- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
biker
nagyúr
válasz
Penge_4 #36570 üzenetére
a hdd vicces ilyen konfigba, amúgy nem vészes szerintem. bár ezt hazavágja a laptopom, ée megeszi tízóraira. kivéve hogy vga-m nincs benne...
Én 3 éve, de lehet 4 is, soha nem adok senkinek hdd-t. minimum hogy seagate sshd, akinek nem tetszik, mert 5ezerrel drágább, az menjen szereltetni akivel akar
-
azbest
félisten
válasz
Penge_4 #30605 üzenetére
Jó az aida64, csak nem feltétlen éri meg 10 ezret fizetni egy évre (vagy 15öt 2-re vagy 20at 3ra) azért, hogy egy hőmérsékletet leolvassunk
Hétvégén desktop gépemet kalapáltam kicsit és furcsa volt keresgélni, hogy vajon mivel néztem a hőmérsékletét. A thinkpadeken van erre ingyenes tool. Persze kis kereséssel akad más ingyenes toll is [link]
-
Pötyi
őstag
válasz
Penge_4 #30427 üzenetére
Gondolom az is megvan, hogy az ügyintéző lányka már tizenhétszer próbál valamit megcsinálni és nem megy neki. Ekkor odahívja az informatikust és elkezdi mutogatni neki, hogy nézd, itt nyomok egy gombot - és akkor váratlanul sikerül! Tisztára szarul érzi magát, mert előtte tényleg nem menti neki tizenhétszer és azt hisz, hogy úgy érzed, csak ugratott. Miután ez a forgatókönyv többször előfordult, elkezdték azzal magyarázni a jelenséget, hogy a számítógép valószínűleg megérzi egy rendszergazda testi közelségét, talán az aurát, ezért a gép megijed, összeszedi magát és emiatt sikerül a korábban többször lefagyó művelet.
-
ViZion
félisten
válasz
Penge_4 #29863 üzenetére
"csak érettségi + nyelvtudás kell és egy klimatizált irodában Facebookozik a 8 órából 4-et a gép előtt a forgószékben"
OK, most nem sértődöm meg...
na azért ahhoz a forgószékhez -ha nem apuciJé a cég- virítani is kell eredményeket. És általában 10 órai munkát kell 8-ban elvégezni. Facebook nincs, PH!-ra is délben lesek rá, mikor kajálok. Igen, ehhez van egy itthon magasnak számító fizetés, ahogy a kollégák nevezik: sztárgázsi... de mondjuk németben pultosként 1000-1200 eur/hó+szállás+kaja megvolt, itthon még nincs 1000 eur sem, se szállás, se kaja... mondjuk ruhát adnak, idén eddig ~300 k ruhát kaptam (semmim nem volt még, novembertől neveztek ki). Azt a részét, h mekkora a felelősség, mennyi extrát kell belerakni, azt sokan nem látják, csak a céges ruhát, mobilt, etc...
"azért neveztek ki csoportvezetőnek, mert jól beszélte a nyelvet, a munkások közül meg senki"
Ez rám is igaz részben. De vezetőnek a nyelvtudásnál és az emberek baCCogatásán túl több kell. Volt itt is másik lehetőség (szintén magyar-angol-német tudással, sőt szvsz jobb németből nálam), lehetett volna külsőst keresni... Engem javasoltak a kollégák(!), ami részemről nem kis szó. Szal. biztos van olyan is, akit körülírtál, de -bár nagyképűségnek tűnik- vannak ellen példák is. Remélem ez így is marad.Beosztottak szeretnek, elintézek mindent amit kérnek (OK, maláj rúdtáncos csajok nehéz dió, de rajta vagyok...
), főnök felé a teljesítmény számít, nem érdekli, h ütve-vágva, vagy mivel érem el. Inkább beszélek velük, kérdezek, kérek. Nemrég én is ott ültem, tudom mennyit számít, hogyan szólnak az emberhez.
"A szorgalom és a céltudatosság ugyanis nem genetikailag kódolt" - szerintem min. 80%-ban igen.
Hintalow: +1 bizony, a rátermettség sokat számít. Van mérnök kolléga, aki esetlenebb, mint némelyik technikus...
-
Hintalow
senior tag
válasz
Penge_4 #29863 üzenetére
Beszélhet az embör 2-3 nyelvet is, ha melette életképtelen, akkor nem sokra fogja vinni
Nekem is volt ilyen kollégám, az önéletrajzban jól mutat, de hamar kibukik, ha közben lusta, antiszociális, a pontosságot hírből sem ismeri, és a legkisebb kritikát is támadásnak veszi...
Simán lehet olyan, hogy jól beszél idegen nyelven, de a mekin kívül más helyre nem jó.
Valójában inkább úgy működik, hogy aki az anyanyelvén kívül elsajátít még 2 nyelvet magas szinten, annak a SZORGALMA, CÉLTUDATOSSÁGA az ami valójában jó munkaerővé teszi (és ezekkel a kvalitásokkal a nyelvek mellett jellemzően összerak addigra valami végzettséget is)
Aki ezt meg tudja csinálni, annak ha ki is vennénk a képletből a nyelveket, akkor is boldogulna, még ha alacsonyabb bérszinten is, mert egyszerűen életképesebb mint a többség. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Penge_4 #29863 üzenetére
Kevered a szezont a fazonnal.
Nyugat-európai viszonyokat mérsz magyar viszonyokhoz.
Betolja a család, mert beleszületett...Tolmács csak megfelelő szakképesítéssel lehet, ahhoz iskola kell, az iskolában meg vannak nem-szeretem-tantárgyak is, miért a mai fiatal inkább beáll a Mekibe pultosnak.
Én is a klimatizált helyiségben vagyok értékesítő, kapok "nyelvpótlékot", cserébe az összes külföldi kapcsolat (beszerzés, értékesítés, szállítás) rajtam megy keresztül. Elkezdem a villamosmérnökit, mert érdekel, jobban, mint a közgáz, ahol van egy kész szakdolgozatom 8 éve, de nem biztos, hogy jobban keresnék villamosmérnöki diplomával alkalmazotti munkaviszonyban, mint most.
Továbbra is az a mondanivalóm, hogy megfelelő külső körülmények (család, háttér, élettér) mellett bárkiből lehet bármi akár akarata ellenére, és bárkiből lehet bármi önerőből is annak ellenére, a körülményei nincsenek meg. Ne hasonlítsuk a háttérrel rendelkezőket a nem rendelkezőkhöz.
Romániával is lehetne példálózni: aki aktív számítógép-felhasználó, az már csak ennek kapcsán is elboldokul angolul.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Penge_4 #29863 üzenetére
Valahogy nekem is ez jutott eszembe, hogy ha valaki 10 nyelven (vagy akár 2-3 nyelven az anyanyelvén kívül) meg tudja értetni magát, akkor nem létezik, hogy ne vegyék fel egy mekis eladónál jobb pozícióba. Már persze, ha küldözgeti az önéletrajzát cégekhez, és ezt a tudást feltünteti.
-
VegyesTamás
senior tag
válasz
Penge_4 #29273 üzenetére
Adásvételivel, számlával (névreszólóval) dobozzal, +alkatrészek vaterafutáros számlával igazolva.. asszem kb 1éve telepített oprendszerrel Attila Pc néven, tele a gyerek cuccaival...biztos lopott szerintem is, boltba lopta, aztán ottfelejtett egy kis pénzt
Sztem egyszerűen pistike anyuék által bőszen támogatva...nem érdekli.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Penge_4 #29273 üzenetére
És melyik tekinthető elektromágnesesen stabilabbnak? Mondjuk egy átlagos magyar lakás átlagos szobájának átlagos szekrényében.
Egy legkisebb HDD-re simán bőven rá kell férnie az általános összegyűlt adatoknak, miegymásnak, egy mondjuk 250G-s SSD-re is szerintem. Ha tudom, hogy 10+ évre is tudok ezzel biztonságban adatot tárolni, akkor mondjuk nekem megérne annyit az pár tízezres. Nyilván másnak nem biztos. (A digitalizált VHS más téma, az akkor is eszi a tárhelyet, ha jól van tömörítve.)
-
szumo
senior tag
válasz
Penge_4 #28961 üzenetére
Igen intel kell, ugyanis Autodesk Civil 3D lesz rajta futatva.
Az pedig képes felzabálni ezt a mennyiségű minőségű konfigot reggelire, ha egy 50-80 MB-os file rengeteg layer-ét akarja az ember kezelni és alá van téve valami referencia file.Az usb mod pedig drágábra jön ki, mintha gyárilag be van építve, mert a kábel igen aranyáron van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Nintendo Switch 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autószerelők, autószerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged