Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
-Ben- #278557 üzenetére
Váci úti Akku-Elem boltban is szokott lenni sokféle elem. Toknyitót, ha nem kell csúcsminőség, Aliról tudsz rendelni. Gumilabdát is rendelj. Az nyit a legszebben, és nem karcol. Ha nincs berohadva a menet, v iszonyúan ráhúzva, nincs szükség körmösre - legalábbis eddig ezt tapasztaltam.
-
bigmasterg
addikt
válasz
-Ben- #274858 üzenetére
Jaja 500k€-ból már kijön ez az. Speaking of Bulgari, egy Octo finissimo ultra is ottan körül mozog.
Na de komolyra fordítva a szót, "Tonino Lamborghini" nem egy óra márka. Oké hogy azt is árulnak, de na...
Plusz rakeresve elég khm érdekes designokat hoznak ki. Ha ingyen kapnék sem venném fel.Ha jól válogat az ember, akkor ennél olcsóbban is lehet jóval ízlésesebb (és technikailag jobb) órákat is venni. Meg persze drágábban is ízléstelent.
-
dzsi23
addikt
válasz
-Ben- #265922 üzenetére
Ja, valamivel pontosabb a szerkezet, -15/+25 helyett -10/+15, cserébe kisebb a járástartalék; kinek melyik fontosabb. Ha valaki 2-3 órát hord, akkor mindkettő fontos, de ha ennél több órát váltogat, akkor igazából egyik sem lényeges, mert úgyis megáll, és be kell állítani. Ha esetleg van forgató, akkor a pontosság fontosabb, és akkor érdemes lehet ráfizetni.
-
rbalint88
addikt
-
rbalint88
addikt
válasz
-Ben- #258252 üzenetére
Alapvetoen egy gyarilag poliros ora, ha kap valami feluletvedelmet, talan nem karcolodik olyan konnyen. Ami mar fel volt huzva 3x es nincs rajta ez, meg amugy is salamon toke edition (=polirkrupmli), annal elhiszem, hogy mindentol karcolodik.
Amugy a tok oldala, szij oldala poliros nalam, Seiko kozepmezony, Diashield kezelessel. 4,5 eves az ora, szep meg mindig a polirozott resze. A femszijon, ahol az asztallal erintekzik a szalcsiszolt resz, az lett csunya, de korombufferrel szepen vissza lehetett hozni hazilag is. -
válasz
-Ben- #258247 üzenetére
Nem nagyon van olyan, hogy te szeded le a foliat, minden ora display piece is, ergo ezren megtapogattak mar. Amugy is olyan a Rolex polirozasa, hogy attol is karcos lesz, ha ranezel. En nem vettem meg ugy orat, hogy legkesobb egy ora mulva nem volt karcos, de a butikban is mindegyik az egyebkent. Nem mintha szamitana, csak mondom, hogy csodak nincsenek.
-
SOAD19
addikt
válasz
-Ben- #258234 üzenetére
Én ugyanazt a módszert használom, mint a szemüveglencsénél. Csap alatt lemosom a lencse, óra felületéről a fizikai szennyeződéseket, mint pl. a porszemek, pont azért, hogy mikor a mikroszálas kendővel elkezdem dörzsölni a lencsét, akkor lehetőleg ne legyen rajta semmi, ami össze-vissza tudja karcolni. Óra esetén még szappant is bevetek, így tényleg minimális az esélye, hogy porszem, vagy más kemény szennyeződés marad az órán, üvegen.
-
dzsi23
addikt
válasz
-Ben- #258234 üzenetére
Én egyszerű törölközőt használok, a puhább fajtából. A rongynál azért jobb, mert a törölköző szálai bemennek a nehezen hozzáférhető helyekre is, ahova a rongy csak körülményesen. De olyan nincs, ami tutira nem karcolja meg, mert elég egy rosszindulatú porszem, és máris kész a baj. Ami használva/hordva van, azon lesznek karcok, sajnos.
Pláne, ha tükörpolíros.
Szerk.: Amúgy lehet venni direkt óratisztító/ékszertisztító rongyot. A Paganomhoz adtak egyet, az tök jó.
-
válasz
-Ben- #258061 üzenetére
Van amelyiken csak belül, amelyikben kívül is van, ott általában kívül -belül is van. A Fortis esetén mindkét oldalon van AR réteg.
Nem Fortis betegség az AR sérülése,. mindegyiken idővel kopik,.foltosodik, karcolódik. Az essilor szemüveg lencsémen is van, azon is karcolódik.Lőttem egy lume fotót a Bulova lunar pilot-ról. Az előző szériás esetén sok panasz volt, hogy gyenge a lume. Ezen nagyon rendben van. Cián kék színű.
-
Veron
addikt
-
Veron
addikt
válasz
-Ben- #257697 üzenetére
Nagy kiszúrás az a dupla csavaros linkrögzítési megoldás, mert nem egyszerű állítani a méretet.
Találtam egy szép állapotú SBGX261-et, de a pont a szíj az, ami visszatart a vásárlástól. A duplacsavaros stift és a "tapering" hiánya még emészthető, de a mikroállítást annyira hiányzik a nagyszemes oyster szíj esetében, mint egy falat kenyér. -
Veron
addikt
válasz
-Ben- #257616 üzenetére
Mindenben egyetértek. A GS nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik, ebből a szempontból a Moserrel tudnám egy lapon említeni. Nekem egyik pillanatban pont ezért tetszik, a másikban pont ezért nem.
A tegnap linkelt Citizen AQ4080 csak annyira cicomásabb, hogy ne legyen rossz érzésem az egyszerűségével kapcsolatban.
Na és abban 3 évente sem elemet cserélni...ha lenne lehetőségem, lehet arra csapnék le.@bucsher: nagyon eltalálták azt a számlapot, az biztos. Én is fogtam a kezemben és nehéz belekötni a designba, a kivitelezésbe. Inkább a feketét kellett volna linkelnem, jobban össze lehetne hasonlítani az SBGX261-gyel.
@fattyu: technikailag az Eta werk is in-house de értem mire gondolsz.
-
Veron
addikt
válasz
-Ben- #257515 üzenetére
úgy látszik ez a japán szépségideál órák terén: baton index, dauphine mutató, lume nélkül, makulátlan kivitelezésben, "elmegy" szíjjal.
itt az AQ4080 egy Alpinist mellett, a 37 mm ellenére egész nagynak tűnik. sajnos nem találtam méregetős videót, így nem tudom pontosan mekkora is az óra. -
ducati113
csendes tag
válasz
-Ben- #257338 üzenetére
Igen én is így vagyok. Planet ocean, Electric blue és egy Beretyó kielégít mindent.
350 ért vásároltam újonnan a Planet oceant és mindig azt hordom."kedvenc"Soha nem veszem le.
Kapott egy kerámia lünettát és kész.Ebben szerelek,maltert keverek,fát vágok........
Nekem az a gyönyör ha hordom.Nincs jobb és szebb. Ez volt a vágyam,álmom.
Ragaszkodom is hozzájuk.Vágy teljesült ennyi. Én mindennel így vagyok,nem vágyok újabbra.Ennek is megvan az előnye.Mára már jó befektetés lett a ragaszkodás.Soha nem gondoltam volna,40 éve nem ilyen szándékkal vásárolt az ember bármit is.Csak a minöség érdekelt.Ebben sajnos benne van,hogy öregszünk.Csak a mi értékünk nem megy feljebb. -
LimaBravo69
tag
válasz
-Ben- #257309 üzenetére
Nagyon nézegetem én is az ilyen jellegű modelleket, kellene valami fasza kis öltönyóra.
Világos számlapot keresek, leginkább fehéret, ezüstszínű, esetleg fekete színű kardmutatókkal, lehetőleg dátum nélkül, bőrszíjjal.
Fekete színű öltönyórám van, egy Certina DS-1 automata, ezt is nagyon szeretemNemtom mikor fogom azt mondani, hogy elég már..
Az egész amúgy a ti hibátok, mielőtt idetévedtem és elkezdetem olvasgatni a fórumot, tökjól elvoltam 5 órával
Most van 15. Felváltva hordom őket, van olyan nap hogy melóban az egyik, hazajövök, és órát cserélek.
Mindegyiket szeretem, néha megfogan a gondolat hogy eladok egyet-egyet, de szerintem erre nem fog sor kerülniEgyik sem eszement drága, az eddigi csúcs egy Certina DS Action Diver automata.
-
LimaBravo69
tag
válasz
-Ben- #257290 üzenetére
Érdekes amit mondasz. Kábé több mint 20 évvel ezelőtt egy Casiot hordtam, titán csattal-házzal, pálcika indexekkel és egyszerű dátummal. A mérete a ma egészen röhejesen hangzó 35 mm
Még mindig megvan az óra, nosztalgiából cseréltem benne elemet, korához képest meglepően pontosan jár.Az első "komoly" órám egy Certina DS Spel volt, létezett belőle kronó és sima, hárommutatós, de a kronó sokkal jobban tetszett. A stoppert talán kétszer is használtam az elmúlt 15 évben
. Sokáig csak a kronográfok tetszettek, de mostanában kezdek visszatérni a minnél letisztultabb, egyszerűbb megjelenésű órák csodálatára.
Kivéve persze a Longi Spirit Flybacket, ami most a legújabb vágyakozásom tárgya. A 4200 frankos árát nézegetve valószínűleg plátói marad a vonzalom
-
fagyalllo
őstag
válasz
-Ben- #257209 üzenetére
Emiatt nem kell aggódni, semmi különleges nincs ezekben a tömítésekben, olcsón cserélhető. Ahogy a videóban is mutatja, nem kell kivenni a szerkezetet, csak le a hátlapot és ki a koronát+tengelyt.
#257231Deskdiver: JDM-ből most csak nano universe sima kvarc és solar női modellek vannak, Japánon kívül van pár szintén egyszerű ffi modell, SUP880, SWR049
-
@mriya@
őstag
válasz
-Ben- #256518 üzenetére
A Zasszony wr200-as órájában olyan 25 év után megrepedezett az üvegtömítés.
Sem a szerviz, sem maga a gyár nem tudta pótolni.
Egy ismerősöm kicserélte a műanyag tömítést kétkomponensű ragasztóra, és 5 atmoszférával tesztelve az óra vízálló maradt.
Még vagy 8 évig csobbant a vekker hetente kétszer a Szecskában minden gond nélkül.
Furcsa módon a tengely és a hátlap tömítése sosem volt kicserélve. -
dzsi23
addikt
válasz
-Ben- #256204 üzenetére
Egyáltalán nem parányi, csak szokatlan lesz elsőre. 18.5-ös csukló: [link], hátha segít a döntésben. A képen a rendszeresen hordott óráim vannak. A Vostokot kivéve, mert azt már nagynak és nehéznek érzem. Legtöbbet a 37.5 millis Seiko van rajtam, nagyon kényelmes méret. A kisebb Poljot és Raketa is kényelmes, de azokra igyekszem vigyázni; heti 1-2 alkalom. A Tissot pedig csak hétvégén, melóba nem megyek olyan drága órában, mert nem hiszem, hogy megértenék...
+ a színe is túl vidám oda.
A 41-es Orient nálam most a max. méret.
-
válasz
-Ben- #255729 üzenetére
Egyik szerint besűrűsödik, másik szerint elillan... 🤷♂️ A napi használós órám volt szervizen nála, mentem érte mikor elkészült. Megkértem nézzen rá a Fortisra is, ha nem muszáj még nem szervizeltetem, mert évi pár alkalommal hordom csak. Rátette műszerre, stb., azt mondta, pár évet még maradhat, havonta 1x járassam meg addig is.
Szerk: Természetesen a fiókban állva is degradálódik / amortizálódik a kenőanyag. Csak talán lassabban, illetve álltában nem kopik a szerkezet.
-
válasz
-Ben- #255674 üzenetére
Én is szeretem a színeket, de nekem is ezzel a méhsejt rácsos szàmlappal kicsit Pókember a Piros. És mind a kettő esetén kicsit zavar, hogy a másodpercszedős subdial nem kerek. Panda ez jobban tetszik, de az ára is a duplája:
#dzsi23: szerintem neked is ez lehetett sok, hogy a méhsejt subdial megy a számlap mintàjàhoz, de ettől az egész olyan túl sportos. Mint egy focilabda. A Prospex Speedtimer -re eddig 215e a legjobb hazai ár, amit találtam, de ott meg kéne látnom élőben a 39mm méretet, mér a 42mm vagyok szokva.
-
-
dzsi23
addikt
válasz
-Ben- #255335 üzenetére
"Nem kötekedés akar lenni, de..."
Minden, ami a "de" előtt elhangzik, lényegtelen.
Hogy magamat idézzem, "a 60 éves fehér Poljot és Raketa óráimra sem mondanám, hogy besárgultak". Igen, veszített a "fényéből", nem olyan hófehér, mint új korában (illetve fingom sincs, milyen volt új korában /neked van?/, de feltételezzük a kedvedért, hogy hófehér).
Én erre mondanám, hogy besárgult (nagyjából ugyanannyi idős, mint az enyém):
De tessék, a Raketa elég fehér? Amúgy hogy lehetne megmondani, hogy az egyelőre ismeretlen márkájú és típusú órád, amit majd valamikor megveszel, évtizedek alatt be fog-e sárgulni? Senkinek sincs évtizedes tapasztalata a ma gyártott órákkal, ez nem a jós/időutazó topik. Ez is olyan, mint a többi kérdésed (poros lesz-e az órád, amit megveszel, illetve hány évente frissítik a típusokat).
-
arn
félisten
válasz
-Ben- #255335 üzenetére
A muanyagok legnagyobb resze eloregszik, szerkezete atalakul, ilyenkor a mechanikai tulajdonsagai megvaltoznak, ezzel a szine is (vilagosnal szembetunobb), teljesen normalis folyamat. Kerdes, hogy mit csinaltak muanyagbol oranal.
A legtobb ember ugy gondol a muanyagra, mint vmi hude idotallo dologra, aztan pont forditva van. A muzeumok kinlodnak a konzervalasukkal, nehez ugy tarolni oket, hogy ne degradalodjon.
-
törölt tag
válasz
-Ben- #255205 üzenetére
688 a HQ a Babós óránál. Kuponnal 640.
De értem, amit írsz.
Memmaao: nagyon jól áll ez a szín. Eseménymentes szolit!
GlitterJohan: mindig is tetszettek az Omegák. De mindig pont annyival kerülnek többe, ami már túl van a fájdalomküszöbömön...Örülnék a 3-4 évvel ezelőtti árnak....
-
Csigusz 1
aktív tag
válasz
-Ben- #254926 üzenetére
Volt már kerámiabetétes lünettás órám.
Egyszer kicsit erősebben, és valószínűleg rossz szögben nekiütöttem véletlenül valaminek, az ütésnél szépen kipattohzott belőle a kerámia, mint amikor a zománzos lábost leejted.
És onnantól nem túl szép látvány...
Szóval én nem vagyok elájulva a kerámiától.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kedvenc zene a mai napra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- iPhone topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest