- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Az utóbbi időben nagyon rápörögtem a Citizen CB5920-86E-re, de húztam... nem léptem meg...milyen jól tettem. Egyik nap az egyik használtas csopiban felbukkatn egy CB5ö21-59X... nem értettem mi a különbség, képek alapján ugyanaz... aztán néztem netes képeket, ááááá......bazzzz... hát ez nem fekete, hanem ultra sötétzöld, ami bizonyos fények közt jön elő... Hát nem bántam meg... szerintem irtó jó kis óra, a zöld meg sztem ad bele annyi pluszt, hogy izgalmasabb legyen.
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Van valami lényegi különbség a Citizen CB5920 és a Citizen AS4030 között? Vagy csak régi-új történet?
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Egy barátomnak van egy Seiko SNZG13K1-es vekkere (7S36). Aktívan használja, egész nap a hét napján a kezén van. Azonban ennek ellenére egyre többet késik, most már ott tart, hogy 4-5 óra alatt majdnem 10 perc késést összeszed. A helyi órás azt mondta, hogy ezzel nem lehet mit kezdeni, de szerintem ez már abszolút abnormális viselkedés, ez nem az a tipikus tolerálható járáseltérés. Hova érdemes fordulni vele?
-
evo87
őstag
Korábban sokat lamentáltunk az esküvői órákkal kapcsolatban... Végül arra jutottam, hogy hiába tetszene egy Seiko cocktail... Vagy egyéb öltönyösebb jellegű vekker... Utána úgy sem hordanám, hiszen van egy Samurai, egy Citizen Tsuno... Plusz az almás okos.
Végül a Tsuno Chronograph kapott egy gyári bőr szíjat. Noha a klasszikus öltönyórától természetesen elég messze van, számomra azonban van emocionális kötődés és talán stílusban is vállalható, sokkal inkább ez alkalmas a feladatra mint a búvár vagy az almás.
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Nyáron lesz az esküvőm, és persze szeretnék az alkalomhoz illő ketyegőt magamon. Szóljatok ha tévedek, de a jelenlegi szettemből egyik sem alkalmas szerintem erre az alkalomra (Citizen Tsuno Racing Chronograph, Seiko Samurai, Apple Watch).
A helyszín egy egyszerű, de mégis elegáns épület (Billegpuszta, Balogh-Esterházy kastély). Illetve egy sötétkék öltönyöm van/lesz, ami még a stílus miatt számíthat.
Árban nem nagyon akarok/lehet elszállni (jó lenne ha 100-ból megállna, persze használt is játszik), mert minden másra is kell a lé.
Preferálom a Seiko/Citizen kört, de a minap a FB csopiban egy fehér számlapos, hárommutatós, Certina DS-8 quartz cronometer is megtetszett.Mit ajánlanátok?
-
evo87
őstag
válasz
Caldera #228484 üzenetére
Számomra olyan hihetetlen, hogy az első automata órám, egy szeretett Blue Mako, ami persze már nincs meg, a Tutu-nál harmincvalahányezer volt... ma pedig egy Mako 3x ennyibe kerül...
Szerk.: esküszöm azt hittem, hogy 3-4 éve történt mindez, kíváncsiságból visszanéztem itt a fórumon és 2013. legelején újságoltam nektek büszkén, hogy Mako tulaj lettem... hihetetlen, mennyire gyorsan szalad az idő.
-
evo87
őstag
válasz
Eugene Roe #218942 üzenetére
Nekem tökéletesen indul hidegen és melegen is... illetve 3 km alatt bemelegszik. Ha mégis hidegen kell leállítani, arra is van megoldás. Nekem eddig működik vele az élet. Egyébként a családban második autó, van mellette egy C-Max, illetve az autós újság miatt nálam amúgyis gyakran van tesztautó. Szóval nekem alkalmasnak tűnik.
-
evo87
őstag
válasz
Eugene Roe #218933 üzenetére
Nálam Idemitsu-t kap, olajban azzal jelenleg a legtöbb jó tapasztalat, de tény, hogy sokan mondanak sokfélét. Szerencsére egy kollégám 16 éves, 83.000 km-t futott példányára sikerült lecsapnom, nekem sokáig jó lesz remélem, tekintve hogy én sem megyek évi 6000 km-nél többet a sajáttal.
-
evo87
őstag
válasz
rbalint88 #218924 üzenetére
A motoron kívül minden ugyanolyan benne mint bármelyik másik autóban.
A motor meg olyan, hogy ha hozzáértő használta és használja, akkor bírja a Wankel is. Nem mellesleg egy BMW vezérműlánc csere árából én komplett motorfelújítást csinálok. Nézőpont kérdése...ennyi. Fincsi autó az RX-8. Jó és egyedi hang, 50-50% tömegelosztás, sperr...
-
evo87
őstag
Egy Certina ér annyival többet, mint amiennyivel esetleg drágább egy Citizennél? Gondolok itt elsősorban a DS Podium (G10) vs. Pomaster családokra. A Certina valamivel drágább, de cserébe dizájnon felül nem érzem, hogy kapnék bármit is, illetve robosztusságra talán még a Citizen tűnik jobbnak/tartósabbnak. Jók a megérzéseim?
-
-
evo87
őstag
válasz
Lauda #216718 üzenetére
Az a baj, hogy egyre kevésbé racionális több órát tartani... Van egy Seiko Samurai ha komoly társaságba kell menni, egy Casio ECB-800 a sportautós napokra, egy Citizen Nighthawk csak mert tetszik, egy Suunto Spartan Sport az edzésekhez és spartan race-ekhez, illetve most kaptam egy Apple Watchot a bnőmtől.... ezek mellé full felesleges még egy Certina is... sokkal inkább azon morfondrozom, hogy az automatát és az egyik kvarcot eladom és a kettő ehyett egy komolyabb rádiós Citizent újíok be.
-
evo87
őstag
Valahogy mindig elcsábít a Certina DS Podium, egyszerűen a küllemével... de aztán mikor már majdnem tettlegességig fajul a dolog, az ész arculcsapása kijózaní, hogy egy Citizenben ennyiért megvan a szépség mellett egy kis rádiós és napelemes okosság mint plusz tudás.... nehéz....
-
evo87
őstag
Bármennyire is szeretnék visszacsábulni a Citizen rádiós vonalára, egy kicsit múltidéző, talán a motorsport stílus irányába mutató Seiko SSC511 elcsavarta fejem, ráadásul a fb topikban van is egy szabad préda. Egyelőre még nem csábultam el, de annyira egyedi és stílusos, hogy nagyon erős a kísértés...
-
evo87
őstag
Rákívántam erre a szépségre (AS4030). Vaslakinek volna esetleg képe arról, hogy kisebb csuklón hogy mutat? neten nem nagyon találtam ilyet... köszi.
-
evo87
őstag
válasz
gipsztigris #205507 üzenetére
BT része hogy szuperál? Régebben olvastam róla, hogy a Citizen a BT-ra annyira nem gyúrt rá, pl applikáció szinten.
-
evo87
őstag
válasz
xXxian #205306 üzenetére
Az Athlete zsírkirály, de a Nordschleiféval a driver a tuti.
@zsocy: kétnaponta ezeket sem kell tölteni... de nem is az a céljuk, hogy igazi órát helyettesítsenek, hiszen ezek tökmás funkciót töltenek be. Sporthoz én is egy Suunto Spartan Sportot hordok, mert amit azt tud, azt egy "sima" óra nyilván nem.
-
evo87
őstag
Sziasztok!
A kérdésem az volna, hogy régebbi (pl. H820) és újabb (pl H610) rádiós Citizen szerkezetek között van érdemi különbség a rádiós funkcióban? Nyilván az újabb szerkezet általános funkciókban többet tud, ezzel tisztában vagyok, de a rádiójel-vételben vagy annak hatékonyságában van különbség, amiért esetleg érdemes volna az újabbat venni?
-
evo87
őstag
válasz
Deskdiver #201027 üzenetére
Egyébként a Casio kicsit egységesíthetne, mert most is van 2-3 app, ami BT szinkronizációt tud. Tehát ha van egy BT-os Edifice órám, meg egy másik Edifice, meg egy G-Shock, akkor mind a 3 appot fel kell tenni a telóra.
-
evo87
őstag
FB topikban van egy eladó Citizen Skyhawk A-T...de elég olcsón a hazai árakhoz képest (új), viszont egy hónapja a kutyának sem kell, még csak komment se jött rá. Nekem eléggé bejövős az óra, de az előbbiek miatt bizalmatlan vagyok. Lehet hogy okkal vagy pont hogy ok nélkül?
-
evo87
őstag
Ez az érzés nálam is megvolt.... Volt 2 rádiós Citizenem, imádtam őket... pont azt tudták amit egy tökéletes órának tudnia kell: mindig jár és mindig pontos, nem kell sem téli-nyári átállással se dátumállítgatással játszani. De amikor felhúzom a csuklómra a Szamurájt... na akkor elfog az az érzés, hogy basszus... mégis ez az igazán állat.
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Ugyan nem karóra, de óra: rádiójel vezérelt faliórából volna ajánlott és korrekt márka vagy típus?
-
evo87
őstag
válasz
gipsztigris #193978 üzenetére
Nem gondoltam volna hogy ilyen lavinát indítok el egy olyan kifejezéssel amit itt elég gyakran használtak.
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Egy kis kompatibilitási problémába csúsztam bele: adott egy Seiko Samurai, aminek ilyen, ehhez kísértetiesen hasonló, brutál stiftje van.
Egy kedves topiktárstól vettem egy Super Engineer II szíjat hozzá, azonban annak a végeibe ez a vastagságú stift semmiképp nem megy bele. Ellenben a kisebb stiftek passzolnak bele, de azok meg az óratokban kialakított furatban lötyögnek és kijönnek.
Erre volna valami megoldás? Van esetleg vékonyabb stift vastagabb véggel?
-
evo87
őstag
Ha valakinek van elfekvőben, eladó Super Engineer II szíja, akkor legyen kedves dobjon egy privit.
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Seiko Samurai-ra milyen opcionális szíjat ajánlotok, illetve van aki nem a gyárival használja?
Bőrt búvárra nem szeretnék, akármennyire is csábító a kék számlaphoz egy szép középbarna... viszont a Super Engineer például eléggé vonzó.
-
evo87
őstag
válasz
Szulita28 #190953 üzenetére
Köszönöm, már valóban a kezemen van és egyszerűen imádom. Az új kedvenc. A mindennapi stílusomhoz (ing, esetleg zakó) jobban passzol mint a Baby Monster, és azért ez sem kevésbé ikonikus darabja a Seiko portfóliójának. Elegáns, stílusos, van kelló tömege, látványos, mégsem hivalkodó. Szerintem telitalálat és a beszerzés is zökkenőmentes volt a német üzletből, még alkudni is tudtam. A Samurai ára, hogy a Baby Monster és a rádiós Citizen AT8011-55E eladósorba kerül.
-
evo87
őstag
No, én pedig elgyengültem és rendeltem végül egy kék Seiko Samurai-t (SRPB49K1) timeshop24.de-ről.... 2-3 nap alatt itt van, azt pedig mondanom sem kell, hogy nagyon kíváncsi vagyok és várom... kicsit alkudni is sikerült, úgyhogy abszolút elégedett vagyok.
-
evo87
őstag
A héten jött az isteni sugallat - bármennyire is imádom a jégkék Baby Monstert, egy szinttel komolyabbra lépnék... nevezetesen a helyette egy kék Seiko Samurai (SRPB49K1) volna a kiszemelt. Egyszerűen tetszik, hogy a Samurai visszafogottabban és elegánsabban hozza a búvás stílust, nekem összességében egy komolyabb cuccnak hat... Szerintetek nagy oktondiság volna ezt meglépni, tehát a BabyMonster helyett egy Samurai?
-
evo87
őstag
válasz
gipsztigris #189632 üzenetére
nagyon f@sza...gyönyörű. Korábban én is rá voltam gerjedve erre a modellre.
-
evo87
őstag
Ez a filipppólerti valami ultragáz... kinézetre, minőségre, úgy összesen. Számomra maga a név is ilyen mesterkélt, hasonlítson egy nagy márka nevére, ami két szóból áll... de a végeredmény elég b@zis.
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Járáseltérés a 4R36A szerkezetnél, Seiko Baby Monster (pár hetes, tehát már nem friss):
Tudom, hogy ez nem a legpontosabb szerkezet, sokkal inkább a hektikussága az, ami zavar... látható, hogy az első 3 napban (nov. 10-13.) átlagban napi -3,6s volt az eltérés.Ehhez képest a következő két nap -6s és -7 s. Korábban is hasonlóakat tapasztaltam, tehát hasonló viselési és asztalra helyezési szokások mellett sokszor minusz 1-3s szépen, majd vannak napok, amikor 5-10s késés.
Ez így oké, esetleg egy szabályozást megér?
-
evo87
őstag
válasz
5-ös kezelő #183913 üzenetére
Köszi. Ez a láncos eléggé hasonlít a milánóira...és nekem olyannyira nem gyerebe... De amit Gipsztigris mutatott, Engineer II az igen. ÉS nem fémből, nem gumiból mi az ami még a diver stílushoz elfér?
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Az alábbi Seiko Baby Monsterhez a gyárin kívül milyen szíjat ajánlotok?
Nyilván búvár stílusúra a bőr nem a legilledelmesebb választás, ellenben a gumiért nem vagyok oda (tudom, ez magas labda
), a Hirsch kínálatából a James és a Carbon ami feketében vagy kékben így első blikkre szimpi, illetve talán még egy Martini Racing színű Nato passzolna.
-
-
evo87
őstag
válasz
yodamastah #183221 üzenetére
Nem érdekel a 007-es, nem is említettem. Csak azt bátorkodtam megjegyezni, hogy az utcán manapság jóval kirívóbb ízléstelenségeket látni, aminek a tükrében ez talán annyira nem vészes. De rendben, igazad van, butaságot írtam.
-
evo87
őstag
-
evo87
őstag
Urak!
Nagyon és úgy tűnik tántoríthatatlanul ott van benne a vágy egy Seiko Ice Monster (SRP481) iránt. Szerintem semmi nem szól ellene. Úgyhogy ha valaki tud eladót, priviben keressen meg.
-
evo87
őstag
Ma reggel rápillantottam az Orient Mako meg Ray árakra... hát nem hittem a szememnek... kb3 éve fele ennyiért vettem hazai boltban. Brutál.
-
evo87
őstag
válasz
fagyalllo #180500 üzenetére
Lehetséges...ezek persze apróságok, de pont egy ilyen míves, apró szerkezetnél vár el az ember precizitást.
Ezért is mondtam, hogy a másodpercmutató esetében oké, rendben van, de az óramutató azért ne lötyögjön már. Azt hittem, hogy a Nighthawk ennél masszívabb alkotmány.
-
evo87
őstag
Még egykérdés a Citizen Nighthawk tulajokhoz...
Egy tesztben olvastam, hogy az óra- illetve a másodpercmutató elég pontatlan. Noha a két Citizenem közül egyikre sem jellemző mindez, a pontatlan másodperc mutató jelenség számomra abszolút tolerálható, hiszen ismert, máshol is előforduló jelenség. De hogy az óramutató pontatlan, az még új nekem. Létezik ilyen vagy csak a teszt írója tévedhet?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest