- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pötyi
őstag
válasz
atok666 #40067 üzenetére
Akár tudhatná is, mert van olyan kolléga, aki magától észrevette, hogy a hazahordós gépeken nincs fent az EMIR rendszer, meg csekély, nyolcszáz dollár értékű, eredeti Adobe Cloud, meg a netbankos kliensprogik ikonja, rákérdezett és én bólintottam, hogy jól látja. Azért nincs, mert másfajta az imidzs. Igaz, óriásplakáton kihírdetve nincs a dolog, de te hátulról, fordított logikával közelíted meg a dolgot, te a rendszergazdák álláspontját támadod és a júzerek pártját fogod ezzel a provokatív kérdéssel.
Arra próbálok rávilágítani, hogy az ember elvárná az alapvető információkat a felhasználóktól, hogy jó döntéseket hozzon, de lófaszt se kap, emiatt rossz döntést hoz, ami neki jelent plusz munkát. Megkönnyíteni az életet a munka. Pedig a jószág igazán megtisztelhetne azzal, hogy magától odaböfögi ezeket az alap információmorzsákat.
-
SityiSXT
őstag
válasz
atok666 #39133 üzenetére
Úgy, hogy nekem nem ez a megélhetésem...
Amúgy ahogy SP4C3 kolléga is mondja, kulcs nélküli telepítés. Ha aktiválni kell, akkor majd megoldja. De legalább ki tudja próbálni, hogy ettől már nem lesz jobb ingyen és bérmentve. (Nekem ugyanis nem volt pofám ezért pénzt kérni egy szimpla portástól / biztonsági őrtől.) -
Hequila
őstag
válasz
atok666 #31734 üzenetére
Azert ne feledd, hogy eleg nagy szazalekban pont beloluk van a beveteled
Hát belőlük pont nincs.
Ha vesznek valamit, biztos, hogy a legolcsóbbat veszik. Van rajta pár száz forint hasznom.Ha javítani kell, előre kérik száz forintra pontosan, hogy mennyi lesz a javítás. Aztán mikor kinyitod a gépet, akkor látod, hogy sokkal több baja van, mint amit a kedves ügyfél megosztott veled.
Vagy megcsinálod az előre megbeszélt áron, de akkor nullán, vagy mínuszban vagy.
Vagy lehet telefonálni, hogy a javítási költséget szorozza be kettővel. Általában ekkor jön a "nem ezt beszéltük meg" meg a "hát annyit már nem költök rá", és úgy gondolják, hogy át akarod őket verni.
Bármelyiket választod, pénz nincs belőle.Félreértés ne essék; nem azt mondom, hogy mindenkit el kell hajtani a picsába.
Van pár jó ügyfelem, akik nem húzzák a szájukat, ha fizetni kell. Velük nagyon szívesen elbeszélgetek, elmagyarázom nekik a dolgok működését, ha kérdeznek. Volt olyan is, akivel még el is sörözgettem munkaidőben (alkoholmentes gyümisör).
De sajnos 10-ből 8 nem ebbe a körbe tartozik. -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
atok666 #31732 üzenetére
Nézd. Lehet kicsit erős volt, viszont ezeknek a szikra sincs meg, hogy valamit meg akar érteni. Ellenben mindig mindent jobban tudnak, és ők pontosan ugyan ezt gondolják az emberről.
Az említett esetben is meg lett magyarázva, miért maradhatott volna a táp, de az "okos" vevőt ez nem érdekelte, inkább berakatott egy még szarabb hulladékot. Okosak? Nem, nem azok.
-
Pötyi
őstag
válasz
atok666 #31734 üzenetére
Nézd, nekem van egy bétém a munkahelyem mellet. A saját céggel négy-öt nagykerben vagyok regisztrálva, Ramiris, CHS, Kelly-Tech, HRP, Asbis, Sowah, meg még amit elfelejtek, ennek ellenére hiába ajánlgatom TÍZ ÉVE a munkahelyemen száz kollégának, hogy jófejségből kihozok nekik bármit ócsóé' a nagykerből, azok udvariasan meghallgatják a mondandómat, majd megveszik az Ipponban, az Aquaban, vagy megrendelik valami nóném kisker boltból az ország másik végéből, aminek az árára így rárakódik a postaköltség is. Hiába magyarázom nekik közgazdasági példával, hogy a kisker drágább _kell_, hogy legyen, mint a nagyker, hiszen a kisker értelemszerűen ráteszi a saját árrését. Nem, bakker! Megveszik a sarki boltban. Előbb-utóbb bele fogok fáradni, hogy ajánlgassam az olcsóbb megoldást. Hiába akarom megtakarítani a pénzüket, egyszerűen nem hagyják.
Ez alapján döntsd el, hogy vajon rosszul gondolod-e...
Kiegészítés, a félreértések elkerülése végett: Nem az építőiparban dolgozunk, a kollégáim nem nyolc általánossal rendelkező satu paraszt betonozómunkások, hanem kilencven százalékban diplomás emberek.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- VKB Gunfighter MK IV - 'Modern Combat Edition' Pro - Botkormány - Nem twistes
- ThinkPad T14 Gen3 14" FHD+ IPS érintő i5-1250P 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Nitro AN17-41 17.3" FHD IPS Ryzen 7 7735HS GeForce RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest