- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
g0n21
senior tag
válasz
terra052 #209928 üzenetére
"semmi köze az oldalnak ahhoz, hogy én mit csinálok az oldalon"
"adathalászat"
"ellopják a bankkártya adataimat"
"vírust terjesztenek"
Kell még pár alaptalan f.szság?
Akkor bezzeg senki egy kva szót nem szólt, amikor még nem volt elfogadáshoz kötve a süti, hanem alapból gyűjtötte minden site. Amióta van választási lehtőség, azóta mindenki bekaphatja
-
Szila|H|
tag
válasz
terra052 #199591 üzenetére
Köszi az információt. Ha jól láttom csak Pesten illetve ami még közelebb van Szeged-en lehet beszerezni.
Igazából futkosósnak van egy miband-em mely funkciókban számomra bőven elég (rezeg hívásnál,értesítésnél) azonban egy "classic" órában ezek jobban tetszenének.
Volt szerencsém iwatchoz, samsung gear-hez és a huawei társához, de számomra távol állnak ezek.
-
Nekton
aktív tag
válasz
terra052 #186882 üzenetére
terra052!
Khm! Tudom, hogy ez a Seiko topik, de tessék elolvasni az egész mondatot:
"A Seiko 5 borzasztó pontatlan lesz a másik kettőhöz képest." Azért ez így megállja a helyét. A Solar-okat elég a téli-nyári időszámítás változáskor állítani. Na ehhez képest borzasztó pontatlan a 7s26.
"...és kell szervizeltetni (gyár szerint 3 évente, szerintünk 5)."
Ezt írtam:
"Szervizeltetni nem muszáj. Eljár anélkül is 20-30 évet. Erre készült. Ekkor még mindig javítható, de a spórolt pénzből már több új óra is vehető."
Tíz év alatt két szerviz már az óra ára. Tehát tíz év múlva lehet venni egy teljesen újat és annak az üvege és a tokja is karcmentes lesz.
Ez a Seiko 5 szervizelgetés csak az elfogult hobbistáknak és a szentimentalizmusból ragaszkodóknak érdekes.
-
g0n21
senior tag
válasz
terra052 #184095 üzenetére
Nincs az a marketing stratégia szerintem ami azt tartja helyesnek, hogy legyen szar a kép, legalább kellemesen csalódik a vásárló...
A Nomosra gondoltam a német alatt.
De egyébként az összes svájci es német gyönyörű képeket készít a presspack-ba.
A Snowflake-rol pl egyáltalán nincs jo gyári fotó, pedig az igazán megérdemelnè... -
g0n21
senior tag
válasz
terra052 #184089 üzenetére
Nem értem, hogy Pr/marketing szempontjából hogyan lehet ennyire suta egy cég. Miért nem merül fel senkiben, hogy meg kene bízni egy fotóst...
Meg nem nevezett német cég sajtó csomagjából szedegettem le ma képeket, nagyfelbontásban, reszeletekre kiterjedő, étvágygerjesztő képeket.
A Seikonal nem értem, hogy gyári fotó alapján hogyan van ember aki valaha kedvet kapott hozza... -
csabulaxi
senior tag
válasz
terra052 #177274 üzenetére
Az eddig berakott fotókon nem homogén az indexek oldala.
Még a te általad betett fotón sem.
Én rosszul fényképezhetőségének tudom be a dolgot.
Pl ezeken a képeken sem szép.
1
2
3 és még itt sem full szép
4 ez valami shoppolt gyári kép, de itt már okés
5 itt rendben van,még a szíj is összeszedte a szöszöket mégis mindenrendben van az indexekkelNekem egyszerűen nincs nosztalgiám e formával, nem jön be, örülök, hogy a seiko a korona áthelyezésével legalább indokolhatja a saját
subdiver formavilágátde lehet, hogy csak tisztelegni akartak a régi előtt
ez csak vicc!! ilyen képet a rolexról is találunk, csak ott hasra esnek előtte és dobálják érte a millió dollárokat -
Aske
aktív tag
válasz
terra052 #176759 üzenetére
Nekem van három 82.. órám. Az egyiket lesegettem hosszabb ideig (aztán le is tettem róla hamar), itt az eredmény:
Látható, hogy van egy jó 24 másodperces pozicionális eltérése, ill. hordva még ezen felül is extra módon felgyorsul.
Letéve rendre olyan +-2 mp a szórása az egyes pozíciókban.
Kézen azonban iszonyatosan hektikus a járása mozgástól, hőmérséklettől és még ki tudja mitől függően. Az a +17,8 s/nap átlag az 0...+30 s/nap sietésekből adódott ki, de egy nap amikor egy kisebb gyalogtúrán voltunk 70 s/nap-ra is felment.
Tehát a pontosság nem az előnye, illetve a movement Stutter is masszívan bejátszik, szal össze-vissza lépkedhet a mutató. Jellemzően ezt is szerkezete válogatja, az egyik ugrál mint az atom, a másik egészen rendben jár.
Ellenben - mások véleménye szerint - nagyon robusztus, amit pedig én is tudok, hogy kézzel húzható ami előny és a fő dolog, marhára olcsó. A 821A egész jól is néz ki, de nem sprotnikonzervbe.
A szerkezet amúgy elég vastag, tehát lapos órát nem tudnak vele csinálni, szemben a 9015-el.Ez a három darab nálam 44-46 óra járástartalékkal rendelkezett, mely végén további belassulás tapasztalható.
Figyelem, a látható masszív össze-vissza járás ellenére, ha koronával lefelé teszem le, akkor hosszabb időtávon 5 s/nap a sietése.
Szóval amikor valaki legközelebb ilyen módon akarja bizonyítani, hogy mennyire marhára pontos órája van, annak jár előre a seggberúgás.
A jövőben ha valaki a pontosságot pórbálja meg ábrázolni, azt kérem a WatchCheck programmal a pozicionális eltérésekkel, és az egyes helyzetek min-max szórásával jellemezze.Az órákat 18-30k-ért vettem. Nem azt mondom, hogy mindegyik ilyen, de ez a nagyságrend. Ennek a szerkezetnek véleményem szerint 30-40-ig bezárólag van helye. 100 fölött egy vicc, teljesen felejtős.
-
skx007_
csendes újonc
válasz
terra052 #176783 üzenetére
Az Elysee-ből nem tudok dönteni, hogy melyik kellene jobban. A feketével kb. nem lehet hibázni, de már veszélyes, hogy csak fekete számlappal vannak óráim. A kék személy szerint nem tetszik, az ezüst (zöld percmutatóval) igen, más kérdés, hogy a leolvashatóság sérül és kb "kockázatosabban" mutat a karon a sok szürke/ezüst szín. Tudom, hogy ez teljesen egyénfüggő, de szerinted az ezüst verzió "öli" az óra tipikus jellegét (katonai-búvár-terep)? Igazából engem kicsit erre emlékeztet, nekem ez régóta tetszik, de túlárazott a márkához/tudáshoz képest, az Elysee pedig pont optimális ebből a szempontból.
A beljebb ülő stiftekre köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem, így tényleg egyenrangú egy 47mm-essel.
-
skx007_
csendes újonc
válasz
terra052 #176774 üzenetére
Ne tedd ezt velem, ez tényleg jól néz ki! Régi kedvencem(műszakilag) a Seiko Alpinist, de annak az arany-zöld retro színvilága sok lenne nekem nap mint nap.
8-as Miyota ide vagy oda, kezdek elcsábulni. Egyébként tudtommal a Citizen NY0040 búvárban is 8-as szerkezet dolgozik és fórumokat olvasva veri az SKX007 werkjét. Persze ezek lehetnek szubjektív vélemények, de rázkódást is jobban bírja olvasatom szerint. -
skx007_
csendes újonc
válasz
Ebben a színben nekem még jobban tetszik. Számomra ami fontos, minden benne van: zafír, forgatható lünetta, 20mm szíjszélesség, visszafogott megjelenés, de a zöld szín mégis ad egy sportos jelleget, de mégsem a szokásos "sportosan elegáns" elcsépelt jelző mögé bújva. Egyetlen egy bajom van vele és sajnos ez kizáró ok számomra: 49mm tokmagasság. 47mm-nél meghúztam az örök felső határt.
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
Hú, ez jó. M
Mekkora? A Miyota 821A-val elvagyok, bár egy szabályozás ráfér majd, meg valahogy nem érzem úgy a húzását, mint az Orientnél vagy a 7S26-nál, amit pedig kimondottan szeretek, cserébe jó hangos. Ettől függetlenül ebben a kategóriában rendben van, viszont picit drágábban már biztos, hogy mp stoppos szerkezetet választanék.
Továbbra is nagyon kedvelem, tényleg korrekt minden szempontból. (Bár a nyomáspróba még hátra van, ebbe nem élem bele magam addig) A számlap erős fényben tényleg ilyen szürkés, ezt tegnap fedeztem fel. (Mármint azt, hogy ennyire) A méretét kezdem megszokni, ellenben az 1:1 koppincs volta továbbra is zavar, így gondolkodom valami moddoláson. Fekete dátumtárcsa sokat dobna rajta, már ha létezik ilyesmi egyáltalán, illetve a mutatószettet gondolkodom lecserélni olyan verzióra, ahol a percmutató nyíl alakú. Egyébként ha bárkinek bármi ötlete, tippje van ezzel kapcsolatban, szívesen olvasom.
-
törölt tag
válasz
terra052 #176058 üzenetére
Me' nem tudok olvasni
Szerintem egyáltalán nem passzol hozzá az adapter. Láttam a cikkben is ezt a megoldást. G-shock-oknál sokkal jobban passzol a hozzájuk illő adapter.
Egy másik helyen találtam is variációkat, de nem tetszik továbbra sem*szerk.: hogy ne lógjon ki, ne legyen szélesebb a tok aljától, inkább 18/20 as adaptert tudnék elképzelni maximum.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
terra052 #175991 üzenetére
Neked akartam kedveskedni a szóhasználattal.
Corvus : Én is várni szoktam egy hónapot, de nem szereti - Dzsanáztatás ellenére meg-megáll, sűrűbben kell hordanom, akkor nem csinálja.
Mriya : Van olyan is, a 100819. Váltogatom őket nappal, este már necces a leolvashatósága nekem. Éjjel, alváskor O.K., a lume kitart reggelig.
Manager : Úgy kellene állítani rajta a mesternek, h legyen minimális sietési és késési pozíciója is. Én a viseléskor keletkező eltérést venném 0 körülire. Eltérés utána is lesz, csak töredéke. -
fagyalllo
őstag
-
fagyalllo
őstag
válasz
terra052 #175518 üzenetére
Elmész a fenébe! Mesélj, mik voltak még?
Én őt akarom:SOAD19: Alapvetően fémből készülnek a számlapok, indexek, persze a sportosabb modelleken van műanyag is, meg persze a Solar modellek se lehetnek teljesen vasból. Ez a fényes-nem fényes inkább ízlés kérdése, nyilván egy egyszerű ötös indexei nincsenek úgy kimunkálva, mint egy Presage, vagy GS, de nekem nem tűnnek gagyinak.
Amúgy tudom miről beszélsz, nekem ilyen érzésem van az Invicta búvárok számlapján lévő logó láttán.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest