ha meg kubek fele is elugrom, mar tul sok lesz)amit meg erdemes menni az algyo/mol kutak, ott nekem egy 35km-es kor szokott kijonni
meg roszke is jo (szt mihalyon keresztul)
illetve az emlitett morahalom -
martonx
veterán
válasz
ShadowX #88423 üzenetére
Ezen én is gondolkodtam, hogy kapuzárási pánik-e. Annak idején a nősülés, összeköltözés miatt eladtam a motoromat. Itt jegyezném meg, hogy feleségem is szeret motorozni, ő is sajnálta, de ésszerű lépés volt, csomó másra kellett a pénz, és autó mellett motort is fenntartani, plusz a motor ára is kellett máshova stb...
Gondoltuk akkor, hogy ez egy ideiglenes lépés lesz. Aztán valahogy az élet mindig hozott vagy költözködést, vagy egy új gyereket, a lényeg hogy mindig ott volt, feleségemmel mindig beszéltünk róla, hogy de jó lenne újra motorozni, de most megint nem aktuális.
A negyedik gyerek érkezése előtt, már ott voltam, hogy nézegettem a használt motor hirdetéseket, ám a negyedik gyerek érkezésével a motorra félrerakott pénzt hirtelen egy családi egyterűre kellett költeni.
És most, hogy immár 5 éve nem született újabb gyerekem (és remélhetőleg már nem is fog), jó saját lakásban lakunk, amin már hitel is csak nyomokban van, és a pénz is összejött, így minden adott, hogy végre újra motorom legyen. A szikra az volt, hogy két hete a Mátrában voltunk a gyerekekkel, és mindenhol motorosokat lehetett látni. Hazajöttünk, ránéztem a bankszámlámra, és rájöttem, hogy megint itt az alkalom, hogy motorom legyen. Feleséggel is leegyeztettem, ő is örül az ötletnek.
Tőlem hívhatjuk ezt kapuzárási pániknak, szerintem nem az. -
veze
őstag
válasz
ShadowX #88331 üzenetére
Nálam kb 3-4éve van már DIGI FTTB , ide se jöttek ki hibára, mert még egyszer sem volt hiba !! Én igazán meg vagyok velük elégedve, mindig minden hasít, 4 tv-t egyidöben is kiszolgál a rendszerük, nem kell STB sem, nincs digis routerem se,nekem egy ONT eszközt hoztak.
-
lorcsi
veterán
válasz
ShadowX #88331 üzenetére
van net végre, meg telón igényeltem a bridge beállítást is..72 óra
mondjuk kibírtam volna, ha nem ezzel kell szórakozni...meg nekik is egyszerűbb lett volna10 év alatt most voltak másodjára...és egy ideig biztos nem lesznek
d azért az előkészítést megjegyzem...ezt mértem:
[link] -
azbest
félisten
válasz
ShadowX #88191 üzenetére
De ugye vezetékesen méred, nem pedig wifin?
És ha speedtestet használsz, akkor a change server -nél válaszd mondjuk az antenna hungáriát, hátha az általa választott teszt szerver nem elég gyors.
Meg persze a gépednek is kellőképpen erősnek kell lennie, hogy képes legyen kihasználni a sebességet. -
tisn
addikt
válasz
ShadowX #88145 üzenetére
Boci tejivót meg azóta kerülöm, hogy X éve tulajt váltott és egy grízes tésztát sem tudnak rendesen megcsinálni. Régi emlékek alapján betértem oda, de ehetetlen volt. Ott is hagytam majdnem az egész adagot.
+1nem veletlenul volt regen delben mindig telthaz. most meg szinte ures (neha a gyerekek miatt elmegyunk, evente egyszer)
(grizes teszta lol, a vilag legegyszerubb kajaja)
-
SirRasor
addikt
válasz
ShadowX #87804 üzenetére
Remek ötlet!
Feltettem a Ram monitort (se reklám, se kétes jogosultságok) és ez alapján 1.5 GB mindig üresen van hagyva. A 3.5-ből, ami 4. Tehát most olyan, mintha 2 GB ram lenne csak a telefonban
Innentől kezdve meg egyszerű a helyzet; majd keresek valami tweakelő programot, ami felülírja a mostani RAM-kezelési beállításokat.
--
Heh kis gugli alapján mindenki az ellenkezőjét akarja csinálniEbből egy hosszú keresés lesz...
-
pulutodurumo
őstag
válasz
ShadowX #87804 üzenetére
Bizony, ez elég nagy hülyeség egyes gyártók részéről. Még valami tisztító alkalmazást is felraknak, ami dobálja az értesítéseket. Jaj-jaj, mingyárt elfogy a RAM, gyorsan pucoljuk ki. Azt' mire megyek a sok üres memóriával? Azért van hogy tele legyen. A droid magában is el tudja intézni. Nem tudom honnan jött ez a sok szabad RAM fétis.
-
veze
őstag
válasz
ShadowX #87669 üzenetére
lassan már kezdem én is megemészteni a gáz árajanlatot .
falat is kell bontani a parapet konvektor kivezető részének beépítéséhez, két szint van, egy konvektorhoz a felsőbe kell egy leállást kiépíteni. Van 15 méter árok is a kerítéstól amiben fektetni kell csövet , gázóraszekrény is kell amit a kerítésbe kell épiteni... és nulla előkészítés van, teljesen új létesítés lesz.. csak az áfa 150k... de nem lehet zsebből zsebbe ( mindent legalabbis) mert degaz engedélyezést is bonyolitja az átvételhez ( myomásprobazni is kel meg ilyenek) és ott muszáj papírozni -
Polemius
senior tag
válasz
ShadowX #87379 üzenetére
"Mondjuk havi 2 pénteken kötelezően otthonról kellett volna tanítani [...] országos szinten. "
Ehhez persze meg kellene oldani, hogy mindenhol legyen nem csak net, számítógép, de áram is, netán még folyóvíz is. Mert így a XXI. században még mindig vannak családok, ahol ez is probléma.
Meg persze az oktatást is rendbe kellene tenni, és ez alatt nem azt értem, amit az utóbbi évtizedekben műveltek ilyen címen.
Mert leginkább azzal léphetnénk előre, ha jó oktatás lenne. És ehhez nem sok házi feladat vagy magolás kell, hanem érdeklődő, gondolkodó gyerekek, akiknek van idejük játszani, pihenni, szórakozni is. -
Digital
addikt
válasz
ShadowX #87379 üzenetére
Én a Volánbusznál dolgozom, a múlt hónap elején kaptam meg a gépem. [link]
Állami cég, de itt valahogy soha nem a szart adják. Elég jó kis gép, SAP, Forrás SQL vígan elfutkorászik rajta.
Viszont az informatikusunk szerint csak a válság idejére kaptuk, ha vége vissza kell adni. Mondjuk ha OV-n múlik itt fog megöregedni a gép. -
csoszogi
tag
válasz
ShadowX #87379 üzenetére
Éjjel, olvasva martonx hozzászólását, valami tök hasonlót írtam mint te, de aztán túl hosszúnak találtam és nem küldtem el, meg nem akarok "hangulatkeltő" lenni, meg végül is az itt lévők tudják mi a helyzet az állami szférában. Teljesen igazat adok neked, ismerem a rendszert..
Másrészt az elszállt árakról, számítógép vásárlásról azt csak ide másolom:
már írtam ide, március elején vettem, laptop akkor volt 288000ft. Vagyis ár alapján, nem egy üzleti csúcsmodell, de nekem tökéletes (Asus x571gt) Ami felment egy 100-al valamikor március közepén, most meg 438000Ft, ugyanaz a konfiguráció. Vagyis durván elszálltak az árak, ezt beszéltük itt is, tudjuk az okát. Ha most valaki vesz laptopot-számítógépet, 200000Ft-ért mit kap? Hogy vágják át és menyire?
És nem is velünk van a legnagyobb gond, hogy lassú a gép, nincs elég gép de legalább van valamilyen, hanem tényleg akik olyan helyen élnek, hogy villany is alig van. Nekik, az ő gyerekeiknek nem tudom mit hoz ez a helyzet, de gyanítom semmi jót.
De Szegeden is milyen jól mutat az a stadion, nem? 13milliárd, maradhat? Milyen pénzből is csippentették le ezt a kis összeget? Utána lehet nézni..
-
tisn
addikt
válasz
ShadowX #87363 üzenetére
vagy ket hete volt olyan, hogy ket ilyen nagycsocsu 20 koruli csaj allt be kozvetlenul mellem (en bicajon, ok gyalog) nem tiltakoztam, pont jol belattam a dekoltazsba
ez a lexarabb a karantenban, hiaba bicajozik az ember 25 fokban, alig lehet pihentetni monitor nezesben megfaradt szemeit...
-
tisn
addikt
válasz
ShadowX #87361 üzenetére
A kedvencem a mellettem eltekerő, majd jó 100 méterrel arrébb tüsszentő paraszt volt a héten.
nem en voltam? valami hulye jott szembe mikor kanyarodtam fel a regi hidra balra es rossz oldalrol kerult, tok kozel jott, aztan ugatott, hogy miert megyek olyan kozel hozza. bassza meg, o jott hozzam kozel, maskepp nem lehet felkanyarodni -
_Petya_
őstag
válasz
ShadowX #87318 üzenetére
"Egyébként áldom az édes szüleit annak a lángelmének is, aki átvariálta a Lidl polcelrendezéseit is
. Bejáratnál rögtön ott a zöldséges pult, ahol a lehető legtöbb ember szokott lenni. És még ki van írva, hogy a vásárlók kényelme érdekében..."
Leginkább az a baj, hogy korábban a két legforgalmasabb rész, a péksütemény és a zöldség el volt tolva egymáshoz képest, mindkettővel szemben valami kisebb forgalmú polc volt, így csak egyik oldalon volt bámészkodó tömeg, a másikon lehetett haladni, vagy a kocsit letenni amíg a polchoz mész.
A zsenik most ezt a kettőt egymással szembe rakták, így folyamatos a tömegnyomor.
Ráadásul pont ez a két termék csoport az, ahol az átlag droid nem csak odamegy-levesz-továbbmegy, mint mondjuk a konzerv vagy az ital, ahol full egyforma minden termék, hanem természetesen a legszebb kakaós csigát, és paradicsomot kell kiválasztani, perceken keresztül széttúrva és analizálva a teljes kínálatot.Petya
-
csoszogi
tag
válasz
ShadowX #87217 üzenetére
Lásd #87056-os hozzászólásom, akkor is ahogy megjött a jó idő:
"Viszont ami megdöbbentett: Újszegeden a Ligetnél lévő futókör mellett jöttem el a Népkert sornál. Sok futót sétálót nyújtó beszélgető embert láttam ott, kb 20-30-an voltak. Egymás nyakába lihegtek, kerülgették egymást stb..tuti nem volt köztük fél méter se. Gondolom hasonló helyzet volt a liget egész területén."
Másrészt ha mindenki így gondolkodik mint te: csak elmegyek egyet tekerni, de majd ügyelek, hogy senkinek közelébe se menjek... szerinted mennyien lesznek kint? Rohadt sokan, és már meg is van a tömeg...észre se veszed fel se tűnik, mert ez van megszokva....a tömeg...
Amúgy tudod mi lesz így?
Hát a klasszikus:
"Hű-ha! Mindig így kezdődik! Aztán majd jön a futás, meg a sikítás!"
(Jurassic Park 2 ) -
Ted_Beneky
senior tag
válasz
ShadowX #87103 üzenetére
Én egy kis termelő cégnél vagyok fizikai alkalmazott, a 11 fős létszámból 5 irodista már HO-ban nyomja, 5 fizikai dolgozónak továbbra is meg kell jelennie a munkahelyen, sajna a főnök is bejön, pedig prüszkölünk rendesen, hátha meggondolja magát.
A bejárósok közül 2-en céges bicajjal járnak be két hete (én is, szóval meg van a sportolás, 2*9km/nap), a másik hármat az egyikük viszi be kocsival, neki fizetik a benzint. A munka mennyisége ugyanannyi, mint eddig, nagyrészt külföldre dolgozunk, egyedül a szállítás nehezedett meg, minden nap variálni kell a futárcégekkel.
Feleségem szintén bejár dolgozni, szó van róla hogy HO-ban lesz, de ehhez a cégének be kellene ruházni az IT-be, ettől meg húzódoznak. Pár napos készletünk van itthon, heti kétszer megyünk bevásárolni és eskü többet eszünk, mint előtte, mikor csak félig volt a hűtő. Hitelünk nincs, most akartunk felvenni, de június elejéig még gondolkozhatunk, akkor már tisztábban fog látszódni a jövő. Tartalék nincs, házfelújítunkMás:
Csak egy gondolat az üzemanyag árcsökkenésről. Biztos vagyok benne, hogy nem fog azon termékek ára csökkenni, amiknek pont az üzemanyagok drágulása miatt emelték az árát! -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
ShadowX #87103 üzenetére
ez de jó gondoltam
munkahelyem jelenleg még működik, de bevétel szinte semmi, szóval fizuban nem igazán reménykedem...
bár 10-én ki fog derülni hogy felmondok e vagy sem, vagy fizu mentes szabira megyek...egyelőre nem aggódom, kis anyagi tartalék van, mivel sokat fogytam, így a hasamon nincs tartalék, viszont cserébe megtanultam koplalni, szóval éhen nem fogok halni szerintem
igazából addig nem pánikolok, amíg nem kell szükségszerűen, de azért van egy kis para...
mindenkinek jó egészséget és kitartást kívánok
-
G.Freeman
csendes tag
válasz
ShadowX #87103 üzenetére
"Fizum eddig szerintem átlagon felülinek volt mondható szegedi viszonylatban, minden hónapban raktam is félre rendesen belőle, gondolva a szűkösebb időkre, így megtakarítás is van, csak kérdés, hogy mennyit ér/mennyit fog érni...ezzel szemben sem nagy a bizadalmam. Ráadásul forintban van a megtakarítás (nagy összeg, de mégsem nagy, ez tipikusan a nesze semmi fogd meg jól kategória). Ahhoz nagy, hogy csak úgy itthon tartsam, de ahhoz kevés, hogy bármit is hazárdírozni tudjak vele. 360-as euronál meg már elkezdek gondolkodni, hogy jelentős buktával, de akkor is kezdeni kellene vele valamit...."
Ez egy nagyon jó kérdés. Hátha van itt egy közgáz terén okos ember aki tud segíteni, engem is érdekelne a válasz.
Egyébként sok háztartás bevétele zuhant be (vagy fog), ami a keresleti oldalt komolyan csökkenti, tehát ha újraindul minden akkor elvileg árcsökkenést kellene hozzon magával. De közben az euró elszállt, és nagy kérdés, hogy mikor éri el a kínálati oldal mondjuk a februári szintet (ha eléri). Elmúlt pár évben különböző ágazatokban történt fizetésemeléseknek áremelkedés lenne a logikus következménye, de vírus terjedésével egy időben kirobbant olajár háború meg pont az ellen hat. És még biztos van ezer+1 tényező, amit az egyszerű emberek, mint én meg se látnak.
Szóval nagyon kíváncsi lennék egy hozzáértő mit mond, otthon tartott párszáz k hol lenne jobb helyen, vagy csak bízzunk benne nem csökken sokat az értéke? -
stopperos
senior tag
válasz
ShadowX #87103 üzenetére
Egyetemen dolgozom kutatóként közalkalmazotti állásban. Szerencsére ebben a félévben nincs oktatandó tantárgyam, úgyhogy kimaradtam a távoktatásból. Igazából nem lenne kötelező, de akinek nincs a laborban dolga, az otthonról nyomja és Microsoft Teams-en tartjuk a megbeszéléseket. Egyedül a pályázati források miatt aggódunk, mert a csoportvezetőt és a PhD hallgatókat kivéve mindenkinek pályázathoz van kötve a fizetése. Feltehetően ezek meg lesznek vágva a közeljövőben. A saját és a partnereink kutatási témái a hasnyálmirigy sejtjei és az izomrostok-izomregeneráció köré csoportosul, úgyhogy lehet bővíteni kell a repertoárt a tüdő szövetei felé.
A kiadás nem olyan sok (saját lakás, kicsi rezsi), kerékpárral járunk és kb 2 hétre van kaja itthon, a szokásos mennyiség. Nem vásároltuk túl magunkat élettársammal, kb 3-4 naponta pótoljuk a hiányt. Főzést felosztottuk egymás között.
Mindketten otthonról dolgozunk most, nem zavarjuk egymást. Olyan 75%-os tempóval tudok haladni, sajnos a monotonitás sokat kivesz.
Nekünk egy-egy Air France oda-vissza repjegy ragadt benn, de mivel a szakmai konferenciát sem tartották meg, így tudjuk halasztani az utazást. Azt ígérték, hogy levásárolható lesz majd.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BestBuy topik
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Napelem
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Dell Precision 5540, Workstation, mobil munkaállomás, 15,6" FHD IPS , Xeon E-2276M , 16GB DDR4, 256G
- HP Pavilion 14-dv0xxx, 14 FHD IPS, I5-1135G7 CPU, 20GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, Számla, 1 év garanci
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest