- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #78004 üzenetére
Ezek annyira egyénfüggő dolgok.
Columbiát hordok, kivehető termobéléssel, ami önmagában egy softshell dzsekiként is használható. Maga a télikabát van sportos és komolyabb, elegánsabb fazonban is.Persze, ez sem feltétlen kompromisszummentes a maga 60-80k-s árával. 6 éves a kabát és messze nem érzem, hogy kukázni kellene, a patentek patent állapotban vannak, a tépőzárai nincsenek elkoszolódva, elöregedve, elválva, a derékrészen a hálós bélés bolyhos ugyan, de erre van szerszám, a cipzárak nem akadnak, nincsenek megnyúlva.
-
tisn
addikt
válasz
SirRasor #78004 üzenetére
nem kabatot hordok ilyenkor, hanem decathlonos turafelsot alatta meg 1-2 reteg sportcuccot, ami szellozik
sportolashoz sportcucc kell, ideje megtanulni
nagyon sokaig en is pamutpoloban fociztam meg ilyenkor is, atizzad az ember, kellemetlen
a modern technologia jo ruhakat fejlesztett ki, azokat kell hasznalni
-
DarkByte
addikt
válasz
SirRasor #77942 üzenetére
Ja, én is SZISZ-nél vagyok, 7300-at fizetek, 5 szintes társasház. Van egy apró kedvezmény arra hogy egyedül élek (a szemétszállításra). Viszont ebben benne van a társasházi biztosítás is, ami már tett jó szolgálatot. De a lépcsőház takarítást pl. függetlenül fizetjük, tehát azzal együtt nekem is már 9 ezret közelíti.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
SirRasor #77927 üzenetére
Persze. Mi sokat filóztunk hogy liftes vagy ne liftes. Viszont ha nincs lift, akkor napi többször a 3-4-5 emeletet megmászni... Esetleg babakocsival bevásárlás után... Laktam nem liftesben is, hamar megutáltam. Persze a tizediken nem jó ha a lift nem jó, de a 3 év alatt egyszer fordult elő ha jól emlékszem hogy gubanc volt vele... Itt új lift van, 2012-ben cserélték. Viszont nincs felettünk senki, kilátás jó (ha gondolod küldök képet). Ezek azért jó dolgok. Lift nem igazan hangos, inkabb ha éjszaka figyelsz rá, és zárva vannak az ablakok. Nappali alapzaj meg elnyomja. Van szemétledobó is, egyesek szerint ez csótány stb tanya, itt ebből se látok semmit, nincs se büdös semmi.... Cserébe a minsz 10-be vagy a plusz 40-be nem kell rohangálni le a szeméttel a konténerhez, ami viszont dzsuvás és büdös.
Közös költség nálunk 9e... -
Rick4
félisten
válasz
SirRasor #77857 üzenetére
Fagyizni (calippo pontosabban) az én párom szokott, nem tudom, neked ki a párod, de te tudod.
Az enyém nem panaszkodik, a 2 napos se gáz, meg a 3 hetes se, mivel ugye nem pengével van vágva, hanem hajnyíróval, bár szerintem itt technikai különbségek lehetnek a kivitelezésben, én nem méhszáj- csókot adok, csak puszilgatok, tehát nem tolom be az arcom, pedig nincs nagy nyelvem, már ha érted.Amúgy hogy érdemi számtech táma legyen, a lassan 3 éves 3TB red vinyómat adatmentés miatt kivettem 3 napra a nasból, most visszatettem, bumm, egy hibás szektor. Jobb ugye már nem lesz, nem tudom, ez a kezdete-e valaminek, 24940 óránál jár, és 221 leállításnál. Van tükörszerverem, de még 2 hónapig garis, emiatt cserélik? 10 éve volt még a büdösboltban 500GB-os Samsung vinyó cserém szintén hibás szektor miatt, nem tudom, most hogy megy ez.
-
CanibelZ
aktív tag
válasz
SirRasor #77852 üzenetére
Ha ésszel használod és előtte, utána fened egy kicsit bőrön, akkor nagyon sokáig bírja (előtte ha elmarad, az nem nagy baj, de utána mindenképp kell). Meg ugye, sokat segít, ha az arcszőröd is jól elő van készítve. Amióta nálam van, nem voltam éleztetni, nem is érzem, hogy kéne még egy darabig.
Ha majd kell, akkor az előbb linkelt fórumon keresek egy szakit, akihez az ottaniak viszik, mert nem egyszerű mutatvány rendesen élezni. Aki az enyémet legutóbb megélezte, ha jól emlékszem 4 különböző követ használt, de sajnos már meghalt az öreg. -
macilaci78
nagyúr
-
partymaci
aktív tag
válasz
SirRasor #77789 üzenetére
Hát nem tudom, én statikusban otthon vagyok és most szeretettem volna wordpressben összedobni valami komolyabbat. Az a nagy igazság, hogy a nagyon sablont össze lehet hozni, de abba semmilyen egyedi dolog nem lesz, tucat. Persze van akinek az elég de sztem igénytelen. Ami ott is pluszt ad az mind fizetős. Szóval maradtam a statikusnál. Viszont én szivesen kóperálnék valakivel, aki komolyabban ért hozzá, grafikában vagyok inkább otthon.
-
azbest
félisten
válasz
SirRasor #77757 üzenetére
mert ezer éves telepítőt használsz. A 1511 Threshold 2 November Update verzió óta a telepítő elfogadja a korábbi win kulcsait, nem kell végigjátszani a frissítősdit.
Egyébként korábban is csak elsőre kellett updatelni, utána tiszta telepítéssel, kulcs beírás nélkül is felismerte a gépet és aktiválta telepítés után, mivel az ms szerverén tárolják a géphez generált azonosítót. Ha ms fiókkal használod, akkor hozzá tudja kötni a fiókhoz is digitális licenszként.
Persze, ha már más gépre aktiváltad korábban azt a kulcsot, akkor lehet, hogy bonyolultabb. Meg persze pro verzióhoz pro kulcs kell, homehoz home.
-
Lehiñito
senior tag
válasz
SirRasor #77741 üzenetére
Úgy gondoltam ha már költök oprendszerre, hogy faxa legyen minden, akkor má legyen win10.
Ritkán használjuk a laotopot, de jö lenne ha rendben lenne.
Apropó, amóta feltete az ismerősöm win 8.1-et, azóta nem működik a scrollozás.
Elötte 8.0 volt rajta akkor két újjal lehetett görgetni, de már néztem a beállításokat de nem talált a rendszer hibát. -
válasz
SirRasor #77691 üzenetére
Viszont keveset se jó, mert akkor meg orvos...
Pár évet elpilickázik a test, elég jó kis szerkezet, de ha sokáig kizsigereled, az előbb-utóbb megbosszulja magát. Túl kevés víztől pl. simán lehetsz vesebeteg, veseköves, migrénes, székrekedéses, idegrendszeri gondok előjönnek stb.
Annyit kell inni, hogy pont jó legyen. Ha szomjas vagy igyál. Ha kiszárad a szád vagy a szemed (pl. túl gyakran pislogsz vagy viszket), akkor szomjas vagy, még akkor is, ha nem érzel konkrétan szomjúságot.
-
Rick4
félisten
válasz
SirRasor #77682 üzenetére
100 kiló fölött vagyok picivel, év elején még 113 voltam, akkor kiderült egy kis 2-es típusú cukorproblémám, tehát diétázok, meg odafigyelek, mit, mennyit eszek. A témában elég sokat olvastam, embereket kérdezgettem, tehát már csak az érintettségem miatt is másképp foglalkozom témával, mondhatni van némi rálátásom már, sőt, az ivós részre válasz, onnan indultunk, hogy a februári labor megmutatta, keveset iszok. Nyilván télen nem olyan az ember verejtékezése, mint meleg időben, talán napi 1.5 liter lehetett a max, bár nálam ez úgy működik, hogy reggel felkelek, klotyó, aztán autóba ülök, és vagy van 15 h körül egy pössentés, vagy anélkül simán hazajövök este 6-7-re. Akkor az volt, hogy igyak többet, többet ittam, ez a leleteken is meglátszott. A többet ivás annyiban merült ki,hogy pl napi szinten cukormentes monsterből megittam egy fél literest, melléittam még 6-8 deci vizet, esetleg egy kakaó, tejeskávé, de másfél liternél nem gazán volt több, sőt, a 2 literben uti maximálnám, ami lement. Az persze más, hogy voltak melegebb idők, amikor kívánta az ember, de alapból nem eszem túl sós dolgokat, tehát nem is kell annyira, a vizet pótolni. Mikor megpróbáltam az igyon többet! felszólításnak eleget tenni, folyton pisilni jártam, az sem egészséges, hogy megterheli az ember a keringési rendszerét, és tulajdonképp nem tud semmit se csinálni, mert mindig a klotyóra jár. A 2-3 liter tuti hülyeség, annyit igyál, amennyi kell, ha érzed, hogy már félóránként mész, az nem jó..
Ja, megint csak egy mondat volt részedről, én meg esszéket gyártok ismét, bocsi.
-
azbest
félisten
válasz
SirRasor #77671 üzenetére
Food ranger videóiban látni, hogy tényleg nagykanállal használják. Szóval biztos nem vészes, ha pár milliárd kínai élvezi. Ha jól sejtem, ők meg nem nagykanálla eszik a sót
Bár valamennyi abból is kell.
Fejfájás ellen meg az lehet a titkuk, hogy ebéd után alszanak 2 órát. Ennyit azokról a felvételekről, amit a kihasznált kínai munkásokról mutatott a média, hogy annyit dolgoznak, hogy aludni sem mennek haza. Az ott élők szerint 8-9 körül kezdenek dolgozni, délben az ebéd után akár az asztalon is alszanak még 2-3ig, majd délután, majd dolgoznak 5-6ig . Éjjel meg kb 6 órányit alszanak.
-
Rick4
félisten
válasz
SirRasor #77565 üzenetére
Beszélgettünk valamiről, voltak gondolataim a támában. Amennyiben neked sietős megspórolni a 200Ft-ot, kérlek gyorsan telerj tovább az ilyeneken, és lapozgasd tovább az aksiós újságot.
Cserébe azóta belépni sem volt időm, szinte nonstop meló volt idáig, mostmár megint egy kis pihi jön. Ha tudsz valami jó akciót, ne tartsd magadban.
-
Rick4
félisten
válasz
SirRasor #77549 üzenetére
Nem tudom, a "sok" neked miből jött le, ha 200Ft-ot lehet megspórolni, akkor arra 3 perc idő is sok. Ennyi neked legalább elment rá.
Ma legalább 100 doboz nutella árát kerestem meg, szerinted hol érdekel, hogy egy vagy kettő hol, mennyibe kerül? Az, hogy én figyelek egyszerre 15 dologra, és szimultán végzem a napi teendőmet, nagyon nem egyenlő azzal, hogy akaro-e egy percet is fordítani 200Ft megspórolására, miközben ugyanennyi idő alatt a többszörösét keresem meg.Nem bonyolult mondat, csak kevesen értik.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #77529 üzenetére
A Mars téri buszpályaudvart mióta akarják felújítani...
Az üveg is drága...15 éve közgázon mesélték, hogy az a 0,5 literes palack fél literes kóla mindenestül (előállítás, csomagolás, logisztika, marketing) 9 Ft/üveg költséget jelent és már akkor is bőven 100 Ft fölött volt üvegje.
-
-
-Tsaba-
tag
válasz
SirRasor #77481 üzenetére
Az autós témához, amikor én nézegettem a gumikat akkor nekem is akartak adni Michelint olcsóbban mert 3 éve már ott állt a raktárban (inkább vettem "friss" Hankook-ot). Bár az ilyenek nyilván jobbak mint ami autón volt, de azért hamarabb elöregednek. Meg ugye ha el akarod használtan esetleg adni, akkor csökkentheti az értékét...
A négy számjegyű DOT-oknál az első két szám szintén a gyártás hetét, míg az utolsó kettő az évszám végét jelentik. Pl.: 2305 = 2005 23-adik hete. (forrás: totalcar)
-
Rick4
félisten
válasz
SirRasor #77411 üzenetére
Most ne arról beszéljünk, hogy felteszel egy nova launchert, és az 5.1-esed, meg a 7-esed is ugyanúgy fog kinézni.
Van ott más is. A 7-est több, mint egy éve adták ki, ne azt nézzük, mire egy samsung kiadja a készülékeihez, az még + fél év... azóta van már hivatalos 7.1.1 is, és a 8-as is közelebb van, mint hinné az ember.
De én nem is erről beszéltem, hanem a meglévő biztonsági frissítésekről...
Az egy 5.1.1-esen is lehet az utolsó havi.
Powerbulldog: Nem olyan nagy kaland, van most is majdnem annyiért.
-
quailstorm
félisten
válasz
SirRasor #77411 üzenetére
Windows Update ritkábban hoz API szintű újításokat.
A nagyon minimum most a hivatalos túléléshez a 4.1, a fejlesztői ajánlott minimum API pedig a 4.4 (elterjedtség miatt). Igazából 4.4 és felette nehéz komolyabb funkcióvesztésbe futni, de ez a fragmentált piac "előnye". -
DarkByte
addikt
válasz
SirRasor #77382 üzenetére
Ha root-olom a telót akkor ugranak a banki programok. Tudom, lehetne Magisk-al hide-olni meg ilyesmi (ami tippre kb. addig működik amíg a fejlesztők nem találnak egy megoldást hogy ennek ellenére is lehessen detektálni). Kinőttem már ebből a flash-elgetésből, alapból is olyan telefont igyekszem választani ami nincs tele felesleges bloat-al.
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #77370 üzenetére
Látod, nem rossz a beépített Defender. Tűzfallal meg kifelé nem akarok blokkolni.
Nálunk két közös gép, van itthon ezekre jutunk hatan. Default win-es védelmekkel, fura módon ez a hat ember az utóbbi években, sőt amennyire visszaemlékezek win8-as időkig, soha nem kaptunk be vírust.
Sőt durvábbat mondok, a melóhelyen is default wines védelem van mindegyik gépen, mégse lettek vírusosak (oh wait, múltkor az egyik MacBook vírusos lett OSX alatt).
Leszarom a szponzorált összehasonlításokat, ha azt látom, hogy bizony nincs baj a wines beépített cuccokkal. -
quailstorm
félisten
válasz
SirRasor #77370 üzenetére
Vállalati megoldás max, például ilyen. De ez túl macerás.
Amúgy a defender felismerése az tényleg feljavult mára. Nemrég én is reflexből benéztem mint most te.
Nekem visszakapcsolódott reboot után a defender, de annyira nem is zavart, mert úgyis ment fel az ESET. -
quailstorm
félisten
válasz
SirRasor #77365 üzenetére
Nálam is volt amúgy DNS feloldásos hiba, amin semmi se segített. Ezt a siteot blokkolta.
Telefonon bejött, vírusirtó nélküli szinte üres gépen bejött, nálam nem. ESET NOD32 volt akkor is azóta is. Ez 2016. Okt. 16. volt, most bejön szépen az oldal. De akkor nem tudtam rájönni, lehetett proxyzni...
Ja és W10 beépített víruskeresőjét nem ajánlom, mert az zabálja a létező legtöbb erőforrást az összes piaci résztvevő közül. (av-comparatives test és saját tapasztalatom is)
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #77355 üzenetére
nekem hasonlo volt Avasttal, jott valami frissules, es olyan friss lett, hogy minden vicc uj lett neki, ezert par oldalt nem toltott be. Vicceskedett...
Random. Aztan letiltottam a web vedelmet azota parszor visszakapcsoltam, hatha voltak visszajelzesek hogy valami gebasz van es javitottak, de nem. Lehet nalad is valami hasonlo volt. Nem ertek hozza csak gondolom.
-
Rick4
félisten
válasz
SirRasor #77298 üzenetére
Viccelsz, ugye? Egy valamirevaló hidegburkoló óránként nettó 1000Ft-ot meg kell keressen, abból lesz hó végére egy pici túlórával 190K, egy sima szobafestő, aki esetleg mert egy vállalkozói engedélyt kiváltani, napi 30 alatt nem keres, egy fodrász egy 2 órás hajvágáson minimum 2000-et akaszt nettóban.
Egy valamirevaló informatikus minimum másfélszeresét kellene keresse ezeknek, persze vannak olyan papírral rendelkezők is, akik valahogy végigcsinálták a papírig, de semmi gyakorlatiasság, se egyéb tulajdonság nincs bennük. Persze abban is biztos vagyok, hogy aki ennél kevesebbért csinálja, és esetleg tud róla, hogy nincs bejelentve, az szidja a legjobban a kormányt, és minden mást hibáztat a helyzetéért...
-
quailstorm
félisten
válasz
SirRasor #77307 üzenetére
Sajnos van egy annál szomorúbb tényleg mai napi közlekedés rovatunk.
Felbontották az utat előttünk, csatornáznak. Gondoltuk milyen jó lesz az a kis csend. Hát lófaszt. Az autósok rájöttek, hogy a kerten gyönyörűen át lehet menni. Ott ahol most a keréknyom van, ott díszparé volt.
A karót is kidöntik, kihúzzák és átmennek rajta.Én nem vagyok tulajdonos, a lakók is passzívak és a közös képviselő sikkasztását támogatják, tehát jelenleg nem vagyok érdekelt a probléma megoldásában, de:
Ha magánház lenne, kiraktam volna valami fém tüskös kerékcsapdát, ami szépen kiluggatja a kerekeit az autónak. Szerintetek azért engem a hatóság seggbe tud rugdosni? Elvileg az autónak se a járdán, se a kertben nincs keresnivalója, magánterületen pláne. Másképp meg nem lehet őket megállítani, mert a szalagot és a karót kitépik és eldobják, lásd a képen.
Edit:
Az utca mindkét végén, az út közepére ki van rakva egy piros korlát, rajta ZSÁKUTCA tábla. Ennek ellenére bejönnek és gázolnak át mindenen. Éjjel nappal, teherautóval és Swifttel is.
-
Orionk
senior tag
válasz
SirRasor #77295 üzenetére
Szinte az EPAM az egyetlen, akit szeretnék elkerülni. Sokan szeretnének oda menni, mert multi, meg stb., de én közvetlen ismerősöktől csak rosszatt hallottam.
(#77296) Agyasima:
Ezt a bérkalkulátort használtam.Ahhoz, hogy az általatok lentebb írt magasabb nettó fizut(250E nettó) mondjam, ahhoz bruttónak 379.000 ft-ot adott ki a kalkulátor, mert nincs feleségem, nincs még gyerekem, eltartottam, stb. Ezt meg őrült magas összegnek látom, hogy bruttónak 379E-t mondjak. Hát nincs az a munkáltató, aki ezt képes kifizetni, főleg, hogy a kalkulátor mennyi plusz költséget kiadott, amit egy dolgozó után fizetnie kell a munkáltatónak.
(#77297) Rick4:
Hát nem tudom... Azt tapasztaltam, hogy egyes kisebb cégeknél, junior kezdő fejlesztőnek 180E nettót akartak fizetni. Most megpróbálok még egy nagyobb céget és ezért gondoltam a nagyobb 190E - 200E nettóra.Hát nem Németországban vagyunk, hogy havi nettó 300E forintokat osztogassanak bárkinek...
Hangsúlyozom, hogy KEZDŐ junior ként akarok most elhelyezkedni és nem több éves junior ként. -
kraftxld
félisten
válasz
SirRasor #77219 üzenetére
Elfelejteni az átlag rendszergazda csavarhúzótekergető, és 2 nap alatt feltelpítünk 1 gépet dolgokat
Komolyabb infrastruktúra, Hyper-V, VMware, monitoring, stb
Alkalmazás üzemeltetés, Active Directory (azért ne a jobb klikk new user szint), Exchange, Sharepoint, Oracle, SQL, Citrix stb
Felhő: O365, Azure, Amazon
Esetleg hálózatos irány, papírokkal megtámogatva, nagyobb cégnek dolgozva. -
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #77192 üzenetére
Az átlagfizetések 400 ezer forint körül vannak. - nem írja, hogy bruttó, vagy nettó, hogy havi, vagy éves...
Biztonsági őröket is képeznek munkalehetőséggel. A valóság pedig, hogy a 30-60 fős turnusból az oktatók 1-2 főt felvesznek a saját cégükbe, a többi meg csak a papírt kapja.
Informatikus és informatikus közt ma már óriási különbség van. Nagyon kevesen találják meg azt az állást elsőre, amiben akár csak 5 évet dolgoznak. Jellemzően ha meg is van a 400k bruttó (, vagy akár nettó) fizu, akkor valami nem kerek: éjt nappallá téve vered a billentyűzetet, vagy felelősséged van, de eszköztárad nincs hozzá, vagy döntési jogköröd nincs, esetleg nincs szakmai előremeneteli lehetőség, vagy a bérezésben van üvegplafon. Manapság egyre divatosabbak a startup-ok, esetleg még új pályázatok, de ha elfogyott a lóvé és nem jött be az ötlet, akkor hamar összeesik a habos torta.
Egy időben jogászból, közgazdászból lehetett gátat építeni, most az informatikusban látják a munkaerőpiac habarcsát. -
azbest
félisten
válasz
SirRasor #77192 üzenetére
frissen végzők, több év gyakorlattal* gyorsan találnak valóban olyan összegért állást
*: ja hogy eleve már dolgoznak valahol, tehát nem is kell keresniük. Meg egymástól próbálják időnként elcsábítani a seniorokat.
Az amatőrebbek, juniorok meg kb lutri alapon. És persze hallani olyanokat, hogy a csóri magyar cégeknél okosban akarnak fizetni, de úgy sem sokat. Szóval esetleg valami multinál lehet normálist is találni. Csak ott meg gyakran sok körös interjúk vannak, szóval kell pár hónapnyi költőpénz, hogy addig se halljon éhen, míg eljő a kánaán.
A cikk meg kb fizetős tanfolyam ajánló.
Most két távolabbi ismerősöm keresgél éppen, nem túl sok sikerrel. Az egyik , tanfolyam után arról panaszkodik, hogy még csak vissza sem jeleznek a jelentkezéseire. A másik pedig más területen sok éves tapasztalatú lett volna, de új, modernebb irányban szeretne menni, szóval abban még inkább junior. Őt be szokták hívni, aztán vagy nem akarnak rendes fizetést kínálni vagy másra gondoltak.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest