- Netfone
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Minden eddiginél keményebben támadja a csúcskategóriát az új Poco F9 Ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Újraírja az iPhone történetét a kinyitható kijelzős iPhone Duo
- Samsung Galaxy Z Fold8 Ultra – névváltoztatás utáni teendők
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
Ha ekkora dög kártya kell és atx a ház, akkor atx alaplap kell és megvan oldva a gondod a kábelekkel.
-
Locutus
veterán
Mondjuk így, hogy kifelé fújóra állítottad be a függőlegesen lévő 3 ventit, nem is csodálom, hogy nem teljesített úgy, mint egy mesh előlapos ház, ami ugye onnan fúj be

-
Speedy007
addikt
Ez még mindig alaplap kérdése, a másik gépben matx lap van 3 slotos kártya gond nélkül elférne és az alaplap alján lévő kábeleket sem nyomná el.
Nekem a képen látható Sapphire RX 7900XT Nitro+ és az MSI B650M Mag Mortar nem komálták egymást de ettől függetlenül végig mentem az léghűtés és AIO vonalon miután a végleges verziónál kilyukadtam.
-
Dragon3000
nagyúr
Ez még mindig alaplap kérdése, a másik gépben matx lap van 3 slotos kártya gond nélkül elférne és az alaplap alján lévő kábeleket sem nyomná el.
-
Speedy007
addikt
Miért kellene vertikális mód? Ez teljesen ház kialakításától függ, gond nélkül lehet alapon is használni egy böszme nagy vga-t csak alá kell támasztani és kész. Vertikális módban is, hogy milyen cpu hűtő fér el, megint csak ház kialakítás kérdése, nekem pl a házban mindkét mód esetében ugyanannyi hely marad a cpu résznél, így lényegtelen ebből a szempontból.
-
arn
félisten
Mert nem is kell - en ott tartok, hogy a gephaz funkcionalis eszkoz. Emellett lehet szep, de nem akarok vitrint csinalni belole. Engem a mai napig taszitanak az osszevissza vilagito alkatreszek, sokkal szebbnek latom a regi hweket.
-
Dragon3000
nagyúr
Miért kellene vertikális mód? Ez teljesen ház kialakításától függ, gond nélkül lehet alapon is használni egy böszme nagy vga-t csak alá kell támasztani és kész. Vertikális módban is, hogy milyen cpu hűtő fér el, megint csak ház kialakítás kérdése, nekem pl a házban mindkét mód esetében ugyanannyi hely marad a cpu résznél, így lényegtelen ebből a szempontból.
-
Speedy007
addikt
Matx alaplap kialakításától függ, ha azt mondod, hogy matx ház, az már nagyobb hatással van az egészre, de mint írtam egy 9800x3d-re is bőven elég egy alap toronyhűtő, nem noctua vagy bequiet túlárazott megoldás, hanem egy 15-20e-res is gond nélkül lehűti és még el is lehet körülötte férni. Nekem eddig minden 3 slotos vga esetében lényegtelen volt a cpu hűtés rész, mindegyik esetében elfért, főleg ha a felső m2 foglalat a pci-e x16 és a cpu közt van, akkor eleve 1 slottal lejjebb van, az matx gépemnél is így van, simán elférne egy 3-3,5 slotos kártya benne úgy, hogy nem lóg még rá az alsó csatlakozókra és egy nagy toronyhűtő is elférne a cpu-n.
rosszul fogalmaztam elnézést
. Ha m-ATX és böszme nagy 3-3.5 slotos kártyát használsz ott már vertikális mod erőteljesen ajánlott én szerintem ilyenkor már AIO kell mert a torony hűtő nem férbe max ha itx-s hűtőt használsz. -
Dragon3000
nagyúr
Előnye van az AIO-nak lehet hűtés szempontból árban is kb. "egál" nem feltétlenül tud többet mint egy csúcs Noctua vagy Be Quiet!. Az pedig a szerelhetőség több hely van a házon belül illetve az AIO szerintem kötelező olyan komponens mikor m-ATX lapot használsz egy 3-3.5 slotos böszme nagy VGA-val.Mivel ilyenkor a VGA felfekszik az alap déli oldalán található konnektorra és csatlakozókra nyomás alá helyezi és feszíti azokat. Nekem ugyanez a helyzet volt.Ryzen esetén tudni vélem hogy 600-s és a 700-s CPU az alsó és közép kategóriát le fedik 800-s inkább felső középkategóriás és a 900-s széria inkább felső kategóriás.
Matx alaplap kialakításától függ, ha azt mondod, hogy matx ház, az már nagyobb hatással van az egészre, de mint írtam egy 9800x3d-re is bőven elég egy alap toronyhűtő, nem noctua vagy bequiet túlárazott megoldás, hanem egy 15-20e-res is gond nélkül lehűti és még el is lehet körülötte férni. Nekem eddig minden 3 slotos vga esetében lényegtelen volt a cpu hűtés rész, mindegyik esetében elfért, főleg ha a felső m2 foglalat a pci-e x16 és a cpu közt van, akkor eleve 1 slottal lejjebb van, az matx gépemnél is így van, simán elférne egy 3-3,5 slotos kártya benne úgy, hogy nem lóg még rá az alsó csatlakozókra és egy nagy toronyhűtő is elférne a cpu-n.
-
Speedy007
addikt
Nálam volt nem tagadom mikor csillámpóniként világít nagyon szép sötétben de más haszna szerintem nincsen továbbra is De előbb utóbb bele lehet unni én már ki kapcsoltam elsőnek a VGA-n nem rég a ventilátoroknál is.
-
Speedy007
addikt
Érdekes bátyámnak lian li o11 xl-ben az 5800x3d+3080 oc gond nélkül elvan, pedig a vga gyári beállítások mellett simán elmegy 400W-ig.
Mit nevezünk középkategóriás cpu-nak, mert pl egy 9800x3d-hez is bőven elég egy kisebb toronyhűtő, kb semmi előnyöd nem lesz, ha 360-as aio kerül rá, max annyi, hogy a cpu melege kb egyből távozik a házból.Előnye van az AIO-nak lehet hűtés szempontból árban is kb. "egál" nem feltétlenül tud többet mint egy csúcs Noctua vagy Be Quiet!. Az pedig a szerelhetőség több hely van a házon belül illetve az AIO szerintem kötelező olyan komponens mikor m-ATX lapot használsz egy 3-3.5 slotos böszme nagy VGA-val.Mivel ilyenkor a VGA felfekszik az alap déli oldalán található konnektorra és csatlakozókra nyomás alá helyezi és feszíti azokat. Nekem ugyanez a helyzet volt.Ryzen esetén tudni vélem hogy 600-s és a 700-s CPU az alsó és közép kategóriát le fedik 800-s inkább felső középkategóriás és a 900-s széria inkább felső kategóriás.
-
Locutus
veterán
Érdekes bátyámnak lian li o11 xl-ben az 5800x3d+3080 oc gond nélkül elvan, pedig a vga gyári beállítások mellett simán elmegy 400W-ig.
Mit nevezünk középkategóriás cpu-nak, mert pl egy 9800x3d-hez is bőven elég egy kisebb toronyhűtő, kb semmi előnyöd nem lesz, ha 360-as aio kerül rá, max annyi, hogy a cpu melege kb egyből távozik a házból.Mint mindenkinek, nekem is

Az "akvárium" házakat csak az szidja (főleg így általánosítva), akinek nincs. -
Dragon3000
nagyúr
Nagyobb/több perforáció van egy mesh-s előlapú házon mint egy oldalt kialakítotton nekem ilyen volt a Lian Li PC-O11DW TG ebben pl. "megfőtt" az R7 7700X és a RX 7900XT AIO-val és telepakolt artic ventillátorokkal. A mai hardverek nagyon be tudnak fűteni a mostani CPU-k esetén közép és felső közép valamint felsőkategóriáshoz lassan a 360-s AIO is kevés lesz kis túlzással. Nem csak az aktív hűtés fontos szerintem egy PC esetén hanem a passzív is a képek alapján csak hátul tud szabadon távozni a meleg levegő az összes többi nyílást a ventillátorok foglalják el. Ha magától tud "lélegezni" a kép halkabb is tud lenni nem kell annyira prögetni a ventillátorokat.Valamint az ilyen akváriumokat általában a fal felé van tolva hogy a helység "ékköve" legyen vagy az asztal lábánál a földön ahol akár lehet olyan asztal is ami telibe bútorlapos a lába nincsen kivágva semmi sem.
Mit nevezünk középkategóriás cpu-nak, mert pl egy 9800x3d-hez is bőven elég egy kisebb toronyhűtő, kb semmi előnyöd nem lesz, ha 360-as aio kerül rá, max annyi, hogy a cpu melege kb egyből távozik a házból. -
Speedy007
addikt
Előlapon mesh-s házak esetén nem csak arra a 12-14cm plusz mínusz pár cm van rá hagyva hogy "lélegezzen" a gép. Hanem teljesen perforáltak az esetek többségében. Pl. Lian Li Lancool 216 ARGB igaz ott a gyári 20CM-s ventilátorok hitványak de ha azokat ki dobod belőle és 2*14cm-re cseréled több lesz a mozgás tered de az Asusnak is volt a Prime szériában full mesh-s háza alig volt rajta egybe függő elem rajta.
-
Locutus
veterán
Nagyobb/több perforáció van egy mesh-s előlapú házon mint egy oldalt kialakítotton nekem ilyen volt a Lian Li PC-O11DW TG ebben pl. "megfőtt" az R7 7700X és a RX 7900XT AIO-val és telepakolt artic ventillátorokkal. A mai hardverek nagyon be tudnak fűteni a mostani CPU-k esetén közép és felső közép valamint felsőkategóriáshoz lassan a 360-s AIO is kevés lesz kis túlzással. Nem csak az aktív hűtés fontos szerintem egy PC esetén hanem a passzív is a képek alapján csak hátul tud szabadon távozni a meleg levegő az összes többi nyílást a ventillátorok foglalják el. Ha magától tud "lélegezni" a kép halkabb is tud lenni nem kell annyira prögetni a ventillátorokat.Valamint az ilyen akváriumokat általában a fal felé van tolva hogy a helység "ékköve" legyen vagy az asztal lábánál a földön ahol akár lehet olyan asztal is ami telibe bútorlapos a lába nincsen kivágva semmi sem.
Ha ugyanaz a 3 venti van elöl vagy oldalt, akkor miért lenne nagyobb vagy több perforáció ha előre van téve?

-
Busterftw
nagyúr
Nyilvan nem levegotlen, de abban egyetertek, hogy nem veletlenul a "normal" front mesh hazak teljesitenek a legjobban hutes szempontjabol, ezek az akvarium hazak kevesbe.
-
Speedy007
addikt
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Speedy007
addikt
Számomra inkább csalódás keltő ez a ház és inkább bele se kezdtek volna. Pont egy olyan gyártó csinál ilyen levegőtelen házat akik jól teljesítenek ház és cpu hűtés terén.
-
E.Kaufmann
veterán
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
grizlisandor
veterán
Gondolom első körben olyan házat akartak, amibe be is lehet szerelni gond nélkül a 420-as aio hűtésüket akár oldalra, akár felülre is.
Igaz, áru kapcsolás.
-
deltaa97
tag
-
Dragon3000
nagyúr
+1, EATX ház, ezzel nem vállalnak nagy kockázatot.
Kezdésnek kiadhattak volna még 1-1 ATX, mATX, ITX házat.Gondolom első körben olyan házat akartak, amibe be is lehet szerelni gond nélkül a 420-as aio hűtésüket akár oldalra, akár felülre is.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
arn
félisten
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
tibaimp
nagyúr
Ez így eléggé tucat cucc...
-
Graphics
Jómunkásember
Választanak egy OEM/ODM kínálatából és kész.

-
grizlisandor
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
Legalább olyan vékony lemezből hajtogatták, mint a ventillátoraik kábelei?
-
Busterftw
nagyúr
-
Locutus
veterán
-
Csandi
addikt
-
Locutus
veterán
-
Csandi
addikt
Pont pár napja építettünk gépet havernak, minden Arctic ami lehet benne, beszéltük is, hogy miért nincs házuk. Na tessék

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- 285 - Lenovo Legion Pro 5 (16ADR10) - AMD Ryzen 9 8940HX, RTX 5070
- Használt Xbox Wireless Controller Starfield Limited Edition
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX10 i7-13650HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB 144Hz 36 hó gari
- GAMING PC! ULTRA 5 225 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 550W Gold 80 Plus!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090

. Ha m-ATX és böszme nagy 3-3.5 slotos kártyát használsz ott már vertikális mod erőteljesen ajánlott én szerintem ilyenkor már AIO kell mert a torony hűtő nem férbe max ha itx-s hűtőt használsz.
,