- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rawulf
őstag
válasz
ritkaság #77832 üzenetére
Ismét csak azt tudom mondani, hogy tudni kellene a pontos modellnevet, vagy legalább, hogy pontosan milyen chipset van abban az alaplapban, mert
A 945-ös chipset egy borzasztó valami, például iszonyat finnyás a memória modulokra.
Desktop 945-ös alaplapra példa: az ex-munkahelyemen állandó gond volt velük. Ha külön videókártya volt beléjük téve, akkor több féle memóriával is lehetett használni őket, de az integrált intel vga viszont szinte semmilyem ramot nem fogadott el.
Egyébként próbálkozhatsz még manuálisan frissítgetni a 9.4.0.1027 vagy a 9.4.4.1006 drivercsomagból:Esetleg az alábbi Windows7-es drivereket ráerőltetve attól függően, hogy 32bites vagy 64bites Windows-t telepítettel:
32-bites
64-bites -
-
macilaci78
nagyúr
válasz
ritkaság #77664 üzenetére
Nem vagyok abban biztos, hogy a teamviewer magáncélú felhasználása munkaidőben céges gépen valamilyen oldalról ne lenne támadható annak ellenére, hogy adott esetben a munkáltató amúgy a tevékenységet engedi.
És attól, hogy nincs telepítve, nyoma még van a rendszerben. De egy USB-s SSD-ről is bootolhatsz magadnak olyan rendszert, amilyenre igényed van és kész.Olyanra tudok amúgy gondolni, hogy a teamviewrben be lehet állítani, hogy a hátteret ne töltse be. Ha ezt átállítod, akkor is fekete a képernyő? Én egy kb 300 Mb-os telepítésű fps-sel játszottam teamvieweren keresztül, laggolt, mint a fene, de betöltötte.
A WOT alá nem kell high end gép, lőj egy laptopot Aprón.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
ritkaság #77661 üzenetére
Nem engem kell meggyőznöd, nem én adom a fizetésed.
A TeamViewer drága szoftver, ha nem privát célra használod. Nálunk csak a remote verzió van feltelepítve, ami egy megvásárolt account-hoz van rendelve, nem is tudok innen belépni sehová, viszont a céges gépet bárhonnan elérem.
Vagy áldoztatok rá, vagy telibe szarjátok a licencfeltételeket. Ha az utóbbi, akkor van olyan megoldás, amivel megvalósíthatod a dolgot (VPN például), de elég bika feltöltés kell otthonról, hogy adott felbontást és fps-t áttoljon neten keresztül minimális késleltetéssel. Gondolj bele, van, aki 1-2 ms-os válaszidőkre gerjed és a 8 ms-os TN paneles monitor már alkalmatlan játékra. Neked meg van munkahelyen egy 8-10 ms-os pinged, a két gép közt meg mondjuk 50 ms...Használom a teamviewer-t otthonról, munkában észre sem veszem, hogy fizikailag nem a céges gép előtt ülök, de a youtube-nál a hang már késik. Otthon 120/30-as net 8-9-es pinggel, cégnél 100/50-es net 2 ms pinggel.
-
Rawulf
őstag
válasz
ritkaság #76763 üzenetére
Annó (bár jó pára éve volt az már, de) szintén árérzékeny javítás okán két karosszériásnál jártam teherautóval:
Deszken a Béke utcában volt talán a legolcsóbb abban az időben. Sajnos nem ugrik be a neve, de bitpork biztos meg tudná mondani neked, de a Felszabadulás utcáról rákanyarodva a Béke utcára, kb. 100 métert kell menni és bal kéz felőli oldalon lesz (mindig áll ott javítani való jármú az utcán is, de ha nem akkor az udvarukon beljebb látható...)
A másik pedig Szabó János Szőregen a Szív utcában ("Szőregi-domb").
Illetve rokon javíttatott szintén Deszken az Alkotmány utca 20 körül, de nem tudom hogy az még van-e.
Na meg volt egy karosszériás Deszk Makó felőli végén szintén az Alkotmány utcán, ahol régen a Footmark telep volt.
Ha még mindig akkor kontraszt van árban Szeged és Deszk között, akkor ár szempontból továbbra is javasolni tudom őket.
Nem tudom, hogy Attix karosszériázik-e, de elvégre ő is autószerelő, úgyhogy kérdezz rá nála is.
-
martonx
veterán
-
DarkByte
addikt
válasz
ritkaság #69367 üzenetére
Pár hete Felicia-hoz kerestem kilométer óra spirált és a Unix összes telephelyét végigkérdeztem ami Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Szeged szakaszon közbejöhet és csak utólag tudtak volna rendelni. Míg Szegeden egy kis autós boltban volt készleten. Árban náluk sem volt drágább. De nem is ez első eset, hogy a Unix-nál kerestem valamit készleten és nem volt, csak a Pesti raktárban. Jó, mondjuk általában mindig szombaton az utolsó pillanatban van szükségem valami autó alkatrészre.
Jinxb1rd: nem feltétlen csirkemell, de Zöldlevelecskében elég jó saláták vannak és magadnak is össze tudod legózni. Bár már nem olyan finom mint az elejében. A Brutusz nevű nekem a kedvencem, az módjával laktató is.
Illetve kifőzdékben szokott lenni vaslapos csirkemell amit lehet kérni salátával. Pl. a Pipitér falatozóban is van. Igaz itt nincs kiszállítás, ez odasétálós móka.
-
-
Rawulf
őstag
válasz
ritkaság #67396 üzenetére
Jó kérdés. Az én tapasztalataim alapján a jobb tápokban, mint pl. az FSP, a kondi hiba miatt a tápegység "letilt" és nem indul el, mikor a gépet bekapcsolnád. Az ex-munkahelyemen viszont halomban álltak az M-Tech tápegységek, amiknél a döglött kondi több más alkatrész halálát is eredményezte.
Én az otthoni Enermax szervertápegységemben 5 év után kicseréltem mindkét ventilátort és a "kritikus" helyeken lévő kondikat is. Most tapossa a 10. évét már és még mindig tökéletesen működik.Mondjuk nekem "rossz" szokásom, hogy a 10V-os kondikat 16V-osakra szoktam lecserélni.
-
pmheros
őstag
válasz
ritkaság #67371 üzenetére
Van itt a PH! fórumán Melyik tápegységet vegyem? topik, én is leginkább onnan tájékozódom. Ott is ugye a téma összefoglaló hozzászólás átolvasása az alap hogy képbe kerülj. Onnan meg már meg is lesz az Ajánlott tápegységek listája
-
HaZse
őstag
válasz
ritkaság #67351 üzenetére
Nekem is van Vargáné és Társa 500W-os tápegységem, de abba még a 230V-os kábelt se dugnám rá.
Tehát MILYEN is az az 500W-os tápegység?Már látom, hogy milyen is van a gépedben. Én előbb azt cserélném le egy normálisabbra, mert ez számomra csak egy irodai gépet hajthatna meg, de még talán azt se. Inkább egy kb. 8-9 ezer Ft-os Zalman
Üdv.
-
pmheros
őstag
válasz
Benéztem egy számot: az 5830 -at 5850 -nek olvastam, és a PH gtx 470 -es tesztjében 5850 hez képest 10% volt a difi. Így viszont akkor már kb 35% az előnye a 470 -esnek.
A mai összetett játékoknál a texel és pixel rate fogalmakkal szerintem már nem érdemes foglalkozni, azt kell nézni az általad is használt alkalmazásokban melyik vga dob több fps -t.
Az "Attól függ, hogy milyen tápod van." kérdésre leolvashatnád a tápod matricájáról a pontos típust. Mert az 500W jelölés a tápok többségénél csak marketing adat, vagyis nem alkalmas a korábban feltett kérdés megválaszolására.
A betöltődésre tényleg az ssd az EGYIK orvosság.
-
válasz
A WoWS nálam is lassan tölt, de a vinyó miatt. Tedd SSD-re, vagy gyorsabb vinyóra a játékot. Sajnos sok ezer apró fájlból dolgozik. 5400-as fordulatú vinyóval csata kezdete után töltöttem be elég sokszor, 7200-assal már bent vagyok időben.
A lemez mellett a CPU is számít betöltésnél. VGA-nak sok köze nincs hozzá. -
Vesztor87
senior tag
válasz
ritkaság #66568 üzenetére
Nekünk 90-100 megabitet mindig tudja lefelé a 100-as net, felfelé 50-52, ping is rövid. Viszont nyáron lejár a hűség, közületek már volt aki hosszabbított hűséget náluk? Azt mondták a pesti kollegák hogy ha lejárt a hűség akkor emelnek, nem lehet hosszabbítani, max kiköttetni 3 hónapra, és utána vissza... Haver szerint lemondjuk a telefont a csomiból, utána 3 hónap múlva megint kérjük, és mivel az bővítés, köthetünk hűséget is... ennyire durván mennek a dolgok Digiéknél? Nem akarom elhinni.... Nem mondom, lehetne bővíteni 200 vagy 500 megásra bővíteni egyből a netet, de minek, ez a 100 is az esetek 99%-ban sokkal több mint kellene.
Más; az albi vs saját lakás témához annyit, hogy 20 évre egy 2 szobás panel lakás kb. 25% önerővel havi 50-ből megvan. Ennél sok esetben drágább a bérlés. Persze, ehhez kell az önerő, hitelképesség, meg macera lehet ha ki kell adni, van kockázat, de az albérlet hosszú távon magyar fizetésből nem annyira nyerő. Havi 600k-ból lehet nem bánja az ember ha 60-at kidob, de 120-ból mondjuk sok.
Láttam hogy nagyon megugrottak a lakásoknál a hirdetési árak, tudja valaki hogy ez valós, vagy amennyivel többért kínálják annyival többet engednek? (1-1,5 éve egy 2-3 szobás panel 6 körül volt, most inkább 8-9m)
-
macilaci78
nagyúr
válasz
ritkaság #66568 üzenetére
A melóhelyemen Digi van, a lépcsőházban van neki külön kismegszakítója, ott szokott kapni egy kis restart inputot, mielőtt hibát jelentenék be. Egyszer nem volt ez megoldás, amikor valamelyik szomszédos cég gyakorlatilag hurkot kötött be a Digi swith-ébe. Azt viszont 2 napig keresték, mire rájöttek a hibára.
-
azbest
félisten
válasz
ritkaság #65188 üzenetére
miért?
Szolgáltatás előfizetésem van náluk, de rendelni nem szoktam onnan, mert drága (szállítás, vám+áfa). Bár némelyik szakkönyvet olcsóbb volt onnan rendelni a kollégáknak, mert az eu amazonos ár sokkal magasabb volt. A kínaiak is magasabb árakat írnak az amazonos hirdetéseikhez. -
-
Rick4
félisten
válasz
ritkaság #64473 üzenetére
A békéltető testület büntethet, de csak arra vonatkozólag, ha a cég képviselője nem hajlandó megjelenni a békéltető testület előtt... Az üggyel kapcsolatos egyezségnek ehhez sok köze nincs, bár nyilván nem játszik ilyet egy cég sem, főleg nem az 1M alatti dolgokkal. A megegyezés persze más dolog, ha vannak érvei és tényei ellened, akkor azok ott meg kell, hogy állják a helyüket, mert ott már nem a tudatlan vásárló árverése megy...
-
bb0t
őstag
válasz
ritkaság #61814 üzenetére
Ha más megoldás nincs ugorj be hozzánk egy sim adapterért. Van vagy 100 ft.
-
sss
őstag
válasz
ritkaság #59394 üzenetére
De ha putty-tyal eléred a szervert, akkor már nincs is más dolgod. Elvileg látsz egy terminált, amiben parancssorból azt telepítesz amit csak akarsz. Sosem használtam wine-t, de gondolom egy sima apt-get install wine parancs felrakja. Ha meg fel akarsz valamit tölteni a szerverre (windows alól), arra meg ott van a winscp.
-
Rick4
félisten
válasz
ritkaság #40144 üzenetére
Ha már érdemben nem szólsz hozzá a topic-hoz, csak ilyesmiért jössz, egy beírás nem baj, aki tud, segít. Ha elolvastad volna, hogy az első beírásra szinte azonnal érkezett érdemi segítség, már csak pár alkatrészt keresnél, és nem írnád be ugyanazt a szöveget változtatás nélkül...
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest