- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
evo87
őstag
Ez az érzés nálam is megvolt.... Volt 2 rádiós Citizenem, imádtam őket... pont azt tudták amit egy tökéletes órának tudnia kell: mindig jár és mindig pontos, nem kell sem téli-nyári átállással se dátumállítgatással játszani. De amikor felhúzom a csuklómra a Szamurájt... na akkor elfog az az érzés, hogy basszus... mégis ez az igazán állat.
-
Eugene Roe
őstag
Nekem is ő van
de sajnos van pár gyengesége is!
1. 15-45 secnél nem pontosan középre üt (igazából csak 30-60-nál üt középre a másodperc mutató).
2. A szíj belső (műbőr?) borítása nagyon büdösödik, és cserébe a takarítást is rosszul viseli. Nekem 2,5 év után vált szét a csattnál.
3. Van egy pozíció, amiben egy este is képes 15 másodpercet késni. 4 év alatt, vagy 4 alkalommal sikerült így letenném, reprodukálni még nem sikerült, de vicces dolog
Egyébként imádom, ez az első 10 ezer ft feletti árú órám
balatoni pancsolást, vízibickli csúszdáját jól viseli, és meghozza az étvágyat a 100 ezres Seiko órák irányába is
-
5-ös kezelő
senior tag
Én is kacérkodtam ezzel, de ahogy mondod, a mp mutató lehetne vastagabb, pöttyel a végén - ha már katonai stílus, és fontos a jó leolvashatóság.
Svensson : Grat, a Glashüttére hajaz egy kicsit.
Schawo : Nincs ellentmondás. Szerintem Tigris szeme rosszabbul alkalmazkodik a sötéthez. Nem szemüveg kérdése, én sem alszom abban. De közel emelve a szemhez, le tudom olvasni /könnyebben, mint egy digitálist világítással - ez a szemüveg probléma/. -
gipsztigris
addikt
Ettől sokkal cinkebb, amikor a Bulldogos csoportban fiamnak és lányomnak szólítják a kutyákat, valamint a kutya nevében úgy beszélnek, hogy "ma anya elvitt a doktorbácsihoz", "voltunk apával kirándulni"stb.
A belem kifordul ettől! Imádom a kutyámat, de az akkor is "csak" egy kutya és nem pedig gyermek.
-
mbela69
csendes tag
szia,
én a watcgecko-tól vettem, aminek a stiftkiszedő vége 1mm körül van. gond nélkül belefért a fém óraszíj lehajtott füle melletti kis lyukba.itt pedig magyar beszerzésű bergeon.
http://www.oratechnika.hu/termek/231/bergeon-rugosful-szerelo-6767.html(kb ennyi volt a watchgecko-s is, mindkettő minőségi darab. itt a fórumon óva intettek az olcsó változatoktól)
fagyálló.
tudsz adni egy linket a fenti kinetic-hez. (az a gond a te tevékenységeddel, hogy bepakolgatsz itt jobbnál jobb és szebbnél szebb órákat, amivel én úgy járok, hogy hiába örülök az új snzf-nek, máris kezd villogni az agyamban a must have jelzés:-)
-
pulutodurumo
őstag
Kevered a szezont a fazonnal. Ha - tegyük fel - 40 óra a járástartalék, akkor annyit biztosan jár az óra a gyári speckón belül. Lehet hogy jár még utána két-három órát, csak akkor már nem lesz pontos. Ennek egyszerű a magyarázata. A gyenge rugó, nem tudja olyan nyomatékkal hajtani a szerkezetet amekkora kell a szép járáshoz. Ezt nagyon magas szinten (A. Lange Und Söhne például) láncos hajtással kompenzálják.
-
-
g0n21
senior tag
Tök igazatok van, át is írtam 82**-re. Így korrektebb, ha már a szerkezetcsalád egészét fikázom, akkor ne emeljük ki egyik darabját se...
fagyalllo: Akkor ennyire megkülönböztetjük az igáslovakat? Az eta2824-2-re is azt mondják, meg a 7s-ekre is azt mondják.
Mégis mindkettő könnyebben szabályozható, pontosabb, stb...
Továbbra is azt gondolom, hogy meg lehet húzni egy határt, és a nekem a 82**alatta van. NY0040 nekem nagyon tetszik, föleg a fehér/zöld lume számlapos, de a szerkezete miatt nem vettem soha. A Parnisokba simán teszik a 9*** Miyotákat, nem értem ebbe miért lenne nehéz, és lehet 10k-val drágább. -
Lev Abalkin
tag
Félóra guglizás után belátom, valami ilyen megoldás marad (persze "S"-es hossz az nincs nekik). Az ebay-en előforduló 2-3-4 000 Ft-os, Kínából rendelhető szíjak mennyire bőrök? Mondjuk az eredeti (nem túl nagy szám) Orient bőrszíjhoz képest? Ha már nyomorgatni kell a szíj végét, valami olcsóbbal kísérleteznék, hátha nem tetszik a végeredmény.
-
Mercutio_
félisten
Másik szaktopicban szerintem lesznek tippek, ott több tag is rakatott rendbe órát ahol a számlaphoz is hozzá kellett nyúlni.
-
-
Dr.Byte
csendes tag
A Eiffel Ttornyot meg eladták 2x-is...
De nem is ez a lényeg. Visszaolvastam a fórumot, és már értem, tényleg elég meggondolatlan húzás volt beírni a készülő oldalamat ide... Én ennyire nem vagyok góri mint itt sokan, csak szeretem az órákat. Rengeteg frankó dolgot megtudtam az fórum olvasgatása közben, komolyn le a kalappal előttetek. Mi a célja az oldalnak? Nos, nem az hogy legazdagodjak az emberekből, meg a látogatotságból....szerintem nem fog pénz hozni a konyhára. Ezt csak meg szeretném csinálnin lés kész. Gondolatm, óraszeretők (itt) majd örömmel fogadják. (Ez volt ilyen is olyan is, de ez az Én hibám, rossz volt a start.) Külföldi hírek lesznek, magyarra fordyítva. Lesznek (többnyire saját) stock fotók. Lesznek partner akánlatok, lesz egy szép egységes fórum. És még pár apróság. Nem találtam fel semmi újat. Máshogy képzelem el a már megklévőket. Elmész venni egy órát. 100-ból kiválasztod azt az egyet amit szeretnél. Mivel adott az többet mint a maradék 99? Ez most éppen ilyen... vagy kb ilyen. Ti itt "mesterek" vagytok többnyire , ahogy olvastam a fórumot. Szóval az Én tudásom ksznő viszonyban sincs itt sokakéval az órák világáról. De, elkeztem valamit, amit szível szeretnék csinálni (és majd word-be teszem be a szöveget először, mert tudjuk nem írok valami helyesen....). Szóval az oldal, majd az "egyszerűbb" órakedvelőknek szól, pici hirekkel megfűszerezve, meg fórummal, stb... nem a "mestereknek" elsőkrben. Nekik, a kibeszélős felület lehet majd érdekes ott, meg esetleg ajánlatkérés....de ennyi. Végszó.: Ez csak egy szerelem projekt, pénzt nem várok belőle. Embereket várok, akik barátságosan állnak hozzá. Ennyi.
(Biztosan sok a helyesírási hiba most is, de ezt hagyjuk most pls...) -
g0n21
senior tag
Annál én is meglepődtem, pont akkor írtam a bronz Ferdinand Berthoud-ról egy cikket, amiben láncos kiegyenlítő csigával, meg máltai kereszttel oldották meg (a kettő együtt kb szükségtelen, elég lenne valamelyik) az egyenletes nyomatékleadást.
És mindeközben ő feltalálja ezt megint, érdekes volt -
-
g0n21
senior tag
Előre is sorry a sok képért, épp nosztalgiáztam...
Watchbandit a karkötőjükhöz ezt a képem használja már két éve(nem, sosem hordtam egy csuklón, kizárólag a képek miatt voltak így...)
És a Tisell:
Ja, és az eredeti régi, csak nagyon homályos:
-
Veron
addikt
Köszi! A Tisellt (is) nézegettem már, de sajnos ez nagy lesz a 40mm-es átmérővel és főleg a 49mm-es L2L távval. Pedig szép és kék mutatói vannak, ami külön öröm.
A 34-es témához meg annyit, hogy azt hittem nekem minden 34-es jól darab áll, mert elég vékony a csuklóm. Erre a minap felpróbáltam egy kézihúzós kis Max Billt és még rajtam is kicsinek tűnt. Pedig világos számlapos volt és a lünetta hiánya miatt nagyobbnak hat. Fura volt, nem is értettem.
-
5-ös kezelő
senior tag
-
Szerintem a Toubillon lényege, hogy drága és az áráról hivalkodó. Ha olcsó, és hivalkodót csinálnak belőle, akkor lesz bazári. Ha megpróbálnak nem hivalkodót csinálni, akkor az nem készül el soha. Elvégre az egész óra felett uralkodik ez a hatalmas, izgő-mozgó luk a számlapon. Az olcsó kínaiak közül talán a legkevésbé bazáriak a Gyári Seagullok pl [link] (teszem azt ez épp egy automata) vagy [link]
(#182886) hagel
Ez is egy hivalkodó óra, az árával hivalkodik, mint az összes többi turbi. -
mr.perfect
tag
ez a Tisell nagyon klassz mondjuk nekem inkább kékben . de hol lehet jóárasítva kapni.? hivatalos? oldalon sold out..
-
terra052
őstag
Vannak órák, amik képen (főleg a "profi" gyári fotókon) nem adják ki azt, amit élőben, az új Coctail is ilyen. A másik, az idei Premier, amit soha észre sem vettem. Persze, tudtam, hogy van, de nem érdekelt, bénának látszott.
Aztán felpróbáltam az újat élőben, és alig akartam letenni, fémszíj+dresswatch ide vagy oda -
Ocean
tag
Sziasztok!
(ha már Seiko és Ebay)
Teljesen laikus vagyok, első órámat tervezem vásárolni.
Beleszerettem egy Seiko 5 automata órábaA probléma, hogy a hazai boltokban kábé kétszer annyiba kerül, mint amennyi mondjuk az USA-ban. Vagy a neten.
Vettem már jó pár dolgot a neten a robotporszívótól kezdve PC alkatrészekig, így ezzel nincs gondom. Csak az mind egy webshop volt. Az Ebay-en meg főképp magánszemélyek vannak, nem merek csak úgy az elsőbe belenyúlni.Van-e esetleg olyan eladó, akitől már vásároltatok, mernétek ajánlani?
Vagy bármilyen egyéb jó tanács?
És egyáltalán: hogy veszünk 2017-ben ilyen órát? -
T0mcs
tag
Igen ezt nem sikerül eldöntenem
Mondjuk a dátum kijelzés semmilyen formában nem fontos. A forma világa tetszik ill hogy automata.
Tehát igazán amit nem értek hogy Invicta -nak nincs itthon "komoly" forgalmazója. Ettől félek hogy netán sok gond van vele ezért nem forgalmazzák? Tudom több helyen is kapni pl emag on néztem...
[link]De Amazon -on pont akciós a kék...
[link]Tehát szerintetek vállalható megbízható Invicta?
Német Amazon -ról nincs Áfa fizetés ? -
Jhonny06
veterán
A büdösödés szerintem természetes, ha nagyon izzad alatta, főleg nyáron. Nekem bármilyen minőségi bőrszíjam volt, valamennyire mindig lehetett érezni a durvább hónapokban.
De amúgy ja, a legtöbb gyári szíj ebben a kategóriában nem a legjobb, mondjuk a hasonló árazású Zeppelin szíjjal meg vagyok elégedve nagyjából.
-
Érdekes dolog. Mutter kapott egy ETA 2671-es órát (ráadásul híresen nem hatékony automata), és neki semmi ilyen gondja nincs, pedig ő is már 60 feletti nyugdíjas, és nem mozog sokat, inkább tévénézős. Az óra viszont folyamatosan jól érzi magát, legutóbb, mikor néztem, két hét alatt sietett 30 mp-et.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Pixel topik
- Kerékpársportok
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Autós topik
- Milyen processzort vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest