- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
*Ropi*
félisten
Nem lehetetlen csak siessenek vele, mert a gyomortartalom több olyan maró & korrodáló anyagot tartalmaz, ami az elektronikára nézve fokozottan veszélyes. Múltkor egy olyan laptopról mentettem adatot, amibe beleborítottak egy csésze teát, majd hagyták állni 1+ hétig...Amikor lebontottam a HDD-ről a nyákot, még volt benne a panel és a fém ház közt. Végül elektronika és fej cserével sikerült róla mindent lemasszírozni.
-
DeltaPower
addikt
Ennél is, a burkolat tartotta bent a zsanérokat, ahogy szétszedtem, csak a kábel tartotta a kijelzőt.
dingdongkng: nem egy strapanoti vagy egy magnézium házas elitbook amivel focizni is lehet, de azért kicsit silány érzetet kelt, hogy az összes csavar fészkestől kiszakadt a helyéről
-
DeltaPower
addikt
Egyszer javítottam egy ilyet. Először az íróasztalról esett le pont a sarkára, akkor még csak lötyögött az egyik zsanér. Másodjára a wireless egeret a billentyűre tették és csak ráhajtották a kijelzőt, aztán sötétben ráléptek. Szétszedés után egy fél marék műanyag törmelék jött ki belőle, a zsanércsavarok anyáit úgy kellett kétkomponensű műgyantával visszaragasztani. Ritka hitvány anyagból van.
-
-
cbmfan
senior tag
tud. R7 250 van benne böhöm nagy Zalman hűtővel, 6 Giga 1066 MHz-es RAM, valami Giga lap, 120 Gigás SSD és Corsair 450 Wattos táp aminek ventije 5 Voltról megy, hogy kussolva játszódjon a sarokban. csak összelapátoltam egybe ami itthon volt
lemezről 6-7 éve nem néztem semmit. erre van gy 320 Gigás HDD USB 3.0-s házban.
-
-
wolfman
veterán
30 percen belül fel is lett törve? Ezek szerint valakik már eleve figyelték a cég szerverét, hogy ilyen percrekészek voltak vagy a főnök csinált valamit, amire egy (vagy több) kémrobot felfigyelt és tette is a dolgát.
Ennek mi lett amúgy a folyománya? Könnyes szemekkel kérleltek, hogy old meg a problémát és kaptál is fizuemelést a hallgatásodért vagy munkahelyet váltottál?
-
-
wolfman
veterán
Én számítok öregmotorosnak?
Hát nem tudom, részemről még jó is lehet, de tervezést igényel. Egy nagy probléma van, hogy nem fogyasztok március 13.-áig (ami 15.-e lesz mivel a 13.-a szerdára esik) alkoholot!Szóval én emlékezni tudok mindenre, ha úgy alakul, hogy más nem.
-
dingdongkng
tag
Na jó, de neked van ehhez előképzettséged. Egy átlag user, meg:
- Mi az az okos hiba?
- Mi az a kemény lemez (Deep Purple)?
- Mi az hogy tolassak az adataimmal?
De amúgy nem véletlen, hogy amikor valami baja van az autódnak, egy sárga LED gyullad meg ami a laikusnak a motort ábrázolja, és nem azt írja ki a kijelzőre (pedig ki tudná...), hogy "nem tudtam IMA kódot generálni a befecskendező rendszerednek, most megállok".
Egy átlag júzer ettől szívbajt kapna...
-
cbmfan
senior tag
-
Silεncε
őstag
Azt mondja már meg nekem valaki, hogy hogy a jó istenbe lehet egy laptopba porcukrot borítani? A teát még megértem, mellette van a pohár, eldől oké. De a porcukrot honnan??? Nyújtódeszkának használja vagy mi a tosz???
Azt már fel se merem hozni, mekkora igénytelenség szerintem egy laptopon fölött enni vagy kajás kézzel hozzányúlkálni. Egynémelynek úgy néz ki a gépe, mintha este 20 kör után hazaértve telibehányta volna. Undorító
quailstorm: oké, akkor nem csak bennem merült ez fel
-
Speed®
titán
Ügyfélnek hasonlóan higgadtan elmondtam volna, hogy jöhet a szarjáért és keressen más szakit innen, akit hülyének néz.
Legutolsó ilyen exkolléga volt nálam, elhozta a laposát, mondván lassan tölt be. Nettó 1.5 óra szívás után kiderült, hogy KO a HDD, letapadt fejjel nem igazán mozognak a bitek ~7k bad sector után. Megkérdeztem, mi értelme volt a valós hibatünetet elmismásolni, aztán közöltem vele, hogy eddig 3k és innen döntse el, szerezzek-e vinyót + teljes munkadíj. Rábólintott, rendberaktam, átadáskor közöltem vele, hogy utoljára vállaltam neki bármit is. És ennyi..nincs szükség szívásra, van normális ügyfélkör.
-
wolfman
veterán
Igen, talán én is azt mondtam volna, hogy miután tea beleömlött bármikor el is romolhat mert tovább oxidálódik amit elért, így semmit nem tudok ígérni. Annyi amennyit azzal kell szarakodni hogy kitakarítsa az ember, csak sajáttal foglalkoznék.
Szopóálarc letisztítva, fertőtlenítve, saját dobozában várja új gazdáját, mert nálam csak porosodik egy ideje.
-
Pötyi
őstag
De most télleg, mit várt? Hogy kocsiba pattansz, levezetsz itthonról röpke 1000-1200 km-t Németországba és megcsinálod helyette? Majd mindezért fizetséget se fogadsz el, tiltakozóan felemeled a kezed, mosolyogva búcsút intesz és hazajössz?
Vagy ha nem ezt, akkor összedobsz neki itthon egy Dummies szintű képes útmutatót pár perc alatt, arról, hogy kell összerakni egy komplett gépet?
Vagy élő videoközvetítéssel te mutatod neki itthonról egy donor gépen?
Vagy mégis mit?
Az ilyennek szoktam azt válaszolni, hogy segítsen rajtad a T. J. Hooker...
-
Pötyi
őstag
Óóó, nekem is volt olyan, hogy a hölgy kolléga végig mellettem állt, miközben szívességből - természetesen munkaidőben - a régi gépéről az új gépére helyeztem át a doksijait, mert nem akarta, hogy lássam a videót, amin a férje farkán lovagolt, mint egy világbajnok zsoké.
(Aki rájön a fenti mondat rejtett értelmére, az röhöghet...)
-
-
macilaci78
nagyúr
-meg máshol olcsóbban megcsinálják
- akkor oda kell vinni! Visszhall! *csatt*Az ilyennel én már rég nem vergődök, láthatóan nincs rám szorulva, innentől kezdve pedig minden rászánt percem minimum meddő időtöltés.
oriic: alapvetően az elbaszás jelen esetben nem tartott tovább, mint pár kattintás és néhány perc. Ebből gondolhatta egy laikus, hogy visszacsinálni is lehet ilyen egyszerű. Olyan ez, mint beállni a garázsba, majd ki.
Én úgy vagyok vele, hogy nem érthet mindenki mindenhez és azért vannak ügyfeleim, mert ők ahhoz pont nem értenek, amihez én igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged