- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
válasz
mephi666 #32865 üzenetére
Azért a Chifiből se jó mind, CWT-seket én kerülném, de a Sirtec az már elég megbízható
-
wolfman
veterán
válasz
mephi666 #32865 üzenetére
Nekem régi gépemben egy Chieftek GPS-400AA volt. Alapvetően nem volt vele baj, ha azt leszámítjuk, hogy bekapcsolás után 10 percig folyamatosan fokozatosan hangosodott a 'na ez már minden csak nem halk' szintig. Nagyon utáltam mert tényleg mindegy volt neki mi van, akkor is pörgette a ventit, ha nem kellett, pedig kifejezetten hűvös levegőt fújt.
Utána FSP ZEN 400, most meg Seasonic SS-460FL, így egy venti mínusz. A ZEN-t el kéne adjam mert csak porosodik, de annyira szerettem, hogy még nem vitt rá a lélek.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
mephi666 #32414 üzenetére
ha nem mennyiségi licensz hanem frankó oem, akkor jól jártál tudod használni forevüjáng (ha nem is leszel fully legit master race)
ha mennyiségi, akkor lehet leoszt neked az ms egy ij kártyát.
itt jól körbejárják a kérdést: [link]
hidd el én szeretném a legjobban hogy frankó legyen, nagyon fenem már a fogam egy 8.1-re.
-
TA68
őstag
válasz
mephi666 #32159 üzenetére
Akkor Gyurcsókot simán alkalmazhatnák. [link]
(#32161) Mercutio_: Én úgy tudom, hogy erre saját embereik vannak.
Egyszer hívtam hétköznap délelőtt az ügyfélszolgálatos hölgyet, hogy lassú a netünk, nézzenek már utána.
A hölgy sebtében csak annyit mondott, hogy hívjam már vissza egy óra múlva, mert éppen bevásárolni van.
Nézzük a jó oldalát, legalább nem hazudott. -
426os
őstag
válasz
mephi666 #32028 üzenetére
Jó, mondjuk az asztalt én is teli szoktam szemetelni ideiglenes, kisebb méretű dolgokkal (képet feltölteni, dokumentumot elküldeni stb), amik aztán ott ragadnak, míg el nem kezd zavarni, hogy nem látom a háttérképem. Ekkor jön egy kis takarítás, majd minden kezdődik elölről
-
törölt tag
válasz
mephi666 #28589 üzenetére
HKC táp akkorát pukkant, majd leestem a székről! A venti felöl meg egy fél méteres lángcsóva jött ki. Malacot pörzsőlni is bevált volna.
Szerencsére garis volt. Kicseréltettem, amit aztán eladtam a hardveraprón!
Azóta egy 650-es Chieftec tápom van, az még bírja!A hkc óta tudom, hogy a számítógép füsttel működik. Ha kijön a füst, a számítógép nem működik.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
mephi666 #28173 üzenetére
aki rendes, azzal ezt meg lehet csinálni. aki reggel 8-kor mindenen mindenkin átgázolva belekényszerít abba, hogy megígérj neki egy szívességet, az egy pióca, akit minél előbb el kell marni magadtól lehetőleg fájdalommentesen.
azt mondják egyébként, hogy a piócákat úgy a legegyszerűbb eltávolítani ha lepisiled őket, esetleg opr megpróbálhatja ezt is...
@madgie: az onnantól kezdve mindegy, kapott egy méltányolható indoklást, a lelkiismeret tiszta, onnantól kezdve egyszerű "nem" ismételgetéssel rövidre zárható a történet.
-
qdak
addikt
válasz
mephi666 #22523 üzenetére
En biztos nem vartam volna ra, ha akar velem enni, felveszi bocs kaja majd hivj vissza.
En mondjuk vagyok olyan bunko, h siman fejre forditom a telotIrtam 1 csomot erre ez a mocskos htc kifagy, napi 5x atlagba :@
Inteligencs, multkor belolem is kihuztak ilyen butasagot.
Vmi szamitogepes kerdesel kezdte, mondom jolvan kitoltom lokjed...
Majd 3-2 napra ra telo h irtam emailt nem irtam ra, mondom es?
Nem szoktam nezni...
Erre tukmal ram vmi oldalt, h itt tudok videot szerkeszteni, mondom en meg gepen szerkesztek.
De ez jobb, kozbe linkel, vmi oldal you video hatteret tudsz tenni, meg oda tod irni h ki aki kuldte, hurra, en meg facen linkelek...
De ebbol meg lehet gazdagodni...
Na addig tukmalt, meg vmi helyi boss rol beszelt h elfogadtam en is h majd beszelunk a neten holnaputan. Ja es meg eroszakoskodik h hozzam haza a webkamom, (kerdezte van e mondtam ja szomszedba) (ki ne csapjam a kamba v mi a francnak kam?)
Na emlitett napra hivogat, hiv mas szamrol, letiltottrol...Az agyam eldobom h lehet vki ilyen eroszakos :@
-
Mici80
tag
válasz
mephi666 #22346 üzenetére
Hát ebben nagyot tévedtél barátom!
Az FKF, stb... szemétszállítást végző cég emberei rohadt jól keresnek a munkakörükhöz képest. Keresztapám tesója évekig dolgozott a miskolci szemétszállító cégnél 4 éve hallt meg. Akkor volt 110.000 Ft a nettójuk /sofőröknek 130(!)/ és szó szerint kihalásos alapon lehet bekerülni.
-
Mici80
tag
válasz
mephi666 #22327 üzenetére
A legtöbb ilyen kábeltévés szerelő, nem szakember. Azaz ilyen szakma hivatalosan nincs is, tehát a legtöbbnek másról van papírja és a cég úgy kanalazza össze az embereket.
Az elitebbje az technikus, ők tényleg értenek is a témához.
Aki tényleg kókler azok ex. postaműszerész, telefonszerelők voltak a szép időkben ami szintén halott szakma. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Hehe, fura, hogy mindenki szapulja a fibernetet, nekem Gödöllőn nem igazán volt gondom velük.
Egyszer megkotlott a kábelmodem, kiderült, hogy valami frissítéssel hazavágták, de annyi.
Mivel anno nem válaszoltam meg rendesen a kérdést, t.i: A kábelmodem és a tv egy szobában van-e? (kábelmodem enyémben, tuneres géppel, szóval gondoltam, hogy igen, viszont szomszéd szobában tv), ezért morgott egy kicsit, de átcsinálta a jelet a szomszéd szobába, és lőn bódottág
-
pulcsi
tag
válasz
Na ja régen ezeket szerettem a legjobban mint boltos mert ha nem gondolt a vevő arra hogy nem a gépben van a hiba hanem a szolgáltatónál akkor jött be anyázni hogy miazhogynemjóagépezzelanettel.
U.i.: nálunk a digi Kispesten kezdte meg a működését még 2000ben vagy 2002ben akkor 6 hónapot vártunk hogy bekössék, a modemhez meg az isdnhez képest huu de jó volt. -
gombcomp
senior tag
-
MR_Joe
senior tag
válasz
mephi666 #22226 üzenetére
"..jó lenne, ha egy vevői rendeléshez megjegyzéseket lehetne tenni, hogy pl.." ..pl az ügyintéző csaj jó bőr és facér... nagyon facér... él hal a facér..
Localhost: ahogy mondod... ez sem. Volt más viszont. Túlóra, amit nem fizettek ki, "majd lecsúsztathatod" felkiáltással... ja ez sem volt.. mármint lecsúsztatni se lehetett...
-
localhost
Közösségépítő
válasz
mephi666 #22215 üzenetére
Ne haragudj mephi666, de egy JÓL működő CRM-mel a hátatok mögött nem gond más ügyfelét kiszolgálni...
Tudom, tapasztalat!
A CRM-et mindaddig utálja a Zember, amig nyűgnek tekint rá, de amint ráérzez arra, hogy ha az ügyfél telefonál, hogy toner kellene a faxába.. és amig mondja, már látom is, hogy milyen faxot vett tőlünk, milyen tonert szoktunk neki szállítani és látom, hogy Sajtoskomáromban lakik, ahová futárral szoktunk szállítani... meg hogy átutalással fizet.
És ekkor elég annyit kérdezni, hogy : "Hogyne persze, futárral, mint a múltkor és már holnapra ott is lesz, küldöm a számlát, még valamit? - viszlát"" -
madgie
titán
válasz
mephi666 #22215 üzenetére
Átlag, napi ötször telefon nálunk így hangzik:
Felveszem, bemutatkozom, erre belekezd valami hasonlóan értelmes szövegbe: hálóóóó... szemészet? (optika, de sebaj) Kellene nekem egy... szem. Látás. Öö, vizsgálat. Itt már sejtem, hogy céges ügyféllel van dolgunk, általában rá is kérdezek, hogy XY, velünk szerződésben álló cég dolgozója? Erre nem igen, vagy nem jön, hanem elmondja a remekbe szabott első mondatát más szórenddel. Na - mondom - akkor mikor lenne jó az a vizsgálati időpont? Hétfő-szerda-péntek 9-15 van nálunk szemvizsgálat, mondjon egy időpontot ezen napokon. Kis csend, szinte hallom, ahogy seekel az agya... csütörtök neki jó lenne. Mondom hétfő, szerda, péntek. Ja, hogy neki hétfőn mittomén húsleves szűrőbetétet kell féllábujjhegyen oktrojálni, szerdán meg b@szomöccse mi dolga van, péntek se jó. Jó, csókolom, lapozzunk, jövő hét. Jövő héten kedd? Mondom hétfő, szerda, péntek. Jó, de mikor. Mondom 9-15. Ő nem tudja, hogy dolgozik még jövő héten. Ja, csókolom, akkor tulajdonképpen az elhullott hatvan hajszálamon kívül mi értelme volt az elmúlt 4 perc beszélgetésnek? Várjak, megkérdezi Manyit az üzemben... és ilyenkor jön még legalább 4 perc, míg talán összehozza
szerk: aztán az ilyen 99%, hogy úgy jön a vizsgálatra, hogy a mellettünk lévő szemvizsgálóba bemegy (ha nyitva van az ajtó) és leül magában, a sötétben és néz ki a fejéből. Kívül belül kéttenyérnyi betűvel ki van írva, hogy bejelentkezés az optikában, de sebaj... Vizsgálat után a kolléganő is rendszerint olyan állapotban jön vissza, mint akin átment az úthenger. Időnként hallani, hogy olyasmiket motyog fáradtan, hogy kérdezem, hogy mikor született (dátum szerinti kartonozás), erre azt mondja, hogy hol...
Eleve holt ötlet ilyet vizsgálni, mert amőba szintjén áll, egy szemvizsgálaton meg alapvetően annyit meg kéne tudni határozni, hogy most akkor ezzel jól lát-e ,vagy az előzőleg behelyezett opció volt-e élesebb, -
axioma
veterán
válasz
mephi666 #21784 üzenetére
Azt egy szoval se allitottam, hogy a mindennapi eletben rendszereto lennek, ellenben a gepemen azert esszel vannak szervezve a dolgok - mondjuk programozokent ez elvaras is szerintem. A belsejerol nem nyilatkozom, miota megvettem (maganban eeepc, de a ceges laptopot se szedtek meg be pucolasra) en nem nyitottam szet... az nekem mar tul hw, en a masik vegen logok a szernek.
-
SityiSXT
őstag
válasz
mephi666 #21734 üzenetére
Itt 30-on innen is, ez eletkor-fuggetlen.
Most is ugyanitt, fiatal csajt at kellett koltoztetni masik laptopra. Megtortent, jon oda hozzam, hogy aszondja:
- Fel tudnad telepiteni az Adobe Digital Editionst?
- Mar telepitve van.
- Nem, mert amikor egy bizonyos PDF-et nyitok meg, Acrobatban nyilik meg, es amikor ott kerem a Digital Editionsben torteno megnyitast, a letoltesi oldalra iranyit.
- Probaltad megnyitni Digital Editionsben?
- Mondom, hogy nincs telepitve!
- Az ki van zarva, a te ugynoksegednel minden gepen alapbol ott van.
- Hat az enyemen biztos nincs.
Odaballagok a gephez, Start menu, beirom, hogy digi, elso talalat. Csak kimereszti a szemet, en meg csapok egy entert, mire a hon ahitott program megnyilik.
- Ooooo.... Koszonom...
- Nincs mit. (Csak legkozelebb hasznalhatnad azt a nyomorult keresosavot.) -
-
localhost
Közösségépítő
válasz
mephi666 #15562 üzenetére
Az semmi!
Nekem a Windows 95 üzente egyszer:
A Windows95 telepítő megállapította, hogy a CD-ROM vezérlő illesztőprogramja nem megfelelően lett telepítve és ezért a CD-ROM nem működik. Kérem, hogy a hiba kijavításához helyezze be a Windows 95 Telepítőlemezét a CD-ROM-ba,
-
szumo
senior tag
válasz
mephi666 #13760 üzenetére
Nem is olyan rég írták a többiek, hogy manapság egyre több hálókártya fogy, pont hasonló ok folytán. Amúgy ez az esős idő csak jót tesz az üzletnek, mert az emberek bevackolódnak, meg akarják nézni a gémélt, meg a féckönyvet, és rájönnek, hogy a gépük lassú vagy nem úgy megy mint a télen. A akkor valamelyikünknél kötnek ki.
-
szumo
senior tag
válasz
mephi666 #13757 üzenetére
Nincs router, és a gép egy éve ment rendesen, amikor is elkezdte ezt csinálni pár hete.
Most volt bent a hölgy, nagyon kis szemrevaló teremtés.
Befejezem azt a mini ITX-es gépet, amiben csak 1 memória slot van, és az albások matricája volt valaha rajta, és akkor szemügyre veszem a gépet, aztán meg a hölgyeményt, ha jön vissza érte
(#13758) baluka26: RJ45-re gondoltam, nem a 230V-osraAmúgy először én is azt értettem, de most kiderült, hogy csak a netkábelre gondolt. Amin meglepődtem, hogy milyen szépen formálta meg a mondatokat, mintha nem is ő mondta volna. Vagy nem tudom. Lehet felírták neki egy papírra ezeket a szavakat, és ügyesen rendezte mondattá.
-
cbmfan
senior tag
-
mongi
senior tag
válasz
mephi666 #12264 üzenetére
Ez a tisztelt vérpistike kívánságlistája alapján készült , az én saját htpc-m ebből áll:
A felhasználási területe filmézős/netezős/hobby stratégiázós gép a nappaliban
32" HD-Ready-n
- AMD sempron 140 @ 4400e
- Asrock M3A785 GMH/128
- 2x1GB DDR3 1333mhz
- 1x120GB sata WD rendszernek (megvolt csak felhasználtam)
- 1x250GB sata WD tárolásra (HD-ready a cél nem full hd, kb100 film elfér ezen is )
- Samsung SH223 DVD-RW
- ModeCom Canopus AL ház (távirányító + lcd oszt ennyi) 350W táppal
beszerzői áron volt 65k az egész
és engem kiszolgál, HL2 1280*768-ban minden maxon megy rajta, ha akarom a vga (ATI 4200) akár 1000mhz-en is megy alapfeszen.De minek menne annyin, ha csak netezek meg filmet nézek ugye
-
stol
addikt
válasz
mephi666 #12251 üzenetére
nem tesznek utána ugyanabba a dobozba másik terméket csere esetén... (vadiújat kapsz, dobozzal)
Ez így ebben a formában nem igaz. A gyártó, OEM alkatrészt küld garr cserébe vissza az esetek 90%-ban.
Így, ha a bolt polcról cseréli BOX-os újra, neki majd lesz egy javított/cserélt OEM, aminek eladhatósága,... hát.... khm.... lófax. -
nyunyu
félisten
válasz
mephi666 #12009 üzenetére
meg a zapeh-nál is még mindig azt használnak, nem?
Elektronikus naplos penztargepek eves zarasat mar vagy 5 eve CD-n kerik.
esküszöm horrorfilmet lehetne készíteni "gyilkos floppy-lemezek" címmel... a tipikus kerregő hangja emelné szépen a pulzust, ami a meghajtó öregedésével egyre erősebb lett... badsector-nál meg a fej ugrált oda-vissza és az a hang sem volt kutya...
ST225 vinyo fejmozgato mechanikajanak a hulye vinnyogasat is ide vehetjuk..
Raadasul az tobol ki is csavarja a karodat, ha kezben fogva probalod beinditani -
ML320
senior tag
válasz
mephi666 #11826 üzenetére
Hát igen, a vevőnek el kell döntenie, hogy mit szeretne. Csak cuccot, vagy hozzá szolgáltatást is?
Nekem is volt esetem, mikor felhívtam a figyelmet, hogy a földalattiban akciós az a cucc, amit én vinnék karácsonyra. Viszont! Én kiviszem. Bekapcsolom. Fel van rakva egy rakat cucc, ami a mindennapos használathoz kell. Van rajta játék/film/zene. Felhívhatnak. mint amikor pl nem ment a wlan. Távsegítséget adok. Ha gond van, rugalmasan, gyorsan megoldom nekik a problémát.
Ha a termék kell, megkapja, és nézheti a villogó kurzort. A komplett szolgáltatásnak meg ára van. El lehet dönteni, mi kell. SZVSZ meg teljesen jogos sok boltos részéről, hogy a sz@rért-hugyért valahol megvett cuccot ne ott náluk kezeljék, ráadásul lehetőleg ingyé. Ja, a multihoz/netes áruházhoz ilyennel nem lehet fordulni? Jah... Occó volt... Köszönjük... -
stol
addikt
válasz
mephi666 #11820 üzenetére
bő 10éve üzletelgettem alkatrészekkel és megesett, hogy olcsón vettem sdram-ot, amit pár nappal/héttel később sokszoros áron tudtam eladni, mert keleten leégett épp valami gyár és hiánycikk lett a ram...
Én, viszont benne dolgozom. És, mivel nemhogy 0-n van a cég, hanem erősen minuszba és egyre inkább nő az adósság.
Ilyenkor a lenti állításom a mérvadó. -
mongi
senior tag
válasz
mephi666 #11698 üzenetére
Pont tegnap telepítettem egy "kétmagosított" sempron140-re win7-est
stabilan fel is ment
Visszatérve a kérdéshez: nem lehetséges hogy nem win7 kompatibilis az alaplap? (tudom hülye kérdés, de vistaval már jártam így, egyszerűen nem kezelte rendesen az integrált cuccokat)
-
stol
addikt
válasz
mephi666 #11609 üzenetére
Ez így helytelen.
2*17,5km autóval az út, azaz 34km.
~3-3,5l üza megy el. 1500-2000HUF-os kiszállás teljesen reális lenne.Őszintén. Szervizben dolgozol? Busszal kimennél gépért és be is buszoznád a szervizedbe?
Pláne, ha hivatalosan dolgozol és leszámlázod az óradíjjal együtt.Többiben egyetértünk.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
mephi666 #11609 üzenetére
én mondtam nekik, h várjunk, de nem az asszonyon múlott. otthon van egy kép a "számláról" amit kiállított...du. felrakom.
(#11610) eziskamu szerintem a "szakemberük" az FSP névre azt hinné, hogy valami egzotikus autómárka....de a papíron semmi típus, érted?! "új tápegység 3000 forint" ennyi....
vettem volna az iponban 6-7 körül, vagy mephi666-nál van egy bolt, asszem alázógyík tolja ott az ipart....ő is 6-ért adott volna jót.
codegenből is van jó, a régiek....asszem olyan van nekem is ami lassan 7-8 éves lesz. (a régi P4-es gépben volt)
-
szumo
senior tag
válasz
mephi666 #11481 üzenetére
Ne akard már ilyen megtisztelő címmel illetni azt az agresszív kismalacot
Még a vérpistike cím is sok neki.
Sajnálom azt a gépet, nem volt fiatal, de nem érdemelt ilyen végetRootkiskacsa te pedig örülj, hogy ha soha nem keresnek fel ezek az emberek. Még új gépért sem.
-
szumo
senior tag
válasz
mephi666 #11453 üzenetére
De a laptop az nem hal el a kodegánytól. Akkorát nem tud még az sem visszarúgni a hálózat irányába..
Ami nekem eszembe jutott, hogy most költöztünk zenekarostól új próbahelyre, ahol az egyik konnektorban 337V mérhető, míg a többiben 234V áll a rendelkezésünkre. Piros széles ragasztóval le is ragasztottam azt az aljzatot, amíg a tulaj nem javítja a hibát. Ez egy ipartelepi épület, saját transzformátor állomással. Lehet a srácnál eleve nem 230V van az aljzatokban.
Stol: Én nem sajnálnám az időt energiát pénzt, hogy valami zizegőt barkácsoljak egy bc212 meg kondi ellenállás segítségével a pc speakerből, pont olyan hangerőn, ami napközben annyira nem zavaró, de este a csendben kifejezetten megőrítő. Egy molexről meg elketyegne a világ végéig is.
Bombariadó! Muszáj kabátot az ilyen baromarcúnak. Biztos túl sok crázíszt játszott, és már csak erre képes a betompult kocka agya.
-
Ygg
senior tag
válasz
mephi666 #11311 üzenetére
Tolja bele a pendrive-ját.
De akkor már vigyázzon, mert már 4.5 GB lesz, és nem használja ki a 32 bites OS.dunc
Az tuti.
Egy időben az őrületbe kergetett a dolog.
Telefon:
-Halló! Miben segíthetek? (SupportDesk)
- Elfogyott e memóriám!
- (Grrr...soha nem is volt, amilyen hülye vagy...vagy kiloptad a gépből a RAM-ot, és eladtad..
...vagy...betelt az agyad, az a sok...vagy) -> Elnézést. de mi a pontos probléma?
- Nem tudom menteni az X: meghajtásra (Kardántengelyes? Vagy milyen meghajtás)
az excel fájlomat.
- Szóval kvótát kéne emelni. Főnöki engedély, aláírás, anyja neve két példányban...
- De én nem tudom menteni...
- Várjuk az approvalt. Köszönjük hívását. Egy csodálatos szép napot Önnek! Csatt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- Vicces képek
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- További aktív témák...
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest