- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mephi666
nagyúr
válasz
Hequila #32158 üzenetére
olyan parafenomén zseni lehetett, mint a fibernetesek, akikkel régen összefutottam... ők látták a jelet elvágott kábelen keresztül is
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
Hequila #32071 üzenetére
Persze ebben teljesen egyetértek veled. Az alaposság nagyon fontos. Na meg így a tuti. Csak amikor az emberhez beérkezik 4-5 raklap használt pc/noti. Akkor ott hiába dolgoznak hárman az auditon. Egyszerűen nincs rá kapacitás, hogy ezeket mind végignyálazza az ember. Ha meghal a vinyó cserélem egy éven belül.
-
wolfman
veterán
válasz
Hequila #31897 üzenetére
Az már elég közel van a minden szopások hazájához, szülőföldemhez, Gyulához!
Meg is értem már honnan a kuncsaftok.Tegnap csaj ismerős keres, hogy munkatársnőjének kell laptop. Mondom van egy ismerősöm, neki mennek át a kezei közt laptopok, megkérdezhetem, de milyen árban gondolta. Hát olcsóért. Jó, de valami támpont? Hát minél olcsóbban. Délután átjött a csaj, felhívta a munkatársnőjét, hogy mondjon egy max és egy minimum árat. Mondom, neki, hogy minimumot felesleges mondjon, mert akkor 0Ft lesz a válasz vagy én fizessek. A vége az lett, hogy hát még vár vele, mert nem olyan fontos, még szétnéz. Rögtön mondtam a csajnak, hogy akkor erről a boltról is ennyit, sosem fog venni semmiféle laptopot, inkább megcsináltatja a mostani millió éves sz@rát ötezerér'.
-
-
-
ViZion
félisten
válasz
Hequila #31889 üzenetére
...majd emberünk elment jelenteni a haverhoz:
-Nah, vótábótba?
-Vótam!
-asztmitmondott?
-ááá, bazz, mon'tam, h hülye ez hozzá, nem is ajánlott semmit...
-faszom, biztos aptya vette a bótot neki, a b#&@#Esetleg még:
-de nembaj, leszarom, jóCoppáson látam 30k-ért űbergémer konfigot, nah, jól lealkudom asztánkész! -
XtremLor
őstag
válasz
Hequila #31887 üzenetére
Ertheto nekem 100% hogy nem lenne turelmem ahhoz a melohoz, volt mar ilyen tav segitsegeben reszem nem kivanom senkinek...1.5h jutottunk el oda mint amit az ember bo 5 perc alatt megcsinal maganak.
Nem vicc, faradtan hazajovok unokaocsem erre leszivat munka utan. A baratnojenel nincs net....o majd megcsinalja, persze.....azzal kezdtek hogy nekik a modem a router egyben van, ok ti tudjatok, fel ora mulva persze a modem is meglett xD Ahh nem kivanom az ellensegemnek seNekik is a legolcsobb tenda routert kellett megvenni persze, mert a tplink egy ezressel dragabb volt....
-
-
wolfman
veterán
válasz
Hequila #31763 üzenetére
(#31763) Hequila: egy dologra jó: látják, hogy nem vagy se túl hülye, se túl lusta
A legtöbb esetben így is van. Nagyon sok munkahelyen olyan feladatkört lát el a diplomás, amihez kifejezetten nem kellett volna az a 3 éves felsőfokú, mondjuk nálunk irodában sok irodásnak, csak hát kell a megkülönböztetés a szaros munkás és a légkondícionált irodában ülő jómunkásdiplomás között.
Természetesen bele lehet menni, hogy dehát dehát, persze hogy nagy esetben ismeretanyag tovább bővítése történik, de ez nagyrészt természettudományi karokon (mérnök, orvos stb.)
Meg korábban az intelligenciát mint kiállást, megnyilvánulást, kommunikációs készséget értettem, nem mint egy szakma ismeretének mértékét. Ismerek nem egy olyan orvost, hogy jó abban amit csinál, de minden máshoz ostoba, sötét bunkó paraszt meg még alkoholista is opcionálisan. Van egy barátom, most csinálja a harmadik diplomáját jogi szakmában. Nagyon keni a témát, de a hétköznapi életben meghal, alapvető dolgokhoz hülye. Ő mondta nekem konkrétan, mikor egyszer számon kértem, hogy nem tud valamit megcsinálni ami evidens lenne, hogy nem azért diplomázott le, hogy aztán ilyen hülyeségekkel foglalkozzon. -
E.Kaufmann
veterán
-
atok666
őstag
-
ViZion
félisten
válasz
Hequila #31698 üzenetére
ennyi. Ne ellenkezz, mert:
- előbb szabadulsz
- kiderül, h egy szemét alak vagy, akit az áramszolgáltató megvett
- nem értesz hozzá
- símán át akarod baszni, hiszen ez a dolgod, kereskedő vagy...Esetleg annyit még mondhattál volna, h jah, ezt nem lenne szabad, tudod fizetnek érte, h minél nagyobbat rakjunk a gépekbe... de neked megcsinálom fű alatt a cserét 3000 Ft-ért... psszt!
Remélem 4890 CF volt a gépében
-
GoZoL
senior tag
válasz
Hequila #31433 üzenetére
Ismerős a szitu, pár hete hasonlóval kerestek meg. A srácot dobták és a csaj el is költözött tőle de egy munkahelyen dolgoztak. Az volt a kérése, hogy adjak neki egy programot amivel ő tudja nézni mit csinál a gépen. A végén oda jutottunk adjak neki olyan programot ami keylogger és e-mailen elküldi neki a képernyőmentésekkel együtt. Gagyi párgépes hálózatról volt szó de akkor is. Mondtam neki ebben nem tudok segíteni! Elég nehezen tudtam lerázni, naponta felhívott.
-
törölt tag
-
ViZion
félisten
válasz
Hequila #30806 üzenetére
Linkedről: "A thin client (sometimes also called a lean, zero or slim client) is a computer or a computer program that depends heavily on another computer (its server) to fulfill its computational roles. "
Igen, ez egy gyenge desktop vas, de egy "mezei" gép is lehet vékonykliens. -
válasz
Hequila #30418 üzenetére
Tulajdonképpen semmi mást nem csinált, mint kikapcsolta és visszakapcsolta a gépet. Ezt bármelyik IT szupportos elmondta volna neki olcsóbban...
-
gozso
őstag
válasz
Hequila #29770 üzenetére
hát ez szerintem szégyen az ügyfélre nézve.. 5 éves gyereket nem lehet kirobbantani a gép elől, vazze? talán foglalkozni kellene vele, mesét mondani, színezni, játszani együtt. hogy sokat dolgozol? én is lenyomom a 9-10 órát, és mégis leülök kirakózni a szőnyegre
persze, így könnyebb neked, lenyomod a gép elé, és nyugi van...
mielőtt megköveznétek: ismerem a szitut, 5 éves a lányom, körülveszi tablet, okos telefon, laptop, asztali gép...és mégis, sokkal jobban szereti ha együtt vagyunk, és diafilmeket vetítünk
eh...
néha elvágyom a kocka világból...
Hequila>>> a kirohanás nem ellened szól, félre ne érts
-
TaaT
nagyúr
válasz
Hequila #29428 üzenetére
Haver is már nem tudom hány éve rakosgat össze ismerősöknek gépet, de eddig kb csak egy volt ami tényleg rendes gép lett (2500K / Z68 / 8gb Vengeance / 560Ti / HX650 / Fractal R4)
A "megrendelő" olyan gépet akart ami hosszú távon jó gép lesz.
localhost: Vagy legalábbis nem azért akarod rásózni a drágább alkatrészt mert ott áll a polcon hanem mert tényleg jobb.
-
ViZion
félisten
válasz
Hequila #29155 üzenetére
Persze hogy tudsz!
De csak vasárnap, mert az a karitasz nap, a többin sajnos dolgoznod kell, mert a családnak van pár hülye szokása (pl. esznek, nem szertnek -5 fokban aludni és sétálni mindenhova)...Szerintem érthető. Ha valamire szüksége van ingyen, akkor írhat ide is, segítünk. Hogyne segítenénk azon, aki semmitérő szarra kifizet egy halom pénzt és a nyakába borul a trágya?
-
wolfman
veterán
válasz
Hequila #29155 üzenetére
Cégnél most zajlik épp egy nagy géppark újítás. nem fejlesztést mondtam direkt, mert 400w Akyga tápegység ami süvít mint a sz@r terheletlenül is nem nevezném annak. Igaz már i3-asok kerültek a 478-asok helyére, de mivel a szokásos hálózati hülyeség be van állítva így lefogja annyira mint a régi gépeket, persze a windows semmi optimalizálást nem kapott. Boot és a rendszerleállás konkrétan azon sokkal gyorsabb volt.
új monitor, Samsung S22D300. Akárhogy állítgatom ennek borzalmas képe van, de hát, biztos olcsó volt.
-
Hequila
őstag
válasz
Hequila #28575 üzenetére
Eddig bírta a Codegen (most hívott a kedves ügyfél).
Pontosabban eddig sem bírta, mert már elfüstölt. Vettek bele (nem tőlem) egy 500W-os Akygát, az is elfüstölt. És most hozzák vissza.
És telefonba megkérdezi, hogy nagykeráron tudnék-e neki adni bele normális tápot, meg hogy ugye munkaköltséget azt nem számítok fel. Ezért a kérdésért már most 2.000.- Ft-nál járunk, pedig még itt sincs a gép. -
szumo
senior tag
válasz
Hequila #29124 üzenetére
Ha már HDD-knél tartunk heti témaként.
Hétvégén elkapott a (na most már agyonverem) roham, de inkább lecsillapodtam, és a hónapok óta halogatott újratelepítést megejtettem. S az Úr mondá legyen 8.1 és úgy lészen. Mert hát haladni kell a korral, és nem jó az, ha nem ismeri az ember a rendszert amit telepít adott esetben. Persze a sajátra mikor jut idő, hát éjszaka pirkadatba nyúlóan. Sitty sutty fent is volt az alap, mentek a frissítések, megszokott programok. De volt néhány program, ami már régebb óta megvan, és nem volt azóta frissebb belőle, hát a csoda Utils nevű könyvtáramra kattintottam, és a gép közölte, hogy nincs jogom megnyitni a mappát. Kávé utolsó kortyát majdnem visszaköpve hördültem fel, hogy mit képzelsz te magadról te gép! És máris nyúltam az egér után, jobb klikk -> tulajdonságok -> biztonság - szerkesztés (na itt egy picit pislogósra vettem a figurát, mert persze hasonlított hasonlított, de valahogy mégse. Pár perc és már módosítottam is a mappa tulajdoni jogait, az öröklési házirendet, és mindent ami arra irányult, hogy valami ellenemre legyen (levertem a lázadást).
Ment minden a maga útján, egyre másra települtek az alkalmazások. Jött a TV-tuner az is feltelepült szépen egy kis átveréssel, s mint aki jól végezte dolgát aludni tértem. Ébredés után nekifeszültem és elkezdtem használni a friss ropogós oprendszert. Gondoltam míg főzök, teszek be egy kis zenét. Hát újra belefutottam a nincs jogosultságom ablakocskába. Addig addig, hogy törtem egy darab kolbászt és a kajakészítést a probléma végleges megoldásáig napoltam. Szóval minden merevlemezen és a főmappákon átvettem az irányítást cirka 40 perc alatt. A kaját megfőztem, feltelepítettem azokat a programokat is amelyek még eszembe jutottak. A kijelzők állítgatása közben újra felmerült bennem egy aktív display port átalakító beszerzése amíg a másodlagos kijelzőmön próbáltam a tálcát eltüntetni, azaz eldönteni, hogy kell e oda az nekem. Szóval használatba vettem a gépet. Tegnap este, többször is a jól megszokott helyre pillantottam, hogy mennyi az idő, de nem volt ott az óra. Jaaa, hogy nincsennek már gadget-k. Mondom magamban, hogy olyan nincs, hogy nincs az internet világában. Nekiálltam keresgélni, de csak hírek, hogy a win 8.1 megszüntette a gadget támogatást. kicsit átgondoltam, hogy mit is szeretnék, és láss csodát első találat, hogy lehet gadget-ünk 8.1 alatt. Progi letölt, de nem tudom feltelepíteni, mert nincs jogom hozzá. Na itt bepipultam, és az egész windows könyvtárat a saját felügyeletem alá helyeztem. mindjárt lett is jogom mindenhez, és azóta élvezem azon kis segédprogramok kényelmét, amit a 8.1 el akart tőlem ragadni.Mindeme hosszú sztori csak azért jött létre, hogy itt a végén elmondhassam, hogy linux alatt ilyesmi nem történhetett volna meg, mert a program telepítésének idejére adok magamnak rendszergazdai jokokat, használni pedig egyszerű felhasználóként is tudom. A win 8.1 ezt nem így gondolja, mert hiába a rendszergazdai jogosultság, még különböző praktikák kellenek ahhoz, hogy egy-egy programot telepíthessek. Viszont rengeteg mindenem linux alatt nem futna, szóval meglátjuk mennyire leszünk mi barátok a 8.1-el.
most visszaminősítettem magam -
ViZion
félisten
válasz
Hequila #29043 üzenetére
Ilyen esetekre érdemes lenne megtartani a használhatatlan HW-kat
XXX Ft az új, de van egy itt, eholvan-e! Elfekvő! Tiéd, szaladj haza!
Majd jön vissza, h a kábel nem jó...De jó az, hozd be a konfigot, kivizsgálom. Majd xxx Ft-ért kivizsgálod és kap ajándék új kábelt is.
mindenki boldog!
-
tserrof77
őstag
válasz
Hequila #29035 üzenetére
Decemberben járt nálam egy FS Pa2510. "Szokásos" 2 perc után lekapcsol problémával. Na, abba is hasonló szmötyi volt, csak ott már annyira összeállt, hogy egyszer csak a venti elkapta és magával rántotta az egészet a cooler házába és persze elakadt... Júzer meg csodálkozik, hogy "ménemmegyaventiii???" Utána fél óráig kezet mostam a dohányszag miatt...
Pár napja meg egy G530-as lenovo járt itt, bár az csak szoftveres karbantartáson, de csak usb-s biil és egér használata mellett voltunk hajlandóak megcsinálni, mert ahogy az kinézett, haddnemondjam mire nem gondoltam, hol és hogyan használták a gépet
-
Out
addikt
válasz
Hequila #28592 üzenetére
Igen, tudom, hogy sajnos ez a helyzet, csak nincs annál rosszabb reklám egy boltnak, mikor a "kedves" vevő kiírja forumra vagy megy a fogyasztóvédelemhez, hogy ebből a boltból vettem ezt a tápot és leégett/tönkrement a gépem, senki ne vásároljon ott, mert vackot árulnak. Nyilván azt nem teszi hozzá, hogy ő kérte azt a tápot. Ez ellen csak a boltosok tudnának tenni, hogy nem árulják a vackot, de nem érdekük, mert ha nincs pénz, nincs bolt.
Speed(R): Valahogy úgy
-
wolfman
veterán
válasz
Hequila #28575 üzenetére
Az a baj, hogy sok usernek semmit nem mond, hogy "minőségi". Nekik a tények fontosak csak, mint képátló, játékok jól futnak, szép számítógépház (de sokszor még erre is tesznek), memória mennyiség, magok száma stb. Az, hogy a tápegység borzalmas és mindenki (és minden periféria) megnyugvására inkább egy minőségibb tápegységet vegyen (vagy veszek én, csak fizesse ki), az már puccolás neki, felesleges. Mert ugye utána nem lesz gyorsabb a gép nem lesz szebb a monitor képe, nem lesz szebb, így felesleges. Volt régebben egy ilyen konkrét esetem egy Deer tápos csókával.
- Ezt én kicserélném a helyedben, mert csúnya vége lehet egyszer.
- Miért? Mire gondolsz?
- Arra, hogy ha ez meghal, mert meghal, akkor mindent visz magával. Egy jó tápegység eleve nem hal meg vagy csak sokára és ha ki is purcan, aztszép csendben magába sorkadva teszi. Arról nem is beszélve, hogy jobb a hatásfokuk is a márkásaknak, hűvösebbek, csendesebbek és nincs kizárva hogy a gép is stabilabb lesz.
- Ez a gép gyorsaságát befolyásolja? Értem, hogy a játékoknál ez mit jelent?
- Alapjaiban semmit, látszatja nem lesz, de...
- Akkor hagyjuk, felesleges, Ezért nem adok ki plusz pénzt.
És ennyiben is maradtunk.Nekem még réges régen mikor a legelső gépem volt Codegen 350W-ot tápegységgel és már ASUS P4B alaplappal, összejött a pénzem és cseréltem egy Chieftec GPS-400AA-101 típusra. Komolyan mondom a gép is stabilabb lett, picit még talán gyorsabb is és mintha suttogva hallottam volna a gépházból, hogy "köszönjük szééépen, köszikeee..."
Amúgy a Chieftecnek meg a ventije és a hőfokérzékelője volt hulladék.
-
pycur
tag
válasz
Hequila #28489 üzenetére
Post kártyát én pc tester kártya néven vettem vmi magyar webboltból kb 1200-1500 ft-ért és tényleg nagyon hasznos. Megmondja egyből, hogy van e még valami ami hiányzik a gépből a benzines kannán kívül. A minipci laptop teszter viszont nálam se szerepelt jól, eddig 2-ből 2x mutatott 0-t és ott meg is áll. Azt is olvastam róla, hogy a laposok egy kicsit többfélék mint a pc nagytesók, ezért nehéz őket univerzálisra megcsinálni. pcbe van kb 3-4 féle bios, de a laptopoknál annyi ahány féle....
-
Pötyi
őstag
válasz
Hequila #28049 üzenetére
Elméláztam azon, hogy vajon melyik gyártónak van ilyennek hangzó neve, negyed óráig nézegettem a HRP, a Ramiris, a CHS, a KellyTech honlapján az árilstát, de még csak hasonló nevű gyártót se találtam. Vajon mire gondolhatott? Talán az SD-RAM-ra? Annak a nevében van "s" betű...
Ilyenkor mi a javasolt teendő? Mi a jobb a boltos részéről? Elintézni anyival, hogy olyan sajnos nincs, vagy belemenni és rákérdezni, hogy mire gondol?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Logitech G935
- Creative Sound Blaster Live! 5.1-es digitális PCI hangkártya
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest