- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
válasz
marquuard #241664 üzenetére
Szerintem biztos. Főleg, hogy emag a forgalmazó, írja is az óra mellett. Ugyebár az emagnál kismillió forgalmazó, üzlet hirdet. Én csak emag, edigital dockyard és ismert, megbízható forgalmazó esetén vásárolok onnan.
Ha esetleg vásárolnál, akkor van további 10% kedvezmény, alul írva vagyon. -
dzsi23
addikt
-
-
dzsi23
addikt
válasz
marquuard #232482 üzenetére
Kínából rendelhetsz, és ha szerencséd van, akkor illeni fog a tok görbületéhez (de esélyesebb, hogy nem), viszont az 98%, hogy a tokfülek vonalát nem követi a végszem. Egyszer-kétszer láttam már olyat, hogy nem volt csúnya a végeredmény, de tökéletesen passzoló fémszíj csak akkor létezik, ha a gyártó csinál az órához (bár még olyankor is lötyög néha
), vagy ha valamelyik szíjgyártó ráveszi magát, hogy csináljon egy népszerű modellhez... mint a strapcode némelyik Seikohoz, Orienthez.
-
fagyalllo
őstag
válasz
marquuard #232119 üzenetére
Itt találsz nagyon részletes leírást, a lényeg, hogy 27% áfa, a vámot sose tudom, max. pár % és a DHL-nek is kell fizetni az egész lebonyolításáért kb. 8000-et. Szóval a 85.000-es órából lesz 115-120.000
Angol-kanji naptártárcsát lehet utólag is beszerelni, a márkaszervizben már cseréltettem párszor:
-
fagyalllo
őstag
válasz
marquuard #232111 üzenetére
A Japánból rendelt órára számold rá a vámterheket és a DHL vámkezelési díját.
Miden naptáras Seiko kétnyelvű, a Japánban forgalmazott órák angolul és japánul, az USA-ban angolul és spanyolul beszélnek. Piactól függően létezik még pár nyelv, az első minden esetben angol, a második változik.
-
-
-
dzsi23
addikt
válasz
marquuard #209233 üzenetére
Ha már azon gondolkodsz, hogy öregít-e, akkor talán nem a Bambino a neked való óra. Amúgy szerintem is "öreges".
Bár az "open heart" órák eléggé megosztóak errefelé, nekem nagyon bejön ennek a fekete változata, szépen ki van dolgozva, jelenleg a leggyakrabban hordott órám. Kevésbé elegáns, de kevésbé öreges, mint a Bambinok.
RA-AR0004S10B -
Nimda
addikt
válasz
marquuard #208825 üzenetére
Tömör acélnak látom, van is súlya rendesen.
Igen a gyári fotók semmit nem mondanak. Amikor a lenti órát megvettem, a fotókon nem tetszett. Sőt, teljesen más típus fogott meg, ami viszont élőben nem jött be a karomon sem. A tanulság az volt számomra, hogy órát csak a helyszínen szabad venni, mert látni, próbálgatni kell vásárlás előtt. A fémszíjasat különösen, hiszen szabni kell a legtöbb esetben. Persze egyéb más szempontok is voltak. Imádom a digitálisakat is, de itt ugye a műanyagszíj miatt nem szempont a személyes próba. Ezeket általában rendelem. Pro Trek-em még nincs, idővel ez is beszerzésre kerül. A nagy kedvenc a digis G-Shock széria (5000,5600,5610). Mechanikus automatán gondolkozom még, Seiko, Citizen, de az Orient Makója is szóba jöhet. Az a Vertigo is, csak hát az anyagiak
-
BloodRay
veterán
válasz
marquuard #208576 üzenetére
Azt hogy valami elég gagyesz motor lehet benne, mert ha folyamatosan be van kapcsolva(nem folyamatosan forog, csak valamelyik program be van kapcsolva), akkor egy idő után lelassulnak, megállnak a forgatók random... kb 4-5 hónap után kezdte azt, ami azért vicc...
Én pont ezek miatt mindig kikapcsolom ha nem vagyunk otthon és venni is fogok egy komolyabb forgatót(wolf vagy ehhez hasonlót) majd, mert amúgy nagyon praktikus lenne. -
Jenne
őstag
válasz
marquuard #207786 üzenetére
Szia!
Nekem volt egy ideig egy ilyen Orient automatám.
Előkerestem a jegyzeteimet és megtaláltam, hogy milyen werk volt ebben az órámban. (leírtam magamnak anno) Egy 46U40 automata kaliber tette a dolgát az órában, ami az Orient saját fejlesztése és szerkezete. Órásom mondta ezeket (nem én akarok okos lenni), amikor megnézte az órát. Nem volt másodperc stop és koronáról sem lehetett húzni az órát. Többszöri próbálkozás után végül aztán műszeresen csak sikerült szépen beállítani. A gyári pontossága, amikor megvettem az napi 12 másodperc volt.
Beállítás után napi 2-3 másodperc sietés a kézen, majd estétől reggelig ezt vissza is késte. Sajnos ha jöttek a melegebb nyári napok akkor ezt az értéket nem tartotta, többet sietett de nem tudta mindet visszakésni éjjelente.
Nagyon finoman húzott a rotor és (szintén órásom szerint) legalább annyira hatékonyan vagy még talán jobban is mint a híres ETA-2824-es szerkezetek. Nálam ez az óra 40-42 órát pontosan elment és csak utána kezdett el jobban sietni, amikor már a vége felé járt a járástartaléknak. -
válasz
marquuard #204281 üzenetére
Inhouse? Az teljesen ki van zárva. Valószínűleg Ronda kvarc szerkezetet tesznek be, mint mindenki más is.
Klasszikus in-house kvarc szerkezetet (amit ő fejleszt, gyárt, és csak számára elérhető) senki sem használ jópárszázezer alatt (legalábbis semmi sem jut eszembe). Legközelebbi talán a Bulova, de övék is csak az első és harmadik pontot teljesíti. Meg hát a japók és a swatch group, de ők meg csak az első kettőt.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
marquuard #203843 üzenetére
6,5 másodperc naponta... 1,5 perc késésre állítva 1 hónap múlva fog 1,5 percet sietni. Amikoris úgyis ki kell húznod a koronát, hogy a dátumot átállítsd. És egyúttal be tudod állítani a 1,5 perc késést is. Bennem fel nem merülne ezért megbontani.
Túl van ez misztifikálva, de tudom, ez az én vesszőparipám
A dédapám kirovszkiját sem nagyon szabályozgatták. Amikor kellett, állított rajta.
-
g0n21
senior tag
válasz
marquuard #203378 üzenetére
A lunetta és az üveg tömítés közé be fog jutni a víz, de téged ez nem kell zavarjon, azért van az üveg tömítés, hogy azon ne menjen be.
A legtöbb normális oras csinál száraz (vakuum-túlnyomás) nyomasprobat, érdemes elvinni minden évben egyszer.
Bemész, és kérsz nyomasprobat.
Hantos, Wdl, millenium, tempóra, vagy az öreg agresszív fazon a lehelnél, aki 3 rongyra legombolt 2015 februárjában egy nyomasprobaert...
Soha más nem kert pénzt ilyenert. -
Fall-N
veterán
válasz
marquuard #203374 üzenetére
Nem szabad belemennie a víznek. Nekem "csak" egy Seiko 5 van, de ott is látszik a gumi tömítés a hardlex alatt. Egy búvár órának - főleg ha új és nincs elöregedve a tömítés - főleg ki kell bírni sokkal többet is.
Quartz51: Azért nem volt feltörekvő már akkor sem a Seiko. Elég régóta gyártanak órákat. A '70-es években különösen szépek voltak az automata óráik. Nekem mondjuk a digitális kvarc óráik annyira nem jönnek be, de jól néznek ki az tény.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Kerékpársportok
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple MacBook
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Tesla topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest