Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigmasterg
addikt
-
momcrew
tag
válasz
fagyalllo #248247 üzenetére
Arra gondolok, hogy nem lehet, hogy, ha valami drága és más, akkor hajlamosak vagyunk automatikusan azt a másságot jobb minőségűnek érezni? Iskolában valamikor tanítottak nekem fémmegmunkálást, anyagismeretet. Itt mérőszámok vannak meg felületkezelési eljárások, az egy szakma elmélete. Fogalmam van róla, de ránézésre nem merem kijelenteni, hogy ez a vastömb jobb minőségű, azzal meg hiába dolgoztak sokat, nem lett jó. Csak annyi, hogy szebb vagy nem szebb, az meg nekem nem mond sokat.
-
fagyalllo
őstag
-
momcrew
tag
válasz
fagyalllo #248234 üzenetére
Csak szimpla kérdésként kérdezem, hogy egy Ilyen búvár toknál mit jelent a szebb kidolgozás? Épp hétvégén hasonlítottam össze egy Steinhart-ot egy Cronos-al, külsőre, tokot. Bevállalom. Nem fogom azt mondani, hogy egy svájci búvár óra jobb minőségű, mint egy kínai, mert nekem szemem van hozzá vagy akármi, szalámi... Polír, polír, letörés, letörés, szálhúzás szálhúzás. A különbség, ha nagyon észre akarok venni valamit az az, hogy a Steinhart-nál az illesztések között kisebb a rés. De ez a mai autók elemeinek illesztéseit elnézve szinte senkit sem érdekel, megveszik, még várnak is rá, hogy (az én szememnek) egy összehányt autóban bazsalyogjanak.
A hamis órák is a szerkezeten buknak meg, nem a tokon.
Abból az apropóból néztem, hogy egy fekete Rolex Submariner feketébb egy Steinhart Ocean One-nál vagy mi? Sokan kapásból rávágják, hogy azért a Rolex kidolgozása szebb. Ugyan olyan letörés, csiszolás van a mind két tokon. Nem láttam Rolex-et vagy Tudor-t közelről, nem tudom mit lehet egy búvár tokon szebben csiszolni. -
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #248144 üzenetére
Na mutass 60 dollárárt 4r szerkezetes 5-öst, ne ma, mert ma már elkezdtek felmenni az árak a régi 5-ösök 2* annyiba kerülnek, mert kihalófélben vannak, szóval ma már nem lesz. Példálozhatsz itt bármivel is a Seiko elszállt nagyon röviden ennyi.
Most előjössz ezzel, amikor a régi modellek árai az egekben van a --> 10 évvel ezelőtti árakéhoz képest.
Értem, én hogy be akarod bizonyítani, hogy igazad van, csak nincs ennyi, azt is leírom miért:
a régi ötös arról volt híres, hogy 60 - 150 dollár között, szinte bármelyiket megkaptad, várj csak ma 200 dollárért talán megkapod az alapmodellt, de pl, Magyarországon nem biztos.Ha azt mondod, hogy a Seiko váltott egy szintet, és már nem cél az a réteg, automata szinten, akkor ez a reális megfogalmazás, mert ahogy írtad, ott vannak a Solarok, Quartz-ok, amik azoknak a rétegeknek szólnak, amik az elmúlt 50 évben az 5-ös.
De ez az 5-ös közel nem annak a rétegnek szól, mint az előző generációk.Nekem ez még így is kellene, szerintem nagyon jól néz ki, nég csak nem is egetverő az ára.
-
jackal79
aktív tag
válasz
fagyalllo #248146 üzenetére
Ez 31000 jenbe került? Az nem egy hatalmas összeg.
Azt elárulod, hogy a NOS alatt mit értesz?Több alkalommal is jártam Japánban, ott van esély nyomott áron hozzájutni olcsó órákhoz (nem csak órákhoz műszaki cuccokhoz is). Nagyon nem értek az órákhoz, így sikerült egy Seiko 5-öt vennem
.
Több ember is megcsodálta már, de amikor szembesülnek vele, hogy csak egy Seiko 5 akkor rendszerint megkapom, hogy "ja ez csak egy Seiko 5"
Valamiért ebben éreztem jól magam, ezt volt jó viselni, ami azóta sem változott. Viszont, ha még egyszer visszajutnék nem 1 órával jönnek haza... -
-
stellaz
veterán
válasz
fagyalllo #248132 üzenetére
Jogosnak tűnik, szinte mindenkin valami okosórát látok. Az olcsó mechanikus valóban értelmezhetetlen lassan, hiszen olcsón vagy kvarc, vagy divatcikknek valami nívósabb mechanikusra van talán igény manapság.
Amúgy szerintem lesz még a hagyományos órák piacának felpattanása és pont az okosórák miatt.
A mobilok miatt szinte mindenki leszokott az óra viselésről. Az okosórával viszont megint vissza szoknak, azt megunva pedig előkerül a régi, jól bevált óra. A környezetében ez a folyamat több embernél is lejátszódott a közelmúltban. -
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #248132 üzenetére
A 7S és 4R között pedig messze nincs olyan különbség, mint ahogy többször írtad már
Hát itt folyamatosan megy a fikázás, amiatt a másodperc stop, meg a kézi húzás miatt, ráadásul, ha már nincs annyi különbség, ami így is van, miért is a 3* árkülönbség az eredeti szellemiséghez képes? Igazából ez a helyzet ezzel. A Seiko nagy előnye is lehetne akár, hogy a tokozócégekkel szemben, akik valamilyen olcsó Miyota 800,8000-et tokoznak annyiért mint a Seiko adja a mai 4R 5-ösökat, ezt kb 2/3 áron is adhatná a Seiko, és agyonverné a piacot vele. Ehhez képest szépen beálltak a sorba, és ki abból a sorból, ami igazából naggyá tette ezt a Márkát.
Csak nyugodtan példának lehet venni a Casio-t ma is bőven vannak, még sima G-Shock-aik 100 dollár alatt, és büszkék is rá, én is az lennék, pedig az is közel 40 éve jelent meg (na jó 39). Az is fejlődött, Solar, Multiband 6, Inverz de még épp 100 dollár felett lesz így is az ára nem 3*-s.Semmi, de csak mert SLA van egy 55 éves modellben ne kerüljön már 2* annyiba, mintha nem lenne history modell, vagy akkor írja rá, hogy GS, és senkit nem fog zavarni.
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #248129 üzenetére
Tudom, hogy nem 1996-ban jelentek meg az első 5-ösök. Ismerem a Seiko 5 történelmét, a Sportsmatic történelmétől a maiakkal befejezőleg. Senki nem állította, hogy akkor jelent meg, hol írtam ilyet?
Az a szellemiség rég eltűnt a Seiko történelméből. A 60 dolláros automatából már 200 dolláros lett.
Még a 7000-es 6100-as, 6300-as szériás Seiko 5-ösöket is láttam a chrono24-en, de hol van már ez a szellemiség? - sehol.
Szintet lépett a Seiko árban, tudásban is csak annak, aki tudja mi miben különbözik a 4R, Seiko 5 meg soha nem erről szólt.
Aztán a kijelentés él, a Seiko nem az ilyenekkel lett nagy, hanem az 5-ösökkel. Manapság pedig a Seiko elkezdte azt csinálni mint az Omega. És vannak olyan modelljei, amik bicskanyitogatóan pofátlanok, a Seiko soha nem erről szólt, Arra ott a King Seiko, meg a Grand Seiko.
Legalábbis eddig. -
törölt tag
válasz
fagyalllo #248094 üzenetére
Jól eltalált darabok, nekem a krémszínű, SNZG07 változat tetszik. Még felbukkan itt ott, de már egyre drágábban. Arra lennék még kíváncsi, hogy a régi logóval együtt a kisméretű ~37 mm-es Seiko 5 órák is kikopnak a gyártásból? Sajnálnám, mert főleg az automata órák világával ismerkedőknek tökéletes választás.
-
arn
félisten
válasz
fagyalllo #248094 üzenetére
Ez egy nagyon szep, aranyos ora.
De kicsit identitaszavaros. Erdekes, hogy egyegy sikeres modell (flieger) mennyire nyomot nagy - es ezek a stiluselemek orok dbok, mert mechanikus orabol kis esellyel lesz mar uj kultmodell.
Szinte mind vmilyen funkcionalis hatterrel jott, egyegy kultikussa valo kvarc, okosora, stb design meg nem hiszem, hogy atkoltozik a mechanikus design eszkoztarba. Ugyanazt a flieger, diver, etc kategoriakat fogjak vegtelensegig varialni?
-
arn
félisten
válasz
fagyalllo #248066 üzenetére
The Epson caliber YN56 (see Epson caliber YN55) appears to be essentially an F6922 without the Orient branding, for use in non-Orient watches. The finishing on the F6922 VS. YN55 is not the same. The finishing on the YN55 is closer to the Seiko NH35, which it is often compared to.
Credit: Caliber Corner © 2022, All Rights Reserved. Source: https://calibercorner.com/orient-caliber-f6922/ . -
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #248048 üzenetére
Köszi az infót. Mondjuk a 460 000 sem reális ár ezért bocs. Szerintem azért csak mert hajaz valamire, akkor adjuk dupla áron... Ok 4r van a legtöbb olcsóbb Seiko búvárban de egy user számára aki használja pont le fogja tojni, hogy 4r vagy 6r....
Egyelőre, még mindig Citizen Solar Búvárra szavaznék. Nem ezekre. -
Evil Snowman
őstag
válasz
fagyalllo #248035 üzenetére
Szerintem átmegyek BKK-val a XI. kerületből. Abban esetleg tudsz segíteni, hogy nagyságrendileg mennyi lehet egy javítás vagy az majd a hibafeltárás után derül ki?
Őszintén szólva egy helyen láttam ezt az órát használtan eladóként 75.000 Ft körül, de ha a körüli a javítás, akkor lehet elengedem a kezét. -
bucsher
őstag
válasz
fagyalllo #247919 üzenetére
Még csak egy napos, úgyhogy nincs nagy tapasztalatom vele, tetszik. A nyáron kinőttem a gyári szíjat és kerestem valami hosszabbat. Ebből így most maradt 3 szem. Én is azért vaciláltam a strapcode-on mert nagyon robosztus és ez mégiscsak egy pici elegáns óra. Szerintem ez illik hozzá.
Alkalmibb lett így a SARB, értelmet nyernek a sport (pilóta/búvár) óráim. Profil tisztítás -
hoffman_
nagyúr
válasz
fagyalllo #247877 üzenetére
mondjuk ha ez a szárnybontogatás, akkor nekem az első kéne, ne is menjünk tovább
-
arn
félisten
válasz
fagyalllo #247774 üzenetére
Persze, csak ez a draga radios kvarc szerkezet, ami gyk nem is pontosabb, mint a 30 euros - nehez mar megideologizalni miert is draga. Mechanikusnal legalabb egy szintig mukodik a dolog, itt mar az elejen elbukik, ha rendesen mukodik.
Itt is csak a retro kulso vonzott, funcionalitasra meg ugy minosegre is a citizen is teljesen jo volt. A max billem automata lesz.
-
arn
félisten
válasz
fagyalllo #247743 üzenetére
Hat passz… mert vmikor egyutt mozognak, de ugy remlik mintha ment volna kulon is - a datumot is kepes az idotol fuggetlenul tekerni. A mutatok poziciojanak szinkronizacioja talan epp arra utal, hogy kepes ra.
A gombbal nincs gondom, adtak hozza egy gombnyomo bigyot
de pl a citizennel is ilyen volt. Amugy nagyon szep doboza van, mikroszalas kendovel, stb, majd lefotozom.
-
arn
félisten
válasz
fagyalllo #247643 üzenetére
Az ketsegtelen, hogy a modernebb orak jobb minoseguek, neztem regi maxbillt is, de fenyevekre van a mai kidolgozottagtol es az anyagoktol (most nem a titan, stbrol van szo).
A muanyag, alu valoszinuleg kovetelmeny lehetett, hogy baleset eseten ne legyenek szilankok, hihetetlen veszelyes ha sulytalansagban a szemet ott repked korulottuk.
A masik reszevel nem feltetlenul ertek egyet, en azt csinalnam, hogy lennenek modern verziok (zafir, keramia, amit akarsz), meg az eredetivel megegyezo, akar eredeti urruhas szijjal, megfelelo koritessel 10x aron. Foleg, ha kisebb szeriaban jonne, evfordulonkent, szinte akarmennyit kerhetnenek erte.
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #247643 üzenetére
Igen abban teljesen igazad van, hogy teljesen más méretek vannak, és más fajta logika alapján vannak tervezve építve azok az órák, mint a maiak, a kerámia lünetta sokkal jobban bírja ha az ing koptatja, meg szebb is. Ugyanakkor amire alapozzák a hírnevüket az nem ez volt.
Az automata dolgot, meg azért emeltem ki, mert a mai nagyon drága és nem is annyira drága órák jellemzően mind automaták, holott, amik ezeknek a mai márkák adott modelljeinek a imidzsét megalapozta, annak semmi köze nem volt az automatákhoz, ma sincs.
Pontosan ahogyan írtad, nagy szép kényelmes tartós is akár, de valójában sokkal jobban az eladhatóságnak, mint annak a funkcionalitásnak szól.
Mondjuk arra nem is biztos, hogy szükség van a városi zűrzavarban. Ez igaz. Viszont az árok a többszöröse azoknak.
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #247633 üzenetére
Ugye amikor én ezt kifejtettem, akkor valami olyan hangzott el, hogy na mondjam már meg mit nem tudnak az újak amit a régiek, pont tőled. A válasz semmit!
Mert még az óra kialakítása sem úgy zajlott egyiknek sem, mint a mai modellek.Ez ki is lett fejtve. Akkor még is csak van igazság abban amit írtam. -
arn
félisten
válasz
fagyalllo #247633 üzenetére
A maga koraban megfelelt a nasa specifikaciojanak, egy fontos muszer. A szerkezetet epp az utobbi verzional valtottak, de amugy eleg kozel all az eredeti dbhoz, de nem 100%ban ugyanaz. Az ujabb orak technikailag jobbak, talan az ed white vagy a hesaliteos professional all a legkozelebb hozza.
En igazabol nem is ertem az ikonikus oraknak miert nem csinaljak meg a 100%os masoltat, akar szeriaszammal, es csak egy min jelzessel, hogy ez copy. Technikailag tokeletesitgetik, de minek? Az emberek nem modernebb eszozt akarnak, hanem egy dbot a tortenelembol.
-
válasz
fagyalllo #247615 üzenetére
Az első "drága" órám DJ volt... szerintem volt vagy 10x a kezemen. És akkor még nagyon nem volt ez a hipe. Utánna jöttek az omegák, nagyon tetszettek (főleg a seamasterek)... az is elmúlt, meg a moonwatch is. Teljesen másképpen nézek az órákra. Nekem egy Zenith El Primero Stratos Flyback pl üt bármilyen Daytonat. Vagy a Pelagos a Subokat, vagy a Seiko a GMT
Nautilust kell neki szerintem -
GlitterJohan
csendes tag
válasz
fagyalllo #247615 üzenetére
Szerintem is, Rolex Sub + Omega Moonwatch
A két legikonikusabb óra a világon.
Én ezeket is megnézném: Rolex Explorer + GMT Master, Cartier Santos + Tank, Breitling Navitimer, Tag Heuer Monaco, Omega Seamaster Diver 300.
A belépő luxus kategóriában talán még ezek is elég ikonikus órák 5000-10000 euró között. -
-
arn
félisten
válasz
fagyalllo #247491 üzenetére
En pont forditva gondolkodom
ugy remlik, hogy elvileg ablakban (v kozeleben) kell tartani a jel miatt, pofaval lefele. Egy ablakos megoldasban az elsotetitett szobaban ugysem jutna neki tul sok feny, viszont lehet nem kapcsol energiatakarekos modba. Ezek egyegy toltes utan energiatakarekos modban baromi sokaig mukodnek, nem kell neki feny, eleg ha hordod neha.
A radiojel mas kerdes, de az sokmindenen mulik. Pesten pl mukodik? Gyorben, foleg panelban eleg vegyes volt - ahol a junghans ment, a casio nem. Becsben konnyebben fognak jelet.
-
ricsik
őstag
válasz
fagyalllo #247491 üzenetére
Ja értem, nem hagyományos értelemben zárt, hanem fénytől zárt.
Azt hittem bepálik a műanyag, vagy nem tudom
Nekem ugyan zárt dobozban van, de ablakos a teteje , akkor nincs gond.
Kap némi fényt.
Mondjuk nagyon érdekes, hogy mióta meg van a W110 azóta közepesen áll, nehezen tölt.
Gondolom az ablakos dobozban csak szinten tartást végez, viszont jó párszor napoztattam már a csuklómon, de nem lett full. -
válasz
fagyalllo #247446 üzenetére
Köszönöm szépen! Igen ez tetszett már egy ideje, de ahogy mondod "órabuziként" túl sok órám van
Kellett ez a letisztult, az eredetire legjobban hasonlító alap Japán búvár. Picit kicsinek hat a kezemen, de most pont ez (is) tetszik benneBusman,
Vedd meg, ne tétovázzBloodRay,
Én isennek a lünettája csak 40 mm
ricsik,
Köszi, nekem ez egy must have darab5-ös kezelő,
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Eladó KTM női bicaj!
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest