- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
válasz
t_a_m_a_s #204233 üzenetére
Kicsit azert minosegibbet keresnek, a keretbe belefer szerintem komolyabb. A bambi az araert kivalo, kolleganak volt, de nem lenne szerelem. Meg akar hasznaltan 120-ig azert csak lehet valami komolyabbat venni
sarb erdekes lenne, de az utobbi idoben a hypevonat feltolta az arat. Certina ds1 (hogy megint ket certinam legyen
) ujban van chrono24-en 150korul, de hasznaltan se sokkal olcsobb. Tissot visodate heritage is tetszik keprol, de latni kellene eloben.
-
-
Deskdiver
senior tag
válasz
t_a_m_a_s #201141 üzenetére
Nyilván nem kell túltolni ebben az esetben.
Egyébként nem légből kapott dolog a vízszintes tárolása bizonyos óráknak. Csak az a pláne ,hogy azoknak pont a vízszintes pozíció ajánlott. Ezek lennének ugye a COSC órák.
Ugyan több pozícióban tesztelik őket, de a legmegbízhatóbb a vízszintes, mert az állítás művelete is vízszintesen zajlik. Az ilyen pontosságú mechanikus óráknak az elvárt értékeire hatással lehet a tömegvonzás ami billegőre mérten vízszintes állásban egyenlítődik ki a legjobban. Folyt is a mérnöki küzdelem és még talán mindig folyik a gravitáció ellen. Ezért születtek olyan megoldások mint a tourbillon vagy gyro tourbillon. Aki tart a gravitáció hatásitól annak szerintem a legjobb megoldás a kvarc. -
alphaville
aktív tag
-
rbalint88
addikt
válasz
t_a_m_a_s #197727 üzenetére
Valahogy nem fogott meg a hydroconquest, a koronaresz nem tetszik, meg alapvetoen az indexes szamlapok jobban tetszenek, mint a szamosak.
Deskdiver: mit kell nezni? Nem a hatlapjat fogom nezegetni. Gyari kiadasban a sumo nekem egy jo ertelemben vett toolwatch, celszeru, robusztus. Az spb sokkal finomabb, mivesebb darab es ezt tudjak seikoek is. Techikailag tenyleg csak a gyari zafirral ad tobbet kozel dupla penzert, de ez megtartos ora lesz, annal boven felulirja a tetszesi szempont az ar-ertek aranyt.
-
alphaville
aktív tag
válasz
t_a_m_a_s #197423 üzenetére
49-es órát hordok, ideális.
###
De visszatérve a Evo-ra...
Nem feltétlenül a motívumok megjelenítésében látom a beazonosítás biztosítását. Elég ránézni egy svájci, német vagy japán órára, tűpontosan átjönnek azok a stílusjegyek, amelyek képviselik az adott ország esztétikai felfogását egy-egy termékről, így a karóráról is. Oké, értem én, a felsorolt országok több évtizedes, sőt évszázados múltra tekintenek vissza az óragyártásban, volt idő a stílus megteremtésére, csiszolására. Véleményem szerint, a magyar gyártónál is idő kérdése csupán, hogy "megtalálja önmagát". -
dzsi23
addikt
-
csabulaxi
senior tag
válasz
t_a_m_a_s #197246 üzenetére
Akkor már legalább 3-an vagyunk.
2017 januárban megvettem a rádiós Citizent azóta szinte nem akarom levenni,
Azután tavaly októberben kaptam a Stein GMT-t, aminek mikor leírtam a bajait kiátkoztak innen.
A napi 10-15 mp sietés miatt és a "Rolexnek nézik" érzés miatt nem nagyon hordom.
Nyáron a gyári szervizben rendbe rakattam a Seiko Monstert, vittem nyaralni, de a 2 hét alatt kétszer kellett 5 percet visszaállítani.
Így nyaralás végén ment a fiókba és azóta csak a Citi van a kezemen.
Minden reggel megnézem, hogy pontosított-e (mert lelke van) és igen kb. 90%-ban a legnagyobb vétellel.
Bármihez képest atompontos , mindig.A legnehezebb órám , ezt nagyon bírom, a legszebb polírozású, a legjobb fémszíjú (Stein szégyelld magad), a mai napig nincs karc rajta, indexre üt és még mindig tetszik.
Ami a legtutibb, hogy kronográfos (is) azaz van 3 segédszámlap , de a nagy másodpercmutató mindig megy körbe.
A lelkevan mechanikusokhoz meg lelketlen (főleg kínai) elektromos forgatót használni, hát....
-
Empsepo
senior tag
válasz
t_a_m_a_s #196598 üzenetére
Én mostanság egyre többet gondolkodom azon, hogy elég lenne egy óra.
Mármint mechanikus.Egy kvarc alapból kell játszósnak.
Aztán meg tudom, hogy mennyire hiányoznának az óráim.
De ha egyszer tulajdonosa lehetnék egy általam linkelt Seikonak, hát nemtom.
Lehet megállnék.
-
-Ben-
veterán
válasz
t_a_m_a_s #193924 üzenetére
Attól függ.... Nyilván az azért kellemesebb, hogy nem késik, hanem siet.
5-ös kezelő: nem mernék vele babrálni.
Majd elviszem szervizbe, ha Pesten járok. (Bár, addigra szerintem megbarátkozom a dologgal...)
(#193928) TimeCenter: Köszönöm!
Nem tudtam, hogy 4 féle változatban is készül.
-
nrbx
tag
válasz
t_a_m_a_s #191891 üzenetére
Köszönöm a tippeket, mivel szerettem volna élőben is látni ezeket az órákat, meg ki is futottam az időből, végul Magyarországon lett megvásárolva az óra.
Itthon átnézve az ajánlott órákat, olvasgatás után gyakorlatilag úgy mentem, hogy valamelyik "számozatlan" Orient Bambino lesz. Tényleg szépek ezek az órák, de jól is tettem, hogy elmentem megnézni, mert ott egyértelműen az tetszett a legjobban, ami itthon szóba sem került, el is hoztam:
Ha már ott voltam, magamnak is néztem egyet. Jó áron van a CreationWatches-nél meg a Skywatches-nél is. Ha el szeretném kerülni a vámolást, melyik kereskedőt lenne érdemes preferálni?
-
vzsryl
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #191764 üzenetére
Alapból nekem is jobban tetszenek a fémszíjas órák, de ha ütést kapnak, hamar feladhatják a küzdelmet. A bőr vs víz dologra nem gondoltam, szóval ebben az esetben valóban hatalmas baromság lenne, ha bőrszíjasat vennék.
(#191765) Lami66: Tényleg nem érdekel, hogy kézzel rakják össze órásmesterek, mert inkább a gondozásmentesség és minőség számít nekem, mert nem érek rá bíbelődni a dolgaimmal, ezért is vettem japán szívó-benzines autót. Ha kell, akkor viszem a szervizbe, de ne kelljen sűrűn.
Lesarkítva úgy fogalmaznám ezt meg, hogy "a pénz nem számít, csak az idő". Persze ez túlzás, de valami ilyesmi a lényeg.
Tegnapi javaslatra utána néztem ennek az Eco-Drive dolognak, és eddig ez tűnik a legszimpatikusabbnak. Tud még valamelyik szerkezet hasonló gondozásmentességet nyújtani? Seiko Kinetic-ről mi a vélemény? Nem a gyártó által megfogalmazott marketing érdekel, hanem inkább valami tapasztalat.
(#191766) Szulita28: Rákerestem, amazonon találtam 285$-ért, ami bőven 100k alatt van, de ettől függetlenül a külleme nem tetszik az órának. Egyébként a Victorinox ennyire ott van minőségben ezen a téren is? Van eredeti bicskám tőlük, de nem tudtam, hogy órákban is komoly cuccokat tesz le az asztalra.
-
terra052
őstag
válasz
t_a_m_a_s #190923 üzenetére
Aktívan használunk egy Polar M430-at és egy Fitbit Ionic-ot. Bár egyik sem amatőr kategória, ha úgy érzed, marad a futás, érdemes egy használhatót, megbízhatót és támogatottat venni (a Geonaute támogatása abban merül ki, hogy ha elromlott szó nélkül kicserélik
).
Futáshoz a Polar M430 tökéletes választás, csuklón mér és pontosan, teszteltük egyszerre több típussal és vagy mind ugyanarra és ugyanannyit téved, vagy mind jól mér (ebben a kategóriában). Vízálló, mindenálló, beépített GPS-es, nincs az állandó b****kodás futás helyett a telefonnal
A pulzusmérés pedig pont az elején a legfontosabb, ha érdekel komolyabban, privátban írj és elmondom, ne offoljam szét a topikot, bár egy sportóra semmivel sem offabb mint pl egy három szenzoros Casio -
-
válasz
t_a_m_a_s #190932 üzenetére
Korrekt gps-es órát nem fogsz kapni 40 ezer alatt, kivéve, ha hajlandó vagy használtat venni.
Garmin, Soleus, TomTom...nagyjából ezek lennének amik gps-t adnak viszonylag olcsón. A kínai vonalat nem ismerem.
Polar óránk is volt, elég problémás a mellkasöves kapcsolata. Mondjuk nekünk a gps annyira nem lényeg, mert kerékpározáshoz ott a Bryton, az mér és mutat mindent. -
válasz
t_a_m_a_s #190923 üzenetére
Csuklón és megbízhatóan, ilyennel még nem találkoztam. (Mikulásbá által ajánlott Gear3-at nem ismerem) Feleségemnek és nekem is van mindkét verzióból, próbáltunk már néhányat. Ha fontos a megbízható pulzuskövetés akkor kénytelen leszel megbarátkozni a mellkasövvel. Ami elsőre nekem is elfogadhatatlanak tűnt, aztán pár alkalom után már abszolút nem zavart.
-
andro93
aktív tag
válasz
t_a_m_a_s #190711 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, a kronográf részét a munkám során használni fogom.
Még egy kérdés merült fel a szíjjal kapcsolatban.
A bőrszíjjal mi a tapasztalat? Meddig bírja elszíneződés nélkül? Milyen időközönként kell cserélni?Színre a világosbarna szíjas Citizen tetszik, a feketét nehezebb szerintem valamivel leolvasni, ill. nem is néz ki annyira jól, de a fémszíj mellette szól.
-
válasz
t_a_m_a_s #190711 üzenetére
Nyilván sokan soha nem használják, de vannak, akik rendszeresen. Én főzéskor mindent karórán mérek. Emellett futás, úszás és szaunázás során is. Jó tud lenni az a stopper. Ha az összes órámat el kéne adni, és csak egyetlen maradhatna, biztos, hogy kronográfot választanék, legfeljebb azon filóznék, hogy kvarc, vagy automata.
-
tib78
tag
válasz
t_a_m_a_s #190192 üzenetére
Volt természetes fényen is, csak túl hideg van, az sem tesz neki jót. Ablak mögött van a többi is és nincs velük baj, ez meg nem akar tölteni.
Elindítottam a paypalon a folyamatot. Attól függ mit reagál az eladó lesz a következő lépés. Nekem az is jó, ha kifizeti a javítás költségét és itthon kicseréltetem...
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest