- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zsocy #219678 üzenetére
Igen beleálltam, mert kért ajánlatot, ajánlott egy árat, készítettem egy ajánlatot a számára és se nem utasította el, se nem fogadta el, se nem semmi. Nem kérdezett semmit. Az szerintem nem volt nagy beleállás, hogy leírtam mit gondolok. Erre kaptam a leb...át, hogy milyen 30 eur postaköltség, akkor ő következtetett, hogy az óra nincs is Magyarországon... bla bla bla. Meg nem kérdezte volna, csak következtetett. Ha árulok egy órát, mint magáneladó, a Chrono24-nek minden adata megvan rólam. A hirdetés feladásakor bizonyítanom kell, hogy nálam van személyesen az óra (2 db általuk meghatározott időbeállítású képpel). Azt sajnálom, hogy magánszemélyek esetében miért nincs visszajelzési lehetőség a vevő oldaláról, valamint miért nem jelzi ki, hány sikeres adás-vételt bonyolítottam már le rajtuk keresztül. Ha ezek az adatok (a csatlakozási dátumon felül) szerepelnének az eladó neve mellett, könnyebben lehetne bízni a magáneladóban. Szerintem. Remélem javítják.
-
-
dzsi23
addikt
válasz
zsocy #214385 üzenetére
Volt már dolgom belső lünettés órával (pl. amit itt linkeltem), nagy kedvenceim, de klikkeset még nem láttam (az említett Breitling és Rotary sem olyan), ezért gondolom, hogy csak elírás. Végül is nem lehet túl kellemes egy klikkes lünettát koronáról tekerni.
(#214388) Szulita28:
Hát ez nagyon állat (a másik modell is)!Kár, hogy VK64, mert egyrészt csak akkor látom mozogni az órát, ha megy a stopper, mivel nincs másodpercmutató a normál időhöz, másrészt a batman logó a percgyűjtőn van, szal igazán azt sem látom forogni. Ettől függetlenül ezt simán hordanám!
-
futizoli
tag
válasz
zsocy #212720 üzenetére
és SI-ZO.
[itt nézzetek szét] -
törölt tag
válasz
zsocy #205330 üzenetére
A gwg1000 - ről tudok de nem az ára nem tetszik hanem maga az óra..
nekem a gg1000 sokkal jobban tetszik, abból szeretnék solar, rádiós verziót..
én is így vagyok egyébként vele, hogy jobban szeretnék solarosat, ezért húzok kicsit jobban a rangeman felé.. de ha nagyon felhúzom magam lehet megveszem mindkettőt..
Köszönöm a válaszokat! -
xXxian
senior tag
válasz
zsocy #205312 üzenetére
Ó...szóval nincs olyan megfizethető automata, ami masszív, nem karcolódik az üvege, mindegy hogy tárolom, s t-k. pontos is? Azt hittem olyan kiforrot már a technológi alapszinten (Citizen, Seiko, Orient pl.) is, hogy elég az ötéves szervizzel megbékélni...
Eco-drive Citizenem van (egyet hordok, másikat árulom), ezért gondolkodtam valami ketyegős verzión is.
-
xXxian
senior tag
válasz
zsocy #205307 üzenetére
Úgy gondoltam talán megférnek itt.
Nem olcsók, de ugye kinek mi a szempont.
Automata órával lesz egyfajta életérzésed (talán épp az egyszerűségükből fakadóan), hosszú évtizedekig kiszolgálhat, de sokszor pontatlanabb a kvarcnál és karban kell tartani.
Ezek meg...tudnak mindent amit a 21. században lehet. De tényleg.
Van búvár ismerősöm (2), náluk például az utóbbi a szempont. Hogy ne kelljen abakusz meg logarléc, mutasson az óra mindent, jelezzen, villogjon ha gáz van.
Szeretnék egyszer egy automatát. Amit tényleg csak hordani kell, s jár, megy, ketyeg, mindezt földön, vízen, levegőben. Ami semmitől sem függ.
Meg egyszer egy hasonló Garmin / Suunto modellt is.
Van amelyiket elég néhány hetente tölteni!
-
válasz
zsocy #195498 üzenetére
Biztos, hogy nem a közbiztonság miatt. Ő is tudja, hogy Bp a világ egyik legbiztonságosabb városa. Egyszerűen ez az óra tetszett neki. Nem kell emögött túl sok tartalmat keresni. Ő az, aki megteheti, hogy olyan órát választ magának, amilyet akar. Nem az órája fogja nagyszerűbbé tenni, bármelyik óra (nem márka, hanem darab óra) előre köszönhet neki, ha felhúzza.
-
gipsztigris
addikt
válasz
zsocy #192350 üzenetére
Steinharton jól mutat!
-
gipsztigris
addikt
válasz
zsocy #191730 üzenetére
Az az igazság, hogy ez a lyuk kérdés nem teljesen bizonyított, de 99%. Ugyanis sok helyen olvastam, itt is volt róla szó régebben, de olyanról nem tudunk aki egymás mellé tette volna a két óratokot. Talán akkor meggyőződhetünk róla, ha Deskdiver és schawo urakat összeugrasztjuk egy próba erejéig.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
zsocy #188127 üzenetére
Futizoli, Zsocy, Hagel : Köszi, bár az ötletet loptam az eredeti SE modelltől.
Még járnak, a Dzsana által korábban szervizelt még pontos is. Másikkal még játszadozni kell. Lényeg, h megúszta a két szerkezet a kontárkodásom. Kell egy szerkezettartó gyűrűt fabrikálnom, aminek a közepéből belül kiáll egy csap, a mp tengely rugójának ellentartani mutató felhelyezéskor. Gyurma, kis csavarhúzók, gumikesztyű, mutató le- és felszerelő célszerszám. Meg még egy csomó minden, ha a szervizt is szeretném megpróbálni.
Zsocy : Eddig még nem volt gond Frankhillen. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
zsocy #187261 üzenetére
Nem értek hozzá sajnos, célszerszámaim sincsenek. Mestert kell keresnem.
Nem jár, sem felhúzva, sem rázogatva - meg sem moccan. Belenéztem, de nem lettem okosabb. Mintha nem adná át a rugó az erőt - húzom, de mintha nem tekeredne fel a rugó. Fesztelenítés sem csinál visszapörgést. -
törölt tag
válasz
zsocy #177863 üzenetére
Nem volt korona tömítés benne és a tulaj belement a vízbe és megfolyt a lume, amúgy ez egy 3 hónapos óra.
terra052: Azért van egy-két folt amit nem tudtam eltüntetni, és a foszfor a mutatókon is elég érdekes. Megnéztük sötétbe foltos rendesen a fénye
5-ös kezelő: Nem panaszkodunk.
-
Aske
aktív tag
válasz
zsocy #175270 üzenetére
+1
Muszáj jeleznem, hogy a szétválás óta szerintem új mélypontot ütött a topik színvonala.
Nemrégiben az az áltudományos okoskodás a mechanikus órák örökmozgó mivoltáról, a parttalan vita a quartz- és mechanikus órák között.
Most meg ez az önkéntes nyelvészkedés.
Komolyan mondom félek, mi lesz holnap. Már nem lehet csak rovásírással szép magyar dolgokról írni?
-
-
-
SOAD19
addikt
válasz
zsocy #173223 üzenetére
Értjük mi is a dolgot, csak a "jelképes" szót inkább olyan értelemben szoktuk használni, hogy jelentéktelen. Például: jelképes összegért eladó valami. Ők egy emléktárgyat szeretnének venni neki a jeles napra. Jelképes ajándék egy üveg bor lenne, vagy hasonló kis összegű ajándék, hogy azért mégis adjanak valamit. Például nálunk Karácsonykor csak a gyerekeknek veszünk ajándékot (a bővebb, nem szűk családra gondolok), a felnőttek egymásnak csak kisebb, jelképes ajándékot adnak anyagi okok miatt.
-
kriszti@n
tag
-
ricsik
őstag
válasz
zsocy #166501 üzenetére
Beszarok, ráragasztottak egy kis nagyító üveget az üvegre?
. Nem gondoltam volna, azt hittem egyben van.
Ez nekem csak jó hír, mert nem szeretem a nagyítókat, ezért is ejtettem ki a Steinhart búvár elég sok modelljét. Így viszont visszatehetem a listára az SKX mellé.
Köszi, ma is tanultam.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest