- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
válasz
GlitterJohan #275494 üzenetére
Én is valami ilyesmire törekszem, pontosabban arra, hogy minden stílusból 1 legyen.
Van:
- búvár (2 is, egytől lehet, hogy előbb-utóbb megszabadulok)
- kronográf
- digitálisSzeretnék még:
- field
- dressy vagy GADA
- GMT, bár ez a fenti 2-ben is meglehet egyidejűleg -
driv4r
aktív tag
válasz
GlitterJohan #271894 üzenetére
De mi van akkor, ha egyáltalán nem akarja ‘letudni’ az órázást? Ha nem akar ‘megérkezni’, pláne egy definíció szerinti entry level modellel? Régóta fórumozik, foglalkoztatják az órák, nem biztos, hogy csak egy szimpla használati eszközt keresgél. Nem tudom, mi a valós helyzet, nem is kötözködésből mondom ezt, csak az egyéb elvi lehetőségeket vetettem fel. Szerintem aki rendszeresen írogat ide, az mind többé-kevésbé elfogult, elkötelezett, megszállott, mert nem csak pénzt, hanem időt és érzelmeket is feccöl az órázásba.
-
stellaz
veterán
válasz
GlitterJohan #271505 üzenetére
A szíj a Breitlingen is kiemelkedően jó volt, azt aláírom.
-
stellaz
veterán
válasz
GlitterJohan #271504 üzenetére
Igazad van, nem csak a svájci óraipar érintett, hanem globálisan az egész ágazat.
Ez a kidolgozottság iránti igény is szerintem elment egy egészen szélsőséges irányba. Mintha az számítana leginkább, hogy elektron mikroszkóp alatt is jól mutasson az óra. Persze, egy jó óra azért ne nézzen ki szarul közelről sem, de mintha az AMG Merciből lógatva számítana, hogy a számlap textúrája éppen rizspapírra hasonlít-e (tudja vajon, hogy mi az a rizspapír?) vagy éppen szép kerámia bevonatos, mint az ikeás serpenyő.
-
stellaz
veterán
válasz
GlitterJohan #271502 üzenetére
Nincs vele semmi bajom, mert nem kenyér vagy gyógyszer, hogy meg kelljen venni.
Inkább csak látok egy jelenséget, hogy a svájci óraipar elment egy ilyen lufi felé, amit marketinggel megtámogatva az emberek mérhetetlen rongyrázási igényére alapoznak. Nekem ez viszont nagyon visszatetsző és inkább az emberi oldaláról, nem a gyártóéról.Persze más lehetőségük nincsen az óragyártóknak sem, mint ezen az úton menni, mert műszaki értelemben a mechanikus óra menthetetlenül elavult, időmérő eszközként kizárólag hátránya van a kvarcórához képest, csak mintha egyre jobban elgurulna a gyógyszer a világban. Van egy érzésem, hogy ez az óra biznisz egy növekvő lufi, amit majd a kínai óragyártók fognak kipukkasztani. Szerintem jelenleg az árakat is azért emelik folyamatosan, hogy az emberek a növekvő árak láttán befektetésnek vegyék az órákat, csak hát ugye nincs mögötte valós fedezet, ami így egy piramisjátékra hasonlít a leginkább.
-
fagyalllo
őstag
válasz
GlitterJohan #271273 üzenetére
A jobbak ingyen is, de itt nem az eredetiség a kérdés, azt egy órás nem tudja megmondani, hogy mi történt az órával, mióta elhagyta a gyárat.
Amúgy a hasonló Hamiltonnál a 2824-H10 átállásnál születtek furcsa órák, H705950-ről lehet találni fotókat 2824 feliratos hátlappal, de belül már H10 szerkezettel.
-
válasz
GlitterJohan #271080 üzenetére
TISSOT - GS viszonylatban volt az összehasonlítás.
-
Kaci84
őstag
válasz
GlitterJohan #271083 üzenetére
Értem és köszi, ez a bevizsgálások milyen árban vannak? Mely órások jöhetnek szóba? Ezekbe az eladó mindig benne van? Vagy rossz néven veszi a papírt lobogtatva, hogy most volt szervizelve azon rajta van minden stb.
-
válasz
GlitterJohan #271071 üzenetére
A micro adjustment hiányán kívül eddig én meg semmi negatívat nem tudnék mondani egy GS karperecről sem.
-
Veron
addikt
válasz
GlitterJohan #271073 üzenetére
Oké... a Rolex fanboyok éltetik a sajátjukat, ahogyan a GS fanok is ezt teszik.
Szerintem is jobb egy Roli szíj, de a GS egyáltalán nem rossz. Szépen megmunkált és kényelmes, de érthetetlen módon mikroállítás nélküli. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Ez engem annyira idegesít.
Gyönyörűen kidolgozott számlap ,mutatók és persze a precíz szerkezetek ,de fémszíjon viszont mindegyik megcsúszik milliós összegeknél is.
Ezt hogyan hozzák össze számomra érthetetlenNem hiszem el ,hogy egy jó minőségű fémszíj gyártása nehezebb lenne mint maga a profi órák amiket leraknak az asztalra.
Nem kell elmenni a Rolex-ig ,vannak olyan Tissot fémszíjak órával együtt milliós tételekhez képest nevetséges áron ,hogy az ember komolyan lehidal.
Felpróbáltam már egy valag Japan órát 100k-tól 4 millióig és egyik sem tudta összehozni azt a szintet minőségben szíj tekintetében amit lerak a Tissot régi PR100. -
GlitterJohan
csendes tag
válasz
-
Veron
addikt
válasz
Minőségre nagyon is jók a GS szíjak és a csat is. Utóbbi az egyik kedvenc csatom, mert kicsi és szépen megmunkált. Talána a szemek lehetnének kisebbek (10 mm helyett), hogy komfortosabb legyen, de egyáltalán nem kényelmetlen.
Az viszont teljességgel érthetetlen miért nincs mikroállítás. Japánok szeretnek amúgy szuper ipari termékeket ergonomialiag elcseszni (Corollám van, tudok példát hozni). -
Veron
addikt
válasz
GlitterJohan #270644 üzenetére
Régi??? Tavaly év végén jöttek ki. Itt egy OP36 vs SBGW299 összehasonlítás. [link]
Egyébként 4500 eur körül vannak. -
Veron
addikt
válasz
GlitterJohan #270618 üzenetére
Igen és az ár sem rossz.
-
Veron
addikt
válasz
GlitterJohan #270616 üzenetére
Visszaküldtem mert nem volt szép állapotban. De találtam egy 261-et $1700-ért. Azon gondolkodom még.
-
Voltam
csendes tag
válasz
GlitterJohan #270019 üzenetére
Kicsit elvesztem az órákban de nem adtam fel.Epos órákról mi a vélemény?
-
R3ap3r
tag
válasz
GlitterJohan #269652 üzenetére
Van 3 Omegám, imádom őket, de ez más kávéház. Az, hogy nem hallod a rotort, annyira megdöbbentő...
-
bigmasterg
addikt
válasz
GlitterJohan #268562 üzenetére
+driv4r
Ja, bocs, ref. Számra nem kerestem rá, nem láttam hogy 34es. -
driv4r
aktív tag
válasz
GlitterJohan #268549 üzenetére
Keress olyan képet, ahol oldalról is látszik a titán, az a legfurább. Más index megoldással és sima mp. mutatóval szerintem sokaknak tetszene, ezer euróért lehetett volna egy nyomokban Genta / Patek elemeket is tartalmazó jó kis óra. Ebben a műfajban pl. a Seiko koktélos modelljei letisztultabbak.
-
driv4r
aktív tag
válasz
GlitterJohan #268335 üzenetére
A konkrét spanyol dealer eredeti dobozzal és eredeti dokumentummal adja. Ennél a rubrikánál van egy Chrono24 jelzés, mely szerint ‘eredeti dokumentum = eredeti gyártói garancia’. A Seiko saját butikjában szoktak adni plusz egy év garit, AD nem szokott, de pont GS esetében nem látom nagy szükségét a kiterjesztésnek.
Az Omi nagyon szimpla ügy: neten, képen gyönyörű, kézen meg nem állt jól, nincs ‘wrist presence’, legalábbis nálam. Viszonylag kicsi a L2L, de még az én vékony csuklómon is ‘eltűnt’ az óra. Nagyon diszkrét, nagyon visszafogott, és nekem furák az arányai, a szélesség - magasság túl közeli értékek.
-
driv4r
aktív tag
válasz
GlitterJohan #268322 üzenetére
GS jellemzően van gyakran jóval MSRP alatt. Amíg nem próbáltam meg élőben, sokáig rá voltam izgulva pl. az Omiwatari modellre, 38,5mm, 8,800€ lista, most itthoni butikban 3,440M. Ez a dealer viszont 6,850 euróra tartja, 2024 gyártás, hordatlan, gyártói garancia, ingyenes szállitás. Nincs készleten, érdeklődésre van. Vagyis vagy lehet szürkeimport, de akár lehet normál uniós GS kontingensből is, mert nincs exkluzív GS disztribúció, van sok multibrand AD is a saját Seiko butikok mellett. Viszont ha az uniós GS központ a forrás, akkor már van némi támpontunk, milyen szép nagy retail markup-pal dolgozik a GS. Ha a dealernek még 2000 euróval listár alatt is nyereséges az eladás, akkor még komolyabb ‘extraprofit’ van a magasabb butik árak szintjén. Csak meg ne tudja a Nagy Márton, mert még kijön az éj leple alatt a közlönyben egy újabb különadó rendelet.
-
dzsi23
addikt
válasz
GlitterJohan #268309 üzenetére
-
eldoble
aktív tag
válasz
GlitterJohan #268311 üzenetére
San Martin árú svájci azért nem igen van (eredetire gondolok) ...
-
válasz
GlitterJohan #268312 üzenetére
Szerintem a prémium hármas harmadik tagja egy GS spring drive lesz. Valamelyik 40mm alatti darab. 42mm felett nem tervezek, max G-Shock órát venni.
A legtöbb gyártó már emel. És még el s.mwnt az euró.
-
válasz
GlitterJohan #268309 üzenetére
Szerintem az illető csak jött, beköszönt , érdeklődött, aztán mondott egy nagyot. 🤷
-
dzsi23
addikt
válasz
GlitterJohan #268307 üzenetére
Az hamis San Martin volt.
-
zoarden
tag
válasz
GlitterJohan #268217 üzenetére
igen, ez valószínű. Ezt melegítéssel lehet esetleg oldani, de hát ez némi gyakorlatiasságot és nagy odafigyelést igényel
-
eldoble
aktív tag
válasz
GlitterJohan #267771 üzenetére
Azt gondoltam valami komolyabb, de rákerestem amit írtál, tényleg hasonlít azokra.
-
rbalint88
addikt
válasz
GlitterJohan #266218 üzenetére
“kipofozzák az órát rendesen”
ezen sokat gondolkodom mostanaban, hogy kell-e feltetlen x evente ujba tenni az orat vagy hadd parinasodjon a viselojevel egyutt. Nyilvan oraja is valogatja, van aminek jol all a hordottabb allapot, van aminek nagyon nem.
De pl egy megorokolt “nagypapa orajanal” biztos azt ereznem, hogy a felujitassal kilugozzak az orabol a tobb evtizednyi sztorit es csak egy lesz a sok szepen felujitott oreg ora kozul.
Jelenleg hajlok arra, hogy hagyjam a (megtartos) oraimat hasznalodni es kifejezetten kerni fogom a szervizt, hogy esztetikai beavatkozast ne vegezzenek.
-
driv4r
aktív tag
válasz
GlitterJohan #266218 üzenetére
Sokan dicsérik, nem ezzel van bajom. Hanem azzal, hogy el se jutottam hozzá, mert alkalmat se adott arra, hogy a sokak által megvetett Sellita szerkezetes óra eljusson hozzá. Feltételezem, ha valami kronót vagy manufakturális szerkezetet mondtam volna a telefonban, más lett volna a helyzet. De ezt már soha nem fogom megtudni.
-
SOAD19
addikt
válasz
GlitterJohan #265911 üzenetére
Nem kell, ott már sötét van, én meg félek a sötétben.
-
válasz
GlitterJohan #265874 üzenetére
Persze mert mindenki a régire gondolna Marinemaster néven. Ez így nem az szvsz. Az ára meg kicsit túlzó.
-
mqm
senior tag
válasz
GlitterJohan #265585 üzenetére
Nem az enyém, nem is biztos ,hogy kiadnék ennyi pénzt órára.
Még a mostaniakat sem nagyon tudom mikor hordani, sajnos. -
driv4r
aktív tag
válasz
GlitterJohan #265553 üzenetére
Sajnos már a kéz levágása sem irreális opció. Kedvenc szerzőm kb. tucatnyi írást szentelt a témának.
-
Veron
addikt
válasz
GlitterJohan #265546 üzenetére
Arra lennék kíváncsi mi okozza ezt az érzést, a sunburst számlap, kisebb tok vagy pontosan mi?
@driv4r : egy 1016ost én is elfogadnék
-
SOAD19
addikt
válasz
Például luxus óra gyanánt simán vennék egy ilyet akár, ha lenne elég pénzem és megfelelő csuklóméretem. Ráadásul ilyen nem sok jönne szembe az utcán meg nyugaton se, jó, eleve pár száz limitációban készült.
-
eldoble
aktív tag
válasz
"Navitimer, ez inkább egy mai trendi óra"
na pont erre gondoltam amikor olvastam a véleményed, nekem meg pont ezért tetszik, látszik 100m-ről, hogy Breitling, de mégis "menő", modern óra."sok Rolex unalmas."
Ez csak kifogás, ilyen alapon minden Orient, Citizen unalmas, mégis mindenki a Rolex-et másolja. -
SOAD19
addikt
válasz
GlitterJohan #265542 üzenetére
Azt írtad, hogy mi van, ha megunja a topiktárs a Citizent. Erre válaszolt fagyalllo, hogy miért unná meg, szerinte izgalmasabb, mint a Rolex. Nem a minőségükről beszélt. Lehet, hogy valakinek egy harmad-negyed áru óra jobban tetszik, izgalmasabb számára Rolexnél, attól függetlenül, hogy minőségben, anyagmegmunkálásban sokkal jobb a Rolex. Képek alapján engem se nagyon izgat fel a Rolex, biztos valami mást vennék olyan áron, nekem túl ingerszegény, kissé unalmas.
-
Veron
addikt
válasz
GlitterJohan #265526 üzenetére
Köszi mindenki!
Mi a baj ezzel a Navitimerrel?
-
driv4r
aktív tag
válasz
GlitterJohan #265532 üzenetére
Ez milyen érdekes.
Írtál egy bejegyzést, erre válaszoltam.
Azt írtad benne, fagyalllo híresen svájci ellenes, szerinte a Seiko 5 alázza a Pateket. Azt is írtad, legyünk objektívek, Citizen kalap szar Rolexhez képest. Azt is írtad, fagyalllo állt beléd.
Utána kitörölted az egészet, és átírtad arra, amire, az Andrássy utasra itt feljebb.
Nem értem, szerintem hagyjuk, nem ér meg ennyit.
-
driv4r
aktív tag
válasz
GlitterJohan #265532 üzenetére
Oké, de ezt majd lebokszoljátok kulturált módon.
Legyünk tényleg objektívek, de akkor a ‘kalap szar’ se releváns, mert a Veron által kért összevetés Citizen, Tudor és Breitling, nem pedig Citizen és Rolex vonatkozásban kell megtörténjen.
-
driv4r
aktív tag
válasz
GlitterJohan #265530 üzenetére
Nem feltétlenül, de a ‘minőség’, bármit is jelentsen, nem garancia arra se, hogy valamit nem unna meg az ember.
Volt ismerősöm, tele a széfje vintage Breguet-vel, ehhez képest akkor volt a legboldogabb, amikor koszlott ‘60 évek japánokat újított fel sajátkezűleg. -
fagyalllo
őstag
válasz
GlitterJohan #265526 üzenetére
Miért unná meg? Az nem egy Subma...
-
driv4r
aktív tag
válasz
GlitterJohan #265511 üzenetére
Oké, értem, korrekt _egyéni_ fogyasztói szempontú összehasonlítást tettél a két modell között.
Az már az én egyéni heppem, hogy nem igazán szeretem / értem a tool watch kifejezést, mert szerintem az eredeti tartalma / jelentése napjainkban már nem releváns.
De ha ez alatt manapság mások, a többség a kiemelkedően megbízható, robusztus, stb. órát értik, készséggel elfogadom vö. ‘köznyelvi jelentésváltozás’. Akkor talán a Tegimentes Sinn modellek lehetnének erre a kategóriára jó példák vagy pl. a G-Shock.
-
arn
félisten
válasz
GlitterJohan #265503 üzenetére
Tool watch szvsz az a 70es evekben volt
senki se vesz rolexet manapsag “tool watchnak”. Arra ott a gshock, vagy valamelyik okosora.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Alig pislákol bennem a remény, de ugye csak viccelsz, ugye?
-
driv4r
aktív tag
válasz
GlitterJohan #265505 üzenetére
Ja, biztos így gondolta a tulaja, azért is zúzta le, az alpári dolgok iránt érzett megvetését kifejezendő.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Őszinte érdeklődéssel, mert nekem egyik sincs ezekből, de mit jelent a tool watch fogalom a +10K MSRP ársávban? Meg úgy egyáltalán?
Jobban be lehet verni vele a szöget? Nem, azt biztos nem. -
válasz
GlitterJohan #265183 üzenetére
Nem halott a topik, de kb itt is annyi a prémium kategóriás órás hozzaszólás, mint ott. Én órabuzi vagyok, addikt személyiség. Alkoholt augusztus volt két éve, hogy nem iszom. Most másban élem ki a szenvedélybetegségemet. Az egészségemre nem káros és nem is a családi megtakarítás rovására megy. Tudok értéket találni egy 10e forintos Casio calculator-ban és van olyan prémium, amit az életben nem vennék meg (bármelyik Hublot). A minőség sem árfüggő! A Seiko King Samurai órám simán van olyan minőségű anyaghasználatban, mint egy közép kategóriás svájci óra. És az Omega moonwatch új 3861 széria is elég csúfos minőségi hibákkal indult útnak két éve, rosszul rögzített pushereket lelökő modellek meg megálló stopper.
Szerintem az orabuziságit nem szabad árkategóriához kötni, mert akkor egy csomó örömtől megfosztod magad, amit akár egy filléres Casio adhat. -
fagyalllo
őstag
válasz
GlitterJohan #265183 üzenetére
Érdekes a sztorija, régen egyetlen órás topik volt, aztán egy kisebb, összetartó társaságnak nem tetszett a közeg és a háttérben elintézték a topik kisajátítását, de végül a népharag elsöpörte és kaptak saját játszóteret. Innen indul a történek, sok hsz törölve lett, de a lényeg érthető lesz, jó szórakozást!
-
driv4r
aktív tag
válasz
GlitterJohan #265180 üzenetére
Abszolút elfogadom a véleményed, nem kell elnézést kérni érte. Teljesen természetes, hogy minden óraszerető embernek van egy minőségi, esztétikai stb. standardja.
Nekem kizárólag a ‘végre’ szó használata volt enyhén visszás, de lehet, hogy nem tudtad, milyen más órák vannak a topiktárs kollekciójában. Nem akartam kellemetlenséget okozni Neked ezzel, hogy ezt szóba hoztam!
Az meg az én saját véleményem, hogy nem érdemes merev (ár)kategóriákba szuszakolni az órákat, én szinte mindegyikben találok valami érdekességet, de hát vállaltan különc vagyok ebben. Most pl. éppen megyek a díleremhez, szerzett nekem 70-80€ körül 3-4 vintage darabot, izgulok is rendesen.
[edit] mármint a teljes pakk volt 70-80€, nem az órák darabára…;)
-
bigmasterg
addikt
válasz
GlitterJohan #265180 üzenetére
Engem nem sértettél meg.
Viszont van egy "Exkluzív Órák" topic is, ha véletlenül nem ismerted. -
SOAD19
addikt
válasz
GlitterJohan #265157 üzenetére
Miért a többi órája nem jó? Vagy neked a jó egyenlő a millió Ft feletti órákkal?
Remélem, csak rosszul fogalmaztál.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Nézőpont kérdése, de szerintem már korábban is volt jó pár ‘jó óra’ a topiktárs birtokában, én legalábbis bármikor szívesen magaménak tudnék pl. egy MB&F MAD modellt.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Köszi.
Mi értelme van ha nem hordod?
Nekem napi hordós lesz.Azt számolgatom, hogy melyik órákat hirdessen meg. Amelyikre nem jut elég idő, az fölöslegesen áll itt.
D780 és Nikon 105 macro, igen.
-
rbalint88
addikt
válasz
GlitterJohan #264929 üzenetére
A fem szij orok elet es 600-1000€
en neznek chronon vagy keresnek olyat, aki meghozza itthoni butikbol jobb aron. -
Spet
addikt
válasz
GlitterJohan #262289 üzenetére
Igaz.
Maradok a régi roncsoknál
-
válasz
GlitterJohan #262289 üzenetére
Szerintem ez élhet gyári lunetta. Ha valót az omeganal szervizen és már nem volt, mert nem gyártanak alu betétes lunettát, szoktak rá újabb szériásat rakni, lehet ezért kerámia.
-
driv4r
aktív tag
válasz
GlitterJohan #262149 üzenetére
-
driv4r
aktív tag
válasz
GlitterJohan #262149 üzenetére
Még csak hétfő van!
-
driv4r
aktív tag
válasz
GlitterJohan #262146 üzenetére
Megjegyezhető refszámos, nem marketing kofferes verzió is ér? Nem szívesen szállok be a gigászok csatájába.
-
driv4r
aktív tag
válasz
GlitterJohan #260794 üzenetére
Charlotte Gainsbourg, az ő lánya. Az óra meg talán egy Baignoire, amilyet aztán Birkin egy későbbi házasságából való másik lányának is adott a 18. szülinapra, hogy az végül x év múlva meg a típus reklámarca legyen. Jól körbe értek a dolgok. -
driv4r
aktív tag
válasz
GlitterJohan #260794 üzenetére
A klassz az, hogy az egyik visszaemlékezésében írja, az elején azzal különböztette meg magát a sikkes párizsi csajoktól, hogy vesszőkosarakkal járt, ezeket 1 fontért hozta a Soho-ból. Plusz farmer - póló.
-
válasz
GlitterJohan #260514 üzenetére
Ha abból a szempontból nézzük, hogy mind a 3 fiam örököljön valamit, remélem még van pár évtizedem végig gondolni
.
Mély a nyúl ürege. A Rolex enged sosem vonzott. Így hirtelen nem is tudom, a moonwatch volt bakancs listás, mióta órabuzi vagyok. Egyetértek azzal, hogy az óra nem jó befektetés, csak akkor, ha megvan rá a keret és az ember azért veszi, hogy használja is, szeresse és az ékszere legyen. De most, hogy még a megtakarítás hozamát is meg kellett adóztatni, hát a f@szomat! Akkor ebben álljon a pénzem, meg ha benne is marad örökre.Talán I.W.C. és Breitling vonalon tudok elképzelni meg órát, amire ismét elkezdenék gyűjteni. A GS-ek közt is van pár szép.
-
dilajoska1
őstag
válasz
GlitterJohan #258735 üzenetére
Köszi. Kvarc szerkezetes, bár meg kell néznem pontosan melyik mert saját szerkezerszám van megadva ami szerintem egy Ronda 706.3.
Empsepo:
Csinálni fogok. -
Veron
addikt
válasz
GlitterJohan #257369 üzenetére
350ért egyből hármat kérek.
-
@mriya@
őstag
válasz
GlitterJohan #257369 üzenetére
Olyan 30-35 éve még a Seamaster is 360 ezer volt.
-
dilajoska1
őstag
válasz
GlitterJohan #257367 üzenetére
De Ő azt írta hogy újonan vette!
-
dilajoska1
őstag
válasz
GlitterJohan #257363 üzenetére
350.000-ért újonan? Hát nem tudom......
2005-ben egy fémszíj csere került 300 Font-ba ami akkori árfolyamon 108.000Ft körül volt. -
arn
félisten
válasz
GlitterJohan #256711 üzenetére
Jah hat ketsegtelenul funkcionalisabb, mint a karkoto
-
arn
félisten
válasz
GlitterJohan #256709 üzenetére
Es ilyenkor min nezed az idot? A pontatlan de draga rolexen, vagy a pontos de olcso apple watchon?
Ez az igazi dilemma
-
-Ben-
veterán
válasz
GlitterJohan #254406 üzenetére
“Régi” hsz, de tudsz nekem linkelni néhány hiteles tesztet a 6R szerkezetekről? Nagyon megtetszettek az új King Seiko modellek, de a különböző fórumokon - és itt a topikban is - a szerkezetet szapulják .. Eddig nem láttam olyan videót, amiben botrányosan szerepeltek volna a 6R szerkezetek. A +/-10-15 mp-et általában tudták…
-
-Ben-
veterán
válasz
GlitterJohan #256287 üzenetére
Nagyon furcsa mai szemmel a sok modern óra után ez a retro vonal. Viszont konkrétan nem tudom, hogy miért, de minél többet nézegetem, annál jobban tetszik…
A szerkezet valóban gyengécske, de nekem inkább csak a 28800-as féllengésszám hiányzik… Általában a +/-10 másodpercet tudják a 6R szerkezetek, az pedig szerintem elviselhető még… -
SOAD19
addikt
válasz
GlitterJohan #256277 üzenetére
Gránit szilárdságú, erős a magyar pénzünk, gazdaságunk, ez nem vitás. Csak az a fránya háborús infláció, az ne lenne.
Én feró tanácsát javaslom, csak higgyünk, hinnünk kell, és minden szép és jó lesz: [link]
Meg is érdemli, ez az ország a sorsát, ha ennyire ostoba. Előre megyünk, nem hátra...a belorusz úton. -
arn
félisten
válasz
GlitterJohan #256277 üzenetére
A forintnak ez az 5% ide vagy oda napok kerdese
-
-Ben-
veterán
válasz
GlitterJohan #255204 üzenetére
Engem múltkor a Hydroconquest lepett meg… 2019-ben 440.000 forintért vehettem volna a WDL-ben, most 819.000 Ft.
-
fagyalllo
őstag
válasz
GlitterJohan #251458 üzenetére
Igen, második kérdés, nála nem tudom, hogy láttam-e már.
-
Subby8
csendes tag
válasz
GlitterJohan #251156 üzenetére
Igen, hiánycikk. Feliratkoztam rá, az lett volna az országban kb. a 3., hívtak, de nemet mondtam.
Egyébként úgy van, ahogy Gergőke88 írja, nem teszik fel az oldalukra, mert mindenki hívogatná őket. Mikor én ott voltam, volt bent BB GMT, BB41 kerámia, de pl. alap BB41 nem, az oldalukon viszont semmi...
-
Gergőke88
addikt
válasz
GlitterJohan #251156 üzenetére
Itthon egy "sima" BB újonnan is hiánycikk. Pelagos szintén. 1-2 nap alatt eladják a készletet a webre fel sem teszik.
hoffman_: köszönöm -
SOAD19
addikt
válasz
GlitterJohan #251006 üzenetére
Engem ennél annyira nem zavar, de valóban jobb lenne, ha a hátlap felőli oldalon lenne. Nap közben nem igazán van szükség, hogy lássa az ember, hogy hogy áll az óra, ezért jó, ha hátul van, mielőtt reggel felveszi az ember az órát, rápillant, hogy mennyire van felhúzva az óra, és ha alacsony, akkor húz rajta a koronán, és akkor nap közben nem kell bajlódni vele. Bár biztos sokan vannak, akik napközben is szeretnek húzni a koronán egy kicsit, kis pótcselekvés, törődés, babrálás az órával.
Szerintem nálam is előfordult már.
-
SOAD19
addikt
válasz
GlitterJohan #251002 üzenetére
-
Ceree
senior tag
válasz
GlitterJohan #250951 üzenetére
A minap timestore-on teljesen veletlenul belefutottam az elso mutatos oramba, amit meg altalabosban kaptam. (Elotte egy noname digitalis volt). Nosztalgiabol elo is kerestem, meg megvan. Bar a szijja se az eredeti mar, es eleg viharvert, de vicces, hogy igy kozel 30 ev tavlatabol meg ez a modell is kaphato.
-
válasz
GlitterJohan #250953 üzenetére
Valóban Monaco, rosszul írtam.
(A Carrera kerek, abból re-editionöm volt, kár volt eladni, "elkunyerálták".)Magnum: Az ezüst lünettás visszafogottabb, a quartz ráadásul nem kronó. A szíjjal is van bajom.
-
válasz
GlitterJohan #250943 üzenetére
Az erős színekkel vagy erős dizájnnal hosszútávon szvsz érdemes csínján bánni egy értékes óránál. 20 éve vettem egy ilyen - akkoriban nagyon májer [kép] - kék Seamaster kronót, ma már nem szívesen venném fel. Hasonlóképpen igen menő volt pl. a szögletes, Gulf dizájnos (kék-narancs) Heuer Carrera, ma is tetszik, de inkább hobbi óra lett. Van sok hasonló példa még.
Szvsz visszafogott színek, visszafogott dizájn és normális méret (nem a 46-os darabok) a nyerő hosszútávon. Illetve az örök klasszikusok, 50-60 éve javarészt változatlan formában.
#250941 Subby8: Szép darab, gratulálok!
-
arn
félisten
válasz
Az usd ara is folyamatosan emelkedik, nincs mire varni
-
Subby8
csendes tag
válasz
Sokáig a fekete volt a favorit, de igazából ez a zöld sokszor akár fekete is
-
rbalint88
addikt
válasz
GlitterJohan #250935 üzenetére
Mar a vetelkor is 3,044M Ft volt a butikos ara. Arra meg nem emeltek, pedig mar az Omega is emelt azota 300 v 400€-t (6600 v 6700-rol 7000-re). Kivancsi vagyok hol all meg a dragulasa, mindenesetre az biztos, hogy erdemes volt elorehozni a vasarlast.
-
arn
félisten
válasz
GlitterJohan #250835 üzenetére
Az arak mindenutt nonek, 10-20% inflacio van (plusz arfolyam). Premiumnak ott a grand seiko
-
hoffman_
nagyúr
válasz
GlitterJohan #250839 üzenetére
azzal együtt, hogy a QC-ról valóban nem mondható el sajnos, hogy jacul és az ár-pozícionálás sem jó irányba halad, tudnék linkelni pár napos Teddy videót, ahol még mindig pozitívan referálnak. ennen a sírásnak is nagyobb a füstje, mint a lángja szerintem, gyártási helytől függetlenül mindig kell valami : )
-
kovsol
titán
válasz
GlitterJohan #250835 üzenetére
Úgy nézem azt hiszik páran, hogy én találtam ki. Nem egy külföldi órás youtuber hozta már fel a témát.
-
válasz
GlitterJohan #250168 üzenetére
Igen, az SLGA001
-
válasz
GlitterJohan #250079 üzenetére
Csak az 46.9?
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz
GlitterJohan #249184 üzenetére
Nem idei, 2021-es, de sok boltban nem volt és ezért azt mondják, hogy 2022-es modell. Bocs.
-
arn
félisten
válasz
GlitterJohan #248843 üzenetére
Jol fizet a mentotiszti allas.
-
lenox
veterán
válasz
GlitterJohan #248056 üzenetére
Milyen jellemzore gondolsz, amiben egyik jobb mint a masik? Marmint nem a Seiko vs OS-ra gondolok, mert a Seiko olyan szeles palettat gyart, hogy ez eleve egy ertelmetlen osszehasonlitas, hanem a Rolex vs Tudor-ra. Szerintem mindketto kivalo minosegu premium orakat gyart, hetkoznapi hasznalatban nemigen van kulonbseg, leginkabb az arukban van. Tehat a marketingre vagy az arkepzesre gondolsz, amibel a Rolex 'jobb'?
#248068:
De mi a konkretum? Nagyobb a meghibasodasi arany? Pontatlanabb? Tobb a selejt? -
arn
félisten
válasz
GlitterJohan #248055 üzenetére
Legutobb sikerult olyan orient kamasut kihuzni, ami hordva is eljar egyket sec elteressel
az orient star diverre en is kivancsi lennek, de nem is a szerkezet, a tokozas miatt.
Amugy jogos, az orient az albrand, a seiko a tulaj, nem erdekuk az orientet jobbra csinalni. Az orient szerkezetei is seiko (epson) szarmazekok
-
válasz
GlitterJohan #248056 üzenetére
Megcáfolhatom, hogy nem is igaz -
fagyalllo
őstag
válasz
GlitterJohan #247619 üzenetére
És a legközhelyesebb is. :)
-
stellaz
veterán
válasz
GlitterJohan #247619 üzenetére
Az terrorista casiot azért többen felismerik, hidd el
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest